- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Android szakmai topik
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- De mennyi az annyi?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
A PRO tudtommal csak annyival több, hogy az usb-s hangkártya jön melléjük.
Az Orion egy hangkártyával ajánlott, van róla magyar nyelvű teszt is ha érdekel. Ezek a fülesek stereo-k, a hangkártyával lesznek virtual 7.1-esek. A real 7.1 fülesek máshogy néznek ki, és drágábbak is, kezdve a Kave-tól...
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Djsaba
senior tag
-
Djsaba
senior tag
válasz Tsebacsi #8896 üzenetére
Hát igen, sajnos az a baj, hogy eléggé érzékeny vagyok a kinézetre
Külföldi oldalakon áskolódtam, de fene se tudja ki ír igazat, hogy mi lehet a jó. Ott is megtalálhatók az általad írtak egy listában, kicsit kielemezve. De mellette van az ASUS orion pro ROG, meg a Razer kraken pro, igaz ezek se tetszenek annyira, de valamennyire azért. Ezekről mi a vélményed?
Valamint érdeklődés szempontjából, mennyibe fáj egy "jobb" hangkártya? -
nagyúr
Nemtudom milyenek az olyanok Amiket linkeltem USB-seket, azok vannak ezért az árért ajánlottak. Tőlem vehetsz megint Siberiat, de usb-s abból tudtommal csak drágábban van. Ja és mind zárt volt, mint ahogy mondtam is, hogy csak elvétve vannak nyitott gamer fülesek, azok is bőven 30k és a fölött.
Olcsóbb jó usb-s a mutattakon kívül nincs, vagy nem tudok róla, sajnálom.
-
Djsaba
senior tag
válasz Tsebacsi #8880 üzenetére
Szia!
Köszi az eddigieket, de már abban sem vagyok biztos hogy 2.1-en kívül kell-e több, gondolom, persze hogy jobb, de akkor hangkártyát is kéne vennem, alaplapba van valamilyen integrált, de az fogalmam sincs hogy milyen lehet. És gondolom nem pár forint a hangkártya se.Igazából nagyon válogatós vagyok, és amiket linkeltél abból egyik sem igazán jött át. Igaz nem nézegetni kell, de én egyszerűen nem tudom elviselni az olyanokat..
Félretehetjük azokat a dolgokat akkor, hogy zárt-nyitott meg nemtudom, csak az a lényeg hogy kényelmes legyen, meg amit leírtam kikötés gyanánt.
Bonkheads ezzel mire szerettél volna kilyukadni ? Szétszedtem, megnéztem, és nem a vezetékkel van a baj, hanem valami a "hangképzés folyamatban" . szóval membrán vagy akármi lehet. Főleg azért érdekes, mert 1 fő szálon megy a vezeték, és pont azon a felén nem szól, ahol a kábel bemegy, Realtekkel hallgatva, nagyon halkan a másik oldalon hallom a hangját.
[ Szerkesztve ]
-
illes.bence
tag
-
nagyúr
válasz Tsebacsi #8889 üzenetére
Igazából egy olcsó bluetooth headsetet próbáltam anno (valami Arctic P301 talán ) és ott olyan csúszás volt a kép és a hang között, hogy csak na.... Az azóta is a fiókban porosodik....
Visszatérve a kérdésre. Ha nem FPS-ezek, akkor elég az X-tatic? Vagy van más feature, tulajdonságont, stb. ,a mi miatt a Corsair jobb választás?
Hosszútávra vásárolnék valamit, mert ez nem pálya, amit most csinálok, hogy félévente veszek valamit, ami mégsem váltja be a hozzá fűzött reményeket -
nagyúr
Olcsóbb alternatíva nem nagyon van, illetve hang és anyagminőségben nagyok a visszalépések. Hogy késleltetés lesz-e? Remélem nem, illetve nemhiszem.
(#8888) panelninja:
Szia!
Szerintem nincs különbség, a hely elegendő, nekem nem nyomja a fülemet (Rage-em van). Mivel circumaural, teljesen takarja a fület.
-
panelninja
csendes tag
Hello!
En a tactic3d wrath-ot neztem ki. A tactic3d szeriaban van kulonbseg a meretekben (parnazas nagysaga, fulnek kihagyott hely, ilyesmi)? Szoval pl a rage ugyanakkor,mint a wrath? Mennyire takarja ez el a fulet, mennyire er hozza pl a fejhallgato belsejehez a ful? Nekem eleg hamar kenyelmetlenne valik 1 fejhallgato,ha a fulemet picit is nyomja. Tactic tulajdonosok megoszthatnak ezzel kapcsolatos tapasztalataikat. Koszi!
-
nagyúr
válasz Tsebacsi #8886 üzenetére
Akkor az X-tatic elvileg elegendő lehet nekem, ugye? (Nem nagyon FPS-ezek, online pláne nem).
Vagy van olcsóbb alternatíva esetleg?
Nagyon fontos, hogy a vezetéknélküli működés ne okozzon késleltetést a hangban, mert manual váltóval megyek és ha késik a hang a képhez képest, akkor képtelenség normálisan váltani...
-
nagyúr
Hát egyértelműen minőségibb cucc, mint a Sharkoon, de az meg német gyártó. Én a Corsairt venném.
Jön belőle az új verzió, kicsit más lesz a neve ha jól emlékszem, azért. Igen, Vengeance 2100 lesz! Fülesek
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Pontosan, ez a kettő ajánlott.
(#8879) Djsaba: Szia!
Az, hogy ők ott mit mondanak, itt nem ér kb. semmit. Nekik másra kell, mást jelent a füles mint nekünk. Ők még az egérfingot is kihallják a stúdiófelvételből...
Naszóval kellene még infó, de elöljáróban annyit, hogy a gamer fülesek 90%-a zárt, nem nyitott, a kényelem meg szubjektív dolog, általában a szövet jobban szellőzik, kevesebbet zár, picit gyengébbek a mélyek emiatt.
Nem írtad, hogy van-e hangkártyád (dedikált!), illetve hogy usb-s vagy jack-es, real vagy virtual térhangzást szeretnél. Bár ebben az árban csak virtual usb-s van. (ettől még nem rossz).
Ha javasolni akarok, akkor jackes: Asus echelon
USB: Plantronics Gamecom 780, Creative Rage, Thermaltake Shock One.[ Szerkesztve ]
-
Djsaba
senior tag
Sziasztok!
Feltettem a kérdésem a Nagy Fejhallgatós topicban, de nem kaptam még választ, és akkor bukkantam rá erre a topicra... Feltenném nektek is a kérdést:15-20 ezres rétegben milyen fejest lehet találni mostanában? Igaz minél olcsóbban,skót vagyok ebben a témában
Eddig Siberia v1, és V2-m volt,
De most meghalt a bal hangszóró benne, vagy a vezeték valahogy, és csak néha szól, szóval kellene hamarosan valami helyette, mert lassan elhiszem hogy félig süket vagyok
Zenehallgatás, játék, filmnézésre lenne a füles, de természetesen nem annyira zenére, mint egy Dj füles vagy hasonló.
Vezetékes.
Circumaural.
Zárt nyitott kérdésben: Így kikötések amit el szeretnék kerülni, legfőképp a kényelmetlen füleseket, a rondákat se skubizom, az olyat se amiről tudni lehet hogy belerohad a fülem. Több órát használom naponta szóval ezek szempontok.
Mikrofon térről nem tudok, nem annyira fontos, mert általában azt mondják hogy amin mikrofon is van, azok szarabb minőségűek mind 2 téren.
Pc-hez kéne. -
nagyúr
válasz paranoidart #8877 üzenetére
Szia!
Nekem fentebb ezt a kettőt ajánlották:
- Corsair Vengeance 2000
- Sharkoon X-tatic Air -
paranoidart
csendes tag
Sziasztok. Vezetéknélküli fejhallgatót szeretnék venni. Jó lenne, ha lenne rajta mikrofon és az se hátrány ha zárt. Tudtok ilyet ajánlani? Az olcsóbb és drágább darabok is érdekelnek, mert még nem döntöttem el mennyit szánnék rá, de 30 ezernél többet biztosan nem.
-
nagyúr
válasz illes.bence #8875 üzenetére
Jaj mondatértelmezés látom nem megy. Leírták, hogy inkább aranyozott végű, ne noname kábelt használj, ha nem akarsz számottevő minőségromlást. De ez egyértelmű, akármiről beszélünk, tv, lan, optika, stb.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Braveheart22 #8873 üzenetére
Fül körül, csak a sokkal kisebb karimájúak fekvősek, pl ez: Sony
-
Braveheart22
csendes tag
Azt hiszem megtaláltam a fülesemet, bár nem vagyok egy nagy hozzá értő....
Tudna esetleg mondani valaki valamit erről?
http://www.turtlebeach.com/product-detail/ps3-headsets/ear-force-px5/51Ez kényelem szempontjából milyen? fülön ülő,vagy a fül körül ülő?
-
nagyúr
válasz illes.bence #8871 üzenetére
És EZ mi volt? Egy bordal??
-
kaszaf
aktív tag
válasz Faresz1989 #8868 üzenetére
Szia!
Mivel 2 gépen is előjött ugyan az a hiba szerintem cseréltesd le, hibás az eszköz szerintem.
-
nagyúr
válasz RoMix85 #8853 üzenetére
Nincs sok dolgod, én a helyedben a honlapról leszedném a legfrissebb drivert (anélkül úgy sem megy USB-n) és kész, a hangszínt és egyebeket már magadnak kell belőni.
Ha esetleg szeretnéd, be lehet járatni, bár ehhez én nem értek.(#8854) Braveheart22: Szia! Ezt: X-Tatic Air
(#8855) Tgabor96: Szia: Creative Rage vagy TT shock One.
(#8868) Faresz1989: Ha másik gépben is csinálja, valószínű az usb-jével lesz valami, illetve a hangkártyájával. Mivel másfél hónapos, küld vissza gariban. Ennyi, szenvedni minek vele?
[ Szerkesztve ]
-
Faresz1989
újonc
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Nemrégiben, talán 1-1,5 hónapja vásároltam egy Thermaltake Sock One (5.1, USB) fejhallgatót.Az a problémám lenne vele, hogy furcsa zajt produkál, véletlenszerűen, nem folyamatosan. Ezt a zajt nem tudom mihez hasonlítani, olyasmi, mintha telefonhívásnál a másik fél telefonjába szél fújna.
Arra már rájöttem azon kívül hogy véletlenszerűen jelentkezik, hogy ha csökkentem/növelem a hangerőt, ennek a zajnak a hangereje nem változik. Tehát ha lenémítom a fejhallgatót akkor is hallom.
Illetve akkor is előjön ez a zaj, ha épp nem ez az eszköz az elsődleges, hanem például a hangfalak.Próbáltam ki-be kapcsolni a mikrofont, hátha az okozza, de nem szűnt meg a hiba. Újratelepítettem/töröltem a fejhallgató illesztőprogramját (a gyártó honlapjáról letöltve), de az sem segített, nem volt változás. Kipróbáltam másik számítógépen is, ott is előjött a hiba (a gyári driver nem lett feltelepítve arra a gépre, a Windows automatikusan talált hozzá drivert).
Nincs ötletem, hogy mi okozhatja a hibát, de erős a gyanúm hogy az eszköz hibás. A probléma ezzel a jelenséggel az, hogy teljesen véletlenszerű. Van hogy 8 óra használat után tapasztalom 1 percig, van hogy a gép indítása után rögtön és egész nap hallom ezt a rohadt idegesítő zajt. Az is előfordul hogy 1-2 napig nem tapasztalom.
A zaj a fejhallgatóban pedig az én fülem szerint mintha inkább a bal, mint a jobb oldalról jönne.Van valakinek ötlete, hogy nálam van-e a gond, vagy az eszközben?
-
DjDanee87
addikt
válasz illes.bence #8859 üzenetére
Nekem alapból járt hozzá hosszabbító, alapból rá volt dugva mikor jött a dobozban.
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, nagyon egyszerű a kérdésem, tönkrement a Sennheiser HD201-es fejhallgatóm és helyette keresek valami mást 10000Ft alatt. Megnéztem a tájékoztatót, onnan a Thermaltake tetszett, és ha nem kapok jobb ötletet akkor megveszem azt.
Ami még kérdés, hogy van egy álló mikrofonom így nem is biztos hogy nekem feltétlen mikrofonos fejhallgató kéne, lehet elég lenne egy sima is, mint ami eddig volt. Vélemények? üdv
Az Ozone Rage-ről mik a vélemények?
[ Szerkesztve ]
-
d1abLo
senior tag
válasz Tgabor96 #8858 üzenetére
kényelem szempontjából circumura, mert az a fül körül helyezkedik el, a superaural meg a fülön ül. A srácok a creative rage-t ajánlják. Én a steelseriest szeretem. Azt írtad hogy nem nagyon hallgatsz zenét, ezért a H szériában nézz körül, bár nemtudom hogy az újak mennyire kaphatok már nállunk.
Flash 4 president : http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Flash
-
d1abLo
senior tag
válasz Braveheart22 #8854 üzenetére
konzolra: steelseries siberia cross platform, h széria xs-es fülesei, razer chimaera, meg a tritton, meg madcatz cuccok is jók konzolra
-
d1abLo
senior tag
válasz illes.bence #8859 üzenetére
alapból kéne kapjál hozzá +2 méter steelseries hosszabbítót, de manapság már egy aranyozott jobb fajta se olyan drága, és inkább azt használd
-
illes.bence
tag
Sziasztok! Nekem van egy Steelseries Siberia V2 fejhallgatóm kép és nagyon rövid a jack kábel (Ez csak OEM-nél van így?). Counter Strike Global Offensivehez használom így fontos a nagyon jó hangminőség, szóval ha én ezt egy occó kinai jack hosszabbítóval hosszabbítom meg, akkor az ronthat-e a hangminőségen?
-
Tgabor96
csendes tag
Nemtudom,hogy mire gondolsz mert visszaolvasva a kommentemet 1-2 helyesírási hibán kívül nincs vele gond szerintem.Tartalmazza a szükséges infókat.Azt tudom,hogy nincs benne hogy 5.1,vagy 7.1 de fogalmam sincs, hogy mit jelent.Az legyen amelyik jobb és ennyi, vagy ami belefér a keretbe.
De ha kifejtenéd,hogy mi hiányzik akkor leírom.
jó egy hiány találtam....USB-s legyen lehetőleg
+1 Circumaural vagy supraaural?
Melyik a kényelmesebb,ti mit ajánlotok?[ Szerkesztve ]
Tgabor96
-
Braveheart22
csendes tag
elolvastam, már az elején és nem lettem okosabb
-
Flashget
félisten
legalább olvasnátok el az összefoglalót 1.hsz!
Realme GT Master Edition
-
Tgabor96
csendes tag
Sziasztok headsetet szeretnél venni,főleg gamelésre. A fő lényeg az,hogy én ne halljak zavaró körülményeket pl: család, TV és akikhez beszélek azok se hallják nagyon....Azt se tudom ez egyáltalán kivitelezhető-e max ár az 20k legyen többet nem szeretnék rá költeni,de persze ha....Beépített hangkártya van MSIZ77a-G43 alaplapon.Lehetőleg vezetékes legyen és hosszú.Nem kell,hogy csicsás legyen. Mivel ez lesz az első headsetem és még zenét sem halhatok ezért teljesen tanácstalan vagyok. ÉS lehetőleg au ip.on ban meg lehessen vásárolni
[ Szerkesztve ]
Tgabor96
-
Braveheart22
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy olyan fülest ami jó pc-hez, de főként ps3-ra gamehez, és filmnézésre (film nézés nem ps3-ról lenne lejátszva, nem tudom mennyit számít ez) . Lehetőleg vezeték nélküli és tartós darab legyen. 50 ezer forintig + - .
Előre is köszönöm! -
RoMix85
aktív tag
Holnap hozza a futár nekem is a rage-t, már annyira kíváncsi vagyok hogy mit produkál.
Rage tulajok: Van esetleg valami fontosabb teendőm beálítások szempontjából? Vagy esetleg driver-t ne a lemezéröl tegyem fel. Beállításokban mit érdemes be ill. ki kapcsolni. Ilyesmikre gondondoltam.[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz Flashget #8832 üzenetére
Update!
Van a letöltésekben egy firmware amit lekell tölteni és telepíteni, mert javítja a mikrofon hangerejét. Többiek mondták TS-en, hogy halk vagyok pedig már maxon volt minden, de a frissítés után jobb lett.
Realme GT Master Edition
-
d1abLo
senior tag
sose volt... sose kellet... én maradtam a "túlárazott" steelseriesnél, de ha megdöglik és lesz lovetta akkor beyer vagy sennheiser lesz az utód mostmár (esetleg Astro, ha lesz optikai kimenetem, amit kétlek, mert nem fér a gépembe hangkártya, USB-nek meg jó a steelseries...), bár lehet hogy az új 9h-t még nézegetem, de az biztos hogy nem fogok 60k-t költeni a siberia elitre, mert rohadtul nem tetszik
-
d1abLo
senior tag
válasz DjDanee87 #8842 üzenetére
az ilyen sztélszéríz meg rézör meg rokket gémör márkák nem a mikrofonjukról híresek.... Vegyél Sennheisert vagy beyerdynamic bár az nem igazán gamer de az MMX 300 az fasza az Anexis edition meg még rohadt jól néz is ki
[ Szerkesztve ]
-
Bulitt
addikt
válasz DjDanee87 #8842 üzenetére
Ha az emberek megszoknak valamit, a változás általában mindig a rosszabb irányba billenti az emberek véleményét. Én Ozone Attack fejesről váltottam CM Sonuzra. Egyből azt mondták, hogy kukából beszélek. Ennek ellenére +20dB erősítés után javult a hangerő, valamint szépen lassan kezdték mondogatni, hogy mennyivel tisztább a hangom. Most meg már mindenki megszokta, és a kutya ugatás sem hallatszik be erősítés mellett! Erősödik a zajszűrés, aminek a következménye, hogy levágják a magas hangokat. A csúcsértéket próbálják szűkíteni, hogy ne aktiválódjon a mikrofon minden kis apró zajra. Ettől mélyebbnek tűnik a hangod és picit olyan természet ellenes hatást kölcsönöz. De megszokható. Ilyenkor azt kell mondani, hogy majd megszokod Ha kényelmes és meg vagy elégedve vele akkor kár ezen rágódni
[ Szerkesztve ]
-
DjDanee87
addikt
Minél drágább egy headset annál rosszabb a mikije vagy én szúrok el valamit?
Évekkel ezelőtt 2-5e Ft közötti noname Tescos headseteket használtam amik jó esetben bírtak 1 évet, de sokszor nem. Egyszer nem volt panasz TSen a "hangomra". Aztán pár éve vettem a Roccat Kave-t ami az első drága headsetem volt. Kaptam mindenkitől, hogy jóval szarabb lett a hangom (TSen).
Most pár év Kave után Siberia V2. Mentem TSre és még a lefikázott Kave mikrofonhoz képest ez állítólag még rosszabb. Megkérdeztem 1-10ig mennyire értékelhető Siberia mikrofonja, azt kaptam hogy 3/10. Mi lehet a gond? Tényleg ilyen fos mikrofont raknak ezekre, szar a TS - én másokat kristálytisztán hallok, tehát kétlem - vagy lehet gond a hangkártya?
Eddig alaplapi volt, most Asus Xonar DX -
d1abLo
senior tag
Én úgy érzem hogy gyengébb a mély, viszont a közép, meg a magas sokkal jobban kijön + szebbek. Meg ugye ez inkább FPS játékokra lett tervezve és arra tökéletes. Játékra jobb a 7h, de multimédiára (zene, film, stb..) Siberia v2. Bár hozzáteszem nekem a hozzáadott USB hangkártyám van, amit a tied szerintem kenterbe ver, és biztos vagyok benne hogy azzal jobban be lehet állítani.
-
Flashget
félisten
válasz da3mon_01 #8839 üzenetére
amiket írtál arra az egyik legjobb vétel (#8832) ma vettem creative tactic3D alpha
Realme GT Master Edition
-
da3mon_01
csendes tag
Sziasztok!
Headsetet keresek épp, ehhez kérnék segítséget:
(1) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Főleg játék, és az közben dumálás Skypeon, filmnézés, youtubeozás
(2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
10-15 körül
(3) Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Vezetékes
(4) Circumaural vagy supraaural?
circumaural
(5) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Mikrofonos
(6) Milyen hangzást vársz?
Stereo, 5.1 ha belefér
(7) Milyen csatlakozású legyen?
Jack / USB.
(8) Milyen hangkártyával rendelkezel (miről hallgatnád)?
Integrált hangkártya: Realtek® ALC887 8-Channel High Definition Audio CODEC
(9) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök?
Fekete mondjuk -
d1abLo
senior tag
7h-t használok, és elég jó.... bár én meg eddig nyitott fülest használtam (siberia v2-t elég sokáig ) és ez furcsa , de minden rendbe van a 7h-val is. Jól szól, meg párszor már hozzávágtam az asztalhoz és "semmi baja"
-
M3nyus
aktív tag
Aki esetleg Steelseries Siberia V2 vásárlását tervezi, most találtam Edigitalban 15.900 Ft új:
[link]Én vagyok M3nyus!
-
Flashget
félisten
No itthon van az Alpha.
Azt kell mondjam ennyi pénzért (11.990Ft) teljesen rendbe van a cucc hangzásilag. Elviekben nem kellene használnom a hozzá adott USB-s hangkártyát..pedig de. Iszonyú erő van ebben a kis kütyüben (eltudom képzelni milyen lehet a rage vagy omega, wraith verziókban) pedig van egy asus xonar DS a gépben ami igaz inkább hangfal erősítős mint fejhallgatós.
De ezzel a kis történettel eszméletlen + hangerőt lehet kicsikarni a fejesből amibe csak 40mm a mágnes. Kár, hogy sigmát nem kapni abban 50mm és még jobban szólhat.
Akinek nincs több pénze fülesre bátran ajánlom, mert "kicsi a bors, de erős" hangzásilag.
És most IM-el bejáratom a mai nap a mágneseketRealme GT Master Edition
-
M3nyus
aktív tag
Sziasztok!
Fejhallgatót keresnék az alábbi kritériumokkal:
Zárt, jó hangszigetelő legyen
Stereo felépítés
Mikrofon legyen rajta
Jack csatlakozása legyen
Csak játékra lenne használva
Keret: 30-40 ezer ft.Superlux HD660 am volt eddig, ez jól szigetelt de nem tetszett a hangja. Vásároltam egy Steelseries Siberia V2 őt, ennek jobban tetszik a hangja de mivel nyitott, nagyon furcsa volt a zárt füles után így valószínűleg megválok tőle.
Asus Xonar DX hangkártyáról lenne hajtva.
Steelseries 7H-t néztem ki.
[ Szerkesztve ]
Én vagyok M3nyus!
-
d1abLo
senior tag
válasz neil_mullen #8820 üzenetére
Astro A50 mixamp-al!
hivatalos shopFlash 4 president : http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Flash
-
Balazs_
senior tag
válasz Tsebacsi #8826 üzenetére
CREATIVE Draco Junior HS-430 mennyire megbízható?
-
-
neil_mullen
aktív tag
sziasztok! térhangzású, vezeték nélküli fejhallgatót keresek, optikai bemenettel. tudnátok ajánlani? én egyelőre csak a sony mdr-ds6500-at találtam...
Privát üzenetre illik válaszolni!!!
-
Balazs_
senior tag
Sziasztok!
Fejhallgatót szeretnék vásárolni sürgősen, ehhez kérném a segítségeteket.(1) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Játék + teamspeak/skype/raidcall, fontos lenne a jó hangminőség, és hogy ne a hangkártya driverben kelljen +20db-t ráadni a mikrofonra, hogy halljanak.(2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Maximum 8-9k. Nem valami sok, de ez van.(3) Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Vezetékes.(4) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural jobb lenne, de ebben flexibilis vagyok. Ha van supraaural-os ami jó árban van, jöhet az is.(5) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Mikrofon.(6) Milyen hangzást vársz?
Hát 9k-ba nemhiszem, hogy sztereonál jobbat nyújtó füles beleférne.(7) Milyen csatlakozású legyen?
Mindegy.(8) Milyen hangkártyával rendelkezel (miről hallgatnád)?
Integrált hangkártya (Gigabyte 970a-UD3 rev 1.2 amiben elvileg Via VT2021 van, ha számít valamit. ).(9) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök?
Lehetőleg legyen rajta mikrofon némító gomb.Eddig a Plantronics GAMECOM 380-at és az Ozone Rage ST-t néztem ki.
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
DjDanee87
addikt
válasz Tsebacsi #8805 üzenetére
Kösz a tippeket, végülis a Siberia mellett döntöttem. Elvileg holnap érkezik.
Hangkártya van, de eddig nem használtam. Ha esetleg van rá megoldásod, ez a probléma, akkor ne tartsd magadban!
Már egy ideje nem WOWzok am Zoli
-
nagyúr
Sziasztok!
Fejhallgató választásban kérnék segítséget Tőletek.
(1) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Főleg PC játék, mondhatni szinte csak arra.(2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Ebben teljesen tanácstalan vagyok Az lenne a jó, ha több árfekvésű terméket ajánlanátok (olcsó, de használhatótól a drágább verzióig. 30ezer felett nem nagyon szeretnék kiadni rá )(3) Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Vezeték nélkülit szeretnék, mert kormánnyal játszom és néha elég zavaró tud lenni a kábel. Meg van, amikor elsétálok a géptől és olyankor nem ártana, ha nem tépném ki a kábelt az aljzatból(4) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural. Gondolom ez a kényelmesebb, jobban szigeteli a környezetet, és szemüveges embernek alkalmasabb, ugye?(5) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Mikrofonos.(6) Milyen hangzást vársz?
Jelenleg sima szteró fejhallgatót használok, de nem bánom, ha több pont egyesre cserélem. Főleg F1-ezek, úgyhogy annál nem hiszem, hogy van jelentősége, hogy 5.1/7.1, vagy sima sztereó. Igazából rátok bízom, főleg az ártól függ.(7) Milyen csatlakozású legyen?
Ezt a kérdést passzolom. Melyik a jobb megoldás?(8) Milyen hangkártyával rendelkezel (miről hallgatnád)?
Alaplapi integrált. Realtek ALC898. Ha nem muszáj, akkor nem vennék külön hangkártyát.(9) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök?
Semmi ilyen extra igényem nincs.Előre is köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Flashget #8811 üzenetére
A franc essen bele Ha nagyon nincs sehol, javaslom még a hivatalos weboldal megtekintését ár szempontjából, gyakran vannak akcióik. Illetve egy levél a supportnak, hogy most akkor tényleg megszűnik? Mi lesz a következő illetve mikor.
Vagy pedig mást kell nézni
-
Flashget
félisten
Azt hittem ha sigmát nem lehet venni akkor majd alphát fogok..azt hiszitek van? az edigital ár nekem túl sok érte a többihez viszonyítva.
hardverkernél azt mondták hétfőre kellett volna már megjönni annak a tételnek amit már múltkorra vártak, de most megint 1 hétig semmi. és ők már hallottak olyat is, hogy kifutott termék lett ez is ezért nincs a nagykerekbe..
pcx is lekerült az árgépről mert nincs nekik.
tegnap rendeltem egy helyről ahol azt írja a honlap elvileg 1 nap múlva megkapom, (de még csak értesítés sem jött, hogy van vagy nincs) a sablon rendszer üzeneten kívűl.Realme GT Master Edition
-
-
zsolt1225
aktív tag
Hello!
Vettem egy SS 5hv2-t és azt tapasztalom, hogy semmi mély nincs benne, próbáltam állítgatni,de nem értem el érdemleges mélyet. Eddig egy kínából rendelt siberia v2-t használtam, de megtört a kábele, annak sokkal jobban tetszett a mélye. Van másnak is ilyen fülese, vagy tapasztalt már hasonlót? -
nagyúr
válasz DjDanee87 #8802 üzenetére
SZia!
Gondolom Kave alá volt valami hangkártya, ha igen, akkor a PC350 ugye az egyik csúcs, mármár Hi-fi teljesítménnyel. A Tiamat 2.2 meg vérbeli gamer, masszív mélyekkel, de szintén igényli egy hangkártya meglétét szerintem.
A lehetőségek száma szinte határtalan, ha az a helyzet, amit fentebb vázoltam (hangkari megléte). Siberia, Storm Sirus is akár, Asus ROG fülesek (Pro jelzés nélküliek, amikben nincs a spitfire hangkártya), stb.A Tiamat amúgy jó nagyon, nekem kinézetre és tudásra is bejön!
(#8803) Frogged Szia neked is!
Semmiképpen sem Alpha a hangkártya miatt. Inkább Cm Storm Sonuz, Razer Electra, Steelseries 5H-v2. Vagy kölcséghatékonyan egy Thermaltake Shock.
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz Weareus #8801 üzenetére
Egy kis karcolat a "real" vs "virtual" 5.1 ill. 7.1-es fülesekről: a real ugye az, amiben valóban több hangszóró van, ám ez az elrendezés bizonyos el nem ítélhető ergonómiai okokból a méret és bizony a hangzás rovására mehet. (kis csipogók...) Csak azért mondom, hogy (bár elméletileg helyes), de mégsem szerencsés ez az elnevezés, mert könnyen előfordul, hogy egy virtual 5.1 v 7.1 lazán veri hangminőségben a hasonló árú "real" társait, ugyanakkor megfelelő szoftveres támogatással bizony 5.1 ill 7.1-ben ő is odateszi magát. Átpörgettem egy-két külföldi topikot is (oké, főleg ezt ) a vétel előtt, és a legtöbb helyen ez az általános vélekedés szűrődött át számomra, azért írom, ha valaki pl. ilyen okok miatt választana "real"-t, nem biztos, hogy jobban jár vele.
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Frogged
aktív tag
Sziasztok
A véleményeteket szeretném kérni nem rég ment tönkre a fejesem (genius HS G500V) és keresnék valamit max 15k-ért bár nem feltélen szándékozom ennyit kiadni érte.
jack dugós fejesben gondolkodok játék és zenére egyaránt használom , egy Creative XFI Xtrem Gamer hangkártya mellé lenne.
Korábban volt egy creative fatalty fejesem amivel nagyon meg voltam elégedve és 8k-ért nekem jó vételnek tűnik és mindenhol dicsérik , de nincs viszonyítási alapom a 10k feleti fejesekhez képest.
Láttam hogy 10k körüli árkategoriában többen a creative alpha 3D-t ajánlottátok a korábbi hszeknél ezért azon is elgondolkodtam , illetve szivesen fogadom egyéb javaslatokat. -
DjDanee87
addikt
Üdv
Kezdi megadni magát a Roccat Kave-m. Mit érdemes venni mostanság?
Nem ragaszkodom 5.1 illetve 7.1hez, elég ha csak stereo. Mikrofon viszont kell, illetve legyen zárt.Amiket nézegettem:
Sennheiser PC 350: Mintha csak az aqua.hu-nál lenne kapható, ráadásul elég drágának tűnik.
RAZER Tiamat 2.2: Olvastam róla 1-2 jó dolgot, de ipon vélemények közt van 1-2 elégedetlenkedő is.Milyen lehetőség van ezeken kívül?
-
Weareus
addikt
Mivel már nyüstölöm néhány napja az új fülest, azt hiszem, itt az ideje, hogy leírjam a tapasztalataimat a Sound Blaster Omega 3D-ről.
Előre szólok, nem vagyok "vájtfülű" (az asszony szerint olyan bot fülem van, hogy faragni lehetne ... ), de azért tudok különbséget tenni nagyon rossz, rossz, jó és nagyon jó között.
A csomagolás mérete is sejtette, hogy itt - hiszen csak egy fülesről van szó - azért raktak valamit a dobozba...Pró:
1. Kinézet, kényelem; tényleg nagyon ott van, több órás viselet után sem éreztem diszkomfortot a füleim pereménél, ahol nyomni szokott a cucc. A párnázás igen puha, nem akarja átformálni a fület, inkább ő idomul, és egész jól: az "alap" környezeti zajok nem igazán szűrődnek át. Az usb-s külső hangkártya áramvonalas formája, tömör, masszív felépítése első ránézésre is bizalomgerjesztő, talpa gumírozott, jól tapad az asztalon, gombjai kényelmesek, de szeretik a kemény kezet (érintésre bizony nem reagálnak, "nyomni" kell őket határozottan, de nem túl erősen). A fémpánt is tetszett, a műanyagot ui. előszeretettel töröm.2.Szoftver: kifejezetten robusztus szoftver számtalan opció, "a bőség zavara". 7 db fül van és minden fülön belül több kis almenü, a teljesség igénye nélkül: zajszűrés, equalizer, letárolható, gombnyomásra előhívható profilok, amit másik gépre rákötve is megőriz a cucc, nekem ez tényleg tetszett: ha belövi az ember magának egy gaméban v. zenei cd-n a hangzásvilágot, nevet lehet neki adni és elmenteni, de nem külön ablakban vagy dokumentben, hanem a szoftver belső részében eltárolja, utána már a legördülő menüből azonnal kiválasztható a kívánt profil. Beszédkiemelés, "ellenség" hangjának kiemelése játékban (hogy ez parasztvakítás v. tényleg működik??? még nem próbáltam...) és sorolhatnám az opciókat... Komolyan mondom, legtöbb esetben egy PCI-E-s hangkarihoz nem kapunk ilyen szoftveres hátteret, ennyi lehetőséget.
3. hangzás: az 5.1-ről, a mélyről és úgy általában a hangzásvilágról új definíciót kaptam; végletekig ismert játékokban olyan hangok jöttek elő, amikről a Creative 5.1-es hangfalszettem eddig mélyen hallgatott. De tényleg. (Mondjuk azért az nem mai cucc és alaplapi hangkártyáról ment...).
Kontra:
1. Nem tetszik, hogy a füles oldallapjának pereme világít (amit úgysem látok-nézek, mást meg lehet, hogy éppen zavar). Nem erős a fénye, és vsz. ledes lehet, így gondolom nem fogyaszt sokat, de azért jobb lett volna egy kikapcsolási lehetőség az akku miatt is.
2. Az akku nem kivehető, tehát nem lehet gond nélkül cserélni, ha esetleg beadja az unalmast, bár elsőre kb. 7-8 órát toltam egyhuzamban és nem volt gond. (öröm az ürömben, hogy használat közben is lehet tölteni, ekkor nyilván "kvázi" vezetékes fejhallgatóvá lényegül át (usb)). Ja és ennyiért adhattak volna egy hálózati adaptert, aminek a másik vége usb-s, hogy ne a gépre kelljen dugni, de ez már igazán szőrszálhasogatás részemről.
3. Ár. Erről bővebben nem írnék, és talán nem is annyira "kontra"-dolog abban az esetben ha az embernek van ilyesmire ennyi pénze, mert akkor úgyis a használat dönt. Én ennyi ismeretség után azt tudom mondani: nem bántam meg, apróbb hibáival együtt is jó vétel volt, mert ezek eltörpülnek a sok "jóság" mellett, amit a füles a design, kényelem, hangzásvilág és szoftveres támogatottság révén nyújtani tud annak, aki mellette dönt.Egyébként - igaz, csak tecső-s (értsd: youtube-os) hozzászólásokból merítve úgy tudom, hogy kompatibilis a PS4-el is, de ezt senki ne vegye elsődleges hírforrásnak.
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Real időjárásjelentés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Bestbuy játékok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest