- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hová lett 1000 mAh?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Technikailag természetesen értem a dolog menetét.
Jogilag hogyan lesz Vér Istvánnak (aki életében nem birtokolt Mac gépet) ettől legális a macOS-e?
Ha van Mac-e mellette, akkor kis jóindulattal fogadjuk el, hogy használhatja hackli építéshez. De ha nincs, milyen jogi alapja van az OS legális használatára? -
cigam
titán
Nem meggyőzni akarlak, de a tények makacs dolgok. Több alkalommal is szóvá tettem, és kértem, hogy legalább az összefoglalóból vegyék ki az első mondatot.
A PH!-sok nem azt írták hogy tévednék, vagy hogy nincs igazam. De a topik bezárásához sem fűlik a foguk. Ha jól rémlik "jelenleg nincs napirenden"nel odázták el az érdemi választ, ill. a topik összefoglaló módosítását. -
cigam
titán
Valóban. Inkabb vonatkozik celhardver gyartasara a versenyszferaban, mint mindenre.
Amúgy egy speciális számítógép neked nem tűnik célhardvernek? Az Apple nem a versenyszférában ténykedik?
Továbbá ügyesen ignorálod a 2013-as írásban feltett kérdésre adott választ. Ez azért elég konkrét. -
cigam
titán
Már ne is haragudj, de ez egy 2009-es passzus a programok jogvédelméről. 2013-ban amnéziásak voltak a jogtudorok, hogy nem tudták megfelelően alkalmazni a citált irányelvet?
A számítógépi program másolatát megjelenítő kód jogosulatlan többszörözése, fordítása, feldolgozása vagy megváltoztatása a szerző kizárólagos jogának megsértését jelenti. Azonban kétségtelenül előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor a kód ilyen többszörözése és lefordí tása elengedhetetlen az olyan információ megszerzéséhez, amely szükséges ahhoz, hogy az önállóan megalkotott program más programokkal együttesen működtethetőlegyen. Ezért figyelembe kell venni, hogy kizárólag ezen kivételes esetekben a számítógépi program példányát jogszerűen felhasználó személy által vagy e személy megbízásából végzett többszörözés és fordítás jogszerű, a tisztességes gyakorlattal összeegyeztethető, és ezért ahhoz a jogosult engedélye nem szükséges. E kivétel egyik célja, hogy lehetővé tegye a számítógépes rendszer elemeinek összekapcsolását, beleértve a különböző gyár tóktól származó elemeket is, annak érdekében, hogy azok együttesen tudjanak működni. A kizárólagos szerzői jog alóli ezen kivétel nem alkalmazható oly módon, hogy az indokolatlanul károsítsa a jogosult jogos érdekeit, vagy akadályozza a számítógépi program rendes felhaszná lását.
A fenti passzus a számítógépi programok jogi védelméről szól, nem az operációs rendszerekről. De legyen igazad, tekintsük az operációs rendszert is csak egy programnak. Az utolsó mondat fényében, tehát az Apple-nek nem jogos érdeke a gépeinek eladása, vagy az operációs rendszer megítélésének, image-ének a védelme.
Amúgy a hackintost használók hogyan válnak "a számítógépi program példányát jogszerűen felhasználó személy"é?!
Ha ez nem lenne elég, akkor a 2013 értelmezés annuálja ill. pontosítja a 2009-es irányelvet, ráadásul pont az Apple operációs rendszerének más gépeken történő futtathatóságának kérdésében.
Ja, és az operációs rendszer _soha_ nem kerül a "birtokodba", kizárólag a használati jogát kapod meg. Legalábbis a macOS ill. Windows esetén.
-
Ez a négyzetes formába igazított ikon nekem is kicsit bénának tűnik. 3D is meg nem is, konzisztens akar lenni, de ettől még nem lesz az. Na mindegy, ez legyen a legnagyobb probléma... Menjen stabilan és ne kelljen állandóan kinyomkodnom a kijelzőt, mert átvált neon színekre az elcseszett HDR kezelés miatt. Mást nagyon nem várok, az igényeim rohamosan apadnak.
-
Snoop-y
veterán
Igen nalam az sem mukodik
Akar a kepet megnyitom kijelolom vagy ha ikon akkor rahuzom a get info-ban. Egyszeruen marad minden a gyariMod: agyrem egyebkent, hogy ilyen egyszeru dolgokkal kell szenvedni ami windowson 3 kattintas...
Most ha beallitom, hogy mountolja a megosztasokat akkor a movie kivetelevel megjelenbek az ikonok(hiaba cserelem le a rejtett file-t. Viszont akkor ugye meg megnyitja loginnal az osszes share-t finderben erre egy A4-es hosszusagu apple script a megoldas ami szepen bezarogatja oket. De hat ez is hogy nez mar ki:
Login ------> felugrik 8 ablak aztan meg bezarodik...
-
rii
nagyúr
nehéz ... őszintén szólva egy textedit-et szeretnék rich text formatumban ...
dehat mar az adium-nak is örülök
úgyis régi ismerős a zöld hapikacsa ... csak aztan az fb miatt mindenki csak ott van mar hosszú évek óta ... és végre egy haver mar kilépett a fb-ól és végreeee lehet valakivel communicalni fb-on kívül is ...köszönöm!
-
Syl
nagyúr
Egy 5K képernyőn biztos minden fluid, de mit is látsz ekkora felbontásban? Kb a semmit? Vagyis nagyítani kell, ami erőforrást igényel.
Ha a 4K-t natívban (1x 3840x2160) használom akkor minden nagyon fluid, csak piszok kicsi.
Ám ha az alapértelmezett retina felbontásra teszem (2x 1920x1080), máris laggol minden. Pedig itt nem kell skáláznia, csak minden elemet duplájára nagyítani. -
cigam
titán
De hát ezt ki találta ki? Hol lehet panaszkodni?
Attól, hogy magyar kiosztáson shift ctrl 3 a + jel, attól még a safariban is simán maradhatott volna a cmd + aztán majd én megkeresem hol a +. Bár az még ennél is durvább lenne: shift ctrl cmd 3
Szóval így talán mégis van értelme, de ez akkor is kicseszés a numerikus blokkal rendelkező bill.-ek használóival szemben. Szerintem elég sok régi iMac, mini használó van, nem beszélve azokról akik nem a gyárit vették meg hozzá 48k-ért, hanem egy jóárasított Matias-t 30k-ért.
+ Így tényleg az olcsóbb numpad nélküli verzió felé terelnek (bár az is 38k!)TigerCat
Ez ugyanaz a kombináció. Mit/hol változtattál?
-
cigam
titán
Valóban, viszont asztali gépen itt a numpad, és azon a - és + gomb. A numpados - működik, de a +-ra tojik. Ami logikus is, mert nem "cmd +" van leprogramozva, hanem "shift ctrl 3". Ez azt jelentené, hogy egy angol nyelvű rendszeren más a nagyítás billentyű kódja?
Aki angol nyelven telepítette, angol kiosztást használ, az rákukkantana? -
Ed Parker
nagyúr
Van ehhez a delock házhoz egy leírás ami alapján be lehet azonosítani hogy milyen a csatlakozás. Ezt az 1Tb Intel pro SSD-t még x1 carbonhoz vettem, ennek a be vágás a szélén van, ami az ifixit videókban van, ott az iMac SSD-n a be vágás valahol középtájt van, a leírás alapján E-key
sokat nem akarok vele szívni már eleve a klónozás és adapterezés miatt sem.Mikika:nem tudom mire gondolsz, hova kell a nagy merészség? Körbe van ragasztva, azt fel kell szedni, az egész kijelző megemelkedik, ott már úgy is be lehet építeni a sima SSD-t hogy a hidd mellé felragasztod egy 3M kétoldalú ragasztóval és még az eredeti hdd is bent maradhat. De mivel én klonozom a rendszert így mindenképp ki kell szednem.
nem bonyolultak ezek a megbontások, türelem kell hozzá és szerszám -
Ed Parker
nagyúr
eszerint a cikk szerint már van az alaplapon foglalat, független attól hogy sima vagy fusion drive_val kéred az imac-et.
azért gondoltam erre a megoldásra a sima 2.5" ssd helyett mert a sebességkülönbség többszöröse a sima ssd-nek és ha már megbontom, az a pár csavar már nem akadály.
ha minden igaz ez egy type-E foglalat. -
blakey
titán
Köszi, igen, az van, be is állítottam illetve mellette egy ingyenes FTP szervert is, de vajon elég a beépített? Jól működik? Hosszabb távon nem használtam, viszont most szükségem lenne a folyamatos használatára és olyan kéne ami megbízható és minden külső eszközön elérhető. Természetesen ha a beépített is elegendő akkor nincs értelme másikat keresnem.
-
Syl
nagyúr
Nem fogja magát összef*sni?
A MBP két éves, Sierra, HS, Mojave frissítésen esett át, Adobe és MS Office (legális licencek), plusz kismillió apró biszbasz. Elsősorban a gép stabilitása és az aktivált szoftverek státusza aggaszt. Oké, tudom, a húszon éves Windows beidegződés
-
pethob
aktív tag
Magyar kiosztású bluetooth-os apple billentyűzetet használok.
Most tesztelve a CVC beviteli mező megjavult, azaz magyar kiosztással helyén vannak a számok, de most enged egyéb karaktereket is bevinni. Mintha valaki kicserélte volna a szám beviteli mezőt szövegesre a form-on.
A dátum mezőbe továbbra is csak angol kiosztással tudok 0-át írni, hosszú í sem jött be.
-
cigam
titán
Igaz, a Mojave-t benéztem. (Mondjuk az a legutolsó dolog amiért váltanék) Volt csereprogram, vagy "rosszul fogod"? Amik eddig kihúzták, azok csak nem rosszak? Itt azt írják csak a 27"-osak érintettek.
Digital
Általános otthoni használat, böngészés, zenehallgatás, fotók rendezgetése. 4GB-al azért folyamatosan swap-el, igaz, SSD-re, de egyre inkább a memória lesz a szűk keresztmetszet (meg a fHD felbontású videók)
-
cigam
titán
A lapáttekintés megjelenítése? Vagy melyikre gondolsz?
---
Most iJoe kirakott pár 2011-es iMac-et. Erősen elgondolkodtam, hogy a halódó early 2008-ast lecseréjem. Rá/lebeszélnétek?
Szerintem nagy előrelépés lenne:
- c2d -» i5
- 4GB -» 8GB RAM
- El Capitan -» Mojave
+ Magic Mouse 1, Apple Wireless Keyboard Bluetooth billentyűzet -
MontyCrew
senior tag
Én is a bővíthetőség mellett tettem le a voksom végül így elhoztam a kis i7est, már az 500as ssd benne is van, héten meg elhozok 16 giga memóriát és elég overkill lesz a kis méretével együtt. Kijelző beállításokat hogy érdemes belőni? eddig csak olyan osx-em volt aminek volt gyárilag kijelzője is, de a mostani monitor windows alattsokkal élesebb volt és nem látok semmi állítási lehetőséget, 1080p 60Hz-ra állította, ezzel nincs is baj, de a kép nem szép.
-
Carlas
senior tag
De a gepet netre raktad mar. Illetve a fiokodba beleptel. Nem kell ehhez vasarolni programot. Most jottem istylebol. Nem kell semmi szamla. Ahogy a gep netre kerul aktivalodik az 1 ev vilag gar. Megkerdeztem szemelyesen rendesek voltak. Mondtak semmi gaz nem lesz vele. Illetve applecare is veheto ra nyugodtan. Ahhoz csak amit kapsz dokumentumokat kell megtartani.
-
Totheground
addikt
Sokáig használtam és szerettem a Parallels-t, de a gyűlöletes üzleti stratégiájuk miatt nem vagyok hajlandó többet használni. Az, hogy minden évben fizetős az update, nem para, nekik is meg kell élni valamiből. Bár jobban szeretnék egy subscription modelt. De amikor fontos feature-ők kerülnek át a még drágább verzióba, cserébe meg bekerül egy rakat felesleges bloat, és minden update után egy nyomorult nagware-é változik a program az hazudva, hogy ha nem frissítész az új verzióra, nem fog működni... nálam itt vágtak el magukat.
-
Nem kezelt minden SDR (software definied radio) donglemet, illetve amin el szokott vérezni mindegyik, azok a security tokenek (nem minden eszköz esetén, de a Fusion/Workstation-el viszont mindegyik oké). A VMware nagyon ráment erre, mert az enterprise megoldásaiknál döntő lehet, hogy kinél hagy ott az ügyfél mondjuk $1M-et egy-egy projekt esetén. Az engine pedig ugyanaz, szóval ami a vSphereben benne van USB passthrough kapcsán, azt megkapja a Fusion és a Workstation is. Ugyanez igaz egy csomó másra is, e miatt szerintem az összes többi játékszer kategória a Fusionhoz képest. És ez nem magának a Fusionnek a sikere, (illetve ezen dolgok nagy része a "motorháztető alatt van"), hanem a vSphere-é. Így sajnos nem véletlen az árazás sem..
-
cigam
titán
Az hogy elindul, és évekig nem fogy ki a helyből, az nem ugyanaz. Eleve a havi több 100MB-os frissítéseknek is kell a hely, és ki tudja mennyi hely kell a CNC-nek. (Az hogy a program maga mennyi helyet foglal, az nem jelenti azt, hogy működés közben nem foglal le akár több GB helyet). Mi van ha nem csak az aktuális munkát akarja ott tartani, hanem évekre visszamenően eltárolja munkadarabok fájljait. Nekem csak 64GB-os a W8 partícióm, de szűkös a hely, és nincs 20-30-nál több program telepítve. Még nem piros, nem panaszkodott, de az már maxi gáz lenne. Arról nem is beszélve, hogy mi van ha fé év múlva mást is akar vele? Nem hétköznapi feladat a partíciók átméretezése, és egy pénzt termelő gépnek nem szabad állni amiatt, hogy elfogyott a hely.
Szóval én azt tanácsolom, hogy 128GB, vagy több legyen a W10 partíció mérete. -
bigsee
addikt
Nah, ilyet csinál:
Amikor végeztem -ez már nincsen a videón -, akkor mintha körbe nyíl lett volna, arra gondoltál?
-
Digital
addikt
Megvettem az átalakítót, és egy HDMI kábelt. Tökéletesen működik, jó a hangja. Kíváncsiságképp meghallgatnám a 25k-s Fiio-val is, nem tudom mit tudhat egy új áron 600k-s erősítővel összemérve
Amúgy a kijelzők kezelése sokkal jobban tetszik mint Win alatt. Ez macOS
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest