Hirdetés
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
csucsububu
csendes tag
Sziasztok
Siekrült a frissítés és költöztetés is. eddig szépen ment a dolog a mai napig amikor is azt a hibaüzenetet kaptam hogy lemez megtelet és nem tudok belépni még ssh -n se. 9 Tb nem van összerakva raid5 be és használok belőle jelen pillantban 600Gb. nem igazán értem a dolgot. Találkozott valaki hasonlóval. ?????
-
glugi
aktív tag
Bármelyik megoldás jó lenne, csak a lényeg, hogy a Cloud Sync támogassa és ne legyen ilyen trash mizéria (tudom, hogy amúgy ez alap policy az ilyen felhőszolgáltatóknál, mármint hogy alapból van trash és csak manuálisan lehet üríteni). Még kb. 70 gigán is elférnék, ez kiad azért pár napot.
Nem vagyok képben fizetős felhőben, de a Google Drive 7000 ft-ért adott 1 évre 100 gigát, ami azért nem rossz. Azt hiszem a OneDrive - ha van Office 365 - ad 1 évre 1 TB-ot. -
glugi
aktív tag
Megfejtettem. Rotál szépen a Google Drive-ban, csak a Trash nem ürül automatikusan (beállítás sincs rá), így megtelik szépen. Marad a manuális kuka ürítés néhány naponta és még optimalizálom a fájlméreteket (most egy 5 perces fájl ~ 70 MB).

Olyan felhőre javaslat, ami legalább 100 gigát ad és automatikusan üríti a kukát (már ha van)? -
RazoR
veterán
válasz
Csabesz666
üzenetére
A wifi! Erősen ajánlott a kábeles összeköttetés!
-
Csabesz666
aktív tag
Sziasztok, ki használ PLEX-szervert, mi re kell odafigyelni, hogy ne szaggason belső hálózaton, wifin a film..... kb 10-15 mp-ént megáll a lejátszás, több másodpercre, a proci, nem is mutat terheltséget, mi lehet a gond?
-
b.lajos
tag
Mennyi összevisszaság

Én az 1.02b loaderrel frissítettem a 6.1.2-re, de érdekes módon egyből a 6.1.3-ra frissült. -
RazoR
veterán
6.1.1-ről a frissítés menete: kikapcs, pendrive-ra fel az 1.0.2a vagy b loader, pendrive vissza, bekapcs,frissít 6.1.2-re, örül! Jól gondolom?
-
-
seger
addikt
6.1.3 update ok! Hozzáteszem, még mindig nem cseréltem loadert!
-
RazoR
veterán
Elkezdtem árpakolni az új vinyóra pár dolgot de ha törlöm a régiről nem változik a szabad hely mérete a vinyón! Ez mitől van?
-
branyi
csendes tag
válasz
itanczos
üzenetére
Köszönöm, megnéztem a megadott linket
minden működik, de az utolsó lépés ahol végre meglenne az adat, nem megy12. Now you'll be able to browse all the shares and files on the hard drives. You may also connect a USB drive to the PC, copy required files to the USB drive, and then transfer the files to other devices.
Hiba történt „Saját mappa” elérése közben, a rendszerüzenet: The requested operation has failed: Error mounting /dev/dm-0 at /run/media/root/1.42.6-5644: Command-line `mount -t "ext4" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid" "/dev/dm-0" "/run/media/root/1.42.6-5644"' exited with non-zero exit status 32: mount: /run/media/root/1.42.6-5644: mount(2) system call failed: A struktúrát meg kell tisztítani.
mi kell a struktúra tisztításához?
-
Rruuer
senior tag
a extra.lzma pontosan mit is csinál?
-
rembrant
tag
Helló!
Frissítés 6.1.2-ről, 6.1.3 15152 -re, (jun 1.02b loader), tökéletesen működik.
-
fsdb
aktív tag
válasz
branyi
üzenetére
A GetDataBack Simple (fizetős), windows alatt, talán. EXT is megy neki most nézem a 160-as vinyómról már szedegeti a dolgokat, igaz ez nem 2T meg RAID5. Az ubuntus link, újabb ubuntu, pendrive-ról futtatva, Permission denied-el elhajtott, (mondjuk ezután azért annyira nem mentem bele a lelki világába).
-
RazoR
veterán
Plexet használok RPi-vel és rasplexel, de a Pi egy első szériás, néha megakad a film 1-1 másodpercre, elképzelhető, hogy a Pi-nek a gyenge hardvere miatt?
-
madoxx
aktív tag
válasz
madoxx
üzenetére
Na.
A megoldás az lett hogy vinyók nélkül boot.
Loaderben az amd config kiválaszt.
Find.synology.com megtalálta a servert, kiírta hogy nincs vinyó.
Bekattant a 3 vinyó szépen sorban.
Reconnect.
Kiírta hogy dsm has been reset.
Reinstall.
Új config, de az adatok azonnal ott voltak, illetve 5.2-es config backup-pal jöttek a userek, beállítások is.Nem a legsimábban, de legalább nagyobb baj nélkül lement

Meddig merhetek most update-elni?

(Jun's official v1.01) -
madoxx
aktív tag
válasz
Essejó
üzenetére
Érdekes az egész jelenség.
Meg az is hogy clean install-lal teljesen sima.
Viszont a meglévő vinyók mellett egyáltalán nem jelenik meg sehol.
Miközben zörögnek a vinyók, mint ha bootolna szépen. Tuti valami kretén címet vesz fel, vagy nem is tudom mi lehet.
Routerből nem látom, arp -a sem segít.Nagyon elszomorít ez így, pláne hogy követem a topikot, mindenkinek ment kisebb-nagyobb akadályok mellett.
Én meg tegnap éjjel szórakoztam vele 6-7 órát, ma is már vagy 4-et és elég rosszul áll a dolog
-
Essejó
Topikgazda
válasz
madoxx
üzenetére
Ezt így passzolom, de az esetek 99,99%-ban aki W7-el írta annak gondokat okozott.
Akartam írni, hogy adok egy működő Grub.cfg-t, (nekem működik
) HP Gen7 n40l (Összehasonlítani a magadéval.)
De ha W7 alatt írtad a PD-t akkor sanszos a szokásos, hogy valamit elront.Már csak azért se tudom mert anno W10 alatt írtam a PD-t és 5.2-5967 U2-ről Migráltam 6.0.2-re és ment.
A Grub.cfg-vel kellett picit szórakozni, de ment.Illetve az install során valami hót idegen IP-t talált ki magának, de újraindítás után beállt a MAC alapján neki beállított fix IP-re.
-
madoxx
aktív tag
válasz
Essejó
üzenetére
console=ttyS0,115200n8 erre: console=uart,io,0x3f8,115200n8
Megpróbáltam ezt is.
Nem értem mi lehet.
Van most egy olyan pendrive-om, amivel elindul magában.
Elindul egy üres vinyóval. Fel tudom tenni tisztán a 6.02-t. Újraindítást túléli.Ugyanezzel a pendrive-val, a régi vinyókat berakva (természetesen sorrendre ügyelve) látszólag elindul a dsm, legalábbis dolgoznak a lemezek pár percig.
Viszont semmilyen kapcsolat nincs. Se a routerben nem látom, se assistban, se lan-on, se ssh, se semmi

Miért lehet hogy tiszta telepítés után fasza minden, így meg semmi?
-
Essejó
Topikgazda
válasz
madoxx
üzenetére
Változtasd meg az értéket erről: console=ttyS0,115200n8 erre: console=uart,io,0x3f8,115200n8
(ez a magyar fordításban félreérthető)Illetve ellenőrizd a Biosban, hogy a Soros port engedélyezve legyen.
Egyébként ott egy csomó tanács és segítség a Topik leíróban a Fejlemények DSM 6.0 ügyben csak olvasni kéne.
-
itanczos
senior tag
válasz
madoxx
üzenetére
Simán lehetett volna egyből 6.1.2-re frissíteni, ahogyan Essejó által linkelt oldalon írták.
Eredeti ajánlás: itt
Saját tapasztalat: ittEgyébként ilyenkor a Forced reinstall opciót kell választani és ott egy recovery-t választani. Ha a próbált Loader-ben van olyan indító menü pont. Nekem úgy ismét elindult.
Elvileg max a rendszer beállításokat és telepített kiegészítőket veszted el. Az adat partíciók és azon lévő dolgok megmaradnak. -
hackeeeee
Jómunkásember
Először basic tömböt kell rá létrehozni, utána tudsz kötetet. Vagyis ugyan azt kell csinálni. Azért nem látod a kötetek között, mert nincs rajta még "tömb".
6.x-ben már nincs shr. Raid-et tudsz csinálni. Viszont ott Nekem n em sikerült úgy létrehoznom a tömböt, hogy rajta voltak az adatok a vinyón. Elszórakoztam vele, de végül feladtam. maradt a régi megoldás. Hyper backup-bal mentek időzítve bizonyos mappákat.
Lehet, vagyis, Nekem sikerült.
-
RazoR
veterán
Még valami: 6.1.1-ről lehet valahogy adatvesztés nélkül 6.1.2-re frissíteni?
-
RazoR
veterán
Bekerült egy második hdd a Gen8-ba, de a köteteknél nem aktív a létrehozás gomb! Az összefoglalóban található lajos76 videója alapján csináltam meg az első lemez beüzemelését, vagyis létrehoztam egy basic raid groupot. A második hdd-vel is ezt kell megcsinálnom? Később ha lesz még hdd tudom ezeket a köteteket adatvesztés nélkül módosítani/bővíteni raid1-re vagy shr-re? Az a tervem, hogy a mostani 2 hdd közül mindegyik kap 1-1 hdd-t raid vagy shr-el, hogy legyen "biztonsági mentés"mindkét hdd tartalmáról. Az lényeges, hogy melyik hdd melyik fiókban van a 4 közül?
-
madoxx
aktív tag
Sziasztok!
G7-en 5.2 -> 6.02 migration-t próbáltam de órák óta egy helyben toporgok.
Gugliztam, kerestem itt is, de nem találom a megoldást.Új pendrive készült, vid/pid/mac átírva.
Új pennel az assistant megtalálta, telepítés (manual), migration, de újraindítás után nem látszik a nas.A routeremben nem látszik a kapcsolatok között.
Ez alapján csináltam.Próbáltam:
-másik serialt
-mindkét extra ramdisk-et
-sokszor újraindítani, várni sokatA vid/pid-et kiolvastam, beírtam, ellenőritem.
A mac a server bios-ából lett kiolvasva.
1.01-es loadert használok, amd módban.
A pat DSM_DS3615xs_8451.pat
Sataportmap=4Mit lehetne még kipróbálni?
Mit tudok most csinálni?
Köszi -
branyi
csendes tag
Segítséget kérnék
egy összeomlott rendszer adatainak visszahozásához.Hardver hiba miatt többször elszállt a rendszer.
Új gépbe téve a lemezeket nem sikerült működővé tenni az xpenology programjával.Linux alatt azt látom, hogy 5 lemezből 4 kiadja a RAID5 7TiB /dev/md127 -et ami LVM et alkot, ezen 2T foglalt.
Ezt szeretném lementeni.
mount /dev/vg1000/lv re azt mondja a struktúrát meg kell tisztítani.Na ez lenne a problémám. Mit rontottam el, mit tehetek az adatok visszanyerésére.
Előre is kösz!
Magánban elküldhetem a lekérdezéseket (fdisk -l,mdadm --detail /dev/md127, ....), hátha segít. -
itanczos
senior tag
válasz
csucsububu
üzenetére
-
Rruuer
senior tag
Biztonság terén nagy a külömbség a dsm 5.2 és a mostani között?
-
itanczos
senior tag
válasz
csucsububu
üzenetére
Lásd [itt]!
-
csucsububu
csendes tag
Sziasztok
A segítségetek kérném, van egy HP n40l microserverem DSM 6.0.2-8451 -el ami működik. A kérdésem lehet frissíteni 6.1.2 -re ???? És ha igen akkor hogyan. ???
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Szerettem volna bővíteni a nasomat, mert volt itthon elfekvőben egy HDD-m
2x3TB van RAID0-ban. Kötet1
Beleraktam a plusz egy vinyót, de nem tudom hozzáadni a kötethez.
állapotra azt írja, nincs inicializálva, normálhasználaton kívüli lemez 1
viszont nem tudom bővíteni a kötetet vele, mert nem aktív.
Mit kellene vele tennem, hogy hozzá tudjam kapcsolni?Vagy eleve halott ötlet?
Előre is köszi
-
Rruuer
senior tag
az v1.02a2 loadert mivel tudom megnyitni? daemon tools nem képes rá és ha megcsinálom a pd-t akkor a win nem is látja hogy lenne benne pd
-
itanczos
senior tag
válasz
Melorin
üzenetére
Csak a loader-t kell onnan tölteni, a többit a Synolog oldaláról
-
Melorin
addikt
Nem tudok letölteni dolgokat az xpenology oldaláról. Ez előforduló szerverhiba vagy nálam lehet a bibi?
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Meglátjuk hamarosan mi maradt meg..

Akkor intézek egy 2 vagy 3-at.