- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magyarított Android alkalmazások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Newyorker
addikt
MÁS!
"A bajor rendőrség autóparkjának megújításán dolgozik, amelynek keretében további BMW modelleket terveznek hadrendbe állítani, amelyek az autópályákon teljesítenek majd szolgálatot. A rendőrség ennek keretében többek között átalakított a BMW X3-ast is teszteli. A BMW középső szabadidő autóját természetesen minden szükséges kiegészítővel felszerelték, így többek között LED-es jelzőberendezésekkel is. A rendőr X3-as tesztmodellben a már jól ismert 3,0 literes soros hathengeres, 218 lóerős dízelmotor dolgozik összkerékhajtással párosítva." -
Newyorker
addikt
válasz
Vertigo18 #5172 üzenetére
"A rendőrség a humánerőforrás-gazdálkodás felől nézve nagy kihívásokkal küzd, hiszen az állomány átlagéletkora tavaly már csak 33,8 év volt, sőt a járőröknél csupán 27 év. A rendkívül fiatal korösszetétel egyfelől komoly ígéret a jövőre nézve, hiszen a szuperkedvezményes - a leszolgált éveket duplán számoló - nyugdíjszabályok megszűntével erre az állományra alapozva öt-tíz év múlva rutinos rendőrséggel nézhetnek majd szembe a bűnözők és a szabálykerülő polgárok. Másfelől azonban egyelőre az a helyzet, hogy a negyvenéves "öregek" elvándorlásával megszűnt a folyamatosság, hiányzik a szakmai kultúra átadása.
A felállni készülő Orbán-kormány az eddigi nyilatkozatok alapján rövid távon 3000 új rendőr szolgálatba állítását tervezi - azzal azonban mindenki tisztában van, hogy rendőr nem terem a bokorban: a rendőr-szakközépiskola kétéves képzése után a kezdők papíron bevethetők, de a kellő rutin megszerzéshez évek kellenek. Az ORFK épp ezért rendszeresen próbálkozik a fiatal nyugdíjasok visszacsábításával, de azok eddig nemigen tértek vissza a rendőrség kötelékébe, hisz nyugdíjuk mellett gyakran sokkal jobb egzisztenciát teremthetnek maguknak – írta a Napi Gazdaság."
-
Vertigo18
addikt
válasz
zolisx4 #5195 üzenetére
És azt hozzátenném, hogy a Rendőrségnél teljes nyugalommal megteheti a kurtítást, hiszen mi nem is sztrájkolhatunk...
Pedig milyen mókás lenne, hogy kihirdetnénk, hogy "jövő kedden mehetnek bűnözni, sztrájkol a Rendőrség"...
Legtöbben már hivatástudatból sem csinálnánk meg...
-
zolisx4
őstag
válasz
Vertigo18 #5188 üzenetére
Igazad van hogy semmi értelme nincs csak az ember hiány miatt jött ez a felvetés és volt már rá példa azért említettem .
S e t h
Fórumtárs említette hogy kizavarnak majd mindenkit az utcára hogy látható legyen a rendőrségi jelenlét ,mert ez az igéret .
De a saját véleményem az hogy ezt 4 éven belül nem lehet orvosolni egyszerűen lassú a képzés 2 év ha jól tudom .
A fiatal nyugdíjasok meg nem fognak vissza menni mert nem miért mennének -
Vertigo18
addikt
válasz
zolisx4 #5186 üzenetére
Sok értelme nincsen, hiszen a folyamatos ügyek csak gyűlnek, és így annál később tanulja meg azt, ami az igazi munkaköre lesz.
Ha kiteszik járőrbe fél évre, attól még nem tanulja meg a járőrmunkát, de addig sem nyomozó... Tehát elmegy fél év arra, hogy tulajdonképpen nem csinál semmit, csak van... -
zolisx4
őstag
válasz
Vertigo18 #5184 üzenetére
Lehet hogy nem jól fogalmaztam meg amit akartam írni.
Attól hogy valaki hadnagy, nem biztos hogy lehet nyomozó .
Mivel már nyilatkozott Pintér már tudni lehet hogy belső átcsoportosítás lesz .
Régen volt már rá példa hogy a friss tiszteket kiraktak járőrnek bizonyos időre nem végleg ,ezt belső szabályzat szabályozhatja ,egyszerűen az ember hiány kezelésére .
Hozzáteszem ez nem most volt.Ez azóta változhatott ,lehet hogy nem valósitható meg . -
S e t h
nagyúr
válasz
Passz, mindenki ki lesz zavarva az utcára, hogy a látható rendőrség előtérbe kerüljön.Én életemben ennyit nem dolgoztam mint az elmúlt egy évben és folyamatosan a fenyítés szélén lavírozok, mert járőrtevékenységet is ellátok nyomozóként, az akták meg nem hajlandók maguktól haladni a páncélban.
-
Vertigo18
addikt
fentebb leírtam!
Aki tiszt, az nem lehet járőr... A járőr a ranglétra alja, a legkevesebbet kereső beosztás. Összekeveritek a dolgokat! Attól, hogy pl én őrmester (tiszthelyettes) vagyok, más meg hadnagy (tiszt), emiatt a fizetésünk kb. 2000 Ft-ben különbözik. A beosztás a lényeg: pl egy nyomozó beosztás és egy járőr beosztás között van 40-50 ezres különbség!!!
Nos, ha meg akarják szüntetni a beosztást, akkor kötelesek egy legalább ugyanolyat felajánlani a tisztnek... És nem járőrit, mert az méééélyen alatta van!
-
zolisx4
őstag
[link]
Ezt nem akartam leirni tegnap mert azt gondoltam hogy erre nem fog sor kerülni de tévedtem -
Vertigo18
addikt
Megvan, hogy milyen rendfokozathoz mi az a beosztás, ami a minimum... Ezek alapján a tiszt nem lehet járőr, vagy ha járőr, akkor nem lehet tiszt. Nálunk van olyan járőr, aki főiskolát végzett, azonban mivel járőr, ezért "csak" törzsőrmester.
Hogy tiszta legyen...:
beosztások: járőr, járőrvezető, KMB-s, Nyomozó, Vizsgáló, Baleseti helyszínelő... stb.
rendfokozatok (tiszthelyettesi): őrmester, törzsőrmester, főtörzsőrmester
zászlósi : zászlós, törzszászlós, főtörzszászlós
tiszti: efelett...Régebben volt olyan, hogy "tiszti KMB-s", az volt az egyetlen közterületi tiszti állomány...
-
zolisx4
őstag
válasz
DdavidHero89 #5178 üzenetére
Ezzel azt akartam mondani hogy ez még a régi rendszer hagyatéka ,a rendszer váltás előtt is hasonló volt a helyzet csak máshogy hívták .
Ez nem a rendőrség hibája ,és nem a rendőröké ez a rendszer hibája ,reméljük ez változik majd,, igaz hogy ez engem nem érint már ,de azért kíváncsian várom hogy sikerül ezt megoldani , -
zolisx4
őstag
válasz
Vertigo18 #5176 üzenetére
Fiatal tisztek simán ki mehetnek az utcára, figyeld meg be is lesznek majd osztva járőrnek .
Én értem hogy mit mondasz ,de ez már véleményem szerint tarthatatlan hogy egy őrs 60% irodán ül a maradék 40 % meg beledöglik a munkába .
A maradék 3 rendőrre máshol van szükség ,ezt majd nekik is meg kell érteni ,de nem fogják . -
Vertigo18
addikt
válasz
zolisx4 #5175 üzenetére
Ezt mind értem, de vajon mi lesz a tisztekkel, akiknek megszűnik a munkaköre? Mert nálunk is van olyan Osztály, amit egy tiszt vezet, és van neki 3 db. helyettese, akik közül egy csinálja a munkát...
De ha a fenti példából kiindulva a 4 tisztből 3-at elvesznek onnan, igaz hogy a maradék 1 meg fogja tudni oldani a feladatát (végre dolgozna is - mondhatni), de mit fog csinálni a másik 3??? Mert járőrnek nem mehet ki, nyomozó/kutyaütő van elég, kirúgni meg nem fogják... -
zolisx4
őstag
válasz
43 ezer rendőrből tízezer a tiszt ,itt el lehet kezdeni már az egész átalakítást és innen is fogják kezdeni .Nem Írok Kapitányságot de 55 rendőr járőr van ,20 nyomozó ők dolgoznak + a helyszínelők de ők talán 10 en vannak ,ezek emberek irányítására 43 an ülnek benn a rendőrségen és 07-16 ig dolgoznak ,ők rendőrök, az ügyintézők külön kategória mert az ugye kell és nem mindenki van állományba ,és még a portás is rendőr és abból sem elég 1 hanem 3 kell .van itt ember bőven csak kicsit át kell alakítani .
Erre egy konkrét példa egyik nagyon jó barátom eddig járőr volt közeli őrsön elvégezte a főiskolát ahol eddig volt nem tudtak neki megfelelő beosztást adni mert ugye már nem tiszt helyettes Május 1 el áthelyezték és egy járőrrel kevesebb, és nyomozóként folytatja pályafutását ő lett a 21 . nyomozó .
És még ide tartozik a motoros rendőr is mert az is van 4 de nekik nem a Járőrparancsnok a főnöke hanem egy külön emberke . -
Reno7
senior tag
válasz
Igen,ezt már mondták régebben is hogy a rendőrséget és titkosszolgálatokat egy minisztériumba akarják rakni.
5170,aszongya hogy "...magasabb fizetéssel és a rendőri tisztelet visszaállításával..." -ez alapján majd a rendőrök visszajönnek maguktól,legalábbis ez lehet a logikus gondolatmenet szvsz.
-
Vertigo18
addikt
Az igazán érdekes az, hogy a cikk a "Belügyminisztérium" vezetéséről szól, az azonban köztudott, hogy a Rendőrség irányítása átkerült Lampert Mónika ideje alatt az "Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumhoz". Így nem teljesen világos, mi közünk nekünk a BM-hez?! Talán visszakerülünk oda?
A 3.500 rendőrt meg HONNAN, könyörgöm??? Szerintetek, aki ma elvégzi a rendőrsulit, azt nem várják tárt karokkal a Kapitányságok? A megszokott, végzős létszámon felül HONNAN fog leakasztani bárki is 3.500 fő pluszt? Mert a Fidesz tuti nem a Gárdára gondolt, a törvény pedig jelenleg azt írja elő, hogy tiszthelyettesnek érettségi + 2 év rendészeti suli, tiszteknek meg főiskola, átképző?
Nos, HONNAN???
-
Newyorker
addikt
"3500 új egyenruhással, jelentős átcsoportosítással a szervezeten belül, magasabb fizetéssel és a rendőri tisztelet visszaállításával vágna rendet a Fidesz. Mindehhez milliárdos pluszforrásokra és egy kemény belügyminiszterre is szükség lesz. Rendőrségi berkekben már kész tényként kezelik, hogy Pintér Sándor visszatér, akit sokan nehéz, de szavát tartó embernek ismernek."
-
Vertigo18
addikt
válasz
philoxenia #5165 üzenetére
Jah, csak itt így lenne sheriff a Polgármester Úr testvéréből...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
DdavidHero89 #5166 üzenetére
Szerinted a sheriff nem rendőr?
Nincs helyi kézben a rendőrség és ez az eredmény :[link] -
DdavidHero89
csendes tag
válasz
philoxenia #5165 üzenetére
Nem kell ide segriff ne majmoljuk Amerikát. Ide helyi rendőrök kellenek joggal a kezükben! Persze városokban nem ilyen egyszerű a megoldás, mert még 3-5 ezer fős településen is egyszerű a helyzet addig egy 50 ezres városban már nem annyira, bár nálunk is ismeri a rendőrség a "kemény magot" amit nem Lakatos Pistu és haverjai alkotnak..., nem úgy mint falun. Sajnos városban több a pénz ergo nagyobb lehetőség a korrupcióra! :S :S
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Vertigo18
addikt
válasz
DdavidHero89 #5163 üzenetére
Igen, ilyesmi vélemények érdekelnek, ne fogjátok vissza magatokat!
-
-
Vertigo18
addikt
Kíváncsi lennék a kommentekre...
-
tolts.hu
őstag
válasz
Johnny00 #5158 üzenetére
Vedd fel operatívba azt a beszélgetést amikor elismeri a tartozás tényét, de közli hogy nem fizet. Ezzel már mehetsz a lakhely szerint illetékes polgári bíróságra. (Aztán a bíró vagy elfogadja bizonyító erejűnek vagy nem).
Valamennyi illetéket le kell rónod, de a végén majd úgyis ő jár szarul, mert mindent a nyakába varrnak. Nemtom mennyivel lóg, de a sokszorosát fogja befizetni, igaz sok idő mire lezajlik ez az egész. -
Vertigo18
addikt
válasz
DdavidHero89 #5156 üzenetére
És ezt is megértük...
Már megérte élni!
-
Vertigo18
addikt
válasz
DdavidHero89 #5154 üzenetére
De szerintem ez is a Rendőrség hibája, nem?
-
DdavidHero89
csendes tag
válasz
Johnny00 #5152 üzenetére
Vicc, hogy manapság mennyien átbasszák a közeli ismerősüket! Nekünk rokon kért, de nem kapott, viszont mástól igen és még mindig tartozik. Egy ismeretlentől akkor mit vár az ember! Már többször jártam így neten főleg, ilyen kis melókkal hogy a végén se fizetés se kontakt, a gyereket elnyelte a föld... Manapság, ha pénzről van szó akkor nincs testvér, se rokon!!
-
S e t h
nagyúr
-
Vertigo18
addikt
válasz
S e t h #5149 üzenetére
Nálunk olyanok vannak, akik a határőrségtől jöttek át és AZONNAL járőrvezetők lettek... Vezetnek egy olyan embert, aki 7 éve járőr...
Johnny00!
Ha jól értem, akkor a törvényes megoldás érdekel... Nos eszerint Polgári Peres Eljárást kezdeményezhetsz a személy ellen, mely során bizonyítanod kell valahogy hogy kölcsönt adtál neki, és azt is, hogy Ő ezt nem adta vissza. Persze a Polgári Peres Eljárásokról már mindannyian hallottunk, 4-5 év, és az eredmény egyáltalán nem garantált...
Remélem nem azt szeretted volna hallani, hogy feljelented a Rendőrségen, a rendőrök meg megbüntetik és még a pénzedet is behajtják...
-
Johnny00
újonc
Hali mindenki.
Lenne egy kínos kérdésem.
Volt egy cimborám akivel hosszú ideig jóban voltam. Megbizhatónak ismertem meg. Az is volt egy ideig. Adtam neki kölcsön. Egyszercsak gondolt egyet, mondva csinált ok miatt összeveszett velem és elég rég nem hajlandó fizetni. Egy ideig aztmondta hogy nincs pénze de kiderült hogy van. És mivel erősebb, nemnagyon tudom motiválni hogy fizessen. Nállam olyan 1-2 évvel lehet max idősebb, olyan 26. Nyiltan a szemembe mondta hogy nem fogom vissza kapni a pénzem. Tovább nem feszitettem a húrt, mert a következő az lenne hogy: "mert milesz? ugysem tudsz semmit csinálni, örülj hogy nem verlek meg.."
Az ilyennel mit lehet csinálni? Kezdek tanácstalan lenni
-
-
S e t h
nagyúr
Ha lenne pártok közötti olyan felmérés, ami az iskolai végzettség szerinti megoszláson alapulna, akkor nem lenne kétségem afelől ,hogy melyik párt végezne az utolsó helyen.
Főképpen olyan emberek csatlakoztak , akiket az életük során kudarcok értek, amiért a felelősséget képtelenek felvállalni és bűnbakképzés során találnak egy célcsoportot akit gyűlölni lehet , valamint várják a csodát egy szervezettől, ami majd talán rendbe rakja az életüket.
Az igazság viszont az ,hogy aki önerőből nulla, annak később is kevés lesz az esélye a kitörésre, kivéve sógor-koma-jóbarát alapon , plusz némi korrupció árán csak tudna érvényesülni. -
Vertigo18
addikt
Csak hogy ne maradjunk cikk nélkül...
Azért az durva, hogy 1/4-e nő...
-
zolisx4
őstag
Lauda
Ezt csak viccnek szántam -
zolisx4
őstag
válasz
philoxenia #5142 üzenetére
Ezt nem is olyan régen 3 hete eljátszottam Pesten nem mentem csak amennyivel lehet 50 Km/h meg az M3 as bevezető szakaszán ott is van korlátozás több helyen is ,hát mit mondjak sokáig nem mertem lassan menni mert a 3 sávos úton simán eltaposnak pedig azért van hely egyszerűen bele vagy kényszerítve hogy haladj a többiekkel ,na most ha szerencséd van megúszod, ha nem akkor meg lehet fizetni ,
Lauda
Jó tipp a gyorshajtásra ,azért mentem gyorsan hogy haladjon a sor.
Ja és nem jelzek irányt mert, senkinek semmi köze hozzá hogy hova megyek -
válasz
philoxenia #5140 üzenetére
Igy van, viszont az egy kenyszerhelyzet, nincs valasztasi lehetoseg. Baleset elharitasa/megelozese, a forgalom folytonossaganak biztositasa erdekeben ezek a szabalyok athaghatok.
-
Vertigo18
addikt
válasz
philoxenia #5140 üzenetére
jelen esetben nem erről volt szó, hanem "dögöljön meg a szomszéd tehene is" effektről, de egyébkét igazad van...
-
BioNiCMaN
addikt
-
válasz
philoxenia #5131 üzenetére
Azert irtam, hogy ennek valami oka van es az okot meg is tudtuk Debilon kollegatol.
-
Debilon
addikt
a köziges eljárásokban a vas megyei lett az eljáró az országban egyedül...(gyorshajtások, tiltott helyen várakozások és minden ami a közig alá tartozik), ezért onnan kaptátok a bírságot, és nem a helyi rk-ról
valószínűleg a helyi rendőrök PDA-val fényképeztek le amikor tiltó tábla hatálya alatt/buszöbölben vagy akármilyen tilos helyen parkoltál, és ennyi..
-
Vertigo18
addikt
Akkor ez egy gyűjtőhely lehet, mint régen a katonáknak a "Petkó"-ban a futkosó.. .
-
Vertigo18
addikt
válasz
trassher #5125 üzenetére
Még egyszer mondom: Megállni tilos nem a Rendőrségre tartozó szabálysértés! Objektív felelősség elvén alapuló Közigazgatási eljárást von maga után, így - ahogy a nevében is benne foglaltatik - a Közigazgatási hatóság jár el az ügyben... Nem értem, hogy miért a Rendőrségre került az ügy (azt pláne nem, hogy miért pont "oda"), de örülj neki, a közig bírság fix. 30k, ha meg bemész a Rendőrségre, szépen nézel, együttműködsz, sírsz-rísz, akkor valszeg nem fogsz semmit sem kapni...
-
-
zolisx4
őstag
Na szóval ha esetleg csendőrség alakul kik lesznek a csendőrség tagjai ??
Ez az egyik .
A másik ,mennyibe kerül??
A harmadik , a rendőrségnél egy baj van a pénz hiány, mindig is voltak és lesznek is nem oda valók, ők ki is esnek általában .
Ez a burkolt véleményem ha leirnám a véleményem akkor azt hiszem kizárnának ,és nem a rendőröket állitanám saroba.A Bíróság független .
-
trassher
addikt
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi hogy egy Szabolcs Megye területén történt tilosban parkolás miatt miért a Vas megyei RFK indít eljárást? -
Vertigo18
addikt
Bakker, ilyet!
Teljes mértékben egyet értek Gog és Kali fórumtársaim utolsó hozzászólásával!!!
-
törölt tag
válasz
DdavidHero89 #5112 üzenetére
nálunk az iskolai végzettségnek sem sok közel van az értelmi képességekhez, és ezzel nem akarom minősíteni a tagsága miatt, mert az sem azon múlik
-
zolisx4
őstag
válasz
Vertigo18 #5111 üzenetére
Azért tudom ezt egy olyan monta aki tagja a cuccnak és rádásul még kiválasztott is mert ilyen is van közöttük akik alkalmasak erre a feladatra ,szerintük ,na ők lennének a csendőrség , FELHÁBORÍTÓ .
DdavidHero89
Ahhoz képest hogy tanult embernek mondod az ismerősöd mégis olyan helyre csatlakozott ami eleve törvénysértő .
Nagy vonalakban erről ennyit -
DdavidHero89
csendes tag
Általános vélemény a rendőrök körében, hogy a gárdisták bajkeverő trógerek. Pedig ismerek nem 1 olyan embert aki nem alulkvalifikált végzettséggel rendelkezik mégis tag
-
zsolt1129
addikt
válasz
kételkedem #5105 üzenetére
Az igaz,de azért jelentősen kisebb számban fordultak elő
.
-
zolisx4
őstag
Nem akarok politikával foglalkozni .
A csendőrség visszaállítása úgy történne hogy ,a mostani rendőrség mellett üzemelne és a bizonyos megszüntetett szervezet tagjaiból lennének összeszedve .
Ezzel 1 gond van hogy a pénz el lesz költve ehhez hasonló dolgokra .
Holott a mostani Rendőrségre kellene költeni nem baromságokra . -
Vertigo18
addikt
válasz
kételkedem #5105 üzenetére
...de kétszer is átgondolta a tolvaj...
-
Vertigo18
addikt
válasz
adalbert1 #5103 üzenetére
Valóban igazad van, csak mi van az ártatlanság vélelmével...? Ahogy te is említed, "a jelenlegi politikai és társadalmi berendezkedésben ezt sajnos nem lehetne megcsinálni", és tökéletesen egyet értek...
Plusz nem egyszer felmerült, hogy nem mindenki rendőrnek való azok körül, akik ma rendőrök... És ha egy ilyennek jár el a keze...
-
adalbert1
veterán
válasz
Vertigo18 #5102 üzenetére
Na igen, nagyanyám mesélte hogy pár tolvajt hogy elkalapáltak anno a csendőrök... Mondjuk utána sokszor meggondolta (nem kétszer!) hogy menjen-e legközelebb is lopni.
Mindenesetre a jelenlegi politikai és társadalmi berendezkedésben ezt sajnos nem lehetne megcsinálni, pedig lehet hogy építő jellegű lenne hosszú távon. -
Vertigo18
addikt
Illetve érdekelne, hogy a Csendőrséget vajh' miből töltenék fel? Lenne egy olyan gyanúm, hogy a mostani Rendőrségből!
De az tuti, hogy a Csendőrség "feje" a mostani Rendőrség "fejének alkatrészeiből" állna össze.És Ddavidhero89, meg kell hogy mondjam, hogy az általad olyan nagyon vágyott Csendőrök egy-két megjegyzésedért már úgy szájba kaptak volna...
-
Szerintem se fog itt tortenni semmi, pedig sokan, sok mindent varnak az uj kormanyzastol, tobbek kozt pl. a rendorseg gatyabarazasat, de szvsz ez csak duma. Megint csak a sardobalas folytatodik 4/8 evig, a rendvedelmi szervek meg tovabb zullenek (tovabb zullesztik) a penzbeszedes fele, persze ne legyen igazam, mindenkinek az lenne a legjobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest