- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
lezso6 #42930 üzenetére
" egyszerűen csak halk volt a forrásod, amire a Microlab Solo 9C-t rákötötted."
Ugyanarról a forrásról az LG mégis sokkal hangosabb, dinamikusabb, részletgazdagabb.
Szerintem ne a 40 ezres 5.1 szettekből indulj ki, voltak annál sokkal jobb/drágább dolgai is."A hang meg azért nem tetszett, mert nagyon hozzászoktál az előző, jóval szerényebb hangminőségű szettedhez." . Remélem ezt viccnek szántad, az LG-m porig alázza a Microlabot. Hidd el, jó pár szetthez volt szerencsém, nem baromságokat beszélek. Azért maradjunk annyiban, hogy én hallottam egymás mellett, és bizony a Microlab vérzett el, de nagyon, amin magam is meglepődtem...anno írtam is, hisz jóval nagyobb darab a Microlab.
"Be kell járatni a füled, ez van. " - Hidd el, jó fülem van
Egyébként itt vagy a közelbe, ha jó az adatlapod, szóval mondanám, hogy gyere, hallgassuk meg együtt, de annyira kitartasz ennyire ez mellett a Microlab mellett, hogy úgysem ismernéd el, hogy jobb az LG-m (nem sértésnek szánom, de így érzem, hogy sosem ismernéd el), és úgyis próbálnád megmagyarázni, hogy de miért jobb a Microlab.Nem akartam ebbe újra belemenni, mert nem fogok újból 100 emberrel szembe menni, akik nem is hallották, és úgy mondanak véleményt. Hisz úgysem tudom bebizonyítani az igazamat. Csak azért olvasgatom néha ezt is, láttam, hogy van egy friss 9C tulaj, mondom megkérdem mi a véleménye a hangerőről.
-
ricsi0307
senior tag
válasz
lezso6 #42925 üzenetére
Utána olvastam ez azt jelenti, hogy "zavar van az erőben"
Szóval tudok vele kezdeni valamit? Mivel TV a forrás és ezen kívül csak a 3.5mm jack van amire meg azt mondtátok elég vérszegény egy ilyen kütyün így most meg vagyok lőve. A hangminőség javítása lett volna a cél de így nehezen fog menni
Mondanám, hogy csak csendesebb/klasszikus zenénél jelentkezik igazán amit ritkábban hallgatok, de egy D'n'B-ben is meghallom.
-
Bodz
nagyúr
válasz
lezso6 #42850 üzenetére
Akkor nagyobb teljesítmény kell neki. Kapja meg, nem lesz halkabb.
Vagy nagyon elbeszélünk egymás mellett.
Ez most kb olyan, mint amikor a fejes topikban minél hangosabb fejhallgatót keresnek. Önmagában szegénynek nincs hangereje, az előtte lévő elektronikán múlik, hogy mennyire lesz hangos. -
AMDFan
addikt
válasz
lezso6 #42846 üzenetére
Érdekes kérdés. Az ATC SCM19 az zárt volt amit a hitspaceben hallottam, és olyan pincemély hangokat produkált, hogy nem teljesen értettem
A zártaknak megvan az az előnyük a refivel szemben, hogy a mélyben jóval lankásabban esik be a frekimenetük, tehát lehet, hogy -6dB-val csak mondjuk 45 Hzig megy le, de lehet, hogy -10-zel még tudja a 32-t is. Ami azért nagyon ott tud lenni. Ehhez persze nagyon jó driver kell és nagyon masszív doboz.
-
AMDFan
addikt
válasz
lezso6 #42830 üzenetére
Öööö az én tapasztalatom szerint a Genelecen nem dominál a közép (8030-8040-8050-ről beszélek), nagyon kiegyenlített hangkaraktere van. Talán emiatt is szeretik sokan, egyik tartományt sem tolja túl, mégis minden ott van. Hallgass meg egyszer egyet, könnyen lehet, hogy nagyon megtetszik. Én a 8040 alá nem mennék.
-
AMDFan
addikt
válasz
lezso6 #42826 üzenetére
Ez jó kérdés, hogy kalibrálva mit tudhatnak. Az biztos, hogy a jó akusztika nagyon kell hogy a mélyek egyenletesek maradjanak, ne legyenek ilyen +-10dB kiemelések meg kioltások. Papíron a 8040 sem megy mélyebbre mint az Adam, de ugye ki tudja hogy milyen módszerrel mérték. Az APS Aeon manualjaban az van benne, hogy 30Hz-et tud +-2dB-vel. Ezt nagyon nem tudja, érzésre ugyanannyira, vagy kicsivel mélyebbre tud menni mint a 8040, viszont ezt nyíltabb középtartománnyal teszi. Az APS Klasiknál ugyanezt 35Hz-re írják, megintcsak nem tudom hogyan mérhették, mert 45-50Hz alá nem nagyon megy be. Sajna az A7X-et életemben nem hallottam még, de ott is lehet hogy a 42Hz az valami kamu. Az elmondásod alapján hasonló lehet az APS Klasikhoz, mélyszegény de nagyon pontos hangzás.
-
AMDFan
addikt
válasz
lezso6 #42824 üzenetére
A 8040 is nagyon mélyre megy (41Hz a -6dB pontja), de sajnos ez hallatszik is a középtartomány hangján pl az APS Klasikkal szemben. A Dyno BM5-nek is hallatszik a hangján hogy túl mélyre van hangolva, de ott inkább a pontatlanabb mélyeken vehető ez észre. Az ATC-nél írtó jó lehet az a saját driverük amivel az SCM19-et ilyen mélyre levitték, ilyen hangtisztaság mellett. Az tényleg egy egyedülálló tervezés. Mondjuk a Genelecnél meg a doboz, és a kiegyenlített hangzás az ami igen profi. A 8050 például valami beteg dolog amit mélyben művel (32Hz a -6dB pontja), olyat én még azóta sem hallottam ilyen méretben. Viszont sajnos ott is ráül a középtartományra ez kissé, mások szerint nagyon
Lehet, hogy nagyon
De az idő megszépíti a dolgokat.
Végül is mindegy, mert az Aeon egy nagyon jó kompromisszum 8"-osok között. -
olymind1
senior tag
válasz
lezso6 #42803 üzenetére
Az ilyen összehasonlító videóknak van értelmük, mint pl ez is: Alesis Elevate 5 MKII vs JBL LSR305?
Csak azért kérdezem mert az Alesis mintha eltüntetne jó pár részletet (a középtartományból) a JBL-hez képest és azt még a kis Edifier-eimen is kihallani.
-
anonym2k
csendes tag
válasz
lezso6 #42737 üzenetére
"Szerintem nemhogy a 24 bitnek, a FLAC-nak se nagyon van értelme, a 320-as mp3 bőven jó"
Nincs azzal semmi baj, ha nem hallod a különbséget, vagy a füled alkalmatlan rá vagy az általad hallgatott zenék p-n átmeneteken születtek. Jó neked, nem kell drága cuccra költened.
De azért nem kellene terjeszteni, valaki még elhiszi.Az mp3-ból - legyen az akár 320-as - az eredeti hang semmi módon nem állítható elő.
FLAC-nál is a 16/44-nél már a 24/48 is sokkal jobban szól, persze csak ha nem abból van felkonvertálva.
Lehet Neked nem nagy a különbség, de van aki ezért súlyos százezreket képes áldozni.Ez természetesen csak a saját véleményem, mely a saját tapasztalataimon alapszik. Az mp3 hallgatása hosszú távon számomra fárasztó, zavaros, kásás, szőrös.
Nem vitaindítónak szánom és nem is megyek bele. -
Pszicho
tag
válasz
lezso6 #42722 üzenetére
Rendben. Nagyon adja.
Úgy ahogy mondtad a JBL -eken ütközésig tekertem és a Tascamon csak félig és már úgy is dübörgött az egész szoba.Kegyetlen jó hangja van.
Szépek a mélyek is, nem erőtlenek, mint a Presonusnál és minimális az alapzaj is, ami nem zavaró. Ezt az alapzajt tényleg csak akkor hallani, ha odarakod a füled, nem pedig 2 méterről.A hátulján annyi levegő jött ki magasabb hangerőn, hogy rendesen fújta a függönyt, az meg libegett, ide- oda.
-
Pszicho
tag
válasz
lezso6 #42720 üzenetére
KÖszönöm szépen.
Jó lett.
Úgy volt ahogy mondtad.
A JBL eken a hangerő 2-es en volt csak a Tascamon is csak picit volt ráadva és nem jött ki hang.
Azt hittem, hogy kicsin is hangos lesz, de túl kicsire állítottam.Írták még a az input sensitivity -t (bemeneti érzékenység), hogy érdemes átállítani -10dBV -ről +4 dBU -ra.
Ez pontosan mit befolyásolna?Szépen szól nagy hangerőn is, tiszta, viszont érezhetően a youtube forrás, amit Keed Piv Pro-val konvertáltam mp3- ba erősen gyenge minőségű.
Honnan tudnék igazi flac tartalmat letölteni torrent oldalakon kívül? -
Pszicho
tag
-
Pszicho
tag
válasz
lezso6 #42667 üzenetére
Köszönöm.
https://kytary.hu/Search/?term=TRS&maxprice=3070&warehouses=D%C4%9AK,BRN,MOD,MODOSB
Ezek közül pontosan melyik TRS -t vegyem?"Jack 6.3 TRS - Jack 6.3 TRS, Jack 3.5 TRS - Jack 3.5 TRS, Jack 6.3 TRS - Jack 3.5 TRS, Jack 3.5 TRS - 2x Jack 3.5 TRS, Szimmetrikus XLR(M) - TRS, Szimmetrikus XLR(F) - TRS, Jack 3.5 TRS - XLR, Nem szimmetrikus XLR(F) - TRS, Jack 6.3 TRS - 2x XLR, Jack 3.5 TRS - 2x XLR"
-
Cry0
őstag
válasz
lezso6 #42629 üzenetére
tudom hogy nem arról van szó, nem is nagyon a logitechre hajtok.
lehet hogy hülye kérdést fogok feltenni de nincs olyan 2.0-ás rendszer amelyre esetleg lehet kötni egy kisebb mélynyomót? mert teljesen igazat adok nektek 2.0-ás rendszerek a minőségről szólnak. nem mind egy hogy 2-3" vagy 5-6" a hangszóró. -
Cry0
őstag
válasz
lezso6 #42624 üzenetére
Sajnos mély mániás vagyok, aláírom nektek a 2.0 kib@szott szépen szól viszont sajnos én hosszú távon mély hiánya miatt nem tudom hallgatni a zenéket. sajnos a kocsiba is ezért van bele fektetve nekem több száz ezer.
ez a modecom is már szebben szól mint az előtte lévő Genius sw 3000 csak sajnos ebbe nekem kevés a mély így megválnék tőle. -
oke
senior tag
-
Pszicho
tag
-
Pszicho
tag
válasz
lezso6 #42521 üzenetére
Nos ez durva lesz, de egy kb 15 éves A4 Tech 2.1 hangfalam van.
Ez kb. a nullával egyenlő tudom.
Egyáltalán nem használtam komoly hangfalakat, de pár hete érdeklődök a téma iránt és gyorsan el is vetettem a 2.1 -es hangfalakat. Valóban minőségi és professzionális zenei hangzást nyújtó terméket keresnék, aminek nincs alapzaja.Kb 2 hete rendeltem egy Presonus Eris E4.5 terméket, de erős alapzaja van és nem szólt tökéletesen minden hangtartományban. Megkérdeztem soron kívül egy frekvenciavadászt és azt írta, hogy az alapzaj lehet gyári hiba miatt, vagy gyenge az elektronikája, gagyi elemekből van összerakva.
Zenékből főleg pop, rock, metal, world music vagy epic music (Two Steps From Hell, Ivan Torrent), de szeretném ha minden zene jól szólnának rajta azok a zenék, amiket a youtube hangfal tesztekben hallgattam: Katie Melu, Culture Code, Janji, Amon Amarth. Ami nem érdekel az a disco és trance, house.
-
DarrenS
csendes tag
válasz
lezso6 #42508 üzenetére
Ezt nem is tudtam, pedig nagyon elégedett voltam vele.
Amit ajánlasz azt maximum falra szerelve tudnám elképzelni, nem igazán egy asztali gépes hangfal. Viszont össze tudnám kötni a tv-vel meg a géppel is (gondolom). Ha beköltöztünk meglátjuk... Első ránézésre nem tetszik, de itt mondjuk nem is az az elsődleges
Az, hogy ez 2.0 nem hátrány? -
J.Cs.
tag
válasz
lezso6 #42498 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor a kérdésem az lenne, hogy érdemes lenne lecserélnem a szettem egy 25000 körüli 2.0-ra? Jelenleg (hogy "meggyógyult" az első szatelit) csak annyi baja van hogy a pótméter közbe recseg, de kicsit arrébb mozdítom s akkor tiszta. Érdembeli különbség lenne közepes hangerőn?
-
J.Cs.
tag
válasz
lezso6 #42468 üzenetére
Köszönöm szépen, sikerült "meggyógyítani" és valóban ott volt a probéma ahol írtad.
