Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HaRdCoRe

aktív tag

Sziasztok!

Leírom problémám, hátha segíteni tud valaki...

Pár napja tulajdonosa vagyok 2x512 A-DATA566-os memóknak. Ezek elött 2x512 Kingmax Hardcore500-as ramok csücsültek bent. Utóbbit maximum 540MHz-ig tudtam feltornázni, éppen ezért gondoltam a váltásra, mivel fsb/szorzó emígyen néz ki: 311x9! A proci tudja ezeket az értékeket, sőt menne feljebb is... Mindez egy ABIT AN8 Fatal1ty SLI lapban.
    Szóval a problémám a következő: Memókat betettem, és azok nem hajlandóak 520MHz felett közlekedni! És most jegyeznék meg sztem 1 kulcsfontosságú dolgot, ami elött értetlenkedve állok: A lap BIOS -Voltage Monitoring-ban ha megnézem a feszültség értékeket, 2,8v-ot adva 3v felett produkál! Nem hittem neki, ezért megnéztem a hőmérsékletet az újjammal... Elvileg annak ilyen fesz mellett melegednie kellet volna nagyon.. de én 1általán nem úgy éreztem! Namost itt a Voltage Monitoringbanban van egy olyan, ha elér 1 bizonyos maximum értéket, magától -a károsodás elkerülése végett- kikapcsol, újraindul. Épen ezért a fesz értéket nem is tudom nagyon emelgetni jobban!
    Bár úgy gondolom, ~300x9, 2.8v, 2T, 3-4-4-8~ értékek mellett lazán kellene hasítani a ramnak 600MHz-en! Valakinek 5lete?! :F

Ha valamit kihagytam, esetleg még vmi nfo hiányzik a leírásomból kiegészítem, csak mondjátok mi az!

Előre köszönök minden segítőkész hsz-t! :R

Új hozzászólás Aktív témák