- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Redmi Note 8 és 8T
- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mela Kehes
addikt
-
wm2
őstag
válasz
Ragnar95 #23744 üzenetére
igen pont tegnap beszélgettem egyik windowsos haverommal erről :-)
jól csinálják, kihasználják azt, amivel az embereket be lehet etetni, merő konzumizmus
nemsokára kiderül, hogy az új frissítéssel mit tesznek elénk, szeretnék kellemesen csalódni, de félek nem fogok és jöhet a linuxra való teljes átállás -
válasz
Ragnar95 #23720 üzenetére
Hát most éppen fordítva van a dolog, főleg a desktop mac userek kapcsán, szóval lehet, hogy majd most fognak bekeményíteni (de ne legyen igazam)
Amúgy az is állhat a dolog hátterében, hogy jobb nekik a saját kis ökoszisztémában tartani így az usereket, mert még mindig jobb mintha win-re vagy linuxra mennének. Végül is a store-ban vásárolhatnak, billentyűzetet ,tapi szarokat a 99%-a megveszi úgyis, mert azzal az igazi a dolog. És ha desktop mac-et nem is vesz a PC helyett, attól iphone-t meg ipadet lehet hogy fog, netán macbookot. Arról nem is beszélve, hogy ha én lennék az Apple, akkor tutira tartanék házon belül egy olyan projektet ami az OSX hardwarefüggetlen terjesztését célozza, csak amolyan "puskapor" jelleggel, és bíznék benne, hogy soha az életben nem kell kiadni, de jó ha van talonban. Na ennek pl. tök ideális játszótér, illetve teszt/adatforrás az a rengeteg hackintosh a világban.
-
madgie
titán
válasz
Ragnar95 #23720 üzenetére
Én most pont fordítva tervezem, bár lehet megpróbálom megszokni a Windows
hülyeségeit.Nonszensz, hogy 2012 óta nincs i7-es, négymagos Mini. A 2012-es is annyiba kerül használtan, mint anno újonnan, a benne lévő HD4000 meg már harmatos, az általam használt Lightroom sajnos már nem támogatja
Vennék én iMac-et, de jóval olcsóbban összelegózok egy i7-es PC-t, igaz, nem 5K monitorral, meg sájniszekszi formában.
Szóval haragszom az Apple-re, mostanában direkt nagy réseket hagynak a termékpalettán. Nincs i7 Mini, vegyél iMac-et (amiből a 21.5" szerintem gyerekméret), nincs 32 gigás iPhone, vegyél 64-est, ha kevés az alap.
Kezdem úgy érezni, hogy szétbombázom a sokat dícsért alma-ökoszisztémát, mert SMB megosztás évek óta nem megy nekik normálisan, AirDrop dettó, a Kapitány Chrome alatt Kernel Panic-ol (és a krómot szeretem, mert szebben nagyít).
-
r4z
nagyúr
válasz
Ragnar95 #23580 üzenetére
Tudtommal most is csak bizonyos Giga lapokkal megy kextek nélkül a Hackintosh (S1150 alatt legalábbis).
Azért fontos ez ugyebár, mert frissítéskor nem kell összevadászni mindenfélét, ugyanolyan sima egy alverziós update, mint egy Macen. A főverzióknál persze mindig érdemes kivárni a tapasztalatokat, hátha változott valami, de rendszerint elég a bootloadert frissíteni.
-
Snoop-y
veterán
válasz
Ragnar95 #23576 üzenetére
Nyilvan macera de van egy pont ahol az ember rakenyszerul. En nem vagyok Mac-hez lancolva bar nagyon tetszik. A teljesitmenyre szuksegem van viszont. Na most ha a ketto metszete volnek raszannam az idot hogy osszebarkacsoljam a kettot mert egy bizonyos szint utan a teljesitmeny plusz a szoftver amit hasznalsz hozza hatterbe szoritja azt hogy 1.0-as juzer vagyok e es nem akarok szenvedni.
Amugy manapsag mar nem egy nagy kunszt egy hackintost felrakni egy brand gepre,
Akinek meg csak fancy gyors gep kell az meg nem a macpro kategoria ugysem es hogy ok nem akarnak mokolni azt meg is ertem
-
wm2
őstag
válasz
Ragnar95 #23474 üzenetére
Nekem van egy. Kaptam ingyen. Mac gépekben az USB2 port direkt rosszabb volt picit, hogy a felhasználók az Apple által éppen kultivált portokban higgyenek. Pl. ezért volt, hogy egyes G5 gépekben lasabb volt a port, mint a régi G4-en vagy PC-n. Ha nem kell nagyon sok pénzt költeni rá és állandóan megy a másolgatás, akkor talán megéri. Egyébként jah, nem annyira.
-
-
blakey
titán
válasz
Ragnar95 #23296 üzenetére
Ezt használom (természetesen magyar kiosztású) és az első 3 nap után nekem tökéletes, semmi gondom nincs vele, pedig azt hittem, hogy nem fog tetszeni, de most úgy vagyok vele, hogy hibátlan a unifying megoldás is, az egér full programozható, Trackpad hiánya is kipipálva. Ha megunom akkor vissza az alma kombóhoz.
-
válasz
Ragnar95 #23204 üzenetére
Bocs hogy ilyen régi postra válaszolok, de rég jártam erre
Szóval ja, már többször is kitárgyaltuk itt, hogy a fusion drive block alapon szortíroz (ahogy az SSHD is). Ha egy rendszerindításkor kb. 600Mbyte-nyi adat van felolvasva, akkor annyi kerül az ssd-re. Appoknál ugyanez. Tehát még csak file szinten sem érdemes gondolkodni, mert a file-okból csak kis szeleteket pakol az ssd-re, amennyit olvasni kell belőle általában. Az SSHD-k se véletlenül 8GB-sek csak, aztán mégis milyen jól hasítanak (persze értelem szerűen egy 50GB-s raw videó soha nem fog belekerülni, tehát nyilván pl. vágáshoz nem jó).
Szóval én úgy összegezném a dolgot, hogy a 24GB SSD fusion drive műszakilag/technikaialg nézve egy okés, és használható dolog. Az üzleti része viszont nem annyira szép húzás, pláne nem a mögé rakott csiga lassú laptop hdd-vel ezért az árért.
-
wm2
őstag
válasz
Ragnar95 #23206 üzenetére
szerintem sokkal jobb megoldás a PCIe SSD + külső HDD.
Aki használja (pár izmos program pl. MSO 16, Filemaker Pro, FCX, Bootcamp win-el, játékok stb.) az hamar rájön miért. Aki meg nem, az az 1gb-os FD-ra is rábólintana, hogy tök jó dolog. Ezért is bontotrák meg sokan a 128-as verziót, amire az Apple is rájött, és lépett is. Az OS X lehet el van ennyivel. Komoly munkára viszont kevés.
-
cigam
titán
válasz
Ragnar95 #23206 üzenetére
De miért tenné a telepített programok összes porcikáját a 24GB-ra? Amúgy most megnéztem, nincs 3GB az alkalmazások mappám. Hozzádobom az op.rendszert, legyen egy 10-es, és akkor nagyvonalú voltam.
Lövésem nincs mennyi lehet a kedvenc programcsomagod, de mint írtad, erősen felhasználás függő kinek mi jön be.
-
cigam
titán
válasz
Ragnar95 #23204 üzenetére
Mégis mi nem fér el rajt?
Nem mellesleg nem is az a célja, hogy minden elférjen rajt. Ahogy az SSHD-nál, úgy itt is tapasztalható reszponzivitás, gördülékenység. Minden picit hamarabb indul/betölt. Persze nem annyira, mintha egy 1TB-os SSD-n laknál, de a kapacitás is megmarad, és a sebesség is nő.Az eredeti kérdésre egyszerű a válasz: Most elférsz 250GB-on?
Amúgy éppen ma lepődtem meg, hogy az 1TB-os SSD már "csak" egy párszázas ajánlat.
-
cigam
titán
válasz
Ragnar95 #23197 üzenetére
24GB SSD van, ami kb csak a rendszernek elég
Ami nem így van. Múltkor már "leboxoltuk", hogy a gyakran használt fájlok vannak rajt, nem az egész rendszer plusz az apró.
A fusion drive, és az SSHD között annyi a difi, hogy a fusion drive 2db fizikailag is különálló eszközként van jelen, de az OS X ezt elfedi, és 1 meghajtónak mutatja. Az SSHD mindez a merevlemezen belül van kialakítva, és fizikailag is egy eszköz, így attól függetlenül működik, hogy az operációs rendszer támogatja-e, vagy sem. + az SSHD-ban általában 8GB SSD van, míg a fusion drive megoldása ennek a többszörösét használja.
-
-
válasz
Ragnar95 #23106 üzenetére
Az SSD erejével akkor szembesül csak az ember, ha használta már, mert akkor van összehasonlítási alapja, ha nem próbáltál még SSD-t, nyilván nem hiányzik, mert a HDD-hez vagy szokva és nem tudod, mit hagysz ki.
Az a "baj", hogy a fejlesztők is szembesültek már vele réges rég, és már a 20.000 iops-re méreteznek (és nem arra a 100-ra amit egy 5400rpm-es hdd tud).
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Ragnar95 #22798 üzenetére
Én grafikai munkára retusálásra és videó vágásra használom, nekem azon kívül hogy alvó állapotban naponta rebootolt nem volt vele problémám, pedig gyakran 3 böngésző és 2 adobe program meg apróságok dolgoztak együtt rajta.
szerinted akkor mit csoináljak? telepítsem újra ezt ?
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Ragnar95 #22761 üzenetére
oké... öreg vagyok és hülye. bocsánat. ezzel a hármas bill kombinációval már fut is rajta a Lion telepítője..
hát pedig évekkel ezelőtt heti szinten telepítettem óprendszereket. Úgy látszik ebbe belegörcsöltem kicsit.
de simán recovery-ből csak a netes telepítést nyomta.
-
válasz
Ragnar95 #22636 üzenetére
Érdekes, hogy ez az új funkció kísértetiesen emlékeztet a Vista-ban debütált UAC-ra, mégsem látok ellene kézzel-lábbal tiltakozó embereket. Mennyit számít, hogy az Apple szeretetmárka...
Érdemes elolvasni a könyvet is ezzel kapcsolatban. Nekem nagyon tetszett, 2x is elolvastam.
-
válasz
Ragnar95 #22510 üzenetére
Logikailag egy kötet, de amolyan szegényember storage tiering megoldása. És annyira szegény az az amber, hogy 100%-ban egy softwares megoldásról van szó, ellentétben az SSHD-vel, vagy SAN megoldásokkal, ahol egy külön controller és firmware intézi ezt a disken, vagy a SAN dobozban. Ha nagyon sarkítani akarnék, akkor azt mondanám, hogy olyasmi mint a hardwares vs softwares raid. Na és akkor még erre húztak egy lapot a 24GB-s SSD-vel. Szerintem elég vicces.
-
válasz
Ragnar95 #22490 üzenetére
A fusiondrive pont ugyanúgy működik ahogy az SSHD. Blokk szintű megoldás, nem file szintű, így teljesen mindegy hogy a rendszer mekkora, annyi csak a lényeg, hogy abban a 10-20Gbyte-nyi halomban mennyi adat mozog valójában (blokk szinten). Ez ugye minden gépnél és usernél más és más (persze azért van egy jól definiálható közös metszet). Elég sok tapasztalatom van SSHD-vel meg az FD-vel is, mert egyrészt enterprise storagekkel foglalkozok, ezért marhára érdekelt mindkét technológia, másrészt meg vettem már párat, és jócskán tesztelgettem (mármint SSHD-t, FD-t nem kell venni, azt bárki tud csinálni ha bele tud reszelni a gépébe egy ssd-t meg egy hdd-t). Az a 8Gb is baromi sok dologra elég, erről rengeteget tudnék mesélni, de nem offolok inkább.
Ugyanakkor tegyük helyre a dolgot: az Apple ettől még fillérbaszó/pitiáner emiatt az ügy miatt. Nyilván minél nagyobb az ssd rész, annál nagyobb a mozgástere az usernek. Ha valaki pár estét dolgozik pl. egy videóanyagon, akkor meghálálja magát a dolog, és számtalan példát lehetne még mondani, a játékoktól kezdve a virtuális gépekig. A fentiek ellenére amúgy én is szeretnék 8GB ssd cachnél nagyobb SSHD-t is a piacon látni, de a Seagatere azért nem haragszom, mert annyiért adja a megoldását, mint a konkurencia SSD nélkül. Házon belül meg pár ezressel drágább.
-
cigam
titán
válasz
Ragnar95 #22504 üzenetére
Ez így is van. Szerintem két malomban örlünk. Te írtad ezt: "24GB-on csak a rendszer fér el kb, még a gyakran használt appok sem nagyon, szóval egyértelműen lassabb az új Fusion Drive, mint a régi, hiszen a HDD-ről fut minden 3rd party app..."
Ez nekem úgy jött le, hogy szerinted a Fusion Drive első 24GB-os területe SSD, és a maradék a merevlemez. Így telepítéskor a rendszer elfoglalja ezt a területet, így nem marad gyors hely a gyakran használt app-oknak sem, hiszen minden telepített program már csak a lassú merevlemezhez fér hozzá.
Black Dragon
A biztos ami biztos, a lemezkezelőben a biztonságos törlést válaszd. -
cigam
titán
válasz
Ragnar95 #22499 üzenetére
Pedig ez a Fusion Drive lényege. Egy nagy meghajtónak látja a merevlemez, és SSD párost. Az SSD-t egy dinamikus "gyorsítótár"ként használja.
-
cigam
titán
válasz
Ragnar95 #22490 üzenetére
24GB-on csak a rendszer fér el kb
Miért olvasná be oda az utolsó szögig a telepített rendszert? Nálam most 2.6GB RAM-ot eszik amiből 1.7GB az alkalmazásmemória. Tippem szerint a rendszer működéséhez szükséges fájlok mérete nem haladja meg a 4-6GB-ot, a többit a programok és adataik használhatják. -
cigam
titán
válasz
Ragnar95 #22404 üzenetére
Na akkor vássz hozzá savanyúságot, mert pl. a wine os x alatt futtatja az .exe-t
Gatekeeper és Rootless sem varázsszer. Pl. Hogyan akadályozza meg, hogy az user nevében futó program,zombi hálózat része legyen? Nem téged támad, de felhasznál a céljai eléréséhez.No meg honnan tudod, hogy ő átlagfelhasználó? Lehet nagyon is sokan érdeklődnek utána.
-
cigam
titán
válasz
Ragnar95 #22398 üzenetére
Egyrészt nem felesleges, hisz nem tudhatod senki használati szokásait(honnan, hogyan szerzi be a programjait, milyen oldalakat látogat, stb...). Pl. velem már fordult elő 18+ oldalon, hogy a képre kattintva nem a videó indult el, hanem lejött egy .exe fájl. Sose tudhatod, hogy kedvenc oldalad védelme mikor esik el, és futtat le a te gépeden kártékony kódot. Ha pedig Flash van a gépeden, akkor pláne a tűzzel játszol.
No meg csak a biztonság kedvéért - ahogy harylmu is írta - már csak kíváncsiságképpen is érdemes 1-2 havonta lefuttatni egy kergetőt. Miért ne lehetne az elkövetkező 6 hónapban ez a Bitdefender?A gépen sem lassít észrevehetően, de ha mégis szükségesnek tartod, akkor kikapcsolható a valós idejű védelem.
-
Froclee
őstag
válasz
Ragnar95 #22398 üzenetére
fontos megjegyezni, hogy aki normálisan tud böngészni, annak windows alá se feltétlen kell. több órákat internetezek napi szinten, de ~5 éve nem használok vírusirtót. évi egyszer lefuttatok valamit, akkor talál 1-2 cookiet és szevasz.
router-színtű tűzfal talán fontosabb DDOS, port-scan támadásokra főleg.
-
blakey
titán
válasz
Ragnar95 #22002 üzenetére
Ennyire nem vagyok "power user", de csoportosítani lehet:
Illetve menüből nem lehet átmenteni de van rá lehetőség, elvileg:
1. Nyísd meg .torrent fájlokat (~/Library/Application Support/uTorrent) Transmission-nel
2. Transmission megkérdezi, hogy hova akarod menteni, azt válaszd ahova a uTorrent is mentett.
3. Ellenőrizd a Transmissionbe az adatokat, pl: torrent > Transfers > Verify Local Data. -
válasz
Ragnar95 #21987 üzenetére
Félreértesz, nem az angol felülettel van gondom, azt csak úgy megemlítettem a vérszegény frissítési gyakoriság mellett. Ez így ebben a formában nekem semmivel nem nyújt többet, mint a VLC. De hát kinek a pap, kinek a paplan...
Chal:
Nem rossz a felület, de ez engem inkább a médiacenterre emlékeztet... -
talamasca
senior tag
válasz
Ragnar95 #21858 üzenetére
Itt a kulcsszó a "felár".
Miért fizettet az Apple felárat? A fényképek, alkalmazások mérete és egyáltalán a lehetőségek arra, hogy a tárhelyed megteljen évről évre növekszik. A kamera pixelszáma nő, de a tárhelyed nem?...Én pont az Apple felé "bólogató Jánosként" viselkedő felhasználokat nem értem. Fizet, nem keveset, az eszközért, aztán meg megmagyarázza, hogy "hát, végül is jó ez nekem", meg "legalább megtanulok spórolni a hellyel", "nagyon szeretem az Apple-t, ők az isten, ne elégedetlenkedjetek, amit ők mondanak az axióma" stb... Az agyam elszáll az ilyen szemellenzős emberektől.
-
wm2
őstag
válasz
Ragnar95 #21861 üzenetére
Egyetértek. Nem mindenkinek kell akkora tárhely. Viszont, hogy gyengébb akksit kapott az röhej. Ettől persze még hidegen hagy a droidos samu, de a Sony nem sajnálta a kakót bele és 200 gigáig szabadon upolhatod a telót + az eddigi tesztek szerint a legszebb fotókat csinálja, így nem véletlen, hogy ár/teljesítményben megint csúnyán elveri a szifont.
-
talamasca
senior tag
válasz
Ragnar95 #21855 üzenetére
Közben én is megtaláltam, de köszönöm szépen!
Most jó áron tudnék venni egyet, de az a gané HDD, amit alapból beletesznek az már 2 éve is vicc volt.
Várok vele, hátha valami csoda folytán az új szériánál alap lesz az SSD.
Bár, ahogyan az iPhone-oknál eljátszották a 16GB-t, nem sok esélyt látok rá...
-
Totheground
addikt
válasz
Ragnar95 #21700 üzenetére
Nem, aljas szemét módon teszi fel a telepítő, alig lehet észrevenni, én is csak azért szúrtam ki, mert nagyon ki vagyok erre hegyezve. Azzal a lendülettel töröltem is a francba, inkább maradok a VLC-nél, de olyan developer szoftverét nem használom, aki ilyen mocsok megoldásokhoz nyúl.
-
cigam
titán
-
válasz
Ragnar95 #21655 üzenetére
4K már megy SST-vel, csak nagyon meg kell nézni a monitort, mert nem mindegyik gyártó lépte még meg a dolgot. Ezek stabilak, jók, ugyanaz mintha FHD lenne, nincs benne semmi kókány. Amúgy nem tudom hogy eddig eleve miért nem SST-vel csinálták, annyira nem mélyedtem bele.
5K az MST only továbbra is, és azt írják róla hogy stabil. Sajnos nem volt alkalmam testközelből kipróbálni, de ahogy 5K iMacet se vennék a fent említett okokból, úgy MST-s 5K monitort se
-
válasz
Ragnar95 #21652 üzenetére
Már vannak egy ideje 5K monitorok, de csak MST-vel mennek. Utoljára mikor ezzel foglalkoztam (5K iMac megjelenése előtt), akkor elég sok panasz volt az MST-re a 4K monitoroknál (Apple vonalon se ment jól amúgy), de fejlődhetett azóta a dolog szoftveresen, mert már jobbak a tapasztalatok sokkal.
Ettől még persze a legjobb továbbra is a DP 1.3 lenne, de egyelőre nem vágott még bele egy gyártó se. Egyébként pont emiatt nem venném meg most az 5K imacet, mert az meg szabványt sértve tudja az 5K-t, tehát egyrészt hosszú távon nem tudni milyen gondok lesznek vele (erősen overclockolták benne a display timing chipet), másrészt lehet hogy már idén kijön ugyanennyi pénzért a frissítése, ami DP 1.3 lesz, és lehet használni 5K monitorként is (a mostanit sajnos nem lehet az egyedi hack miatt).
-
válasz
Ragnar95 #21644 üzenetére
Bocs az offért, de annyit azért hozzátennék, hogy összesen 1.5 db egyedi dolog van a macekben ilyen téren, az egyik az SMC, ami nincs PC-ben (hála a jó égnek, szerintem egy nagyon félresikerült koncepció), a másik 0.5 a TPM chip, ami azért 0.5 mert a PC alaplapokon is van mér régóta, csak ugye nyilván nincs benne az Apple által aláírt kulcs. Ez utóbbi ellenőrzésének a kikerülését oldja meg a hackosxnél a Multibeast meg a Clover. Szóval a bootloader kerüli ki a TPM ellenőrzést, az SMC kext meg emulálja az SMC-t. Ez a kettő mindig kelleni fog hackosx esetén, ha törik-ha szakad. Aztán hogy ezen kívül még milyen 3rdp okosított drivert kell belegyömöszölni (aka. kext) az már csak hw válogatás kérdése.
-
válasz
Ragnar95 #21562 üzenetére
Sajnos így van, jó lenne már hozzá jailbreak, de nem igazán foglalkozik vele egy csapat sem érdemben
Gen2-őn megoldható, de az meg 720p only, meg beszerezni is nehézkes.
Illetve Plex-hez volt régebben valami hack, ami ment nem jailbreaklet gen3 ATV-vel is, de elég gány szaga volt (Trailers app-ot kellett átverni), de egyrészt mintha már ez sem menne, másrészt én Kodi párti vagyok (az natív, tisztességesen megcsinált cucc, nem kliens-szerverers taranscode-olós megoldás), szóval annyira nem követem
-
wm2
őstag
válasz
Ragnar95 #21514 üzenetére
Pár hónapja még száz volt.
Én ilyet keresek. Kimaxolva, szép állapotban. Nehéz. :-/ Ha esetleg vki...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Lian Li ITX Gamer PC - AMD R5 5600, RX 6700 XT, 16GB, 1TB, Win11 Pro - ELADÓ!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest