Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AMDFan

    addikt

    válasz Zoli133 #17756 üzenetére

    Na igen ez sokszor megtévesztő tud lenni. Én is szeretem a metalt és volt olyan időszakom amikor úgymond elhitették velem, hogy bizony egy jó rendszeren szarul szól a metál, hát hiszen hallgasd meg hogy milyen gyönyörűen szól a Rebeca Pidgeon ezen a rendszeren. Ha szarul szól a metal az nem a rendszer hibája hanem a zenéé. Kb fél évig voltam úgy, hogy alig hallgattam a régi kedvenceimet, aztán jött egy váltás, elhatároztam, hogy jó akkor nem kell audiofil hangzás, inkább szóljon nagyot. Még a hangkártyámat is eladtam, visszaálltam integrált hangra. Aztán engem konkrétan a Genelec döbbentett rá arra, hogy bizony van olyan, hogy a Rebeca Pidgeon is meg a Dream Theater meg a Kryptic Minds is jól szól. Persze ez nem egyedülálló dolog, nem csak a Genelec van, de mással nem tudok példálózni. És hozzá kell tennem, hogy a stúdió cuccok között is hangzásban komoly eltérések vannak, mert általában a gyártók belépő kategóriás termékei (pl a Mackie MR5-8) igencsak színezhetik a hangot, de az kétségtelen, hogy technikailag jók. A Mackienél is a HR sorozat az igazi. Vagy ha nem szinezik mint pl a KRK Rokitnál akkor ott tényleg kicsit lapos hangúnak érezheti az ember.

    De összességében én mindenkit arra bíztatok, hogy ha szereti a zenét, akkor érdemes áldozni egy Geniusnál komolyabb hangfalra és kinyílik a világ. Több stílust több zenét fog megismerni az ember, megváltozik a hozzáállása a zenéhez, igényesebb lesz. A hifi topicban volt egy hozzászólása a hifizésről Auratechnek, azt érdemes idézni:

    "Kiműveltebb, zenei minőségre érzékenyebb lesz- lett eddig még mindenki. A zenehallgatási tudatosság, legyen az muzikális vagy műszaki, szellemi, kultúrális gyökerű, hozzátesz az emberhez.
    Aki 10000 festményt megnéz, annak megváltozik a látása."

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák