Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
Topikgazda
-
itanczos
senior tag
Arra lettem figyelmes, hogy mostanában a Gen7-es HP-n lévő 6.0.2-es DSM-nél a wifi-n keresztül csak kb 1MB/s-el ment a másolás!
Amikor kikapcsoltam a Surveillance Station-t, egyből felment 5-6MB-s-re!
Az SS csak 2 kamerát figyel.
Ja, és a samba másik HDD-t használ, mint a SS!
Másnál is ennyire befolyásolja a samba sebességét?!? -
HIJ
őstag
Még mindig nem tiszta: jelenleg mi a legfrissebb bootloader és az ezzel használható DSM verzió?
-
Rruuer
senior tag
ilyet csinált már valaki?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
fogtunder
üzenetére
Próbáltam mindent, eltávolítottam az appot, újratelepítettem, rebootoltam, semmi.. Ugyan annyi fájlt letölt, majd megáll, és nem megy tovább... Egyszerűen nem értem, hogy miért.

Most próbáltam úgy, hogy egyirányú legyen de úgysem.. Nem tudok rájönni, hogy mitől lehet.. Lehet, hogy ez valami BL, vagy esetleg 6.1.2 DSM bug lesz, bár ez csak tipp..
-
fogtunder
nagyúr
válasz
hackeeeee
üzenetére
esetleg póbáld meg kitörölni és újra konfigurálni a taskokat, hátha, vagy a komplett appot újratelepíteni.
nálam a NAS a master, az ő változásai az irányadóak, még régen így szoktam meg, nekem kényelmesebb is ott szelektálni, ha ilyenre kerül a sor, de igazából egy ideje már leszarom és megy fel minden, akkora mennyiségű anyag még nincs, a 100GB meg elég sok.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
fogtunder
üzenetére
Amíg nem "szedtem szét" addig nálam sem volt gond, most esett szét, és nem értem miért.
Tesóm mappájából letölt nagyjából 100-150 fájt, majd megáll.
Én kétirányba tolom, mert a telefonok szinkronizálnak fel, ezzel pedig le, de kétirányú, mert mindig úgy csinálom, hogy esetleg törölje onnan, ha pl. kézzel selejteznek, meg ilyesmi.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
hackeeeee
üzenetére
én most nem RAID-ezek, majd a PetaSpace-t kell összelőnöm, két hét múlva kezdődik a gyereknek a bölcsiszünet és megy nagyszülőkhöz, akkor majd lesz időm mindent átmozgatni, kvótákat állítgatni. a Cloud Syncre meg tényleg nincs ötletem, nálam minden teljesen OK, bár én ugye felfelé szinkronizálok inkább, le még nem húztam róla nagyobb mennyiségű adatot.
-
HIJ
őstag
Most végig olvasva az összefoglalót egyet dolgot nem értek. Az SN/MAC módosítás a telepítő pendrivon (az APPEND -es rész) csak a synoDDNS miatt kell? Tehát elhagyható?
-
hackeeeee
Jómunkásember
A cloud backup másnál nem szórakozik?
Most épp ott tartunk, hogy bizonyos időközönként megáll a szinkronizálás. Vagyis írja, hogy szinkronizál, de nem történik semmi.
-
-
HIJ
őstag
Sziasztok!
Most tervezek beszerezni egy Gen8 -at, amire xpenology -t tervezek. A jelenlegi ds213+ -ot kicsit kevésnek érzem a 120 -as nethez és a nagyobb letöltéssekkor belassul. Szerintetek van értelme a cserének?
Illetve azt szeretném kérdezni hogy használja e valaki ezt a HP microservert a SurveillanceStation -el több kamerával mint az alap kettő? Van a több licenszre megoldás? Persze a vásárláson kívül...
-
hl225
tag
Sziasztok!
ESXI-n futtatott DSM 6.1-15047-et hogyan kell 6.1.2-re frissíteni.
A jun's 1.02b-ben lévő synoboot.img-et kell szerkeszteni és a virtuális gépben "kicserélni"? -
esztokabi
csendes tag
DSM 5.2-5644 Update 5 ez a verzióm van Xpenolgy által, van erre valahol frissités, perzse crackelve :-) Tudtok valamit erről? Köszönöm.
