- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabber01
addikt
Egy Genius 1250-hez még DAC is? Még egyszer annyit költsön el, mint maga a hangszóró? Akkor már inkább vegyen jobb hangszórókat, többet érne szerintem.
Pár HSZ-el feljebbi problémámra egyébként megoldást jelentene egy ilyen DAC? A külső hangkarin van optikai kimenet és elvileg a DAC-on egyszerre jelenik meg a kimeneteken a jel, így az RCA-ra mehetne a Solo 6C, a fejhallgatóra meg a sub a későbbiekben (ha lesz). Vagy RCA elosztóval is mehetne a dolog (elvileg most is), az viszont rontja a jelet nem? Vagy van vmi egyszerűbb/jobb megoldás?
-
arni1
aktív tag
szerk.: nem válasz akart lenni
Sziasztok!
Ma megérkezett a mc120-asom. Eddig nagyon tetszik, bár alacsony hangerőn kevés a mély (bár lehet már csak a hallásom rossz), hangerő, na az van!
kinézetre is brutál, főleg levéve a hálót az elejéről (egyik oldalt sikeresen le is törtem az egyik kis fület
úgyhogy akinek még nem érkezett meg az óvatosan vegye majd le, bár én is igyekeztem.)
Más: van olyan beállítási lehetőség, hogy felcserélje a két oldalt?(bal legyen a jobb-jobb a bal)
Elrendezés miatt nem tudom megcserélni mert nem ér el a kábel. Illetve az létezik, hogy van két jack aljzat a gépen, egy elől és egy hátul, bedugtam hátulra, szólt egy fél percig, utána semmi, sőt, semmi más nem kap onnan hangot, viszont előről igen. Ilyenkor mi történhetett?
Bejáratni érdemes? ha igen akkor hogy is kellene?
Egyébként fórum véleménye alapján vásároltam, köszönöm a tippeket!
-
hentes555
senior tag
-
PuMbA
titán
Ez nálam mindig az érthetetlen kategóriába tartozik. Most, ha a dizájn fontos, a hangzás meg nem, akkor miért nem vesz valaki egy szép tárgyat vagy növényt vagy akármit....azt meg senki se mondja nekem, hogy a hangfalra ránézve a zenébe jobban bele tudja élni magát vagy netán valaki pisztolyt szegez a fejéhez, hogy 24/7 a hangfalat kell bámulnia
A cégek viszont szerintem röhögőgörcsöt kapnak, hogy ilyen valójában kis értékű cuccokat milyen drágán el tudnak adni
-
Metacska
aktív tag
A Ratsel sincs az ajánlottak között, azért, mert:
- 2.1 és az kizárt, hogy ebben az árkategóriában jó lehet.
- Az első okból kiindulva senki sem hajlandó elfogadni.Kicsit tényleg elment a téma abba az irányba, hogy a 2.0 az egyedüli, ami minden igényt kielégíthet és csakis az szólhat igazán szépen.
Holott sokaknál szempont lehet a helyhiány, a különálló erősító, AUX - Headphone bemenet és a távirányító (akár együtt, akár külön külön).Úgy érzem a lehetőségek korlátozódnak - sokszor a többiek korlátozzák az érdeklődőeket - 3-4 típusra, holott a piacon vannak még elfogadható / kimondottan jó alternatívák.
-
Clickbait
aktív tag
Basszus nagyon nekem estetek.. holott semmiféle negativ infót nem közöltem, megjegyeztem hogy sok garibavivést olvastam. Ebből mindenki maga vonja le a következtetést. Másrészt a Hoch-ot nagyon sokan, köztük a GYÁRTÓ és jó magam a Kürbis nagytesójának tekintik.
Ez ne legyen téma, viszont igy egyből leugatni az embert..
Nincsen Hoch-od, se Kürbised, nem feltételezem, hogy nem próbáltad ki őket, de ennek az infónak hiányában kénytelen voltam azt hinni, hogy levegőbe beszélsz a Hochról. -
Francia91
veterán
En semmilyen ASUS termeket nem vennek
Annyi szeriahibas, es gyartasi hibas ASUS noti jart mar nalam (fusiban ezekkel foglalkozom, noti es PC javitassal, stb), hogy mar elvbol kerullm azt, ami ASUS. Regebben biztos es jo marka volt, amikor még az Athlon XP 3200+ konfigomat raktam ossze 2004 elejen, de azota csalodtam bennuk. Sok halott ASUS noti es ASUS alaplap jart a kezeim kozott. Tudom, mas kategoris, mint a hangkartya, de csak egy ceg....
De nem is offolok tovabb... -
cyberkind
félisten
Ha lehetne lehetőségem hallani, akkor menne, de így hogy nincs, ez lesz az 5. hangcucc x időn belül, mert ez vagy az van, kicsit nehéz, itt vidéken nem egyszerű.
(#28238) Grózi
Salgótarján, itt még a Euronics is kimagaslóan szar, sőt, megkockáztatom hogy a legszarabb, máshol pedig még kirakva sincsenek a dolgok. -
DrGonzo22
őstag
Értem, most egy Sony CMT-CP101 típusú hangfal/lejátszóm van, ami kb. pont akkora, mint az 1255 (csak van egy extra torony része is). A hangja teljesen jó, csak sajnos sok helyet foglal; nem tudom a monitort oldalra fordítani a kanapé/ágy felé (5-10 perc tili-toli, néha kábel kihúzása is kell...), irodai székről filmet nézni pedig nagyon kényelmetlen
Ezért lenne jó egy kisebb modell, ami befér a monitor mögé. Amúgy ez a z320 jólé látom, hogy kifutó darab? Jó lenne valami nagyobb boltban meghallgatni.
XtremLor: köszi a t20-as tippet, de az bőven a keret fölött van.
-
Shingen
addikt
" Az általatok ajánlott Musiland Monitor 02 itthon beszerezhetetlen. Használtan meg nem merek venni, külföldről meg egy hónap míg ide ér. Nem tudtok valami alternatívát külső hangkártya terén? "
Nem ragaszkodok hozzá, de mivel azt írta használtan nem akar, külföldről rendelni sem.
Itthon lehet kapni újonnan garival u7, mert alternatívát kért.
De ajánlj neki akkor egyet te is........ -
Francia91
veterán
Biztosan jobb a Musiland, mint az U7
Amugy meg az eBay-rol torteno vasarlas nem nagy ordongosseg, csekkolni kell qz eladot, hogy milyen ertekelese van, es hogy mennyi termeket adott el. 99,0 % alatti ertekelesnel nem vasarolok, foleg, ha az eladott termekek szama 1000 alatt van.
Az biztos, hogy jo vetel volt a Musiland Monitor US 02 Dragon a ModeCom 120U melle, meg ha majdnem annyiba is kerult -
Shingen
addikt
Igen azért kérdeztem, mert itthon újonnan nem nagyon találtam, és lehet hogy nem kell félni a külföldi vásárlástól, de biztos vannak olyan emberek akik nem mernek egy 30 ezres tételt megvenni, mondjuk e-bayről.
Az meg oké hogy vhogy a paypal keresztül veszel, vissza lehet vhogy varázsoltatni a lovét ha eltűnik út közben, de macera. Én most így jártam,nem érkezett meg időre amit rendeltem, mehet a reklamálás. -
cyberkind
félisten
Jó, és ha én évekig nem kapcsolom ki, se nyáron, se semmikor?
Most épp azon gondolkozom ha ezt valaki olyan helyre teszi ahol abszolút nem lehet hozzáférni a kapcsolóhoz, akkor mi van?
Egyébként milyen mélyeket adnak ezek a Modecom hangszórók?
Nekem most az kell, egyszerűen akárhogy állítom a bögreszettet, sehogy se jó, vagy épp elkezd torzítani. -
cyberkind
félisten
Oké, +1 a Kürbis mellett, a Modecom Shf 80-nál olvastam itt a topicban, hogy a hátulján a borda már pár óra után forró, na most ha az rengeteg ideig menne, akkor mi lenne?
Ezért nem tudom azt, a Kürbis se távirányítós, de a Hoch se melegedett amikor ment egész nap, akkor a Kürbis meg pláne nem fog. -
cyberkind
félisten
Oké, akkor az még tán rosszabb lenne mint a mostani házimozim. ://
Anno Thonet & Vander Hoch-om volt, amit azért adtam el mert csak füles kimeneten tudtam összedugni a tv-vel, azóta is visszasírom azt a mélyet és magasat, minden beállítás a gyári volt rajta.Akkor a T&V Kürbis-ről mi a vélemény?
Láttam hogy ajánlott, az is szólhat úgy mint a Hoch?Az időzítős aljzat azért nem jó mert mindig máskor dőlök ki.
-
-
Nestor16
senior tag
Felcsillant a szemem!
Veszek is egy lidl-s forrasztót, ha megoldható vele
De egyébként komolyan. Amúgy is akartam venni, csak azt mondták, hogy nem az igazi, valakinek jó, valakinek nem, de ennyiért hátha bejön, úgy is kezdő vagyok aztán lehetne rajta gyakorolni.
Szóval, ha 2k-ból ki lehet hozni egy sokkal jobb hangkártyát, akkor megéri megtanulni forrasztani(ugye 30-40k azért elég sok, ha ezzel a módszerrel egy hasonló szintet el lehet érni.)
Sokan dicsérték a különbséget, akik lecserélték a nagyobb Xonar társaiknál az OPA-t.
Melyik típusokat érdemes nézni? Esetleg, ha van jó forrás ebayről, tudnátok linkelni?
Véleményt is szívesen olvasok, tanács, buktatók. -
Rover623
félisten
Azért annyira ne húzzuk le!
Tényleg dizájnos, Apple cuccok mellé nagyon passzol, a Polk Audio tényleg jó hangú holmikat gyárt, korrekt a felépítés (aktív "hangváltó", oldalanként biamplifikált hangszórók), analóg+USB+BT, stb.
Persze rohadt sokat kell fizetni a márkanévért, a külsőségekért...szvsz. 40-50.000-et adnék érte! -
smiti
veterán
Egyelőre biztosan nem esik le, mert még nem nagyon hajtom. Már kb. 1/4-ed hangerőn is elégséges a hangerő.
A hangkari a következő project lesz, csak a bevételeimen múlik mikor jön össze.Egy dolgot még elfelejtettem megkérdezni, hogy az RCA bemenetk közül melyikre érdemes kötni a gépet vagy teljesen mindegy ?
-
Francia91
veterán
-
smiti
veterán
Egyáltalán nem biztos, igazad van. Mindennél benne van a pakliban.
Akkor végül teljesen mindegy az azonos ársávban, hogy melyiket veszi az ember.
Ugyanazon boltban nézve az árakat:
40k: MODE COM MC-SHF120U, MICROLAB SOLO6C, THONET-VANDER Hoch BT,
35k: THONET-VANDER Hoch , EDIFIER R1280T,
33k és alatta:MODE COM MC-SHF80U, THONET-VANDER Kürbis BT,
Ezek alá már nem igazán szeretnék menni.
A Mackie CR4 már 43 900 Ft / Pár ez még beleférne a lélektani határba.
A lényeg a mindent elsöprő energia lenne, bár a nyers adatok alapján a MODE COM MC-SHF120U az egyértelmű győztes, de ez viszont méretileg hatalmas. Jó lenne az arany középutat megtalálni.
-
smiti
veterán
Azért ne haragudjon meg a világ, de egy ~ 40k-s hangfal ne búgjon már.
(#26286) miresz - Ez egy MC-SHF80U volt és sajnos nem csak a búgás baja volt.
Itt valahol írtam is róla annak idején. Meg is van.Néztem azt az Edifiert is, de minél többet nézek meg annál inkább bizonytalanabb leszek.
-
sultansmith
senior tag
Az állvány szerepe az akusztikában, hogy leválassza a hangdobozról magát a felületet, amin fekszik: nem hagyja, hogy rezgést adjon át, így a hangfalat fogod hallani, nem pedig az asztalt, amin van.
Ha egy ilyen állványt fából csinálsz meg, óhatatlanul is rezonálni fog, több dolog miatt is. Idővel szét is esik, ha hiszed, ha nem.
Csinálhatsz rendkívül masszívat, kitöltheted pl.: homokkal, hogy minél több rezonanciát felfogjon, de sosem fog olyan izoláltan szólni, mint a fém társai. -
zsiz
őstag
ma megrendeltem a hangfalat, majd karácsony után kiderül milyen (ajándék lesz nekem
). köszi a segítséget mindenkinek. remélem jól választottunk, bár nincsenek túl nagy igényeim szóval biztosan. az már biztos, hogy kinézetre tetszik és gondolom a hangzása sem lehet rossz, ha már ilyen sokan jó véleményen vannak róla.
-
szergej
tag
Akkor értem. Gondolom csak ez a barna szín van mert mindenhol ezt láttam. Csak vakus képeken egész barna, élőben pedig nagyon sötét ahogy mondjátok. A honlapon ezen a képen olyan matt feketének tűnik. A többin már nem: 1 ; 2
UI: azért az is érdekes hogy a sajtófotókon a két képen máshol vannak a hangszórórács furatai !
-
zsiz
őstag
-
(#25664) Grózi:
Köszi a tippet és a tanácsot! a 30 m2 szinte teljesen üres, kicsit félek, hogy nem lesz jó a hangzás. Kell vennem pár virágot, ezt-azt...(#25665) Francia91:
Ezek szerint hangerő problémám nem lesz.(#25666) dudika10:
Tehát Modecom. Rendben.
Praktikus lenne az iPhone-ról lejátszás, vagy vezérlés. Főleg este, ha lefekszem, de még olvasás mellett zenét is hallgatnék. Ilyenkor nem kellene kimásznom az ágyból lekapcsolni, vagy léptetni, stb. Költségkeret nincs, mert ha tényleg jó, 250-et is megérne nekem, viszont ha 50-100-ból megkapom ugyanazt, akkor annyi. Egy dolog fontos. Mégpedig, ha nem egy a gépem, akkor ne búgjon, hanem kapcsoljon ki. Teljesen. Most kinyomkodom, de olyan eszköznél, amelyiknek hátul van a kapcsolója, ez gond lehet...(#25667) szergej:
Most, hogy jobban megnézegettem, kb. erre jutottam én is. Köszi! -
szergej
tag
Nálam azok sosem játszanak mert szeretem a driverek "látványát"
Még egy kérdés.. ha meg lesz a cucc akkor valószínű a hangerő poti/aux-ot meg szeretném hosszabbítani hogy oda érjen a kanapé közelébe. Most ahogy kivettem ennek valami speckó (PS/2) féle csatlakozója van. Akkor ez gondolom mókerolós téma, nem toldható. -
ToniSoprano
addikt
Még annyi, hogy azért van egy kis basszusa is, közép mély tartomány egyértelműen van a pici Genius 150-esnek .
Ami nagyon meglepett, hogy nagyon igényes az egész, talán igényesebb mint az 1250B. Nincs sehol elfolyt ragasztó, pl. hátul van egy kis reflex luk rajta az is teljesen szép szabályos kör, ott is szép egyenletes a festék, olyan, mint egy kis ékszerdoboz. Ami még tetszik, hogy hátul van egy egész igényes hangerőszabályozó gomb ami nagyon jól jön, mert így nagyon halkra le lehet halkítani és így pl. 2-3 méterre tőle tud a valaki TV-t nézni, hogy különösebben zavarná.
Tegnap FIFA-ra használtam, sokkal élvezhetőbb lett a játék, mint a saját hangszóróval, picisége miatt jól el lehet helyezni és tök jól érvényesül a sztereó hatás, nagyon kellemes volt Faragó Ricsi és Hajdú Pisti idáig idegesítően éles hangja. Ami előny, hogy kb. 600 gramm, az egész, a gyári doboza is elég pici nincs sok felesleges hely benne így könnyű hordozni is.
Sajnos az USB miatt nagyon felveszi, felerősíti a külső vinyő fel lekapcsolás hangot, de lehet amiatt, hogy egy USB elosztón vannak, majd még próbálgatom a megoldást, ha nem tudom megoldani legfeljebb veszek hozzá egy 1 amperes USB töltőt, elvileg ennyit kér a leírás szerint.
Grózi: szóval úgy látom nem fogom kipróbálni mit tud a Modecom 05-t, mert ez nekem most teljesen megfelel minden szempontból.
-
ToniSoprano
addikt
Na elhoztam a kis Genius SP-HF 150-et, komoly 1800 pénz volt. Elsőre az 1250B után meglepően kicsi, de olcsósága, picisége ellenére nem egyátalán nem összegányolt olcsó cucc hatását kelti, meglepően igényes kidolgozású, hátul is nagyon szép semmi sorja. Basszus azért nincs sok, bár ezt nem is várta, nekem megmondom őszintén, ha ilyen közelről jön a hang, nem is hiányzik.
Első benyomásaim alapján tényleg nagyon kellemes a hangja alacsony hangerőn is viszonylag részletgazdag, egy notebook mellé bőven elég a hangereje, tényleg érezhetően szebben szól, mint zörgő régi műanyag PC hangszórók, vagy bármelyik notebook hangszóró és nagyon szépen, arányosan mutat egy notebook mellett, nagyon kis helyen is elfér.
U.I. Köszönöm annak fórumozónak, aki többször is felhívta erre a kis hangfalra figyelmet, tényleg egész kellemes cucc a maga szintjén!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Formula-1 humoros
- Battlefield 6
- Magisk
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest