Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Paarthurnax

senior tag

Csatlakoztam a Mac felhasználók táborába, igaz ezt régebben sosem gondoltam volna. Pár hete a tanulmányaim miatt kénytelen voltam otthonra is venni egy Mac-et, hogy ne kelljen mindig a laborban lenni és a legolcsóbb megoldás egy G4-es régebbi Mac Mini volt. Találtam EBay-en egy korrekt darabot, 1,3 vagy 1,4Gh-es, 40GB HDD + 1GB RAM. Vettem hozzá egy Leopard-ot, mert kell a legújabb Developer Tools (Cocoa) meg egy új billentyűzetet egérrel.
    Eddig nagyok tetszik, bár közel sem olyan gyors mint a benti iMac-ek, amikor fordítania kell Obj-C-t, az is eltart egy darabig. :) Pár nap alatt egész jól megtanultam az op. rendszer használatát, belőttem egy perc alatt az otthoni wireless kapcsolatot, csatlakoztam gond nélkül a PC-m Windows workgroup-jába, minden kapásból működött, fasza rendszer ez.
    Mielőtt megvettem volna a Mini-t azzal próbálkoztam, hogy VMWare-ben futtattam Tiger-t, de az annyira lassú volt, hogy inkább beruháztam egy ilyen régebbi Mini-re.
    A másik, hogy párom is nagyon hamar kiismerte a rendszert, pedig ő aztán absz. számítógép kerülő, csak netezésre használja. Kicsit biztonságosabb is, hogy ezt használja netezésre és nem az XP-s notimat.

Arról tudnátok mondani valamit, hogy milyen progit érdemes felrakni a biztonság miatt? ... trójai, spyware, stb. miatt.

Új hozzászólás Aktív témák