- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi021
újonc
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Volvo V60 (2013-as évjárat) 205/60 r16-os abroncsmérethez keresek mankókereket. Akinek lenne eladó jelezze a jozsi021@gmail.com - on.
Akinek van tapasztalata, ellátna jó tanácsokkal, hogy mire kell figyelni egy ilyen mankókeréknél, és ha fel kell tenni, akkor hogy kell használni és milyen korlátai vannak. Eddig nem volt tapasztalatom ilyenekkel.
Előre is köszi.
Józsi
-
jozsi021
újonc
Sziasztok!
Szeretném a szakavatott Volvos társak segítségét kérni.
Jövő hét hétfőn napra pontosan 6 éves lesz a V60as d2-es Volvom, és segítsetek légyszi, hogy van-e bármi kötelező 6 év vagy 170e KMnél.
Előre is köszi mindenkinek.
Ja és még egy apróság. Tegnap a csomagtartóban lévő 12V-os csatlakozót szerettem volna használni, de arról nem ment a ketyere (soha nem próbáltam). A többi szivargyújtóval működött. Ötlet, hogy mi lehet az oka, és hova vigyem?
Üdv
Józsi -
jozsi021
újonc
válasz
molnarpeter #8668 üzenetére
Kösz mindenkinek.
Nem feltétlenül ismerem ezt a dpf regenerálás dolgot... Van ennek visszajelzése vagy honnan lehet tudni ,hogy regenerál?
Eddig különösebben nem foglalkoztam vele, kb 400-500 km-ként (kb 3 hét városi közlekedés 50% M0 50% araszolás a Váci úton) van egy 200-300 kms egybefüggő autópályázás.
Nem vettem még észre nagyobb fogyasztást vagy ilyesmi. Pályán 125km/h-val átlag 4,7, városban átlag 5,5 (reggel bemenni melózni, meg délután vissza kb 18 km), mondjuk nem is követem nagyítóval.
Előre is köszi.
JÓzsi
-
jozsi021
újonc
Sziasztok!
volvo v60 d2 2013s ráncfelvarrás előtti.
A mai napon kb 5 fok külső hőmérséklet mellett 7 km városi zötyögés meg 10 km M0 után leállítom az autót és még kb 5 percig ment a hűtőventillátor.
Rendben van ez így, vagy jele ez vmi meghibásodásnak?
Előre is köszi a véleményeket.
Józsi
-
jozsi021
újonc
ha még aktuális...
én egy v60 d2-t (1.6d) használok mind nap. Nem ez volt a cél, de az élet úgy hozta, hogy szinte csak városban használom (Pesten max 8-10 km). Eddig semmi gond nincs vele. Annyit igyekszem tenni az autóért, hogy a gyári 20e kms olajcsere periódust rövidítettem 10e-re.
-
jozsi021
újonc
Sziasztok!
Volvo V60-nal (13. III. havi) kapcsolatban kérném a segíségeteket. Acélfelniről lenne szó a téligumihoz. Vki tudja esetleg, hogy milyen paraméterek mentén keressek. 205/60 R16 a téli gumi, ha jól emlékszem.
Előre is köszi.
Józsi
-
jozsi021
újonc
válasz
Acheron #7786 üzenetére
sziasztok!
köszönöm mindenkinek az észrevételeket. Kedden viszem egy autóvillamosságishoz, telefonban annyit mondtak, hogy láttak már Volvot. Azért díjaznám, ha egy 4 éves autóban nem kéne komplett hátsó zárszerkezetet cserélni, és ha jól értem, ettől még simán lehet a márkaszervíz a vége, ha fel kell tanítani.
Még egy kérdés: az első perctől kezdve, hogy az autó nálam van, ugye menet közben automatikusan zárja az ajtókat egy bizonyos sebesség elérése után. Viszont ha megálltam, akkor a nyitás már elmarad, vagyis pl vezetőülésről kiszállok, venném ki a gyereket, de nem nyílik az ajtó. Vagy belülről kell nyitni az egészet vagy kulccsal. Ez nálatok is így működik, vagy vmi beállítás, programozás, tanítás kérdése. (Volvo v60 2013/3 ráncfelvarrás előtti)
Előre is köszi.
-
jozsi021
újonc
üdv Mindenkinek!
Sajnos ma reggel gondolt egyet a V60s Volvom és...
először csak annyit vettem észre, hogy zárom az autót és nem villan fel az irányjelző. Kiváncsiságból végigpróbálgattam az összes ajtót és a jobb hátsó ajtó nem nyilik-záródik.
Vmi relészerű kattogást lehet hallani, de a nyelv meg sem mozdul. Ráadásul nyilván kiváncsiságból megmozgattam a nyelvet, rázárt és nyitott ajtónál reteszelve maradt az ár, így már az ajtót se tudom bezárni.
Bármi ötlet, hogy mivel próbálkozzak mielőtt a szervíz darabokra szedi az ajtót és cserél rajta mindent?
előre is köszi.
Józsi
-
jozsi021
újonc
válasz
jozsi021 #7498 üzenetére
Üdv mindenkinek!
Tegnap telefonálgattam kicsit...
lényeg, hogy 2012 után a Volvokat már ilyen Sensus-szal szerelték csak. Amibe ilyen van, azzal be kell menni a Volvo szervízbe, 25-30e HUF-ért frissítenek egy rendszer szoftvert, ami lehetővé teszi, hogy innentől a tulaj magának frissítse ingyen a térképeket, hangvezérlést. Az új térkép, hangvezérlés rendelkezésre áll a honlapon, egy pen drive-ra le lehet tölteni, kocsiba bedugod az USB-be és magától megcsinálja... nagyjából 40 perc.
Az első szervízes telepítés az több órát vesz igénybe...
Józsi
-
jozsi021
újonc
sziasztok!
soha nem volt még gyári navis autóm, így fogalmam sincs arról, hogy ezekben hogyan frissítik a térképeket...
2013.03-as Volvo V60-ról lenne szó (még a ráncfelvárrás előtti), USB portos, én úgy tudom, hogy Sensus Navigation van benne, de tuti, hogy nem IGOs.
Volvo honlapján letölthető a térkép, és azt írja, hogy a 2013 utáni modelleknél USBn keresztül magától fel is lehet telepíteni.
Ha vkinek van tapasztalata navigáció frissítéssel kapcsolatban, ossza meg velem.
Előre is köszi.
Józsi
-
jozsi021
újonc
válasz
sasa134 #7428 üzenetére
Szia!
Elég sokan visszajeleztek már, most megosztom én is az észrevételeimet. Kb 1 éve van V60-as Volvom, 1.6D. 190 cm-mel gond nélkül kényelmesen elférek, és marad annyi lábtér hátul, hogy a párom a gyerekkel kényelmesen elférjen. Az tény, hogy előre kell húzni rendesen az ülést, hogy a gyerek ne rugdossa, de azt a Lagunámba is rugdosta, mindegy mennyire húztam előre.
Csomagtartó az valóban kicsi, és kérdés, hogy ki mennyi cuccal utazik, de nekem beül hátra a csomitartóba a vizsla, bekerül egy nagy bőrönd, gyereknek vmi jármű... tény fentrengeni nagyon nem lehet benne, de kényelmesen utazni szerintem igen.Gondolom ez már Volvo sajátosság, de az ülések nagyon kényelmesek, a dolgok kézre esnek, nekem ugyan manuális a váltó, ami szokatlan, hogy a kuplungot vagy 25 cmre le kell nyomni (Laguna pl nincs 10 cm).
Egyébként klima hűt azonnal, ülésfütés remek, navigáció szokásos, alkatrészárak (legalábbis eddig kopó mint olajcsere, vezérlés ilyesmi) nem vészesek.
D3-D4 motorhoz, sem benzineshez nem volt szerencsém. 1.6 D2 nem egy erőmű az 1600 kgos géphez, de kulturáltan lehet vele közlekedni, és cserébe alattam megáll 5 literből (hangsúlyozandó, hogy szolid vezetés mellett, hirtelen gázolgatások nélkül)
Nekem bevállt, nagyon tetszik, nagyon szeretem.
-
jozsi021
újonc
sziasztok!
Pirelli Cinturato P7 205/60r16 tapasztalat? Volvo V60-ra tenném...
Előre is köszi.
Józsi
-
jozsi021
újonc
Sziasztok!
Még mindig csak ismerkedés fázisában vagyok egy 2013-as Volvo V60-nal... A bal oldali kör óraegységben mutatja az üzemanyagszintet, de hol mutatja, vagy hol lehet előhozni a vízhőfokot? Honnan lehet követni, hogy mikor melegedett be a motor?
Előre is köszi.
Józsi
-
jozsi021
újonc
Sziasztok!
Volvo V60 D2 (2013. eleje) tulajdonos lettem. A kocsiról sokat nem tudok, külföldről lett behozva.
Két dologban kérném a segíségeteket:
- 140e km-es szervíz aktuális, mit szoktak ilyenkor cserélni, illetve mit javasolt tekintettel arra, hogy külföldről behozott az autó.
- lenne esetleg valakinek egy magyar nyelvű kézikönyve.
Előre is köszönöm.
Üdv
Józsi
jozsi021@gmail.com -
jozsi021
újonc
Köszönöm mindenkinek a véleményét a V60-ashoz.
Nekem nagyon tetszik. Volvosként kezdek, és ha nem lesz különösebben problémás, akkor az is maradok :-)
-
jozsi021
újonc
Sziasztok!
Mindig tudtam, hogy létezik a svéd márka, de különösebben soha nem érdekelt (hozzá teszem kocsim se volt eddig)... viszont autóvásárlásra szántam el magam és egy véletlen folytán látókörömbe került egy V60as Volvo 1.6D Drive. 2012-es évjáratú Kinect + navi és ülésfűtés. Nekem mint földi halandónak ez maga a menyország :-). Nagyon bejött, csak semmit nem tudok a márkáról, a típusról és hát magáról a kiszemelt példányról sem. Egy fél óra alatt a Volvo szervíz valóban át tudja nézni, hogy van-e bármi gondja?
Viszont semmit nem tudok az autóról, így akinek van tapasztalata ezzel a típussal és szívesen megosztaná, azt hálásan köszönöm. Ami főleg érdekelne:
- a konstrukció tartóssága
- van-e olyan konstrukciós probléma, amire fel kell készülni
- éves szinten nem használnám többet mint 15e km, szóval lenne-e ennek esetleg szívó benzines társa
- fenntarthatósági költségek mennyivel magasabbak esetleg egy opelhez képest mondjuk
- 120e km van benne, Belgiumból hoznák. Mi az amit azonnal cseréljek rajta (ez kb mennyibe kerülne)
- szervízperiódusa: tényleg 20e km? Mi a következő nagyobb szervíz ami rám várna (vezérlés stb)
- bármi egyéb :-)Előre is köszi mindenkinek.
Üdv
Józsi
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Mafia: The Old Country - Íme a hivatalos gépigény
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kuponkunyeráló
- Nintendo Switch 2
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest