- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Műholdakkal is beszélgethet a Redmi Note 15 Pro+
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Olympos
aktív tag
[ide irányítottak "Linux kezdőknek" topicból]
Sziasztok!
Kezdő linux felhasználó vagyok.
Thecus N2560 NAS gépemen a következő UNIX verzió van fent:
/$ uname -a
Linux N2560 2.6.39-1.ce24.t1.i686 #1 SMP PREEMPT Wed Dec 10 00:02:24 CST 2014 i686 i686 i386 GNU/Linux
/$ cat /etc/*-release
Fedora release 16 (Verne)A NAS-on futtatott Teamspeak3 szerveremhez elvesztettem az admin jogot egy gép újratelepítés miatt és elkezdtem utána olvasni, hogy hogyan tudok új token kódot generálni anélkül, hogy újratelepítem a TS3 szerverem.
Egész jól elkezdtem beleásni magam, mint pl. SSH, Putty kapcsolatok, linux alapparancsok, pedig semmit sem tudtam ezekről. Majdnem sikerült is a művelet, de mindig valami hibába botlottam, amit majdnem orvosolva megint akadályba ütköztem. Több órás olvasás után feladom, segítséget kérek; alap dolgokkal sem vagyok tisztában.SSH protokollon keresztül 'root' felhasználóval és a hozzá tartozó jelszóval be tudok lépni, de ezzel a legmagasabb szinttel nem lehet TS3 szervert telepíteni biztonsági okok miatt.
Létrehoztam ezért új felhasználót useradd XY és adtam neki jelszót passwd XY paranccsal, de Puttyval nem tudom ezeket használni. Pl. test4 felhasználóra ezt írja ki jelszó beadás után:
login as: test4
test4@192.168.1.100's password:
Access denied- Deaktiváltam a Putty/SSH/Auth/Attempt GSSAPI authencation (SSH-2 only) opciót, mert ezt javasolták, de nem volt sikeres.
- /etc/ssh/sshd_config fájlokban is turkáltam, de nem értek hozzá. (Ezt fórumról olvasva....)
Esetleg itt kell átállítani valamit?
Mi lehet a gond? Milyen információt osszak meg?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 755 G5 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest