- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Légies iPhone halvány színei
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Magisk
Aktív témák
-
kíváncsi
őstag
Hi all!
valakinek sikerült már sima A7N8X-el megcsinálni azt hogy billenyűvel kapcsolja be a gépet vagy egérrel? -
Csepy
őstag
Hi, Vicces!
Egy 2600+ -os Bartonnak, amilyen a barátnőd gépében van, a normál órajele 1916 MHz. Ezt teljesen normális. A 3200+ is ''csak'' 2200 MHz-n üzemel, igaz 200 !§§)-as FSB-vel. A 333-as DDR FSB pedig 166 MHz effektív FSB-t jelent.
A memót pedig szerintem jobban jársz, ha levceszed 333 MHZ-ra, mert úgy szinkronban hajtod majd a procival. Az AMD procik nagyon meg tudják ám hálálni, ha szinkronban hajtod őket a memóval. Ha a proci nem superlockos, akkor azt húzd 200 (400)-as FSB-re, mert akkor is szinkronban lesz a RAM-okkal, de akkor legalább 400-on, ami ugye jobb teljesítményt ígér.
Regards: Csepy
[Szerkesztve] -
nyomok egy upp-ot.
tudom, hogy hülye vagyok, meg minden, de akkor sem vagyok biztos benne, hogy jol van beállitva az a konfig
az amd 333MHz-es frekvenciája pedig hol is van?
mert a bios szerint ez a proci 166x11.5 -ön megy. tehát én itt 166MHz-et és 1916MHz-et látok. szoval akkor hogy is van ez? -
hi!
tegnap összemachináltam barátnőm gépét. eddig müködik.
viszont nem nagyon vágom az óra jeleket, ugyhogy inkább leirom, hogy mi hogy néz ki:
BIOS-ba:
CPU Ext : 166MHz
CPU Freq Fact.: 11.5x
System performance: Optimal
Memory Freq : By Spd
Resolulting Freq: 200MHz
8
4
2.5T
AGP: 66MHz
Boot-nál:
Mem Freq: 200Mhz Dual Chanel mod
a proci 1916 MHz-en ketyeg.
szóval van 2x 256 MB 400-as memoria
és egy 2600+-os proci. a procira minden progi azt irja, hogy duron :F
szóval a kérdésem, hogy szerintetek mit állitsak át.
az lehet, hogy a memoriák most 400 MHz-en ketyegnek? -
Supr@
senior tag
Hi!
Az lenne a kérdésem, hogy az infineon ramokkal passzol-e, az asus oldalán nincs szó infiről. Használt már vmelyikőtök a7n8x-x -et ilyen fajta ramokkal? Tapasztalatok?
Amúgy egy 256mb -os 400-as egy oldalú ram. -
buci_
tag
a lapon neztem de nem volt semmi hdd led a fuzetet azert atnezem meg1*..
koszi :)) -
buci_
tag
a problemam a kovetkezo (mehetne lamatopicba is :B )
nemtudom, (inkabb nem merem) a hdd led-et bekotni az alaplapba es zavar, h most nem vilagit..
ha valaki vhogy eltudna magyarazni (foto is jo :) ) azt megkoszonnem!
lamabuci :) -
errorwww
csendes tag
Hi!!
Miért van az, hogy a tesztnél és a media playernél szól mind a 6 csatorna, de az összes többi lejátszónál nem szólnak a hátsók.
HELP!! -
sstsac
csendes tag
Bocs nem olvastam vegig az osszes hozzaszolast, igy azlenne a kerdesem, hogy adott az alaplap (a7n8x) es ez ugyebar ata133at tamogat es adott egy vinyo sams160G8mb pufferrel szinten ata 133at tamogat, mertvanaz hogy az alaplap meg siman 100on hasznalja? Tudom sebessegbe nemerzekelheto valtozas de akkoris mertnemaztirja? bena vagyok? :) Ez az egyik.
Mas : van egy 512mb-os 400as ddr es mert aztirja(aida is) hogy 200on megy probaltam biosba allitgatni de fentebb nemnagyon ment. Amugy egy 2600+os barton van, ha ez szamit vmit.
Az otleteket elorre is koszonom. -
kíváncsi
őstag
Hi all! thx nekem 1005 Biosom van szerintetek érdemes felrakni újabbat?
-
kíváncsi
őstag
Hi all! thx nekem 1005 Biosom van szerintetek érdemes felrakni újabbat?
-
poirot
őstag
Ahoz, hogy billentyűről induljon, az alaplapon egy jumper-t kell átállítani. Méghozzá a KBPWR1-et, ez van legközelebb a billentyűzet becsatlakozásához. Az alalaphoz kapott könyvecskében az 1.9.4 pontnál található. Keyboard Power. Hogy gyárilag miért nem így rakják össze, ne tőlem kérdezd.
[Szerkesztve] -
kíváncsi
őstag
Hi l3zl13 ! és te hol állítottad be ? mert nekem is van olyan hogy power on by keyboard de nem tóm hol tudok beállítani kódot rá a jumpert átraktam +5VSB re de semmi kell még valamit átállítani?
-
kíváncsi
őstag
Re all! miért nem segítetek :(( akinek Asus A7n8X alaplapja van hogy be lehet e állítani hogy billentyűvel kapcsoljam be a gépet ?
-
antaress
csendes tag
Sziasztok! :))
A7N8X rev2.0 -ba akarok beletenni egy 2600+os bartont -
szerintetek kell hozzá bios frissítés??
:F -
kíváncsi
őstag
re! nforce 3.13 :) az meg hogy ? neked milyen BIOSod van ? ha fríssítem a BIOS om akkor a régi beállításokban a BIOS ban elvesznek?
-
kíváncsi
őstag
Légyszi segítsetek!! és írjatok :(
-
kíváncsi
őstag
lenne még egy kérdésem hol lehet beállítani hot keyt a biosában?
-
kíváncsi
őstag
Sziasztok! Én azt szeretném megkérdezni hogy melyik BIOS verzió a legjobb az asus A7N8X alaplapnak szóval melyik a legújabb és legjobb hozzá?
-
Integra
titán
na megtaláltam amit mondtál:)
166 van cpunál, system meg agressive-re van állítva, és a memória 7-5-5-3 fentről lefelé. szubjektív gyorsabb lett.
milyen diagnosztikai progival nézzem meg a beállításokat? ami számomra is érthetően az arcomba tolja hogy mi mennyin fut éppen, meg hogy rendesen sikerült e beállítanom a dolgokat?:)) -
Integra
titán
haliho
na arra rájöttem közben a nagy kavarodás között, hogy ez egya7vn8x-x alaplap, vagyis nincsen rajta dual memória támogatás.
ennek ellenére akkor sem vágom a témát, a barton az 333-as fsb-s, az alaplap is, vagyis, 333-on kéne működjön a memóriával is.
gondolkodom azon hogy megpróbálom a memóriát is 400 helyett 333-on futtatni, és akkor a CAS latency-nek elméletileg lejjebb kellene mennie mondjuk 2.5-re.
gyorsabb így mintha a memoria meg menne 400-on?
egyáltalán képes a 333-as fsb meg proci mellett 400-on ketyegni? -
Integra
titán
szegény szomszéd kissrác is ezzel a deszkával szopik. vagyis én, mert nekem kell baszakodni vele:)
szóval van benne egy barton 2500+ meg egy 512 mb 400-as samsung memória.
az istennek sem akar menni 333on az alaplap meg a proci, míg a memóra sem hajlandó 400-on menni.
csak akkor megy stabilan a gép, ha 166-on van az fsb. teljesen mindegy hogy a deszka fsb-jét állítom arra amire kitalálták, vagy a memóriájét amire kitalálták, szétfagy, aztán ráadásul várni is kell, mert elszáll a kép és időbe tellik míg visszaáll, hogy egyáltalán valamit látni lehessen..
nonsense szvs:((
és már nem tudok mit kitalálni, visszavitetem a gépet aztán baszakodjanak vele a boltban. ennek a gépnek azért elég szépen kéne futnia, olyan mint egy beszívott junker kb... ennél még az én kis gyengus palominom is ezerszer gyorsabb...
valami 5let? -
marcee
addikt
Nyár óta folyamatosan szenvedtem néhány problémával az A7N8X 2.0-mal. Mindig mindenhez a legújabb hivatalos drivert használom, a driver cd-t még ki se bontottam. :) Nyáron a 2.45-öt telepítettem, később a 3.13-at. Következő problémáim adódtak:
-Ha beraktam egy cd/dvd-t és kb. 10 mp-en belül megpróbáltam beolvastatni a tartalmát, akkor befagyott az alkalmazás, a win ugyan ment tovább, de a task-ot nem tudta lelőni és nem is indult újra -> restet. (akkor is előjött, ha nem tettem be lemezt cd íráshoz, a nero kérte be és azonnal piszkálni kezdte a kis mohó)
-Ha a 3.13-at telepítettem, az IDE SW-vel, akkor nem indult el többet a win (végtelenített load screen)
-USB-s egerem kb. 5 indításonként nem működött, kihúz visszadugra pedig azonnal (ezt simán az a4tech-nikára kentem)
Ezen problémák okán kb. hetente látogattam az ASUS weblabját, mivelhogy a mínőség mellett leginkább a support miatt vettem a lapot, de semmi: a legújabb driverük 1.16 verziószámot visel és 2002 decemberi!
Múlt héten belenéztem a FAQ-jukba, aholis azt írják egy 2003 tavaszi-nyári kérdésre, hogy változtattak a referencia design-on, ezért nem teljesen klappol a laphoz az nvidia drivercsomgaja, de nem kell aggódni, a számozásuk eltér a nv-től és a 1.16 még így is fejlettebb, mint az akkori nvidia.
Ígyhát felraktam azt.
-cd belolvasást teszt sikeres.
-usb-s egér nem hülyül többet.
-rendszervinyóm jól pörög.
Amit nem értek viszont, és nem tudom, hogy a driver hibája lehet-e: egy elég régi (nem tudom pontosan talán 4, de lehet, hogy 5 éves) Quantum lct15 30GB-os 4200rpm-es (!) vinyót használok a rack-ben, amit azóta néhol 500KB/s sebességgel olvas, máshol meg hozza a kb. 13-15MB/s-et. Nagyon sokat használom ezt a vinyót, most éppen teljesen tele van, és file-onként változik a sebesség, ugyanazt a file-t mindig ugyan úgy olvassa. Plussz minden induláskor leellenőrzi a win azt a vinyót, esetleges konzisztencia problémára hivatkozva, de nem talál hibát. (más gépben is, mostanában, de másik gépben nem vettem észre, hogy lassú lenne)
Most azt nem tudom, hogy ez a driver hibája vagy a vinyó haldoklik-e?
Szokott-e így dögleni vinyó? (smart rendben) -
agtomi
tag
Asus A7N8X-X em van és van rajta integrált Lan. Arra lennék kíváncsi, hogy ez jó-e hálózati játékra.
-
k.zozo.
tag
Szevasztok! Mi a különbség az ASUS A7N8X és a A7N8X-X között? Köszi
-
sstsac
csendes tag
Hellotok!
asus a7n8x alaplapot vettem es egy regebbi asus-v6600 deluxe (gef256) vga-val szerettem volna hasznalni, de nemengedi(vilagit a piros led es nemengedi a powert). A kartya tamogatja Agp4X-et csak azt nemtudom, hogy 1,5V-os e. Azt olvastam neten vhol, hogy alitolag gef256-tol felfele (+az is) mar minden kartya 1,5V-on megy, bar ezt is vmi forumban irtak. Azt mar olvastam elozo hozzaszolasokban, hogy a 4X miatt nemlehetne elmeletileg problema.
Ha van vkinek vmi otlete az irjon batran! -
marcee
addikt
Nekem volt is ezzel gondom: vettem egy cimbinek gépet, de első nap nem kaptam meg az összes alkatrészt, na mondom, ha úgysem tudom összerakni legalább letesztelek, formázok ezt-azt a saját gépemben. Legjobban a memória modulnak örültem, kiváncsi voltam milyen 1gigával száguldani (mindkettő samsung chip-es 512MB DDR400). Dual-ban indult, gondoltam ki kellene kapcsolni, biztos problémás lesz a két noname modul, de már indult is a rendszer és süvített királyul (persze nem a dual miatt), aztán reboot-kor nyekk. Nem indul. Kiveszem az egyiket: megy. Visszrakom: megy. Reboot: nem megy.
Kikapcsolni meg nem tudom hol kell, remélem rájövök míg összejön a lóvé a +512-re mert nagyon tetszett a próbán.
Apropó: A7N8X 2.0 + nforce 3.13 + WinXP Sp1 kombója megy valakinek?
(nálam nem akarja az igazságot) -
Remus
tag
Egy kérdésem lenne.Váltani szeretnék ASUS-ra és az érdekelne hogy mivel a procifoglalat függőlegesen helyezkedik el és közel van a széléhez nem akad be a tápba egy CM Aero7+ hütő füle.Mivel ehez a hütőhöz nem kell szerszám hanem kézzel is felrakható hósszú kiálló nyelet csináltak ami eláll ha fennvan a hütő.
-
grey209
tag
NA most néztem meg még egy árlistát itt mind a kettő szerepel. Az A7N8X BASIC + LAN mellett van egy A7N8X is. Nagyjából azonos árban, pár 100 forint eltéréssel. Mi a különbség?
-
grey209
tag
Hali, most állok mobo vásárlás előtt és ezt a lapot néztem ki magamnak. Ami érdekes, hogy újabban különböző árlistákon láttam ,hogy megjelent egy ilyen változat is: ASUS A7N8X BASIC + LAN . Ez mi a túró? Asus oldalán SEMMI infó nincs olyanról, hogy BASIC + LAN. Talán ez lenne a sima A7N8X csak kedves árlistakészítők figyelmen kívül hagyják a termékek hivatalos neveit?
-
dr42
tag
rohadtul felrebeszelek.
tszoval 1-3 slotba vannak, es nem irja ki... -
Joló
tag
Ezek a lapok igazán jól ellettek találva,nekem tuti bejön.Viszont most kipróbálok egy abaitot.
-
ligu
csendes tag
Sziasztok!
A7N8X Deluxe Rev1.06-os alaplapom van.
Mind a 4 hely foglalt az IDE vezérlőn a gépemben és már kezd
elfogyni az üres hely a diszkeken, úgyhogy gondoltam beizzítom a SATA
vezérlőt is. Van valakinek tapasztalata arról, hogy gond nélül
működnek-e egymás mellett az IDE és a SATA diszkek?
A SATA elvileg gyorsabb, mint az IDE, ezért átnyomnám
a WinXP-t az új diszkre, de hogyan tudnám elmagyarázni
az alaplapnak, hogy a SATA diszkről bootoljon?
Ötlet? -
Savanya
addikt
Van valakinek A7N8X-X lapja? Tapasztalatok ? Véletlenül volna valakinek egy felesleges A7N8X-X doboza?
-
dr42
tag
sziasztok.
ket problémam lenne a lappal, remelem tudtok segiteni.
1. friss windows feltesz, felrak asus driver (akar a ygarit akar a3.13-ast). gep ujraindul, asztal bejon. pl windowscommandert eltudom indotani, de telefonos tarcsazot mar nem. feladatkezeloben latom, hogy a felhasznalok alatt nincs bennt senki:) varok fel -egy percet, egyszerre csak megjelenek a felhasznaloknal, betoltodik a taskbarra a norton es ilyenek, es utana tudok mindent futtatni.
bemegyek eszkozkezelobe, a ket alaplapi halokartyat kikapcsolom(tiltom), es ujrainditaskor rogton azonnal bejelentkezik a felhaszn. es elsore megy minden. ez miert lehet? van otletetek? SP1-el is ugyanezt csinalja.
2. honnan lehet megtudni h dual-ba megy a memoriam? mert boot-nal csak azt irja ki h mem freq. 166mhz, de allitolag aztis kikene irnia h dual.
a memoriak az 1es es a 2es slotba vannak, Kingston HyperX-ek.
koszi -
Hoerny
csendes tag
A BIOS-ban megvan hogy hol lehet az agp orajelet allitani, de a pci-jal nem kell foglalkozni, ha novelem az fsb-t? Gondolom ugy cool ha az agp marad 66 MHz-en, nem?
-
Hoerny
csendes tag
nem probaltad a procit unlockolni? Csak az fsb-t allitottad? Mert en probaltam, de akkor meg nem az a7n8x-x volt hanem vmi szar, es kilotte a 13,5 szorzot. Igy most csak 12,5-lel megy. Probaltam az fsb-t huzni, azzal kb 155MHz-ig ment. Lehet, hogy a memoria nem birja (noname)? Ezek szerint nalad megy 166-on.cool
-
Hoerny
csendes tag
Van egy -X -es alaplapom, meg egy 2200+ benne. Kerdesem, hogy ha veszek bele DDR400-as memoriat, es az FSB-t hagyom 266-on, akkor elmeletileg menni kell neki?
-
Lujo
csendes tag
ASUS A7N8X Deluxe 2,0 alaplapom van és a néhany játéknál vagy 10 perc után elkezd a hang recsegni, mikor kilépek a játékból és ujrainditom a játékot újra jó a hang. Ez a gond csak héhany játéknál jelentkezik, filmnél, mp3-nál nem tapasztaltam. Tudtok valami okot, remélem nem az alaplap hibás.
Elég zavaró ez igy mivel nem tudom hogy hardware-es hiba-e mivel még garanciális az alaplap, de nem akarnám a butaságom végett visszavinni, ha az alaplap jo és más a hiba.
Sapphire 9600 pro Fireblade kártyám van benne.Barton proci 2500, Kingston 400-as 2x256Mb memo.
Még egy kérdés hogy lehetne mérni a hőmérsékletét a vidókártyának is. -
Fecó
csendes tag
Van-e valakinek tapsztalata, hogy az ASUS A7N8X rev.1.06 bírja-e a 400 FSB-t?
BUÉK mindenkinek ! -
C16SE
csendes tag
Szisztok!
Segítségeteket kérném:
Vettem egy ASUS A7N8X Deluxe alaplapot 512 MByte Samsung 400MHz-es RAM-mal és 2600+-os Barton magos AMD procival. Vettem még hozzá egy ATI 9600SE kártyát is (a gép alapban nem játékra kell, elég ha a CMR2 elmegy rajta). Nos minden szépen megy, a 3DMark szépen lefut, de a játékok el sem indulnak rajta. Egyszerűen be sem jönnek. Mi a fene lehet szar a configban? Rajta van a DirectX9 és a Catalist 3.10-es driver, de semmi javulás. -
marcee
addikt
válasz
webgmaster #466 üzenetére
Dehogy. Csak azokkal tesztelték.
Nekem valami samsug chipes dzsunka van és no problémó. -
webgmaster
csendes tag
Az asus a7n8x-x alaplap csak azokkal a ramokkal megy ami az asus oldalán lévő táblázatbavan?PL sulinetes ram:VM feliratú
-
törölt tag
A 3.15-ös drivert próbálta már valaki?
-
törölt tag
Az ASUS A7N8X Deluxe-nak van valami gyengéje? A hozzá való driverekkel rendesen működi, nincs vele baj? Stabil? Van valakinek problémája ezen alaplappal?
-
johnwayne
csendes tag
válasz
petrosilov #444 üzenetére
Sziasztok!
Asus a7n8x deluxe-on van modem? Én úgy láttam, van, de lehet, hogy valamit nagyon félreértelmeztem a speckóban.
Valaki tud biztosat?
Üdv.
JW -
petrosilov
tag
válasz
petrosilov #433 üzenetére
1. A számítógépem működési problémáiról: Előre jutottam, lefuttattam a memtest-86-ot, a 6. tesztben 200 valahány hibát produkál. Kértem kölcsön egy másik ramot, az csont nélkül lefutott. Hétfőn ram csere, aztán meglátjuk.
2.Hang és egyéb driver: Nekem az asus honlapjáról a http://www.asus.com.tw/support/download/selectftp.aspx?l1_id=1&l2_id=10&l3_id=23&m_id=1&f_name=nf2v116_wxp.zip~zaqwedc driver van fönn. (1.16 winxp all in one) minden működik... -
törölt tag
Sziasztok!!!
Egyszerű vélemények érdekelnének az A7N8X Deluxe -ról.
Mint hogy mi a jó illetve rossz ebben a lapban, vannak-e még problémák az NForce2 chipsettel vagy driverekkel már kijavították ezeket/ értem ezt a hangal vagy a memóriakezeléssel stb problémákkal kapcsolatban./
Érdemes megvenni ezt az alaplapot vagy stabilabb a VIA KT600?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
P34k
tag
..
.
.
Költői kérdés...
Létezik a7n8x del2höz olyan haxolt BIOS, amiben állitható a chipset voltage?
Gyanitom, hogy azért nem emgy jobban a tyuning, mert köllene ez a fícsúr! :D
.
.
.. -
DrSoul
őstag
Nem tudom, szerintem az nem elég. Vagy ott is differenciálva van laponként? Mert nem ugyanazok a komponenesek vannak pl. az Asus a7n8x-ben meg a Deluxe-ben, vagy a X-X-ben... Tehát nem mindegy a Driver sem... De ilyen számú drivert nem is nagyon találtam az Asus oldalán, kivéve a WinNT-hez, az valami hasonló számozású volt.
-
-
DrSoul
őstag
Senki se segít? Letöltöttem az Asus oldaláról az AC97 Realtek drivert. A régit leszedtem (Programok Hozzáad.Leszed), majd úgy tettem, ahogy leírva. Tehát: Win98SE megtalálja az eszközt (integrált),klikk a Mégse gombra, és elindítom a Setup.exe-t. Erre kéri a gép újraindítását, és amikor újraindúl, ujra keresi az Illesztőprogramot. Akkor mindent, ami a Driver könyvtárában volt próbáltam megadni neki, de egyikben se találta meg az Illesztőprogramot, tehát az Audio Device Ismeretlen eszköz maradt... Most mi van? :F
Kell az NForce2 Driver (AllinOne)? Megvan a gyári CD, megnéztem az Asus oldalán is, melyik a legújabb verzió. Az ottani 2003 januári, az Aida a lapomra 2003 márciust ír, tehát azt nem töltöttem le. De eddig is ezt a Drivert használtam a laphoz, és így is fülhallgatóval recsegnek a játékok zenéi (úgy eleve minden, játék közben, mint amikor interferencia van a TV-n... Mintha csíkokat is húzna, pont mint a TV-n, ha pl. megy a hajszárító... A régi SB PCI 128-al ilyen nem volt, és semmi nem változott azóta. Már az elején is ez volt, ezért az integrált Audiót sose használtam. De most kezdett gagyi lenni a SB-is mp3-ak alatt... És elvileg ennek jobbnak kellene lennie. Javaslat? -
DrSoul
őstag
Ok, de valaki válaszolna az előző (447#) kérdésemre?
-
petrosilov
tag
-
DrSoul
őstag
Nekem is gond van a hanggal. fülhallgatóval, ahogy itt írták mások is... :(((
Tehát mi a megoldás? Letöltöttem az új Realtek AC97 drivert, de nem oldódott meg a gond, még mindig recseg.
Inkább új nForce2 driver kell? Gondolom az asus oldalán van: de hogy kell azt frissíteni? Simán? Vagy valami trükkel (tehát hogy semmi se maradjon a Regiszterben) előtte le kell szedni a régit? -
petrosilov
tag
válasz
petrosilov #444 üzenetére
Ja, mégegy dolog.
Nórmális-e hogy a barton2500+ processzort nem ismeri fel helyesen a bios: betétel után a bios induláskor 1600+ -osnak ismeri fel, (FSB=100Mhz-et állít hozzá) de utána az FSB ''büntetlenül'' állítható 200MHz-ig (Itt már persze 3200+ ír a rendszer) -
petrosilov
tag
-
Scorpion
tag
válasz
[L]http://www.asus.com.tw/support/faq/qanda.aspx?KB_ID=85149&SLanguage=en-us[/L]
Nézd meg ezt. Szerintem megoldja a gondod. Bye. -
bazalf
csendes tag
válasz
Figyelj, mindjárt valaki azt fogja mondani, hogy ''táp?'' :)
(Bocs...) -
Kh@oSz
aktív tag
F5 :((
-
Kh@oSz
aktív tag
sziasztok
az asus a7n8x alaplapon lévő integrált hangkártyához nem tudtok valami jó drivert?
Hangfalon elég jól szól de én multis játékokhoz ált fülhallgatót használok és ott nagyon gyatra a hangja! Biztos hogy a a füles bír többet is mivel a a régi gépemben (amit egy-két hete cseréltem le) abban egy SB128 volt és azzal rohadtjól kiadta a a mély hangokat meg sokkal szebb lett a hangzása mután frissítetem a a drivert! Szal az a a lényeg hogy a a mostani alaplapomhoz kellene vmi ilyesmi driver hogy szépen szóljon a fülesem mert most kb 50%-t adja mint amit tud. -
Elrood
őstag
válasz
Esetleg külső modem, de sajnos azoknak megkérik az árát.
-
petrosilov
tag
Helló mindenki!
Végigtúrtam a topicot, de nem találkoztam hasonló problémával /vagy csak rossz helyen kerestem/ Szóval:
Az új gépem megmagyarázhatatlan dolgokat produkál (A7N8X deluxe, Barton 2500+, powercolor ati 9600, infineon pc3200 ram 512M, CR-RW, DVD, WinXP)
Minden látszólag szabályosan működik addig, míg nem kap egy (bármelyik) pci slotba modemet. Ekkor időnként újraindul az XP. Játékok időnként kilépnek. Ha nincs benn pci eszköz akkor minden működ.
Többféle modemmel is próbáltam:
Arowana USB - kommunkiáció közben megfagy, időnként reseteli a gépet.
M56pvs-rhi Taicom - zonealarmmal minden új eszközfelismerésnél reset, -zonealarm nélkül látszólag működik, de játékok kilépnek. (NFS underground)
56k hsf soft modem - zoneararmmal együtt is működ, játék csak időnként fagy.
De tökéletes működés (értsd: minden működik) sehogyan sem jön össze. A bios alapbeállításokkal üzemel, ha húzom, akkor sem romlik -de nem is javul.
Mit lehet ilyenkor tenni? Én már kifogytam az ötletekből. (pl. észrevettem, hogy ha a biosban átállítom az uart2-t COM- ról IR-re akkor kevesebb a fagyás. de ez csak részeredmény) :F -
Dite
csendes tag
Köszi mindenkinek a segítséget!
Holnap veszek egy döluszot :)) -
Hoerny
csendes tag
Nincs vkinek egy A7N8X-X-je aki próbálta húzni az FSB-t, a szorzót állandón tartva? Van benne egy 2000+ XP. Nem purcanhat ki ettől a lap? Mennyit lehet adni neki?
-
Kirbly
aktív tag
stepping : AQxUA ha jol emlekszem :) tobbnyire stabilan mennek 3200+-kent is, havernal igy megy 200-as fsb-vel :) vga-bol jovore meg varni kell. elvileg az fx5700 lehet majd jo vetel, vagy egy erosebb ati (r9600pro, 9700/pro, stb) nem hinnem h nvidiara vannak optimalizalva, hisz kotik oket bizonyos szabalyok. szal en elegge nvidias vagyok, de ha logikusan gondolkodunk akkor az ati jobb jelenleg :)
-
Dite
csendes tag
Köszi srácok a válaszokat!
A steppingre lenne vmi javaslatotok? Mert gondolom egy jól húzható proci érték állóbb is, ha majd esetleg el akarnám adni. Van egyáltalán 2500+ -os prociban szorzózáras? Mire kell figyelnem, hogy ne ilyet vegyek???
Elvileg ezek a procik 333 MHz FSB-n mennek. Mekkora az esélye, hogy kifogok olyat, ami stabilan megy 400-on?
Video karcsit majd csak jövőre veszek, de akkor is csak kb 20K-értékben. Milyet ajánlanátok? Számomra úgy logikus, hogy ezek a lapok nvidiára vannak optimalizálva. Vagy azonos árért kapok jobb radeont???
Egyelőre ennyi. :) -
bazalf
csendes tag
Ma már nem ritkaság a 400-as ram, alig drágább, mint a 333-as, szóval miért ne. Én ugyan nem próbáltam, de eddig nem olvastam olyat sehol (beleértve az nforcershq fórumot), hogy a duál valakinek is különösebben számított volna. (Hozzáértők megmondhatják, hogy valóban itt már olyan mem sávszélesség jön ki, amivel a többi komponens amúgy sem tud mit kezdeni.) Viszont: ha 400-as ram és Asus, akkor nézz körül a honlapon, hogy melyik gyártó modulját ajánlják, nehogy belefuss egy inkompatibilitási problémába. (Pl. egy ilyen memória inkompatibilitást küszöböltek ki az 1007-es vadi új BIOS-ban.)
-
Kirbly
aktív tag
a barton jo valasztas mindenkeppen azt ajanlanam akarmilyen nf2-es lapot veszel. procihuto az mas tema, ki mire eskuszik. nekem egz spire huti a tb-redes procimat es meg vagyok vele elegedve. memoria: sztem nyugodtan vegyel 400-as ramokat. de abbolis inkabb markasat ajanlanek. a dual meg kb 3-4% teljesitmenytobbletet jelent ''csak'' :)))
-
Dite
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy NF2-es lapot. Az ár miatt Abit, vagy Asus jöhet szóba. Mivel szükségem lenne a serial ATA-ra is, így az NF7-S és az A7N8X-Deluxe között kell döntenem. A deluxe, vmivel drágább, viszont az szimpi, hogy passzív hűtés van rajta, ugyanis jó lenne, ha csendes lenne a gép. Még nem tudtam dönteni, mert nagyjából átnéztem a kapcsolódó tokicokat, de mindkettőről írtak jót is, meg rosszat is. Szóval, most nem is kérdezném meg, hogy szerintetek melyiket vegyem meg, mert semmi értelme nem lenne...
Inkább arra lennék kíváncsi, hogy milyen procit vegyek hozzá. Én a Barton 2500+ -ra gondoltam. Ennél drágábbat nem akarok venni. Húzni egyelőre nem akarom, de ha mégis, akkor milyen steppingest érdemes keresgélni??
A procihoz adott hűtő állítólag jó, és csendes is. Sajnos nem tudom, milyen márka. Vajon, ha kicsit húzni akarom, akkor elég lesz ez a hűtés??
Másik kérdés a memória... 333 Mhz-es, vagy 400-as??? duálban, vagy csak szimpla??? Persze, erről szó volt már több helyen, de nekem vhogy nem tisztult még le a dolog. Én ugyan egy kukkot se értek a számítástechnikához, de józan paraszti ésszel úgy gondolom, hogy ha a duálban hajtott 400-as DDR alig hoz pár % teljesítmény javulást, akkor bőven elegendő a 333-as duálban. Valószínűleg, így sem tud mit kezdeni a proci ekkora memo sávszélességgel.
Egy ismerősömtől kapnék egy GF2 MX400-as vidkarit (4*AGP) Jó ez ezekbe a lapokba??? Nem szeretném, ha vmi elfüstölne.
Hát, lenne még kérdésem, de így is túl sokat írtam már...
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv.
Dite -
bazalf
csendes tag
Nekem valami hasonló van:
Asus A7N8X, 2200+ CPU, Asus gForce 9520 videó, Kingston 1x512 333 (nem 400!) ram, semmi más kártya. A jelenség: 100 Mhz FSB mellett minden oké, de a procnak a 133-at kellene tudnia!, ekkor viszont a Windows bebootolása után úgy átlagosan 5 perc után spontán reboot történik. Nincs semmi overclock, a biosban minden a default.
Tippjeim:
- a régi házban a táp karcsú volt: ez kilőve, vettem egy Zalman-t (értelemszerűen ez már p4-re optimalizált), hiba továbbra is fennáll. (Azóta ráadásul új ház is van, de ez mondjuk mindegy.)
- túlmelegedés: proc és alaplap hőmérséklet bőven a tűréshatár alatt, szinte hidegek (bios és mother board monitor szerint is).
- memória rossz: az a bootlemezes memória tesztelő (izé86) hiba nélkül lefutott, és különben is ez single channel, brand ram. (Asszem már minden memória és proc órajel kombináció megvolt, beleértve a szinkron és nem szinkron üzemmódokat is. Egyébként is, lehet egyáltalán az egyik üzemmódban jó, a másikban meg rossz a ram, ha a gyári sebességen vagy az alatt fut? Memória órajelekhez és feszültséghez nem nyúltam (minden default), kivéve azt, hogy az optimal meg a másik sztenderd beállítást váltogattam.
- proci rossz (hamis): A Juventus-Teamnél, nem-dobozossal ez előfordulhat? Ránézésre nem tűnik hamisnak (volt itt vagy máshol egy belinket oldal márciusból, ahol átfestett kamu 2200+-t mutattak be, de ha az enyém hamis, akkor az ott bemutatottnál jóval profibb munka.) Most, hogy jobban belegondolok, közvetlenül az első összeszerelés után a bios még 2200+-nak ismerte fel, de később (a rebootok után) már a default érték is a 100 Mhz lett az FSB-re (kivettem a procit megnézni, visszatettem, és akkor is). Így 1350 Mhz-es prociként tünteti fel a boot. Megnéztem a hűtőt, meglökdöstem a procit, de továbbra is semmi.
- alaplap rossz. Variáltam a memóriával (másik slotba tenni), áttettem/lehúztam az FSB jumpert, semmi. Lehet az alaplap hiba, ha a gyárinál csak alacsonyabb órajellel stabil a proci?
- valami Windows gebasz. Őszintén szólva ez számomra elég valószínűtlen, mert nem fagyás van, hanem egy komplett reboot az arcomba, és a 100 Mhz mellett csont stabil a rendszer.
- videokártya hiba: ez lehet az ok egyáltalán??? Ha igen, hogy lehetne tesztelni??? Az AGP-re is kihat az FSB???
Az én személyes tippem a proci hiba. Asszem meginterjúvolom a juventus team-ékat, hogy ők hogy látják. Nektek mi a véleményetek erről az egészről? Ismétlem, nem overclock témakör, hanem a gyári specifikáció van csúnyán alulteljesítve. Előre is köszönöm!!! -
c*
aktív tag
vettem egy ilyet waaa'' :C
nagyon tetszik. . . -
aVik
csendes tag
Sziasztok!
Az alaplap csere óta nem működik az Infra portom. (RedSnake, alaplapra köthető).
BIOS-ban be kéne állítani, hogy half duplex-en menjen, de ilyen opció nincs benne (1005-ös bios). Valaki találkozott már ilyennel? Vagy esetleg egy újabb BIOS-ban van duplex opció?
Köszi. -
asdf
csendes tag
A táp Codegen 300W, alaplap ver:2.00, de ami legfontosabb,hogy egy mindenben megegyező gépet raktam össze 2 nappal ezelőtt,kifogástalanul működik!Most próbálom ATI-val,egyelőre így megy. Radeon 9200SE 128Mb
-
asdf
csendes tag
Sziasztok!Van egy A7n8x-x alaplapom, 256/400Samsung,G3 Ti200 128DDR.Beletettem egy 2.2Xp-t (zöld), elindult,de nem lehetett semmilyen rendszert telepíteni.Mindent cseréltünk,10 féle RAM,VGA,stb. semmi!Aztán proci csere 2.2xp (barna szín),láss csodát ,telepíteni lehetett( winXP Prof).Úgy nézett ki, minden o.k., de ismét gond,3D-nél néha újraindul!VGA kártya csere sem segített (összes Geforce), még rosszabb lett. Most ott tartok, ahol egy hete, nem megy a gép.Gondolkodom Atiban,hátha megoldást jelentene?!Egyébként nincs húzva,minden alapon megy, nincs melegedés sem.Ha valakinek van épkézláb ötlete, írjon!Egyébként már összeraktam ugyanezt a konfigot, egy másik gépnél kifogástalanul megy (kivéve zöld proci:-)
-
marcee
addikt
válasz
krisz_23 #409 üzenetére
Ez a lap C.O.P-s, tehát biztosan nem fogja leégetni a procit. Hirtelen nem tudom, hogy állítható-e a kikapcs hőmérséklet, de biztos lehetsz benne, hogy lekapcsol _bios_ból ha kell.
Az Asus Probe meg nagy shit, össze vissza mér nem szabad hinni neki. Én is Aida-t használok hőmérésre, az nem nagyon hibázhat. Plussz ott a kézrátétel, ha alacsonyabb tartományban nem is túl megbizható, azért a kilencvenkét fokot már me lehet vele különböztetni a 41-től. -
marcee
addikt
Szerintem ez normális. Ha nem akarod, hogy leégjenek, akkor nem kísérleteznék a leállításukkal. Nekem gépátalakítás miatt 2 hónapig az asztalon kibontva figyelt a gépem (nem fértem be a régi házba) így jól működött a kézrátételes hőmérséklet mérés és hát a Chieftech 360-as tápom, kikapcsolt állapotban melegebb volt mint menet közben! Hogy az -X-es lap támogatja-e a Q-fan-t azt nem tudom, de ha igen akkor azzal kísérletezz, vagy poti. Tápból meg halkat kellene beszerezni, ha ez ennyire fontos.
-
krisz_23
csendes tag
Hi All!
Kérdésem: A7N8X-nél hol lehet a bios-ban beállítani, hogy xy foknál kapcsolja le a gépet? Mert én sehol nem találom.
Vagy nincs ilyen a biosban? Akkor az Asus Probe esetleg? És abban?
Ja, meg a másik, hogy ez a AsusProbe nevű program a hétvégén egyszercsak 92fokot mutatott a procira, utána meg -1 -et. Az Aida folyamatosan mutatta a 41-et, meg fűst szag sem volt. Ötletek? -
dembala
csendes tag
Valaki please próbálja ki a Suspend-et az a7n8x-x alaplappal! nagyon kiváncsi vagyok, hogy csak nekem nem megy-e rendesen. Tehát a lényeg, hogy a procihűtő és a táp is megálljon ha le standby-ozod a gépet. mert nekem azok mennek tovább. kössz!!
-
Márk
senior tag
válasz
webgmaster #406 üzenetére
Belemennek a 4×-es AGP-s kártyák is, csak a 2×-es AGP-s kártyák nem, mert azok 3.0 V feszültséget igényelnek, az alaplap meg csak 1,5 V feszültséget tud leadni.
-
webgmaster
csendes tag
Megtudja valaki mondani hogy az asus a7n8x-x be milyen régebbi video karik mennek bele?vagy csak olyan ami tudja a agp8x et?
-
dembala
csendes tag
Hello, asus a7n8x-x lapom van. Van valami otletetek, hogy hogyan lehetne a Suspend To Ram funkciot rendesen kisajtolni belole? Ha Suspendelek (biosban beklapcsolva) akkor a vinyo megall, video lezar, de cpu fan es tap mennek tovabb. Ez gaz! Van valakinek ilyen lapja? Tapasztalatok? Kössz szépen előre is! D
Aktív témák
Hirdetés
- Reklámblokkolók topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- EAFC 25
- DUNE médialejátszók topicja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- LEGO klub
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Futás, futópályák
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest