- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
suspect #41299 üzenetére
Semmiképp sem jobb választás a 2014-es iMac, maradjatok a 2019-es iMac-nél, esetleg memóriát lehetne bővíteni benne (ha a 2019-esekben még meghagyták a hátsó ki ajtón hozzáférhető memóriabőbítő slotokat...)
Az M1-es Mini akkor lesz jobb választás, ha olyan minőségű monitort tudtok venni hozzá.
A Studio Displya-nek, ami hozza a 2019-es iMac képminőségét, mert ugyanaz a panel van benne, 700ezer fölött van az ára idehaza, de ha kimész Ausztriába, onnan sem kapod meg 600K alatt átszámolva...
Márpedig a monitor minősége nagyon számít a Mac-eknél, és hidd el nekem, ha nem figyelsz, nagyon könnyű olyan monitort venni, amin hányingertkeltő a macOS képe (miközben Windows-hoz tökéletes). -
daneel_hu
addikt
válasz
suspect #41299 üzenetére
"Esetleg egy: iMac 27" Retina 5K 2014 (5120x2880) - Intel Core i7 4 GHz (quad-core) - 32 GB memória - 1 TB SSD + 256 GB SSD - AMD Radeon R9 M295X 4 GB
jobb választás lenne?
Vagy inkább engedjem el és legyen egy Mini? Jobban járna vele?
A sebesség lenne a fő szempont mert nagyon sok képet kell feldolgoznia, és ehhez keresném neki a legjobb ár/érték megoldást."Jobban jársz egy M-es Minivel.
Ha legalábbis szempont az, hogy évekig szeretnétek frissíteni új MacOS-re.
Ezek a 10 éves masinák már kérdéses meddig lesznek támogatva, szerintem egy 2014-es az kb sehogy - nem tudod feltenni rá a legújabb OS-t.Persze van OLCP, és nem is nehéz használni, de a Ventura még nagyon gyors volt egy MacPro 5.1-sen, addig az idei Sonoma már elképesztően lassú rajta.
Szerintem ha a párod ezzel (is) keresi a kenyerét akkor ne spóroljatok ezzel annyit.
Apple Silicon-ra szavazok.Gigás PS-fileokkal szórakozom Minivel (M2 8GB
), bőven elvan vele a gép.
Sokkal gyorsabb mint az 5.1-es 12 magos xeonnal. (az 12 éves ez van)
Ráadásul ha z energiafelhasználást is nézem = töredéke. -
xedos
addikt
-
OgKush
senior tag
válasz
suspect #11432 üzenetére
Hát miben tér el, ez jó kérdés. Sokkal gördülékenyebb, felhasználó barátabb mint a win, nekem igazából 2 fontos dolog tetszik benne:
-Vezérlőpult ( System preferences )
Sokáig win-t használtam, és lehet, hogy én voltam a láma, de nekem a win-es vezérlőpultban megtalálni valamit sok időt elvette, mert SZERINTEM nem logikusan van felépítve, és szanaszét van minden menüpont.
Osx-en meg minden 1 helyen van, egyértelmű, hogy hova kell kattintani.-Programok instalálása.
Túlzás lenne azt mondani, hogy a programokat nem kell telepíteni, csak drag and drop módszerrel behúzni ahova akarom, és elindítani ( mintha csak a parancsikont töltenéd le win-en, és nem kellenek a progi fileok)
mert ugye ezek csak az úgy nevezett Appok. A programokat ugyanúgy telepíteni kell, de nekem eddig még nem volt olyan, hogy felraktam egy progit, és nem futott, vagy megállta a telepítés. Ha feltette, akkor mükszik. Ha vmi baja van, akkor az, hogy power mac-re írt progit próbálok feltenni, ugyanis, eddig még minden régebbi os-re írt progit kezelt a Mountain Lionom, és Lionom is, csak a Power Mac-eset nem, ( de az más tészta alapból)Sok olyan dolog van ami a win-en nem található meg, csak sok +ban telepített, és futtatott program segítségével. Nekem ez a Notification Center is bejön, a beépített mail, icall, telefonkönyv és még sorolhatnám.Például az appstore is fergetegesen jó. iTunes, gamecenter. Ez mind jócucc.
Ja és ami szerintem még hatalmas plus az OSX javára, hogy az updateket jelzi, felteszed, nem kell rebootolni a gépet, ( többnyire), nem az van mint windowsnál, hogy van 300 frissítés, 1giga, és 1 este míg letölti, telepíti, meg minden.
De tudom ajánlani, hogy a win-es gépeden, futtass egy virtuális osx-et, és próbáld ki.
Veszteni valód nincsen. -
HollyBoni
veterán
válasz
suspect #11434 üzenetére
Én speciel PC-n használok OSX-et (
) de nekem sokkal gyorsabb mint mikor Windows van rajta. Gyorsabban indul, és SOKKAL hamarabb feláll a rendszer. Windows-nál indítás után várni kellett 1-2 percet mire meg tudok nyitni valamit egyátalán (friss Windows esetén is) itt pedig egyből tudom használni.
-
HollyBoni
veterán
válasz
suspect #11432 üzenetére
Miben tér el akkor a win-től az osx?
Linux-ot próbáltál már? Leginkább szerintem ahhoz hasonlít. Annyival nem másabb mint a Windows(nem is lehetne sokkal másabb szvsz.), de én sokkal jobban szeretem. Jobban néz ki, gyorsabb, jobb használni. Egy OSX után a Windows nagyon csövesnek érződik nekem.
-
válasz
suspect #11315 üzenetére
Mini-ITX-ből talán össze lehetne hozni, de az 17*17cm-es alaplapot jelent, ami csak az újabb Mac Mini-kbe fér el (azok 20*20cm-es külső mérettel rendelkeznek), a régi Mini-k 17*17cm-esek voltak, abba csak Nano-ITX fog elférni (12*12cm), ott viszont csak alacsony fogyasztású, alacsony teljesítményű vasak vannak. Hogy melyik, mire elég, azt talán a Mini-ITX topicosok tudják megmondani.
-
válasz
suspect #11313 üzenetére
A mini-PC-k nem erre a felhasználási területre lettek kitalálva, tehát szerintem nem találni olyan Atom-os konfigot, ami felvehetné vele a versenyt, plusz ezen konfigok esetében a VGA teljesítménye minimális az alacsony hőtermelés miatt - jellemzően passzív hűtéssel rendelkeznek a szóban forgó konfigok.
Ha egy netezős, alacsony fogyasztású, halk mini gépet szeretnél összerakni - akár egy Mac Mini házában - arra megfelelhet egy Mini- vagy Nano--ITX konfit, de általános használatra szánt, általános teljesítményű PC-t nem nagyon fogsz tudni beleberhelni. -
koma106
senior tag
-
válasz
suspect #11304 üzenetére
Felejtsd el. Most.
A linkelt Mini egy PowerPC alapú gép, nem kompatibilis az Intel architektúrájú CPU-kkal (és ugyanezen okból Windowst se fogsz rajta futtatni, se a megszokott alkalmazásaidat.
De a rend kedvéért egy inteles Miniben se biztos, hogy tudsz CPU-t cserélni.
(#11306): Akkor lehet, más megoldás után kéne nézned
-
Ear001
addikt
válasz
suspect #11298 üzenetére
Bocsánat, de ezt nem értem.
Beírtál egy PC konfigot, meg mellé linkeltél egy MacMini képet, ami több generációval ezelőtti, ráadásul a kép alapján nem derül ki, hogy mi lehet a belsejében. Egy biztos, hogy jó régi. Meg linkeltél egy, még G4-es procival készített Minit, ami manapság már inkább csak nosztalgiázni jó.
Szóval mi lenne az igazi kérdés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- LEGO klub
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- OLED TV topic
- Gitáros topic
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest