-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanielK
addikt
Én 2013-as iMacet használok. Alap 27"-eset, ami nem rég került ki az Apple kínálatából. Nyáron még árulták is, ez volt ~680 körül. Nagyon halk. Előtte egy mid 2011-es mac minim volt (dedikált gpu-val). Szinte ugyanaz a hangja. Mac mini 15-16 dB (idle - HDD elérés), iMac 15-15 dB (idle - HDD elérés).
-
Ear001
addikt
Én sem ajánlanám ezt a felállást. A Time Capsule remeköl teszi a dolgát nálam, nagyon drága routerekkel is állta az összehasonlítást sebességben wifis hatótávban, a megbízhatósága példás.
Van egy Synology 209-esem is, de néhány kísérlet után az maradt nagy tömegű adatok biztos tárolására, meg iTunes szervernek.
-
Galahed
senior tag
Nem tudom használsz-e NAS-t Time Machine funkcióra...
Én eddig QNAP NAS-t használtam, de a Time Capsule -Time Machine páros eddig jobban teljesít. A time machine funkció nem volt teljesen megbízható, 4-5 havonta, egyszerűen nem volt hajlandó folytatni a megkezdett mentéseket, (macBook, iMAC stb) mindenáron törölni akarta az előző fájlokat és új mentést akart kezdeni (nem tárhely probléma miatt - sok fórumbejegyzés szólt erről, nem tudom lett-e rá megoldás. - utoljára tavaly év végén néztem)
Na ezt meguntam vettem egy Time Capsule 2TB -s verziót, azóta megszünt minden gondom. A NAS-t meg használom másra..
-
fPApi
őstag
Azzal egyetértek, hogy lehetőség szerint min. 60 GB-os SSD-t érdemes venni, de azért túlzás kategorikusan kizárni a kisebbeket! Egy 40 GB-ossal már el lehet lenni, kisebb kompromisszumokkal. Ezt azért tudom mondani, mivel már több gépem (több, mint 4) volt SSD-vel, és még a legjobban használtnál sem érte el az oprendszer winyó helye a 40 GB-ot (tehát egy szűken használt bőven belefér a szükséges üres területtel együtt is).
-
Oldman2
nagyúr
Köszi.
Sajna a hang továbbra is felcsendül, akár ON akár OFF állásban van a Ninja.
Egyébként ezeket a parancsokat kerestem, amiket indít a Ninja is, mint az a logokból kiderült:
Be: sudo osascript -e 'set volume without output muted'
Ki: sudo osascript -e 'set volume with output muted'Ezek a futó rendszer hangerejét szépen ki/bekapcsolják.
Az már más kérdés miért szól még mindig a bekapcsolás közbeni hang?
-
dni
őstag
Ez egy kicsit visszavet, az iMacre való váltásról:
Egyedi csatlakozós lemezek az iMac modellekben (május 13.)
Ahogyan az előző iMac 27" modellekbe, úgy az újakba is nehéz merevlemezt bővíteni, így célszerű már ideje korán eldönteni, hogy mekkora belső lemezzel kívánjuk használni a gépet. Az Apple ugyanis most nem csak egy egyedi hőszenzoros lemezt rak a gépekbe, de egy egyedi héttűs Serial ATA csatlakozóval is szereli fel a lemezeket, amelyek emiatt eltérnek a kereskedelmi forgalomban kapható filléres lemezektől. Egy 2010-es iMac modellbe például egy 2 TB-os lemez szervizára 142000 Ft, ami négyszerese a piaci árnak, egyúttal határozott jelzés azoknak, akik a garanciabővítés rentabilitásán töprengnek. A szabvány SATA lemezek egyébként négytűs csatlakozón kapják a tápellátást, a hőérzékelő pedig nem csak egy egyedi, a merevlemezbe csatlakozó kábelen át működik, hanem teljesen egyedi firmware használatával. Ebből kifolyólag míg a 2010-es iMac ugyan képes volt használni bármilyen lemezt, csak maximális fordulaton pörgött a ventilátora, addig a 2011-es iMac-be nem tudunk akármilyen merevlemezt beszerelni. (A korábbi alu iMac-eknél egyébként egy igénytelen tapadós megoldás rögzítette a hőszenzort, a ragasztók és a hő viszonyát pedig talán nem kell részleteznünk.) (Forrás: iFixit.com)
-
Nyugdíjas
nagyúr
A 2311-el semmi gondod nem lesz (miért is lenne...),de az iMac-et sem értem. Nálam is elég világos van, én is most váltottam Mini+NEC EA231WMi monitor kombóról, és engem nem zavar. Mondjuk az igaz, hogy bár én is jobban szeretem a matt felületű kijelzőket, sosem tartottam zavarónak a fényeset. Nálam ez olyan mindegy alapon megy...
Itt is világos van, tükröződik ez is egy kissé,de engem nem zavar. Tán meg kellene nézned, és eldöntöd... ebben nem tudunk sgeiteni, ez egyéni meglátás kérdése. -
Még mindig fenntartom, hogy "nothing to see here, move along".
Az ördög a részletekben van. Nem rendszervinyón, laborkörülmények között, bizonyos csillagállásnál hozhatja a leírt sebességet (ld.: "up to"), másrészről sokat számít, hogy mindez hány szálon történik. -
Nyugdíjas
nagyúr
Ez az egy fájdalmam van nekem is, mert énis ilyen kombinációban utaznék,de az imacekben nem megoldható a csere sajnos. Legalábbis hivatalos szervizeben nem nyúlhatnak bele. Tehát csak gar.-bukóval megoldható a csere (ha egyáltalán... bár afelől nincsen kétségem, hogy kitalálták már a megoldást). Én egyelőre kivárok, aztán majd meglátom mi lesz. Egy kissé rosszul esik nekem is valóban. Bár hozzá kell tennem hogy nem érzem annyival lassabbnak, mint amire számítottam.
-
-
varsam
őstag
Nekem, OSX javára:
- nem kell vírusírtó+tűzfal, ami állandóan beszól, vagy akár letilt programokat. Win-en Kaspersky-t használok, amit tényleg szeretek és jó, de néha az agyamra megy, illetve eszi az erőforrásokat
- gyorsabb boot és shutdown
- nem kell állandóan frissíteni, amit mindig kikapcsnál csinál, majd boot-nál fejezi be, ezzel sok időt elvesz
- Exposé + Spaces! A legjobb dolog az OSX-ben szerintem, nekem nagyon sokat segít
- egy sorral kevesebb van minden ablaknál mint winen, ami wide laptopon számít
- szépés stabil (még a hackintosh is)
- objectdock, szintén hasznos dolog
- egyszerűbb a system pref. mint a vezérlőpult, bár itt közel sem tudsz annyi mindent állítani mint winbe, ez részben jó, részben nemÉn kb 2 éve kezdtem OS X-et használni, előtte tizenpárévig Winen nyomtam, néha játékok miatt még most is.
Hirtelen és röviden ennyi kb, később még lehet eszembe jut ez-az. -
varsam
őstag
Én eddig mindig így csináltam. Direkt erre lett kitalálva. Pár program mondjuk nem szereti ezt, azok nem indulnak majd, rendesen telepíteni kell őket. Nálam ilyen pl a Little Snitch, azt hiszem Aperture se indult, illetve a nagyobb telepítős progikat lehet nem árt újratenni, de a sima Applications-be behúzósokat simán visszaállíthatod.
-
biker
nagyúr
nem, ez ilyen.
kb ezt futtattad le: törlés minden hu.lproj file mindenholnem lehet megkülönböztetni a system lokalizációt és a programokét, a csomagban ott van vagy 20 app lok is (mail, safari, stb)
sehol nem írták, hogy kivéve..., azt írta, törli a választott nyelveket
sajnálom, ha félreérthető volt -
Mr.Grincs
veterán
Köszi.
Újabb problem. Megnyomtam a bekapcsológombot bekapcsol a gép vagyis szól a nóta a de a végét mintha elvágták volna. Aztán kép sincs majd kb fél perc múlva elindul az egész.
A kis lámpa azért égett rendesen a gép job sarkán.
Go szervíz vagy újra kéne húzni a gépet?
Meg pl a használtauto.h-t nagyon nem szereti. Állandóan beakad vagy pörög az a szines nyalóka. -
dni
őstag
Bezártam a programokat, Csinaltam egy xbench tesztet, 53 pontot kaptam. Ujrainditottam a Minit ismet teszt, igy mar 193 pontot kaptam, ami a normalis szinten van. Osszehasonlitva a ket eredmenyt a felhasznaloi elmenyben volt jelentos kulonbseg. Tovabbra is kivancsi vagyok, hogy mitol lassulhatott igy be a rendszer.
-
cigam
titán
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
varsam
őstag
igen boccs, kihagytam, hogy külön kell letölteni a magyar szótár részt.
Ezen a videón szépen be van mutatva hogyan kell csinálni.
thx for istyle -
cigam
titán
Ha jól emléxem rendszerpartícióval nemtud ezt megcsinálni a DU-val.
Erre jó pl. gparted. Erről indítva a gépet már megoldható rendszerpartíción is. Még sose próbáltam mac-en, de PC-n már bizonyított. Igaz fizetős de OSX-re írt iPartition is megoldás lehet.Miért akarod kettéosztani a lemezt?
-
cigam
titán
??
" az általunk használt SSD 3 hónap használat után kb. 1100 GB-nyi írást rögzített, ez felszorozva 1,25-tel 1375 GB 3 hónapra levetítve, ami kb. 5,5 TB évente. 190 TB-tal számolva ez azt jelenti, hogy kb. 34,5 évet bír majd az SSD, de ha ennek a felhasználónak megelőlegezünk napi 30 GB-írást (15 GB helyett) még akkor is 17 évről van szó, és ez már tényleg közelít az elképzelhető legrosszabb eshetőséghez... Hol lesznek a mai hardverek 17 év múlva? Sehol..." -
Nyugdíjas
nagyúr
Pedig épíccsé NAS-t
Itt amugy az eljárás.BTW nekem már vagy 2x jóljött az ODD, amugy én sem használom,de akkor ha nem lett volna, valamit a falhozvágok.
-
TonTomika
aktív tag
Szia!
Olvastam én is twitteren, gratula!
ITT megtalálod, hogy hogyan kell szétbontani a gépet, a lényeg annyi, hogy ne add el a benne lévő cuccokat, és próbáld meg úgy szétszedni, hogy ne nagyon látszódjon meg. Bár nem hinném h elveszne a garancia, hisz nem írják bele a garipapírba, hogy memócsere történt, ha szervizbe kéne vinni akkor StarkingPRO-t ajánlom. Minden esetre egy évig őrizd meg a kivett dolgokat.Win7 iTunesában állíts be egy home-shareinget, ugyanezt állítsd be a Maceden is. Ez a funkció elvileg pont arra szolgál, hogy egy házban lévő libary-k szinkronizálhatóak. (Én úgy csináltam iPodon, hogy ne szinkronizálja automatikusan, hanem én döntöm el, hogy mit teszek rá és mit nem. Ezt utólag is ki lehet kapcsolni.)
Üdv a körben, nem fogod megbánni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest