- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenne egy kérésem hozzátok, aki tud, segíthetne abban, hogy az alábbi blogban minél több notis Linux infó összegyüljön:
Előre is köszönöm a segítségeteket!
ezt betettem a kezdő topikba is, előre is bocs ezért
-
válasz
PistiSan #22359 üzenetére
Szerintem egy csomag miatt ne vegyél fel repokat, hanem csak a csomagot szedd le és gdebi- vel telepítsd! A glibc nincs minden repoban benne, próbálj innen leszedni olyan csomagokat, amiket hiányol, mondjuk először magasabb verziójú transmissionnal kezdd, sid/strech ugyanaz a verzió. Ha valamit hiányol, innen leszeded és kész. Jessie már teljesen átállt sid/strech- re nálam és szuperűl fut.
Így akár meg is úszhatod az újratelepítést, nekem kezdőként Jessie az első disztróm, amit újratelepítés nélkül tudom mindig revitalizálni.
-
A Mint topik köszönettel veszi a halandók segítségét!
http://prohardver.hu/tema/linux_mint/hsz_2662-2662.html
-
válasz
spammer #22007 üzenetére
Mivel ez után még intenzívebben kezdte érdekelni a dolog, azt hittem, hogy egy korai fejlesztővel van dolgunk!
Jó, hogy most kezdte, de biztosan jobban halad az átlagnál! Hallottam én már 7 éves gyerökről is, aki zongoraversenyt tartott.Ráadásul ő nyerte a versenyt is a végén, bár egyedül indult, az is igaz!
-
válasz
#21078528 #21973 üzenetére
Felejtsük!
Bár ezt inkább Fire/SOUL/CD Szakértő ft- nak magyarázd el, mert én olyan mélységig nem ismerem a TRIM működési elvét, mint ti. A szaktopicon folyamatos ellenvélemény ütközések zajlanak TRIM ügyben. Én minden szakértő/hozzáértő véleményét mérlegelem, de hogy mi a jó?
Azt ajánlom csak másoknak, amit én magam is kipróbáltam és jó módszernek tartok.Minden Linuxot és SSD- t használónak bedobom a linkedet, mit fő támaszt, nagy baj nem lehet, ha más módszereit is megemlítem néha.
-
HyperX Fury jó, ha vezérlője is úgy akarja, akkor sokáig lehet azt is nyúzni ilyen a használattal.
Ha semmit nem teszel vele, akkor is jól működik. Ezeket az ellenőrző parancsokat azért futtasd le és a két linkelt írás is hasznos, ha még nem ismernéd: [link] és van egy script, ami a TRIM tényleges működését ellenőrzi: [link]
Érdemes leellenőrizni, mert akár egy plusz karakter/tab eltolás az fstab- ban és már nem megy a trim! -
Képfeldolgozás, no az valóban ad a pofájának időnként. Jó lesz úgy is, ha hagyod SSD- n ebben az esetben, SSD amúgy is jóval olcsóbb /GB, mint a RAM.
Amúgy valóban egyre többen állítják hozzáértők, hogy sokkal többet bírnak ezek az SSD- k, mint ahogyan azt eddig gondoltuk.
Az esetedben megfontolandó, hogy mit használsz trim- hez, discard v. a cronba daily trim? Ha nem tapasztalsz időnként minimális torpanást, akkor jó a discard, ami valós időben trimel törléskor. Flash SSD topicon írnak elég komolyakat erről.
-
Nézz rá párszor df -Th paranccsal, mekkora a /tmp és döntsd el, de 4 GB memória esetén én is simán tmpfs- be raknám.
SSD topicon is így javasolják fstab- ba:
#tmpfs to .cache
tmpfs /home/ubyegon/.cache tmpfs noatime,nodev,nosuid,size=400M 0 0# Modification for SSD
tmpfs /var/log tmpfs defaults,noatime 0 0
tmpfs /tmp tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0Az is igaz viszont, amint Vladi ft is említi, hogy ennyi írás jelentéktelen, sima átlag használat is 5- 7 GB- ot ír rá, ettől még vígan kihúzhatod akár nyugdíjig is.
(#21966) hcl
Hogy 4GB RAM : Van itt néha virtuális gép is...
Így már nem sok a 4 GB.Persze használattól is függ, mennyi a tmp, nekem példáol elenyésző.
Fájlrendszer Típ. Méret Fogl. Szab. Fo.% Csatol. pont
/dev/sda1 ext4 20G 8,2G 11G 44% /
none tmpfs 4,0K 0 4,0K 0% /sys/fs/cgroup
udev devtmpfs 3,5G 4,0K 3,5G 1% /dev
tmpfs tmpfs 3,5G 16K 3,5G 1% /tmp
tmpfs tmpfs 711M 1,5M 710M 1% /run
none tmpfs 5,0M 0 5,0M 0% /run/lock
none tmpfs 3,5G 832K 3,5G 1% /run/shm
none tmpfs 100M 16K 100M 1% /run/user
tmpfs tmpfs 400M 9,4M 391M 3% /home/ubyegon/.cache
tmpfs tmpfs 3,5G 884K 3,5G 1% /var/log -
válasz
BullZeye #21855 üzenetére
persistent módban van telepítve penre a Linux az alábbi sorok alapján:
#set PERSIST=YES
kernel /casper/vmlinuz file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed noprompt boot=casper persistent iso-scan/filename=%ISO% quiet splash locale=hu_HU console-setup/layoutcode=hu --
, így a legrosszabb ötlet kihúzni futás közben, mert az ideiglenes fájlokat, menet közbeni beállításokat arra helyezi a rendszer.
Telepítsd az iso- t normál live módba, akkor memóriából fut majd a rendszer és nem rögzít semmit, így a kihúzás sem zavarja majd.Ha huzamosabb ideig használsz egy disztrót, miért nem telepíted inkább? A persistent mód előbb utóbb kinyírja a pendrive- ot.
-
válasz
olivera88 #21497 üzenetére
Ha a Win csinálja, akkor felesleges új GRUB. Gyanús, hogy az alaplapi telepítővel nem csak az audio drivert raktad fel/cserélted!
Inkább Win vonalon kell ezt kiókumulálni, mert az ottani driverekkel a Linux nem sokat fog kezdeni! Bios, HDD- re telepítés AHCI módban vagy IDE- ben, ilyesmik is összezavarhatják a Wint! Nézd végig a Wines illesztőprogramokat az eszközkezelőben vagy minek hívják.
-
válasz
The.Bali #21424 üzenetére
Örömmel segítünk, ha tudunk, kár, hogy az alap probléma nem szünt meg! Itt megállt a kettőnk tudománya, de legalább pár dolgot kipróbáltál.
Ez a ronda lila dolog tényleg a Winhez kapcsolható most már, ezt legalább már sejtjük! Mintha valami Win driver probléma is lenne.Sorry az előbbi ronda képért, épp az ikonokat és a hátteret lövöm be, mert újra telepítettem a MINT- et SSD- re. Vannak itt elég érdekes ikonok!
XP ikonok!
-
válasz
The.Bali #21422 üzenetére
Nagyszerű! Nehéz szülés volt, aggódtam kicsit, hogy a 2 módszert kevered majd, ezért írtam le lépésenként.
Boot Repair, ajajj, ezek okoznak galibákat! A sudo update-grub ezt nem távolította el ezek szerint, mert a Win boot- ba lett csatolva.
Ha normálisan indul minden és ez nem zavar, akkor ebbe nem mennék bele. Azt hiszem, hogy a grub valamelyik config fájlban lehetne törölni azt a bejegyzést, ha benne van. Erre inkább nem beszélnélek rá, mivel még nem csináltam én sem változtatásokat ebben a fájlban, amit saját káromon nem próbáltam, abban nem adok tanácsot.
Megnézheted a fájlt, de amíg nem javasolja egy hozzáértő, addig ne változtass rajta.
/boot/grub mappában a grub.cfg
Ha nem rootban nyitod meg, úgysem tudsz belepiszkálni!
update
most olvasom az utolsó soraidat, akkor megtaláltad, ha gondolod, töröld belőle root joggal kell megnyitni innen jobb gombos módszerrel, az így bejövő ablakban megnyitott fájlt már módosíthatod, de ne feledd menteni! -
válasz
ubyegon2 #21419 üzenetére
Noobs módszere:
Terminal Command:
sudo -ijelszóval belépsz, ezt látod ~ # e helyett: ~ $
ezután kiadod külön külön ezeket a parancsokat
sudo mount /dev/sda5 /mnt
sudo mount /dev/sda5 /mnt/boot
sudo mount --bind /dev /mnt/dev/
sudo chroot /mnt
grub-install /dev/sdavége az installnak, most visszamegyünk azaz lecsatolunk
sudo umount /mnt/dev
sudo umount /mntezután újraindítunk
sudo reboot
-
válasz
The.Bali #21416 üzenetére
Térjünk vissza a Kapitány supportjához, mégis csak szakértő!
ez a 2 sor amúgy is gázos, szerintem az sda5- öt kéne mountolni, ezért nézted meg a sudo fdisk -l paranccsal:
root@ubuntu:~# sudo mount /dev/sda1 /mnt
root@ubuntu:~# sudo mount /dev/sda1 /mnt/bootNobbs módszerrel ezeket a parancsokat kell beírni:
sudo mount /dev/sda5 /mnt
sudo mount /dev/sda5 /mnt/boot
sudo mount --bind /dev /mnt/dev/utána jöhet a többi
-
válasz
The.Bali #21413 üzenetére
Ha az első sor lefutott, akkor már csak sudo grub-install /dev/sda kell és utána sudo update-grub. A többi akkor kell, ha valami nem OK!Update után indítsd újra és ha nem megy, akkor csináld úgy, ahogy a Noobs linkjében van. Vagyok most egy darabig, de a Kapitány módszere nekem ismeretlenebb a linkeltnél.Stornó, szerencsére megjelent a Kapitány, így el tudja magyarázni a saját módszerét.
-
válasz
The.Bali #21401 üzenetére
A linkelt leírás az Ubuntunak elsődleges partíciót javasol, nálad az /sda5 nem logikai partíciót takar? Nem tudom ez kavar- e be, de lehetséges, mindenesetre a Kapitány ötlete megoldást kell hozzon. Ha mégse, akkor a partícionálással lesz gond. Ubit telepíteni új elsődleges partícióra 8-10 perc.
Nem ismerem az uefi- t és a Win 8- at, de nem volt már azon a gépen uefi- s Win 8 telepítve ezelőtt?(#21405) lev258
Én is így tudom, de a linkelt leírás kifejezetten ezt említi! -
válasz
The.Bali #21398 üzenetére
sudo grub-install /dev/sda
A sor végén a betűjel az Ubuntut tartalmazó meghajtó betűjele legyen!
Kapitány most már leírta konkrétan, de a fenti két sorra, amit írtam (#21397)- ben, figyelned kellett volna! Ez már inkább csak a jövőt érinti, de a parancssorolnál mindíg nagyon figyelj, mert minden karakter számít, még a space is!
Remélem helyesen beírva segíteni fog!
-
válasz
The.Bali #21396 üzenetére
Szia! Ha mindent pontosan csináltál, mint ahogy itt is le van írva, akkor vagy a Winnel van valami gubanc vagy érdemes lenne Ubi alól újratelepíteni a GRUB- ot ezzel a paranccsal:
sudo grub-install /dev/sda
A sor végén a betűjel az Ubuntut tartalmazó meghajtó betűjele legyen!
-
válasz
growler #21392 üzenetére
Ubuntu és deratívái alatt a stable PPA- t érdemes hozzáadni, különben a gambas3- at állandóan frissítgetni akarja.
A leírás alapján így javaslom telepíteni, mert akkor sikerül elsőre:
sudo add-apt-repository ppa:i-nex-development-team/stable
sudo add-apt-repository ppa:gambas-team/gambas3
sudo apt-get update
sudo apt-get install i-nexHa a gambas-team- et nem tesszük fel, akkor ezt írja:
Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
i-nex : Függ ettől: gambas3-runtime (>= 3.5.0) de az nincs telepítésre megjelölve
Függ ettől: gambas3-gb-image (>= 3.5.0) de az nincs telepítésre megjelölve
Függ ettől: gambas3-gb-qt4 (>= 3.5.0) de az nincs telepítésre megjelölve
Függ ettől: gambas3-gb-form (>= 3.5.0) de az nincs telepítésre megjelölve
Függ ettől: gambas3-gb-desktop (>= 3.5.0) de az nincs telepítésre megjelölve
E: A problémák nem javíthatók, sérült csomagokat fogott vissza. -
Windows support!
Az tényleg a leggaládabb időtöltés.
Már majdnem megkérdeztem, hogy létezik- e olyan, hogy a Linux megette végleg a Win 7-et, pedig csak a Gparteddel becézgettem kicsit a drágát!?
Az sokkal zavaróbb viszont, hogy HDD- re felraktam plasma5 Kubuntut saját grubbal és nem indul, viszont az SSD- n lévő grubról indul, igaz már az elején kiakasztott, így őt is meg fogja enni a Gparted.
-
Elképzelhető, de mivel legutóbb is a sudo smartctl --all /dev/sda használatát javasoltam, most sem teszek másként. Nem nézted meg úgy, milyen érték jön ki, hogy biztos legyél benne? Ez nem képességeket mutat, hanem a konkrét meghajtó adatai írja ki.
Ne elégedj meg az engedélyezett és a támogatott kategóriákkal! -
Szia!
Én inkább a sudo smartctl --all /dev/sda terminal parancsot javallom, ami a kiírás elején mutatja neked ezt:
SATA Version is: SATA 3.1, 6.0 Gb/s (current: 3.0 Gb/s)
Ami a zárójelben van, az a lényeg és a HDS nem lacafacázik, minek írna ki nem létező dolgokat? A HDD még a SATA2- t sem használja ki, akkor hogyan használná a SATA3- at!? Ha lenne már SATA5 is, akkor is csak SATA2- t írna ki a vinyóidra legjobb esetben is!
Ezen a felesleges adaton kívül viszont sok mindent kiír a fenti parancs. -
válasz
Ice&Lime #20973 üzenetére
Sokat nem tudtunk segíteni, sajnálom, hogy nem jött össze. Majd, ha valami rendesebb gépet szerzel, újra megpróbáljuk!
Én külön sajnálom, mert legalább lett volna egy SSD szakértő, aki Linuxot használ.Ha már itt vagyunk, ezt nem pislantanád meg, hátha több 5leted lenne a problémáról, mint nekünk volt a Linuxos problémáddal kapcsolatban. thnx előre is
Még 1 kérdés, a 187 smart érték nagyon növekszik az Intel 520- nál, milliós számokat ír. Ez gond SSD- nél vagy csak HDD- nél van jelentősége?
-
válasz
Ice&Lime #20964 üzenetére
Egy ideje olvasgatom a topicot és én is gondban lennék notebookkal szerintem. Ezek közül próbálnék valamit felrakni, már túl a 20- on, van ezek között, amit még nem próbáltál?
Ezt érdemes lenne átböngészni:
Linux Hardware Compatibility ListsEz is egy lehetőség:
Build Your Own -
válasz
lev258 #20961 üzenetére
sudo update-grub-ot futtatni Win alól tényleg érdekes lenne.
Én inkább arra gondoltam, hogy bele lehet kutyulni valamelyik GRUB fájlba, mivel több helyen is van belőle. Sikerrel ez nem jár, mint ahogy ezt fórumtársunk is igazolta.
Az biztos, hogy lassan egy éve Linuxozok home user szinten és még most sem tudnám fejből sem Win alatt miket kéne átírni a GRUB- ban, még Linux alatt is utána kell néznem, ha piszkálom.
(#20962) jakos73
Értem a felvetést, ezt így Linux alatt biztosan nem lehet kezelni, mélyebb tudásszint és kitartás kell hozzá, de legalább kihívás!Mobil eszközök valóban kényesebbek, mint az asztali gépek. Utóbbiakra viszont a legtöbb disztró hiba nélkül felmegy és működik 6- 15 perc alatt, Win7 telepítése 45 perc volt, mire olvasni tudtam a PH- t.
-
válasz
Ice&Lime #20958 üzenetére
Van néha olyan bugos folyamat, ami eszi a processzort, én is összefutottam ezzel a tracker-miner-fs indexerrel, de a htop kiszűri, mi okozza a felesleges terhelést és eltávolítod.
Van itt is valami cpu mocorgás, de mér' lenne nulla? maga a htop is 3,2%- ot eszik
(#20959) lev258
Biztosan meg lehet oldani Win alatt is kezeli valami segédprogram az ext4 filesystem- et, mondjuk nekem nem jutott volna eszembe, mert komolyabb ismeretszint kell hozzá, mint a GRUB reinstall- hoz live disztróról. -
válasz
Ice&Lime #20944 üzenetére
Ebben a linkben a 2. képen látható alsó kézi partícionálást Valami más- t válaszd, úgy telepítesd a Linuxot, akkor nem bántja a Win- es partíciót. Telepítés Win mellé és egyéb automatikus telepítést ne válassz! A telepítés menni fog simán, 15 GB elég is bőven, ha a /home- ba nem nagyon töltesz le semmit, de gondolom Win- nekl közös partíciót akarsz. Ezt a partícionálásnál meg kell adnod ntfs- re állítod és a partíció tipusát meg data- ra jelölöd mondjuk, bár ha nincs külön HDD- d, akkor ez nem opció.
A telepítés végén felrakja a GRUB- ot és újraindítás után bejövő bootnál már ott tudod kiválasztani az indítani kívánt rendszert. -
válasz
Ice&Lime #20941 üzenetére
Itt be lehet állítani a hinting- nél, de érdemes betűtipusokat is cserélni itt és a FF- ban is.
Itt a 12. pont említi a Droid and Noto fonts telepítését, azok jók Linux alatt.Mivel nem említetted melyik disztró és DE van fenn
a több tucat kipróbáltból, így most MINT- re van a példa, a DE pedig Cinnamon, de ezeket minden DE- ben be lehet állítani. Sokkal nézhetőbb, mint a Win7 betűi.
-
-
-
-
válasz
N0zer0 #20805 üzenetére
Mai disztróknál nem valószinű, bár utoljára a HDD Advanced Format- os írásokat olvasva, úgy rémlik XP utáni Win- ek és a Linuxok nem érintettek az alignálással. Könnyen ki lehet deríteni a # fdisk -l vagy a # fdisk -lu /dev/sda parancsra kiírt értékekből:
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 4096 bytes
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytesEszköz Indítás Eleje Vége Blokkok Az Rendszer
/dev/sda1 2048 58992639 29495296 83 Linux(#20806) pakriksz
Sorry, azt reméltem lesz valami hasznos bennük. -
válasz
Titmouse09 #20772 üzenetére
Szia! Lehet, hogy ebben a topicban elérné az ingerköszöböt a kérdésed, bár nem mindíg van ez így.
A laptopok érzékeny jószágok, ha Linuxról van szó, ezért írd le pontosan a tipusát, ne így, hogy Asus elég jó hardverrel. Lehet, hogy elfutnának rajta más disztrók is, próbálj ki párat, például a MINT MATE vagy MINT Cinnamon, LXLE, Manjaro XFCE. Ezeket live- ban is kipróbálhatod, nem csak virtualban.
Az általam ismert disztrókban a partícionálás teljesen korrekt módon oldható meg, de lehet, hogy könnyeb út, ha live módban Gparted használatával készíted elő az adathordozókat telepítésre, vagyis simán törlöd a felesleges partíciókat és a disztró telepítésekor nem fogsz ebbe belebonyolódni. Telepítés előtt olvass el egy leírást, itt van például a MINT két változatához.
Itt egy jó leírás a Gparted használatához.
Sok sikert a telepítéshez, ha elakadsz, írd le a topicban minél pontosabban a hibajelenséget! -
válasz
lionhearted #20654 üzenetére
Épp megnéztem, hogy jól emlékszem- e, de ott volt a statisztika a Qbitben.
Az a superseed mire jó a gyakorlatban? Próbálgattam már, de gyakorlati hasznára nem jöttem rá.
-
válasz
Buci21 #20606 üzenetére
Ha az elején azzal kezded, hogy nem számít, ha évente új pendrive- ot kell alkalmazásba venned, akkor jó pár hsz.- t meg tudtunk volna spórolni.
Viszont a disztróválasztásodba nehezen tudnék belekötni!Meg is lepett lionhearted ft ajánlása, amiben az Ubuntu és Debian mellett a MINT- et is javasolta.
Sok sikert és jó vételt az ebay- en, ahol tucatjával jóval olcsóbb a pendrive!
-
válasz
Jester01 #20597 üzenetére
Rendben, igazatok van.
Ha meg tudja oldani, hogy ne legyen írás, de ezt akkor hasonlóan kell beállítani, mint egy SSD- t, igaz Win- nél kell inkább odafigyelni.
Ha valakinek egy ilyen rendszer futtatása biztonságosabbnak tűnik, mint egy HDD- ről futtatás.
Nekem bőven megteszi rendszernek (is)egy 1003FZEX. Mindenki másképp oldja meg a dolgait ezek szerint, ez az én meglátásom volt ezzel kapcsolatban, bocs, hogy hozzászóltam.Akkor már csak a ft kérdéseire kell választ adni, mert ez nem is volt kérdés részéről. Sambahoz nem/sem értek sajna! Bár, ha szerintem értenék hozzá, akkor se biztos, hogy értenék hozzá!
-
válasz
Apollyon #20593 üzenetére
Ahogy a képen látod, külön ablak jön fel, beírod a keresést. leokézod és kirakja balra a keresés erdményét. A réginél a kis keresőpanelba elkezdtél beírni valamit és a fő ablakba már ki is írta az eredményt. Ha nem pontosan tudod mit keresel, akkor az első 3 betűre már dobta az egyezőségeket és könnyebb volt megtalálni, amit kerestél!
Debian 8- ban már nálad is ilyen lesz, de legalább MATE alapból benne lesz, ahogyan szeretnéd! -
válasz
Apollyon #20591 üzenetére
A terminal tényleg jó, sokáig csak beírtam, amit kellett és nyomtam a gombot, pedig van pár hasznos funkciója, példuel a TAB nyomogatása egész jó kisegítő esetenként.
A Synaptic meg el lett *va, a keresője legalábbis a régebbi verzióhoz képest,Debianon még lehet, hogy nem a 0.81.x van fenn, de Ubi vonalon már sajna ez van. Biztosan vissza tudnám tenni a régebbi 0.7x.x verziót, de annyira sűrűn nem használom.
Manjaro- n az a Yaourt viszont tetszett.
-
-
válasz
Apollyon #20586 üzenetére
Szerinted! Ez tetszik, de most már elhagyhatnánk. Amúgy is logikátlanság volt kérnem, hogy ezt írd, de ezt soha senki nem szokta lecsapni, mert a logikát itt felülírja az emócionalítás.
Tényleg nincs nagy különbség, csak kezdőként egyre inkább meglepett, hogy már több terminal parancs ugrik be fejből és ezt nem igazán akarnám összezavarni, mert ritka sz*r a memóriám.A MINT volt az eddigi egyetlen, amit csak feltelepítettem és ment, bár az NTFS kezelést kellett egy kicsit próbálgatnom. Most, hogy túlélte a nagy frissítést, 5 telepítés után a Chakra is tök jó. Ezekkel igazából nem sok mindent kell csinálni egy kezdőnek, csak használni. Debian nagyon kezdőként nehéz volt.
-
válasz
Buci21 #20583 üzenetére
A pendrive nem HDD, de Te tudod, How To Create a Linux Mint Persistent Live USB. Erre van szükséged, más leírások más disztrókkal vannak dögivel.
Ez az írás érdekes még e témában: The Differences Between Persistent Live USB and Full Linux Install on USB
Mellékesen említem csak, hogy nem lesz olyan villámgyors a Linuxod pen- ről, mint egy WD Black- ről. Miért nem teszed inkább SSD- re a rendszert? Az arra van kitalálva!A Linux MINT/Ubuntu vagy bármi mellé simán fel tudod tenni az XBMC- t és úgy választod ki, mint egy másik DE- t, azaz asztali felületet.
-
válasz
Apollyon #20580 üzenetére
Értelek, de az Arch vonal tényleg kínai nekem, Debianon még el tudnék képzelni olyat, hogy megfogalmazom a problémámat a hivatalos fórumnak, kb. fél év alatt 98 %- ban azt használom/tam. Másrészt megvolt a megoldás, terminalból kell megoldani. Kibírja ez a dolog azt az időt, míg megérkezik szabiról a Chakra mo- i nagykövete!
Valamiért pár óra múlva enyhén nyomást érzek a szememben, ha KDE- t használok, pedig a FF ugyanúgy van belőve, mint a MINT- nél!
*: nem húzta alá a FF.. Szlengesedik a magyar.
Nekem soha nem húz alá semmit. Biztosan nagyon helyesen írok! -
válasz
Buci21 #20579 üzenetére
A kipusztulás nem hasonlít jelentésében a seek- re, de sebaj!
Tényleg olvass utána, nem fogja sokáig bírni, ideiglenesen lehet így megoldani, de mi értelme van? 1 TB HDD mellett főleg, ha 720 rpm- es, akkor megnem sokat számít, hogy a Linux mellett még megy letöltés meg minden más is! Sokan használják így, persze ha szutyok HDD- d van, akkor megértem. A Linux nem nagyon eszegeti a HDD- t különben, nálam simán megy letöltés zene, böngészés, bármi, persze WD Black erre van kitalálva. -
válasz
Apollyon #20575 üzenetére
Elfeledted odaírni, hogy szerinted!
Attól még lehetne az is, hogy benéztem, de az, hogy engem kérne meg, hogy írjak a "Chakra hivatalos fórumba" az enyhe nonszensz, mivel tudja, hogy mekkora nokedli vagyok a Chakrához kezdőként! 5 telepítéssel tudtam egyáltalán használatba venni!
Azt is tudhatja, hogy englishül konyhai módon tudok inkább.
Bár, most, hogy mondod ezt a szót fórumukban lehet, hogy Lolvastam kicsit!
Mea culpa, csak én vagyok a barom, ahogyan Te is mondtad!
-
Tele van veletek a hócipőm!
Itt a link, amiben kért valakit, hogy tudassa a jó hírt! Mivel a nekem küldött válaszban írta, így én megtettem állampolgári kötelességemet.
Miért lenne nekem bajom bárkivel is! Persze van azért kivétel, de az megírta, hogy örülne, ha a MINT- eseket kivágnák innen a fenébe.Gondolom minden fórumon vannak türhők!
-
most nyaral!
-
válasz
lionhearted #20437 üzenetére
Kíváncsiságból megnéztem, mer' ugye sosem nézem meg amúgy a linkeket és már értem, miért mondtad, hogy nem is érdemes tovább olvasni!
Amúgy annyira nem rossz ez a leírás abszolút kezdőknek, én például tavaly év végén ilyesmik alapján indultam el a Win- től a Linux felé. Az, hogy nem az Ubuntut írja elsőnek?
Egy kezdőt ez nem annyira izgat szerintem.
-
válasz
KiberFox #20412 üzenetére
Múlt hóban majdnem 10 000 dollár adomány mellett ez is jól jön, hogy ilyen disztrót össze tudjanak hozni a szintén igen nagyszerű Ubuntuból és a Debianból, hogy az LMDE- t se felejtsük el. Utóbbiról azt érdemes még tudni, hogy a jövőben már a Debian stable alapokból fogják összerakni! Lehet, hogy ezzel megvárják a Debian 8 megjelenését.
-
válasz
Kékes525 #20385 üzenetére
Piaci inget viselsz, az már tisztán láccik.
még ezekbe is:
http://prohardver.hu/tema/linux_felhasznalok_off_topikja/friss.html
http://prohardver.hu/tema/debian_gnu_linux/friss.html
http://prohardver.hu/tema/arch_linux/friss.html
http://prohardver.hu/tema/elementary_os/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Házimozi belépő szinten
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Philips LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest