- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Az Oppo is rápróbál a kompakt csúcskategóriára
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zed01
őstag
Én egészen addig azt hittem hogy a windows xp a legjobb oprendszer, amíg három hete ki nem próbáltam az ubuntu linuxot. Már nem is akarok mást használni, csak ubuntut.
Miért jobb a linux, mint a windows?
1. Ingyenes. A legolcsóbb fapados vista 35.000 ft.
2. Kernel szinten tartalmazza a tűzfalat.
3. Az ext3 fájlrendszer fejlettebb mint az ntfs.
4. Biztonságosabb. A vírusok 99 %-át windowsra írják. Sokan még vírusirtót sem használnak linuxon, mert minek?
5. Rengeteg ingyenes nyílt forráskódú alkalmazás van linuxra. Ha szükségem van valamilyen programra, csak letöltöm az ubuntu szoftvercsatornából, nem kell vadászni a neten a különféle alkalmazások után. Olyan alkalmazások vannak ingyenenesen mint a windowsban a fizetősök. Pl. windowsos xilisoft dvd ripper? Ott van az ingyenes linuxos acidrip, ami ugyanazt tudja.
6. Egyre több játék készül linuxra. (Nekem fenn van vagy 15 játék, nem ám csak ingyenesek, hanem pl. Quake 4, vagy az Enemy Territory Quake Wars)
4. Kevesebb a rendszerigénye mint a vistának.
7. Vannak professzionális fizetős alkalmazások is, pl most vettem meg a MainConcept MainActor video editáló alkalmazást, ugyanazt tudja mint a Pinneacle Studio.Bár én még kezdő linuxos vagyok, de már beleszerettem az ubuntuba. Az igaz hogy állandóan sudozni kell, de szerintem ez a kezdőknek való könnyen használható linux.
“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Windows 10
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Mini-ITX
- Vírusirtó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest