Hirdetés
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabesz666
aktív tag
Föltettem, a 3617-es 6.1 et, most tökéletesen megy a plex szerver is, nem akadozik a hd film sem, hálózaton belülről sem, és kívülről sem.
-
fonix232
aktív tag
Igen, mert a wiki-ből linkeltem, ami a repó egyik al-oldala. A release-ek a code aloldalon vannak

Frissítettem a serial generator-t, bekerült pár modell pluszba. Azokkal működik a regisztráció QuickConnect-re, de egyéb okok miatt a MAC generálást kivettem belőle.
-
fonix232
aktív tag
válasz
SharpSA
üzenetére
Az alfa verzióban nincs benne minden driver, így lehet hogy ami gépen működött az 1.01, azon az 1.02 már nem fog (pl. nincs hálózat, vagy ha külön PCIe vezérlő kártyád van, azt lehet nem fogja látni). AMD támogatás nincs, ez fontos!
A release fül pedig ott van, csak körbe kell nézni
http://imgur.com/a/96Q5z -
fonix232
aktív tag
Nem csak azt teszi lehetővé, hanem ping alapú port nyitogatást is, session alapon. Lényegében egy olyan reverse proxy, ami a NAS-oddal kommunikálva, amennyiben oda kérés érkezik egy adott porton, azt továbbítja a NAS adott portja felé, belső mechanikával. Tehát nem kell port forwardinggal vacakolni.
-
SharpSA
veterán
válasz
fonix232
üzenetére
Köszönöm. A https://github.com/XPEnology/JunLoader oldalon nincs link a releases oldalra, ezért nem találtam. Szokni kell az oldal felépítését.
Na és innen melyik jó a Q1900 ITX alaplaphoz, illetve melyiket érdemes?
JunsLoader_v1.02a_DS3615xs.zip
JunsLoader_v1.02a_DS3617xs.zip
JunsLoader_v1.02a_DS916p.zipGondolom az itteni utolsó oldalakon látva a 3617-es kellhet. Az alfa verzió mennyire stabil és használható? Vannak hátrányai?
-
fonix232
aktív tag
válasz
SharpSA
üzenetére
Bocsáss meg, nem voltam gép előtt.
Repó alatt az adott git repót értettem: https://github.com/XPEnology/JunLoader
Ez alatt vannak a release-ek, feltöltve, néven kívül egyeznek a Megás letöltésekkel: https://github.com/XPEnology/JunLoader/releases6.1-hez az 1.02a-t töltsd le!
@Csabesz666
3617-hez még nincs generátor, amint lesz megfelelő mennyiségű sorozatszám-modell-MAC cím kombó, összehozok valamit. De senki nem aktívkodik hogy legalább egy-kettőt leolvasson dobozokról, vagy valami...
@Imco
DNS-O-Matic ezerszer jobb, ingyenes, és van Syno támogatása. Plusz támogatja a legtöbb domain providert.
-
Imco
őstag
Lehet, hogy félreértem, de a quickconnect csak a távoli elérés miatt fontos.
Ha ez igaz akkor a dyndns ~15000 Ft-ért ad éves hozzáférést ami 15 domainra szól.
Ergó csapatosan összeállva 1000 Ft/évre jön ki.
Az egyetlen "kockázat" a jelszó kiadása, mert az alap licencbe nem lehet a különböző domainekhez különböző pass.-t rendelni.
A semmi, vagy free megolásokhoz képest, ez mégy ígyis megfontolandó lehet, ha valaki spórolni szeretne.
A stabilitással még nem volt gondom. -
seger
addikt
Boot Loadert innen tudsz letölteni
-
Csabesz666
aktív tag
3617-es 6.1 rendszert szeretnék összehozni.új konfigon Nem találok értelmes letöltő linket. az xpenology szerver host hibát ír ki.. a synology Quick connect nem érdekel. a proci egy intelq9300
-
megarambo
tag
Sziasztok! A 3615xs-ről DSM6.1 3617xs-re költözés után "meggyógyul" a quickconnect? Momentán csak emiatt csinálnám, mert a 6.1-re való átállás kicsit nehezebbre sikeredett a múltkor, mint vártam. (Kicsit rá kell pihennem az adatmentésre) Új sn/mac párost kell generálni?
-
fonix232
aktív tag
válasz
SharpSA
üzenetére
Ez a leírás picit pontosabb, részletesebb. Ugyanezen repó alatt a Release-eknél megtalálod a 6.1-es loadert is.
A 6.1 telepítése ugyanez, csak nem muszáj a PAT file-t letölteni, mehet simán automata telepítéssel.
-
SharpSA
veterán
Erősen gondolkozok a már meglevő Q1900-as lapra (4GB RAM-mal) telepíteni egy ilyen rendszert NAS-nak, ami minden bizonnyal sokkal gyorsabb lesz és akkor a Synology DS413j-t eladnám. Bújom az infókat és eddig komplett leírást a júniusi DS3615xs 6.0.2-t találtam. Itt viszont most látom, hogy mehet a 6.1 is (a DS413j-n most a DSM 6.1-15047 Update 2 van), de erre nem találtam leírást, illetve loadert. Eddig ebből készültem fel. Bár itt nem értem milyen széria számról van szó, a többi rendben van.
Honnan és mit töltsek le, hogy a jelenlegi legfrissebb kiadás legyen majd telepítve. Teljesen új telepítés lesz. -
fonix232
aktív tag
Ha Jun/Trantor aktívkodnának, esetleg a patchelés menetét megosztanák a nagyközönséggel, valószínűleg gyorsabban meglenne a dolog. De nyilvánvalóan egyikük sem akarja publikálni a dolgot.
-
seger
addikt
Frissítés DSM6.1 3615xs-ről DSM6.1 3617xs-re adatok és beállítások megtartásával lépésekben! (Összefoglalóba is bekerülhetne)
1. Adott egy működő 3615xs rendszer

2. Csinálj egy új Pent a 3617 bootloader-el, csatlakoztasd a géphez, és töltsd le a 3617xs.pat file-t, majd a 3615xs rendszer restart. Assistant-al keress rá! (állapot: Költöztethető)
3. Csatlakozz az ipcím-el! ( áthelyezés 3615xs-ről 3617xs-re fogad) Nyomj az áthelyezésre, majd válaszd ki, hogy adatok és beállítások megtartása, majd a manuális telepítéssel tallózd be a letöltött 3617xs.pat file-t. (inicializál, majd telepít, majd újraindul)

4. Assistant-al rákeresel. Állapot: Kész
5. Belépsz ipcímmel, 3615xs-en használt felhasználó név és jelszó használatával, majd frissíted UPDATE2-re.

6. KÉSZ.
Kb mindennel együtt kb 15 perces móka
-
fonix232
aktív tag
válasz
Dr.FantastiK
üzenetére
Nekem Pentium G4560 van benne. Ami az i7-940-nél csak azért nem gyorsabb, mert utóbbiban 2x annyi szál van, de még így is csak 50%-al tud nagyobb teljesítményt kicsikarni, minden magon
Plusz jóval kevesebbet is fogyaszt. Szóval nem, nem overkill, szerintem.Nem tudom miről beszélsz, nekem az átlagos memória-kihasználásom 5-10% körül van, Plex transcode közben felugrik olyan 40-50%-ra, 90%-os processzor kihasználás mellett.
@Csabesz666
Mi számít több lépésnek? Lényegében 3 lépés van: 1, infók megszerzése (serial, MAC cím, USB PID és VID) 2, loader kiírása pendrive-ra 3, telepítés a webes felületen keresztül
@seger
Erre nem vennék mérget, az alapcsomag (PAT) különbözik, hiszen más architektúrára lett fordítva.
-
Csabesz666
aktív tag
Csak több lépésben lehet 6.1-et telepíteni?
-
fonix232
aktív tag
válasz
Dr.FantastiK
üzenetére
Nincs lényegi különbség a két kiadás között. Az egyetlen ok a 3617 használata mellett az, hogy a jövőben arra nagyobb eséllyel jönnek ki a frissítések. Az info panel mindegy mit ír, ott beégetett processzor string van, nem dinamikusan ismeri azt fel. A kernel pedig a loaderek alatt azonos.
Én barebone használom a rendszert, és tökéletesen megfelel így, nem szeretném virtualizálni. Felesleges is, hisz overhead keletkezik, plusz erőforrást használ az alap OS, és mivel a DSM-ben van Docker támogatás, kb. mindent meg tudsz vele oldani.
Synology hardvert pedig nem fogok venni, mert még otthoni felhasználásra is kell egy erősebb Intel konfig ha transzkódolni akarsz, vagy több lemezt (nekem most 8 lemez lesz a NAS-omban, de lehet bővítek 12-re a jövőben). Azok pedig baromi drágák, míg az én konfigom kijött cca. 75e Ft-ból (MSI B250I PRO - 27.000 újonnan, Intel Pentium G4560 - 20.000 újonnan, Corsair 8GB DDR4 - 16.000 újonnan, Bitfenix Prodigy + 400W táp 12.000 használtan). Egy ezzel egyenértékű Syno konfig fél millió körül kezdődik.
-
fonix232
aktív tag
válasz
Dr.FantastiK
üzenetére
A DSM originál NAS-okon ugyanúgy működik mint az XPE esetében, annyi különbséggel, hogy ott nem pendrive-on van a sokkal minimalistább bootloader és kernel, hanem egy NAND chipen (mint a telefon tárhelye).
Első indulásnál betölt egy alap telepítőt, amit weben keresztül érsz el. A PAT file-t mikor feltöltöd, az ÖSSZES benne lévő lemezre kicsomagolja, méghozzá úgy, hogy minden lemezen egy RAID-1 szerű megoldással létrehoz egy partíciót a rendszernek.
Mikor új loadert teszel alá, az felismeri, hogy már meglévő Synology rendszer van alatta, és telepítés helyett bootol.
A frissítést pedig úgy kell csinálnod, hogy lecseréled a VM alatti loader image-et az újra, közben elindítod a megfelelő frissítést, és így, mikor újraindul, a megfelelő, friss loadert fogja használni.
Megjegyzem már elkezdtem gondolkodni egy egyszerűbb, elegánsabb megoldáson...
-
envagyok
veterán
válasz
Dr.FantastiK
üzenetére
Én.
Ha a nyugati átlagbért megkeresném. -
seger
addikt
válasz
Dr.FantastiK
üzenetére
Csak azt kell penre tenni. És az eddig használt sn/mac kell
-
Dr.FantastiK
őstag
azt mostmar ertem vilagosan hogy Baremetal hogy kell megcsinalni a migrationt !
... de itt nallam virtualba azt nem tudom hogy ezek kozzul a 4 darab file kozzul melyeket kell majd lecserelni/helyettesiteni ? mikor majd kijon egy ujabb Loader , ugy hogy ne masik 'Gepet'' hozzak letre..
csak a Synoboot.img -t ha lecserelem elegendo ??
-
seger
addikt
válasz
Dr.FantastiK
üzenetére
-
Dr.FantastiK
őstag
en most 4 magot adtam a virtualis Gepnek, egy i7 940-bol, + 2 Gb Ramot.
Mivel az egesz cumo, a host OS (is) Win 15063 es a VmWare 12.5 is SSD-n fut a virtualis DSM sebbesege uberfaxa !!
Raw-ba akarok odaadni neki egy 4 Tb Hdd-t, de elobb visszakeresem amit irtal a migralas-rol, mert meg nem tiszta a szitu , egyelore..
-
seger
addikt
válasz
Dr.FantastiK
üzenetére
Szerintem tévedés. De ez csak az én véleményem. Én úgy gondolom hogy a hardver miatt kapta a 3617-es nevet nem a soft miatt. Mivel saját hardvered van, attól függ a sebesség is. Pl celeron gépen 1GB ram-al csináltam tesztre egy 3615-öt és miután láttam hogy ez nekem kell, megcsináltam egy core2duo-ra 4GB rammal. Sebesség szemmel látható. Ha cserélném I3-ra, nyílván gyorsabb is lenne.
-
seger
addikt
válasz
Dr.FantastiK
üzenetére
Loader csere pont úgy ahogy 5.2-ről 6-ra vagy 6-ról 6.1-re.
Erről több leírás is készült. Én is készítettem.
Viszont kíváncsiságból megkérdezem hogy miért a 3617-re váltottál?
-
Dr.FantastiK
őstag
es kivancsi vagyok hogy ti itt hogy hasznaljatok az XPenot ?

Poll : Baremetal vagy Virtualis . . .??
-
Dr.FantastiK
őstag
tegnaptol nekem is tokeletesen megy az 3617xs 6.1 Update 2 egy VmWare virtualis gepen.

egy dolog viszont ami meg nemertem :
ha adok neki egy Hdd-t Raw-ba, akkor majd mikor ujabb Loader lessz elerheto, hogyan frissitem a Rendszert anelkul hogy legyalulja az adatokat errol a Hdd-rol ? ? ?
-
chemand
aktív tag
válasz
chemand
üzenetére
Végre nekem is szépen működik a DSM 6.0.2-8451.

Korábban azt vettem észre, hogy mindig ugyanaz a két kötet (nálam 1 kötet=1 hdd) omlott össze a 6-os DSM alatt, illetve volt rendszerpartíciós probléma. Először az alaplapi sata portokra gyanakodtam. (Az Asrock N3150-ITX lapon 2-féle is van, a gyanús a ASMedia ASM1061 volt, mert ezen voltak a problémás hdd-k. Aztán a Xpeno fórumon azt olvastam, hogy ez a vezérlő jól kellene működjön. Ezért azt csináltam, hogy direktbe kötöttem be a hdd-ket az alaplapra, ugyanis korábban a CFI A7879 ház sata backplane-en keresztül voltak csatlakoztatva. Most minden rendben működik és egyáltalán nincsenek kötet problémák.
Ez kompatibilitási probléma lehet egyébként?
(DSM 5.2 alatt nem volt ilyen gondom.) -
Imco
őstag
válasz
Boost3er
üzenetére
Ne probákozz! Egy telefon a digihez.
Az esetek nagy részénél routerként üzemel a digi optikai modem /ont/.
Felhívod őket, és ügyintéző kvalitásától függően 1-3 szor elmondod / ne add fel!/, hogy szeretnéd bridge modban használni az eszközödet. Néhány perc, újra inditás, és örülsz. Addig a routerben beállítod az internet kapcsolat típusát PPPOE-re. Digis felhasználó név, jelszó, save. Örülsz!

Egyébként messze a legjobb a DIGI üf. szolgálata a kinálatból. UPC nem ismerem, csak hírből. -
fonix232
aktív tag
válasz
DJ. Ru$y
üzenetére
És pont emiatt blokkol az XPE szinte minden Synology felé menő kérést
De amúgy csak rá kell csapni egy hálózatfigyelőt, és meg lehet mondani hogy mi van.Viszont az XPE pont hogy jót tesz nekik, mert aki használja az jó eséllyel amúgy se venne tőlük hardvert, ellenben az, hogy ez a kvázi egyetlen NAS oprendszer ami lopása mögött tényleges community van, sok sok ingyenes marketing nekik. Ellenben az hogy valaki ezek után még pofátlanul rácsimpaszkodik a szolgáltatásukra, az már tényleges kárt okoz.
