- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
-
válasz
AMDFan #42829 üzenetére
Az A7X nagyon részletes, de van egyfajta "ideges" karaktere, ami sokakat elrettent, mások meg szeretik, pl én.
A közép eléggé dominál (úgy tudom a Genelec-ek is ilyenek), a ribbonok miatt pedig elég száraz hangja van (bejáratatlanul pedig már harsány), de eközben kicsit levegős is. Mindenképp egy agyoncsillapított szoba kell neki és nagyon fontos a megfelelő vertikális pozicionálás, mert különben sok a magas illetve magasközép tartomány lyukas lesz. Szóval hisztis picsa, be kell törni.
-
válasz
AMDFan #42827 üzenetére
Az a kérdés ugye, hogy milyen környezetben mérték azokat a számokat, melyek papíron vannak. Mindenesetre, ha a Genelec 8040 mélyben olyan, mint az A7X, akkor semmi értelme. Utóbbinál a 42 Hz az kamu, akkor is ha berakom a sarokba, inkább amolyan 48 Hz körül kezd elfogyni. Az A77X-re 38 Hz-et írnak, de a legtöbb előadóm ilyet használ, szóval csak elegendő lehet a zenéikhez.
Egyébként a Rokit 10-3 nem egy rossz cumó, csak a karaktere nem igazán tetszik. Még. Az A7X-szel ugyanígy voltam. Valószínűleg csak kondicionálnom kell a fülemet a KRK-ra.
-
válasz
AMDFan #42825 üzenetére
Ja a gyári értékeket én is tudom, csak az a kérdés, hogy ha nem a szoba közepére teszem, akkor mélyebbre megy-e, pl az itt kihozott kalibrált eredmény vajon igaz-e, vagy a szobaakusztika hazudik. Mert az A7X az stimmel, sajnos egy fos basszus terén, nekem közel két évig ugye ilyenem volt, értelemszerűen mélynyomóval. Azóta viszont meguntam a mélyládás szívózást, így bruteforce módon egy relatíve olcsó, de böhöm 3 utas KRK-ra downgradeltem. De még egyelőre nem vagyok teljesen kibékülve a Rokit 10-3-mal az A7X után. Ha nyárig nem szokunk össze, akkor új monitorok után kell néznem, bár valószínűleg az A77X lenne, de mást sem vetnék el.
-
Pszicho
tag
válasz
AMDFan #42791 üzenetére
"Ha a hangkártyán, fizikailag, akkor nagyon alacsony állásnál normális, hogy a két sztereo csatorna más hangerővel szól."
Akkor megnyugodtam.
A Dac- on veszem a hangerőt feljebb, de igazából nem zavaró.
Van egy pont, amin ha túlmegy, akkor teljesen ugyanúgy szól mindkét hangfal és szerencsére annyira halkan nem is nagyon fogom hallgatni, hogy probléma legyen, de az is jó, amit mondtál.Sajnos még ott vagyok elakadva, hogy a Tascam programjában, amit telepítettem a Line Out 1-2 beállításnál Monitor Mix, vagy Computer Out 1-2 legyen?
Ha lesz egy kis időm majd tanulmányozom a használati útmutatáját, már amennyire megértem az angol miatt. -
Adames
tag
válasz
AMDFan #42556 üzenetére
Stúdiós referenciához mérten azt aláírom, hogy pontatlanabb mélyben, de viszont ha valaki (és itt a legtöbb ember) nem kifejezetten szerkesztéshez szeretne hangfalat venni magának, akkor meg talán kellemesebb lehet neki fülre, mint mondjuk egy olyan, ami leginkább csak munkához van kiélezve.
-
válasz
AMDFan #42434 üzenetére
Jó, de csak értetted, hogy hogy értettem.
Belépő 10"-ból csak ez a Rokkit van. Középkategóriából egyáltalán nincs 10" (~400-800k / pár áron), legfeljebb a 7" 2.5 utas koncepció, ami membránfelületileg 10"-nak felel meg. Inkább a felső és csúcs kategória foglalkozik ezzel, de azokól 1.5-10 millió forint egy pár.
-
TNOC
csendes újonc
válasz
AMDFan #42001 üzenetére
Itthoni eszközeimmel elég szépen le tudok hallgatni dobozokat jó mikrofonnal felvett yt videókból egymás mellett tesztelve. a rokit rp5 g3 vs yamaha hs5 vs jbl lsr 305 sikerült azonosítanom hangilag, és meg van e 3 közül egyértelmű győztes nekem legalábbis, de cáfoljatok meg ha nem jól hallottam volna.. az rp5 g3 dobozos hangú, melykiemelt, kisebb tér és nyitottság jellemzi, néha részletek kárára, hs5 túl kiegyenlített, inkább vékony, unalmas hangú, gyenge mély tartomány, jbl lsr305 mikor először meghallgattam az jutott eszembe, hogy basszus ha itt szólna mellettem, de boldog lennék...nagy stereó hangtér, könnyű levegős hangzás, nyitott magas és közép, sok részlet, árnyalatok, és ehez tisztességes mély energia, nem vékony, nemmis kiemelt. Szóval e 3 modell közül egyértelműen a jbl lsr305 a nyerő számomra, ízlésemnek. Ezt azért irtam le hogy előző írásomban felsorolt modellekből könyebben legyen beazonosítható hogy ez alapján, mit halgassak még meg .
-
Dexar007
veterán
válasz
AMDFan #41648 üzenetére
Ez nem hiszem,hogy zenefüggö lenne. En olyanert szeretek penzt adni,ami az elso bekapcsolasnal rogton ,,hubasszus mennyivel jobb". Ez ugyanugy nem volt meg a Mackie Mr5-Mr6-nal sem.De most gondoltam beprobalkozok egy 8"-ossal hatha.
Ja,megrendeltem a T&V SW10-et. Kivancsi leszek.
Egyebkent többen irjak külföldiül,hogy a JBL 305-et jobbnak talaljak mint a 308-at.Ez mitöl lehet?
-
válasz
AMDFan #41239 üzenetére
Microlabon nálam minden 0-án, a hangerőt leszámítva
Köszi az infót, akkor érlelem a döntést. Két hónap múlva költözünk, addig nem bolygatom a rendszert, azért akciókat, aprót figyelemAki amúgy olthatatlan vágyat érez iránta, massdropon lakkfekete verzióban most 180$-ba (kb 48e) kerül egy pár. Itthon darabja majdnem ennyi. Persze import sarc jöhet rá. Ha mégsem, úgy viszont nagyon megéri.
-
PuMbA
titán
válasz
AMDFan #41178 üzenetére
Nem igazán, csak ez az egyetlen értékelhető magyarázat
Azóta is ugyanúgy kicsit világosabbnak hallom zenéket, tehát nem valami ideiglenes változás okozta ezt. Driverek is ugyanazok a gépen, leellenőriztem. Bent a céges laptopomon is, integrált hangkártyával és 5k-s hangfallal hallom ugyanezt a "magas emelés" szerű változást, pedig a korral nem javulnia, hanem romolnia kellene az ilyen magas hangok érzékelésének
-
PuMbA
titán
válasz
AMDFan #41164 üzenetére
Úgy tudom, hogy gyorsabb feldolgozás, prioritás, azaz kisebb késleltetés és megszakítás az audio folyamatoknak a rendszerben egy bizonyos szintig -> kisebb jitter kis ASIO buffer esetén (<10ms)
DAC topikban beszéltünk róla anno és más is beszámolt ilyenről, hogy frissítés után kicsit más a hangzás a magasoknál. ASIO-t használok Foobarban már évek óta, de a frissítés után megjelent egyes cintányéroknál egy fajta nagyon magas hang (15 kHz+), amit eddig nem igazán hallottam és némi plusz részletet ad és világosabbnak is hat, mintha egy kis szélességű +2dB EQ-t is rányomtak volna egy kis tartományban a zenére. Ez a a legpontosabb, ahogy le tudom írni a változást.
Beállítást nem módosítottam a Windowsban a frissítésen kívül. Hallgattam egy számot frissítés után és úgy jött az agyamba, hogy várjunk csak, ez nem így szólt. Aztán meghallgattam jó pár számot, de nem mindenhol hallottam különbséget. Ezután rájöttem, hogy a különbséget azokban a számokban hallom, ahol nagyon magas hangok is vannak, tehát a 15kHz+ körüli tartomány.
-
Areturus
tag
válasz
AMDFan #41034 üzenetére
Szia!
Hangyányit összezavarodtam. Szinte bármelyik tesztoldal, vagy vélemény a neten a komolyabb kábelcserét követően pozitív változásokról számolt be. Most ha maradnánk a ~2k euro/aktív szett felállásnál, akkor a perf/price arány nem érné meg úgy a befektetést mint mondjuk egy 20k eurós lánc esetében? Ergo felejtsem el a francba a drága kábeleket?
(#41035) Bodz: Ki fogom majd tesztelni ha meglesznek a hangfalak, borasztóan kíváncsi vagyok, hogy mennyit nyúl bele a hangképbe. Lehet nem is lesz majd érdemes bekötni a láncba. Majd beszámolok róla.
(#41038) ricsard88: Mind a két mostani eszközömön van XLR, így járható az út. Az Adamot bevallom pofátlan módon elvetettem. Szerettem volna egy kategóriával feljebb lépni, így azt lecseréltem gondolatban egy Genelec 8050-re, a KEF és Audioengine pedig marad mint vetélytárs. A trió közül egyedül a Genelecen van XLR, a másik kettő RCA-s. Talán jobban is a hifi vonalhoz állnak közel mint a Genelec, az inkább tűnik stúdiósnak
-
Polllen
félisten
-
Polllen
félisten
válasz
AMDFan #40709 üzenetére
Az okozta a gondot, hogy ha a hangfalaktól 1 m-re ültem (és közöttük is csak 1 méter volt), akkor a színpad pocsék volt. A vége az lett, ha jól emlékszem, hogy 2 méterre ültem a két hangfaltól, azok pedig 1,5 m körül voltak egymástól. Így volt nekem jó. A fal mögöttem olyan 1 méterre volt. Papíron nem így kellett volna működnie. A leírásában sem ez szerepelt.
5-6"-s hangszóróból csak passzívot hallottam.
Pl. dali concept 1 5" és nagyon vérszegénynek találtam basszus terén. A korábban említett philips legend 2 6" és teljesen elfogadható a basszus.
Nyilván majd hallgatózás után okosabb leszek.
Genelec 8040-t egyszer majdnem sikerült szereznem nagyon jó áron, de akkor mozdultam el pont az erősítő+hangfal felé...
-
Polllen
félisten
válasz
AMDFan #40706 üzenetére
Élvezetes volt hallgatni. Volt kellő részlet, testesebb hang, főleg az emotiva xda-1-gyel.
De 2 dolog zavart.1. Elég macera volt, mire sikerült úgy elhelyeznem, hogy a helyén legyen a színpadkép. Se előtte se utána nem volt ennyi gondom ezzel. Ha jól rémlik krichd is egyszer felemlegette valamelyik topikban, hogy nála sem volt ez egyszerű menet.
2. A mélyekhez (és szerintem egy kicsit a magasokhoz) képest (is) a közép kicsit háttérbe volt szorulva. Nem tudom, hogy ez szobaakusztika vagy a doboz (és dac) sajátja volt, de azóta nem volt ilyen gondom.Szóval tetszett, de nem venném meg újra.
A listára pl. a jbl lsr 305 azért került felt, mert kiegyenlítettebbnek mondják, mint a nagy tesó.
Mondjuk most bodz beültette a bogarat a fülembe, hogy inkább 6"-t hallgassak meg. Van itthon egy pár Philips legend 2 is. Abban is 6"-s hangszoró van és nekem elég a mélye. Csak más kategória, mint amit keresek.
-
Polllen
félisten
válasz
AMDFan #40702 üzenetére
Monitorból eddig csak JBL LSR 308-t használtam hosszabb távon. Nem tudom az mennyire számít száraznak, de nem volt vele - ebből a szempontból - bajom.
Jövő héten meg utána szabin leszek, uh megyek hallgatózni, azért is vagyok kíváncsi a véleményetekre.
Bodz
Nem passzol az a piros oda, ahová szánom...
Látom te inkább 6" ajánlasz. Felírtam ezt a kettőt is. Így elsőre a K6-t meghallgatása tűnik problémásnak...
-
Polllen
félisten
-
Pityu.
nagyúr
válasz
AMDFan #40585 üzenetére
Nem szeretem a koncerteket és a fülem sem szereti,ha megyek is néha ha van kivel akkor is jó messze állok a hangfaltól.Na meg itthon nem tudom örülnének e a hatalmas hangerőnek.
Most is nyomatok egy Phil Collins dalt normál hangerőn semmi extra de finom a basszus nem durva.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
AMDFan #40534 üzenetére
Igen. De nem csak Modecomnál, más márkáknál is árulkodó jel, h 2 pólusú (jellemzően csiptetős, vagy banándugós, esetleg fix kábeles) csatlakozás helyett 4 tüskés aljzat van a dobozokon, az összekötő kábel pedig ebből adódóan két érpáras.
(persze csak kétutas dobozoknál, háromutasnál már aligha érné meg ebben a kategóriában)Ezeknél egyébként nyilvánvalóan nem minőségi szempontok okolják ezt, hanem a gyártást teszi egyszerűbbé (nem kell passzív hangváltót szerelni mindkét dobozba), az IC-k (végfok ill. műveleti erősítő az aktív szűréshez) pedig manapság filléres tételek - de marketingelni is jól lehet, h "hű, szuper bi-amp"
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
AMDFan #40520 üzenetére
Rentegeg olcsó hangszóró is biamplifikált (kívülről is látható ezeknél, h nem egy csiptetős vezetékkel csatlakozik a passzív doboz, hanem egy négytüskés egyedi csatlakozóval), aminek ezen a szinten nincs jelentősége-előnye, csak már olyan olcsóak ezek a végfok IC-k, h könnyedén megvalósítható - akár házilag is ugyanúgy.
Egy stúdiómonitorban más a helyzet, ott tényleg benne van, h precízebben tudja behangolni így a tapasztalt gyártó.
-
newmoonlight
senior tag
válasz
AMDFan #40324 üzenetére
Jaja, 6,3-as elosztó. Miért? (Ezt titokban szerettem volna tartani, mert féltem, hogy leharapjátok a fejemet a kókányért, de lám, csak kiszeded belőlem...
)
A Steinbergbe UR22 egy hangfalpárt tud etetni. (Vannak interfészek, amelyek -váltókapcsolóval- kettőt, de nekem olyanom nincs.)
Mivel az a helyzet, hogy az MR8-asok időközben a monitor mögül végre-valahára falikarra kerültek (öröm, bódottá
), viszont amikor nem egyedül vagyok itthon és nem bömbölő zenét hallgatok, hanem hírműsorokat nézek, akkor egy asztalon lévő kis hangfalpár üzemel. Viszont, hogy ne kelljen a Steinberg hátulján a Jack-ekkel baxakodni, ezért betettem ezt az elosztót, ami működik is szépen, csak valami nem OK a dugója átmérőjével, mert annyira lötyög a Steinberg-ben, hogy ha függőlegesen tartanám, akkor kicsúszna belőle. Na, ez a problem.
-
PuMbA
titán
válasz
AMDFan #40267 üzenetére
Tapasztalatom alapján hangfalaknál is
Egy régi Videoton RA6363S erősítő és Akai hangfalaknál alaplapi hangkártyával nem volt dinamika nagy dinamikájú zenéknél. Rákötöttem egy 20k-s külső DAC-ot és máris lett erő a mélyekben, mintha a lábdobot rendesen megküldenék, nem csak megnyomják erőtlenül és emellett tisztább is lett a hangzás kicsit. Valamitől vannak ezek a dolgok.
-
alphamooncam
őstag
válasz
AMDFan #40254 üzenetére
Majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy az integrált és a dedikált hangkártya közötti különbséget az órajelgenerátor által diktált ütem adja. ( Jitter )
Nézzétek csak meg a legjobbnak ítélt, legdrágább DAC-okat.
Nem egynél felhívják a figyelmet arra, hogy ebben bizony "atomóra" van, arról nem is beszélve, hogy további lehetőséget biztosítanak külső, még pontosabb órajelgenerátor installálására.
Az hogy kinek mi és mikor fontos meg egyénfüggő, utóbb biztos jobbra cseréli a dobozokat is.
-
thornadoj
aktív tag
válasz
AMDFan #40262 üzenetére
a választ nem tudom. a kis geniusom most a konyhában van egy BT adapterre kötve, és a mélyen hallatszik a legjobban, h egy maszlag, ahhoz képest ami az x-fi hd-val volt. gondolom az analóg jel minősége ennyit számít. szóval az erősítő hiába hajtja meg a hanszórómotort, ha a mozgása esetlen, maszatolós.
-
Pityu.
nagyúr
-
zuchy
őstag
válasz
AMDFan #40254 üzenetére
Pedig nem csak ennyi az eltérés. Nekem Kürissel, igaz moddolt, de sokat dobott a gyári Intel féle vacakhoz képest az X-Fi HD. Mind részletességben mind térben, mind magasokban. Szerintem aki komolyabban akar zenét hallgatni annak még a Genius mellé is megéri egy jobb hangkari.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
AMDFan #40244 üzenetére
Én ezt tudom,de ugye hozzá szoktam a basszushoz míg volt házi mozim vagy a kis 10 wattos genius is ami 2.1 volt ugye ott se volt magas meg olyan részletesség.Egyébként értem amit írsz én is vagyok úgy más dologba,hogy mindig,hogy akkor úgy gondoltam és cselekedtem,most meg teljesen más,pl az is,hogy vannak dolgaim amivel elégedett vagyok és nem kéne másik,ugye régen meg ebből is abból is jobbnál is jobb....
#thornadoj
Fentebb írta valaki,hogy inkább erősítőre kötötte és sokkal jobb lett a solo 6c mint a gyári erősítővel
#Attila0
Semmit nem értettem félre azt írta a srác,hogy ő megcsinálta passzívra és erősítőre kötötte.
-
newmoonlight
senior tag
válasz
AMDFan #40135 üzenetére
Szerintem sem lehet erőtlen egy 8"-os. (Elméletileg.)
De (ahogy lejjebb is írtam) az újnak még a reflexnyílásán is alig liffen kifelé a levegő. Az MR8-as a hátuljától 40-50 cm-re lógatott papírt teljesen elfújta a mélyeknél.
De pont azért kezdtem azzal a témakört, hogy van-e valaki, aki hallotta mindkettőt, mert én is alig akartam hinni a fülemnek.
Tényleg nem viccből vittem vissza őket a boltba.
-
newmoonlight
senior tag
válasz
AMDFan #40131 üzenetére
Steinberg UR22mkII. Papíron tényleg mélyre megy az új, de nem érzek belőle semmit. (A boltban is meghallgattam, amikor visszavittem. Dettó.)
(#40130) Bodz: Ja. Engem is azzal nyugtatgattak, hogy milyen precíz, meg semleges, meg kifinomult az új. Egyszerűen nem tudom leírni a különbséget. Az MR8-assal "megtelik" a ház, az MR824, meg olyan "nyöszörög valami a sarokban"-érzés.
-
newmoonlight
senior tag
válasz
AMDFan #40128 üzenetére
Lecseréltem (volna) az MR8 mk3-asokat az új MR824-esekre (úgy, hogy -bízva abban, hogy csak jobb lehet, mint az előző széria- nem hallgattam meg őket), aztán beüzemelés után úgy vittem vissza a boltba, mint a villám.
Aki az MR....mk3 szériában a mellbevágós mélyeket, a pattogó dinamikát, a karakteres, színezett hangzásvilágot, meg a brutális erőt díjazta, az hányni fog az új MR....24-sorozattól.
Lehet, hogy részletgazdagabb, meg neutrálisabb, meg több a közép, meg kifinomultabb, viszont azt hittem, hogy elbaxódott a hangkártyám, mert az MR8 mk3-ast 1m-ről (a 100-as osztású Windows hangerőállító) 2-es, 4-es fokozatán is lehetett hallani, az MR824-esen ugyanehhez 8-as, 10-es hangerőfokozat kellett.
Az MR8mk3 (ami most már falikarokon van
) reflexnyílásai mögött a függöny kb 40cm-re van, de 60-70%.os hangerőn úgy lifeg, mint az állat, az MR824-es mögött meg sem rezzent.
Az MR8-ast nem nagyon bírtam 70% felett hallgatni, az MR824-esen pedig 100%-nál simán. (Nem volt nagy élmény.)
A régi MR6-os is brutálisabban szól, mint az (egy mérettel nagyobb) új MR824-es.
Dinamika=0. Mélyek=0. Élmény=0. Egyszerűen nem értem...
Szerk.: Múlt pénteken megjött, ma vittem vissza a boltba és visszacseréltem a régi MR8-asaimra. Öröm, bódottá...
-
Pityu.
nagyúr
válasz
AMDFan #40093 üzenetére
Hát pedig a trust vigornak kétutasnak néznek ki a hangszórói,de egyébként unokaöcsémmel most meg kérdeztettem boltban és a felső kettő magasnak kinéző kamu.
Be vallom én már meg keveredtem
2.0 genius 1250b vagy trust vigor 2.1 jó ok itt van nekem a kis gagyi geniusom annál mind kettő csak jobb tudom
de mondjuk azt se szeretném ha minden hang csak dörmögő lenne mint ahogy nem minden zenében sem a basszus a lényeg.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
AMDFan #40078 üzenetére
Ez hülyeség,hogy arra van pénze amire akarja,mert meg szabja mit dolgozol és mennyit keresel,jó lehet ha spóróolsz évtizedek "már ha tudsz" akkor talán megengedheted azt amiről álmodozol de ez sem biztos.Rám pl a telefon rész nem jellemző mivel egy 8 éves nokia 5310 esem van amit nem szándékozom lecserélni,szóval nem mindenki cserélget mindent bármi áron,mondjuk ha a mostani hangszóróm lenne vagy féléves akkor hülye cserélgetős lennék de ez már a 3. konfig aminél kiszolgál szóval simán van 7 éves,nem akarok én annyira rá menni erre az ide varázsolódik elém a zene dologra.
-
HUAFBANDITA
tag
válasz
AMDFan #40000 üzenetére
na igen ez az aptX engem is érdekelne, mert a mostani "BT lánc" elvileg tudja! Amit észrevettem, hogy az újabb szabványú BT hangszórók (pl. JBL Boombox) alacsonyabb kivezérlésnél a forrás felől, zavaróan bizonytalankodik, talán a pontosabb frekvencia átvitel miatt! Szerinted honnan lehet tudni, hogy ez az aptX aktív, vagy nem? Azért nem olvastam utána mert a hangminőség rendben van a monitorokhoz képest!
-
dzsi23
addikt
válasz
AMDFan #39954 üzenetére
Igen, 4 ezer is pénz (sokaknak nem is kevés), és nem tudom, hogy el lehet-e adni használtan, amikor már nem kell neki, de ha csak egy hónap múlva vesz hangkártyát, gondoltam, addig se porosodjon a hangfal.
Én is azért stagnálok jelenleg a "laptop -> sz.r kábel -> 1250B" kombónál, mert nem tudom, hogy ehhez a hangfalhoz veszek egy olcsóbb dacot, vagy beruházok egy drágább hangfalra és komolyabb dacra, és én pl. sajnálnék 4 ezret egy normális kábelre, ha utána úgyis felesleges lesz.
De hogy neki megéri-e, azt csak ő tudja. -
szeva000
addikt
válasz
AMDFan #39947 üzenetére
Alapvetően semmi, 2eszközt kell használom. A PC -ben van Egy xonar ds, abból analóg jelet ki tudom hozni, esetleg az alaplapiból digitális jelet toslink kábellel.
A másik bemenet kell a tv-ről szintén ez a 2 csatlakozási megoldás jöhet szóba. Mivel sokszor a pana tv-ről kapcsolom be a NAS-on lévő zenéket, igy kell ez a megoldás is.
Tehát két bemenetre szükségem van. Most az edifier 1900t is igy van, de az átkerül a másik TV -re. -
leigazoka91
kezdő
válasz
AMDFan #39938 üzenetére
Nekem ebből az jön le, hogy a hifizeshez türelmetlen vagy. Hogy nincs tér, részlet?(Az LP meg most kezd újra divat lenni) Egy jó szobában (nagy) rendesen felepitett lánc nagyon jól tud szólni. Én Münchenben egy MBL omnididectionalis rendszernél kaptam agyfaxt na meg egy stúdió monitor na jó talán a JBL m2 tudja hozni a nagy Martin logan elektrosztatikus hangfalak terét. Igaz ezek horror pénzek és a lánc brutál türelmet igényel. De ha van és nem feltétlenül otthon, de valahol hallod az jó. Nekem is van otthon jbl lsr305 vezérlővel meg Oppo dac al, nagyon jó, minden zenémben elveszek. De de 1-2 zenenel nem hozta rám úgy a sirhatnekot mint pl egy Hifiman Shangri la vagy a Martin Logan.
-
alphamooncam
őstag
válasz
AMDFan #39931 üzenetére
Pont a Hitspace-ben hallgatóztam annak idején
-
-
PuMbA
titán
válasz
AMDFan #39801 üzenetére
" Így valóban, nagy hangerőn, mögöttem nagyon durván összevesznek a mélyek, búg összevissza minden, de a sweet pointban meglepően kiegyenlített a hangzás."
Nálam is így van, de ugye 2m-re van nekem ez a sweet point a hangfaltól, ahol minden nagyon jónak tűnik. Előrébb és hátrébb már jönnek a kiemelések
A hangfalaim mögött csak 30-40cm van a falhoz és ezek szerint ez okozhatja ezt.
-
Mukucs
senior tag
válasz
AMDFan #39785 üzenetére
Értem!
Mellette bal oldalt TV lesz, talán arrébb tudom majd húzni annyit, de szerintem az a méter csak 50 centi lesz.
De, az asztalra tervezem őket, azért vettem ilyen széleset..PuMbA: Az a puff nem sokat ér?
..az a baj, hogy igazából fogalmam sincs, hogy miket kell majd vegyek, hogy értékelhető akusztikát kapjak.. vannak ötleteid? Nagyobb ágy mindenképp lesz, előtte egy komóddal. Esetleg, ha az ajtóra rakok valami borítást? Olcsóbb féle akusztikai paneleket? Szerintem nem mutatna rosszul..
-
Degeczi
nagyúr
válasz
AMDFan #39765 üzenetére
Igen, ez is fontos lehet: csak az igazán drága (messze ezen a topikon túlmutató) rendszerek szólnak szépen alacsony hangerőn is, de általánosságban a pici hangszórók csak jól meghajtva vannak nagyjából egyensúlyban, és tényleg valószínű, h egy nagyobb példány jobban viselkedik ezen a téren
-
Adames
tag
válasz
AMDFan #39758 üzenetére
Ok. Én azért gondoltam a 6"-os hangfalra és hozzá a szub megoldásra, mert panelban lakok, és ugyebár ezeken a hangfalakon nincs hátul olyan lehetőség, hogy visszábbveszek a mélyből.
Egy 8"-os hangfal még lehet, hogy a -2dB mély kapcsolójával zavaró lenne egy társasházban.
Viszont egy 6"-os már talán nem annyira, és ha éppen olyanom van, hogy szarok mindenre és több mélyre vágyom akár zenében akár filmet nézve, akkor meg bekapcsolom még a szubot hozzá.Vélemény?
-
Adames
tag
válasz
AMDFan #39746 üzenetére
Mit szóltok a legújabb Mackie MR hangfalakhoz? MR524, 624 és 824
Szerintem dögösen néznek ki, bár lehetett volna egyszínű is a hangfal eleje az oldalával.
Az eleje ugyanis fekete, az oldala pedig szürke. A hangszóró pedig fényes felületű bennük.Aztán....JBL lsr305-ös monitorokról külföldi fórumokon csak jókat írnak.
Valaki hallotta már ezeket élőben, hogy mondjuk egy Mackie-hez képest mivel szólnak másképpebben?
Jobb, vagy nem jobb?Valamint melyik a jobb kompozíció?
Egy 6"-os monitor és hozzá egy 10"-es szub, vagy pedig egy 8"-os monitor szub nélkül? -
Northlorien
tag
válasz
AMDFan #39743 üzenetére
Ezért is írtam, hogy számomra. A kisebb mackiek kicsit olyanok mintha hordóból szólnának, a nagyok tök jók, csak kicsit laposak - stúdió hangfalnál nem hátrány. A solo 6c-t melegebbnek éreztem hozzájuk képest, és leginkább a meghallgatott LSR305-hoz vannak közelebb - pár zenész ismerősnek hasonló volt a véleménye. De ez magánvélemény természetesen, ahogy ezt írtam is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Tenda RX2 Pro Wifi6 Router
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest