- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- Dőlnek az S25 Slim és Ultra infók
- Mobil flották
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Yettel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi84
aktív tag
válasz rokefeller #798 üzenetére
ubuntu vagy fedora?...
háát...
Megvan! Debian
Megvallom őszintén, hogy én se az ubuntut se a fedora disztribet nem ismerem. A Linux-szal a Suse meg a LindowsOS ismertett meg, aztán jött a Debian és azóta nem is próbltam mást. Nem azt mondom, hogy profi vagyok benne, de eléggé kiismertem már a rendszer lelkivilágát, megszoktam, megszerettem. Redszernek azt használom, tűzfal gépeknél pedig a Devil linuxot használom
Persze sok jót hallottam már a fent említett 2 disztribről, ezek kívűl még a Slackware amit sokan dícsértek. -
rokefeller
senior tag
igazad van, de ez az inkompetencia kibuggyantotta belőlem ezt... egyébként az ubuntu vagy fedora esetre, én a fedorát választottam, tettszik, de az ubuntu kezdetnek praktikusabb, desktopnak mert nem kell az ntfs-sel bajlódni (mer ugye a win az marad) meg mp3-at is játszik le...
A télapó nem a régi már...
-
Tomi84
aktív tag
válasz rokefeller #796 üzenetére
Szerintem nagyon ne beszéljünk tovább erről a témáról.
Olvasgattam a srác weblapját, és elég beteg dolgokat ír (rohanjuk le európát, küldjük vissza a rohadt túristákat a kis, sz@r országaikba, stb.), neki alapvetően mindennel baja van. Tipikusan ''csak az jó ami amerikai, és ami jó az biztosan amerikai'' személetet vall.
Egy ilyen tapló nem érdemli meg, hogy szót, akarom mondani biteket fecséreljünk rá.
Egyszerre nevetséges és idegesítő, de szerintem ne hergeljük magunkat ezen tovább. -
rokefeller
senior tag
szerencsétlen vadászgép lezuhanna a sivatagban, még mielőtt megöl párezer rohadt arab gyereket, meg az anyjukat... kurva linux...
A télapó nem a régi már...
-
rokefeller
senior tag
''Imagine if a stealth-bomber crashed because it's software was written by anonymous Chinese or European hackers.''
temérdek beágyazott rendszeren fut windows, és még egyen sem kockáztatták be az instabil linux kernel köré építeni a beágyazott szoftvert,meg ugye rugalmatlan isA télapó nem a régi már...
-
ngabor2
nagyúr
válasz Capricornus #791 üzenetére
most már nekem is. akkor lehet, hogy valahol itt volt nálam a hiba.
-
Tomi84
aktív tag
na ez egy jogois kérdés!
de van rá egy remek válasz: 2xTab utánna Enter.
Ezzel bekerül a súgóba, aztán nézegetheti a dolgokat. Persze, egy rendes beállítás órákat igénybe vesz, de érdemes megcsinálni. Azután a connfig fájlt meg érdemes menteni, további felhasználás céljából. -
Tomi84
aktív tag
válasz Capricornus #788 üzenetére
Gargantuális orbitualitás....
Sok hülye embert ismerek, de ez azért már túlzás...
Én ezen inkább... most nevessek vagy sírjak???
na, írok valamit erre a cikkre, mert azon kívűl, hogy nevetséges, még idegesítő is. -
Capricornus
aktív tag
nekem működik a link...
Egy emberke arról ír, hogy a linux miért a szabad világ ellensége, és hogy használjunk windózt, mert az tökös amerikai termék, és aki nem ezt teszi, az terrorosta, stb...
Szóval szánalmas az ember, és az a legszörnyűbb, hogy egy csomóan helyeselnek a hozzászólók közül...hihetetlen milyen hülyék és tudatlanok az emberek néha...Per aspera ad astra!
-
T. Almeida
senior tag
Szerintem ez csak egy vicc, hátha valaki elhiszi, hogy komolyan gondolják...
Vagy hogyanisfogalmazzak...
Máshogy fogalmazok: Ez egy sima rasszista oldal.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
404... egy kicsit pontosítanád a címet? vagy egy kis összefoglalót?
-
Capricornus
aktív tag
Üdv!
Angolul tudóknak egy kis olvasnivaló: [link]
Nem tudom, hogy sírjak e, vagy nevessek...
[Szerkesztve]Per aspera ad astra!
-
snowflake
tag
-
domedee
senior tag
válasz zLegolas #785 üzenetére
Ezt már próbáltam, írtam is, de sajna nem jött be
Közben próbálkoztam, és szerintem meg van a baj oka, de a megoldás...
[link]
[link]
[link] ez a --rebuild-tree vége: ez a bibi szerintem
[link] itt lemaradt a kép teteje, de alnyeg, hogy a
debugreiserfs /dev/sda2 -1 0 -ra: a root block unformatted féleség. Sejtésem szerint ez nekem nem jó... Jól gondolom?''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
zLegolas
őstag
A másik út, hogy a SuSE telepítőkészlet első CD-jéről bootolunk, egy darabig úgy kell csinálni mindent, mintha új telepítést kezdenénk. Itt fogsz találni valami diagnosztikai módot, csak per pill nem jut eszembe, mi a pontyos menüpont felirata.
Ha megtaláltad, válaszd a teljes, automatikus rendszerellenőrzést.
Lehet, hogy többször is kell futtatnod, néha nem javít, csak ellenőriz - nemtom miért. Mondjuk lehet, hogy ezt a 10.0 -ban már javították, 9.0 esetén így volt.
Érdemes nézni és gyorsan felírni a parancssort, amit kiír ellenőrzéskor a graf. ablak középtáján - hasonlókat fogsz látni, mint az előbb leírtam. Sokat lehet belőle tanulni, na meg így vettem észre, hogy nem javít a piszok, csak ellenőriz....Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
zLegolas
őstag
Megsérült fájlrendszer helyreállítása
A Linux a memória- és hátértárkezelésének sajátosságiból adódóan meglehetősen rosszul viseli a váratlan áramszünetből és pl. meggondolatlanságból bekövetkező szabálytalan rendszerleállásokat. (Ezzel kapcsolatban lásd még a Linux memóriakezelésével foglalkozó fejezetet!) Előfordulhat tehát, hogy a legközelebbi bekapcsoláskor a rendszerünk nem indul el a megszokott módon. A következőkben az ilyen jellegű hibák elhárítására mutatok be néhány példát. Az alábbiakban megemlített segédprogramok többnyire a legkisebb Linux disztribuciókban is megtalálhatók.
A helyreállítás egyik lehetséges módja az, ha egy külső Linux rendszert bootolunk. Ez lehet egy LiveCD, megfelelő bootfloppy, vagy akár merevlemezen lévő Linux rendszer is. Ügyeljünk arra, hogy a vizsgálandó fájlrendszer az ellenőrzés idejére ne legyen felmountolva! Az alábbi utasításokat valószínűleg root-ként, szöveges módban kell kiadnunk.
Reiserfs fájlrendszer ellenőrzése a /dev/hda3 partíción:
/sbin/debugreiserfs /dev/hda3
Ext2 fájlrendszer ellenőrzése a /dev/hda3 partíción:
/sbin/fsck.ext2 -n -f /dev/hda3
Ext2 fájlrendszer javítása a /dev/hda3 partíción:
/sbin/fsck.ext2 -v -f -p /dev/hda3
Ext2 vagy Ext3 fájlrendszer ellenőrzése és javítása a /dev/hda3 partíción:
e2fsck -py /dev/hda3
FAT16 vagy FAT32 fájlrendszer ellenőrzése és javítása a /dev/hda3 partíción:
dosfsck -a /dev/hda3
A partícióra jellemző létfontosságú információk az úgynevezett superblock területen találhatók. Ennek sérülése akár a teljes tárolt adatállomány elvesztését is jelentheti, ezért erről a kritikus területről a rendszer több biztonsági másolatot is készít. A másolatok helyét a /dev/hda3 partíció esetében a következő utasítással kaphatjuk meg:
mke2fs -n /dev/hda3
Az utasítás eredményeként valami hasonlót kapunk:
…
Superblocks backups stored on blocks:
12345, 23456, 34567, 45678
A sérült superblock helyreállítása a fentiek szerint kapott információk alapján például:
e2fsck -py -b 12345 /dev/hda3Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
domedee
senior tag
Hellóka!
Az lenne a gondom, hogy behalt a fájlrendszerem SuSE 10.0, reiser (auto beállításokkal). Már egy ideje szórakozott olyat, hogy nem volt néha hajlandó fájlokat létrehozni, de nem sikerült rájönnöm miért, meg időm sem volt keresgélni. De mostanra teljesen kiakadt. Nem sikerült életet leheni bele semmivel sem: suse rendszerhelyreállító, reiserfsck (-rebuild-tree/sb,...., kb annyit ír ki a kernel, hogy x szektorból nem tud olvasni/hasonlók, most nem emlékszem fejből) Mi lehet a következő lépés? A gond az, hogy ez egy 180GB-os partíció, tehát az sem nyerő, hogy ha sikerül, lementem, és utána játszadozom vele.''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
-
ngabor2
nagyúr
próbálgatással...
nekem is a 2.4-es ág valahol a 12-15 környékén forrt ki konfig szintjén, minden benne volt, ami kellett, és alig volt benne felesleg. utána gyakorlatilag csak azért kellett a make menuconfig, hogy átnézzem előtte a konfigot, van-e benne újdonság. előtte mindig használat közben derült ki, hogy ''még kellene egy modul'', vagy ''ezt inkább mégse kellene beleforgatni''. 2.6-ra eddig még nem volt időm, de a gyári kernellel elégedett vagyok. csak attól tartok, hogy mire addig eljutnék, hogy a 2.6-ot kiismerem, már jön is a 2.8 -
snowflake
tag
Ezért érdemes a /boot könyvtárban található config-xyz verziószámú file-t átmásolni a kicsomagolt kernel forrás könyvtárába .config néven.
Ezután futtatva a menuconfigot az már a jelenleg is futó kernel paramétereit mutatja meg alapból. Ettől lehet eltérni, kivenni, hozzáteni, módositani modulokat.
De szvsz egy kezdőnek nem érdemes sokmindent változtatnia rajta, mert egy desktop pc-nél (mert gondolom egy kezdő egyből nem szervert rak össze linuxal) csak hátrány van abból ha nagyon le van nyírbálva egy kernel.
Az éppen futó kernel verziója pedig pl. az uname -r paranccsal derithető ki könnyen -
Tomi84
aktív tag
Na, akkor egy kernelforsítás lépésről lépésre:
A már megbeszélt módon letöltöd a legújabb kernelt, tar.gz kiterjesztésben
konzolban:
apt-get install kernel-package libncurses5-dev fakeroot
utánna abban a könyvtárban ahova leszedted a kernel-t:
tar -xzvf linux-2.6.x.x.tar.gz
ln -s linux-2.6.x.x.tar.gz linux
cd linux
make clean
make menuconfig <--beállítod amit be kell, utánna:
make-kpkg clean
fakeroot make-kpg --initrd --revision=custom.1.0 kernel_image
Ez Létrehoz egy ''kernel-image-2.6.x.x_custom.1.0_i368.deb'' fájlt, azt keresd meg, aztán:
dpkg -i kernel-image-2.6.x.x_custom.1.0_i386.deb
újraindít.
ellenörzésképpen: uname -a -
norbiphu
őstag
Van Fedora és van Ubuntu linuxom és nem tudom melyiket tegyem fel.
Melyiket válasszam és miért?
Előre is köszi,
Screammm"Hmm," sed teh lolrus. "Maybe we shud go ask Ceiling Cat?"
-
CsY
aktív tag
csak én érzem ugy, h ezeket a kérdéseket a szabilinux.hu n már megválaszolták?
nekem még soha, ismétlem soha nem volt hibás a kernel.org ról mc-s ftp vel letöltött file. de debian alatt szükséged lesz a gpg ellenőrzésre is, ez meg szépen le van irva a http://www.kernel.org on.
és mivel hsz eidböl az tünik ki, kezdő vagy, lécci ne debiannal kezdj, és ne is rögtön kernelforgatással. vgay legalábbis nagyon sok doksival...
másik kérdés... miért nem netröl szeded a csomagokat? a dvd-n cd-n levő csomagok nagy részének már ezer+1 éve kijött ujabb verziója...
de ez csak jótanács
ps: Mióta MAC -em van, azóta megváltozott a szemléletem... egy sima PC csak kvarcjáték... -
GD
őstag
milyen kernel opciókat ismertek telepítés videokártya problémák megoldására?
gondolok itt olyanra mint vga=ask, vga=771 nofb és társai
sehogy nem tudom felerőszakolni az 5ös fedórát a notimra.. az első grafikus ablaknál mikor indul a native x, bebicskázik
a problémák fő okozója egy gonosz ati chipset..voodoo voodooo
text módban telepítve persze az xorg.conf nem csinálódik meg szépen, nem is indul init 5 szinten a rendszer..
széjjel fórumoztam magam a fedora lapján meg a nagyvilágot végigolvastam, nem lettem okosabb..
csoki és sör a megfejtőnek
a noti egy asus a6r-b002 -
zLegolas
őstag
A MD5 sum használata
Az MD5 egy kódoló algoritmus, amelynek a lényege, hogy bármely tetszőleges fájl ellátható egy úgynevezett digitális ujjlenyomattal. Ez az ujjlenyomat egyedi, minden fájl esetében eltérő. Ha a fájlon változtatás történt, vagy esetleg az megsérült, az MD5 ellenőrző összege is megváltozik. Az eljárásról annyit érdemes tudni, hogy az említett ellenőrző összeg viszonylag könnyen előállítható, de abból a fájlra visszamenőleg következtetéseket levonni nem lehet.
Az algoritmus tehát közvetlenül alkalmas annak a megállapítására, hogy egy fájl azonos-e az eredetivel. Ehhez mindössze az eredeti és a kérdéses fájlról elkészített, néhány byte méretű MD5 karaktersorozat összehasonlítására van szükség. Az internetről letölthető állományok mellett is gyakran megtaláljuk a hozzájuk tartozó, MD5 összegeket tartalmazó rövidke fájlt is. Ha a két összeg nem egyezik, akkor a fájl valami manipuláción esett át, esetleg sérült, például a letöltés során.
Ezen az elven a rendszergazda könnyen ellenőrizheti például a rendszere integritását, mindössze a kritikus rendszerfájlokról és mappákról azok garantáltan sértetlen állapotában készült ellenőrző összeget kell a pillanatnyi állapotra érvényessel összehasonlítani. A Linux rendszerünkön az adott fájlhoz tartozó MD5 ellenőrző összeget a következők szerint kaphatjuk meg:
md5sum fájl.neve
A számsor ellenőrzését nyugodtan a számítógépre is bízhatjuk. Ehhez egy könyvtárba kell helyezni az ellenőrző összeget és az ellenőrizni kívánt állományt -például a valami.iso -fájlt, majd:
md5sum -c md5sumfájlneve.md5
A válasz lehet OK, ha minden rendben van, és FAILED, ha valami hiba történt.Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
ngabor2
nagyúr
mivel töltötted le? mert egyes ''intelligens'' wines letöltőprogik röptében ''átkonvertálják'' a sorvégeket, ami után a tömörített file hibás lesz. de van hozzá md5 ellenőrzőösszeg. apt-get install md5, aztán (emlékezetből) md5sum <kernelforrás.tar.bz2>, a kapott számot meg összehasonlítod a letöltési helyen levő számmal. ha stimmel, a file hibátlan.
.tar.gz, vagy .tar.bz2 a leszedett cucc vége (kiterjesztése)?
ha tar.gz, akkor tar xzf <forrás.tar.gz>
ha tar.bz2, akkor tar xjf <forrás.tar.bz2>. -
Tomi84
aktív tag
Ezt a winrar-os dolgot én sem igazán értem...
Linux alatt kell azt kitömöríteni, ez biztos.
ide mész letölteni: [link], rákattintasz a Linux könyvtárra, kilistáz ezer kernelt. Asszem most 2.6.16.9 a legújabb. megkeresed a tar.gz kiterjesztésű fájlt (baromi sok van, keresni kell) leszeded.
parancssorban: tar -xzvf [fájlnév]
ha nincs fent a gépen, akkor le kell még szedni a kernel_packages, meg a fakeroot csomagokat (apt-get install...)
aztán make configure-ral beállítod a kernelt, fakeroot-tal csomag, majd telepítés.
hoppá, most jut eszembe, hogy ez Debian alatt van így, nemtom te milyen disztribet használsz, de szerintem a legtöbb rendszer alatt hasonló.
[Szerkesztve] -
Out
addikt
valoszinuleg azert nyavajgott a winrarod, mert a linux kulonbseget tesz a kis es nagybetuk kozott a filenevben a windoz viszont nem. De mindenkeppen ugy probald meg hogy letoltod linux alatt, majd mcvel belelepsz a fileba, ha nem megy akkor valszeg hibasan szedted le a filet.
masik kerdesedre a valasz a mount -o loop /mit /hova parancs lesz ezzel mountolod be a dvd imagetCommodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
addikt
Én úgy értettem, hogy leszedtem egy bizonyos kernelt, linux alatt megpróbáltam kicsomagolni, de valami hibát jelzett(fejből meg nem mondom mi volt az) se a tar parancs se az mc nem akata az igazat, ok mondom lehet rossz maga a fájl letöltöm mégegyszer, ugyanaz, na jó nézzünk egy másik kernel verziót, annál is ugyanaz volt, természetesen egy üres könytárba szerettem volna kicsomagolni nem egy meglévőre, ezután néztem meg xp alól a winrarral, hogy ki tudom-e csomagolni, csak kíváncsiságból, az is szépen nekikezdett, de egyszer csak szólt, hogy a fájl már létezik, pedig egy tök üres könyvtárba akartam rakni vagyis olyan mintha az archívumban lett volna kétszer ugyanaz a file ugyanazon a helyen!
Ekkor itt is megnéztem egy másik kernel verzióval s szintúgy ezt produkálta, de ha megnéztem winraron belül azt a könyvtárat ami miatt nyavajgott nem volt duplán a cucc, bár akkor ez valszeg symlink akart lenni amit nem ismert fel.
A másik kérdésem pedig nem tudom jobban megfogalmazni, ntfs particíó alatt van a debian dvd image s azt szeretném, hogy egy már telepített linux alól onnan olvassa az apt a csomagokat amiket utólag szeretnék felrakni vagyis ne kelljen kiirnom dvd-re(pl a 2-es dvd-t amiről csak egy-két cucc kellene, nehogy azt mond hogy RW )
Ha jól tudom iso fájlt ugyanúgy lehet mountolni mint egy rendes cd-t, nem? -
ngabor2
nagyúr
linux kernel file-t erőteljesen ajánlott linux alatt kicsomagolni. lehetnek benne symlinkek, amivel a winrar, wines partíción nem tud mit kezdeni. ráadásul win alatt mit kezdenél vele...
forrást csak önmagában érdemes kicsomagolni, nem egy létezőre ''rábontani'', mert abból jó dolog nem lesz...
utána az új kt-ra lehet symlinket csinálni, ha zavar a neve, de az előzőt nem akarod letörölni. -
doc
nagyúr
ne is haragudj, de nem sokat értek a kérdéseidből...
persze hogy vannak egyforma file-ok két különböző verziójú kernelben, nem változik meg minden file minden újabb release-nél
amúgy meg mi az hogy winrar? ugye nem azt mondod, hogy vindóz alatt akarod kicsomagolni a kernelt??
a második kérdésedet meg végképp nem értem, lsz kicsit bővebben/érthetőbben... -
stanci
aktív tag
Plíííz valaki bármit a #711-re!
Sajnos csak forrásból tudnék összehozni egy DC++ kliens-t, mert bináris nincs sparc-ra
köszi''Az élet egy hatalmas film... ...csak nem te választod a műfajt''
-
Dufresne
addikt
Sata meg ata közötti jelölés különbséget azt észrevette, de sima pata-n lévő ntfs-t akarom bemuntolni de valamiért nem akar működni a dolog.
Most megyek edzésre, majd valamikor próbálkozom vele tovább.
Pedig a filerendszer/media mappában ottvan pl a windows mappa, de teljesen üres.
A kötetek, vagy mik (hda1, hda5, hdb1) ezeknek is mind ittvan a mappájuk, csak mindegyknél kicsit ''x'' és olvashatatlanok...
Egyenlőre úgy megy a belerázódás ahogy vártam -
Dufresne
addikt
Mi a fene lemezkezelőben mount nélkül is lehet böngészni
Csak másolni nem...
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
válasz Dufresne #754 üzenetére
Próbáld ki a linket. Ott létrehozol egy rendes jegyzéket, aztán az alá mountolod be, de úgy, hogy az jól is kezelje az ékezetes fájlneveket, meg ugye, hogy a user is lássa és olvassa. Írás nem lesz!
MOD: Az is kérdés, hogy maga az eszköz micsoda. Mert ha SATA-s a lemezed, akkor eleve nem hda hanem sda.
Felcsatolt dolgok ellenőrzése: parancssorba a mount parancsot írd be tisztán.
[Szerkesztve] -
Dufresne
addikt
Fura, mintha ezt olvastam volna az előbb angolul
Amúgy meg ezis jó megoldás, csak szerettem volna ezt instatn megoldani, csak valahogy nemment.
Valami olyasmit vettem ki, hogy a mount parancs után -t ezután a filesystem azonosítása, ide írtam az ntfs-t, aztán pedig, hogy mit akarok és hová mountolni
errre írtam, hogy /dev/hda1 /mnt
gondoltam így a hda1 telejes tartalmát bemountoja az mnt-ba, de mégsem...
Jah ide vág még, hogy hogyan lehet ellenőrizni, hogy mi a csatlakozási pont?
[Szerkesztve] -
Out
addikt
Hello!
Bocs ha hulyeseget kerdezek de az Ubuntuban alapbol van a kernelben ntfs tamogatas? Mert az altalad linkelt helyen errol nem irtok, hogy mivan ha nincs a kernelben ilyen, illetve eppen tegnap kellett egy ntfs vinyo-t mountolnom Fedora ala, es ott kellett telepitenem kernel modult.Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
Dufresne
addikt
Gyors kérdés, miszerint ntfs partíciókat, amin pl win vagy és egyéb filejaim, azokat hogyan lehet megtekinte, böngészni köztük Linux-ból?
Mert azt jelzi nekem, hogy nincs megfelelő jogosultságom, vagy valami hasonlót..
Új hozzászólás Aktív témák
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest