-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
válasz
blakey #34275 üzenetére
Igen, bár nálam eleve bénábbak a másolási értékek. Windowson vagy Linuxon gyorsabb a NAS fájlkezelés. (~110 vs 130 MB/sec)
Plusz Mac-ről valamiért problémás smb-n kapcsolódni a kettes számú és/vagy a rákötött USB HDD-n található megosztásokhoz, nem hozza fel azokat a csatlakozás listában. ([kép] Ez mind az egyes számú HDD-n van) Ezért Mac-en afp-t használok. -
Czo
addikt
válasz
blakey #34225 üzenetére
Itt nem a parancssor volt a legnagyobb kuzdelem. Az volt a legnagyobb baj, hogy a tetu Apple, nem egy bezippelt telepitot ad, hanem ad egy DMG-t, amiben van egy a telepitot telepito telepito
(omg) amit nem lehet elinditani csak olyan gepen, ami egyebkent fel tudna telepiteni ezt a rendszert. Mituan meglett a mukodo telepito, kb pikk-pakk elkeszult a telepito USB es fel is ment a rendszer.
-
Czo
addikt
válasz
blakey #34034 üzenetére
ANSI kiosztasnal egyel kevesebb gomb van. Az a billentyu, ami a 0-t irja, az hianyzik (tehat nincs 0 gombod), azon a helyen olyan gomb van, ami i'-t ir. Ha ISO a keyboard (pl nemet vagy brit angol azaz nmzetkozi angol), akkor ugyonannyi gombod van, igy megvan minden gombod. Gyartani kell sajat kiosztast ukukele-vel vagy barmivel, ami eloallitja a billzetkiosztas allomanyt, es azzal tudsz gyartani olyan kiosztast, ahol pl a cmd+alt+o: ir 0-t.
-
kkp900
senior tag
válasz
blakey #34034 üzenetére
Akkor ezek szerint a többi hosszú magánhangzó is kétséges vagy mi? Vagy azoknak van helyük ezért azokat meg tudja jeleníteni így csak a Í -vel van a bibi ? Azt hittem ,hogy a virtuális azt meg tudja jeleníteni fizikai nélkül is ( Így max csak oda kell kattintani de így ezek szerint nem .... Sajnos nincsen csak amerikai kivitel még angol sincs egyikből sem...
-
kkp900
senior tag
válasz
blakey #34031 üzenetére
Majd írok a Satechinek , hogy gyártson amerikain kívül is, de addig szerintem megleszek ezzel is találtam olyat ami olyan mint az új Apple van számkiosztása is .Meg lehet kábelost kellene venni nem BT verziósat....olcsóbb is . Így a 0 megoldódott majd csak ez az Í zavart, hogy lehet e majd valahogy elővarázsolni amikor kell esetleg. De így megnyugodtam , hogy lehet majd a jobb felső sarokból a Magyar Billentyűzettel. Az hogy az Enter meg milyen kinézetű teljesen mindegy szerintem .Tudom hogy az amerikai nem olyan köszi szépen .
-
blakey
titán
válasz
blakey #33807 üzenetére
Ideiglenes megoldás van, App Store-t megnyítom majd az Activity Monitor-t is és az appstoreagent-et kilépésre kényszerítem, ezután megy a telepítés, frissítés. Bezárás majd újranyítás után megint meg kell csinálni az előző folyamatot. Legalább feltudtam telepíteni amit szerettem volna.
-
Syl
nagyúr
válasz
blakey #33783 üzenetére
> A hangerőgomboknak mindig az előtérben lévő média alkalmazást kellene állítania. - Nem
Nekem igen.
De lényegtelen. Szokás szerint, kár volt kérdeznem.
Fogtam és bekonfiguráltam a BetterTouchTool-lal. Így már hdmi-n keresztül is szépen tudom babrálni akár a böngészőben futó youtube hangerejét is. -
drzozo
senior tag
válasz
blakey #33567 üzenetére
Acershop csinálta, feltételezem, hogy mivel Window-os telepítő útmutatót adtak hozzá, így csak ahhoz lehet jó.
Játék miatt nem akartam fullhd-nál nagyobbat, de úgy tűnik eljött az ideje. Most meg attól tartok, hogy 27-ben a WQHD se lesz neki elég.
Esetleg veszek egy olcsó megoldást. -
-
Syl
nagyúr
válasz
blakey #32993 üzenetére
Újraindítás volt.
Ha a 2021-es Illustratort választom, akkor rendesen elindul a(z új) program, de ha a régi verzióra bökök, akkor hibaüzenetet dob [kép] Már olyat is próbáltam, hogy futott a 2021 Illu és rápróbáltam a 2020-ra. Ugyanez a hibaüzenet.Régebben volt már ilyen nyűgöm, csak akkor az Indesign verziója akadt be. Csak nem emlékszem, akkor hogy oldottam meg...
-
Syl
nagyúr
válasz
blakey #32902 üzenetére
Először is. A tűzfalas rész alapján azt hiszem nem érted mi ez a FileVault.
Másodszor. Ha pl. szervizbe kell adni a gépet, nem férnek hozzá a "lemez" tartalmához.(#32903) cigam
Ma reggel pl. csak egy monitor volt rádugva a gépemre és nem adott képet. Se boot közben, se utána.
De mint már írtam, több mint egy évig ment hibátlanul, két monitorral, bekapcsolt FileVault-tal. Két hete zakkant meg...
Az olyan apróságokról már nem beszélek, mint tegnap reggel, amikor szintén egy monitorral no kép boot volt, szanaszét qrta a launchpad elrendezésemet.
Szóval, úgy 💩 ez az OS, ahogy van. -
Divinity
őstag
válasz
blakey #32764 üzenetére
Épp ezt magyarázom, hogy mivel nem user upgradeable ezért nincs hivatalos infó, hogy pontosan mit eszik meg csak a fentebb említett források amik így kicsit szembe mennek egymással. Az meg, hogy csak az megy bele ami benne van elég non-sense. Simán előfordulhat, hogy gyárilag lassabban raknak az alap modellbe mint amit tudna.
A retina pedig, mint ahogy már többször is leírtam, az említett Kingston keresőben szerepel, azért lett odaírva mert nem tettem még a legelső hszbe linket és ez egyértelműen azonosította a keresőben. Így szerepel az oldalon: Apple iMac Retina Mid 2017 21.5-inch - 2.3GHz Core i5 Desktop
A 4K-sok nevében pedig szerepel a 4K.
Ahogy már írtam 18.1 -es a gép.De elengedtem a témát.
-
Divinity
őstag
válasz
blakey #32762 üzenetére
Ismét leírom akkor.
iMac18,1 -em van, gyárilag 8 GB 2133 MHz DDR 4 RAM van benne. Ezt akarom kicserélni és a linkelt Kingston kereső oldal előtt biztos voltam benne, hogy 16 GB 2133 MHz lesz a vége, majd a keresőben rákerestem és ott az jött ki, hogy 32 GB 2400, az ottani keresőben retina, továbbra is sima retina nem retina 4K néven fut a gép erre fel jött a kérdés, hogy most akkor vajon ez mennyire megbízható vagy, hogy valaki upgradelt-e már ilyen gépet.
Ráadásul mivel ugye nem user replaceable így az Apple hivatalosan nem mond semmit max hivatalos szervizben ezért a kérdés mivel nincs hivatalos infó.
Tehát van az everymac-es 16 GB vagy a Kingston és OWC oldalán pedig 32 GB. -
-
kkp900
senior tag
válasz
blakey #32383 üzenetére
Nem vezetékest szeretnék. Mivel az nincsen sötétszürke színben meg már nem is gyártják szerintem. Amúgy ha lenne biztos azt vennék!
De nincs. Mivel mindenem astro szürke meg fekete így szeretném már lecserélni a fehér gyári kis BT billentyűzetet amit az Imachez adnak. Jó lenne persze a gyári astro magyar is de 55 ezer ft. Ez a Satechi vezetékes meg amerikai angolal 17 ezer .De úgy azt mondjátok , hogy szar inkább legyen angol(UK) na az 25 körül van szállítással együtt ha jól számoltam. Cigamnak: Az a baj velük , hogy ami Machez is jó azok eleve nincsenek magyar nyelvel pld. És azokra is csatlakozási bajokat írnak főleg a most frissen kiadott MX billentyűzetnél így nem merem megrendelni pedig fasza meg aránylag 35 lenne az ára és legalább világítós is [link] De ez is csak angolal lenne sajnos nincs magyar. És erre is panaszkodnak az amazonon a Mac minisek . Nem tudom mi a fasz van a 2018-as Mininkel ami rossz benne és másban meg jó hogy ennyire válogatós !
-
kkp900
senior tag
válasz
blakey #32381 üzenetére
Igen de nem oldotta volna meg a Router csere sajnos. Nem néztem utánna előtte mert ugye megbízható márkáról van szó direkt kiegészítőket gyárt. Pont a 2018-as Mac Minivel nem szeretik egymást szép szóval. Az Amazonon írták sokan aki ehhez a minihez vette , hogy szar sajnos. Amúgy nagyon minőségi billentyűzet lenne. Akkor ezek szerint Angol (UK) kellene keresnem . Sajnos itthon csak egyedül amerikai kapható a vezetékesből az is csak egy helyen.
-
kazsmerlaca
senior tag
-
Alex91
félisten
válasz
blakey #32157 üzenetére
Psd-t megnyit a Photo stb., azzal nincs gond. A Publisher Indd-t nem, de valamibe lehet menteni indesign-bol, amit kezelni tud.
Publishert karacsonykor vettem, akkor is valamivel olcsobb volt, most megvettem a Photo-t. Ennyit nekem meger, de alapvetoen amator felhasznalas van, de regebbi adobe cuccom mar nem fut a 64 biten... -
kkp900
senior tag
válasz
blakey #32107 üzenetére
Így van sajnos nincs lehetőségem senkit nem ismerek akinek lenne itt ilyen Mac minije.Már összecsomagoltam reggel óta szórakozgattam vele még idáig. De ahogy mondod nincs mese sajnos ennyi volt megy vissza.
Azért azt nem tudom felfogni,hogy egy direkt Apple kiegészítőket gyártó cég ilyen terméket adjon ki a kezéből. Mondjuk a fórumtárs azt nem írta neki milyen gépe van Minije vagy sima Macje amivel üzemel neki tökéletesen. -
válasz
blakey #32107 üzenetére
Nálam néha (1-2 havonta) a gyári billentyűzet és trackpad páros is eldobálja magát. Csak a BT ki-bekapcsolása segít. Szerintem ez nem az eszköz hibája, mert ilyenkor mindkettő lehal. Valami a rendszerben lesz. De lesz...rom, nagyjából ez a legnagyobb probléma hónapok óta.
-
kkp900
senior tag
válasz
blakey #32096 üzenetére
Az lehet de egy Logitech Master 2S az egerem azzal csak nem lehet baj .A Routerem meg amit a Telekom adott az 1000 nethez ami szintén maradós. Mert nehogy már vegyek egy másik Routert azért ,hogy ez a billentyűzet jól érezze magát...
De az Apple billentyűzetnek meg miért nincsen baja eggyikkel sem? Sőt azt is meg merem kockáztatni ,hogy sokkal régebbi a BT benne kb 3-as vagy max 4-es lehet mivel vagy 4-5 éve adják ki kb ezekkel a Maceket. A Satechinek meg csak fejlettebbnek kellene lennie ami tavalyi kiadás.
Azt én is látom ,hogy valami BT baja lehet csak az a furcsa ,hogy tegnap meg semmi baja nem volt mára meg behalt ..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG STRIX B660-F GAMING WIFI + Intel Core i7-13700KF
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Gamer PC , R7 7700X , RX 7800 XT 16GB , 32GB DDR5 , 1TB NVME
- GAMER ALAP! Intel i9-14900K / Z790 TuF / 32GB 7200MHz / 1TB Gen4 / 850w Gold!
- Bányász alaplapok és kiegészítők (RISER-ek, Stb.)
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest