-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
r4z
nagyúr
A TLC NAND eleve fos, kerülendő (840, 840 EVO). Az MLC-s Samukkal nem volt gond, a 830 a mai napig az egyik legmegbízhatóbb darab, ezt használja az Apple is a Fusion Drive-okban 128GB-os méretben. Úgy tűnik, hogy az új 3D V-NAND-ra épülő adattárolók is jók egyébként, bár hosszú távú tapasztalatok még nincsenek velük.
-
wm2
őstag
Itt az írják, hogy a probléma egy bizonyos fájlrendszeren jött elő és linuxon. Nehezen találok a 850 evo/850 pro ssd-ktől jobbat. Igaz van áruk a 3dvnand-oknak.
Létezik FW800/Thunderbolt kábel target disk módhoz? Nem ilyen adapteres összedugós, hanem direkt külön ilyen kábel, ami megy bele fw800-as gépbe, amit olvasni akarok.
-
Ragnar95
félisten
Jaja, a jelenlegi árfolyamokkal még ígyis nagyon kedvező árúak jelenleg az Apple termékek itthon. Nekem szerencsém volt, még decemberben vettem i6-ot USA-ból, sokkal olcsóbb volt, mint az EU-ban bárhol, 1 éve Svájcból a rMBP is annyiba fájt csak,h még mindig beszerzési áron tudnám kb itthon eladni így 1 évesen.
Ehhez képest jelenleg ahogy írod, nem tudod gyakorlatilag sehonnan sem olcsóbban beszerezni az Apple termékeket, mert elszállt a dollár, az euró, a font és a frank is és nem emelte annyival az Apple az árat,h itt drágább legyen, mint máshol. -
wm2
őstag
Így már értelek. A 750M is elég elavult már 600ezerért. 300-400-ból elég jó 5.1 Mac Pro-t rakok össze. Ez már munkára, játékra és mindenre elegendő. A videókari itt is a húzós. De ha elavul könnyedén hackintoshá alakítható. Fogyasztás, ventik stb. minden "tákolás kérdése". Nem kell félni tőle. A proci csere mondjuk meredek, de nem lehetetlen feladat.
Pár hónappal ezelőtt láttam egy 5.1 hatmagost 8gb rammal 360-ért. Igaz HD5770-el, így a videókarira költeni kellett volna, de sajnos nem volt rá lóvém. Hamar el is vitték. Becsődölt a cég, meg akart tőle szabadulni. De ha nagyon játszani kell, akkor persze tök érthető a PC. Bár a múltkor mikor az asszony VAIO laptopját kellett rendberakni 10 perc alatt kikészültem a windwostól. Nekem nehéz lenne visszaszokni az szent.
-
wm2
őstag
Milyen játszókkal? Én a minin (2014) Batman, Tomb Raider, Dio3, RTW, Bioshock stb. játékokkal tolom. Nem vagyok nagy gamer így elvagyok velük. A MacGameCast oldalról szoktam levadászni a játszókat. Ilyen Mark of the Ninja meg ilyenek a kedvenceim. Egyre több, komolyabb játszó van már Mac-re is. Esetleg benézhetnél idzsóhoz és megkérdezheted mennyiért számítja be neked és kihozol egy komolyabb iMac-et :-) amin játszhatsz is már. Nyilván egy izmosabb PC olcsóbb. A konzol miért nem adja?
-
biker
nagyúr
egyszer rugod le az asztalról a laptopot, vagy törik bele a csatlakozó, és megérted, mire való a magsafe
addig biztos csak hype
igen, számítanak az ilyen apró dolgok is.
Bárcsak az olyan apró dolgokra is figyelnének, mint pl 0,1mm hézag maradhatna a kijelző és a billentyűk közt lecsukott fedélnél, és akkor nem hagyna kockás nyomot a bill a kijelzőn
Mondjuk eleve nem kell hordjak töltőt egy macbookhoz se, mert a 8 órás műszakot röhögve kibírja. az összes kolléga meg jön a meetingre a töltővel együtt, mert 2-3 órát nem bírnak ki, és húzogatják a körasztal alatt a hosszabbítót, és mikor egy ilyentől leesik az egyik tégla,. akkor mindenki felugrik, olyat szól. és jó esetben nem törik össze a töltő... -
biker
nagyúr
Így van. Megspórolják a menő designer bérét, fogják a gyári alaplapot, öntenek rá egy házat, kész. A külső tápot meg leveszik a sorról, vagy rendelik valamelyik tápokádó cégtől. Érdekes, még az appletv is belső tápos, konkrétan nekem a ....om kivan a kábel közepén lógó doboztól. Valahogy mindig az jön ki, pont útban van az asztalon, de a földre nem ér le, ezért lóg a dróton
Egyszerüen okádék, az összes kis kütyüé az mert ha dugasztàpos, akkor betakar az elosztón még két helyet, ha zsinóron lógós, akkor meg tekerhetem karikába. -
mugencivic
tag
Ennek kapcsán jutott eszembe, ezt a billentyűzetvilágítást valaki magyarázza már el, miért olyan fontos notebooknál?
(Kezdőket kivéve persze)
- Az aksit eszi
- A képernyő amúgy is világít általában
- Vaksötétben amúgy is szembántó tud lenni egy képernyőt nézni
- No és végül aki nem ma kezdett el PC-t használni általában vakon gépel. Fél óra után rááll az ember keze egy vadidegen gépre is, de a Mac-ek aztán végképp elég egyformák ilyen szempontból.Nekem ha volt (pl. MBA), első dolgom mindig az volt, hogy kikapcsoltam.
A ZenBook nem rossz, csak pár hülyeséggel rendszerint elrontják (pl. Asus bloatware, ventillátor (már amelyikben van) kezelés). Nekem volt egy korábbi modell (MBA mellett), tehát van némi rálátásom. Ár -értékben most elég erős az új UX305FA mert 260e Ft-ért ad 256-os SSD-t, 8GB Ramot, Full HD IPS panelt és MBA méretet. Azért ez MBA-ból 400e alatt nem áll meg és még mindig sehol nincs a kijelzője.
Persze nem vetélytársai egymásnak, hiszen MBA-t úgyis az OSX miatt veszi aki veszi. -
wm2
őstag
jajj nem akarom én védeni a windows/pc felhasználókat, de az új macbook minden csak nem innováció és az áráért rMBP-t kapsz. Meg a legtöbb ember az üzleti és gamer szférában magasan szarik bele, hogy az az Alma éppen mit szállít (a melegedés mindkét konstrukció problémája, mivel itt az Intel a ludas). Hasonlítsuk össze az árakat, figyelj:
Macbook Pro: 469.990
Macbook: 469.990Ki az a hülye… áá hagyjuk. :-)
-
wm2
őstag
“… azért ez erős csúsztatás, a gépek nagy része nincs túlárazva. Próbálj már venni ugyanilyen belsővel, ugyanilyen méretben full fémházas laptopot, sok esetben még olcsóbb választás egy macbook.”
ASUS ZenBook. Emléxem mekkorát röhögtem a Macbook megjelenésénél. Kb. mint ez az úriember. Nincs túlárazva? Innovatív? Ó igen.
Mint a MacMini.
Az Intel NUC árban/teljesítményben köröket ver a 2014-es minire.
“Az imac határeset, de ha beleszámolod az IPS monitort (és nem a belépő szintűt, mert az apple sem olyan paneleket használ), az unibody házat, a jól kitalált hűtést, etc..., akkor megint csak pénzednél vagy."
Az iMac egyik legnagyobb problémája pont a hőleadásban keresendő. A vékonyításban és az ólommentes forrasztásban. Az LG által szállított paneltől pedig találsz jobbat. Ahogy a samsung ramoktól is és még sorolhatnánk, hogy mitől túlárazott és miért negy rá a gatyád is a bővítésre. Vagy szerinted normális dolog plusz 60ezer 8 giga ramért? Szeretem a Mac-et, de azért maradjunk a földön szerintem.
-
Brewtus
csendes tag
Köszönöm!!
Világos.Csak Windows használatakor az egyes drivereket én rakom fel kézzel, vagy az install után ugyanúgy elindítom pendrive-ról a setupját a bootcampnek, ahogy bejött a desktop?
Akkor nem rakja fel a bootcamp segédprogramját (a rombusz alakú ikonnal)?
Nem zavar bele valamibe?Ott nincs igaza az úriembernek, hogy ezt a hardvert ilyen elegáns csomagolásban, zajtalanul, ekkora fogyasztással máshol nem nagyon kapod meg.
Az OSX csak bónusz..(mellesleg ANNYIRA nagyon nem nagy durranás, és nem különbözik akár egy win7-től, mint ahogy azt szeretik túlmisztifikálni. legalábbis szerintem)
-
Brewtus
csendes tag
Köszönöm ezt időközben én is megtaláltam. (vagyis nem is ez kell, hanem a másik amire hivatkozik, mert a late2013-as azt szereti)
El fog indulni úgy a windows, hogy ezt nekem kell kézzel telepítenem utána?
Úgy értem lesz usb, meg egér, meg ilyenek, hogy el lehessen indítani a setupot?
Ezerszer jobban szerettem a pak-pak-pakk klikkelgetős megoldást, az tutira azt szedi le amit kell, és működik..A pendrive filerendszere:
Semmit se változtattam a 10.10 telepítése után, ugyanolyat használ, amilyennel a 10.9 és 10.8 alatt ment a Bootcamp!
sima fat32. ráadásul négygigás.. -
wm2
őstag
Én TenFourFox-al simán elvagyok. :-) De egyébként igaz, minél régebbi a gép, annál több kompromisszumot kell kötni.
-
rii
nagyúr
sajnos már elkezdődött ma reggel a darálás ... nem tudtam lefuttatni ...
.-(" ..... A finder meg a többi csillivilli szirszar már annyira távol van a valódi fs kezeléstől, hogy én nem szórakoznék velük. .... "
terminalt szeretem én is az ilyen dolgokban ... csak kva sok a meló, és engem pusztán a kiváncsiság hajtott, hogy mi történhetett ... de már újratolták az egészet image-ból ...
most pld. volt pár újabb linux distro-val dolgom ... és iszonyat, hogy agyonintegrálták ... a Kubuntu az valami félelmetes ....
meg már a Debian sem a régi ... azt írják, hogy a telepítőjének is csupa graf kezelőfelülete van, meg a telepítés is 1000x könnyebb mint '97-ben
inkább feltennék valami régi Debiant, megszenvedni vele ... megszülni, de legalább tudom, hogy mi miért működik .... de az ilyen grafikus felületen történő mókolásokat én sem szeretem ...
-
madgie
titán
Az a baj, hogy az ssd rafinált jószág, nem kezd el a halál előtt félreérthetetlen jeleket küldeni a user felé, mint a hdd. Egyszer csak bekapcs és kakukk. Jártam már így, csak hát értelemszerűen jó lenne tudni, hogy a mostani helyzetben az-e a hibás. Nem két forint egy 120-as ssd sem.
-
cigam
titán
Tech Tool pro pöttyet drága, de nem csak tesztelni tud.
-
atika88
senior tag
Köszönöm a gyors és nagyon halk tippet!
Spéci helyzet látom én is, tehát...mondom a nyers hardvers adatokat, mert ezek sem a leg ütőképesebbek.....
CPU: 3.33GHz Intel Core 2 Duo processor with 6MB shared L2 cache
RAM: 4GB (még van szabad 2 bővítő hely ugye) 1066MHz DDR3
HDD: WD 320GB 2.5" 5200rmp (eredetileg nem is volt benne HDD, így beletettem. Innen van akkor ugye, hogy a ventik pörögnek, mostmár érthető)
VGA: ATI Radeon HD 4670 graphics processor with 256MB of GDDR3 memoryEzek a száraz adatok, egy kevésbé életképes külsőben
Nem túl fényes, tudom.
Alsó hangon sem tudom tényleg, hogy foglalkozni érdemes-e ezzel így. Rákölteni sokat kellene (kijelző, sdd stb...), az meg, hogy így van és működik is kisebb csoda.
-
Ragnar95
félisten
Én is ezt próbáltam elmondani már mióta, hogy papíron gyönyörű ez a teljesítmény, de ha ugyanannyiért néz az ember MacProkat, mint iMaceket, akkor hátrányai is lesznek bőven a Pronak az iMac-kel szemben...
Hackli azért nem teljesen ugyanaz, ráadásul amit írt a kolléga felhasználási módot, oda bőven elégnek kell lennie az iMacnek is. -
bmwk1200s
őstag
Tudomásom szerint a thermo szenzorral csak a 2011es imacnél van szívás. Lefelé és felfelé nincs belőle gond. Neked 2013ashoz kell nem? Vagy a másik kollégának kell?
Mi nem, hogy hivatalos szervíz vagyunk, de kicsit komolyabb is annál, mint amit a magyarokról hallok.
Egyelőre nem tudom, hogy mi tudjuk e vállalni a PCI-e SSDt, mert mint írtam a héten betegszabin vagyok. Jövőhéten kedden első dolgom lesz megkérdezni a szervízvezető kollégát -
bmwk1200s
őstag
"Ez csak ott sántít, hogy NINCS perpill mac-be való nem Apple pci-e SSD, tehát ha beleszakadnak se tudnak másikat szerezni, csak Applet
"
Ezt a mondatot nem tudom értelmezni. Ki mondta, hogy van nem gyári? Egyszerűen nem ad nekik az Apple és kész...
Én abban a példában nyilván a sima 2.5" satas SSDt értettem. Abban az esetben az lehet samsung, intel, kingston, adata, corsair, stb. (szóval nem hogy nincs lehetősége, de annyi van, mint a nyű) SSD, és mi adunk egy árajánlatot, azért az összegért beszereljük.
A jelenleg elérhető nem Apple SSD megoldások: [link]
-
bmwk1200s
őstag
Lemaradtam mar nem tudtam szerkeszteni ujbol:
Az a gyanunk, hogy nem kapnak az Appletol hivatalosan olyan pci-e SSDt, amivel gyarilag szerelnek oket.
Igy nem igazan merik vallalni, felnek ha gond lesz a rendszer stabilitasaval. Nekik elvileg kotelezo lenne garanciat adni es lehet emiatt.
Gondolom most felmerul, hogy de hogy ne kapnanak, hisz mi van ha egyik gepben cserelni kell?
Akkor az van hogy a hibasat vissza kell kuldeni az Applenek -
bmwk1200s
őstag
Ha az alkatreszt, amit az ugyfel hoz beepitheto (kompatibilis), akkor a megfelelo oradijjal (ebben a beszereles es a teszt ido is benne van) szivesen beepitjuk, ez gond nincs. Amennyiben a vevo nalunk veszi meg a beepitesre varo alkatreszt, a szervizdijbol kedvezmenyt kap.
wm2:
Mivel jatszok is a mac-en, hidd el eg es fold a kulonbseg a hd4000 es az iris pro kozott.
Pontosan arra a 10%ra gondolok. Ha egy program, es akad meg boven olyan, csak egy szalon fut, ezen a rendszeren gyorsabb mint azon.
Plusz ha abban nincs SSD, ahogyan irtam, az ossz teljesitmenyben ez lesz a nyero.Ne hagyjuk a 4k-t, mert meg ha nem is hasznaljuk ki, a hardveres kepes ra es mint irtam nem is csak eppenhogy kepes.
8GB ram nekem boven eleg, plusz orajel nalam tobbet jelentett
-
bmwk1200s
őstag
Most pont betegszabin vagyok, de ígérem utána érdeklődöm. Kellene a pontos évjárat, de egy széria szám is megteszi privátban.
Az iMac, Mac Pro, Mac Mini vitához.
Nekem ez a kicsike van:Lehet, hogy ettől erősebb a 2012es Mac Mini, de egyrészt sok ennél gyengébb iMac is van, mint ahogy valóban, erősebb is, ugyanakkor a 2012es Minit grafikában szétröhögi:
Bőven megeszi a HD4000et:
El kell gondolkodni mire kell és mi számít, de nem hiszem, hogy le kellene nézni az új mac minit, mert Fusion Drive-val a 2,8GHz verzió egy kis erőgép minden tekintetben. Persze nyilván elfogult vagyok
-
Elektrosokk
veterán
Pont miután leírtam a választ kezdtem visszaolvasni... hát ez nem túl jó.
wm2 mac mini-t nem szeretnék, vagy 27" vagy 21"-es imac jöhet szóba, de inkább a nagyobb, vagy várok és macpro. mindenképpen kint venném, 12 hónap garanciát adnak amúgy. de most akkor nem Tudom mi legyen, ezt a gépet már szinte véglegesítettük a kereskedővel, persze még Tudok módosítani.
bmwk1200s köszi az infót!
-
Raz3r
tag
Így igaz. Sajnos engem is mocskosúl felháborít, mint ahogy olvastam TBMC kollegát is. Vicc kategória ez tény
De nem szeretném én sem buherálni, mert utána csak több a fejfájás...
Ezt is néztem még, erről esetleg van bármiféle véleményetek?
Itt egy videó, ahol használták is... Viszont nem tudom, mit jelenet az, hogy backup plus portakble készülékekhez ajánlják csak?Vagy a kingsotn hyperx ssd-m bele, vagy egy újonnan vásárolt 256gb ocz vertex 460.
-
Raz3r
tag
Ez igaz, viszont ahogy TBMC kollégának nekem is egy újszerű imacen van, igaz nekem 9hónapos de vásároltam hozzá Applecaret is. Így a legolcsóbb és legkivitelezhetőbb megoldás ez lenne, írtam neki is privátban, hogy nekem ezt javasolták az APR ben is.
Mert a legkivitelezhetőbb és nagyjából "olcsó" is a szerelésekhez és a további szívásokhoz képest a szenzorok, trim egyebek miatt és teljesen stabilnak mondják, mintha belső diszkről futna. -
TBMC
addikt
koszonom szepen valaszaid
hat basszus tenyleg nem tudom mit csinaljak. A gyari apple ssdk beepiteset pci-e slotban nem vallalta eddig egyik ceg sem, se mast se, akiket eddig megkerdeztem. Az idoki, es az APPsol. akik eddig vallaltak volna, de ok is ezt a szoftveres trimet magyarazzak.
Ami engem ahogy Te is mondtad egyaltalan nem nyugtat meg egy 700.000ft os gepnel...hat tenyleg nem tudom mi tevo legyek basszus, de ez kesz vicc, hogy megveszek egy gepet majd 700.000ft ert + mar rakoltottem memoria bovites celjabol szinten jo kis osszeget...
es ha az ember szeretne bele gyari ssdre vagy epp fusion drivera valtani azt nem tudjak megoldani garancia vesztes nelkul. kesz katasztrofa ez a resze a mac eknek, tenyleg no comment.igen tudom cserebe kapok szep keszuleket, stabil hardvereket es rendszer (bar ez utobbi mostansag sokszor bugos..sajnos..)
ez most elegge elszomoritottt. lehet tenyleg a hdd-vel kell kihuznom ezt a jo par evet
hisz nem 1-2 evre vettunk ilyen gepet.
de sajnos mar most yose alatt nagyon kijon, a hdd lassusaga, iszonyatosan megfogja a gepet.
illetve a trimet hogyan tudjak megoldani hardveresen? csak a homero szenzor beepitesevel? vagy amelle meg kell mas is? (csak, hogy esetlegesen mikre kerdezzek meg ra, ha akadna meg nemi remeny)
-
TBMC
addikt
Koszonom valaszod!
Kozben az APPsolutetol is kaptam valaszt, az istyle meg mindig nem valaszolt.Jelenleg 3 variacio all fent, a az alabbiak alapjan Ti mit valasztanatok helyemben?
1. kulso usb 3.0 hazban ssd (amellyel jelenleg is rendelkezem 240gb), erre atpakolni az egesz osxet, s innen hasznalni + vennek hozza max imac hatuljara kis tartot, hogy ne lehessen eszre venni az ssd-t.
2. i-doki: "A jelenlegi 1 TB meghajtót lehet lecserélni, SSD meghajtóra. Fusion drive beépítésére utólagosan nincs lehetőség, csak ha gyárilag Fusion Drive-al lett vásárolva a készülék. (Egyébként nem javasolt a Fusion Drive használata, sajnos tapasztalatok azt mutatják, hogy az OS X rendszer nem tudja megfelelően eldönteni mely dolgokat szeretné használni rendszeresen, ezért tualjdonképpen esetenként képes a rendszer ugyan olyan sebességre lassulni mintha HDD-ről használná, illetve a háttérben folyamatosan mozgatja az adatokat, amelyek rövidíthetik az adathordozók élettartamát)
Az SSD beépítése a következőképpen lehetséges:
- beépítéshez szükséges ragasztóanyagok cseréje gyári új ragasztókittel bruttó 14.900 Ft- SSD 120GB bruttó 32.000Ft
- SSD 240GB bruttó 51.000Ft
- SSD 480GB bruttó 93.000Ft (Rendelésre)
- SSD 1TB bruttó 131.000Ft (Rendelésre)
(Az SSD-k Kingston vagy Samsung márkájú lehet mind 450mb/s feletti írás és olvasási sebességgel rendelkezik)"
Az áraink tartalmazzák mind a beszerelés, belső portalanítás és egyszeri OS X telepítés költségét is.3. APPsolute: "Ehhez a géphez sajnos nem tudunk beszerezni penge SSD-t és azt utólag beépíteni. Viszont a HDD cseréjét meg tudjuk oldani SSD-re, ha az a megoldás is érdekli. 500GB-os és 1000GB-os SSD-t is be tudunk építeni a gépbe, ami ugyan nem olcsó mulatság, de hosszú távon rengeteg időt lehet vele megtakarítani. Illetve hozott gyári Apple terméket tekintve nem ajánljuk a fusion driveként való használatot!
A trim: Működni fog a Trim a TrimEnabler program segítségével (https://www.cindori.org/software/trimenabler/). A garancia nem vész el a készülékről ha az visszaalakítható az eredeti állapotába. Mivel nyommentesen dolgozunk, ez gond nélkül megoldható. A TrimEnabler honlapján le van írva, hogy mire kell ügyelni szoftverfrissítéskor.
A beépítés dja bruttó 9.000,- Ft lenne, 500GB-os SSD ára bruttó 69.000,- Ft (Samsung 840 EVO) vagy bruttó 77.000,- Ft (Samsung 850 EVO).
Az SSD-kre 1+1 év extra cseregaranciát vállalunk. Ez azt jelenti, hogy ha meghibásodik a lemez, akkor ugyanolyan (vagy jobb) SSD-re cseréljük szinte azonnal, nem pedig vizsgálgatjuk napokig, visszaküldjük a forgalmazónak és várunk az új lemez érkezésére: tartunk saját raktárkészletet és a visszaküldést már akkor intézzük, mikor a gépben ki lett cserélve a lemez egy hibátlan darabra. Máshol lehetséges, hogy olcsóbb beszerezni ezeket az SSD-ket, de ha baj van velük, a garanciális ügyintézés nagyon sok időkiesést okozhat.
Amennyiben Önnek nehézségekbe ütközik, hogy személyesen jöjjön el hozzánk, vegye igénybe futárszolgáltatásunkat!
Ha bármiben tudunk segíteni, esetleg kérdése merülne fel, készséggel állunk rendelkezésére."Elore is koszonom valaszaitokat!!
-
TBMC
addikt
igy igaz kerdzetem, hogy gyari apple ssdrol lenne szo. illetve azt is, hogy mi lenne ugy az ar, ha ok adjak a gyari apple ssd-t. de semmire nem kaptam eddig valaszt, mert sehogy sem akarjak elvallalni. telon is erdeklodtem.
egyaltalan nem akarjak megbontani, es mint kiderult valamiert garancia utan se nagyon., azt mondta az ur telefonba csak akkor, ha nagyon muszaj de garanciat utana csak az ssdre fognak tudni vallalni, a beszerelesre nem.egyelore remenykedek az istyleba, ok igaz meg nem irtak vissza szerviz reszrol. az apr azt irta elvileg vallaljak, irjak a szerviznek. most az o valaszukat varom mint a messiast
amint van barmi fele fajta informaciom, termeszetesen rogvest kozlom Veled, Veletek!
-
TBMC
addikt
koszonom a segitsegetet, TheMarci-nak is!
- hat igen, igy gari mellett nem szivesen bontatnam meg, sotparaznek tole nagyon,mertha netan ne adj isten beut a krakk, leszivom magam.
kozben egyedul az istyle irt vissza vmi remennyel kecsegtetot, idezem:
"Kedves Márk, a szerviz@istyle.hu e-mail címen tudnak erre ajánlatot adni a kollégák a széria szám ismeretében. Ha a szervizunk végzi ezt akkor nem jár garancia vesztessel."
irtam is nekik, rogvest egy emailt, szeria szammal egyutt.
remenykedek -
TBMC
addikt
hopp ezt nem tudtam.
hozott anyagot is beleirtam az emailembe de azt irtak amit fentebb olvashattokoriasi. manapsag egyre tobbet csalodok az almas cuccaimba, az rmbprom (2014 mid) elkezdett olyanokon akadozni ahol egy szaros 1000eves windowsos laptop pl sose. illetve egyrejobban elojonnek most az imacnek a hdd gondjai
madgie:sajna nem ily egyszeru a tortenet, ceges a gep. es kicsit maskent mukodnek a dolgok mint maganszemely eseteben
-
TBMC
addikt
az iment ez a valasz erkezett:
Kedves Bellus Márk ,
Az utólagos bővítés sajnos nem lehetséges az irreálisan magas csak az apple - től rendelhető alkatrészek miatt.
Még egy thunderbolt portos külső SSD is nagységrendekkel lenne olcsóbb mint a gépet átépíteni …Üdvözlettel
György Attila
iCentre / Starking Óbuda Kft .Ez esetben kihez forduljak? :S
-
TBMC
addikt
Nagyon szepen koszonom kisegito valaszod!
Irtam az icentrenek es az almariumnak is. Kivancsiak varom mit irnak majd vissza.
Az 1es opcio lenne a legkezenfekvobb, hisz alapbol fusionnel szerettem volna 128gb+1tb.. de en barom beneztem mikor a cto-nal kivalasztottam a cuccokat.tehat ha maradhat az 1tb akkor boven eleg lenne mellette egy 128gb ssd amin menne az osx + azokazalkalmazasok amikt surun hasznalok tobbi pedig maradna hdd-n.
-
TBMC
addikt
koszonom valaszod!
ez esetben elfelejtem.
mivel egy uj geprolvan szo, most 2014ben vasarolt 7 kilo kornyeken cto-t illetoen. viszont en hulye nem rakattam fusiont a sima hdd helyett sajnos mocskosul beneztem.
viszont apple szervizben esetleg epitenek be anelkul, hogy garivesztessel jarna? vagy letezik erre barmifele megoldas? ill. ha hivatalosan cserelik onnantol kezdve minden megfeleloen mukodne? mint a "gyari" hddvel?ha van itt oly tag aki mar csinaltatott ilyet tudna irni tapasztalatot illetve arakat esetlegesen?
-
TBMC
addikt
akkor jol gondoltam, hogy a hdd a ludas
koszonom szepen valaszod!hat egy jo ideig igy leszek, mert most decemberben vasaroltam a gepet en hulye csak 1tb hddvel es nem fusion driveal - beneztem, magamra vessek tudom
az rmbpromban levo ssd segitsegevel ossze sem lehet hasonlitani. sajnos tenyleg bukta a hdd az imacben, es minden egyeb mac ben is.
-
-
Ragnar95
félisten
Valóban legalább egy 7200-as kéne bele, de sajna a MacMinit úgy látszik olcsó alternatíva irányba akarják teljesen elvinni és nem akarnak a MacPro alá akár félprofi felhasználásra is megfelelő gépet, ezt mutatja az 1,4-es modell megjelenése és az i7-es megszüntetése is szerintem...
-
Ragnar95
félisten
Sajnos a profit mindenekfelett áll a kapitalista világunkban és mivel sokaknak bőven elég a HDD, így simán megteheti az Apple,h a legolcsóbb modelljét azzal adja...
blakey: nekem nincs kedvem strandlabdázást látni napi x alkalommal, ettől inkább megkímélem magam. Ráadásul ha egyszer megszokod a jót,onnan nincs visszaút -
BelAir
csendes tag
Hűűha
Jó drága.... Most néztem egy videót a HDD cseréről 2014/2015-ös mac miniről, és ehhez ki kell szedni az alaplapot? Akkor marad szerintem a HDD.Nagyon lassú?Bár mondjuk az én mostani gépem 8 perc alatt bootol be XD.Visszatérve a programokhoz, csak eredetit szeret, vagy mehet a "Karib-tenger" is?
-
amulet
senior tag
-
blakey
titán
OKÉ, de itt a lényeg:
Érdemesebb kivárni a DP 1.3-at, ha valakinek nem sürgős a dolog, de tisztában kell vele lenni, hogy ott minden kuka lesz a régi cuccokból, mert új monitor kell, és új vga (ami mac esetén új gépet jelent).Én is ezt írtam ill. valószínűleg "leragadtam" a MST megoldásnál, én azt láttam és akkor mondtam azt, hogy az 1.3-mal felszerelt gépekig nem fogok ezzel foglalkozni.
Emiatt írtam azt, hogy az 5K iMac jelenleg a legjobb megoldás.
-
_Karesz_
tag
Köszi a részletes választ! Pont ez az egy, amit nem akarok gépen!
Mármint játszani.
Vettem nem rég egy májkroszoft csodát, alias x360, amin a régebbi játékokat tolom, mert nekem az is új. Viszont jó lenne egy asztali gép már az otthoni webfejlesztéshez szép nagy kijelzővel, mert a notebookot kezdem kinőni, erre pedig vélemények alapján jobb választás lenne az almás gép, mint az ablakos. -
porkesz
csendes tag
Hello!
Én nem értek annyira a témához mint ti, de én ugy tudomhogy FD másolgatja a fájlt egyik helyröl a másikra, és csak akkor törli az egyik részröl le ha a másikon már rajtta van. Nem profi megfogalmazás de tényleg így van? Mert ha igen akkor nincs "adatveszteség"...... -
biker
nagyúr
Szerintem kicsit osszemosod a fusion driveot az sshd-vel (volt ilyenem is, igen jo dolog)
Fd eseten a tarterulet a ket egyseg osszege, mig sshd eseten csak cache az ssd resze, ami abban van, megvan a korongon is. Fd eseten ez nem igy van
Ha tonkremegy barmely eleme, es uj egysegre csereled, egy opcio van: ujra inicializalni, ergo csak 3rd party adatmentesben bizhatszEzert egy jo backup elkerulhetetlen
A mukodese viszont rohadt jo, szerintem
Tok logikusan eldonti, mi hol legyen -
cigam
titán
Rengeteg NAS tud direktben a netre csatlakozni, a több portosak pedig meg is tudják osztani azt (Synology biztosan tudja, de tuti hogy lehetne még találni sokat)
Hogy mi van?
Melyik hálózati adattár nem tud direktben csatlakozni a hálózatra? Mert az egy portos nem? Miköze a több portos kivitelnek (LinkAggregation) a router funkcióhoz(NAT)?Egyébként ennek megfelelően az általad linkelt leírás is ugyanazt mondja amit én, csak itt a portforward és a fileszerver egy eszközön belül valósul meg (mivel ahogy írják is, az Apple leszedte a külső interface-ről a szolgáltatások listeningjét, amúgy nagyon helyesen).
Tehát az, hogy az Apple leszedte a lehetőséget, az tök rendben van hogy te megnyitod a kiskaput. Tényleg jó ötlet egy AFP/SMB megosztást kitenni az internetre? Valóban működik a NAT, ha saját magára mutat?
-
twine
veterán
Köszönöm a válaszokat,, sok eddig számomra ismeretlen dolgot mondtatok...(priviben is)
Visszaadom havernak Yosemittel...meglátjuk mit mond pár nap múlva,,,(Még Ram ügyben is futok pár kört, hogy mennyi a max,,mert a 2 giga mindenkép kevés ), aztán később visszatérünk erre a Sl telepítésre... -
PunkZoli
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Exkluzív órák
- Óra topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kuponkunyeráló
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Napirajz könyv
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest