Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Kategóriájának kuriózuma a Motorola Edge 70 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- OnePlus Watch 4 néven újráz az Oppo Watch X3
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
-
Mobilarena
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atocha
senior tag
Összefüggésben lehet ez azzal, hogy rosszul adhattam meg a sataportmapping-nál a számokat?
Ha csak egy sata hdd van berakva a gépbe, akkor mit írjak be? Mert őszintén szólva nem vágom ezt a részt tökéletesen.
Valaki magyarázza el nekem pls.Köszi!
-
Atocha
senior tag
válasz
larryking
üzenetére
De ez nem szűz.

A történetből kihagytam - nem szándékosan - hogy előtte az 5.2-5967.1 x64 dsm verzió volt fent.
Amint már tesztelgettem, nézegettem. Már csak azért is hogy érdemes-e használnom. Aztán az összefoglalóban talált leírás alapján - plusz egy angol oldal segítségével - felfrissítettem a 6-osra.Eddig oké, minden adat és beállítás megvolt. Majd úgy gondoltam jó lesz ez nekem és nyomtam törlést, hogy újrakezdjem üres rendszerrel a szórakozást!
Na azóta csak cirkumveniál a kis mocsok.
Mit szúrtam el?
-
Atocha
senior tag
Sziasztok!
Új vagyok ebben az xpenology témában és elakadtam a segítségeteket szeretném kérni.
Van egy Asrock Q1900-ITX-es gépem 8gb rammal, DSM 6.0.2-8451 Update 9-el.
Egyetlen hdd van a rendszerben egy 60gb-os sata winyo. Egyenlőre még csak tesztelgetném a rendszert, kipróbálnám mi mire való, mit érdemes feltenni, kísérletezem, ezért a 60-as winyó erre elég úgy gondolom.Ott akadtam el, hogy nem tudok kötetet létrehozni. Azt írja a winyóra, hogy inicializálás. (nekem erről mindig a "meg kell cirkunveniálni" jut eszembe... kb. ott tartok én is")
Ezt csinálja már 3-4 órája. Olvastam hogy másnak is volt ilyen gondja de neki 2-8 terrásvinyókkal és hogy pár napig óráig is eltart, de ez csak egy 60gb-s winyó...Raid tömböt "engedne" létrehozni, de ugye egy winyóval ez egy MI feladat.

Mit rontok el, hogy tudom helyrehozni? Köszönöm a segítséget!
Atocha
-
seger
addikt
Nem akartam vitát indítani!! Nem azokra gondoltam aki nagyban használja hanem akinek az 1 lemezes is elég lenne, viszont helyszűkében van és akár a TV mellé szeretné rakni!
De ne ezzel nyomjuk tele a fórumot.
-
kabar
senior tag
De szerintem ugyanazért a pénzért a 4TB és a 320GB sem ugyanaz. És mivel NAS-ról van szó, nekem többet jelent a 13*os tárterület egy WD RED vinyón, mint a nagyobb proci, amit nem biztos, hogy kihasználok, a DVI+DP port, optikai meghajtóról nem is beszélve. De nem akarok vitatkozni, mert ízlések és pofonok...
És az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy akinek ezt a konfigot csináltam, már második vinyót is akar, pedig az elején még egy egylemezes gyári NAS-ban gondolkodott, és még csak másfél hónap telt el, de már tele van a vinyó. Egyszóval: én sem találtam el az igényeit, gyorsan kinőtte a cuccot. Pedig amikor összeraktam ezt a D330 cumót egy csomót próbálgattam, és nem egyszer rendesen megfogta a DS213+-omat, ami azért nem egészen annyiba került. -
larryking
senior tag
Ez igaz, viszont nekem volt i3 alatta és semmivel nem volt több otthoni felhasználásban mint a d2700. Ugyan azt a sebességet hozza mindkettővel. Én nem transz kódoltatok és egyéb számítás igényes feladat nincs. Egy régi egymagos 270-es atommal és 1 Gb DDR2-vel 32mb/s volt a másolási sebesség.
-
kabar
senior tag
Én sem kötözködésként, mert tényleg kicsi, de nekem a 320GB lemez a NAS szellemével nem fér össze, és a kis méret mellett van egy optikaid, amit nem tudsz használni. Nemrég egy D330-as atom deszkát (5000) 2 GB RAM (2500-3000) egy Micro ATX es modecom 202 -es házba (3000) paneltáp+adapter (13000-ez drága is volt, de újan vettem) raktam egy havernak, és e mellé már csak egy vinyó kellett. Az sem nagyobb, persze gyengébb, de mégis harmadár, mibe vehetsz még egy 4TB red-et is, és ugyanott vagy. De ennyiiért szerintem egylemezes synót is kapsz, és az sem nagyobb. Sőt! De tényleg pofás kis házikó.
-
Imco
őstag
Persze, de akár még működhetett volna is.
Nem tudom -mivel most kezdtem- hogy a verzió frissítések mennyire zárják ki az elődöket az együttműködésből.
Mivel nem ismerem a logikáját-felépítését a rendszernek, kísérletezni könnyebb volt.
Annál inkább, mert nincs még igazán vesztenivalóm!
Tegnap reggelre én is a live usb mellett döntöttem.
A rufusból még a 2.12 sem tudja a go-t ellenben pl. a winto usb igen. -
Essejó
Topikgazda
válasz
DJ. Ru$y
üzenetére
Ennél azért tán létezik 1xűbb megoldás is. A Rufus tud úgynevezett WinToGo-t csinálni, (a 2.11) már biztosan mert használtam erre. Csak egy megfelelő méretű külső usb meghajtó kell hozzá, és a működő Win-ről ami a gépeden fut elkészít egy usb-ről bootolható, és futtatható "másolatot". Mondjuk nem PD-n próbáltam, hanem egy külső házba rakott HDD ill SSD-ről.
-
seger
addikt
-
Imco
őstag
válasz
DJ. Ru$y
üzenetére
Köszi!
Elsőre elbuktam.
A linkelt oldalon -szerintem- sok a szóköz a parancsban.
Mivel nem tudom, hogy kell helyesen kiadni, küzdöttem egy kicsit.
Ez ígéretesebb volt.
Itt vagy "hozzáférés megtagadva" vagy "nincs ilyen fájl, vagy könyvtár" volt a válasz.
Gondolom az utóbbi a helytelenül bevitt parancs miatt.
Előbbit nem értem mert aktiváltam az admint is, és a bejelentkezés is vele történt.
Ha ő nem férhet hozzá, akkor ki?
Gyakorlatilag mindent kipróbáltam ami eszembe jutott, de nem sikerült.Most elviszem a családot kirándulni, talán estére megvilágosodom!

Köszi az eddigi segítséget!
-
Imco
őstag
válasz
DJ. Ru$y
üzenetére
Köszi!
Gyors SSH képzésem sikeresnek mondható!

Nagy segítségemre volt! Olasz vagy inkább Francia, de hülye biztos!

Így sikerült!
A puttyval nem sikerült, a winscpvel igen. /A putty már többször nem szeretett!
/
A kérdésem, hogy miután megnyitottam a winscpbe, akkor honnan-hogy tudom kiolvasni a kívánt /vin-pid/ adatot?Köszönöm!
-
Imco
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Az ssh-val még gyakorló vagyok.
Majd olvasok.
A pontosság kedvéért: A DSM 6-nál már nem opció a vin/pid megadása, hanem alapvető feltétel.
Jól értem a leírásokat?Köszi!
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
Imco
őstag
Hali! 1-2 elméleti kérdés.

Ha a pendriveról csinálok egy imaget és felteszem sd-re akkor müködni fog továbbra is az sd-ről dsm 6 esetén.
Vagy inkább csináljak egy új loadert és másoljam rá a pendrivról a szerkesztett fájl?Ha már a Gen8ba van sd olvasó akkor kihasználom.
Köszi!
-
larryking
senior tag
Igen, igazad van és nagyon lesarkítottam a dolgot. Vegyék mert csak akkor van nekünk is jó dolgunk amíg van fejlesztés. Arra akartam kitérni, hogy már lazán, natívan használni lehet komoly helyeken az xpenot és itt a fórumban van is aki már csak ezt rakja össze ügyfeleknek, és probléma mentesen használják. Én is, és annyi mindent kipróbáltam már, de mindig ide térek vissza. Sajnálom, hogy nem adják ki önállóan csak az os-t és tudom mi munka ez, de lehet magam vevő lennék rá. Bár lehet a millió hardver miatt nem lenne már ugyan az.
-
kabar
senior tag
válasz
larryking
üzenetére
Vitát nem akarok én sem generálni, de a munkát, a teljesítményt meg kell fizetni. Szerintem is drága, de nagyon jók a szolgáltatásai, és rendszeres a támogatottságuk is. Amíg ez a csapat, fejlesztés, minőség és támogatás van, addig megy is a szekér, a synologynak is, meg az XPenonak is. Viszont ha senki nem venné a synot, és úgy gondolkoznának mint te, ami szerinted a helyes, akkor ez a nagyszerű rendszer rövid idő alatt az enyészeté lenne. A syno is, és vele együtt az Xpeno is. Nekem is van XPeno-m is, de elsősorban a synot használom. Pont azért, mert problémamentes. (majdnem)
-
larryking
senior tag
Semmi esetre sem vennék eredetit. Sokkal jobb megoldásokat össze lehet rakni. Tudom, hogy most vitát indítok el de szerintem ha otthonra használod, nem kell eredeti, a maradék pénzből el lehet vinni az asszonykát moziba vagy valahova. Szerintem már annyira kiforrta magát az xpeno, hogy teljességgel gyári minőséget hoz, persze nem volt még eredetim, de rendszeresen olvasva a forumot, nem igazán program hibák vannak. Nekem már 2 éve fut a mostani. jó, volt upgrade a programban de simán , flottul fut minden. Az, hogy milyen a burkolata, illetve a fogyasztási adatok, tud már a mai itx világ hasonlót hozni. És ezzel nem a márkát degradálom, mert hibátlan termékek, csak veszett drága. De be is fejeztem, mert nem ide való.
-
kabar
senior tag
Ne vicceljünk már. Egy hete még én szorultam segítségre, a BIOS-al kapcsolatban is egy amerikai fórumon igazgattak a helyes irányba. Ha tudok valamiben persze segítek, de mint mondtam, azért nagy linuxvarázsló nem vagyok. Sőt... Ezért van synology-m, meg ezért is ajánlgatom mindenkinek, hogy ne kelljen trükközni.Félreértés ne essék, ha valakinek van rá pénze, annak az eredeti synot ajánlom, ha kicsit szorosabb a büdzsé, vagy nagyobbak az igények, ott szerintem is indokolatlanul vastagon fog a ceruza, és ott jó alternatíva az XPeno, nálam meg csak hobby.
-
kabar
senior tag
Én közben rájöttem, hogy az első reakciódnál félrementek a dolgok, mivel ott egymás után szóltunk hozzá Blackrulz kollégával, és szerintem abból lett a kavarodás. A köteteknél tett eredeti hozzászólás meglepett, mivel a legtöbb itt levőnél szerintem régebben használom a DSM-et, és bár nagy varázsló nem vagyok, egy pár eredeti synot meg XPenology-t is összehajigáltam az elmúlt 7-8 évben.

-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Csabesz666
üzenetére
SN/MAC-et nem a sajátodra kell átírni, hanem egy generáltra, ahogy az összefoglalóban le van írva. Kérlek olvasd el, mielőtt butaságot csinálsz.
-
seger
addikt
válasz
Csabesz666
üzenetére
Ez miért szükséges?
-
Proxy2
aktív tag
válasz
Csabesz666
üzenetére
Ezt most nem értem.
Teljesen 0-áról.
A lemezeket leformázod.
Csinálsz pendrive-ot.
Telepítesz.De erre még sosem volt szükségem, vagy nem erre gondolsz.
-
Csabesz666
aktív tag
Hogyan lehet újra telepíteni, a dsm 6-ot?
-
Proxy2
aktív tag
válasz
Csabesz666
üzenetére
A szükséges portokat megnyitottad a routeren?
VPN Server (OpenVPN) 1194 UDP
VPN Server (PPTP) 1723 TCP
VPN Server (L2TP/IPSec) 500, 1701, 4500 UDP -
Csabesz666
aktív tag
a nasra feltettem, a VPN szervert, belső hálózatról simán kapcsolódik, de net felől nemigazán akar..... kívülről, a nas felületét elérem.... hol lehet, a hiba?
-
kabar
senior tag
A kiragadott szöveg így nézett ki:
De a hozzászólásomat ez a gondolat indította:
De. Egy lemezből pontosan egy kötetet tudsz csinálni
Szerintem ez nem igaz. Szerintem...
A középső, aláhúzott sor blackrulez-tól származott, arra reagáltam, válaszoltam, és mondtam, hogy ez szerintem nem igaz, és írtam le, szerintem hogyan működik. Végig egyet állítottam. De már túl sokat rágtuk ezt a csontot.
-
fgst
tag
válasz
Csabesz666
üzenetére
Adtál meg egyedi SN/mac párost a bootloader elkészítésénél?
Ha nem akkor vedd ki a pendrive-ot szerkeszd meg újra, újraindítás és menni fog a regisztrálás... -
Essejó
Topikgazda
válasz
Csabesz666
üzenetére
Az összefoglalóban minden le van írva! Olvasd EL!
-
Csabesz666
aktív tag
Quick connect id-t hogyan tudok csinálni? dsm 6 van fent synology fiókom van, bár nemigazán akar beengedni a rendszer, hibát ír ki
-
fgst
tag
Sziasztok!
6-os dsm-t telepítettem VM-alá. A folyamat sikeresen lement, sikerült a qc regisztráció stb., de a géphez adott két fizikai vinyót csak külsőként ismerte fel a dsm. Mitől lehet ez? Összesen 4 lemeze van a gépnek, boot, egy virtualizált 12gb-s (ezt jól látja kötetnek felcsatolta), és két üres fizikai lemez (sata teljes drive megosztva).
Ráadásul ahogy elkezdtem másolni rájuk pár perc után megszakadt a másolás eltűntek a lemezek, dsm-et pedig nem lehet újraindítani mert nem tudja csatlakoztatni a lemezeket.A másodikat valószínűleg megoldja majd egy vm-ből törlés újracsatolás, de az első, hogy csak külső eszköznek ismerte fel mitől lehet? Találkozott valaki már ilyennel? Portmapnek 4-et állítottam be....
Köszi a segítséget előre is!
-
interfész
tag
sziasztok
frissítettem dsm 6.0.2 update 7 ről 9 re. na most nálam azóta a lan sebesség két gép között csak olyan 60-80MB/s között ingadozik a frissítés előtt stabilan 95-105MB/s volt. esetleg valaki tapasztalt hasonlót???
Érdekes mondjuk hogy pl ftp-n jön a 95MB/s el... és torrenteztem is ennyivel... -
glugi
aktív tag
Full duplex, illetve több eszköz is megfelelően működött eddig a helyi hálón. Csak sajnos most összesen 1 db PC van itthon, ezzel tudom kipróbálni. Igen, pont az zavar, hogy az egyik irányban meg rendben van. A mobilom wifi-s elérése nem mérvadó, de az olyan 3 MB/s körül olvassa. Még mielőtt nekiállok a NAS-nak, újrarakom a PC-t, hátha segít (bár elvileg mindenféle hálózati beállítást default-ra tettem a PC-n).
Külföldi fórumon olvastam, hogy switch kiiktatása után jó lett a read speed is. Ezt most nem tudom megoldani, plusz ez nem is xpe-s fórum volt. Mindegy, arra gondoltam csak, hogy esetleg xpe és/vagy innen eredő user error lehet talán, de a DSM is szinte alapbeállításon van. -
glugi
aktív tag
Sziasztok!
Szinte biztos, hogy inkább a syno topikban kellene megkérdeznem, de még mielőtt arra sor kerülne, itt vázolnám a problémámat.
DSM 6, mindenféle plusz csomag nélkül, 1. kötet RAID0, 2. kötet RAID1. Gigabit hálón PC-ről mindkettőre tudok írni olyan 80-90 MB/s körül, ellenben olvasni csak 1 MB/s a max
LanTester és más progik is ugyanilyen különbségeket hoztak ki. Van esetleg ötletetek, xpe-specifikus lehet talán a probléma?
Köszi! -
Proxy2
aktív tag
Lehet félre értettelek.
Bár ezt most írd körül kérlek:
Itt ezt írod:
Szerintem szimpla lemez esetében is létre lehet hozni egy lemezen akár több kötetet is.
Tehát lehet, több.Itt meg azt:
Hogy nem lehet.DSM 6, Lemezcsoport egy lemezből, több kötet a RAID-en, ez tuti megy.
Példa:3Tb lemez, csinálsz egy Lemez csoportot, lemezvédelem nélkül, majd ezen a Lemezcsoport1-en,
egy kötetett aminek a mérete 2TB, és egyet aminek 1TB.
Így lesz több kötete egy lemezen.Az az érzésem ugyan arról beszélünk csak másképp

-
Imco
őstag
válasz
üzenetére
3 napja megy. Volt amit azért vettem le, mert 3000 leech volt, de talán 100 Mb ment vissza.
A dht kevésbé számít mert a tracker kevésbé érdekel, de azért ki vettem a pipát, mert engedve volt.
Talán a port forw. megoldotta. Most volt amikor felment 1,4 Mb-ra a sebesség. Igaz korlátoztam a gépet is 500 k-ra
De eddig is ment fel, csak lassan. /4-5 GB a 3 nap alatt./
Hát nem tudom. A gépen ma 12 Gb-ot uppolt. Igaz több a forrás.Mindenesetre köszönöm a segítségedet!
Közben tettem egy kísérletet én is.
A transmissionhoz esetleg valami tanács. Telepítettem.
Csomag futtatása sikertelen.
A csoportnak adtam írás jogot, mappákat beállítottam. -
törölt tag
Port forwardolva a nasnak? A beallitasoknal nincs se feltöltés se más limit betéve? Nincs dht, a kapcsolatok száma nem alacsony, a seed feltételek vegtelenre téve? Top leach torrent egészben leszedve, nem kigyomlalt nfo meg akármi mondjuk fél nap után is ezt csinálja?
Nálam a gen8 a netnek megfelelő sebességgel seedel ds alól...
-
Imco
őstag
Ez engem is érdekelne. Párnapos xpe-s vagyok. Pont ezzel kísérletezem.
100/50 netem van. A gépről a qb tölt fel rendesen. A DS-ből 10-100 kb/s a max up.
A letöltés ok.
Nem mertem kérdezni mert assszittem én vagyok a fax, de már mindent kilőttem.Valami ötlet?
-
seger
addikt
dsm 6 hoz van transmission?
Illetve ds torrent nem tölt vissza. portok továbbítása rendben, de feltöltés nulla. Miért?
-
kabar
senior tag
Nem egészen értem mi az, ami ellentmond annak amit én mondtam, de elfogadom. Szerintem szimpla lemez esetében is létre lehet hozni egy lemezen akár több kötetet is. A kötetek méretét a létrehozás után már bajos változtatni, a benne létrehozott mappák összterülete nem haladhatja meg a kötetét, a kötetek összterülete nem haladhatja meg a lemezét. HA össze vannak fűzve, akkor azokét. Ezért mondtam a partíciós hasonlatot). A DSM 6 előtt lehetett létrehozni kötetet RAID group nélkül is, ha jól emlékszem, a többi synologynkban a mai napig lehet is.De nem a vita kedvéért, csak érdeklődésként.
De a hozzászólásomat ez a gondolat indította:De. Egy lemezből pontosan egy kötetet tudsz csinálni
Szerintem ez nem igaz. Szerintem...
-
Proxy2
aktív tag
Rosszúl gondolod, biztos hogy így kell.
Itt a gyári súgóValamint a teljes kézikönyv.
5. Fejezet, 26. Oldaltól.Volume
Volumes are basic storage spaces on which the user may create shared folders, iSCSI LUN (regular file), save data, or install packages. Before creating any volumes, please make sure you have already created a RAID Group. For more information regarding RAID Groups, please refer to RAID Group.To create a volume:
Make sure your Synology NAS has an existing RAID Group with allocatable space.
Click the Create button.
Choose a RAID Group on which to create the volume.
Modify desired settings.
Set the size allocation for the volume. (Setting size allocation is unavailable with volumes created on RAID Group for Single Volumes or iSCSI LUN)Tehát mielőtt létrehozol egy kötetet, előtte kell egy RAID Group, ami akár egy lemezből is álhat.
-
törölt tag
válasz
Csabesz666
üzenetére
tároláskezelő/kötet és ott létrehozás.
Ha nem hagyja akkor csinálj egy lemezcsoportot előtte, és abból tudsz kötetet.
-
törölt tag
válasz
Csabesz666
üzenetére
-
Csabesz666
aktív tag
1 merevlemezen nem lehet kötetet létrehozni?
-
kabar
senior tag
A pendrive-ra kiírást nem tudtam megoldani, az a Win7 64 bites verziójában nem sikerült egyik pendrivera sem. A Win10 és 8,1-el meg bármelyikre kiírta, még egy 512MB-os kontakthibás penre is sikerült (128-asra már nem de itt már fizikai korlátok is voltak), de mint mondtam, nem tudom mi okozta. Itt szeretném még egyszer megköszönni a segítséget azoknak, akik áldoztak rám a szabadidejükből (Larrykingnek különösen), és bár akkor nem jutottunk előbbre, de legalább láttam, hogy mások is úgy csinálják mint én, és az a helyes út, a gondot meg máshol kell keresni.
Azt, hogy az Intel alaplap nem ismerte fel bootolható oprendszerként, bár szintén nem tudom mi okozta, de hosszú utánaolvasgatás (némileg hasonló problémák), fórumozgatás, majd egy 3 lépcsős BIOS downgrade/transition/upgrade-el sikerült megoldani azt, hogy egy olyan BOIS legyen fent, ami már gond nélkül bootol. Az érdekes az, hogy akár az Edubuntu, Win7, Win8.1 egy telepítő pendrive-okat megismerte. -
Essejó
Topikgazda
Egy kicsit megpróbállak egyenesbe tenni, mert összekeverted Gizikét a Gőzekével.

Az alábbiakat írtad:
7 - A NAS-ra csatlakoztatott monitoron a következőt kell látnod:
early consol in decompress_kernel
Decompressing Linux.. Parsing ELF… done.
Booting the kernel.Én mit látok?
DS3615xs 6.02 Baremetal with Jun's Mod 1
DS3615xs 6.02 Baremetal with Jun's Mod 1 Reinstall
DS3615xs 6.02 Baremetal with Jun's Mod Force Install
DS3615xs 6.02 Baremetal AMD with Jun's Mod 1
meg még valamiTehát amit láttál az volt a Grub Menü, ahol ki kellett volna választanod a telepítés fajtáját:
Jun's Mod 1 - Intel procis telepítés
Jun's Mod 1 Reinstall - Intel procis újratelepítés
Jun's Mod Force Install - Intel procis erőltetett telepítés
AMD with Jun's Mod 1 - Értelemszerűen AMD és nem intel procis lap esetén, pl.: HP Gen7 MSItt kiválasztod a neked szükségest, egy kicsit molyol majd:
A NAS-ra csatlakoztatott monitoron bla bla bla...
early consol in decompress_kernel
Decompressing Linux.. Parsing ELF… done.
Booting the kernel.Lehetséges, hogy túl gyorsan ugrott át a Grub Menü? Jó a leírásban nincs benne, hogy válaszd a neked kellő pontot a Grub Menűből, de ez azért eléggé értelem szerű kéne, hogy legyen.
Hát akkor mi legyen, ez nincs a leírásban. Topiknyitóban is csak az alábbit látom frissítés alatt: "Miután kész vagyunk, első újraindításnál a Grub menüjében válasszuk a Upgrade/Install opciót". Hát pont ilyen nincs, de akkor legyen a Force Install, ez hasonlít.
A Topiknyitó az az 5.2-es DSM idejében készült!
A DSM 6-hoz pedig a : Fejlemények DSM 6.0 ügyben. Ne keverjük a kettőt, nem egészséges.Az hogy mennyire jó, na pláne mennyire részletes a leírás az nézőpont kérdése. A Topic tulajdonképpen a XpenoBoot nevű Boot loaderről szól. Vagyis hogy a loadert hogy írd ki egy PD-re vagy SD-re illetve hogyan módosítsd. De nem térhetünk ki az összes létező processzorra, alaplapra, pendrájvra és sdkártyára sem.
Vagy teszem azt leírtam, hogy valahol angolban olvastam, hogy 4 GB-os PD. Közben rájöttem, hogy a Jun's féle leírásban és Prox2 fordításában is az szerepel. Nos erre mindjárt írja valaki, hogy neki 1 GB-os SD-n megy. Ok. Annyira nem értek hozzá, hogy tudjam azért kell a 4 GB-os PD mert adott memória címre beír valamit vagy azért szerepel 4 GB-os mert odakint minőségi PD 4GB-os alatt nem kapható. Egyet tudok, hogy az az 512 MB-os PD amiről az 5.2-es DSM hiba nélkül bootolt, a 6.0-st nem indította el, 13-as (VID,PID) hibakódot dobott folyamatosan. Amint kiírtam egy 8 GB-ra (nem volt kisebb itthon) egyből ment hiba nélkül. Nos mi okozta a hibát? Még is csak beír adott memória címre valahová és az 512 MB kicsi volt hozzá, de az 1GB már elég, vagy nem szerette a kis PD VID, PID értékét?
Ha már megvan a működő Bootloader PD, onnan a DSM telepítése már nem lehet akkora gond. Ha viszont még is, akkor lehet 1x készül majd egy lépésről lépésre, fázisfotókkal illusztrált telepítési segédlet. Bár szerintem nem mostanában.
-
Imco
őstag
Hali!
Lehet hogy off leszek, de néztem a synologyba is és ott sincs több.
Plex szervert elindítottam.
Kiírta, hogy frissítsem kézzel.
Megtettem! / mire rájöttem hol kel!
/
Majd azt írja "ismeretlen kiadó tette közzé a csomagot!" és marad minden a régiben.Erre valami ötlet?
Köszi!
-
Imco
őstag
"Természetesen" rányomtam a letöltés U9 majd a frissítésre.
Egyből leesett, hogy ez nem a kézi!
Miközben írta, hogy újraindul / csak nem akart/ arra gondoltam, hogy nem a update9 kellett volna kezdeni.
Jó az ha egyből 9 és nem sorba 1-2-3... stb.?Mivel -reboot után- nem igazán akart együtt működni, kézzel kilőttem a G8-at.
Restart és minden megy. Látom az ip-n, látom a dyndns-t, DSM 6.0.2-8451 Update 9 a verzió.
Viszont a http://find.synology.com/ nem találja! Eddig meg volt ott is.
Kb. 20 keresés után megnéztem az assistatntba, ott is meg van.Minden működik
Gondolom jó ez így.Jó ez így?

Köszi!
-
Imco
őstag
Köszi Proxynak a leírást!
Hibátlan. Valószínűleg a loader miatt apróságokban eltér, de az én eszemmel is adta magát.
Pedig semmi gyakorlatom sincs. Elsőre sikerült egy G8-ra feltolni!
Immár DSM 6.0 vagyok!
A satamaphoz 5-öt írtam. 1 lemez van bent per pill.
Köszi még egyszer!Kérdés is jön ebből. A frissítést engedhetem automatán vagy kézin tartsam?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- 222 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5050
- AKCIÓ! Gigabyte Z790 i7 14700KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 850W
- Lenovo T14 Thinkpad G3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Eladó Samsung Galaxy A16 5G 4/128GB fehér / 12 hónap jótállás
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Én a múlt héten csináltam a 6-ost és szintén nem vágom.

.

LanTester és más progik is ugyanilyen különbségeket hoztak ki. Van esetleg ötletetek, xpe-specifikus lehet talán a probléma?