Hirdetés
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DdavidHero89
üzenetére
arra ugyan lehet várni, hogy azok állítsák vissza a becsületet, akik el is cseszték...
mert ugye mindenhez két fél kell(ene), csak az egyik oldalon kevés az erőlködés!
a csendőrségnek szerintem te nem nagyon örülnél... -
DdavidHero89
csendes tag
A rendőrség becsületét és hírnevét visszaállítani 5 évbe is beletelne. Egyszerűbb a csendőrséget létrehozni, hogy tiszta lappal induljon egy új szervezet!

-
Vertigo18
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem csak hogy megbüntetik, de meg is fenyítik...
Amennyiben nem megy a villogó, akkor szabálysértést követ el...
-
válasz
philoxenia
üzenetére
ha arányosan húzósabb dologban intézkednek - például egy bűncslekmény elkövetőjét fogják el - és azért állnak meg szabálytalanul a szolgálati gépkocsival, akkor azért gondolom elnézhető a dolog - abba most ne menjünk bele, hogy mikor és hogyan kell engedélyt kérni a megkülönböztető fényjelzés használatára, illetve mikor és hogyan használható önállóan -, de ha csak szimplán igazoltatgatni akarnak olyan helyen, ahol amúgy nem lehet(ne) megállni/várakozni, és úgy állnak meg szabálytalanul, akkor szerintem nem okés a dolog, még a megkülönböztető fényjelzés használata ellenére sem!
-
samfishR
senior tag
válasz
Vertigo18
üzenetére
Mondta a tag, hogy a rendőrök nem is arra néztek. Tegyük fel, hogy még éppen fehéren mentek át, mire odanéztek a rendőrök, ők már pirosat láttak. Akkor ha vmiben nem biztosak, miért megy egyből a feljelentés? Vagy ha a vasúti átjárót nézték ki ellenőrzési pontnak (amit kétlek), akkor miért nem olyan helyre állnak, ahonnan yól belátni?
-
Vertigo18
addikt
válasz
DdavidHero89
üzenetére
Ebben tökéletesen igazad van...
Isten ne adja, hogy egyszer anyukádat támadják meg a lakásában, abban viszont reménykedek, hogy a rendőr azért nem ér oda időben, mert nem talál parkolóhelyet... Meglátjuk megváltozik-e a véleményed!
A céltalanul szabálytalankodó rendőröket megvetem
-
Vertigo18
addikt
válasz
samfishR
üzenetére
A piroson áthajtás objektív, így nincs igazad... Egyébként a többi lehet, hogy igaz...
És ne feledd a nagy kérdést: Kinek áll érdekében hazudni???
Viszont az valóban érdekes, hogy a rendőr csak akkor használhatja fel a videó, illetve fényképfelvételt, ha a készülék előtte egy sor hitelesítésen átment, de ha a paraszt megy az utcán és van egy szaros 70 Ft-os mobilja, amivel lefényképezi a tilosban álló rendőrautót (most lényegtelen, hogy miért áll ott), akkor abból rögtön megindul a szabálysértési, és a fegyelmi eljárás is...
-
samfishR
senior tag
válasz
tolts.hu
üzenetére
"A bíróságon mindenki egyenlő."
aha, csak ha pl két, szolgálatot teljesítő rendőr leint és azt mondja neked, hogy te márpedig átmentél a piroson, hiába van ott a családod, meg egy másik, téged igazoló család, a bíróságon a rendőröknek adnak igazat, mert akik melletted tanúskodnak, azok a szeretteid, lófaszt nem ér a szavuk.
[link] 3:50-től kezdődik a sztori

-
tolts.hu
őstag
Felejtsétek már el hogy a rendőr szava többet ér, meg stb. hülyeségeket.
A bíróságon mindenki egyenlő.
Meg ezt az össze vissza kamerázunk, lefényképezünk dolgokat.
A trafi, meg járőrautó kamera is csak akkor bizonyító erejű, ha az hitelesítve van.
Én 2000-20000ig tudom a helyszíni bírságot, nem vagyok benne ebbe a témába mert nem ilyen rendőr vagyok, de javítsatok ki ha tévedek. -
-
Vertigo18
addikt
Jah, amiről nem is tudtok, van 5 évente olyan akció az "Államon belül", hogy amit a kisrendőr bírságol egy hónapban, annak az 1 %-a visszakerül a területileg illetékes Megyei Rendőr Főkapitányságra...

Ilyen valóban nagyon ritkán van (pályafutásom alatt mindössze 2 alkalommal tapasztaltam), de akkor aztán még a takarítónő is ki van zargatva az utcára, hogy bírságoljon...

-
válasz
adalbert1
üzenetére
Elvan itt cseszve minden. A rendorseg is le van zullesztve. Ezert ne is varjunk toluk semmi jot.

Haverom is szokta mondani, hogy mennyi tamadas eri oket minden szarsag miatt, pedigk ok is csak aldozatok mint Te vagy en. Csak ezt az emberek nem kepesek felfogni, konnyebb lekopkodni az egyenruhast, mint gondolkodni egy kicsit. -
válasz
DdavidHero89
üzenetére
de az kicsit gyanús hogy olyan helyeket ellenőriznek mindig ahol 100-ból 85 embert meglehet büntetni! :S)

Ez teljesen szandekos, nem veletlen mondjak azt, hogy manapsag a rendorseg nem rendfenntarto, hanem penzbeszedo szerv lett. Ez termeszetesen az utca rendorere, kozlekedesiekre vonatkozik es a szemelyes velemenyem az, hogy ez igy is van.
Itt is latni nap mint nao mit muvelnek. Nem az iskolanal mernek, ahol ezrevel mennek at a diakok az uton, hanem ugyanazon az uton 500 meterrel arrebb, ahol mar tuti nyomni fogod neki. Nem a belvarosi utcakon mer, hanem a varosbol kivezeton, ahol max madarak vannak, emberek nem, tehat a kozlekedes biztonsaga ezzel nem fog javulni, viszont dol be a love, mert ugye 50-es szakasz, amit az emberek fele nem tart be. Szemet troger banda! Termeszetesen nem az ott ucsorgo rendorre mondom ezt, o nem tehet rola. -
válasz
adalbert1
üzenetére
Valoszinuleg azert voltal benne biztos, mert szoktal indexelni, de ettol meg nem 100%, hogy akkor is kint volt. Nem ellened/a rendorok mellett beszelek, de ez masnal is igy van. Csak gondolj bele hanyszor van olyan nap mint nap, hogy azannyat, bekapcsolva maradt a kavefozo, pedig masik 3000 esetben lekapcsoltad. Vagy otthon maradtak az iratok, pedig 2 eve nem volt ilyen. Akar el is felejthetted, elofordul. De az is lehet, hogy a rendorok szivoznak, mindkettot szamitasba kell vennem, hiszen nem voltam ott. Egyebkent a jogszabaly azt mondja ki, hogy az iranyvaltoztatast, korforgalmu utrol torteno leterest, a muvelet elott kello idoben megkezdett es annak befejezeseig folyamatosan adott iranyjelzessel kell jelezni. Szoval az is lehet, hogy tul koran vetted vissza, ami persze elegge szorszalhasogatas lenne a rendorok reszerol, de jogilag igazuk van.

-
adalbert1
veterán
válasz
Vertigo18
üzenetére
Nem ültek, hanem eleve kint álltak egy szelektív hulladékgyűjtő mögött a körforgalomtól olyan 10-15 m-re. Mikor leállítottak pont végeztek egy kisteherautóval...
Az autónak amivel voltam az irányjelző az első lámpáknak a belső oldalán van, tehát a jobb oldalinak a bal oldalán és nem kívül. Előttem haladt egy másik autó. Mikor már kint van az orrom a körforgalomból általában visszaveszem az indexet, ugyanis akkor már megtéveszteném a mögöttem jövőt, hogy mondjuk le akarok állni, vagy lekanyarodni, stb... Ezek alapján lehet hogy simán nem látták (hozzáteszem hogy amíg folyt az intézkedés, direkt néztem a kifele jövő autókat, hát soknál nem láttam hogy indexelt volna, ill. nem tudtam eldönteni hogy most indexelt, vagy én nem láttam jól).Oké, lehet hogy csak ezért vágtak meg 3k-ra (és nem többre), hogy meg legyen az x ember...
A jogos felelősségre vonással semmi bajom nem lenne. A gondom azzal van, hogy nem csak az állhat fenn, hogy nem indexeltem. Fenn állhat hogy simán benézték, és az is hogy csak én voltam a szerencsés x-edik akire rá kellett húzni valamit.szerk.: ez ment gog-nak és DdavidHero89-nak is, csak nem tagoltam szét jobban a válaszokat.
-
DdavidHero89
csendes tag
válasz
adalbert1
üzenetére
Szerintem fizesd be a lét, mert ennyiért fölösleges cirkuszolni. A másik javaslatom az üvegpalotába küldj 1 levelet aminek a külsejére 1 lóf*sz van rajzolva és írd alá, hogy "hamarosan süllyed a hajó patkányok"! Szerintem ez jó hatással lesz rád

Nálunk jellegzetes helyek vannak ahol vadásznak, de jól kibasztunk velük mert csináltam 1 sablont és kifújtuk az útra szép nagy betűkkel, hogy "Vigyázz rendőrség vadászterülete!". Így lehetőleg nem tudnak majd annyi embert megbüntetni bebújós alattomos módszerekkel!
Hozzáteszem az a fő bűnös aki parancsot ad ilyenre!! (Nem az ellen szólok, hogy 500-al ne lehessen menni lakott területen, de az kicsit gyanús hogy olyan helyeket ellenőriznek mindig ahol 100-ból 85 embert meglehet büntetni! :S)

-
törölt tag
válasz
Vertigo18
üzenetére
engem is húztak már le pénzel(egyszer régen), viszont nekem ezen kívűl csak jó tapasztalataim vannak a rendőrökkel
szóval nem azért mondom, de nem alaptalan a sztereotípia
persze álltalánosítani nem lehet, és nem is szabad, de jobb ha tutod nincs mindenkiben feltétlen bizalom, de ezen lehet változtatni csak idő kérdése -
Vertigo18
addikt
Lol, olyat még én se nagyon hallottam, hogy 2 rendőr ül az autóban, aztán megszólal az egyik: "Te, ott egy autó, húzzuk rá, hogy nem indexelt!", mire a másik: "Jah, jó móka lesz!"...
Nekem ez életszerűtlen, kvóta ide, kvóta oda...
Arról meg ne is beszéljünk, hogy te magad sem vagy benne biztos, hogy használtad-e az irányjelződet, de a rendőrök rád akarják húzni, hogy nem, abban tuti vagy...
Én mindig egy szimpla kérdést szoktam feltenni: kinek van oka hazudni? A rendőrnek, vagy annak, aki el akarja kerülni a felelősségre vonást? Természetesen a jelenlévő fórumozók ez alól kivételek!

Jah, és megjegyezném, hogy a Rendőrségen sosem volt "Forint-alapú" kvóta! A darab-alapúról nem nyilatkozok, talán ebből tudhatjátok, hogy miért... Így a "megvágom 20k-ra" megint nem életszerű...
-
adalbert1
veterán
Mikor megállítottak még totál biztos voltam benne... Utána az intézkedés elbizonytalanított...
Így már azt mondanám, hogy 99%.
Az esetleg lehetett hogy túl hamar veszem vissza és ők már csak azt látják hogy nem ég, de hogy nem indexelex olyan BIZTOS nem volt (ugyanis minek indexeljek kilométerekig, az index a mögöttem haladónak, a körforgalomban lévőknek, és a behajtani szándékozóknak szól, ők meg mind látták). Szóval én még mindig úgy érzem, hogy itt kőkeményen én vagyok az áldozat, és ez nem is fog megváltozni. -
adalbert1
veterán
Alapvetően semmi bajom ezzel. Sőt mint az írásod végéből kiderül, Te is nagyon jól tudod, hogy a speciális esetekkel van a bajom. Tehát mikor tegyük fel nincs meg a kvóta, de a csóró nagypapit/átlag kisembert vágják meg valami mondvacsinált indokkal 20k-ra (mert mint kiderült úgyse tudnak mit tenni). Persze ez egy fiktív, elképzelt eset, de most mondja valaki azt, hogy Magyarországon elképzelhetetlen?

-
válasz
adalbert1
üzenetére
Ha nincs videofelvetel, akkor a 2 rendornek fognak hinni.
De vegulis mi a bajod ezzel?
Azert mire kikerul az utcara, eleg sok szuresen esik at, fizikai, pszichologiai. Jogot es loveszetet tanul, eskut tesz, hivatalos ember lesz belole. Azert nekik inkabb hihetobb a szavuk, mint az ossze-vissza kamuzo, szepitgeto usereknek, volt itt is ra pelda nem is egy. Persze ok is emberek es hulyek/bunozok mindenhol vannak, szoval ok se istenek. 
-
adalbert1
veterán
válasz
Vertigo18
üzenetére
Igen, csak a bejelentett lakcímemtől van a munkahelyem 180 km-re (ill. csak olyan 160, a vonatjegy volt 180 km-es), átjelentkezés mindig elmaradt eddig... Így gondolom senkit nem érdekelne hogy én hol vagyok, meg kellene jelennem, mégpedig ott ahova citálnak...
De ha jól értem amit Lauda írt, akkor egy ilyen eljárás során 2 rendőrrel szemben semmit nem érne a szavam (főleg ha egyik félnek sincs bizonyítéka), tehát kvázi ha akarnának bármit rám tudnának varrni a hasonló szabálysértések közül?

-
Vertigo18
addikt
Egyébként szabálysértési feljelentés esetén az elkövető lakhelye szerinti illetékes szabálysértési hatóság jár el... Így nem kellett volna 180 km-t menned az eljárás miatt.
Az általad említett másik témába pedig nagyon örülök, hogy nem mentél bele, valóban többször lerágott csont lett volna...
Jah, a kamerával kapcsolatban meg: tudom, hogy mi a törvényes, de amíg a sétáló paraszt lefényképezi a megállni tilosban parkoló rendőrautót, és a rendőrt ez a fénykép alapján megbüntetik, majd meg is fenyítik, így szerintem mehetne visszafele is a dolog... Nincs igazam?
-
adalbert1
veterán
Mivel aláírtam a helyszíni bírságot, így nem...

Mivel aláírtam, így már teljesen mindegy, hogy kint volt-e vagy nem. Szerintem kint volt, de mivel ketten is úgy látták hogy nem, és nincs kedvem a munkahelyemtől 180 kilométerre járkálni ilyen f*szság miatt, így NEM volt kint, és inkább benyelem a 3k-t. -
válasz
adalbert1
üzenetére
A hivatalos eljarast Vertigo18 leirta elobb.
Ugy tudom, hogy egy rendort ketten meg tudtok tamadni, de ket rendor ellen akarmit allithattok, mert nekik fognak igazat adni. Szerintem ez igy a helyes.De biztos indexeltel? Mert az hogy szoktal egy dolog. Nem gondolom, hogy unatkozasbol nekialtak ezzel szorakozni.

-
adalbert1
veterán
Persze, be fogom... Csak az érdekelt volna, hogy ha nem fogadom el, és feljelentenek, akkor mi az eljárás, illetve mire lehet számítani? Ha ők is csak szóban tudják bizonyítani, akkor gondolom a két intézkedő közeg szava erősebb mint egy állampolgáré. De ha ketten vagyunk, akkor már gondolom nem játsszák meg a dolgot...
Visszaolvasva a topicot meg egyet értek Kalandor véleményével maximálisan. Tisztelem és becsülöm aki a közbiztonság jobbá tételén, az emberek érdekében dolgozik, de az ilyen felesleges körök annyira, de annyira nem kellenének...
szerk.:
Vertigo18: nem egy nagy összeget, 3k-t... Viszont ha azt nézem hogy állam bácsi egy pillanat alatt bekaszálja az adózott jövedelmem 1 napra eső részét egy olyan dolog miatt, aminél sokkal nagyobb problémák vannak az országban amiket meg kellene oldani... Na akkor dühít a dolog... Többet erről nem írok, mert az már erősen politika lenne, a szokásosan lefutott körökkel.
A videofelvétel az én esetemben is bizonyító értékű lehet? Tehát ha én készítem (mondjuk kamera az autóban, ami veszi a műszerfalat, de az útból is látszik belőle)? -
Vertigo18
addikt
válasz
adalbert1
üzenetére
Sajnos nem az a gond, hogy mindig indexelni szoktál, hanem az, hogy ezesetben feltehetőleg nem tetted...
Egyébként szabálysértési feljelentést von maga után az, ha valaki nem ismeri el a szabálysértés elkövetését. És igen, ezek után jönnek a meghallgatások, majd a bírság kiszabása. A gond akkor van, ha netalántán szívózol, nem ismered el és véletlenül van videófelvétel (ma már bármi előfordulhat)! Akkor aztán a szabálysértési előadó sem lesz kegyes...
Ne feledd, jogod van megtagadnia szabálysértés elkövetésének elismerését... Ma már mindenkinek mindenhez joga van, és mindenki elfelejtette a kötelességeit...
Mennyit kaptál, ha szabad kérdeznem?
-
adalbert1
veterán
Állítólag nem indexeltem kifelé körforgalomból... Habár mivel elismertem, ez már inkább tény (még akkor is ha szerintem nem így történt).
szerk.: azért nem akartam elfogadni, mert mindig indexelek, sőt ha barátnőmet bárki megkérdezné, kb. megmondhatná hogy állandóan köpködöm aki nem...
-
adalbert1
veterán
Lehet hogy volt már ez a kérdés:
Mi történik, ha nem fogadom el a helyszínen kiszabott bírságot? Az intézkedő közeg ugyan magyarázott, de nem tudom mennyire fedi a valóságot amit mondott...
Másrészt ha nem fogadom el, akkor ha valamilyen bizonyításra kerül a sor, akkor az ő szavuk áll az enyémmel szemben?
Amúgy vicces hogy pont egy olyan miatt büntettek meg ami miatt állandóan köpködöm a többi közlekedőt, de mivel elég bonyolult az életem így is nem akartam plusz tortúrát a nyakamba venni, ezért inkább elfogadtam a kiszabott bírságot... -
Bubu79
addikt
válasz
DdavidHero89
üzenetére
Mindenkinek nem muszáj, elég ha te ilyenben közlekedsz
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Vandit.
addikt
-
zolisx4
őstag
válasz
DdavidHero89
üzenetére
Nem tudom hogy meg éri e az árát elég drága, mulatság ez a lézer blokkoló vagy mi fene ,
Ezek a sebesség határok a magyar utakra bőven elegendőek ,aki siet az fizessen ,
Ezt mi sógorommal kipróbáltuk ,Gödöllő tőlönk 30 km re van ő száguldozós tipus ,nem tudom hova mentünk de Gödöllőn a templomnál a parkolót tüztük ki célnak ,hogy mennyivel ér oda hamarabb mint én ,ugye forgalom az volt mint mindig , eredmény meglepő volt KB 4 perccel ért hamarabb oda mint én ,
A lányom az már más kérdés ő is mindig siet ,kapott már ő is csekket egy 30 ezreset ,kérdezte mit csináljon ,mondtam fizesd ki igy jártál

-
Vertigo18
addikt
válasz
DdavidHero89
üzenetére
Mondok egyszerűbbet...:
tartsuk be a közlekedési szabályokat, akkor aztán ingyen megússzuk az egészet...
-
Tüphón
senior tag
Ezek a detektorok és blokkolók miért nincsenek betiltva?
-
válasz
DdavidHero89
üzenetére
-
válasz
üzenetére
Te beszelsz maflasagokat. Mi koze ahhoz ennek, hogy 48 meterre voltal a lezertol? Amit irsz akkor lenne ertelme, ha elinditja a stoppert 120 meternel es megallitja mikor elhaladsz a lezer mellett. Akkor szamolhat erre atlagot, kulonben nem. Azok csak plusz informaciok a kepen, de semmi egyeb. A fama 3-as 200-szor kuld jelet es szamol tavolsagot masodpercenkent es mar be is vagy merve. A tobbszori meres csak az eljaras miatt szukseges, nem azert mert abbol szamolnak atlagot.
-
válasz
üzenetére
Igen, igy mernek, pontosabban a céltárgy távolság-változásából számolják ki sebességét. De ennek semmi koze a tobbszoros mereshez, ezt magyarazom.
Olvasd ezt el, mennyire pontosak ezek a muszerek:
A lézeres távolságmérés alapja a pontos időmérés, a céltárgyra kilőtt lézerimpulzus visszaverődéséig eltelt néhány milliomod másodpercet kell megmérni, ez alapján kiszámítható (a fény levegőben terjedési átlagsebessége ismeretében) a távolság. A lézeres sebességmérés angol neve LIDAR, mely a RADARhoz hasonlóan mozaikszó, eredete a LIght Detection And Ranging. A lézeres eszközök hatótávolsága nagyságrendekkel nagyobb a radarnál, például a ProLaser III alapú sebességmérők akár 1800 méteres távolságból is mérhetnek.
Innentol fogva eleg durvan hangzanak az altalad beirt adatok.

-
Vertigo18
addikt
Az új traffipaxoknál van az, hogy a szabálysértés észlelésétől kezdve 10 mp-ig fényképez (nem tudom, hogy hányat), aztán azt a képet küldi el azonnal a gépjárműről, amelyiken a legjobban látszik a rendszám, illetve a képen feltünteti még az éppen akkori sebességet...
Tehát volt olyan személy, aki kapott egy levelet, amiben azt írták, hogy lakott területen belül 80-nal ment, mellette megy egy fénykép a kocsijáról, alatta feltüntetve, hogy 47 km/h.. .

Természetesen a rendszerbe elküldött kép nem az egyetlen, az összeset megtartja...
-
törölt tag
Már egyszer mondtam, nem az én büntim és nem is én vezettem, és nem is ez a lényeg. Ha az enyém lenne nem kérdezősködnék itt.
A lényeg hogy ez így ebben a formában baromság ami a fényképeken van.
Próbáld meg megmagyarázni hogy hogy jönnek ki ezek az értékek.
Asszem van egy kis gond a felfogásoddal, eleget aludtál mostanában?
Hogyan is mér a lézeres cucc szerinted? -
válasz
üzenetére
A Te szempontodbol teljesen mindegy hanyszor mert, mert a 72-nel mar megszivtad. Ha az utolsonal 80-al mesz, akkor azert buntetnek.Miert kene atlagolni a tavolsagot, ehhez annak semmi koze. A lezer pillanatnyi sebesseget mer nem atlagot. Az eleve nem lehet valos, hogy 2 masodpercenkent mert akkor ugy jonne ki kb, hogy 120/80/40 meter. Szoval itt valami buzlik, de feleslegesen agyalsz ezen, mert jogosan vagnak meg a 72-re.
-
törölt tag
Nem jól érted!
Az elsőnél 70, a másodiknál 71, harmadiknál 72.
De ez hülyeség! Mondom két másodpercenként fényképezett, 48, 90, és 120méternél.
Csak akkor jöhet ki a 72Km/h ha a 120 méteres távot átlagolod.
Máskülönben mi értelme háromszor fényképezni? Az bárhogy is nézzük négy szakasz.
Ráadásúl az elsőben a legnagyobb a sebesség.
Illetve még egy lehetőség, ha a második szakaszon a 48-90méterig mért 75,6Km/h-ból levönunk 3-at, mint lehetséges pontatlanságot, és a tizedes értéket figyelmen kívűl hagyjuk.
De akkor nincs magyarázat az első fényképen lévő mérésre, ami elvileg az első 48méteren történt. -
válasz
üzenetére
Azert hasznal 120 meteres bemerest, mert afelett nem azonosithato a rendszam, igy ertelmetlen lenne meregetni. Amugy sokkal messzebbrol hivatalos, talan 1200 meter de ez nem tuti info.
Mondjuk az elso 48 meternek semmi koze a Te sebessegedhez (vagy aki kapta a kepet), az csupan azt jelzi, hogy hany meterre jart a lezertol a bemert kocsi. Meg a tobbinek se. Azert 72km/h van a papiron, mert ott mar levette a rendszamot es 72-vel mentel, utana hiaba mert 70-et is, az nem szamit.
(#5027) philoxenia

-
törölt tag
válasz
üzenetére
Közben rájöttem, hogy az első 48métert nem vettem figyelembe
Szóval, ha 120m veszek ami a teljes táv volt 6másodperc alatt, akkor úgy ki is jön a 72Km/h és ennyi van a papíron is.Tehát ezek a trafipaxok 120méteres bemérést használnak, és az ezen a távon mért sebesség a hivatalos?
Vagy ha nem, valaki homályosítson már fel légyszi!
-
zolisx4
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Közúti ellenőrzés !!!!
-
philoxenia
MODERÁTOR

-
zolisx4
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Ez az, hát tudod a rigának fordult a lámpája, ahogy fordítottad a kormányt ennek nem fordult ,úgy össze törtem magam ,akkor tudod még az a piros fertőtlenitő volt a jód hoz hasonló valami olyan volt a fejem mint a paradicsom

Igy visszagondolva csoda hogy túléltem a gyerek korom ,mert borzasztó rossz gyerek voltam ,,
más világ volt mint most 
-
válasz
zolisx4
üzenetére
Ertem de megse. Ha szabalyosan tolta akkor miert kellett buntetni oket?

En a babettaval csinaltam anno, hogy betrombitalva mentem vele haza vagy epp a varosba, de vilagitas nelkul, ha meglattam a zsernyakokat, akkor elkezdtem nyomni a dekompresszort, aztan szep lassan elpedaloztam, mintha beszart volna a motor.
Igaz megallithattak volna ugyis, de sokszor bejott. -
törölt tag
válasz
philoxenia
üzenetére
kösz, ez ütött
izomlázam lesz holnap hasra -
zolisx4
őstag
Úgy Írom hogy régen nem kellet engedély ahhoz ha tolod tehát ha tudtad hogy ott a rendőr akkor leszáltál és eltolhattad mert kerékpárnak minősült ,bevett gyakorlat volt hogy ha valaki ittasan tolta a kerékpárját vagy a SM motorját meg büntették ,a 80 években mikor oda kertültem mindenkinek lenni kellett bizonyos időt az utcán , ha ilyen volt a kolléga még le is vert neki 2 sallert és örült hogy megúszta 2 pofonnal .
philoxenia
Igen pedálos volt ugy kellett betekerni , de könnyen indult kompresszió hiánya nem volt csekély
nekem sokáig megvolt mert egyből nagy motorra váltottam amit az első úton teljesen össze is törtem méghozzá MZ Trophy 125 cm3 tudod melyik az aminek nem fordult a lámpája ,na nálam is ez volt a gond soha nem felejtem el, oda értem a kanyarhoz kanyarodok a lámpa meg nem fordult akkor jött a kormány kapkodás és perec

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
zolisx4
üzenetére
A 12-es az még a pedálos beindítással működött, ha jól emlékszem, a 16-osnál jött a fejlődés, a berugókar......

gog: aszittem Sir Maggot /ötödik vicc../
-
törölt tag
válasz
philoxenia
üzenetére
de most komolyan, általában el kell magyarázni az itt(ph-n) írkálóknak, hogy mit jelent amit leírtak?
mert ha igen az tényleg pikkelynyű ám -
zolisx4
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Az 1975 ben vagy 76 ban nem tudom már Riga–12 úgymond segédmotort megkaptam én sem toltam , hanem mentem vele mint őrültek ,
de nem tudom már az árát mennyibe került talán ment 35 km/h
kormányváltós fent az 1 es lent a 2 es középen az üres 
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
zolisx4
üzenetére
Amikor diák voltam, még ez a "tolni sem szabad" volt a trend, de nyilván csak a jogszabály nem eléggé egyértelmű volta miatt.....
Egyébként nem annyira életszerű a dolog, de elviekben elképzelhető, hogy valaki például vesz egy motort, de mivel még jogsija nincs hazatolja...
Személygépkocsit tolni meg általában amúgy is az utas szokott....gog: ez ismét nem túl életszerű, az a pikkelynyű lesz inkább... a szőrnyű, ilyesmi állatokban tehet inkább kárt: [link]
-
törölt tag
válasz
philoxenia
üzenetére
igen,
és a szőrnyű sárkányokat nassol ám
(azért, ha így most valaki benéz ide, biztos bezavarodik egy pillanatra
) -
zolisx4
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem is az hogy mást tanítanak ,hanem én lemaradtam pár évet ,ez van ,nem is szólok hozzá, csak majd olvasgatok inkább

A poén az viszont jó
100% ra emlékszem hogy úgy volt ahogy leirtam . -
törölt tag
válasz
philoxenia
üzenetére
á persze hogy egybe akartam eredetileg írni, de ha így külön elé tettem volna egy vesszőt, akkor L'art pour L'art 90-es évek tipusú ááá...
ez az ország egyre szőrnyűbb hely -
philoxenia
MODERÁTOR
-
zolisx4
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Az, hogy a motorkerékpárt toló személy nem minősül járművezetőnek a legújabb, vagyis a 2005-ös KRESZ módosítás szerint van így. Ezt megelőzően az 1975-ös jogszabály kiadása óta vezetőnek minősült.
Jól emlékeztem hogy bizony vezetőnek minősült de akkor 2005 ben változott
És pont igy van a kerékpárnál is és még el is lehetett kobozni a kerékpárt 30000 forint volt az enyhébb büntetés de lehetett 100 ezret is kiszabni .én ezt tanultam .De ebbe kár volt belemennem, mert azóta nagyon sok minden változott gyakorlatilag minden ,elnézést mindenkitől

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
zolisx4
üzenetére
Nekem KRESZ tanfolyamon azt mondták 2001-ben, hogy nincs ilyen törvény, ez mendemonda. A bukósisak, meg végképp sehogy sem igazolható.... Ittasan meg miért ne lehetne tolni a kerékpárt?
A kerékpár tolva nem minősül járműnek, a tolása nem járművezetés, sőt a motorkerékpár is csak akkor jármű, ha használod, ellenben a forgalmijával és egyéb irataival rendelkezned kell gondolom, hogy ne kerülj lopás gyanújába.
A közlekedés feltételei tiltják alapból az ittas vezetést. Ha egy járművel nem közlekedsz, hanem gyalogosként szállítod, tolod, akkor nem vezetsz járművet. A kézikocsi viszont tolva jármű, azt nem tolhatod ittasan. A taligát igen, mivel az nem jármű. Gyalogosként egyelőre nincs tiltva az ittas közlekedés, bár '86-ban befigyelt majdnem a dolog....
A kerékpárra már csak azért sem vonatkozhat, amit mondasz, mert mi van, ha bemegyek a TESCO-ba, megiszok egy felest/sört , veszek egy gyerekbiciklit, a hároméves keresztlányomnak, majd hazaviszem.....
Persze, ha hatályos jogszabályt linkel valaki elhiszem a dolgot....Innen idézek:
"A motorkerékpárt toló személy nem tekinthetõ vezetõnek.
Motorkerékpárt az úttesten a menetirány szerinti jobb oldalon kell tolni." -
törölt tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Régen nem volt valami olyasmi hogy részegen még tolni se szabad a biciklit?
Vagy valami hülyeségre emlékszem gyerek koromból? -
zolisx4
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Ja vágom már lámba=lámpával értem .
Így már kicsit érthetőbb volt a kérdés .Átvertek a PH

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
DdavidHero89
üzenetére
Sőt, sok kereszteződésben, ha nem kapcsolják ki a lámpát, akkor több gépjármű, akár busz/villamos is áll perceket, mert ezt írja elő a KRESZ...
Természetesen átmehetsz, mivel fizikailag nem vagy korlátozva benne, de ha elütnek magadra vess... A rendőr pedig nem a célszerűség, hanem az előírások betartására kell figyeljen, mivel számára meg ezt írják elő....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- A képkockasebességet is tudja mérni az új AIDA64
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gumi és felni topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Starlink
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 510+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- LENOVO ThinkCentre M93p (SFF)i5-4570,4GB DDR3,500GB SATA3 HDD,DVD,WIN10
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 512GB RTX 4060 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
( Ez kb. a te stílusodnak megfelelő válasz volt

Oke, hogy alairtad, de biztosan emlekszel, h kint volt a villogo?
Mennyi a csekk?
és a szőrnyű sárkányokat nassol ám