-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz
tibi666 #3870 üzenetére
nem kell találgatni, csak iciripicirit gondolkozni, és látni, nem csak nézni.
pl "hol tudok usert hozzáadni" kérdésre mit mondjunk? System preferences, ugyanaz mint a vezérlőpult, ezt meg lehet találni, az accounts mint fiókok egyértelmű, ikonja két user fej, elég egyértelmű.
de ha a syspref panelen a keresőbe beírod, user, már fel is dobjagondolatolvasó plugin ugyan nincsen, de gondolom windowson sincsen.
a másik két kérdésed is 1perc alatt megválaszoltuk, megoldható
tehát igazán eddig mindent megoldottunk, mégis szükségtelen, eladod.
-
Ulkesh
őstag
válasz
tibi666 #3875 üzenetére
"mert van egy toshiba u3oo-asom, meg egy dell d63o-am, semmi szükségem így egy harmadik windowsos laptopra. "
Akkor mi szükséged volt egy akármilyen 3. laptopra?
Tényleg nem értelek, nem tudsz elszakadni a Windows-tól, nem akarsz megismerni egy eltérő rendszert, van már 2 másik notebook-od is. Mégis minek vettél egy 3. gépet, amiről nem tudsz semmit, és még csak nem is akarod megismerni???"én ott keresném, ahol a winben van, a win95 óta azt használom."
Én kicsit régebb óta használok PC-t és biza a Windows nem éppen a logikus megoldásairól híres
-
Ulkesh
őstag
válasz
tibi666 #3868 üzenetére
"azt vártam, hogy trabant szintű egyszerűség fogad majd a mercedesem után.
közben meg nem."A WIn-hez képest pedig minden sokkal egyszerűbb, csak el kéne fogadni, hogy ez nem Windows és még csak nem is annak a majmolása.
Amikor én átléptem OSX-re és volt egy tonnányi kérdésem, akkor a leghasznosabb tanács az volt, hogy az adott funkciót ott keressem, ahol én magam is elhelyezném.
99%-ban működött.--
Egyébként nem értem, hogy miért akarod eladni a gépet. Ha nem jött be az OSX, akkor telepíts mellé, vagy helyette Windows-t.
-
Alex91
félisten
válasz
tibi666 #3870 üzenetére
A megszokas nagy ur!
Az a baj itt, hogy van aki ugyanazt varja, mint amit a Win-tol megszokott. De ha neki jo volt a Win, akkor minek valtani
Mashogy kell gondolkozni! Itt sok minden mas logikat kovetel meg. (Nem biztos, hogy jobb, de teny, hogy mas, mint ami Win-nel van.) Itt mashova osztottak ki a kukacot, nem ismerik a TimesNewRomant. Itt nincs TotalCommander, nincs WinAMP. Van helyettuk mas...(Es gondolom az elozo geped is angol billentyuzetes volt
!)
-
Ulkesh
őstag
válasz
tibi666 #3862 üzenetére
Ha Windows-t keresel az OSX alatt és nem vagy képes más és új dolgokat megtanulni, akkor vagy telepíts a gépre egy Seven-t, vagy válts vissza PC-re.
Befürdésnek nem nevezném, mert ha valaki naphosszat egy lomha buszt vezet, az ne csodálkozzon, hogyha egy sportkocsiba ülve nem ott talál mindent, ahol a busznál megszokta. Kell egy kis idő az átszokáshoz, de szerintem megéri
-
Ulkesh
őstag
válasz
tibi666 #3847 üzenetére
"melyik gomb a nulla?"
Ha az USA-ból származik a géped, akkor azon mint minden amerikai angol billentyűzeten egyel kevesebb gomb van, így nincs hely a teljes magyar billentyűzetnek.
Ukele programmal csinálhatsz magadnak saját kiosztást a 0-nak (biztos van már kész megoldás, de soha nem kellett, így nem tudok linket adni)."hogyan tudok kukacot írni?"
ALT+q
A System Preferences/International/Input Menu-nél kapcsold be a Character Palette-t és hogy mutassa az Input Menüt a menübáron. Ekkor ott ki tudod választani a Character Palette menüpontot és láthatod, hogy mit hol találsz a billentyűzeten.
"hogyan tudok új felhasználót létrehozni osx-ben?"
System Preferences/Accounts
"hogyan lehet magyarítani, hogy ne az angollal kelljen küzdeni?"
Le kell töltened a magyar nyelvet és telepítened. [link]
"ki lehet cseréltetni a billentyűzetet esetleg magyarra?"
Igen, érdeklődj valamelyik itthoni viszonteladónál.
"melyik gomb helyettesíti a delt?"
FN+Backspace.
"hogy tudok egy ablakot átméretezni?"
Megfogod jobb alul ahol ez a funkció jelölve is van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- B550M Steel Legend, Ryzen 5 5600X, 32Gb DDR4 3200MHz CL16, Radeon RX 6750 XT 12Gb, 1TB M.2 PCIe 4.0
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged