Hirdetés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
Kene venni az asszonynak valamit, ugyis szulinapja lesz, mert mar nem birom hallgatni a Logitech akarmi 2.1-et. Pedig ritkan vagyok nala, de..
Musiland Monitor 01 Mini a forras.A Modecomok hangja egyre jobb az ar novekedesevel?
56U - 13000
80U - 17000
120U - 26000Vagy esetleg Woow (Swans)?
D1010MKII - 19000
D1080MKII - 27000 -
imibogyo
veterán
Na közben tegnap én is vettem egy 1255B-t. Annyian ajánlottátok itt, hogy gondoltam meg kell hallgatnom. A bejáratásig túl sokat nem tudok mondani, de elöljáróban annyit, hogy eddig nagyon korrekt hangja van, még így egy picit nyersen is.

-
Vekko
aktív tag
Sziasztok!
Létezik jelenleg jó 2.1-es hangfalszett? Mindenes lenne: játék, film, zene.
-
tipuka
addikt
válasz
schawo
üzenetére
Igen azt észrevettem én is kivételesen, tetszik a V2 külseje.

Az a baj, hogy nem tudni, hogy ennél a modellnél is jobb ez alumínium hangszórós, mint a kevlár. Bár lenne itt valaki, aki vett ilyet és ért is hozzá, nem csak megvette, mert azt látta meg a boltban.
Fontos, hogy ne színezgessen nekem semmit, nem csak 1-2 stílust szeretek, és "zenét akarok hallgatni", ha érted.
-
schawo
titán
válasz
tipuka
üzenetére
A képen tévesen a kevlár hangszórós v1 van. A v2 mélyközepe alumínium és konzervatívabb fekete. Volt már alu hangszórós monitordobozom, azok nagyon jól tudnak szólni, szóval simán lehet előrelépés az amúgy is jó v1-hez képest.
BX5-t még nem hallottam, ahogy Pro5 V2-t sem.
Van másik M-Audióm és Prodipe-om is, de ez nem segít két ismeretlen eszköz összehasonlításánál. -
tipuka
addikt
válasz
schawo
üzenetére
Köszi a gyors válaszokat, nem kellett sokáig győzködnötök.
Kár, hogy utóbbi az passzív, bejött volna.
Így kuka nagyon tényleg.Igen 67500 ft a Prodipe Pro 5 V2. z megéri a 12k ft felárat a BX5-tel szemben? Külsőre amúgy nagyon vad.

-
aram01
nagyúr
Genius 1255B-már annyiszor hallom hogy le tudnám rajzolni a cumót

a mély hangzása ki tud vátani egy 10-15k 2.1-et? -
schawo
titán
válasz
tipuka
üzenetére
A 4"-os aktív, de drága egy noname cégtől, a 6"-os meg passzív, és így ebben a formában ugyanúgy igaz az előző állítás.
Nem a BX5 kategóriája. Az egyik mert 4"-os, a másik meg mert passzív. És egyébként is inkább vennék BX5-t, az M-Audio monitorommal nagyon meg vagyok elégedve.
De ugyanennyiért ott van a Prodipe Pro5 is.
-
tipuka
addikt
erről és erről van valami vélemény?
más boltban amit néztem drágább árat találtam csak (legalább is én), de nem tudom milyenek lehetnek
spec alapján nem tűnnek rosszak, az egyik aktiv, a másik meg nem tudom eldönteni, hogy mi, mert össze-vissza írnak róla. 
vagy ezek a BX5-höz nem érnek fel tudásban, csak árban?
-
dudika10
veterán
válasz
hoffman_
üzenetére
Najó, csak ez nem az R1600 hibája, a kábel alapzaja mindenhol meglenne.
Csak azért egyébként, mert a Prodipe-ra mondanám, hogy az zajos, de az is csak annyira, hogy 1 méterről már a számítógépek túlnyomó többsége úgyis elnyomja azt a zajt, az R1600 meg ennél nagyságrenddel halkabb.
(#17780) hoffman_: 5m-en nem kerülheted el az alapzajt kar vastagságú kábellel sem...

-
hoffman_
nagyúr
válasz
dudika10
üzenetére
elmúlik igen
tudom én, hogy a szemetes jel miatt ilyen. bár az most meglepett, hogy enélkül tényleg milyen halk. meg mondom, ahhoz, hogy halljam, azért 1-2 méternél beljebb kell kerülni.schawo:
igazából nem akkora negatívum, hogy emiatt ne vegye meg bárki is, egyáltalán nem zavaró, csak megemlítettem

-
-
hoffman_
nagyúr
van ez így, nem tudnak két ugyanolyat gyártani. plusz nekem egy 5 méteres gagyi analóg kábelen megy hozzá a hang, ez se épp javít a dolgon
de a zúgás általában mindenhol megvan, maximum nagyon szolidan.azért az enyém se úgy zúg, hogy a konyhában is hallom. üres, néma szobában az 1-2 méterre a hangfaltól már hallani.
-
hoffman_
nagyúr
2.1-et kérdezett, vagy valamit félreértettem
de ha már, akkor lepötyögöm.r1600t pár hónap használat után:
+ megéri a pénzét(bár nem 30-ért), igényes összeszerelés, szép
+ zenehallgatásra tökéletes, ha valaki nyitni akar komolyabb minőség felé, akkor jó kezdő lépés- az elektronika nem a legacélosabb, zúg
relatív:
~ durva elektromos zenére nem jó, mert a dübörgést nemes egyszerűséggel kihagyja, felépítéséből adódóan
~ filmre én szeretem, szépek hoz ki mindent, csak nem robbantja le a plafont, ami kevés esetben hiányzik -
PuMbA
titán
-
laszak
tag
PS3-hoz vennék valamilyen 2.0 esetleg 2.1 rendszert.
Egyelőre RCA-n keresztül kötném rá a konzolra.Max 30k a keret.
Creative GigaWorks T20 II
Creative GigaWorks T40 IIErre a 2-re gondoltam, nem tudom, megéri-e a T40 a felárat?
Esetleg a GigaWorsk T3 -ról is szívesen olvasnék véleményt (árban már 50k)
Illetve, szívesen várok alternatívákat is, akár az olcsóbb szegmensben.
-
schawo
titán
válasz
AMDFan
üzenetére
A tisztaság, meg az egyéb általános zenei hangminőségi jellemzők nagyon sok tényezőtől függnek, és ezek szerintem leginkább függnek a DAC-tól, ami mindkettő alatt nagyszerű, szóval ebben nem igazán érzek különbséget. Viszont bármi, amit mondjuk a monitoron kevertem (vagy egyszerűen csak meghallgattam), és utána hazaviszem, otthon mindig megjegyzem, hogy itt mennyivel jobban szól, legyen az komolyzene, jazz, pop, metál, vagy rock. De kutyulni eszembe se jutna a hifin, mert annak nem tökéletesen sima a frekimenete.
-
AMDFan
addikt
válasz
schawo
üzenetére
A jól szól az elég sok szintű persze

Nem hallottam még a Rubicont de pl csodálkoznék ha térben, pozicionáltságban olyan élményt tudna nyújtani mint az M-Audio-d. Énekhangok meg hangtisztaság tekintetében szintén csodálkoznék. Az, hogy jobban zenél az meg már a szubjektív kategória. Fejhallgatós párhuzamba azt tudnám mondani, hogy Shure 840 vs K601. Igazából a kettő közül a K601 az amelyik az én olvasatomban jobb, és leülök vele csak zenét hallgatni, a 840 pedig az amin minden zene jól szól még a szar felvételek is. De nem jön át annyira a 840-el az adott zene sajátossága(i) mint a K601-el. -
schawo
titán
válasz
AMDFan
üzenetére
Normális hifin és normális stúdió monitoron is alapvetően jól kell szólnia metálnak. Ennek a "jól szól"-nak viszont, mint mindennek a világon, vannak fokozatai.
Igaz nem pont Genelecem van, de azért a monitorjaim messze nem kutyaütők, viszont a hifimen jobban szeretem a metált is. Mindkettőn teljesen hallgatható és élvezetes, de a hifim valahogy jobban zenél.
Mellesleg a Rokit elég belépő kategória, és színez, de nem zenél.
Majd egyszer meghallgatom egy rendes helyen is a 8050-t, mert nekem is lassan csereérett lesz a monitorom, és valamerre mozdulnom kell.

-
HUAFBANDITA
tag
válasz
AMDFan
üzenetére
Nekem is kéne minimum 4db tápkábel+4db XLR kábel+1USB kábel a nagy nevektől, mert úgy érzem, hogy valami nem az igazi
(Ismerősök ezt tanácsolták) (Mert a mostani 4táp+4XLR+USB az szar, mert gyári) Na én pont nem kezdek ebbe bele, elég hányinger ami a Hi-Fi topikban megy, egy nagy kirakat az egész. Teljesen igazad van! -
AMDFan
addikt
válasz
HUAFBANDITA
üzenetére
Sokan leírták azt is amit ő Zoli írt. Audiofil berkekben nem igazán elfogadottak a stúdió eszközök. Ebbe nem mennék bele igazából. Van aki nem a fülére a hallgat hanem arra amit lát. Lát egy nagy 20 kilós erősítőt vastag kábelekkel rákötve a hangfalakat, és melléteszik a Genelec integrált erősítőjét az olcsó STK IC-vel és egyszerűen nem érti a szituációt
Pedig a szituáció az, hogy a hangtechnika nem vuduzás meg ezotéria, hanem komoly mérnöki munka. Ezt sokan nem vallják be még maguknak sem.szerk: Persze nem azt akarom mondani, hogy a 20 kilós drága erősítő nem komoly mérnöki munka eredménye, mindössze a cél más. Más célok mentén kell megtervezni egy erősítőt amire bármilyen passzív hangváltós hangfalat ráköthetsz és meg kell szólalnia, lehetőleg jól. És más az amikor egy konkrét hangszóróhoz terveznek erősítőt mert tudják, hogy kizárólag az lesz rákötve.
-
AMDFan
addikt
válasz
Zoli133
üzenetére
Na igen ez sokszor megtévesztő tud lenni. Én is szeretem a metalt és volt olyan időszakom amikor úgymond elhitették velem, hogy bizony egy jó rendszeren szarul szól a metál, hát hiszen hallgasd meg hogy milyen gyönyörűen szól a Rebeca Pidgeon ezen a rendszeren. Ha szarul szól a metal az nem a rendszer hibája hanem a zenéé. Kb fél évig voltam úgy, hogy alig hallgattam a régi kedvenceimet, aztán jött egy váltás, elhatároztam, hogy jó akkor nem kell audiofil hangzás, inkább szóljon nagyot. Még a hangkártyámat is eladtam, visszaálltam integrált hangra. Aztán engem konkrétan a Genelec döbbentett rá arra, hogy bizony van olyan, hogy a Rebeca Pidgeon is meg a Dream Theater meg a Kryptic Minds is jól szól. Persze ez nem egyedülálló dolog, nem csak a Genelec van, de mással nem tudok példálózni. És hozzá kell tennem, hogy a stúdió cuccok között is hangzásban komoly eltérések vannak, mert általában a gyártók belépő kategóriás termékei (pl a Mackie MR5-8) igencsak színezhetik a hangot, de az kétségtelen, hogy technikailag jók. A Mackienél is a HR sorozat az igazi. Vagy ha nem szinezik mint pl a KRK Rokitnál akkor ott tényleg kicsit lapos hangúnak érezheti az ember.
De összességében én mindenkit arra bíztatok, hogy ha szereti a zenét, akkor érdemes áldozni egy Geniusnál komolyabb hangfalra és kinyílik a világ. Több stílust több zenét fog megismerni az ember, megváltozik a hozzáállása a zenéhez, igényesebb lesz. A hifi topicban volt egy hozzászólása a hifizésről Auratechnek, azt érdemes idézni:
"Kiműveltebb, zenei minőségre érzékenyebb lesz- lett eddig még mindenki. A zenehallgatási tudatosság, legyen az muzikális vagy műszaki, szellemi, kultúrális gyökerű, hozzátesz az emberhez.
Aki 10000 festményt megnéz, annak megváltozik a látása." -
Zoli133
addikt
válasz
HUAFBANDITA
üzenetére
Érvelés? Inkább csak tapasztalat/vélemény cserének mondanám. Neki jóval több tapasztalata van a témában ehhez kétség sem fér, viszont én más következtetésre jutottam ennyi, nem igazán érveltem.

Ha sikerül megszervezni a meghallgatást mindenképp írok róla. -
HUAFBANDITA
tag
válasz
Zoli133
üzenetére
Üdv!
Nekem AMDFan érvelése sokkal szimpatikusabb, ezért írj már egy véleményt ez után is "Egyébként közben megfogalmazódott benne, hogy mi lenne ha megint meghallgatnám a két láncot ezúttal saját zenékkel, netán közös forrásról, hogy csak az erősítő/hangfal legyen a különbözet"
-
Zoli133
addikt
válasz
imibogyo
üzenetére
El kell ismernem, hibásan fogalmaztam, teljesen jogos a belekötésed.

(#17754) AMDFan: Hát az én zenéim leginkább prgresszív rock, progresszív metal kategóriába sorolhatóak. (Dream Theater, Neal Morse, Flower Kings, hasonlók). Illetve még egy két "nem hörgős" metal (power netán szimfónikus alfaj) innentől meg lágyabbak, Clapton, RHCP mondjuk.
Hangzásbeli elvárás? Hmm ezt nehéz, egy fül/fejhallgatónál tudom mit várok el, de a hangfalakkal még nincs akkora tapasztalatom, hogy egyértelműen megfogalmazzam.
-
imibogyo
veterán
válasz
Zoli133
üzenetére
Persze tiszta sor, csak azért kötöttem bele, mert volt a mondatodban egy jó nagy általánosítás, ami szerintem abban a formában nem igaz. Ha úgy szólt volna a mondatod, hogy az olcsó hangfalakba épített dac-ok rossz minőségűek, úgy persze már igaz. De ez lehet csak szőrszál hasogatás.

Nekem volt még egy jó tapasztalatom olcsó dac kategóriában. Ez pedig nem volt más, mint a kb. 25k-ért beszerzett Musical Paradise MP302-őm. Az egy nagyon jó cucc volt, azóta is sajnálom, hogy eladtam és azóta sem találok olyan eszközt ami megközelítené azt funkcionalitásban és ár/teljesitmény/funkció mutatóban (dac, aux, fejh. erősítő, hangfal erősítő, pre-out). Főleg úgy, hogy a Pre-Out része még kikapcsolt állapotban is működött dac-ról és aux-ról is (ide volt kötve a Presenter a HD660-al), a hangfal részére pedig egy pár Telefunken, egy pár Jamo, valamint a képeken is látható noname szürke dobozok is és néha még egy Roadstar pár is. Persze soha sem egyszerre, csak élveztem, hogy mindegyikkel máshogy szól.

-
AMDFan
addikt
válasz
Zoli133
üzenetére
Nyilván a hifizés meg a zenehallgatás az nagyrészt szubjektív dolog, ezért van ennyiféle gyártó meg megközelítés. De arra kíváncsi lennék, hogy mi a te zenéd, és mi az amit elvársz hangzásban. Az a gond általában az "audiofil" rendszerekkel, hogy a lágy muzsikákra vannak kihegyezve, és azon tényleg lenyűgözőek, de ha beteszel valami "karcosabbat" azon a füled spontán vérzésnek indul
Jó ez most rosszindulatú poén volt 
-
Zoli133
addikt
válasz
AMDFan
üzenetére
A könnyebbség miatt a második résszel kezdeném. A genelec hallgatása bemért szobába történt optimális távolságból tehát azzal nem volt gondom. Illetve a másik láncot is optimális pozícióból hallgattam és sajnos az is úgy nézett ki, hogy 1 pont van ahol optimálisan szól. De a tulaj szerint minél többet fejleszt annál inkább igaz ez a rendszerre, hogy szűkül a hallgató optimális elhelyezkedése.
A házimozis szetteket meg ne keverjük ide, az egy harmadik világ.A zenéről illetve még 1 apróság ami az, hogy azt viszont sajnos el tudom képzelni, hogy a genelec nem tudom milyen DAC-ról ment, ez ugye köztudottan visszafoghatta.
Tehát zene: Genelecet, is többféle zenével hallgattam a mai dübörgős számomra elviselhetetlen zenékkel is kellett illetve sikerült lágyabb jazz-esebb, blues-osabb majd rock-osabb nótákat hallgatni rajta, sehol nem éreztem otthon magam a dalban. Persze nem is igazán az én zenéim voltak.
Elac: Nos itt blues majd jazz orientált zenével indultunk később lett rock, illetve klasszikus muzsika is. Viszont ezek se az én zenéim voltak mégis szinte az első pillanatoktól lenyűgöztek.Egyébként közben megfogalmazódott benne, hogy mi lenne ha megint meghallgatnám a két láncot ezúttal saját zenékkel, netán közös forrásról, hogy csak az erősítő/hangfal legyen a különbözet. Bár ez utóbbi már rengeteg szervezést igényelne.
(#17752) imibogyo Az a bajom hogy nem feltételezem ,hogy egy 6k-s dobozba akár 3k-t érő DACot raknak, mert azok elismerem ,hogy jobbak, de ami az R600ban lehet. Mondjuk utoljára USBs egybe eszköz egy gamer fejhallgató volt a kezem közt és nagyon nem hiányzik, persze az is más világ.
-
imibogyo
veterán
válasz
Zoli133
üzenetére
Ráadásul az olcsó USB-s DAC-ok jó ha az alaplapi integrált szintjén vannak.
Ezzel azért bőven tudnék vitatkozni. Én jelenleg 2 ELE dac-ot is nyúzok, olcsó volt így vettem kettőt (egyik, másik), hogy össze tudjam őket hasonlítani, de nagyon meg vagyok velük elégedve. Mondom ezt úgy, hogy előtte 1,5 évig koporsó HRT MS2+-ot nyúztam Presenterrel, ami azért egy másik kategória, de azért nem éreztem, hogy visszaestem volna a pincébe minőségben a kis dac miatt. Az alaplapitól pedig nagyon messze van. Legalábbis az én fülemnek.
Mondom természetes, hogy vannak ennél sokkal jobb dac-ok, de azért áráért egy nagyon jó választás.

-
AMDFan
addikt
válasz
Zoli133
üzenetére
Nagyon sok függ attól is, hogy milyen az ízlésed. Én az évek folyamán arra jöttem rá, hogy egy zene igazi értékét akkor mutatja meg egy hangrendszer ha nem tesz hozzá, nem másítja meg ami a felvételen van. A Genelec ezt teszi, ha nem lenne semleges a hangja, akkor elkezdene válogatni a zenei stílusok között. Nekem alapvető fontosságú, hogy élvezzem a hangfalamon az összes zenei stílust amit hallgatok. Pár rendszert meghallgattam már, szinte kivétel nélkül az volt a problémám, hogy valamelyik stílus nem szólt rajta jól. Az oka pontosan az ami miatt egy másik stíluson kiemelkedő tud lenni, hozzátesz a zenéhez. Én ezt nem szeretem. Volt már olyan rendszerem is ami audiofil irányba ment el, meg volt olyan is ami a "veretős" irányba ment el. Mindkettő unalmas lett egy idő után, mert megszabta hogy milyen zenéket tudok vele hallgatni.
Ja és még egy fontos dolog, ami sokaknak nem tűnik fel. A Genelec 8000-es széria darabjai közeltéri lehallgató monitorok. A 8050 ezekből már ugye méretét tekintve megtévesztően nagy, de a gyártó ajánlása szerint az ideális hallgatói távolság 1,5 méter. Nem 2,5 meg 3,5 ahonnan általában egy nagy álló hangfalat hallgatnak. Ez a hangján is hallatszik, általában ha közelről hallgatsz meg egy hangfalat akkor a hangja nem ugyanolyan tiszta mint amikor 3 méterről hallgatod. Mondhatjuk úgy is, hogy a legtöbb hangfalnak jól áll a távolság

A Genelecnek a tere az ideális távolságból hallgatva egészen elképesztően pontos. Igaz az is, hogy a sweet point elég szűk, gyakorlatilag egy ember tudja csak hallgatni egy időben. Sajnos annak, hogy te beállítasz egy álló hangfalat 25nm-re és egy kanapéról akár ketten is hallgatjátok bizony "ára" van. Felhasználástól függően nem ugyanúgy alkotnak meg egy akár házimozi szettben is alkalmazható álló dobozt meg egy közeltéri stúdió monitort. Mindenhol kell kompromisszumot kötni, a Genelecnél azzal kötsz kompromisszumot, hogy közeltérről hozza a csúcsminőséget egy szűk sweet pointban.
Szóval soktényezős a történet és lehetne még folytatni. -
Zoli133
addikt
válasz
hoffman_
üzenetére
ha ez a két lehetőség inkább a genius.
Az r600 talán tized annyit se tud mint nagy testvére, az indok: USB
tehát a hangszórók és erősítő mellé még egy hangkártyát is kelett a dobozba tenni, ami költségeloszlás tekintetében nem túl hatékonyan érinti a dolgot. Ráadásul az olcsó USB-s DAC-ok jó ha az alaplapi integrált szintjén vannak. -
hoffman_
nagyúr
már miért lenne szar? az r600 ha negyed annyit is tud, mint az r1600, már akkor is jó. az 1250b-ről meg speciel tudom is, hogy jó, eddig "ajánlott" volt az is. az 1255b szerintem ronda, ez szempont.
oké, hogy ez mind low-end, de nem szeretem ezt a csípőből fikázást, mikor itt hangyfasznyi különbségről beszélhetünk csak. bíztam benne, hogy valaki hallgatta/hallotta őket már, tud relevánsan válaszolni, de akkor valószínűleg megint nekem fog egy hónapomba kerülni, hogy egyedül utánajárjak, és kipróbáljam mindet.
-
PuMbA
titán
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok!
öcsémnek kellene valami nagyon olcsó cumó, hogy ne fejhallgatón kelljen végre gépeznie mindig. modecom hf24-et szerettem volna, de teljesen eltűnt a netről. milyen egyéb alternatíva van esetleg? genius 1250b az, ami még ilyen árban beleférne, 9-12 ezer között keresgélek. más esetleg született az elmúlt fél évben, amit még nem ismerek? vagy a hf24 fellelhető még valahol?
-
AMDFan
addikt
válasz
vmatyko
üzenetére
Hatalmas tévedésben élsz, de ebbe ne menjünk bele, mert nagyon csúnya offok szoktak belőle lenni. Egy normálisan kódolt mp3-at nem tudsz megkülönböztetni a flactól vakteszten, nagyon drága rendszeren sem. Ebből volt már itt meg a hifi topikban pár vita, olvasd vissza.
-
vmatyko
tag
Azért azt nagyon sokan elfelejtik az audio tanácsadásnál, hogy a média minősége az elsődleges szempont egy jó hangzásnál.
tömörített zenénél és filmeknél (mint amit a felhasználók 99%-a használ) eleve elveszik a hangból rengeteg info, így erre a felhasználásra szinte fölösleges komolyabb rendszert építeni.
Ha mindenki flac-ot meg blueray-t hallgatna/nézne, akkor ok, de nem így van.
-
törölt tag
Lehet nincs. Kettő darab bújik meg a statikusok mögött.
-
RM1
aktív tag
válasz
üzenetére
Függ az egyéntől is, én is sztereó párti vagyok, de a 2.1 megfelelő körülmények között gyakorlatilag olyan. (Itt most nem a 30-40 ezres 2.1-re gondolok.) Az említett mélysugárzó kialakításából azt látom, hogy inkább házimozihoz való. (Lehet nincs igazam.) A rendszer többi része sem mindegy. Én konkrétan a gyártói ajánlás szerinti mélynyomóval rendelkezem (KRK RP6 + 10S), a sávszűrőt is az ajánlottnak megfelelően állítottam be. Hallottam már hifis mélynyomót, de valahogy azt érzem, hogy jóval gyengébbek, mint a stúdiósnak nevezett társaik. Illetve jó részük nem is sztereó zenére, sokkal inkább házimozira készült.
-
törölt tag
Közel 10 évig hifiztem. Az "olcsó" sub kihallatszik a zenéből, akkor megöli azt. A jó sub-t úgy a legkönnyebb felismerni, hogy azt hiszed elfelejtetted bekapcsolni. Nekem sosem sikerült tökéletesen rendszerbe integrálni. Amikor pár napig úgy éreztem, hogy jó, akkor az egyik zenénél megzavart. Ez egy REL Quake volt, ez volt mind közül a kedvencem (pedig nem a legdrágább), jó egy évig használtam. De végül száműztem és maradtam a nyugodt zenehallgatásnál, alsó oktávok nélkül (mert a kevesebb néha több). Egy ideig hiányérzetem volt, de megszoktam, mi több rájöttem, hogy nekem inkább ez kell. Egyedül filmeknél hiányzott az a kellemes "morgás", amit egy-két hátborzongató jelenet hozott magával. Az idők alatt filmezési szokásaim is változtak, könnyebb minőségi filmek felé (pld. Sundance, Cannes, Toronto-i fesztiválokra vitt filmek), így itt is egyre szükségtelenebbé vált és eleget nyújtott egy 13 cm-es hangszóró, egy 20 nm-es szobában. Olykor még így is ért meglepetés, megfelelő erősítővel.
-
-
AMDFan
addikt
válasz
üzenetére
Ez így van, annyit tennék hozzá, hogy ütős mélyeket valóban tudnak produkálni a 13as hangszórók, de igazán mélyre menni már csak a 20as tud. Stúdió 2.1-nél pedig annyiban pozitív a helyzet, hogy ott általában már egymáshoz vannak illesztve a szub és a szatelitek, tehát jó esetben nem kapsz rossz hangot, de ugye itt egy belépő szintű 2.1 is 200k fölött van.
-
törölt tag
A .1-el nagyon vigyáznék. Könnyen tönkreteheti az egészet. A hifiben nem nagyon találkoztam olyan mélysugárzóval, ami 150 ezer alatt alkalmas lett volna zavartalanul beleolvadni a sztereóba (kipróbáltam néhány REL-t). Viszont már egy 13 cm-es hangszóró is meg tudta mozgatni úgy a levegőt, hogy azt bizony érezni is lehetett. Az évek során egyre kisebb hangsugárzóim lettek, mert nagyon gyorsak és a végén a subot is fájó szívvel, de elhagytam.
-
Zoli133
addikt
Csak, hogy néha írjak ide is.
Volt alkalmam hallgatni genelec-et. 8050-et és valamelyik kis testvérét is. Nekem olyan semmilyenek voltak nem tudtam vele élvezni a zenét. Ellentétben rá 1-2 héttel sikerült meghallgatni egyik fórumtárs hifi-s láncát ami viszont tényleg lenyűgözött. Persze abban volt pár év tapasztalat, mire összerakta, de mégis ott megvolt az az érzés, hogy nem akarok mást csinálni csak zenét hallgatni az elkövetkezendő 1 hétben. Ekkor döntöttem úgy hogyha lesz pénzem akkor a komponens rendszerek irányába mozdulok el inkább. -
RM1
aktív tag
válasz
üzenetére
AMDFannak korábban volt Mackie MR5 hangszórója is, nekem jelenleg is az van, így azért amit ő ír úgy gondolom számomra is mértékadó lehet. Hallottam már Genelec hangfalat korábban, bár akkor úgy ítéltem meg, hogy ez már inkább munkára, mint zenehallgatásra való. Azóta persze eltelt pár év, én is egyre kevésbé hiszek abban, hogy egy 3-500 ezres hifi jobb választás lenne, mint egy aktív stúdió monitor (2.0 vagy 2.1).
-
AMDFan
addikt
válasz
üzenetére
Ez így van, a hifiről nehéz írni. Amiről igazából szeretnék írni, és lehet, hogy fogok is, hogy mi értelme van jobb hangrendszert beszerezni, mi a különbség egy olcsóbb 2.1 és egy korrekt stúdió monitor között. Én azt látom, hogy sokan szeretik a zenét, de kevesen hajlandóak áldozni rá, akik akár meg is tehetnék de inkább vesznek egy jó okostelefont, vagy videókártyát, vagy divatos ruhát. Igen ez a vicc, manapság egy divatosabb cipő+nadrág+ing árából kijön egy belépő szintű stúdió monitor...
-
törölt tag
válasz
AMDFan
üzenetére
Nem szeretem a dögös hangot. Majd az M-Audio és a Prodipe között fogok dönteni. Utóbbi felé húzok az első reflex miatt. Szerintem nincs értelme összehasonlítani az olcsóbb hangfalakkal a Genelec-et. Nehéz hifiről írni. Függ a szobától, a forrástól, a zenétől, de még akár a hangulatodtól is. Ez a "teszt" simán eltorzíthatja egy másik emberben kialakult képet, könnyű félreolvasni is egy "tesztet", sok lehet a csalódás miatta. Én is azt vallom, hogy meg kell hallgatni, amit lehet. Hosszú távon még így is mellé lehet lőni. Ez nem egy egyszerű történet, de le lehet egyszerűsíteni. Soha nem hallgatsz meg jobbat.
A friendlyhouse mellett hol lehet még hallgatózni? Ha valamelyik nem lenne náluk.
-
AMDFan
addikt
Én sajnos a Prodipeot nem hallottam, erről talán dudikat kellene megkérdezni, hogy milyen különbségek vannak.
(#17721) NewmanHD: a KRK egy szárazabb hangzást képvisel az M-Audiohoz képest szerintem. Persze itt már sok függ a forrástól is. A friendlyhouseban meg lehet halllgatni a hangjukat.
(#17722) ricsard88: nem tudom, hogy mennyire van-e értelme egy ilyen "tesztnek", én is gondolkoztam rajta hogy írok róla, lehet hogy megteszem.
-
törölt tag
Vagy a KRK Rokit 5 G3-hoz képest? Bár ez a sárga hangszóró kicsit rontja a képet a neki szánt környezetbe (nem a külső a fontos, de az ár is érezhetően magasabb). Ha jól visszaemlékszem, nálam a front reflexes dobozok jobban szóltak (de a zártat még jobban preferáltam). Apropó, vannak zárt monitorok ilyesmi kategóriában?
-
JoinR
őstag
Az M-Audio BX5 D2 hol van a Prodipe Pro 5 V2-höz képest? Ha van olyan jó ár/érték arányú, akkor inkább 60k alatt maradnék...viszont méretben jóval kisebb, helyhiányom meg nincs. Friendly House-ban meg lehet őket hallgatni? (vagy akárhol BP-en)
-
tipuka
addikt
válasz
HUAFBANDITA
üzenetére
Én se vagyok gazdagabb, azért akadt fent a szemem az áron.
Én kiflit meg zsömlét eszek, fél kiló kenyér nem fogyna el.
Azt már én is látom régóta, hogy itt mélyre kell nyúlni a belépőszinthez is.
De, ha a fene fenét eszik, akkor is lesz egy studio monitor párom egy jó hangkártyával. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
HUAFBANDITA
üzenetére
+1
-
HUAFBANDITA
tag
válasz
tipuka
üzenetére
Szia!
Igen annyi darabja, de ha jobban belegondolsz akkor ez Hi-Fi vonalon 2 hangfal+erősítő 160ért! Tehát újonnan egy sztereó erősítő+2 doboz nem hiszem, hogy elérhető ennyiért, ilyen minőségben! Nekem ez rengeteg pénz, de imádom a zsíros kenyeret hagymával
Amúgy ez belépő szint, de legalább a jó munkás embernek elérhető! AMDFan Genelec 8050A párosa már egy másik kategória 
-
tipuka
addikt
válasz
HUAFBANDITA
üzenetére
én is most nézem, elég komoly
80k/db-os ára van annak JBL-nek
-
trufa12
addikt
válasz
HUAFBANDITA
üzenetére
1 ilyen rendszerrel lehet is koncert hangulatot teremteni

-
AMDFan
addikt
válasz
HUAFBANDITA
üzenetére
Jó kis rendszered van
Stúdiótechnikát mindenkinek! 
-
HUAFBANDITA
tag
válasz
AMDFan
üzenetére
Szia!
Teljesen egyetértek! Hi-Fi kedvelő ismerőseim mindig azon agyalnak, hogy mit kéne még módosítani a rendszerükön mi a leggyengébb láncszem, adnak-vesznek folyamatosan, végeláthatatlanul. A monitorok mindenevők szerintem is, most már végre tapasztalatból írhatom. Halkan is gyönyörűen szólnak, de ha kell koncerthangulatot hoznak a szobába

-
PuMbA
titán
válasz
internation
üzenetére
Nem és annak sincs értelme, hogy 620 hangszóró van egy hangfalban

-
PuMbA
titán
válasz
internation
üzenetére
R1600T vagy olcsóbbért Genius 1255B

-
Bib
addikt
válasz
üzenetére
Szerintem filmnézésre ilyet vegyél : yamaha yas 101
Nekem van egy ilyenem és nagyon jól szól.Bár sajna s 30-40k -s keretedbe nem fér bele. -
internation
csendes tag
Sziasztok!
A következő dilemmám lenne:
vagy
Zenéhez és a hamarosan megjelenő Batman játékhoz.
-
tipuka
addikt
Most nézem, hogy a BX8 ára felment 89,900 Ft -ra. Olcsóbban gondolom nincs máshol?
(mondjuk a friendly house-nál ingyenes szállítás van)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Eladó Vivo Y19S 6/128GB fehér / 12 hónap jótállás
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1185G7 32 GB RAM Iris Xe 4k kijelző garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nothing Phone (1) / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Így kuka nagyon tényleg.

(Ismerősök ezt tanácsolták) (Mert a mostani 4táp+4XLR+USB az szar, mert gyári) Na én pont nem kezdek ebbe bele, elég hányinger ami a Hi-Fi topikban megy, egy nagy kirakat az egész. Teljesen igazad van!