- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
nrbi001
senior tag
Sziasztok!
PL egy logisztikai cég hogyan smint használhatná ezen Apple gépet, jelenesetbe egy iMac-et emeltem ki.
Előnyök és hátrányok : PCvel szembe
Programok sokasága?
Adat és vírusvédelem mennyire megoldott?
Windows kompatibilitás?
Egyedi program,hogyan kivitelezhető ?Köszönöm a válaszaitokat.
-
Ragnar95
félisten
Persze, ezzel énis tisztában vagyok, de azért mégiscsak más tudást igényel Macre fejleszteni, mint Windowsra akkor is,ha ismeri az ember a Java-t
Bár ez is attól függ ugye, hogy milyen appról van szó, mennyire kell, hogy kihasználja a rendszer beépített funkciót, tudását... -
Nos, azt csináltam, hogy behívtam mindent, majd a kész iTunes mappát áthelyeztem és alt lenyomásával indítottam, megadtam neki az új helyet és ennyi. Szerintem jól csináltam, mert nem panaszkodott semmiért... Ugyanígy jártam el az iPhoto-val is.
Még egy kérdés: Mi a neve annak az appnak, ami legalizálja a zenéket bizonyos éves díj ellenében? Ha jól tudom van ilyen alkalmazás....
És köszi a segítséget! -
Köszi, már olvasom is amiket írnak.
Azt nem értem, miért a zene mappában van az egész iTunes videóstól-mindenestől?! Nem jobb külön hagyni? Mindent beszippantott és szétpakolt, bár nem vészesen. Ezen kívül akarok venni egy külső drájvot, amire mindez kerül majd, így nem tudom hogy állítsam be ezeket a dolgokat. A telefonom is innen szeretném szinkronizálni, bár az csak 32 gigás, sok minden nem fér rá. -
Speed®
titán
Akkor ezek szerint nem annyira válogatós, mint a korabeli PCs lapok..no majd kiderül. Rosszat biztos nem fog tenni neki a bővítés, figyelembe véve, hogy milyen tempóra lehet képes a 40GBos vinyója..tényleg, ominózus 120GBos korlát figyelembevételével kb. mindegy, milyen vinyót köt rá az ember? Van itthon egy P120 Samum..csak jobb
Proci az vicc/horror kategória..H61 lapot és procit veszek ennyiért..mellé ott a polcon 2x2GB RAM..szóval ha költés lesz, biztos, hogy ilyen irányban.
-
Speed®
titán
Közben nézelődtem, elvileg PC100 nonECC az igény..abból van jópár..kérdés, hány foglalat van, mert 512es csak 1 van, 256osból viszont 1x..
Procit találtam, vicces áron..20kt tuti nem adok ki érte :S Szóval ha bejön az OSX, így ahogy van, akkor inkább nekiállok Hackintoshozni..
9700hoz nem találtam BIOSt, 5200hoz van, ha minden igaz, azzal futok egy kört..a Rage128nál mérföldekkel jobb, hiába katasztrófa a teljesítménye :S
Azt gondolom 5kt megér a gép, bárhogy is nézem
-
czanga
őstag
Köszönöm mindnekinek.
Nos félreérthető voltam. A legtöbb gyártótól működik az "elvileg" ami tippikus realtek chippel van szerelve, ehhez ott a gyári oldal szoftvere, de gyorsban meg akartam kérdezni, hogy valakinek van e személyes tapasztalata e, esetleg.
Insanelymac-et, és tonymac-et, stb-t megtaláltam énis, a kérdést tettem fel rosszul, ebből hihetitek, hogy nem vagyok barátságban a google kereső felületével. -
Fr3eWar
őstag
Ez elképzelhető. A nemrég postolt leírás alapján én is beállítottam az üzenetekben, tudtam küldeni is, de egyáltalán nem tetszett az a dolog, hogy a régi üzeneteim nem töltötte be. Nem kellett volna mind, de mondjuk legalább 1napra visszamenőleg. Mindegy kinek mi nyújt megoldást.
-
rii
nagyúr
há'persze .-)
régen nem volt máúzsleep-be is így küldöm le a gépet,h alt-alma-eject, shutdown-nál meg ALT, és akkor nem kérdez rá.
nekem hiányhzik is a munkám során, hogy a dialógus albakok-ban nem lehet úgy mozogni mint a vinfos alatt ...jamegmost még az izék jönnek be ... a dokuments, download, desktop hit key-ek a Finder-ben .-) mivel a sidebar mát csurig van, így ezek nem férnek el ...
DTP: Indesigban, vin alatt a "cipping path" -nál a legördülő menüre fel leehtett ugrani SHIFT-TAb-abal, majd a lefele nyilakkal váltogatni ... naitt már nem, ALMA-ALT-SHIFT-K ... majd bill elengerdf, máúz megragad, és legördülő menű előhoz .... .-)
-
DanielK
addikt
el.
tavaly lettem meac user, de imádom, nagyon. idén csak a mac minibe kell majd egy ssd és minden jó lesz.
most egy dologgal szenvedek, a munkahelyemen win van és azon is szeretném látni a könyvjelzőimet, de macen safarit használok, mert nekem jobban bejön (meg iosen az gyorsabb). most ie9-et hasznélok munkahelyemen.icloud control panellel.
-
-
whitezo88
nagyúr
sehogy nem tudtam megoldani tegnap. Mac alól egyálalán nem, kínkeservesen 1 óra alatt felraktam a macre a bootcampes wint, de ott se ment... 2 féle 3rd party bootolhatóvá varázsoló programmal próbáltam, hibát dobtak, illetve közvetlenül CMD-ból, ott is valami hibát dobott. aztán közel 11 óra volt ekkor már, ma szépen elslattyogok az iponba venni egy satás meghajtót...
2012 végén nem tudom miért nem működik ez, hogy USB sticket lehessen 2 kattintásból, mindenféle tutorial nélkül bootable-re csinálni? DVD-t miért lehet ilyen simán?
egész napom elment ezzel a szarral....
-
DanielK
addikt
Én is így vagyok ezzel. Tegnap gyönyörködtem egy picit.
A kérdésem pedig az lenne, hogy az itunes matchben hogyan működik a borító, mert tegnap importáltam két albumot, felismerte, ott a borító, de iosen nincs borító.
A Bootcampes partíciós kérdésemre nem tudja valaki a választ?
[link]
-
HarryPotter
őstag
túloztam, végül is logikus és kezelhető, nincs ezzel gond. jól látom, hogy itunes-ban filmek magyar nyelven nagyon kis számban érhetőek el? (gyerekeknek jó lenne az ice age 4 magyarul, de csak angolul van itt fenn. nem dráma, megveszem dvd-n, oszt jó napot, de ha már ítt van ez a szép itunes....)
-
DanielK
addikt
manuálisan elmegy alvásba, azzal nincs gond. de ha az energiatakarékosság alatt beállítok értéket, akkor azzal nem megy alvásba. most pl beállítottam 1percre, de semmi.
2012.11.23. 6:00:54,000 kernel[0]: Sandbox: sandboxd(5386) deny mach-lookup com.apple.coresymbolicationd
2012.11.23. 6:02:55,689 mdworker[5391]: Unable to talk to lsboxda kettő között kellett volna aludnia, de semmi...
közben a macbook proval próbálkozok, ott a képernyőt elaltatta 5 perc után akksiról. 10perc után meg el kéne aludnia. (majd nézem, hogy alszik-e)
-
Kommy
veterán
Akkor ez a gond egy partíció van.
Közben a következő parancsokkal csináltam tesztet.Írás: ~470MB/s jön ki
sudo time dd if=/dev/zero bs=8192k of=tstfile count=1024
Olvasás:~ 470MB/s jön ki
dd if=tstfile bs=8192k of=/dev/null count=1024Tehát ha úgy nézem nincs semmi gond megy rendesen.
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
Annak ellenére, hogy szerintem vitán felül áll, hogy jól ismerem a monitorpiacot, de én is fogok venni.
Pont a "praktikum" miatt.
Igaz nagyon titokban fogom ezt csinálni, és most is azért tettem idézőjelbe, mert én véletlenül sem szeretném megideologizálni, hogy ez egy ésszerű döntés. Lófaxt az!Tiszta hülyeség ennyiért venni ilyen monitort. De elismerem, hogy (újfent) nem racionális döntést hoztam.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Köszi, küzdök vele. Nem tudok rájönni, hogy hogyan tudok belépni a mentéseimbe a Time Machine diskemen, mert ugye a mentések adatbázisában a gép neve szerepel (blackdog's iMac), de ha kilistázom a mappákat, akkor blackdog???s iMac-ként jelenik meg Terminalban. Ezt hogy lehet megoldani, nem tudod véletlenül?
(#11499) Alex91: Persze, de ezt végső megoldásnak szeretném, mert vannak olyan dolgok, mappák, amikről nem csinálok TimeMachine mentést, mert túl nagy lenne, de amíg van rá esély, hogy meg tudom menteni őket, addig próbálkoznék.
-
fPApi
őstag
"...felmerül a kérdés: Miért XP? "
Szerintem igaza van, a win 7 ezen a konfigen nem lenne az igazi!A MAC vs WIN összevetést pedig szerintem hagyjuk, mert egyrészt lejárt lemez (és ma már sok minden nem igaz, amit szoktak mondani), másrészt biztos átgondolta, hogy miért kell neki a windows. Én is mikor áttértem MAC-re addig nem nyugodtam, míg nem volt egy WIN az OSX mellett, még most is megvan, igaz jó, ha havonta egyszer-kétszer elindítom, de így érzem magam "biztonságban".
-
-
fPApi
őstag
"Forklift - FTP-re és file managelésre, ha ragaszkodsz a két tabos megoldáshoz (úgyis leszoksz róla)."
Ezzel nem értek egyet! Én közel 20 éves windows háttérrel váltottam MAC-re, most már több, mint 1.5 éve. Szinte mindenben gond nélkül tudtam áttérni, de a kétablakos fájlkezelést nem tudtam kiváltani a finder-rel (pedig esküszöm, hogy próbáltam). Ott tartok, hogy (most épp) az xtrafinder-el van egy használható (ha szükséges két-, ha nem akkor egy ablakos) finder-em, de végszükség esetére ott csücsül a dock-on a crossover-es total commander, és bizony néha, néha elő kell vennem! Mondhat bárki bármit, de normális (nagyobb mennyiségű) fájlkezelésre jelenleg a kétablakos rendszernél még nem találtak ki jobbat! Egyébként az is jelent valamit, hogy 1.5 éve, mikor kezdtem alig volt normális kétablakos lehetőség, most viszont már több használható is van.
-
talamasca
senior tag
Aztapaszta! Pont így vagyok (voltam) vele.
Régen Perian ment, most VLC.
Chrome: Pont 2 hónapja irtottam le a flasht az iMacről véglegesen.
Tömörítés: Archiver
Forklift: Anno még én is erőlködtem, plusz a MuCommander is játszott. (Windowsos berögződések, na!)Ha megfogadja ezeket a tanácsokat a kolléga, boldog mac-user válik belőle!
-
-
-
roberto211
őstag
-
-
fPApi
őstag
A TM-el nekem az a bajom, hogy nem lehet rendesen testre szabni, csak olyan időközönként csinál backupot, ahogy ő gondolja. Emiatt én a Carbon Copy Clonert használom. Mivel volt egy időszak, amikor az SSD-m sűrűn rakoncátlankodott, többször megmentett (így kb. 10 perc kiesésem volt csak, és már minden ment úgy mint régen).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged