Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
Topikgazda
válasz
ekkold
üzenetére
Anno még az 5.2 idejében Ha böngészőből akartam filmet nézni akkor előszór mindig nyűglődött, hogy hiányzik neki egy VLC plugin. Fel kellett telepíteni a gépre a VLC-t, nem kellett használni, de attól kezdve ment a böngészőn keresztül a filmnézés. Egy próbát megérne szerintem.
-
ekkold
őstag
Tud valaki segíteni video station-al kapcsolatban? DSM 6.1.7 van telepítve, a video station verziószáma 2.4.3.1565 Bármilyen videót szeretnék lejátszani böngészőből PC-n, vagy mobiltelefonon a Ds video alkalmazással, egyikkel sem indul el a lejátaszás. Amúgy böngészni lehet a videók között, a lejátszó is betöltődik, csak nem indul el.
szerk: néhány mobiltelefonnal készített video elindul, de a letöltött filmek nagyon nagy része nem.
-
-
sd6
tag
válasz
DJ. Ru$y
üzenetére
Ilyen házat vettem elsőre, nem jó

Nagyon melegedtek benne a diskek, pedig 20cm ventit raktam bele. Rezonált az egész ház ráadásul. Szerintem node 304-et vegyél helyette.Integrált lapból nem lesz olyan, amin van 6 sata port. H270-től indulnak a 6 portosak. Ebbe raksz igénynek megfelelően celeron/pentium procit.
Ha nem lesz nagy a fogyasztás, jó minőségű panel táp is elég, ezek 180-200W-ig bírják.
-
kgymac
őstag
válasz
Bubukain
üzenetére
6.2-re vagy 6.1-re (esetleg régebbire) ?
6.1-re egyértelműen nem a válasz. 6.2-re érdemes körülnézni az xpenology.com fórumain, ott mindig van infó az update-ek telepíthetőségéről.szerk:
@DJ. Ru$y
konkrét alaplapot nem tudok ajánlani, én microserver-ekben utazom, a második g8-as van beszerzés alatt.
Olyan lapot kéne választani, ami 6 inteles sata portot tartalmaz, ahci módban. Intel lan-nal is lehet probléma,
pl. jun 102b nem minden új intel e1000e lant támogat (pl. i219 van akinek megy, van akinek nem, a boot image tuti hogy eltér náluk).
Ha van rá lehetőséged, a legjobban talán egy pcie 8x vagy 16x-es lappal jársz, ami azért ritka mini itx vonalon,
de ha gond van az alaplapi sata-val (silxxxx egyértelműen nem jó), egy dell h200 vagy h310 megoldja a helyzetet.
Ha virtualizálni is akarsz (pl. docker), akkor vt-d, vt-x kompatibilis cpu kell, az újabb celeronok már általában tudják. De ezt biztosan ismered. Én eredetileg nem használtam, de találtam néhány alkalmazást, ami igényli, így nem árthat, ha tudja a rendszer hardveresen. -
DJ. Ru$y
nagyúr
Mostanában viszonylag keveset járok erre, így nem láttam, hogy lett volna NAS építés.
Kérdés: Milyen konfig most az ajánlott XPE alá?
Okok: Talán olcsóbb lesz, mint a HP G10 felvert ára, és Intel alapú cuccot szeretnék.Ház megvan úgy néz ki, mert elfér benne 6 db HDD, 4 GB RAM-mal szerintem beérné a cucc, nem tervezek rajta adatbázisokat, weboldalakat futtatni, csakis fájl megosztás, médiaszerver. Nem virtuális környezet, hanem natív DSM. Valószínűleg ő kerülne a "főszerver" szerepkörbe, és az N54L lesz az ő backupja, hogy itthon vagy másik helyen, az még kérdéses.
Első körben feltolnám rá a 6.1-et tesztelni egy lemezzel, telepítés stb. Aztán kerülne bele valószínűleg az N54L-ből migrálással 2*3 és 2*4 TB RED.Szükségem lenne javaslatként: tápra (6 lemezt bírnia kell), lapra (szerintem integrált cucc lesz alá), memóriára.
Bármilyen javaslatot meghallgatok. Köszi!
-
Bubukain
senior tag
Sziasztok!
6.2.1-23824 felrakható?
-
ekkold
őstag
válasz
misimagaki
üzenetére
Köszönöm, közben úgy néz ki kezd megoldódni a dolog! 3 további hiba együttállása okozta, hogy nem tudtam előbbre lépni.
- A NAS-ban le kellett tiltani a WOL-t majd újra engedélyezni. Ezután már működött volna, de...
- 3db mikrotik eszköz van a hálózatomban (Router + 2db AP), amelyikről ébreszteni próbáltam próbáltam az nem tudja ébreszteni valamiért, viszont a másik kettő igen. De még ekkor sem működött, ugyanis ébresztés után nem bootolt be, látszólag lefagyott.
- A bios-ban van egy opció, hogy wol ébresztéskor HDD-ről vagy LAN-ról bootoljon. HDD-re áállítva nem bootolt a pendrájvról, átlállítottam LAN-ra és meglepő módon így betölt a pendrávról.A routeren az előbb állítottam be, hogy forwardolja a wol csomagokat, távolról még nem tudtam tesztelni, csak itt helyben - de nemsokára arra is sor kerül.
-
-
Egy HDD van a gépben arra ment a rendszer. Azt nem tudom tárolásra használni?
Most telepítettem és kötetet kellene készíteni de azt mondja mindent törölni fog... a rendszert is ha 1 HDD van? -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
ekkold
üzenetére
Mint írtam, ez simán lehet egy régebbi rendszerhez leírás, szóval tök jó, hogy végigcsináltad, de nem hiszem, hogy a te rendszeredhez való a leírás. Ez egy példa volt, hogy ilyet kell csinálni.
sd6
Majdnem, mivel a hardver nem az amit eredetileg aláraktak, ezért kell tuningolni a conf fájlt, mert hiába kapcsolod be a WOL-t a Syno felületén nem csinál semmit. 5.1 alatt próbálgattam én is anno microserverrel, viszont mivel NAS lemezek kerültek bele, így úgy döntöttem, hogy a sok leállás csak a merevlemezeket tenné tönkre, menjen 0-24-ben, alig fogyaszt valamit, és, ha kell róla bármi azonnal elérem, nem kell kapcsolgatni stb.
Nem véletlen van a leírás, ha működne a WOL, ahogy te írod, biztosan nem csinálták volna meg a leírást, de sajnos nem így van. -
-
ekkold
őstag
válasz
DJ. Ru$y
üzenetére
Köszönöm szépen a tippet, végigcsináltam a leírt beállításokat.
Tehát beléptem ssh-val.
Átváltottam root felhasználóra (sudo su)
majd: ethtool -s eth0 wol g
A továbbiakhoz MidnightCommandert használtam.
Módosítottam a /etc/synoinfo.conf fájlt.
Létrehoztam a /usr/local/etc/rc.d/S99ZZZ_Shutdown.sh-t is a magadott tartalommal.
Beállítottam, a jogosultságokat futtathatóra.
Sajnos így sem tudom felébreszteni a NAS-t. Kimaradt valami? -
MrTwister
őstag
válasz
supercharley
üzenetére
Köszi szépen, berendelek akkor én is egy ilyet és megbarkácsolom a régi NAS-om.
Köszönöm neked is Baliboy1979 egy ilyen Wifi-s konnektort is beszerzek ez is nagyon tetszik!
-
Exfury
tag
Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni: Sonarr-t szeretnék beállítani Plex mellé az ismertebb magyar torrent oldalakra, van erről valakinek valamilyen épkézláb leírása esetleg ?

-
Baliboy1979
csendes tag
Lekestem a szerkesztest. Nekem 2 ilyen van. A celnak tokeletessen megfelel. Valami hasonlot keress.
-
Baliboy1979
csendes tag
válasz
MrTwister
üzenetére
Siman ki tudod probalni, hogy mukodik-e. Nas leallit majd konektorbol kihuz es kis varakozas utan visszadug. Az is lehet tobbet kell varni. 10,20mpet akar. Nalm 5-10 eleg. Nekem 3 gepem megy igy naponta 2x leall es 2x automatan bekapcsol. Idozitett bekapcsolas kellett volna de napi 2x igy a biosos bekapcsolas nem jatszik.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
ekkold
üzenetére
Mivel ez nem egy Windows, hanem spéci rendszer, spéci hardverre, amit ugye a gyárban elterveztek, de nem azon használjuk, ezért egy WOL bekapcsolás nem annyiból áll, mint amit itt elkövettél, és az a kolléga sem tudta ezt szerintem, aki segíteni próbált.
Hirtelen egy régebbi leírást találtam neked, SSH-zni kell és conf fájlt szerkeszteni stb.
Úgy emlékszem a topicban is volt már linkelve újabb rendszerhez való angol leírás, de ebben nem vagyok biztos, mindenesetre, ha nem ijedsz meg az SSH-tól, akkor felütöd a Googlet és segíteni fog, amit én linkeltem neked az például a második találat a Googleben.
-
ekkold
őstag
válasz
supercharley
üzenetére
A routerem tudja resetelni az USB tápját, arra gondoltam, hogy erre kötök egy kis relét ami bekapcsolná a NAS-t. Mondjuk ehez kell egy kicsit hekkelni a NAS-on - ezért jobb lett vona ha megy a WOL. Már csak ezért is bosszantó mert a leírások szerint tudja is ezt a funkciót.
-
MrTwister
őstag
válasz
supercharley
üzenetére
Hogyan kell barkácsolni, mit hova kell kötni, kell neki tápfesz is úgy látom azt honnan? Wifi-s ugye? Leírod, akár képekkel, hogy te, hogy építetted be? Ha nem túl bonyolult már rendelem is!

-
MrTwister
őstag
válasz
Baliboy1979
üzenetére
Nekem se tudja a WOL-t sajna, egy ilyen jó lenne? A másik kérdésem, hogy ha szabályosan le lett állítva a NAS, utána az okos konnektorral áramtalanítom, okos konnektor WiFi-n ON, akkor azonnal beindul a NAS (persze biosban bekapcsolom, hogy áramszünet után kapcsolja be a pct- csak az a kérdés, hogy szabályos leállítás utáni okos konnektor OFF is áramszünetnek számít e)?
-
ekkold
őstag
válasz
citkar
üzenetére
Amikor megvettem a T601-et kipróbáltam egy xubuntu linuxot rajta. A routeremben 150 napra van beállítva a DHCP lease time, és ott (is) vissza tudtam keresni a mac address-t. Sajnos nekem is elfogytak az ötleteim, de ha lesz újabb, akkor még kísérletezek vele. Az előlapi gomb megnyomásán, és a WOL-on kívül létezik még valamilyen módszer a PC felébresztésére?
-
Szomj4s
tag
Sziasztok ismét! Ma 6 órát csettintettem el arra, hogy megoldjam ezt:

nem található merevlemez.
A rendes telepítési mód szerint jártam el: átírtam pid vid, mac, sn. Induláskor a BL-nél a reinstall-ra is mentem, de akármelyik BL-lel próbálom, nem működik. Nem bírom már idegekkel, valaki mentsen meg. Nem is a sajátom ráadásul...

-
ekkold
őstag
válasz
ekkold
üzenetére
Meglett a bios beállítás is
-Navigate to Power > Hardware Power Management.
-Set S5 Maximum Power Savings as follows:
● Disable WOL = Enabled
● Enable WOL = Disabled
de ennek megfelelően van beállítva, tehát valószínűleg nem ezen múlik. Kompatibilitási gond lehet? Vagy ez a PC nem a 9-es porton várja a magic csomagot? -
ekkold
őstag
válasz
citkar
üzenetére
Megnéztem és a bios setupban is kiírja a MAC address-t. Átírtam a grub.cfg-ben is. Viszont most sem tudom felébreszteni. Sajnos a bios setupban nem látok WOL opciót, lehet, hogy más néven szerepel? Az az érdekes, hogy kikapcsolt állapotban is van ethernet kapcsolata, csak olyankor 100Mbps-el van összeállva (a routerem szerint), amikor pedig "ébren van" akkor gigabites a kapcsolat. Tehát elvileg figyel az ethernet vezérlő...
-
ekkold
őstag
válasz
citkar
üzenetére
Azt én sem adtam meg, lehet, hogy ez a baj? Ha jól értem amikor fut a DS az felülírja az eredeti MAC address-t, a grub.cfg-ben levővel. Aztán amikor leáll, akkor az eredeti MAC címre kell(ene) küldeni a csomagot, esetleg mindkét MAC címre.. Kipróbálom. De hogyan tudom megnézni mi az eredeti MAC cím?
-
ekkold
őstag
Sziasztok. Új vagyok ebben a témában. Egy HP T610-es mini PC-re telepítettem XPEnology-t, 6.1.7-es verziót, egyelőre csak "játszani" kísérletezni vele. Bekapcsoltam a DS menüjében WOL automatikus kikapcsolás funkciót, hogy ha nem használom akkor ne fogyasszon feleslegesen áramot. (üresjárásban kb. 15W-ot eszik, amikor dolgozik kb. 25W-ot). Szépen le is kapcsol a beállított idő letelte után, viszont nem tudom felébreszteni. Próbáltam linux parancssorból a wakeonlan parancssal, ill. mikrotik routerből is a /tools wol -al is. Az előlapi gombra természetesen felébred és működik is, de azt távolról nehéz megnyomni

Az lenne a kérdésem, hogy akad-e valaki aki konkrétan ilyen T610-re telepített XPEnology-t? (esetleg jól jönne pár tanács, hogy mire érdemes odafigyelni ezen a hardver esetében)
Sikerült-e valakinek ezt a wakeonlan funkciót sikeresen használni? -
Essejó
Topikgazda
válasz
08meszzi
üzenetére
Tudod ott jobbra fenn nem véletlenül van kiírva, hogy A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek! Csak azért szólok mert kezdő vagy, és illene elolvasni a szabályokat. Egyébként szerintem a válasz az hogy nem, mert a sorozatszám típus függő.
-
Szomj4s
tag
Sziasztok!
Sajnos sógorom frissítette az xpeno-ját. 1.02b loader volt, és frissítette 6.2-re. Persze hogy nem indul, és most szeretném neki rendbehozni. Viszont nem találok megoldást. Assistant ugye látja az új 1.03b loaderrel indítva, viszont semelyik verzió nem működik a képen láthatóak közül:

Hiába teszem fel újra a 6.2-t, a lenti szöveget látom. Ti milyen megoldást javasolnátok? -
kgymac
őstag
válasz
llacee
üzenetére
Úgy tudom, a dsm6-tól nem megy a syno fiók beállítása, QC-vel együtt bibis az SS működése. Így nem kísérleteztem az SS-szel, 8 csatornás nvr-t használok. Csak webes felületről elérhetőek a rögzített anyagok, 4 hd-s kamera kb. heti adagját rögzíti, ciklikusan egy 500gb-s 2.5" hdd-re. A mozgás detektálás nem megy, hibás az fw-ben, eddig nincs javítás. Ugyan kínai, de az ssh-s botrányban nem érintett - vagy csak eddig nem került ki az user/pass páros. P2P-t nem használom, nem kell, hogy más is nézzen alsógatyában. Ha majd hdd-t kell cserélnem, megy bele egy 2tb-os. Olcsóbb volt, mint egy ss kameralicesz, hackelni sem kellett.
szerk:
@ 08meszzi:
QC, SS nem megy, talán a syno felhő szolgáltatása sem + valamelyik syno backup sw sem, volt téma 1-2 napja itt vagy syno topicban. Dns megy, simán elérhető, ami tényleg kell, csak be kell állítani a routeren (wan újracsatlakozáskor ddns is frissül, nason beállítva kb. 5 percenként, nem csatlakozás után. Én noip-t használok, 30 naponta meg kell újítani egy kis capcházás után, 3 címig elég. Webdav, vpn elérhető kívülről, vpn-en plusz opcióval elérhető minden az otthoni hálózatban, syno mobil cuccok is tudnak csatlakozni. Csak https kapcsolatot engedj, ha elérhetővé teszed, lets encrypt-es aláírással (syno tudja a tanusítványoknál, leírás is van hozzá a syno topicban). -
kgymac
őstag
Nekem eddig is ment, nálam és nálad is a dns suffix üres. Win7, a win ip konfigban van suffix (localdomain),
a hálókártyáknál - wmvare kivételével - nincs.
ping -a <ip> kiírja a nas netbios nevét, a ping <nasnév> is rendben működik. Dns, gateway a router ip-je, mint a kollegának, egyedül a suffixban tér el az ip4-ben (persze az ip címtartomány is eltér), ip6 nálam tiltott. Jónak tűnik a beállítása, mégsem megy neki. -
sd6
tag
válasz
Zizi123
üzenetére
Szóval neked mégsem mentés kell, hanem csak fileok másolása? Akkor marad a script, valami ilyesmi tartalommal:
/usr/syno/bin/rsync -ap --delete --verbose /volume1/Dir1/ /volumeUSB1/usbshare/Dir2 >> /tmp/rsyncShared.log 2>&1Itt vannak még infók
https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?t=99282
https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?t=136036#p524981 -
sd6
tag
válasz
kgymac
üzenetére
Nekem is van suffix, csak ide nem másoltam be. A hálózatban a FQDN név úgy néz ki, hogy pl nas.othon.local. Ha beállítod suffixnek az otthon.local-t, akkor lehet hivatkozni sima netbios névvel is, tehát nem kell mindig kiírni, hogy nas.otthon.local, elég csak a nas.
Nálad mia a nas fqdn neve? Azon próbáltad elérni?
Illetve, cmd-be ping -a <nas ip cime> erre ad vissza valami nevet? -
sd6
tag
válasz
Avicularia
üzenetére
A programok nem maradnak meg, mert azok a telepítéskor kijelölt kötetre kerülnek. Ha csak 1 kötet van, akkor nyilván nem kérdezi meg. A beállítások vannak a közös partíción.
-
kgymac
őstag
válasz
llacee
üzenetére
Próbálj meg egy új vm-et, amelynek első lemeze egy újabb verziós xpenology boot image. Az imageet a módosítása után a StarWind V2V Converter-rel lehet átalakítani hyperv-s diszkké.Az új vm-nek oda kell adni, vm-et felparaméterezni, indítani. Újabb dsm tepíthető rá (6.x), bár az ss elvileg nem működik már csak eredeti synoról.
Én esxi-re tepítettem xpenot, saját gyártású boot image-vel, proxy2 leírása után. Nem tetszett az ajánlott boot diszk, pár perc összehozni. -
Avicularia
veterán
Köszi

Szóval akkor lementem az adatokat, törlöm a raid csoportot vagy a kötetet? Utána átrakom a 3 wincsit amit használnék másik házba, (alaplap, minden marad ugyanaz) és utána újra megcsinálva a raid csoprtot és kötetet ott lesznek a telepített programok illetve a beállításaim? -
M3kk
őstag
válasz
Avicularia
üzenetére
Igen, meg. Azokat kulon particion tartja, ami minden HDD re felkerul.
-
Rruuer
senior tag
Ethernet adapter Ethernet:
Connection-specific DNS Suffix . : home
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) Ethernet Connection (2) I219-V
Physical Address. . . . . . . . . : xx-xx-xx-xx-xx-xx
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::e81b:f35:71e8:c4a1%9(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.72(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 2018. október 19., péntek 11:43:55
Lease Expires . . . . . . . . . . : 2018. október 20., szombat 11:43:57
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 278682766
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1F-D4-58-F4-9C-5C-8E-87-76-F9
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled -
Avicularia
veterán
Van 5x3 TB-os wincsi most a xpeno alatt amit használok. Szeretném átköltöztetni a cuccot egy kisebb házba, ahol csak 3 wincsit használnék. Mi a legegyszerűbb módja ennek, ha meg akarom tartani az összes beállítást, telepített programot? Nincs tapasztalatom ezzel, eddig csak bővítettem a raidet kötetet, törölni nem töröltem.
Ha törlöm és megcsinálom újra 3 wincsivel akkor megmaradnak a telepített és beállított dolgok? Plex, transmission, stb. -
Zizi123
senior tag
En nem talalom benne.
Van osszesen 1 megosztott mappam, es abban van nagyon sok konyvtar.
Tehat ezt valahogy igy nez ki:
Fonykonyvtar\szamlazo (Errol kellene masolatnak keszulnie)
Fonykonyvtar\szamlazo_backup (ide kellene keszulnie a masolatnak minden nap)Ezt sajnos nem tudom vele megoldani.
Az Active backup for business jo lenne, eddig hasznaltam is, de mostmar nem indul el, ugyanis Synology-fiok szukseges hozza, ami erteheto okokbol nincs (ebben a topicban ezt nem kell elmagyaraznom miert

Ha elindulna megtudnam oldani evvel a programmal.
Erre esetleg valami megoldas? -
llacee
őstag
Van egy Dell T130 tobb szerepkorrel es vm-el Hyperv-n es eleg nagy tarhellyel.Viszont lecsereltem a kameraim es a dsm 5.2on futo s.staion mar nem tamogatja ezeket a kamerakat, az uj device pack meg survilance station 8.1 felett telepitheto.Hypervn nincs 5.2nel frissebb dsm, hyperv nem cserelheto le, de van egy iscsi rol bootolni tudo nuc gepem.Ennek ajanlanek ki tarhelyet es csak a kamera rendszert szolgalna ki.Ez lenne az ertelme.Szeretnem, ha mindent a szerver szolgalna ki, de hyperv miatt kotott vagyok.
-
sd6
tag
válasz
Rruuer
üzenetére
Indítasz egy parancs sort, és beírod: ipconfig /all, ilyen lesz az eredmény:
Ethernet adapter Ethernet:Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) Ethernet Connection (2) I219-LM
Physical Address. . . . . . . . . : xx-xx-xx-xx-xx-xx
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::d59e:f25e:d974:4d28%3(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.185(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 2018. október 18., csütörtök 21:04:44
Lease Expires . . . . . . . . . . : 2018. október 19., péntek 0:04:44
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 35183602
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-21-4E-D1-C5-18-DB-F2-30-D1-A5
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : EnabledHa a dhcp, dns rész megegyezik, akkor saját dns van, tehát van belső hálózaton névfeloldás. Ha itt valami publikus ip van, akkor az külső dns, nem lesz belső névfeloldás.
-
Zizi123
senior tag
Sziasztok!
Csak 1 olyan egyszeru feladatot szeretnek megcsinaltatni a NAS-al, hogy minden nap csinaljon a ceges szamlazoprogramunk mappajarol 1 biztonsagi masolatot 1 masik mappaba. Ugymond 1 napi mentest.
Egyszeruen nem talalom azt a programot, amivel ezt a tok egyszeru dolgot meg tudnam csinalni.
Tuti ne vagyok a bena... -
llacee
őstag
Sziasztok!
Technikai kérdés:
Egy gépre, ami nem tartalmaz fizikai HDD-t, de biosban csatolt ISCSI tárhelyet igen, telepíthető a Xpenology, hogy pl. pendrive-ról fut?
Köszi!
-
Nestor16
senior tag
Ti hogyan szoktátok megosztani a tartalmakat a szerverről facen, messengeren .ddns domainen keresztül? Ugyanis szépen letiltja bármit is osztanék meg. Link generátorral is ugyanez van, hirtelen több ötletem nincs.

-
Essejó
Topikgazda
Sziasztok!
Ha valakinek lenne kedve és ideje, hogy elvállalja - átvállalja a Topikgazdaságot, kérem jelentkezzen privátban.
E.
-
seger
addikt
válasz
akos86
üzenetére
Ha a hálokártya giga, és az eszközök is, és a kábel is, és nincs falicsati, vagy toldó, akkor Én a kábel végeket újracsinálnám, mert lehet egyik vezeték nem érintkezik. Ha teszter van kéznél akkor teszter...
Ja hogy kábel csere volt...
Akkor tennék egy másik eszközt a nas helyére, pl notebook. Megnézném azon a kábelen valóban van e giga
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Powerbank Anker Prime, 20100mAh, 220W, QC + PD, Fekete A110BH11
- Akció! Csere-Beszámítás! Gari: 2028.12.01 - MSI Thin Gamer notebook! R7 7735HS /RTX 4060 /16GB DDR5
- Eladó Redmi Note 12 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 5500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon RGB Slider 400W
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest