Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
-
l.skywalker
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Úgy néz ki hivatalos formában itthon egy darabig nem lesz kapható Series X.
A hazai forgalmazás hiányában a következő módon lehet a hivatalos MS store külföldi oldaláról konzolt rendelni:Ha nem megy, akkor próbáld ki ezt:
* KIEGÉSZÍTÉS *Köszönjük a megosztást ndomokos
Új hozzászólás Aktív témák
-
lmno
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Sokan megvesznek valamit akár mert akciós, de csak később játszanak vele, gondolom ez is beleszámít. A GP-ben meg sokan csak kipróbálják; akik ténylegesen megveszik, jobban átgondolják hogy érdekli-e őket egyáltalán. Ezért nem ér semmit hogy X millióan játszottak egy GP-s címmel.
Még mindig jobb mintha valaki azért szenved végig valamit, mert pénzt adott ki érte.
(Itt is vannak jó páran ilyenek, "200 óra után azt mondom hogy nem érte meg, kérem vissza a pénzem
" és hasonlók ) -
negyven2
nagyúr
válasz
üzenetére
Mondjuk ott csak 37% fejezte csak be a játékot...
Bad Pritt: Az még talán jobb arányok közé tartozik (steam-en 88%). Amúgy ott 31% a Story végét jelentő achi.
Zó: nem zavaró, csak ebben a formában nincs már érteleme, mert nem azért ritka egy achi mert nehéz, hanem mert torzul a szám (akkor is ha egy van meg, de nem annyira mintha egysem). De nem kellene 100%, hanem csak azokat számolná bele az arányba ahol legalább egy achi megvan.
-
Zó
senior tag
válasz
negyven2
üzenetére
Szerintem így sem lenne az igazi, megesik, hogy egy játék csak nagyon sokára ad achievementet, de az is, hogy gyakorlatilag elindításkor kapsz. Egyszerűen nem fair, ha mindkettő 100%-os lehetne csak.
Egyáltalán miért zavarój, hogy alacsony a százalék, ha ezzel - bizonyos megkötésekkel - a valóságot mutatja?
-
Bad Pritt
félisten
válasz
negyven2
üzenetére
Vagy ott a Golden Idol, amit az Indiana Jones prológért kapsz, Xboxon 76%, PS-en 91%. Legutóbb Clair Obscur-ben a Lumiere acsinál néztem nagyot, amit szintén a kb. 10 perces prológusért kapsz és nagyjából egy cinematic füzér meg kis tutorial, ezt a kitartó Xbox játékosok 61%-a oldotta fel (PS5 89%, ez is nonszensz, 10-ből 1 játékos fogta és elengedte valós gameplay szekció nélkül már itt).
Nem igazán értem én sem, én is hagytam félbe már játékot GP-ből, de azért ennél több esélyt adtam nekik általában. Én törölném ezt a számot, sok hozzáadott értéke nincs, max ha olyasmire használnák, hogy az év végi wrap-upba valahogy beillesztik. -
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Nem zavar, csak de.
Am kár rágódni ezen a témán szvsz. -
Bad Pritt
félisten
válasz
negyven2
üzenetére
Én ennyire szélsőséges példákat még nem láttam, az viszont az elmúlt fél évtizedben feltűnt, hogy GP játékok esetében drasztikusan alacsony az előrehaladásért kapott acsik aránya. Legutóbb a South of Midnightnál a chapter 1-ért járó 15G volt csak 66%-os, ami nonszensz, egy 15 perces ugrabugra pályánál.
-
FOXhun
tag
Sziasztok! Kérnék egy kis segítséget Home-olással kapcsolatban. Gépet kellett cserélnem, egy One X volt korábban, helyette jött egy Series S. A régi és az új gép is gyárira volt visszaállítva. A Home társam profilján van a GPU, ezt használtam eddig is gond nélkül. Amivel most elakadtam, az a GPU-s Black Ops 7, a gépcsere előtt ment rendesen, most letöltöttem a saját profilommal, azzal nem volt gond, de indítás után nem tudok keresni multiplayer meccseket csak privát meccset. Ha bejelentkezve maradok a gépemen a Home társam profiljával és visszalépek az enyémbe, akkor megy rendesen, de így talán egy időben nem engedi elindítani mindkettőnknek a játékot (ezt majd este tudom tesztelni). Korábban ezzel nem volt gondom, nem kellett belépve hagynom a másik profilt. Amire még gyanakodok, de lehet semmi köze, hogy most már nekem is a nextgen verziót rakta fel, korábban a régi boxra nem ez a verzió ment, más igazából nem változott. (pl a Silksong gond nélkül elindul, úgy, hogy csak az én profilom volt bejelentkezve). Elnézést, hogy viszonylag hosszú lett a mondanivalóm. Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni, javasolni valamit.
-
szarnyasdino
tag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Sok ilyen cím van amit "bérelnék" így és nincs benne vagy nem is lesz game passos
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Senki sem veri magát. Valamit nagyon félreolvastál. Nem kell ilyeneket írni.
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Melyik játékról van szó?
-
szarnyasdino
tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Nem zavar csak érdekes. Ráadásul sokan ugy verik magukat mert vesznek játékot mintha a rák ellenszerét találták volna fel.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Teged miert zavar hogy mas hogyan dobja ki a penzt az ablakon?
-
negyven2
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Ettől még érdekes az alapfelvetés, mert nagyon sok olyan játék esetében ami nincs GP-ben, ott általában az első achi teljesítése is van, hogy nem éri el az 50% - 70%-ot. Pedig vannak itt olyanok, amik pl. max. egy óra játék után add oda.
vagyis elég gyakori és elég sok olyan játékos volt/van még mindig, hogy megveszi a játékot, de elindítja, aztán soha többé nem nyúl hozzá... bár itt bejön ugye az előfizetési modelleken túli dolgok, mint a lemezes játékok, a free play days/trial-ok, vagy az, hogy akkor is megjelenik a profilodban a játék (és így befolyásolja ezt az értéket), ha több bejelentkezett profilokkal indítasz el játékot. És bár ezek nagy része konzolos dolog, de pl. Steam achi-k estében is megvan ez (hogy az első 5 percben megszerezhető achi-t a játékosoknak csak a 70%-a szerezte meg). -
szarnyasdino
tag
-
Zó
senior tag
Ezt attól kell kérdezni, aki ilyesmit írt, az nem én vagyok
A fizikai téka lehetőségei már csak azért is beszűkülnének, mert nemhogy DLC-k nem léteznek lemezesen, de sok alapjáték sem.Én digitális tékát írtam, és bár szeretném, hogy minden elérhető legyen, de elsősorban a jelenleg elérhető, egyébként is árusított katalógusra. De nyilván ez is a jogtulajokon, kiadókon múlna, és még csak ez sem az én igényem, csak a téma kapcsán megemlítettem. A filmpiacon létezik bérlés (nem mondom, hogy minden egy helyen, a film- és sorozatpiac értékesítés terén a mamutok ellenére is fragmentáltabb), játékoknál meg jelenleg nem tudok efféle próbálkozásról.
Nem is vagyok benne biztos, hogy az MS-nek megérné havi 2 ezerért csak a CoD-ot adnia, mert az eladásoknak és a GPU-nak valószínűleg nem tenne jót.
-
negyven2
nagyúr
-
Forraszto
tag
-
törölt tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Mintha bármit is számítana ez a százalék.
-
lmno
őstag
És hogy képzelnétek el ezt a fizikai tékát, a világ összes valaha kiadott Xbox játéka elérhető lenne?
Van ami nagyon ritka, és emiatt akár drága is. Ha pedig nem, akkor meg ugyanott vagy mint az előfizetésekkel, ha pont az nincs amit ki szeretnél kölcsönözni. Azonkívül amortizálódnak is a fizikai példányok, nagyon nem reális az egész. Következő konzolgenerációban nem lepődnék meg ha már egyáltalán nem lenne lemezezés. -
Zó
senior tag
válasz
EmThor
üzenetére
Ez jó ár (bár a a nálam látható 5,7-et nem 5-re kerekíteném), ha azt nézem, hogy amikor még kereskedlemi forgalomban volt itthon az eredeti, drágábban vettem. Ha meg azt nézem, hogy egy tök jó Hall Effect-es GameSir-kontroller mennyi 2,4 GHz-es adapterrel, akkor azt meg annyiért vettem, mint annak idején csak adaptert a boxos gamepadhez. Mivel a kontroller fogyóeszköz, elgondolkodtató alternatíva, hogy a PC inkább külön third-partyt kapjon.
Nyilván a BT is megoldás a boxos kontrollerrel, de azokat nekem mindig ki kell hosszabbítanom a stabilitáshoz (5.3-as, a topikban korábban linkeletet is). Lehet, hogy van olyan prémium dongle, melyet nem kell, de amit nekem ajánlottak (és nem tudom, hogy bevált-e volna), az megint csak annyiba került, mint a kontroller+adapter. Persze az olcsóbbakat sem próbáltam mind végig. És két kontrollert sem egyszerre PC-n, couch-coop az konzolon szokott menni.
Mindenesetre az MS-féle adapter valóban stabilan működik, ha valaki azt választja.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Nem veszik meg, GP-ben kipróbálják és az első akadálynál megy az uninstall.
-
EmThor
addikt
válasz
athomi
üzenetére
[link]
Xbox wireless adapter - ali - 5e
Redditen írták hogy sima bluetooth adaptert is adtak el xboxosnak és csak az eszközkezelőben derül ki, hogy eredeti xbox wireless receiver-e, de én az aliról vettem már kettőt és mindkettő eredeti volt. Ment vele a kontroller is rendesen és az xbox wireless headset is késleltetés nélkül. -
Zó
senior tag
Már lentebb leírták, hogy ezek nem ugyanazok, legfeljebb adott kiadónak érhető el a teljes katalógusa (az MS-nél ez nem igaz, mert a DLC-ket többnyire csak megvenni lehet, a Sonynál meg a saját játékaik is kikerülnek idővel a Plusból). Egyrészt nincs bennük minden, másrészt ha egy darab játék érdekel, ami a GPU-ban van, ahhoz drága, hiszen gyakran megvenni olcsóbb egy havi GPU-nál (persze ami ilyen olcsó, az nem is komoly tétel). Arról nem is beszélve, hogy végigjátszás közben is kikerülhet egy játék az előfizetésből, és hosszabbítanod nincs mód.
Nem állítom, hogy nagy piaci rés, csak azt, hogy a keresett tékás jellegű szolgáltatás nem létezik, ami létezik, az, ha bizonyos szempontból hasonló is, de mégis más. Abból a szempont magam is egyetértek, hogy az előfizetéses modellekkel valamilyen szinten üthetnék egymást, de konkrét elemzések és a modellek egymás mellett élését élesben látva számokkal lehetne magabiztos verdiktet hirdetni.
-
Forraszto
tag
Hello. Nem tudom hogy off-e: Wuchang-ot csinálom, most voltam Honglan parancsnoknál, és az acsinál azt írja hogy "a játékosok 13.18%-a oldotta fel ezt", ez mit jelent? Hogy aki játszott vele, azok közül 87% otthagyta a csudába még ezelőtt?
Nem volt egyszerű, de 10-15 próbából meglett, 2 nap alatt. A százlábúval többet szívtam, pedig az elvileg egyszerűbb,
ennek a nőszemélynek csak annyi a baja hogy nem várná meg hogy összeszedjem magam, spamel folyamatosan. Igazából, nem is tisztességes küzdelemben intéztem el, hanem felvittem a featheremet jó magasra, és távolról ledobáltam a piros varázsdárda-varázslattal, amit a szentély emeletén dekkoló rothadó főpap vagy ki dobott. Egykezes kard volt nálam, de egyet sem ütöttem rá vele.
Szerintem lesznek itt még komolyabb ellenfelek is. -
Zó
senior tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Évtizedekig jogellenesen működött ez akkor, vagy változott valami?
Egyébként nem kell ehhez fizikai formátum, ahogy filmeket is lehet digitálisan kölcsönözni, úgy játékokat is lehetne, ha lenne rá szándék vagy működő modell (melynek nemcsak önmagában kellene nyereségesnek lennie, de az eladásokból, royaltyból és előfizetésekből befolyó bevételeket sem csökketnhetné túlzottan).
-
eL Geri
őstag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Mert szerintem ez valójában jogellenes. Alapból egy dobozos játék csak végfelhasználói használatra van szánva. Ha azt elkezdik tékáztatni, de nincs rá extra szerződés a kiadóval, akkor az jogtalan felhasználás... szerintem.
Meg szerintem 2025-ben már ódivatú a fizikai kölcsönözgetés... legalábbis nekem nem tűnik életszerűnek, de könnyen lehet hogy én élek burokban. -
törölt tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Majdnem mondtam a Fővárosi Szabó Ervin Könytárat, bár nem hiszem, hogy erre is szakosodtak volna, de egy telefont vagy emailt megérhet a dolog.
-
szarnyasdino
tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Mert a game passt nem emlegetem ha olyan game érdekelne ami nincs benne és sanszos hogy sose lesz benne.. érthető így?
De én tényleg nem értem miért nem csinálják a használt boltok ezt.Simán többet hozna mint a polcon porosodni hagyni az eladhatatlan címeket -
törölt tag
válasz
athomi
üzenetére
Én általában kábelezek, mondjuk most jött Kínából egy BT/Wifi adapter, amivel szó nélkül párosodott, de hosszabban nem teszteltem.
Valaki biztos jár majd erre, aki régebb óta és gyakrabban használja, így nem merem azt mondani, hogy vedd meg mondjuk Alzán a legolcsóbbat. Emagon láttam kismillió nem hivatalos kínai adaptert 7000 forint körül, de szerintem olyat senki nem vett még.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Mar miert nem, lenyegeben jateklicenszeket kolcsonzol

-
athomi
veterán
válasz
l.skywalker
üzenetére
De ennek tudni mi az oka?
-
athomi
veterán
Ezzel a Microsoft Xbox Wireless adapterrel mi van hogy nem lehet kapni?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Sztem menj be egy random konzolboltba ahol árulnak használt játékot, régen én is csináltam Kecskeméten, megvettem és pár k val olcsóbban visszavették
Vagy megveszed és eladod ph n
-
NB2
aktív tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
ez a gamepass

-
szarnyasdino
tag
Lehet hülyeségek kérdezek,de régen nagyon régen a szürke kazis gépek idejében lehetett játékot bérelni. Fizettél egy "minimális" összeget kijátszottad visszavitted. Ilyen létezik esetleg xboxos/ps-es lemezes játékok kapcsán?
Pedig sok bolt árul használt lemezt amit lehet sose vesz meg a kutya sem. Ilyen 2-3K-ért kiadhatnák őket azt még keresnek is vele nem csak áll a boltban a végtelenségig -
Alarikman
senior tag
válasz
boxmaci
üzenetére
Igen, egyetértek. Sokat gondolkodtam rajta, de végül is maradok az XSS-nél mert casual gaming-re teljesen megfelel. Kezd romlani a látásom is, már nem vagyok pixel vadász. Maximum ha majd lesz next gen akkor "olcsón" egy használt XSX jöhet, de nem lét kérdés. A PS vonal most nem hoz lázba. A fiam és barátai is xbox-on vannak. A home-olás is működik. PC nem jöhet szóba az árak miatt. A steam machine meg szerintem nem lesz olcsó. Kb 700 dollárért is konzolt vennék(de nem mert nem költök ra annyit).
-
boxmaci
aktív tag
Visszatérve a konzolokhoz, amúgy tényleg még mindig jóval olcsóbb egy Series X vagy S a PC-hez képest, főleg hivatalos store-ból rendelve. Így nézve jó kis gépek még ezek, akinek a grafika nem elsődleges tényező annak ok.
-
l.skywalker
Topikgazda
Köszönjük,
de a PC téma mostantól az OFF-ba menjen! -
szarnyasdino
tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Kinek mi az átlagos? Én most dobtam össze szerencsére még a árbalhé előtt egy gépet ami a középosztály legalja SE és 530K volt
7600X, 9600XT 16GB, 32GB ram, + táp,lap,proci hűtő és ház. SSD- volt azt nem vettem bele -
boxmaci
aktív tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Ha van RAM otthon korábbról, akkor kb annyiba mint amennyibe hamarosan a konzolok fognak...
-
NyMRooD
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
-
boxmaci
aktív tag
válasz
EmThor
üzenetére
Köszönöm, de meguntam a subHD fosfelskálázást. Amikor megvettem a Series X-et majd mindent 4K körüli igényes minőségben játszhattam, ezt vártam volna végig jogosan. Aztán ahogy haladtunk előre a generációban úgy lett konzolon egyre szarabb a képminőség a túltolt PC masterace-re kihegyezett új grafikus enginek miatt. Ez egy röhej. Egy fullos TV-m van, amin mára javarészt subHD low-medium grafikára kényszerültünk a konzol miatt... Miközben látom hogy PC-n (még egy középkategóriáson is!) szó szerint GENERÁCIÓNYI a különbség látványra a profi AI alapú felskálázók miatt, stb. Még mindig vannak akik áltatják magukat, hogy oké ez még így konzolon, de ez kb addig tart amíg meg nem nézik jobban mire is képes egy mai átlagos modern PC konfig. Ég és föld.
-
törölt tag
válasz
Farkassacred
üzenetére
Nyereséggel van árulva, ennyire egyszerű.
-
EmThor
addikt
Lost Records Bloom & Rage
Gamepassba szerencsére bekerült, mert a pénzt sajnáltam volna így utólag érte; borzalmas volt. Egyszerűen katasztrófa, életem legrosszabb játéka, frankón, woke őrület, csak a misztikus szál miatt maradtam végig, de csak nyomokban volt jelen, és az sem volt megmagyarázva. A lényeg a gonosz fehér elnyomó férfin volt, akinek ez az attitűdje objektíven több ponton volt megkérdőjelezhető, tehát magyarul azt akarták a fejlesztők, hogy a főszereplő boszis lányoknak szurkolj a gúnyolodó férfi ellen, mégis ők követték el a nagyobb károkozást, szóval ezt így nem igazán értettem. Senkinek nem ajánlom, ennél még a Twin Mirror is jobb volt. Remélen a Double Exposure jobban sikerült, de még sokkallom a 12 papírt érte ákciósan.
-
törölt tag
válasz
EmThor
üzenetére
Várj, várj, a lényeg kimaradt. Egy teljesen jól működő 10 éves Skylake konfigot használtam, egy baj volt vele, hogy a Win 11 natívan nem támogatta, én meg nem akartam mókolni. Tudtam, hogy a Win 10-re még lehetett volna kérni egy éves támogatást, de előbb-utóbb úgyis váltanom kellett volna (azóta az AMD procik árai is szépen kúsznak fel, ahogy látom), így ez még pont időben történt.
PC sok minden másra is kell, a játék igazából másodlagos, eszembe nem jutna plusz százezreket kifizetni 50-60 fpsekért cserébe, amikor bőven elég nekem az, amit ez tud, ha néha játszani is támadna kedvem, ami az utóbbi időben elég kiszámíthatatlan.
Ott a digi PS5 is, azért nem azt adnám el, mert most is ugyanannyiba kerül újonnan, mint amennyiért talán el tudnám adni a Series X-et.
Szeretem az Xboxot, nem véletlenül vagyok már második generációs, a válaszom nyilván félig-meddig cinikus volt, de igazából lassan tényleg csak az ide megvásárolt, nem PA játékok miatt van itt az asztalon.Szóval itt most nem egy sokadik PC vs Konzol eszmecserét akartam indítani. No, de ne offoljunk tovább, mert ki leszünk kapva.
-
EmThor
addikt
válasz
consono
üzenetére
Deck az jó, szépen mennek a rajta a yakuza játékok + fasza az oled kijelző, nézegettem a gabe-cube-ot, viszont azon nem tudok alapból streaming szolgáltatót nézni, mókolni kell. Viszont steam-en meg kell venni mindent újra. Pl. cloverpit-et. Gamepassba ráfüggtem, pedig nem szeretem a roguelite játékokat, de mikor jön a kombó-kombó-kombó és dől a pénz az elég menő
A cloverpitben tudom ajánlani az arany 7-es, gyógyszeres pirula, kiscsillag kombót.
De ja, néztem az xbox ally-t a simát, mert az x irreálisan drága, de nem ad annyival többet mint a deck, szerintem kellett a boxnak gyorsan egy handheld, de jobban jártak volna egy sajáttal, mint ahogy a ps6-hoz lesz amit pletykálnak. Hogy mikor viszont az kérdéses, mert a ram árak még sok mindent fognak befolyásolni.
Most az hogy a foxconnal vietnamban jövőre 4.8 millió egységre leszerződött az MS nem jelent semmit, mert nem ez nem mind konzol, hanem kontroller, egyéb eszköz, stb. -
EmThor
addikt
válasz
üzenetére
PC-s kalandokról tudnék mesélni, röviden az lett a vége, hogy '27-ig előfizettem gamepass ultimate-re. Hosszabban: igazából szerintem sokakat, köztük engem is az MS gaming-gel kapcsolatos töketlenkedése a PC felé lökött + ha a pletykák igazak ők is e felé tendálnak egy áthidaló konzol generációval, ami most fog következni a hibrid konzol-pc-vel, mert nem merik bevállalni, hogy a régi játékaidat ne tudd továbbvinni. És ez igen szomorú is lenne. Szóval a lényeg: igen egyrészt magasak a ram árak, másrészt én saját tapasztalat alapján meggondolnám ér-e 'ennyit' a pc-re váltás, mert kb majdnem minden játékkal kell mókolni az alap beállításokon felül, hogy fusson rendesen, de mindig kiderül valami gebasz. Ennyi egyébként alatt azt értem, hogy van anyagi vonzata is és persze kapsz szebb képet, meg letölthető magyar feliratot, magasabb framerate-et, de a mérleg serpenyőjében rengeteg kínlódás is van, pedig a 90-es évek óta mókolok PC-vel, amikor még voodoo 3dfx se volt még. Tehát ez is mint minden az életben, nem teljesen fekete és fehér. De konkrét példával, hogy érthetőbb legyen: egy használható asztali pc új, ddr5 konfiggal, 8-16gb videokarival 500e+ forint. Ehhez jön valami jó billentyűzet, egy fasza gamesir/8bitdo haptic karos kontroller, vagy egy xbox vevő adapter az aliról 6 ropiért és egy jó steelseries vezeték nélküli fejhallga. A másik oldalon ott egy PS vagy Xbox ami 150-200e környékén mozog. MS-nek egyébként annyi dolga lenne csak, hogy gyártsa a konzolt, tolja a marketinget, és egyértelműsítse, hogy: ha mobilon akarsz játszani akkor kell a streaminghez gamepass ultimate, vagy az ally x, ha tévén akkor akkor S vagy X, ha PC-n akkor PC game pass. Meg lehetne ezt egyszerűen fogalmazni, de balfékek. De vissza az eredeti témára, a példákra, pár játékkal. Szóval tegyük fel megvan a PC konfigunk + konzolunk a tévére kötve, már csak játszani kell. Konzolon beállítom a tv beállításokat, letöltöm a játékot, beállítom hogy quality vagy performance és elfogadom hogy mindent jól beállítottak. És ez általában működik is. Vegyük mondjuk a Dragon Age Veilguard-ot. Elég gépigényes, konzolon X-en fut full HD környékén felskálázva, stutter nincs, S-en nagytévén messziről elfogadható quality-ben. Ugyanez PC-n, 4k FSR felskálázva úgy kik@rja a CPU-t, hogy a ps4 pro megirigyelheti a hangját úgy üvölt a venti. De szebb valamennyivel a kép és több a frame. Silent Hill 2 nvidia gpu-n megy gond nélkül, de ray-tracing-gel elég gépigényes. Viszont van magyar szinkron. Konzolon a digital foundry-val ellentétben, szerintem ahhoz képest mit tud az S és mennyibe kerül teljesen jó (megvettem a játékot ide is mert nagyon szeretem és féláron volt), X-en quality-ben megy ray tracing-gel (ez ott látszik amikor megtalálod a pisztolyt, van egy szoba a bérházban ahol golyónyomok vannak az ablakon és quality-ben/ray tracing-gel pc-n átszűrődik a fény a lyukakon, a nélkül pedig vagy performance módban semmi). Viszont konzolon nincs szinkron vagy magyar felirat, hozzáad az élményhez. Radeon GPU-n viszont úgy crash-el a rossz driver support miatt a game, hogy vissza kellett állni a 25.9.1 driverre, ott már ritkábban fagy. Nézzük aztán a Dead Space remastert, PC-n fut 4K natív rendes vason, impresszív, viszont akadozik a kép olykod azt hiszem optimalizálatlan töltés miatt, ami elvesz az élményből. Konzolon akadozás nélkül, elfogadható minőségben fut.
Tehát az a konklúzió, hogy hajlandó vagy-e több pénzt adni esetleges szinkronért/magyar feliratért ha kell az élményhez, valamivel szebb képminőségért többet ÉS mókolással tölteni az időt (amit lehetne játékkal is), vagy elfogadható minőségben, mókolás nélkül csak szeretnél leülni és a játékra figyelni konzolon, kompromisszumos de ahogy már már mondtam a kulcsszót, elfogadható minőségben. Konkrétan volt hogy hajnali 3ig sz@rakodtam játék helyett, mert vagy fagyott, vagy a hang recsegett, vagy akadozott és meg kellett oldani.
És ha még velem vagy, és érdekel, pár példa, mit nyersz, mit vesztesz: Hogwart's Legacy pc-n az uneven frametime miatt akadozik, hiába ír 60 képkockát, amíg utána nem olvasol, hogy 60hz-re le kell korlátozni és onnantól tükör + van egy nagyon igényes magyar fordítás hozzá, ki lehet maxolni az unreal 4-es grafikát. Ja és PC-n recseg a hang, de azon még dolgozok, másik usb-be dugom a fejes vevőjét. Konzolon akadozás nélkül fut, angolul, 30 vagy 60 frémmel beállítás szerint, de nincs kínlódás. Xbox PC app se egy leányálom, nem teljesen trágyadomb, de lehetne jobb is. Onnan az outer worlds 2 PC-n AMD kártya alatt dobálja az ue5-arkansas crash hibákat olykor, de nem volt annyiva szebb a kép, mint mondjuk X-en, és S-en is toltam 30 képkockával, de tudtam a játékra koncentrálni. Ninja gaiden 4 jól fut PC-n itt nincs látnivaló, bár a DLSS beállítás kimerül egy on/off funkcióval. A keeper olyan gépigényes amilyen azzal se volt gond különösebben, de eszi a gépet, nem véletlenül fut konzolon 30 képkockával. Ja és a Doom the Dark Ages az AMD kártyával el sem indult, ott is a 25.9.1 driver rollback segített, azóta nincs gond, de utána meg steam-en gyereknek a Castle of Illusion nem indult el, ők már játszottak volna de ment a troubleshooting fél órát aztán megvettem Xbox-ra hogy tudjanak lazítani kicsit. Nvidia kártyával nem volt gond. Ugyanez konzolon X-en szépet megy, S-en monitoron csúnya, de nagytévén 3 méterről teljesen elfogadható látványt nyújtott.
Szal maradnak itt most marad a konzol meg a PC aztán meglátjuk, remélem más topiklakónak tudok vele támpontot adni.
-
törölt tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Nemrég újítottam egy 10 éves konfigot egy 3 évesre, mivel folyamatosan bővítgetve volt, így csak alaplap és processzor csere történt, de most már bánom, hogy nem vettem ramot, bár van benne 4x8 GB (két különböző kit), a régebbit kiválthattam volna vele.
Ráadásul minden platformon olyan backlogom van, hogy csak na, mégis itt rinyálok egy játék miatt, amelyik ki tudja mikor lenne majd elindítva.
Zó: ez a GwG bug fel sem tűnt, már ha nálam is így van.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Zó
senior tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Sajnos nem csak a PC-piacot érinti a következő időszakban a memóriaárrobbanás. Csak az a kérdés, mi mennyivel száll el jobban. Lehet, hogy XSX-et sem érdemes most eladni, mert megy még fel az ára.
Mindenesetre ha van valakinek PC-je jelenleg az RDR-hez, akkor már nem kell költenie semmit. Ha nem kapnám meg idővel ingyen, én is odavenném, mert az MS-féle felületekkel több rossz élményem volt, és PC-m több alkalmas van a célra (kétlakiként ez is számít). Hardverre ehhez nem kell költenem. A következő gen más kérdés.
-
Zó
senior tag
válasz
üzenetére
Ez olyannyira így van, hogy nálam egy pár frissítéssel ezelőtt XSX-en konkrétan eltűnt a Games with Gold fül , és minden játék onnan átkerült az Ownedba. És valóban, letölteni nyilván le tudom őket, csak éppen játszani nem lehet vele. Nem tudom, mi ez a bug, de jól összeszemetelte a könyvtáramat.
-
axlfsi
veterán
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Hol ott? Én Magyarországról a Beta appban elérhető Store modul alatt már látom, telepíthető... szerintem Neked is kellene látni.
-
axlfsi
veterán
válasz
IntelKiller7
üzenetére
-
zsoe85
csendes tag
Sziasztok rendelt már valaki alza-tól 1 TB-os, series s-t? 512-est bármikor lehet kapni. A kis tárhely miatt gondoltam a nagyobbat, viszont már másodszorra módosították a várható beérkezést..
Köszi -
Steve1207
veterán
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Csak az oldalak ma estére is lehozták a "kijavítuttok a hibát" hírt clickbaitnek.
Szerk.: látom magam előtt, ahogy a rockstar és ms dolgozók vért izzadva ezen munkálkodnak hétvégén, hogy mielőbb mindenki megkapja

-
IntelKiller7
Topikgazda
Azt irjak most tenyleg kijavitottak a Red Dead hibat.
Akinek jar, irany beszerezni. 😀 -
Farkassacred
őstag
válasz
Farkassacred
üzenetére
"Döntetlenre hozzák ki" Persze itt most nem a számokat értem ezalatt.
Egész egyszerűen csak a felhozatalukat elnézve, és hogy ők se leptek meg egyáltalán. -
Farkassacred
őstag
-
válasz
Farkassacred
üzenetére
Szomorú história.
-
negyven2
nagyúr
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Volt egy Reddit post, ahol az MS Support leírta, hogy a nem MS-hez tartozó licence dolgok a nem az MS-hez tartozó cég intézi... az MS a Store-al csak egy felületet biztosít ehhez (nagyon, de nagyon leegyszerűsítettem ezt a dolgot, de jelenleg most ennyi a lényeg belőle). Azért lehet 100%-os kedvezmény egyeseseknek, mert a Rockstart ezt "beállította", hogy akik rendelkeznek azok megkapják. Amit jelen esetben bezavarhat, hogy ez egy 7. generációs (Xbox 360-as) játék licence... egyben egy Xbox One játék licence is. És anno a X360-as digitális licence-ek máskép működtek mint most egy One/X|S játék esetében, mert ott még nem volt egységes régiófüggetlen licence. Itt valami ilyen kavarás lehet az egyik ok.
Mert pl. ha még emlékezen páran, osztogatták valami alkalomból (talán valami stream által) Kotor kódokat, amiket be lehet váltani Xbox One-on, és játszani is tudtál vele, de te ezt a játékot nem tudtad használni Xbox360-on, mert abban nem volt X360-as licence... de az Xbox360-on megvett Kotor-t, de tudtad játszani One-on... és a One-on megvetet is tudtad játszani X360-on.
De visszatérve az eredeti dologra... bár mindkettő cég egymásra mutogat, de ez, ebben az esetben az jobban a Rockstar hibája, mint az MS-é (függetlenül attól, hogy lehet, hogy MS általi licence policy okai vannak)! -
skroy
senior tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
A helyedben jelentkeznék az ms-hez valami vezető pozícióba, hisz nyilvánvaló a zsenialitásod, rendbe raknád a dolgokat.
-
szarnyasdino
tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Nem kell pendrive, szerintem feltöltik nekik ahova kell... A cetlis rész meg kb így kéne működnie. Akinek megvan hozzácsapják az új verziót. De mint mondtam ez már olyan szint a MS-nak, mintha az időutazást kéne feltalálniuk..
Metrot is sikerült 3 hét után ingyenessé tenni. Ezzel még csak talán 5 napja vergődnek szóval van még idejük bőven 
Ja igen még a játék visszavétel se megy nekik. Azóta is itt a fiokon elinditható állapotban az Alan Wake Remastered...
-
Döglött Róka
veterán
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Ja tenyleg, valojaban besetalnak redmondba egy pen driveal hogy lecci toltsetek fel a jatekomat, es ha x-nek megvan egy korabbi licensz, akkor kapja meg ezt ingyen. Ezt a megjegyzest egy papircetlin mellekelik a pen drive melle.
-
homerhamm
veterán
Boldog Mikulást mindenkinek!
-
Steve1207
veterán
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Viszont szinkronizálhat tartalmat a GTA+ előfizetés óta, hogy implementálva lett, innentől meg eldöntheti akár külsőleg, hogy ki mire jogosult akár pl rockstar acc révén csatolt fióknál vagy hogy van megoldva. Így elhasalha a rockstar részéről is, hiába állít pl bármit az MS, ha az RS visszadobaj, mert nem előfizus tagról van szó.
-
szarnyasdino
tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
És az megvan hogy egy külsős cég nem igen tud állítgatni semmit a MS storejában?
-
Zó
senior tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
A lentebbi linken található bejegyzés szerint egyébként a Microsofttal együtt dolgoznak rajta, ebből nem derül ki, hogy ki a hibás. Mivel a store a Microsofté, számomra az a logikusabb, hogy náluk nem tudja kellően elkülöníteni a sokféle verziót, DLC-t.
A minap - mivel szeretem az NFS HP-kat, hátha alapon - amúgy vettem NFS Rivals Complete és The NFS Deluxe-ot, mert 1475 Ft volt együtt, ami gyanúsan jó ajánlat volt, talán elárazás, mert külön-külön szintén akciósan is drágábbak voltak. Persze a store szerint a Rivalsból a Complete* nincs meg, csak az alapjáték és az illetékes DLC-k. És nem ez az egyetlen ilyen játék, nem tudják olyan jól kezelni a csomagokat, átfedéseket (lásd még a legendásan elárazott Skyrim+Fallout 4 csomagot), mint a Steam (és ez nem egyedi MS-hiba, a GOG-nak se mindig sikerül, már az bezavar, ha egy amazonos kulcs más id-n van, mint store-jukban megvehető, és a supportjuk szerint ez direkt így jó - biztos jobban értenek ehhez a bizniszhez, mint a Steam). Én itt gyanítom a hibát.
*Ami amúgy nem komplett, mert a Complete után még jelentek meg DLC-k, de a nevezéktani furcsaság már nyilván az EA sara.
-
törölt tag
Na, ezen most tényleg felsírtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
KONZOL beárazás
- Nintendo Switch Pro kontroller - Monster Hunter Rise
- Sony PS 5 dobozában (2025.09-ben vásárolt) 2 év gar, számla!
- Nintendo Switch V1 - Diablo limited edition + joycon pár + joycon charging grip + 128GB microSD
- OLCSÓBB LETT! Eladó: Playstation 5 + PlayStation VR2 szinte új állapotban!
- Sony PlayStation 5 Slim
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4518, 100% Akksi
- LG UltraWide 38WR85QC-W IPS Monitor! 3840x1600 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

" és hasonlók )
A fizikai téka lehetőségei már csak azért is beszűkülnének, mert nemhogy DLC-k nem léteznek lemezesen, de sok alapjáték sem.
Szerintem lesznek itt még komolyabb ellenfelek is.