-
Boost3er
tag
válasz
DJ. Ru$y
üzenetére
Igen úgy van, hogy be van dugva a Digis router annak a LAN-ba a TP-Link és úgy van osztva a net. De most beléptem a Huawei Digis routerbe és sajnos nem lehet bridge módba rakni, szóval meg kell próbálnom beállítani AP-ként a TP-Linket. Köszönöm! Ezzel már csak holnap próbálkozok

-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Boost3er
üzenetére
Nem biztos, hogy a Digi felől NAT-olva vagy, ha a két eszközt csak összedugtad, akkor a Digi eszközétől a te eszközöd egy belsőhálózati IP-t kap, vagyis duplán vagy NAT-olva. Ha van PPPoE Passthrough mód a Digis eszközben, akkor úgy kell összelőni, ha nem, akkor a TP-t csak AP, switch módban tudod használni így.
Kösd a Digis eszközre a szervert, és a DDNS-t a Digis eszközben kellene megadni, ha nem Synos DDNS, és úgy kipróbálni.
-
fgst
tag
válasz
Boost3er
üzenetére
Szia!
Be van dugva a digi eszköz is, mögé pedig a te routered? Így minimum (elve is osztanak publikus helyett saját 100.64.0.0/10 hálót) dupla lesz a NAT...
Ha igen, akkor célszerű megszüntetni a második routert, vagy kikapcsolni a digisen a natolást (nem tudom van e rajta sima modem/bridge mód mint pl. upc kábelmodemeken). -
chemand
aktív tag
Nem értem, egyszerűen nem megy nekem ez a DSM 6.0.2 -re frissítés.
Már megint összeomlott az egyik kötet. Kb. 1 hétig ment az 5.2-5967 kötet összeomlás nélkül. Előtte win10 volt a hardveren tesztelés céljából, minden rendben volt. Az összes hdd-t teszteltem, 6-8 h/hdd, mindegyik hibamentes volt.
Lassan feladom a dolgot.
Úgy gondolom, hogy mindent a leírásoknak megfelelően csináltam. Mit javasoltok, mit tegyek, mit ellenőrizzek? -
Boost3er
tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy eddig használtam egy házi NAS-t Xpenologyval UPC internettel, saját router alatt elérve, TP-Link 1043 v3. Azóta szolgáltatót váltottunk Digire, értelemszerűen új modem/router, de így is a saját Tp-link rá van kötve mert jobban szeretem, az alatt fut minden. Semmi beállítást nem változtattam meg vagyis az új ip címet beírtam, amit oszt a digis router, de kintről valamiért nem érem el a NAS-t pedig a portok a TP-Linkbe át vannak engedve. Tudja valaki, hogy mi lehet a baj? Belső hálóról tökéletes az Ip címes elérés és a ddns elérés is.
Köszönöm a segítséget! -
fonix232
aktív tag
válasz
DJ. Ru$y
üzenetére
Nem egészen, a legtöbb XPE gépen nem fogsz csak úgy tudni belépni (akármikor telepítettem, a syno fiók belépés timeoutolt minden képernyőn).
Amíg nem lépsz be a Syno fiókba, addig kvázi "nem tudnak" róla, mivel erőforrást szerveroldalon (az update letöltéseken kívül) nem fogyaszt. Ellenben ha a QuickConnect-et használod, akkor már elég durván belenyúlsz a büdzséjükbe. A Syno cuccok nem azért drágák mert olyan sokba kerül a két marék homok meg a fél kiló műanyag, hanem a csatolt szolgáltatások miatt főleg. Ugyanis ha Syno tulaj vagy, akkor a hardver élete végéig jogosult vagy a QuickConnect-et használni, illetve egyéb szolgáltatásaikat is.
A Synology már jó ideje, mint a legtöbb hardvergyártó, átállt a szolgáltatás-alapú túlélésre. Csak ők nem előfizetéses modellt alkalmaznak, hanem az eszköz árába építik be.
Megjegyzem az XPE ellen elég durván küzdenek, anno az 5.x-eket is nehéz volt áthúzni, asszem 5.2-nél jött be pont hogy a hardverük PCI eszközöket emulált a beazonosításért, és a kernel patcheik elég érdekesen (és kuszán) működve nem egyből leálltak, hanem random hibákat produkáltak (pl. nem látta a lemezeket, a hálózatot, pedig ott volt minden, kernel modul betöltve, stb.). Trantor és tsi. nem véletlen dolgoztak annyit rajta.
Viszont a 6.1-el bejött Docker és KVM image-ekben nincs benne ez a védelem... szóval jó eséllyel lehet majd utóbbit egy barebone gépen is futtatni, minimális patcheléssel.
Amúgy, elkezdtem összegyűjteni, formázni, újraírni, stb., a meglévő információkat, és GitHub-on publikáltam is ami eddig megvan. Ez egyelőre egy Work In Progress dolog, szóval ne várjatok sokat, de a visszajelzéseknek, esetleges segítségnek kifejezetten örülök

Elérni pedig itt tudjátok: https://github.com/XPEnology
Ami eddig megvan: Jun's Loader 1.01 leírás (kicsit korrigálva, és "interaktívabb" is picit), összes Jun Loader feltöltve release-enként. Ami jön: kernel kód feltöltés megfelelő branchekkel, illetve a patcheket is valószínűleg oda fogom betolni a későbbiekben. Illetve, egy alap Docker image-et is összedobok majd, ami szvsz annyit csinál, hogy a felcsatolt konfig mappából kiolvassa, mit és hogyan szeretnél, letölti a szerver kódot, toolokat, majd lefordítja a kernelt, az extra modulokat, és kiköpi őket.
-
fonix232
aktív tag
válasz
envagyok
üzenetére
Generálsz másik modellhez serialt. Azt bejegyzed myds.synology.com-on, majd a konfigba is azt teszed.
Ezek után nem automatic install-t választasz, hanem letöltöd a 3615xs PAT file-t és telepíted. Mivel a serial már nem függ a MAC címtől (de helyes Synology MAC-nek kell lennie!), és a modellt nem nézi a MyDS (egyelőre), így másik modell SN-jével is működik a dolog.
Habár én csak óvatosan használnám, mivel elég durván sérti a ToS-t, így bármikor úgy dönthetnek hogy szopatják azokat a felhasználókat akik sértik a ToS-t ilyen mód, és küldenek rá egy remote wipe-ot...
-
DanaL
tag
Van megoldás, a generátorral generáltam más típushoz, aztán átírtam a syslinux fáljban, a pat fájlt meg leszedtem a syno oldalán fent van az összes verzióhoz. És működik a quickconnect.
-
fonix232
aktív tag
Én DNS-O-Matic-ot használok, a legtöbb nagy DNS providert támogatja. És van Synology beépített támogatása

-
Czimby
addikt
Létezik bevált ingyenes DNS szolgáltató?
Eddig a ddns-t használtam, de már nem akaródzik működni, amugy is havonta kellett újraaktiválni stb...
-
fonix232
aktív tag
Nem a PAT file hiányzik, hanem a loader nincs belőve hozzá.
A változás azért van, mert a Synology cca. 2 éve megváltoztatta a serial formátumot, és most kikapcsolták a 3615xs régi formátumú regisztrációját (utána jártam picit, LEHET még regisztrálni, de e-mailt kell írni a szupportnak, akik kérnek validációt, azaz le kell fotóznod a NAS-od hátulját hogy igazold, tényleg Synology cuccon van-e, és adnak egy új formátumú sorozatszámot amit használhatsz, ill. a telepített cucc is befrissíti).
-
DanaL
tag
válasz
fonix232
üzenetére
Sziasztok, valakinek sikerült quickconnectet regisztrálni mostanában?
Most vettem észre, hogy nem fogadja el a generált szériaszámot a quiockconnect oldala DS3615xs-re, de csak erre, más típusra igen, viszont más típushoz meg nincs PAt fájl amivel fel lehet telepíteni. Lehet eddig tartott a jó világ? -
fonix232
aktív tag
Hogy szakadjon bele a méteres kékeres abba az idiótába aki kitalálta ezt...
A problémám (nem látszik a hálózaton) onnan eredt, hogy a BIOS-om megmakkant, és UEFI mód helyett legacy módban bootolt. Ahol valamiért nem töltötte be a drivereket. Emiatt a MAC patchelés elszállt és ezért vacakolt a hálózat alatta.
Most be van lőve jól, és végre rendesen fut a 6.1
-
fonix232
aktív tag
válasz
Dr.FantastiK
üzenetére
Ja, egy lemeznél. Ha erre akarsz nyolc lemezt kötni, az lemezenként maximum 33MB/s, azaz alig gyorsabb mint egy pendrive. Egy átlagos HDD D2B (disk-2-buffer) sebessége átlagosan 1Gb/s körül van, azaz maximum 2 merevlemezt tud teljesen kihasználni.
-
envagyok
veterán
válasz
Dr.FantastiK
üzenetére
Azt igen, de Nason belüli mozgatásnál lassabb lehet, és gondot okozhat raid tömbnél is, ha nem jön időben adat, ezenkívül nincs már messze a gyorsabb vezetékes net consumer vonalon sem
-
larryking
senior tag
Nekem kb 2 éve megy egy atomos nas. Time machine, 3 Online cloud sync, Media stream 1080p, iscsi, torrent, smb, nfs, Cloud sync, Vírus ellenőrzés, Photo station....vígan zötyög, max cpu terhelés 36% volt eddig, 2 Gb ram több mint fele üres. Nyugodj meg, nem kell nagyobb Home környezetben.
-
fonix232
aktív tag
-
Pilok
tag
Sziasztok!
Ez a lap mennyire felelne meg szerintetek?
[GigaByte GA-C1037UN-EU]Igaz csak 1 sata3 + 2 sata2 + 1 esata van rajta. Vagy inkább felejtsem el?
-
chemand
aktív tag
válasz
chemand
üzenetére
Korábbi hozzászólásom óta a következők történtek:
1. kicsit megigazítottam a SATA kábeleket
2. a NAS-ra (Asrock N3150, 4GB RAM, 4db HDD vegyesen, CFI ház 200W-os gyári táppal) sikeresen
feltelepítettem a W10-et, csináltam pár tesztet hogy a hardver hibákat kizárjam. Minden OK volt.3. egyenként teszteltem a hdd-ket (kb. 7-8 h/hdd volt) a wd gyári programjával. Minden HDD rendben volt.
4. feltettem a DSM 5.2-5967-et, a rendszer szépen működik. Nincsenek belső HDD problémák.

5. ami nem működik sajnos az az USB3.0 -ra kötött hdd és a belső hdd-k közötti adatmásolás!
USB2 esetében ez problémamentes. A hiba másnál is jelentkezett már itt olvastam róla ám a hibára megoldás egyelőre nincs. 
Más (Asrock N3150 lap tulajdonos) még nem futott bele a fenti problémába?
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Bittorrent topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z270F i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Már megint összeomlott az egyik kötet. Kb. 1 hétig ment az 5.2-5967 kötet összeomlás nélkül. Előtte win10 volt a hardveren tesztelés céljából, minden rendben volt. Az összes hdd-t teszteltem, 6-8 h/hdd, mindegyik hibamentes volt.
USB2 esetében ez problémamentes. A hiba másnál is jelentkezett már