Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chal

addikt

válasz Ragnar95 #22490 üzenetére

A fusiondrive pont ugyanúgy működik ahogy az SSHD. Blokk szintű megoldás, nem file szintű, így teljesen mindegy hogy a rendszer mekkora, annyi csak a lényeg, hogy abban a 10-20Gbyte-nyi halomban mennyi adat mozog valójában (blokk szinten). Ez ugye minden gépnél és usernél más és más (persze azért van egy jól definiálható közös metszet). Elég sok tapasztalatom van SSHD-vel meg az FD-vel is, mert egyrészt enterprise storagekkel foglalkozok, ezért marhára érdekelt mindkét technológia, másrészt meg vettem már párat, és jócskán tesztelgettem (mármint SSHD-t, FD-t nem kell venni, azt bárki tud csinálni ha bele tud reszelni a gépébe egy ssd-t meg egy hdd-t). Az a 8Gb is baromi sok dologra elég, erről rengeteget tudnék mesélni, de nem offolok inkább.

Ugyanakkor tegyük helyre a dolgot: az Apple ettől még fillérbaszó/pitiáner emiatt az ügy miatt. Nyilván minél nagyobb az ssd rész, annál nagyobb a mozgástere az usernek. Ha valaki pár estét dolgozik pl. egy videóanyagon, akkor meghálálja magát a dolog, és számtalan példát lehetne még mondani, a játékoktól kezdve a virtuális gépekig. A fentiek ellenére amúgy én is szeretnék 8GB ssd cachnél nagyobb SSHD-t is a piacon látni, de a Seagatere azért nem haragszom, mert annyiért adja a megoldását, mint a konkurencia SSD nélkül. Házon belül meg pár ezressel drágább.

Új hozzászólás Aktív témák