Lenne egy kérdésem is, teljesen elméleti szinten. Tudom a 2.0 szettek ajánlottak, de valahogy nem értem hogy miért jobb egy 2.0 szett ami mondjuk 2 x 4" + 0.75" rendelkezik, mint egy 2.1 szett ami hasonló szatelitekkel rendelkezik és melléje egy 6,5" vagy 8" mély. Nekem ebből az látszik hogy jobban lefedi a tartományt a 2.1 szett.
És most nem elméleti szinten, miért érné meg lecserélnem a Genius SW-HF5.1 5000 hangfalamat (attól függetlenül hogy régi) egy hasonló árban lévő mondjuk Edifier R1800TIII-re (mert ezt néztem ki)? Nekem úgy tűnik hogy például ez az edifier ugyan az (méretekben) mint az 5.1-em első két szatelitje. Igen, tudom hogy minőségben tuti jobb, de akkor is, 4"-ből nem jöhet ki olyan mély mint egy 6.5-ből... Tehát a Geniusom jobban lefedi a hallható tartományt, nem?
Szerk: és nem kötekedésből írom, csak szeretném megérteni mi történik.
-
alphamooncam
őstag
válasz
lezso6 #42482 üzenetére
Csak a kisördög játszik velem/ Veled !
Gondoltam kipróbálhatnád. Sarkok miatt jelentkezett kiemelést kb. ezzel az EQ beállítással szvsz meg lehetne oldani...
Ja meg feltételezem Rólad, hogy van elérhető parametrikus EQ-d.
Egyébként meg bocsi, csak a kisördög..., meg a tudat, hogy a "méj" a gyengéd.
-
válasz
lezso6 #42462 üzenetére
Na, továbbiak a KRK Rokit 10-3 G3-ról. Viszonylag hangos az alapzaja, kb 1.2 méterre ülök és hát hallani, bár ehhez nagy csend kell, szerintem nem zavaró. Aki háklis erre az, annak csak mid-fieldként tudom ajánlani, tehát 2-3 méter kell ahhoz, hogy ne halld. Persze film vagy zene közben a halk részeknél semmi nem hallani ebből, csak akkor ha nem szól semmi és nagy a csend.
Ami szerintem nagyobb gond, azok a hátoldali potméterek, a basszus (LF) legkisebb állítása -2 dB, ami nem sok, mínusz 4-6 dB azért sokkal korrektebb lenne. Így a falhoz, sarokba helyezést nem lehet érdemben kompenzálni.
-
morfondőr
addikt
válasz
lezso6 #42475 üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam, a 10-20k ársávban mozgóktól komolyabbat keresek, nem várok csodát ezektől, és nincs is szükségem sokkal komolyabbra. Továbbra is az érdekel, hogy melyik lenne jobb választás, érdemes-e több pénzt kiadni a digitális bemenetért, vagy ha szükség lesz rá inkább vegyek egy DAC-ot (jelenleg analóg tudom használni)?
De ha valakinek van tippje max 70k-ig, akkor örülnék neki! Nem akarok házimozit építeni, mert nekem inkább a kompaktság számítana és nincsenek nagy elvárásaim a hangzást illetően, de ár-érték arányban jó volna a legjobbat választani. -
J.Cs.
tag
válasz
lezso6 #42464 üzenetére
Ki szedtem a hangszórót is, van két kábel hátul a csatlakozókig és kb ennyi van benne. Azokkal nincs gond. Maga a hangszórón nem tudom mit kéne nézzek, elég kompaktnak tűnik, hirtelen azt se tudom hol kezdjek neki. Szét kéne szedjem s benne megnézzek valahol valami kontakt hibát?
-
válasz
lezso6 #42445 üzenetére
Szenved ezzal a csavarozással a halál. Fogtam és a háromlábú állványok tüskéiből 2-2 db-t csak kicsit csavartam be, a harmadikakat meg szinte teljesen. Így kicsit meg van döntve a két KRK szörny.
Az eredményen meglepődtem. Megtáltosodott a közép, harapósabb, részletesebb lett. Na persze nem egy Adam A7X szint, de egyértelműen jobb lett. Ezek után nem is feltétlenül nevezném V-nek a Rokit 10-3 hangzását, egyszerűen csak jóval finomabb, mint az Adam, amihez már nagyon hozzászoktam. Meg lehet kezd bejáratódni, az A7X-eket is hallgatgatom persze. Lakótársaim szobájában beüzemeltem, matyiznak rá rendesen.
szerk: igen, azért írom le a hangfalak teljes nevét minden hsz-ben hogy megtalálja a kereső meg ugye SEO.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
lezso6 #42454 üzenetére
Ezzel nincs itt probléma, nem írsz rossz dolgokat, nyilván a hallgatózás szubjektív, az akkusztikai elrendezés is tönkretehet mindent. Én arra reflektáltam, hogy Tibe kolléga kijelentette, hogy az Adam jobb studiózásra. Na ez konkrétan nem igaz, a rokit esetében lehet, de a V-széria esetében nagyon nem az. Itt a KrK lett lehúzva, hogy az Adam jobb studiózásra. Na erre írtam, hogy ezt így kijelenteni merész.
-
Tibe
aktív tag
válasz
lezso6 #42438 üzenetére
Jaja engem nagyon megfogott amikor meghallottam rajta egy basszusgitárszólót, brutál szépen szólt mintha mellettem tolta volna a pasi. A másik nagy kedvencem a komolyzenék, szóval nekem ideális választás
A Vangelistől a tűzszekereket hallgasd meg rajta, amikor beindul a zene az nagyon odabaszós.De persze komolyabb hangerőn amikor már szó szerint érzed a zenét nem csak hallod és itt nem az idegbeteg hatásvadász mélyekre gondolok.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
lezso6 #42407 üzenetére
Hát ez nagy kár... Genius SP-HF1250B van most ugye és bár ismerem az "5.1-es bögreszett szabályt", és ránézésre megmondtam volna, hogy a sztereó dobozok fele olyan jól sem szólnának, de akkor is furdal a kíváncsiság, gondoltam ennyi pénzért ez a Logi azért már lehet olyan jó legalább filmezésre.
81K és a Genius SP-HF1250B közözz meg elég nagy rés van, tehát sima 2.0-ra nem költenék annyit, max 45K-t.
Semmi más alternatíva, hogy 100K alatt értelmes 5.1-et kapjak?
-
-
Guresz
tag
válasz
lezso6 #42368 üzenetére
Hát igen, a probléma ezzel csak a hely lenne. Az íróasztalon biztos nem férne már el a 34"os monitorom és a gépház mellett. Bár ez részletkérdés, megoldanám valahogy.
Bocsásd meg a buta kérdést, nem vagyok otthon a hangeszközök terén, de az általad említett stúdió monitorból akkor kettőt kellene vennem? Mert ahogy nézem, ezt a cuccot nem párban árulják mint a legtöbb hangfalat. -
-
válasz
lezso6 #42171 üzenetére
Solo 6C volt emag-on pár napja 36900-ért, arra kellett volna lecsapni.
Egyelőre nekem az 5.1 téma hanyagolva van, még nem tudom akarom-e a vezetékeléssel járó macerát. Plusz ezeken az aktív hangfalakon csak analóg bemenet van, amire egy laptopot nem tudok 5.1-el rákötni.
Az igazi egy házimozi erősítő lenne, de az már más kategória. -
Humbucker
senior tag
válasz
lezso6 #42163 üzenetére
Hát elég vegyes tapasztalatokat írnak ebben az ársávban található 2.1-ekről. Nálam leszűkültek az igények, és nincs túl nagy elvárásom, az ár pedig ennyi volt ami nagyon a plafon. Volt Geniusom is, az nagy mellélövés volt. Nem házibulit akarok csinálni, csak a szobámban filmezni alap hangerőn, a legfőbb szempont hogy semmi alapzaj, búgás ne legyen, mert attól a falra mászok, itt meg még adnak hozzá egy távirányítót is. Talán 2.0-ában lehet lett volna jobb választás, nekem erre esett a választásom, ez még passzol is az íróasztalom színéhez, nyilván nem ez a legfőbb szempont, de meguntam már a hetek óta tartó keresgélést, és hogy otthon jelenleg csak 1 hangszóróm szól.
-
flanki
aktív tag
válasz
lezso6 #42091 üzenetére
Nem tudom mennyi időt tesztelik ha visszaküldöm! Van hogy 30 percig semmi, aztán elkezdi csinálni.
De az is lehet hogy holnap reggel már megint nem világít, igazából majd egy napig süket volt mire be sikerült izzítani.Egyébként tetszene a szett mert igaz nincs akkora mély rajta mint a Geniuson, ezen csak 3" a "mély" viszont nagyobb a sztereó tér, illetve a hangváltó is 1 fokkal jobb lehet benne, nagyobb hangerőn (nem maxon) se kásásodik úgy be a hangzás, sokkal kisebb a torzítás mint a Geniusnak volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- BestBuy ruhás topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Gaming notebook topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest