- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi021
újonc
válasz
sasa134 #7428 üzenetére
Szia!
Elég sokan visszajeleztek már, most megosztom én is az észrevételeimet. Kb 1 éve van V60-as Volvom, 1.6D. 190 cm-mel gond nélkül kényelmesen elférek, és marad annyi lábtér hátul, hogy a párom a gyerekkel kényelmesen elférjen. Az tény, hogy előre kell húzni rendesen az ülést, hogy a gyerek ne rugdossa, de azt a Lagunámba is rugdosta, mindegy mennyire húztam előre.
Csomagtartó az valóban kicsi, és kérdés, hogy ki mennyi cuccal utazik, de nekem beül hátra a csomitartóba a vizsla, bekerül egy nagy bőrönd, gyereknek vmi jármű... tény fentrengeni nagyon nem lehet benne, de kényelmesen utazni szerintem igen.Gondolom ez már Volvo sajátosság, de az ülések nagyon kényelmesek, a dolgok kézre esnek, nekem ugyan manuális a váltó, ami szokatlan, hogy a kuplungot vagy 25 cmre le kell nyomni (Laguna pl nincs 10 cm).
Egyébként klima hűt azonnal, ülésfütés remek, navigáció szokásos, alkatrészárak (legalábbis eddig kopó mint olajcsere, vezérlés ilyesmi) nem vészesek.
D3-D4 motorhoz, sem benzineshez nem volt szerencsém. 1.6 D2 nem egy erőmű az 1600 kgos géphez, de kulturáltan lehet vele közlekedni, és cserébe alattam megáll 5 literből (hangsúlyozandó, hogy szolid vezetés mellett, hirtelen gázolgatások nélkül)
Nekem bevállt, nagyon tetszik, nagyon szeretem.
-
Rivaul
addikt
válasz
sasa134 #7445 üzenetére
Hazai piacon "senkit" nem erdekel a karos anyag kibocsaltas. Akit igen annak meg nem ezek az autok a zsanerei bar milyen adatokat is produkalnak. Ha csak ez tart vissza akkor olyan gepet vegyel amibe valoban jol is erzed magad. En pl direkt reszecske szuro nelkuli xc-t kerestem... Valoszinu konyebben el is adnam mint azt amibe van.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
sasa134 #7438 üzenetére
+1 a V70-re ha játszik.
Nekem 50 és 70 volt a V vonalon, az 50-esen nagyon érződött hogy ford focus. A 70-es hiába volt régebbi, ég és föld, az egy igazi VOLVO. T5, 260 paci, és azok az ülések, az a kényelem amit tudott, nem e világi.
Témánál maradva simán becuppant a 4 kerék, meg még mellé más is
Egyébként a tulajok nagy része nem tudja mi van a dobozban, ebben teljesen biztos lehetsz.
Zárójelben jegyzem meg, hogy egy V70 R mk2 még bakancs listás nálam.
-
rbalint88
addikt
válasz
sasa134 #7435 üzenetére
Figy, nem akarlak én lebeszélni a V60-ról, mert amúgy fain kis kocsi, de helykínálat tekintetében nettó átbaszás. Passat méretben Golf helykínálat, de abból sem a kombié. Konkrétan a csapott segge miatt a 4 kerekét nem tudod állítva egymás mellé rakni, mert nem fér el se széltében, se magasságban, úgyhogy szégyenszemre egy ekkora autóban az ülésre is kell pakolászni.
186 cm vagyok, az anyóson nem tudok kényelmesen terpeszkedve ülni, nincs elég hosszú lábterem. emellett ha hátratolom az ülést, akkor csajomnak is eltöröm a lábát, aki kemény 165 centi. Konkrétan a golf4-ben, ami egy 10+ évvel régebbi és minimum egy kategóriával kisebb autó, több hely volt.
A gyereknek jó lesz, férjen el meg a legnagyobb baromság, egyrészt rugdosni fogja az ülést, másrészt egy darabig nem tud máshogy ülni, csak nyújtott lábbal. Se nem kényelmes, se nem biztonságos.
Szerintem a V40ben (2012-) kb ugyanennyi hely van, sokkal kisebb alapterületen. Szóval családi autónak biztos V70-et vagy XC90-et vennék, mert a V60 azért másban nem olyan erős, hogy a helykínálatbeli hiányosságait feledtetni tudja. Gépészetileg sok tekintetben egy Mondeo, csak megölték a kormányzását, áthangolták a futóművét (amitől alapvetően komfortosabb lett, csak hullámos úton beremeg, alulcsillapított), megerősítették a kasztnit és jól kitömték zajszigeteléssel. Mondjuk a motor meg a váltó fasza, ahhoz nem értek el a Fordos pénzügyesekDe pl objektíven nézve egy V60-nál szinte mindenben jobb pl egy Audi A4, de ezen a szinten már inkább a szubjektív dolgok döntenek.
-
rbalint88
addikt
válasz
sasa134 #7428 üzenetére
A V60 belul egy kicsi auto. Ha jon/van gyerek, sokat cuccoltok, akkor inkabb V70. En magamnak 2012-est vennek, abban mar kozepkozol tetejen van a pupban a kijelzo fixen, de meg analog muszeres, othengeres motorokkal van. Negyhengerest meg nem vennek, keves vele a tapasztalat. Viszont a keretbol meg maradna is, inkabb celozz meg egy 200korul futottat, amin minden rendben van, mert a mechanika tartos, viszont a belteret le lehet lakni 90ezer km alatt is akar. Amit leirtam az olyan 10-13k€
-
-
FeRRaR1
őstag
válasz
sasa134 #4254 üzenetére
Lehet a könyöklőben AUX, ez az audio felszereltségtől függ, de ha kértek bele xenont meg csomó extrát, akkor gondolom az auxot sem hagyták le, de ez csak tipp, mivel konkrétan nem írják. Nekem a 2007-es S80 rendelkezik gyárival. Ez a baba kocsi kérdés attól függ, vannak olyan nagyok, amik vastag vázasak és sportosnak néznek ki, de rosszul hajtogathatóak, azok szerintem nem férnek be, de a legegyszerűbb, ha keresel egy S60-at a közeledben és kipróbálod.
Ha jól tudom szíjas mindegyik, én 100.000km után szoktam cserélni, ha jól rémlik 120.000-at mondott a szerelő. Ezt a szoktam cserélnit úgy értem, hogy mikor megvettem az S80at cseréltem mert vagy nagyon régen cserélték, vagy nem volt bizonyítható, a V70 18.000km ezelőtt kapott teljes nagy szervizt, fékek, tárcsák, vezérlés stb... így ahhoz nem kellett hozzá nyúlni.
alfa156
Egyet értek, egyrészt mivel nincs rá pénzem, másrészt mivel tökéletesen elégedett vagyok a mostaniakkal, én is letettem a felesleges eladósodásról.
Amiben az is nagy szerepet játszik, hogy a párommal ikreket várunk
-
runner 125
nagyúr
válasz
sasa134 #4207 üzenetére
Noh, csak nem elveted a Mazda-t?
Hidd el, egy Volvo az más. Nekem is van Honda-m, nem ugyanazt nyújták. Volvo-snak lenni pont olyan, mint BMW-snek, csak minden előítélet inverze érényesül.Ha, nem volt szana szét törve és valós a futás, akkor ez qrva jó vétel.
8000 euro az 2,4m. Itthon ennek a piaci ára simán 3,3-3,4m. Alaposan át kell nézni.
Spaceball valtós, bőrkormányos, mellette full bőr belső, ugyen nem full extrás (motoros ülés, navi, kanyarkövető xenon, állítható futómű, stb.) de ez már jó felszereltségnek számít és a legfontosabb, h tényleg 2009-es gyártás (króm betét a hátul a csomagtartón és javarészt ezzel a gyönyörű felnivel jöttek ki az utolsó 1. gen S60-ak) nem rakin maradt korábbi modell.A 2.4-es 5 hengeres szívóbenzint már a másik topikban is többször kitárgyaltuk. Elpusztíthatatlan és szoftverrel 195 le kihozható belőle, cserébe a fogyasztása is rendkívül baráti.
Kényelemben, komfortban szerintem nincs párja ebben az - de még magasabb - ársávban (sem). -
marsu
veterán
válasz
sasa134 #2240 üzenetére
Szia!
Nekem S60 van.
185cm magas vagyok, mögöttem a hátsó ülésen egy ugyancsak magam méretű emberke már elég szűken fér el.
A méretekre kell figyelni. Ha kisgyerekes családos vagy, akkor nincs gond, az A3-nál több benne a hely.
Ha teheted, vegyél kombit, abba lehet pakolni. Nekem nem kombi van, sőt nem is dízel. De én a teljesítményt és a biztonságot kerestem, amikor ezt választottam. Te a dízellel a biztonságot és a gazdaságosságot kapod.
Németországban sokkal jobb árakon lehet hozzájutni, mint itthon, de felszereltségben és komfortban tényleg elégedett leszel vele.
Üdv,
marsu
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- HP notebook topic
- További aktív témák...
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest