Hirdetés
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mobil flották
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Vivo Y600 Pro: 10 200 mAh-s akkumulátor és Dimensity 7300e
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Yettel topik
-
l.skywalker
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Úgy néz ki hivatalos formában itthon egy darabig nem lesz kapható Series X.
A hazai forgalmazás hiányában a következő módon lehet a hivatalos MS store külföldi oldaláról konzolt rendelni:Ha nem megy, akkor próbáld ki ezt:
* KIEGÉSZÍTÉS *Köszönjük a megosztást ndomokos
Új hozzászólás Aktív témák
-
negyven2
nagyúr
válasz
eL Geri
üzenetére
De hivatalosan a Game Pass Premium (Standard) ára a bevezetése óta (2024 szeptembere) nem változott mert maradt $14.99! Persze értem, hogy az itthoni árra gondolsz, de ilyen alapon minden tartalomnak árfolyamkövetőnek kéne lennie... az meg annyira nem lenne jó (még akkor sem, ha csak fél vagy egy évente lenne korrekció).
Persze megoldás lehetne err az € bevezetése, de akkor lehet az lenne a probléma, hogy a még megmaradt régiós árazásból származó előny is eltűnne... nem csak Xbox esetén, hanem elég sok szolgáltatás esetében (lévén a fizetésed reálértéke nem növekedne)!
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
eL Geri
üzenetére
Nem kell GP:
During this special instalment of Free Play Days –Assassin’s Creed Unity, Assassin’s Creed Syndicate, Assassin’s Creed Origins, Assassin’s Creed Odyssey, Assassin’s Creed Valhalla, and the introduction of Assassin’s Creed Mirage will be available to play for free for all Xbox players between April 2 – April 6, no Game Pass membership needed.
-
KKaresz45
senior tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Az árukeresőt elnézve ezek még mindig a szürkeimportos helyek.
Bennem nem vált ki jó érzést több okból sem, például hogy ez scalperkedés, másrészt meg hogy a MS hagyja hogy az itteni vásárlói csak ilyen módon jussanak hozzá.
A nextgennek remélem lesz hivatalos hazai terjesztése, nem a csomagtartóban kell becsempészni majd.
-
Dinomano
őstag
válasz
eL Geri
üzenetére
Dead Island 2-ön elgondolkoztam, hogy be kellene húzni...Anno sok-sok évvel ezelőtt játszottam az elsővel, de nem győzött meg. Repetatív volt+az újratermelődő loot-ok is idegesítettek, a co-op, lootolós játékmenete sem jött be igazán. Mennyiben más a 2. rész? Ugyanolyan, unalomba fulladó trancsír és loot?
-
Dinomano
őstag
válasz
eL Geri
üzenetére
BF 6 kampányban nagyon zavar, hogy elkolbászolni sem enged, kb. 5 méterre távolodhatsz el az akciótól, és már kapod a figyelmeztetést, hogy térj vissza a harctérre.
Nem panaszkodom, még így is jobban szeretem a BF-eket, mint a CoD-okat, a Battlefield-ben nem lehet ész nélkül rambózni, mint a CoD-okban. -
-
Volband
tag
válasz
eL Geri
üzenetére
A Microsoft szerint, miután beregeltem a szériaszámot - a konzol 2024 végén vesztette el a jótállását.
Van olyan vállalása a Microsoftnak, hogy ha használtan veszek egy Xbox+kontroller kombót egy hivatalos viszonteladótól, akkor újra garanciát vállalnak a termékre X hónapig?
-
Dinomano
őstag
válasz
eL Geri
üzenetére
Az újak közül kb. az is volt a legjobb... Utána ment el a Ubi abba az irányba, hogy a nagyobb/több az jobb is (nem), meg utána kezdték azt, hogy egy sémára kezdték felhúzni a játékaikat.
(Nemrég játszottam ki a G R Wildlands-et /szintén nem mai darab/. A fele térkép és mission elég lett volna, ellenben csiszolni kellett volna a játékot, mert voltak vele bajok. Még úgy is, hogy jó tíz éves játékról beszélünk, és azóta millió javító patch és egyéb tartalom jött/jöhetett rá.)Döglött róka + szárnyasdíno: Tudom, hogy miről írtok, meg értem is+igazatok is van; de ettől függetlenül bántó számomra a dolog (mint régi konzolos). Értem azt is, hogy nem is én vagyok a célközönség, meg nagy ívben van lex*rva joggal, hogy nekem mi fáj.
Csak hát "vén fejjel" azt látom, hogy bedőlnek a régi nagy legendák... -
icemad
nagyúr
válasz
eL Geri
üzenetére
Na én a nevüket meg nem mondom már. Nemrég volt az xbox developer direct bemutató. [link] Ott mutatták ezeket, mint idei megjelenés.
A Fable nálam nagyon várós, ez a kutyás cucc is tetszik. Gondolom más "komolyabb" játékot is mutattak volna, ha aktuális lenne az idei megjelenés. De se State of Decay 3, se Fallout 5, se tes6, se semmi hasonló. Szóval szerintem ez a 4 cím lesz a csúcs idén. De most aztán tényleg ne legyen igazam.
-
Baltazár123
őstag
válasz
eL Geri
üzenetére
A legjobb dolog az xbox környezetben a play anywhere. Megveszed a gámát az xbox store-ban és tolod PC-n, ha éppen foglalt a nappali. A hogwartsot így toltam ki, PC-n. A ram árak miatt újra "olcsóvá" váltak a konzolok, ha lehet ilyent mondani, de azért nem akkora művészet ma már összerakni egy series x erejét is meghaladó PC konfigot és nem is kell eladni a fél veséd érte, feltéve hogy van ramod
de mondjuk 16gb ddr4-el még talán el lehet lenni és az még a fájdalomhatáron belül van, talán.Én mostanában az xbox store-t preferálom és szerencsére elég jó áraik vannak és sok akció és így ha olyan kedvem van, akkor konzolon vagy PC-n tolom. A GP is jó dolog, de nekem az időkorlát ezen módja nem jó. Ha lehetne úgy venni, hogy mondjuk 100 óra játék, amit tudomisén, mondjuk fél év vagy 1 év alatt kell lejátszani, akkor érdekelne erősen. Most nem érdekel, ebben a formában, mert van hogy nincs kedvem vagy időm játszani csak kevesett naponta és olyankor nem állok neki ilyen nagyobb játéknak vagy csak pár órát tolom. Inkább megveszem akciókban, ami érdekel.
-
törölt tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Ráadásul még olcsóbb is, mint Kínából.
Vettem egy ilyet is, mivel a Turtle Beach hiába vásárolta fel a PDP-t, az ő kontrollereikhez (még?) nem jár GPU kód, ez viszont lejárt. A linkelt bolt gondolom elhajtana a francba, úgyhogy bepróbálkoztam a TB supporttal. A bot azt mondta, hogy nem tudnak segíteni, mert nem a PDP-től vásároltam, de azért írtam nekik egy szép levelet, hátha megszánnak. Ha nem, az sem baj, legalább végre van egy lila kontrollerem, az RGB-t meg belövöm fehérre és ráírom, hogy Hajrá Újpest.
-
EmThor
addikt
válasz
eL Geri
üzenetére
Nyugi én is bevásároltam most a countdown sale-ben pedig 1 hónapja jött a pc még 80e-es rammal (32gb).
10 év és 100.000 gamerscore után itt van a legtöbb játékom, még bízok valahol az xboxban
El is kezdtem az Assassin's Creed Shadows-t. Még 2007-ben jászottam először ps3-on a szériával, láttam mindent, de egyre jobb és jobb technikailag a játék. SX-en kifejezetten jól néz ki, SS-en kevésbé fest szépen, mint pl. a Star Wars outlaws. -
válasz
eL Geri
üzenetére
Mindig összehasonlítom a HUF/EUR/USD árakat ugyanarra a játékra, régebben (az elmúlt pár évben) általában a HUF árazás kicsit olcsóbbra jött ki mint az USD, az USD meg ugyanannyi volt számszerűleg mint az EUR (amíg 1-1 körül volt a váltás nem is volt érdekes, de amióta a narancsbolond kavar azóta szépen lement 1-0.8-ra, szóval már jobban megéri USD ajándékkártyával bevásárolni).
Mostanában azonban a HUF árak már pár száz forinttal az USD felett vannak ha átváltom, lehet állítottak az árazási/konverziós algoritmuson. Tegnap a SW Outlaws, a Miasma Chronicles meg a Dave the diver is olcsóbb volt USD-ben (mondjuk az lehet ÁFA különbség is, az US accounton nincs sales tax).
-
EmThor
addikt
válasz
eL Geri
üzenetére
Lehet a gyengülő forint is az oka, nem tudom.
Én amit néztem az akciók közül az Assassin's Creed Shadows, a csokiszamurájos van -50%-ban, az új Doom is -50%, bár kár hogy nincs benne multi és kivették a glory kill-eket. Az új Mafia sajna csak -10%-ot kapott. Indie-k közül a Wizordum jött be, meg a Clover Pit (ez van gamepassban). A Psychonauts első része 150 ft. A crysis remaster trilogy 4e valamennyi. Nobody wants to die 2800ft. Echoes of the end sajna nem kapott akciót, egynek jó lehet. Slime Rancher-t gyerekek szeretik, az is akciós. A cronos 15600ft, steam-en sokáig ennyi volt, de kulcsos oldalon közben lement 8-10e-re, lehet nemsokára a konzolos árazás is követi majd ezt a trendet. Oblivion remastered 13600ft, ninja gaiden 2 remaster 9e, Avowed -50% 14e, Yakuza infinite wealth is valami 8e. Van miből válogatni.
-
-
Farkassacred
őstag
válasz
eL Geri
üzenetére
Akkor látom te is találtál pár játékot ami érdekel.

Én ezeket fogom meglesni:
-A Plagetale Requiem
- Crash 4
-Age of Empires 2 def.
-Control
-Wuchang
Az Ex. 33 most pihenőre megy azt hiszem.
Ami tuti ki lesz játszva az a Plagetale a részemről.
Akkor ez ilyen random. Reméljük lesz még hasonló, mert 1 hónap mindenre biztos nem lesz elég.
-
Zó
senior tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Évtizedekig jogellenesen működött ez akkor, vagy változott valami?
Egyébként nem kell ehhez fizikai formátum, ahogy filmeket is lehet digitálisan kölcsönözni, úgy játékokat is lehetne, ha lenne rá szándék vagy működő modell (melynek nemcsak önmagában kellene nyereségesnek lennie, de az eladásokból, royaltyból és előfizetésekből befolyó bevételeket sem csökketnhetné túlzottan).
-
hipó
tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Az Atmos hang (Samsung q990d soundbar) gyakorlatilag élvezhetetlen, 300-400 ms-ot késik a hang, és ezen semmiféle módon nem tudtam változtatni (heteken keresztül bújtam a fórumokat), maximum egy picit csökkentetni a késleltetést. Ez a DD 5.1 hangra is áll.
De stereo módból is élvezhető 5.1 hangra átkonvertálja a soundbar.
Nagy kár érte, mert hatalmas élmény, ahogy lehet hallani a lövedéket a fejünk felett, meg körülöttünk becsapódni. -
Redneck
nagyúr
válasz
eL Geri
üzenetére
Miért kapcsoltad ki? Volt valamilyen megjelenítési hiba, túlszaturált? Nekem be van nyomtatva, és pár régi játékot feldobott, pedig elég alap HDR-es TV-m van.
Más:
Ha visszanézitek Xboxon a képeket, nektek is alapból HDR nélkül jelennek meg, és minden képnél külön kell rányomni hogy bekapcsolja a funkciót? Ilyenkor HDR10-re vált, a dashboard pedig alapból SD-ben megy? -
GEIL
addikt
válasz
eL Geri
üzenetére
nem egyszerűbb amúgy megtartani pl a SeriesX-et ?
Ha nem kenyérre kell a pénz és megteheted akkor ne add el...amúgyis nehezen kapni már itthon és az áruk is picit felment.
Persze vannak pofátlanul vadászó és felvásárló helyek, ahol kínálnak értük akár 120 ezret is XD......én azt mondom ha megvan a helye és van egy rakat játékod, akkor jó ha ottvan...még nem lehet tudni mit hoz a jövő. -
icemad
nagyúr
válasz
eL Geri
üzenetére
Elég elszomorító ez, sok remek játékot azért skippelnek, mert szar a grafika...
Remélem ez a mentalitás minél hamarabb kihal és akkor a fejlesztők végre foglalkozni fognak a játékon belüli AI cuccokkal meg a fizikával is. Nem arról fog szólni minden, hogy minél szebb grafika. Rohadtul leszarnám, hogy honnan süt a nap meg hova dobja az árnyékot, ha lenne rombolható terep meg az ellenfelek úgy gondolkoznának, ahogy az elvárható. Pl két npc beszélget, leszúrom az egyiket, a másik meg nyomja tovább a szöveget. Ha meg egy rakétavetővel eltalálok egy ellenfelet, akkor akkor az szakadjon szét apró darabokra, ne csak guruljon a domboldalon.... De ilyenekre nincs idő, mert legyen szép...
-
axlfsi
veterán
válasz
eL Geri
üzenetére
... gondolom azért mondod ezt, mert láttad már, hogy néz ki az RDR1, ugye? ... nekem van 360-om is és (az én szememnek legalábbis), abszolút játszható kategória, egyáltalán nem csúnya (de az RDR2 sem mai játék, ahogy a GTA5 sem és azok is rendkívúl időtállóak ilyen értelemben).
-
szarnyasdino
tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Valvenak a gépe a mshoz képest rettentő előnnyel indul mivel a steam deck miatt már rengeteg game van optimalizálva a steam os-re ,addig a ms gépére végülis csak 100+ ezer pc játékot kell majd hirtelen.... Továbbra is epekedve várom mi sül ki ebből ,hogy fog ez megvalósulni.
-
soundsonic
aktív tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Már tudtunk róla egy jó ideje, csak a specifikációi nem voltak ismertek. Valahol azt írták, hogy a series s és a ps5 között van teljesítményben és sokan keveslik a 8Gb gpu ramot.
Nyilván az ár számít, de mivel egy teljes értékű windows fog futni az új xboxon és feltehetően erősebb lesz mint a steam machine windowssal telepítve, nekem nem kérdés a jövő. De várok az árazásig. De nagyon pozitív az irány, hogy nem csak gémingre..
-
boxmaci
aktív tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Ha van egy terméked amiből csak 30 darabot tudsz eladni amíg a szomszédod egy hasonló termékéből 100-at, akkor mit csinálsz? Nyomatod tovább ugyanazt a terméket miközben nem vesznek belőle többet? Mert akkor jó hülye vagy...
Ennyi hagyományos Xbox konzolt vettek meg a játékosok, értelemszerűen változtatni kell a terméken ahhoz, hogy újabb piacokat érj el vele.
De persze itt már vannak a megmondók akik előre tudják, hogy tizenvalamennyi fajta Xbox PC-ből mennyit fognak megvenni az emberek a következő 10 évben... Vicc. Na persze, majd kiderül.
-
szarnyasdino
tag
-
Steve1207
veterán
válasz
eL Geri
üzenetére
Kb csak találgatás lenne, hogy bug, vagy van előfizetés csak nem tudsz róla, gyerek előfizetett, véletlen úgy maradt 5 éve és azóta mindig megújul az alap tier stb (vagy home-olsz valakivel? lehet még meg olyankor hogy mutatja?). De lehet csak valami cache probléma és úgy jelzi, azt meg azt hiszem ios-en nem tudod törölni se. A legyegyszerűbb, ha megnézed a fiók alatt meg a számlázásinál vagy egy essentialban lévő címnél, hogy mit ír a könyvátrban a fiókod alól, indítható vagy sem.
-
törölt tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Ezek a leépítések csak költségcsökkentés és hatékonyságnövelés miatt vannak. Trumpi adminisztráció, és a szokásos faragások szerintem. IA megmondta nekik a tutit és most átszerveznek. Nem lesz itt semmi más sztem.
Nem fognak egy olyan piacról kilépni ahol hárman vannak akkor sem ha ők jelenleg az utolsók mert lehetnek még elsők.
Kis piac vagyunk ezért estünk bele a körbe meg úgy vannak vele gondolom, hogy egy csomó minden szart megrendelünk külföldről, akár még kínábol is nehogy már gondot okozzon németböl vagy bármely eu tagtól rendelni konzolt. Az hogy most erről beszélnek egy csomó helyen az csak jó nekik mert a negatív is reklám és nem cáfolgatnak nyugtatgatnak naponta. Akik lemondták, eladták azoknak is egy része vissza fog térni amint kiduzzogták magukat mert a játéknak ez a legkényelmesebb verziója minden szempontból. A huszon akárhány év alatt én is befejeztem velük már párszor a most megrendelt boxom a 10. a sorban és nem ps5-öt vettem tizedjére sem.
Bár a stadia nem volt egy hosszútávú projekt, de kapuzáráskor kifizette nekem a google az összes megvett játékomat függetlenül attól hogy mikor vettem vagy mennyit játszottam vele.
Szal nyugi nem lesz itt semmi különös jönni fog az új konzol, felkavarták az állóvizet. Melóhelyeken is ez szokott lenni nagyobb átszervezéskor, az emberek már akkor is puffognak, ha máshova került az íróasztaluk vagy 1 emelettel magasabbra kell liftezni vagy bezárt a munkahelyi büfé. Fú mi lesz most világvégeeeee mindmegfogunk dögleni. Az ember már csak ilyen nehezen alkalmazkodik vagy is elindulni esik nehezére utána beleszokik megint. Az ár meg azért annyira nem gáz 4doboz cigi. 5- 600 ezres fizuknál mi az a plusz 5ezer. Semmi. -
negyven2
nagyúr
válasz
eL Geri
üzenetére
Az Európai piacan sosem volt erőssége az Xbox konzol... kivéve talán az angol, és a hazai piacot még a 360 idején. De ezen két országon kívül, kb 2:1 arányban nyert akkor a PS3 úgy, hogy nemcsak, hogy drágább volt, de másfél ével később is jelent meg! A One -nál meg Európában közel annyi PS4 ment el, mint Xbox One-ból összesen (~55 millió PS4, és olyan ~15 millió Xbox One).
És ugye ebből az eladásból kelet gazdálkodni az Xbox-nak a Series X|S esetében... ahol bár még annyira sacperkábé számok sincsenek, mint a One korszakból, de elvileg az Európai PS5 eladások olyan 28 milliónál járnak, míg a Series X|S eladások olyan 8.5 millió környékén (igaz 2023-tól nagyon bezuhantak az Xbox eladások, és jelenleg olyan 10:1 arányban áll a PS5:Xbox X|S aktuális eladás... mármint állna, ha lehetne kapni). Amugy kis megjegyzés... időarányosan a PS5, olyan 7 millióval van lemaradva a PS4-től az Európai piacon!
Na de a lényeg... szerintem Xbox-ná látták, hogy 2023-tól kezdve, nagyon durván bezuhantak az EU-s eladások, és így nem igazán látták értelmét, hogy maradjanak, mert fordítani, vagy javítani innen már nem igazán lehet! vagyis cinikusan... azért nem hoz ide több Xbox-ot az MS, mert mi felhasználók nem vettünk eleget... persze ha nem hoz, akkor még annyit se fognak venni, dehát ez a jelenlegi MS logika! -
hatesz
aktív tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Pár óra Alan Wake 2 után sajnos kicsit megváltozott a véleményem. OK, hogy fantasztikusan néz ki, na de basszus hogy 10 percenként kell egy walkthrough videóban keresni, hogy merre tovább...
Miért nem lehet pl a térképen egy villogó ponttal jelölni, hogy "hahó hülyegyerek, gyere erre, különben megint elkezd lassan vörösödni a fejed"? És nem is az angoltudásommal van gond. A csajjal még csak-csak elvoltam, bár ott is volt, hogy korábban mentem olyan helyszínre, ami később jött volna és elkeveredtem, na de Alan fiúval a sötét NY-i metróalagutakban most már úgy elkeveredtem, hogy a walkthrough videóban sem találom, hogy hol vagyok... Ja persze az sem mindegy, hogy melyik lámpánál mikor kapcsolsz stb. Na meg a buziskodás az írással...

Olyan jó lett volna egy Last of Us játékmenet, de neem...
Szerencsére mentetem egy korábbi ponton, talán ma este lesz hozzá elég türelmem folytatni.
Összefoglalva: ez abszolut nem egy JÁTÉK. Egy játék szórakoztat, sikerélményt ad és egy könnyed szórakozás kell, hogy legyen.
-
eL Geri
őstag
válasz
eL Geri
üzenetére
Na, ma meg is jelent a Little Nightmares Enhanced Edition a store-ba, és mivel nekem megvolt az eredeti, így ezt is nekem adta a store

Ráadásul a teljes kiadás (dls-kkel) volt meg anno, és most is van ilyen teljes kiadása ennek az Enhanced Edition-nek, azt is megadta.
Öröm, boldogság, mert én anno nem játszottam, csak megvettem. Most itt a remek alkalom elővennem
-
hatesz
aktív tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Én megvettem tegnap az Alan Wake 2-t. Bár még csak az elején vagyok, de nagyon tetszik. Kicsit olyan Last of Us felling, a látvány series X-en szerintem brutál, várom hogy durvuljon a dolog!
Az elején már volt egy jó kis ijesztés, pedig nem vagyok egy ijedős fajta. Szerintem ennyiért érdemes megvenni -
zsozsa74
őstag
válasz
eL Geri
üzenetére
Most nem tudom, én előrendeltem, elindítani még nem lehet. Valamiért az volt a fejemben, hogy 9-én jelenik meg, de ma csekkoltam, 10 az. Hát mindegy, akkor még egy nap.
Igen vele jár az első felújítottja. Még nem játszottam, lehet, hogy nem is fogom, anno már lenyomtam. Szerintem pont nem hiányzott neki egy felújítás. De ha ingyér van...
Szóval nem tudom a DLC-ket. Lehet, hogy benne vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
KONZOL beárazás
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! EVGA FTW3 Ultra RTX 3080 10GB GDDR6X Videokártya!
- -75% Dell XPS 13 (9320) i7-1260P 16GB Ram/1TB SSD FHD+ Gari
- Bomba ár! Asus ZenBook UX433 - i7-10G I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MacBook Pro 16" 2021, M1 Max , 64 GB RAM, 512GB SSD, Silver 27% Áfás (0461AB)
- Utolsó! MacBook Pro 13" M1 16GB RAM/ 1TB SSD 27%-os ÁFÁS - Garancia - 0428AB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

l.skywalker
IntelKiller7