Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• The DJ

addikt

Valaki segítsen megfejteni annak az okát, hogy a proftpd szerverre passzív módban csatlakozva mi a fenéért kell x időt (20-30 másodperc) várni arra, hogy kapjak egy LIST-et?

Aktív módban minden tuti, gyors, száguld, ahogy kell. Passzívban viszont olyan, mintha várna valamire, mintha nem találna nyitott portokat a kapcsolathoz. Átnyálaztam a google-t, állítólag lehet tűzfal (iptables esetemben) vagy proftpd konfigurációs hiba, de engedélyezve vannak a passzív portok, valamint a tűzfalon is át vannak engedve. UseReverseDns és IdentLookups kikapcsolva a proftpd konfigban.

Tehát tudok csatlakozni passzív módban is, de időbe telik, viszont utána már gyors, mint a villám. Mindez Total Commander alól. Bár lehet, hogy az az idő amíg várakozik egy sima timeout és utána azért lép be, mert átvált aktív módba. Szóval nem tudom mit nézzek még meg. Tűzfalat ezerszer ellenőriztem, több passzív portot is megadtam már, de csak nem haladok semerre. Nem égető probléma, de zavar és szeretnék rájönni az okára.

Új hozzászólás Aktív témák