-
fogtunder
nagyúr
pl.
xy.no-ip.com:42000 -> 192.168.0.10:22
xy.no-ip.com:42100 -> 192.168.0.23:22
stb...csak jegyezd meg, hogy melyik bejövő IP melyik kliens gépé, de szépen külön is lehet választani, egy gép kapja 40000-45000-ig az IP-ket, a következő 45000-50000 és így tovább, ezeken a sávokon belül pedig lehet egy megjegyezhető struktúrát felépíteni.
-
Rruuer
senior tag
engedélyeztem az ftp kapcsolatot, beállítottam a névtelen ftp-t de az ftp:noip címmel nem megy de ftp:lan ip igy megy
-
Üdv!
Egy napig le volt lőve a viharok miatt az xpeno. Most, hogy újra indítottam az összes letöltésem dupla torrent hibával megállt. Ilyet nem csinált még. Ötlet?

-
hl225
tag
válasz
itanczos
üzenetére
A virtuális gépen futna egy windows és az Xpenology.
A windows egy ssd-n lenne, és a merevlemezeket szerettem volna közvetlenül átadni az xpenologynak.
Egyrészt ha ezután valamiért dedikált nas szeretnék csak belerakom az így átadott lemezt, másrészt így lenne smart információ a lemezről.
És ezért lenne jobb ez a változat mint az RDM, mert ott nincs SMART.
De végül is a jelenlegi igényemet 2 SATA csatlakozó is kielégíti, csak nekem újdonság, hogy az egyik vezélrőn lehet csak VT-d-t használni. -
hl225
tag
válasz
itanczos
üzenetére
"Az ESXi egy pendrive-ra van telepítve, storage nincs létrehozva"
Tehát ahogy AITLAC is írta USB-ről bootolok be, ebben a felállásában nem használom egyáltalán a rajta lévő eszközöket.
(Másik fórumban is feltettem a kérdést, ott a válasz érkezett, hogy csak a asmedia vezérlőn fog működni az VT-d.) -
itanczos
senior tag
Persze, hogy nem engedi átadni passthrough-ban azt az eszközt, amiről ő is indult, amiről ő is működik!
Egyébként a virtualizációnak pont az a lényege, hogy osztott erőforrások vannak.
Vagy miként szeretnéd kezelni a hdd-ket?
Tedd a rendszer vinyót át az asmedia vezérlőre.De még egyszer, szerintem nem okos dolog a passthrough ilyen esetben!
-
hackeeeee
Jómunkásember
A Surveillance station-nel alapból a 2 kamera használható minden gond nélkül?
-
CyberJedi
tag
Sziasztok, Gen8-ra BareMetal XPE installt szeretnék.
Minden simán megy - csak éppen a venti nem megy 25% alá, kizárólag, ha az Advanced Provisioning menüjében vagyok.
Mindegy hogy AHCI vagy RAID módba állítom (vagy Legacy-ba)
1x sikerült 1db tartalék vinyón egy Raid tömböt létrehoznom a HP menüiben, utána boot a Syno-ba (XPE) és halk volt a venti, 6% körül.
De második boot-ra visszatért a 25%.
Ez az őrületbe kerget.
Van erre megoldás?
Xpenology-ba be lehet tenni a hpvsa drivert valahogy? Akkor elvileg a venti visszaszabályozna - persze lehet, hogy az XPE meg nem látná a drive-okat, mivel nem lát "keresztül" a b120i raid-en.... Állítólag ha nincs hpvsa driver a bebootlot rendszerben, akkor a Raid tömb AHCI módban működik..HELP...
-
hl225
tag
Sziasztok!
GIGABYTE GA-J3455N-D3H alapon szeretnék ESXi-t futtatni, majd azon windowst és xpenology-t.
Az alaplap VT-d képes, 4 SATA foglalatos 1 intel és 1 ASmedia chippel.
Az ESXi-ben a speciális beállításoknál a passthroug engedélyezése csak az ASmedia controller esetében lehetséges a másik vezérlő meg sem jelenik.
Az ESXi egy pendriv-ra van telepítve, storage nincs létrehozva (először azt hittem azért nincs az inteles vezérlő)
Van valakinek tapasztalata esetleg vagy akkor ez ilyen hogy csak 2 SATA-t lehet közvetlenül átadni a virtuális gépnek?
-
Essejó
Topikgazda
Miután már elég régóta (5.2-es idők) a DSM program Kétmagos processzorra íródik, csak magadat xopatod az egymagosra cseréléssel, ennyire ne zsidózzunk már. Vagy ha még is kisérteni akarod a sorsot, akkor a xpenology.me oldalról kapd le a DSM 4.3-hoz való cuccot és hajrá, az még talán ment egymagoson!
Egyébként az összefoglalóban le van írva, hogy a Syno változtatott és a generált SN Mac azonosítók már nem működnek. Tehát nincs QC és Syno DDNS elérés! Talán el kéne olvasni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Rosszabb esetben a filerendszer, legrosszabb esetben, ha "rossz pillanatban" kapod el, akkor a hdd hiba jelentkezhet. Esetleg hibás/gyenge szektor keletkezhet.
Persze a legrosszabb eset/esetekhezhez elég pechesnek kell lenni, de ugye hasonló, mint amikor áramszünetkor véletlen megáll a vinyó, és sehová tovább.
Én, ha PC-n nem tudok belépni, akkor megoldom mobilról.
-
itanczos
senior tag
HP Gen7-es a NAS-om, DSM 6.0.2-vel.
Áruljátok el, hogyan kapcsolom le szabályosan, szgép nélkül?
A NAS4FREE-vel ment a szabványos röviden megnyomom a power gombot dolog.
De itt nem történik semmi... -
DcF1sh
csendes tag
Telepítettem

a nas-t, a már fentebb linkelt v1.02b xpenology boot-tal. Netről telepítette a képen látható verziót. Proci egy C2D e8200 volt.A telepítést követően cseréltem egy celeron L 420-ra. Elindult szépen. Majd csere a Celeron L 440-re, de nem bootol be rendesen a kernel. Proci csere vissza Celeron L420-ra. Eztkövetően csak a 3. újraindítást követően működött a nas.
A képen látható sn-t az összefoglalóban linkelt oldalról generáltam, de QC nem fogadja el A formátum nem megfelelő szöveggel jutalmaz.
Kíváncsi leszek a fogyasztás különbségre a 2 Nas között.
-
DcF1sh
csendes tag
Tegnap este én is nekiálltam az új loaderrel egy új nas-t tesztelni. Az eredmény megegyezik, Synology Assistant szépen kiírja: hálózaton kívüli
Probáltam én is mindent.
Win 10 alatt kaptam ip-t
3 különböző loaderA megoldás nálam egy cpu-csere volt.
A működő dx3615-ben egy intel Core2duo e8400 van. Mivel nem használja ki a cpu teljesítményét, gondoltam kipróbálok egy egymagos cput- a kissebb fogyasztás végett. Egy intel celeron 440-et. Eddig úgytünik nem szereti a dms 6!
Te milyen configon próbálkoztál?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Csabesz666
üzenetére
Tudtommal még nincs.
-
Möhe
addikt
válasz
FireLord
üzenetére
Ujra kellett rakni a TM-et, ez segített. De van hogy így sem tudok beépni, a nasba akár telefonról DSfile-ból,vagy TC-n sem sikerül. Otthon belépek,majd később ha elmentem otthonról melóba , akkor megint megy.
Lelke van haljak meg,érzi hogy piszkálom és dafke sem engedi.
-
Csabesz666
aktív tag
a legújabb frissítésre 1617-re van bootloader? a 6.1.2 es dsm-re, mivel ugye verzió szám ugrásvan?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
FireLord
üzenetére
Elvileg tudsz hozzáadni többet is, csak nem mindegy, hogy melyikkel csatlakozol. Vagyis, ha hozzá adod ugyan azt a kiszolgálót, több felhasználóval, akkor elvileg működhet, csak váltani kell mindig a szerverek között.
Legalábbis, szerintem működik így, bár, nem próbáltam ki.
-
Imco
őstag
válasz
Dr.FantastiK
üzenetére
Bár nem releváns, de win 10 alól 17 óráig inicializáltam egy 3 TB greent i3 6100 procival és 8 gb rammal.
-
iwu
addikt
hali!
van egy ilyen ionos lapom, nem kap ipt. egy csoda RTL8211CL nic van rajta. legutolsó loader a 6os dsmhez. Valahogy bele tudom tolni a drivert, vagy kell egy másik nic?
thx,iw
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Dell notebook topic
- Projektor topic
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Spórolós topik
- Házimozi haladó szinten
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- HP Pavilion 15 - 15,6" Full HD - Intel Pentium N3710 - 4GB - 500GB HDD - Win10 PRO - MAGYAR - DWD R
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Mini Pc HP ProDesk 600 G4 / EliteDesk 800 G5 // 6-9. gen // i3 / i5
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4383, 100% Akkumulátor
- Eladó új állapotban levő Realme 8 Pro 8/128GB fekete / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest