- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HagaNRG
őstag
válasz
Jovanny2 #36228 üzenetére
Hiába, mégis én is ezt hallgatom évek óta a szülőktől.
55"-ös LED TV, sajnos a kisfiam elég gyakran ül a TV előtt kb. másfél méterre, mikor Xbox-ozik, ilyenkor a nagyszülők nem győznek szörnyülködni. (meg a rokonok, hogy nekik is a gyerek a '90-es években mindig a TV előtt ült 1méterre és most meg brutál szemüveges- lehet, hogy már akkor sem látott rendesen és azért ült a tv előtt)
Ok, nem CRT technológia a LED.Cserébe itt kapunk olyan brutális fényerőt (és nem a sport módban nézem a TV-m), hogy néha én is megijedek, ha reggel ébredés után kekapcsolom. Ilyenkor nem győzöm a menüben lehúzni a háttérfényt.
Szóval rendben van, nincs hagyományos értelemben vett sugárzása a TV-nek, de ettől függetlenül úgysem tudja senki sem pro, sem kontra bizonyítani, hogy öreg korunkra milyen esetleges következményei lesznek annak, hogy gyakorlatilag 10-12 órában nézzük most a mobil, tablet, laptop, PC és TV kijelzőket, mind brutális fényerővel....
-
7s26c
őstag
válasz
Jovanny2 #36228 üzenetére
Az emberi szem alapvetően nem a közelnézésre van tervezve. Nem azt mondom, hogy havonta egy dioptriát számít, de minél többet néz valaki telefont, tabletet stb annál jobban romilk a szeme. Tv már más tészta , viszont a közel ott sem túl szerencsés. Nem légből kapottak az információim, ha gondolod, kérdezz rá a az optikus topikban. A katódsugárcső valóban káros volt(nagyon is) , de ott is számított az előtte eltöltött idő. Akik sokat néznek távolra, pilóta, kamionsofőr stb, azok között bizonyítottan kevesebb az idővel szemüvegre szoruló. Persze ez genetika is. Komolyabb irodákban óránként 10 perc távolba nézést javasolnak (nálunk nem jellemző) a munkavállalónak.
-
Bdanyy
addikt
válasz
Jovanny2 #35165 üzenetére
Köszi. Kár érte, hogy jó minőségű tv nincsen 40" körül. Vagy más gyártónál előfordulhat?
Egy 8 éves 32" Philipset váltana, ami a héten lett képhibás (színek rosszak, fényerő, kontraszt sem az igazi, néha vibrál, gondolom még jól működő állapotához képest is jobbak azért a mostani olcsó tvk is, ez sem volt még középkategória sem akkoriban szerintem), nekem meg csak a az UE40D7000 volt a támpont, de azóta egyáltalán nem követtem a tévéket. Időközben ahogy látom a plazmának is annyi.
-
orbano
félisten
válasz
Jovanny2 #34688 üzenetére
cask elfelejted, hogy az az 111111110000000 néha lehet hogy 1111110100001000, mert valami indukált egy kis imulzusta kábelen. ha pedig ezt nem lehet CRC (nem tudom mi van HDMIben) alapján javítani, akkor bezony a fogadó félre van bízva, hogy odainterpolálja a képkockát a szomszédosból, vagy marad ami átjött...
2m-es kábelem van és ha véletlenül kerül rá egy hurok akkor szemcsés less a kép
pedig nem is egy gagyi kábel. persze a százezres kábelnek, amin Jessica Alba bőre sokkal hamvasabbnak fest, meg a tenger kékje a lelkedbe hatolóan ragyogó, én sem vagyok nagy híve.
-
Lézerparaszt
őstag
válasz
Jovanny2 #34686 üzenetére
Ahogy nézegettem a kábeleket, olvastam egy értékelést, amiben az illető többször kapott olyan kábelt amin keresztül a színek jelentősen torzultak, úgy jellemezte mint ha a tévé csak a felét jelenítené meg mint más forrásból. 5 méteres kábel nekem tökéletes lenne. A 2.0-ás szabvány megfelelő lenne nekem? EQUIP HDMI 2.0 7,5m -t néztem ki 5500-ért, de valahogy túl olcsónak tűnik hogy jó legyen.
-
Batyops
aktív tag
válasz
Jovanny2 #34679 üzenetére
Hát igen. Számomra nagy dilemma ez. A samsung ju6800-at néztem ami most jó árban lenne 280e.most az emagon az 55-os. De erről a tv-ről nem nagyon találok tesztet milyen a képe ,milyen a hdr stb. annyit tudok hogy 8 bites a panel megy hogy alacsony az input lagja olyan 26 körüli ami már játékra jó.
Ahogy irtam is főleg este játszok szinte tök sötétben úgyhogy fontos lenne hogy sotetben is jó legyen a képe.
A ks7000-es és ks8000-es szériáról vannak tesztek és jókat is irnak rólla csak még azt nem tudom nekem megér e ez 250-300e.ft-al többet. Mert nyilván a legtöbbet akarom kihozni a filmekből de elsősorban a Ps4-ből. -
ANDROID???
addikt
válasz
Jovanny2 #7835 üzenetére
Különben a vicc, hogy másik topicon sem vitték túlzásba a válaszadást, ott is inkább letoltak...
Azt nem értem, hogy ha valaki jártasabb a témában miért nem ad normális választ a kérdezőknek, miért válaszol letolóan... Lehet hogy a letoló máshoz nem ért amihez a kérdező viszont igen..
Na mindegy. -
Landon
addikt
válasz
Jovanny2 #7797 üzenetére
Nagyon köszönöm a megnyugtató válaszod!
Ha már it tartunk még egy kérdést engedj meg: sajnos a szobám nagyon közel van a HÉV vonalához így amikor az elmegy minden kisebb rázkódásnak van kitéve. Nem mozdul el semmi meg nem földrengést kell elképzelni de azért érezni, hogy a dolgok rezgésnek vannak kitéve. Véleményed szerint, falra szerelt TV-nek ez mennyire árthat?
Még ezzel sem volt problémám sok éven keresztül de ettől mindíg is tartottam, hogy nem e árthat a TV-nek monitornak stb.Köszönöm!
-
ra^ven
senior tag
válasz
Jovanny2 #7573 üzenetére
Hali!
Pont tegnap próbálgattuk egy lm669s -es tv-n ezt a hálózati felderítéses dolgot, de hiába van mappa megosztva nem találtunk a TV-n olyan opciót, amely látta volna.
Egyedül a médiatartalom jött be, a WMP-be lehet valamit talán tallózni, és akkor látja, de én kerülném a használatát.
A delikvens erre vuze -t használ jelenleg.
A Serviio a legjobb program, amely használható a pc és a tv közötti fájlmegosztásra? Vagy van más alternatíva?Őszintén én azt gondoltam nem kell semmi hozzá, a tv-n lesz egyfajta mappastruktúra mint a PC-n egy fájlkezelőben, de nem.
-
Dirty Chien
csendes tag
válasz
Jovanny2 #7049 üzenetére
Az F6400-asba nem szivesen mennek bele, mert az mar megkozeliti az F6030-as 50ms-jet, amire tobb helyen azt irtak hogy jatekra mar alkalmatlan =S
Az F5300-as jo lehet, bar arra vonatkozolag lag info nincsen, de csaknem terhet el nagyon az F5500-astol. A 46"-t mar kicsit soknak tartom, bar lehet kesobb igenyelnem. Szoval egyelore beerem 40"-al es a maradekot felrerakom. =)
Ill. azt leszamitva, hogy az altalam felsorolt tipusokat amcsiba szantak (mindegyiket lehet kapni itthon is), van veluk valami gond?
-
forras2
őstag
válasz
Jovanny2 #6925 üzenetére
Konkrétan nincs pénzem rá. Nem engedhetem meg magamnak sajnos, hogy KP-ra vegyek tv-t. De valami kell, ezért részlet fizetésre vagyok hagyatkozva.
Az meg maximum havi 10K-ra tudom saccolni. De nem szeretnék 2 évig fizetni 1 TV-ért, ezért ezeket a 130-140K-s TV-ket néztem az Auchanba. -
Kabel15
aktív tag
válasz
Jovanny2 #6878 üzenetére
Jó darabig PC+HDMI lesz. Nem nagyon akarok költeni külsőre. Csak azt gondoltam, hogy ha össze van kötve PC vel akkor lényegében monitor ként funkcionál. És nem lesz e gyengébb a képe mintha mondjuk egy külső lejátszó lenne. Bár teljesítményben nem tudom mennyivel lehet jobb egy 50.000ft os lejátszó. Mint egy 8GB DDR3 ramos I5 proci meg HD6850. 3D BD50 ISO-t röhögve viszi.
-
Kabel15
aktív tag
válasz
Jovanny2 #6863 üzenetére
Az első akivel beszéltem egy nagy elektronika szaküzletben hatalmas SONY feliratu pólóban próbálta a sony-t népszerűsítenie. Ő mondta, hogy a 6 széria már azon a szinten van mint a HX750.
A másik az egy sony center volt. Szóba se hoztam a Samsungot.Egyébként tegnap elkezdtem SONY TV teszteket nézegetni. És ott ahol a W805 elért 7 pontot F6400/F6500 9 et, ITT
-
SirKero
őstag
válasz
Jovanny2 #6740 üzenetére
Beszéltem a Samsung Magyarország ügyfélszolgálatával és azt monták,hogy a 3 vagy 2+1 év garancia csak azokra a készülékekre vonatkozik amit Magyarországon gyártottak. Valóban több üzletet felsorolt akikkel szerződésük van és csak ők árulhatják. Ehhez egy A5 méretű garancia papír jár raja egy QR kóddal [link]
Csak ezekkel a garancia papírral rendelkező készülékeket javítják a márkaszervizben.
Most nem tudom,hogy mi legyen. Ahol 3 év a garancia ( tehát itthoni gyártású és márkaszervizben javíttatható)
min. 270k vagy merjem bevállalni a bolti garanciást ( pl. Aqua ami csak nem szűnik meg addig ) ahol 35k-val olcsóbb -
Farizoli
csendes tag
válasz
Jovanny2 #4976 üzenetére
Samsung gyárban, konkrétan a gyártásban dolgozó emberek mondták ezt. Lehet, hogy csak magát a munkahelyet nem szerették, és ezért a negatív vélemény, nem tudom, csak gondoltam megkérdezem, hátha van másnak is véleménye, tapasztalata a dologról.
Esetleg a felsorolt tv-kről vélemény, főleg képminőség, időtállóság szempontból? Kicsit hosszú a lista, tudom, de ha párat ki tudnék húzni róla, az is nagy segítség volna.
Köszi!
-
Dave567
addikt
válasz
Jovanny2 #4536 üzenetére
Üdv
Elnézést kérek hogy így beleugatok, de igen is számít az input lag, ps-n nem tudom hogy mennyire, de pc-n az biztos, főleg multiba.
Nem vèletlen ajánlják vezetékes egeret a lag miatt, mondjuk single-be annyira nem idegesítő a lag de egy Hardcore fps-s nem fog meg barátkozni vele. -
fr3ntzen
aktív tag
válasz
Jovanny2 #4536 üzenetére
nem gondoltam. én ps3al tolom jelenleg most kuldtem ki a TLOU-t egy 5 éves LCD samsungon 5ös (pontos tipust nem tudok) , aztan kiprobaltam egy samu 6-os on ami szinten kb 5 éves és még sikerult egy kb 2 éves lg-n .... sztem egyik se volt jo. borzalmasan huzták a csíkot
a sötétben a képről ne is beszéljunk. (a 6os nyert amugy a versenyben)
Nyilván mikor venni szeretnék majd TV-t a mi jövő év eleje lesz sajnos, akkor magammal rángatom a ps4-em és kiprobálom a dolgokat .
Na az FPS mar nekem se megy ugy mint régen
-
Sznómen
tag
válasz
Jovanny2 #3665 üzenetére
Magyarázd már meg kérlek, miért nem jó az IPS?
Kicsit megőrülök attól, hogy egy "high-end" minőségű panelt "nemjó" nak minősít itt egy két forumozó. Egy olyan panelról van szó, ami egyrészt drágább technológia, masszívabb és élethűbb színeket képvisel. Egy tvnél amit körbeülsz, fontos a betekintési szög, ami adott IPSnél elég nagy szögű. Másrészről a kontraszt messze nem minden. Az oké, hogy egy IPS-nek a fényereje nem akkora mint egy PVA pl. Viszont a színek ennek köszönhetően sokkal közelebb állnak egy természet-valósághű képhez. Ha meg sötétben TV-zel akkor nem fogod égetni a retinádat a fullos fényerővel. A kontraszt ezeknél a készülékeknél már elég nagy ahhoz, (akár IPS akár nem az) hogy élvezhető képet színeket kapjál. Nincs sok értelme annak hogy az egyik 1:100000000000 hez a másik meg 1:100000000 arányú. Emelett viszont ha hozzáérsz nem vibrál be, ha megnézed a színek tökéletesek, a fekete pedig nem megy át lilába, a fehér pedig sokkal fehérebb, és kevésbé megy át sárgába a led meleg fényereje miatt.
-
mangalor
csendes tag
válasz
Jovanny2 #3656 üzenetére
Bocs, most látom, hogy saját magamnak válaszoltam. Eredetileg Jovanny2 köszöntem a választ
!
Köszi!
Érdekes ez a lg37lm620...Írtam az LG-nek, onnan azt írták vissza, hogy a 400 Hz valósan mért érték, de a panel valós HZ-ről nem tudnak tájékoztatást adni.
Még egy apróság: mit gondoltok a 2013-as szériákról?Itt is kettő jön szóba: az UE40F6650 Samsung és az LG39LA620, bár ez utóbbit még nem láttam élőben.
-
válasz
Jovanny2 #3665 üzenetére
Nem tudtam, hogy a Samu az-e, de úgy gondoltam, hogy ha PC monitorban jobb az IPS, esetleg TV-ben.
A TV igazából PC-re lenne rákötve és némileg játékra is (vagy is csak Fifa-ra) lenne használva, meg mivel fotózok, PS meg LR-ban a képek szerkesztése, és hogy ezek jó megjelenítése (meg ilyesmi, dizájn munkák... tehát a jó képminőség fontos lenne, azért gondoltam IPS-re). -
Mankó
veterán
válasz
Jovanny2 #3614 üzenetére
Ebben is van igazság, de akkor miért nincs annyi eladó LG? Pedig azokat is sokan veszik, mostanában pl. az ismerőseim az LG-ket részesítik előnyben a Samuval ellentétben, s még sincsenek nagyon az apro-n.
Különben nekem is Samsung tv-m van, de az még 2004-es széria.nightshadow: LG-t nem vennél, Philips túl árazott, szerintem a Sony is. Pana lcd-ket nem ismerem, Samsungot nem akarok.
Eléggé leszűkítettem magamnak így a lehetőségeket.
Még mindig a Sony tetszik, már csak a megfelelő modellt kell kiválasztani. W805-ön kívül melyik az a modell, aminek jó az input lagja, passzív 3d-s és valós 100 Hz-es? Esetleg micro diming is van benne és kevésbé tükröződik.
-
mikkokawa
tag
válasz
Jovanny2 #3449 üzenetére
Hát az Edigitalnal most az 55 colos F6500 és F6510re 15% kedvezmény van kuponnal. Így a 382,5k és 442k lenne a két 2013as tévé. A tavalyi ES7000 modell meg MM-ba 470k + adnak hozzá 10% levásárolható kupont!
Holnapig van időm dönteni. Akkor mitől tudnak tőbbet a 2013as tévék a 2012eseknél? Pl az F6500 mivel jobb az UE6500-nál? LEginkább design meghogy új? Vagy valami plusz többlet amiért jóval drágább?
-
Piftuka
veterán
válasz
Jovanny2 #3223 üzenetére
Semmi probléma! Így már értem, mire céloztál fentebb.
Viszont továbbra is tévedsz.
A gyári jótállás sem "ugorhat". Lásd: 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet; 1§, (4) !
A fentiek figyelmen kívül hagyása jelenleg is a hatályos fogyasztóvédelmi jogszabályok súlyos megsértésének számít.
/Forrás:
www.net.jogtar.hu / -
Piftuka
veterán
válasz
Jovanny2 #3198 üzenetére
Köszönöm az info-kat!
Azért a 6400-as sorozat tulajdonságaira, és a többi "altípushoz" képest megtapasztalható különbségeire még mindig kíváncsi vagyok!
"Viszont abból a szempontból lényeges, ha az egy másik piacra szánt készüléket jelöl, akkor magyar gari nuku."
Ez nem így van. Ha egy forgalmazó ("kiskereskedelmi üzlet") Magyarországon tartós fogyasztási cikket forgalmaz, akkor meg kell felelnie a "151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról" jogszabály rendelkezéseinek.
Nem hozhatnak forgalomba olyan terméket, amelyre nem vállalnak jótállást.
-
Piftuka
veterán
válasz
Jovanny2 #3191 üzenetére
"(update: egy service manual szerint valamelyest más panelt kapott mint a többi 6xxx modell, de továbbra sem tudni miben más)"
Klassz az általad beidézett tudástár, de némi frissítés talán ráférne.
Nekem például még mindig nem világos, hogy mi a fő különbség az X0YY, X1YY, X3YY, X4YY, X5YY, X7YY és X8YY modellek között!?
Ráadásul az "YY" helyén láttam már 10, 30, 50, 60 és 70-es számokat is adott szérián belül... Ezeknek mi a jelentősége?
Az "EH" és "ES" típusok közötti különbség világos, de mi a helyzet az "F" sorozattal? Arról mit lehet tudni?
-
Fogash
tag
válasz
Jovanny2 #3083 üzenetére
kicsit trollkodásnak tűnhet(ek), de valójában az érdekelt volna, hogy miért vesztek LED-et, ha az összes teszt a gyengéikről meg a kompromisszumaikról beszél, amiből több kell, mint a "plazmavágónál". Örülök, hogy szeretitek a tévéiteket (meg végülis kell valami önigazolás, hogy jól költöttétek el azt az 1-2-300eFt-ot), csak ha valaki betéved ide, hogy drága pénzért tévét venne, és elolvassa az itteni hozzászólásokat, akkor boldogan megveszi a LED tévét, aztán csak otthon derül ki, hogy jaa, hát annyira nem fekete, meg jaa, hát kicsit szaggatnak a futó feliratok, meg jaa, hát felhős az ég, meg jaa, focit nézni nehéz rajta, mert kikockázza.
PC-monitornak meg ölég drága, nem?Te döntöd el, hogy válaszolsz-e a kérdésre: neked miért a LED, ha ennyi hátrányáról beszélhetünk? Aztán befejezem, ígérem.
-
Fogash
tag
válasz
Jovanny2 #2961 üzenetére
értékelem a dupla bocsánatkérést.
nem téríteni jöttem, csak mivel pár éve plazmát nézek, nem félek tőle. de a kínálat 90%a LCD/LED, ezért baromi nehéz akár csak folyamatos beszélgetést is folytatni a "nagy lapos okostévékről". Választani meg még nehezebb. Ezért gondolkodom hangosan ezen a fórumon.
-
Fogash
tag
válasz
Jovanny2 #2956 üzenetére
plazma topikot elolvasom, köszi.
a matek segítségnek viszont fuss már neki még egyszer, légy szíves.
1kWh = egy kilowatt (=1000W) teljesítmény üzemeltetése egy órán keresztül.
Vagyis a 100W fogyasztás 1 óra alatt = 0,1kWh felhasznált áram, ami 4,50Ft, ezt kerekítettem vadul 5 forintra... Te meg elcsúsztál egy tizedessel, neked a "kilo" csak 100, nem ezer.
Napi 4 óra tévézéssel (asszem ez a szabvány) 20Ft/nap, 365 napra felvetítve 7.300,- Ft-ról beszélünk. ÉVES szinten, ami havi 600Ft különbséget jelent. Ez két sör, vagy egy doboz cigi, egy hamburger (kinek mi) ára, havi szinten. Vagy 2db 40W-os hangulatlámpa világítása, csak míg tévét nézel.
Napi 10 óra?! Ennyit összesen nem vagyunk otthon, vacsival, fürdéssel, sz@rással együtt sem. Bár a tévé mehet(ne közben), de az általános az, hogy miután a gyerekek lefeküdtek (8-9) megnézünk 1 (2) filmet, így a napi 4 óra nálam jó átlag.
A gyártói adat szerint az általad HAVI szintre kihozott 180kWh az a plazma ÉVES fogyasztása.
Na, át is futottam, azért az egy kicsit erős, hogy egy 3 évvel ezelőtti állapottal példálózunk... mindegy, nem akarok itt a plazma felé téríteni, csak amikor elkezdtem új tévét keresni, megdöbbbentem, hogy EGY darab plazát tudtak mutatni a győri MM-ban, gyakorlatilag a teljes választék LCD/LED. Ezek képe viszont egyszerűen NEM TETSZIK, minden műsor olyan, mintha CGI lenne, vagy "szappanopera" módon túl-éles, túlvilágított. (Mint amit videora rögzítettek, nem filmre). Ennyi.
De kösz a segítséget (mindenkinek), a fórumot olvasgatva megint okosabb lettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest