Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Buci21

addikt

üdv!

a segítségeteket szeretném kérni a következőben, adottak az alábbiak:

AMD Kabini config, 4GB RAM-mal
    1TB HDD
    500GB HDD
    Gyors USB 3.0 pendrive a rendszernek

Szeretném megldani, hogy a rendszer a Pendriveról fusson feltelepítve (azaz nem live rendszer), ez meg is oldható. Valamilyen Debian alapú distrora gondoltam, az APT-t ismerem. Ubuntura vagy Debianra vagy Linux Mintre gondoltam. A merevlemezeket soft raidbe szervezném úgy, hogy a következőképp nézzen ki:
    sda - 1TB
    sda1 - 500GB
    sda2 - 500GB

sdb - 500GB
    sdb1 - 500GB

sda1 és sdb1 legyenek tükörben a fontos adatoknak fenntartva soft raidben

sda2 legyen magában elérhető

Mdadm-ot olvastam a legtöbb helyen, de nem ismerem a szoftvert. Le tudnátok írni, hogy mit és hogyan kell ehhez a kívánt kánaáni állapothoz tennem?

Folytatódik a horror:
    Samba is szükséges volna, hiszen a ház windowsos gépeiről el kéne érni az adatokat. sda2 tartalma mindenki számára elérhető legyen, ide torrentezünk, stb. A RAID tömbön viszont mindenkinek legyen privát mappája úgy, hogy ne láthassa senki a másikénak a tartalmát. (akár külön partíciók is megteszik, ha azt egyszerűbb véghezvinni). Nem atombiztos védelem kell, hanem az, hogy egy kis privát szférája lehessen mindenkinek a közösben. Ha meg lehet oldani, hogy jelszót kérjen az adott mappákhoz, az is megfelelő lenne.

Utolsó kérdés:
    milyen kezelőfelület való HTPC-re? Mármint amin viszonylag nagyra állíthatók a feliratok, és messziről, fotelből is kezelhető egérrel és billel. 42"-os TV-n használnám kb 2-4 méterről.

Remélem jól összeszedtem a problémám, és előre is köszönöm a segítséget :R

Új hozzászólás Aktív témák