- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pisztillus
senior tag
-
tlac
nagyúr
-
biker
nagyúr
kijelzőről volt szó... melyik nem működik osx-en?
a scanner, printer más tészta, ott sok hardverben egy rakás szar van, nem elektronika, és nem szabványos nyelven beszél, hanem csak a saját progijával, ha nincs mákod, csak winessel.
egy jobb scannerrel, printerrel semmi gond nem lesz.
applications közt van egy image capture, minden szabványos eszközről képet szed le, legyen az scanner, vagy videokamera.
ugyanígy legrosszabb esetben szabványos printer.(persze, az occcsóóó cuccoknál nincs support, mint a te xerox printerednél)
-
biker
nagyúr
Van tény is, vagy csak úgy feldobtad?
mindent lekezel, ahol a monitorban a DDC infó ki van töltve, és nem az van benne: VESA standard display
Azt is kezeli, csak lehet benne hiba.Nekem a Gaba MV 590 15" TFT-t is magának egyből névre felismerte, és beállította, meg az új Samsung MW2032-t is, gond nélkül, de volt már rajta TV is, heti 3-4x, meg idegen TFT tesztre is. meg projektro is, azt is felismerte, és kezelte.
Bár egyik sem Shianzin Super féle TréFT csoda volt...
-
biker
nagyúr
örülök, hogy behozták ennyiért, de azért nem kell beszólni, hogy "jól át vagy baszva, mert nem értesz hozzá", erre írtam, hogy sajnos értek hozzá, és én pl tudom, miért nem hozatok be semmit értékmegjelölés nélkül.
ha megjelölik, akkor már sokba kerül.Képzelheted, mikor jött a TNT, átvettük a kívülről sértetlen dobozt (60x60x60cm), majd kibontás után kiderült, a dobozt talpra ejtették, ezért nem látszik sérülés, ellenben belül a 4db gép (darabja 2000EUR) megsérült.
Ha nem írunk rá értéket, kb 10.000 a szállítás, és b...atjuk, így a szállítás 50.000 + áfa + vámolás + üzemanyag pótlék, de fizethették a kárt -
biker
nagyúr
en nem fikaztam se ijot se senkit,leirtam mik a tenyek,
ha gondja majd megirja, egyik kersekedo se mondott semmit,
vajon mer?konkrétan az Ő boltját idézted. És miért nem reagáltak? mert k....ra unják az n+1 "drága itthon" topikot
gls 7500 .mi 7500?
tudod mi, egy macbook az volt 8000ezer dpd vel nem egy vacak kis doboz,nagyon elvagy tevedve vagy csunyan atvernek rendszersen.
azt mar meg se merem kerdezni szted kinabol mennyi egy boritek meretu csomag8 éve hozok be európából és taiwanból évi több száz millióért gépet és alkatrészt, tudom, minek mennyi az ára.
de csak neked csak ma: GLS árak szerződött partnerként, heti 5-15 csomag esetén
anglia: 2kg 6350, 3kg 9350, 5kg 11.000Ft tovább is van, mondjam még? (+ áfa, ugye az már a FW cuccodnál 7650Ft mert 0-2kg közé esik)Belföld.
0-2kg 1150 + áfa
2-3kg 1350+áfa
3-5kg 1550+áfa
mondjam még?DPD-vel ugyanez, 5-10kg angliából 4200Ft + áfa +1500Ft + áfa eseti ügyfél esetén, pl évi két mac termék
itt az árlista, -
biker
nagyúr
ezerötért a magyar posta se mozdul meg...
930 a szabvány postacsomag belföldre.németországba egy 0,6kg-os csomag volt 8.400 egy éve EMS-el
GLS-el anglia 7500Ft
UPS/DHL 15k
megvetted? megérkezett? éljen
bár ezért lefikázni iJoet a beszmecen, az kicsit...
itthon ennyi, ott ennyi, ha meg tudod venni ott, vedd meg.németeknél a főnököm RAV4-e 2millával volt olcsóbb, ott vették meg. ennyi
-
cousin333
addikt
...17", full HD felbontás... jó cucc, na, csak éppen...
...arra gondoltam, hogy majd esetleg benevezek egy új iMac-be, vagy Mini-be (mindkettőnek lenne itthon tere), ha jó áron lesznek. Erre kijön 2 szoftvercsomag (ha egyszer Apple gépet veszek majd, az a hardver miatt lesz, nem a szoftverért), meg egy 8-900 ezres laptop...
-
-
biker
nagyúr
beszeljukmac szerint is támogatott a xeroxod mac-en, leírással együtt ott nézz körül
-
biker
nagyúr
nem lehet, hogy az eyetv vesz fel rossz formátumba? sok felvevő engedi a nem szabványos mpeg2 felvételt, amitől egy két progi kiakad.
mellesleg elgato eyetv-3
[link]
Edit unwanted content from your recordings and put them into iTunes in one easy step. Export for current media types and playback devices or burn to DVD. -
biker
nagyúr
arra is van mód, csak keresni kell...
bár a final cut tudja:
Native long GOP MPEG-2 editing for HDV, including 1080i 50/60, 1080p 24/25/30, 720p 24/25/30/50/60
Native long GOP MPEG-2 editing for XDCAM EX at 720p 24/25/30/50/60, 1080i 50/60, 1080p24/25/30(youtube-ot azért ne vegyük ide, mert fáj
)
de versiontracker és macupdate oldalakon is van egy rakás DVD editáló progi, ami talán segíthet. én sokat láttam most ott, ezét nem linkelek, mert nincs elég hely
-
-
-
biker
nagyúr
12k a nyomi
7k utan gyartva a toner
így se jobbja igen es ra van irva hogy LINUX driver,
hmmmm, akkor pedig valahogy meg lehet barkácsolni, valami generic szarraljajaja, tehát a win gépen megosztva ül a printer, és úgy akarod?
lehet, a barkácskodás ezért nem megy. néha tud körülményes lenni így
direktben próbáltad már? -
biker
nagyúr
1: nem a rendszer hibája, ha valamibe spórolás miatt nem építenek rendes meghajtót. a GDI nyomtatók szinte mindig csak winfos alatt működnek, mert van benne egy mindenre jó mikrovezérlő, és nem az dolgozik, hanem a szoftver a gépen. (The Graphics Device Interface (GDI) is a Microsoft Windows application programming interface and core operating system component that is responsible for representing graphical objects and transmitting them to output devices such as monitors and printers.)
ami kicsit is értelmesebb nyomtató, és valamilyen normális szabványos nyelvet támogat, ott minden működik magától.
gyárilag kb 1,8GB printer driver van neki, ehhez jön még a telepíthető cucc.2: általában előre megnézzük, mit veszünk
ami csak win alatt megy, ott 10-15% az esély a működésre, ami bármiylen linux alatt megy, ott már 60-70%, ha meg az osx is rá van írva, akkor király (sajnos az occsó nyomik nagyon ritkán)
3: miért lexmarknak, mikor a megoldás a generic samsung gdi driver?
Mellesleg mit vársz egy 15.000Ft-os nyomtatótól, amibe az utángyártott toner 10.000Ft, az eredeti meg egyezik a gép árával? örülhetsz, ha lap kijön belőle win alatt, mi 311x félékből 2-3at kidobáltunk a korábbi időkben. ha elromlott a cégnél egy nyomtató, és elvitték javítani, vettünk egyet, és ha kifogyott, és megjött a régi, kivágtuk a ....ba
-
biker
nagyúr
-
baliii
senior tag
de annyi pénzböl amennyiböl megveszed azt a kiépítést a mac-ből amit leírtál milyen pc-t leeht építeni? amilyet csak akarsz, szó szerint, minden korlát nélkül... szoval annyi értelme annak a kártyának tényleg van, hogy ugyanazt a teljesítményt sokkal olcsóbban veheted meg... ennyiből más alienware pc-t is be lehet szerezni
-
baliii
senior tag
mostanában sokat olvasgattam a témában, és bizonyos hardverekhez nem is kell sok okoskodás és simán fel lehet tenni a leopardot, sztem nem ér meg ennyit az akártya, mondjuk ha nem számítana a pénz akkor persze énis megvenném hogy megspóroljak kb 10 perc munkát, de akkor meg már vehet az ember egy mini-t
-
asysoft
aktív tag
Én is Tigerrel próbálkoztam elsődlegesen, de élénken él emlékeimben, hogy régebben Mac-es fórumokban gyakran biztatták a friss mini tulajokat, hogy "bővítsd a memóriát 1 GB-ra, meglátod, mennyit gyorsul a Tigris", ezek után elgondolkoztam, 384MB-al miképp muzsikálna...
Gépet eredeti perifériák nélkül kaptam, így kénytelen voltam az itthon fellelhető USB-s eszközöket használni (amelyek, hogy tetézzem a dolgot, Microsoft gyártmányúak).
Tudtommal Classic környezet csak a régi alkalmazások használatához szükséges, s mivel a 10GB HDD szűkös lehet egy OS X mellett, gondoltam letörlöm. Legközelebb kétszer is meggondolom, mert jelen pillanatban van egy használhatatlan műanyaghalmom... De akkor ezek szerint Tiger lemezével meg lehet formázni a megfelelő formátumra a particiót (ami végülis triviális, de valahogy nem jutott eszembe...), amint lesz egy szusszanásnyi időm az egyetemen, újult erővel vetem bele magam a küzdelembe -
Alex91
félisten
Marketing az volt
. Jo, lehet, hogy a 400 MHz-es G3 jobb valamivel, mint egy 400 MHz-es PII.
Anno mikor en vettem a Mini-t, akkor en is azt kerdeztem, hogy minek felel meg a teljesitmenye. Akkor azt kaptam, hogy nem tudjak megmondani, nem lehet osszehasonlitani, meg, hogy kb. 1,5x-2x akkora MHz-es Intel felel meg neki (ennek mondjuk fele se igaz).
Aztan jott az intel valtas, es egyik szeretett Apple kereskedonk bevallotta, hogy nagy bajban volt, amikor jottek a G4-es noti tulajok, hogy miert lassu a gepuk. Akkor magyarazta mindennel, intel valtas utan pedig bevallotta, hogy valoban, joval gyengebbek voltak mar az akkori Inteleknel a G4-esek. (Es nem is a C2D-kre ertette, de ugye emlekszunk, hogy hanyszoros teljesitmeny novekedessel jelentettek be az uj Inteles CD-s iMac-eket, pedig azokban G5-volt, az inteles Minikrol ne is beszeljunk...)
Es mondjuk nezzuk pl. a Flash lejatszast, ha mar tesztelni akarunk...
!
-
-
rii
nagyúr
micsoda????
hogy nem emlékszem, hogy 4 és fél éve nyitottam erre egy topikot?
.... és a munka hevében egy hirtelen ötlettől vezéreltetve beírtam egy kérdést?akkoriban PC-n dolgoztam, és csak a munkatársamnak kellett, szóval 1-2 napig érintett a téma, talán ezért nem hagyott bennem mély nyomot ...
de nyámnyogjál még rajta, ha nagyon akarsz
szánalmas vagy! -
cousin333
addikt
Köszönöm. Ennyi pont elegendő változás, pláne, hogy viszonylag hosszútávra kellene gondolkodni. Megkímélném magam attól, hogy megveszem drágáér' a kissé már outdated cuccokat, aztán egy hónap múlva megjelenik egy jobb, olcsóbban...
Még egy kérdés:
Milyen hamar érnek az újítások Magyarországra, illetve, van-e magyar nyelvű OSX ill. hozzá magyar kiosztású billentyűzet? -
biker
nagyúr
nem egészen...
osx bekapcsol, system preferences, megosztás, és bekapcsolni a fájlmegosztást ÉS a windows megosztást, mert samba nélkül a win nem lát semmit.
aztán winen hálózati hely hozzáadása.
felhasználónév és jelszó is kell majd.OSX-en meg utána finderben hálózati helyek, és felkeresed a wines gépet, ha azon is van megosztás
-
rdi
veterán
-
rdi
veterán
Sziasztok,
köszönöm a segítséget. Akkor döntöttem: nem lesz ms office rajtuk.Azt javasoltam, hogy vagy adják el (de ugye ezekért nem kapnának sok pénzt) vagy használják gépírás-tanításra
Annyi eszem nem volt, amikor megnéztem a hardvert, hogy megnézzem a típusát
Most, hogy életben láttam őket, megértem, hogy miért járnak mérföldekkel a pc gyártók előtt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest