Hirdetés
- Apple Watch
- Android szakmai topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Powerbeats Fit néven érkezik új Beats fülhallgató
- Már görgetés közben is fordít a Google Karikázva keresés
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Titmouse09
aktív tag
Sziasztok!
Nem is tudom hol kezdjem. Talán a közepén: Szóval adott egy ASUS laptop, elég jó a hardver benne, de sajnos AMD-s, így az amúgy sem túl combos akksi nem sokáig bírja. Windows alatt. Szeretnék egy akkukímélő, könnyített linuxot felrakni rá második rendszerként.
Első kérdés: Milyet? Lubuntuval szemezgetek, próbálgattam virtualboxban, nem tűnik rossznak. Tanácsolták nekem a crunchbag-et, de az már túl low nekem.
Második kérdés (csokor): Na ez összetett. Van a gépen dual bootban egy nem működő OS X. Ez működött mindaddig, amíg nem raktam újra a mellette lévő windowst. És, hogy ne legyen túl egyszerű a helyzet a boot sector az ő partícióján van (hogy venne a szájába valami hengereset). Próbálkoztam vele, hogy aktívnak jelölöm meg a windowsét, de akkor nem bootolt be.
Szóval most ezt az OS X-et cserélném linuxra, de hogyan? Ha elindítom a linux telepítőt ott tudom törölni az OS X partícióját, és annak a helyére egyszerűen felrakni a linuxot?
Ha igen, akkor nem baj neki, hogy (a win 350MB-osát is számolva) már 4 partíció van, amiből az utolsót
háromfelé vágva (root, swap, home) már 6 lesz?Ha sikerül felrakni akkor a grubban meg fog jelenni a win8, vagy azzal megint játszani kell?
Előre is köszi a válaszokat, segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 970 4GB Zalman ZM-T7 FSP 400W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest