- Apple iPhone 17 - alap
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Olympos
senior tag
[ide irányítottak "Linux kezdőknek" topicból]
Sziasztok!
Kezdő linux felhasználó vagyok.
Thecus N2560 NAS gépemen a következő UNIX verzió van fent:
/$ uname -a
Linux N2560 2.6.39-1.ce24.t1.i686 #1 SMP PREEMPT Wed Dec 10 00:02:24 CST 2014 i686 i686 i386 GNU/Linux
/$ cat /etc/*-release
Fedora release 16 (Verne)A NAS-on futtatott Teamspeak3 szerveremhez elvesztettem az admin jogot egy gép újratelepítés miatt és elkezdtem utána olvasni, hogy hogyan tudok új token kódot generálni anélkül, hogy újratelepítem a TS3 szerverem.
Egész jól elkezdtem beleásni magam, mint pl. SSH, Putty kapcsolatok, linux alapparancsok, pedig semmit sem tudtam ezekről. Majdnem sikerült is a művelet, de mindig valami hibába botlottam, amit majdnem orvosolva megint akadályba ütköztem. Több órás olvasás után feladom, segítséget kérek; alap dolgokkal sem vagyok tisztában.SSH protokollon keresztül 'root' felhasználóval és a hozzá tartozó jelszóval be tudok lépni, de ezzel a legmagasabb szinttel nem lehet TS3 szervert telepíteni biztonsági okok miatt.
Létrehoztam ezért új felhasználót useradd XY és adtam neki jelszót passwd XY paranccsal, de Puttyval nem tudom ezeket használni. Pl. test4 felhasználóra ezt írja ki jelszó beadás után:
login as: test4
test4@192.168.1.100's password:
Access denied- Deaktiváltam a Putty/SSH/Auth/Attempt GSSAPI authencation (SSH-2 only) opciót, mert ezt javasolták, de nem volt sikeres.
- /etc/ssh/sshd_config fájlokban is turkáltam, de nem értek hozzá. (Ezt fórumról olvasva....)
Esetleg itt kell átállítani valamit?
Mi lehet a gond? Milyen információt osszak meg?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460P - i7-6820HQ I 8GB I 256SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő