Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Ez a topik a World of Warcraft világát érintő kérdésekkel, történetekkel és beszámolókkal foglalkozik.
►Hivatalos rendszerkövetelmények WoW-hoz◄
►Blizzard által támogatott videokártyák listája◄
Prohardveres, Blizzard in game Community
WoW Token goldárfolyama
Új hozzászólás Aktív témák
-
tPedro_
őstag
De ha bizonyos időintervallumban esik csak és 6 évig nem eset, akkor sanszos, hogy most megint várhatunk 6 évet?

-
törölt tag
-
csecso22
tag
Értem,de mi az a HH?
-
DrGonzo22
őstag
válasz
frostitualt
üzenetére
Nem bírom megállni, hogy ne vesézzek ki egy olyan hozzászólást, ami ilyen mennyiségű, a józan ésszel szembemenő állítást tartalmaz.
"Látom nem sokat farmoltál transmog itemeket, amikor adott x időintervallumban centire ugyanazt dobják a boss-ok...": mekkora az időintervallum, amíg a bossok ugyanazt dobják, egy óra, egy daily reset, egy lockout? Hányszor zajlik le az esemény ennyi idő alatt (a bosst megölik)? Még ha egy órát is veszek, akkor is ezres nagyságrendről beszélünk. Ehhez képest, te mondjuk megölöd az 1 óra alatt a 6 karaktereddel, és mindnek ugyanazt dobja. Abból, hogy 6 megfigyelt eseménynek ugyanaz lett az eredménye a több ezerből, milyen következtetést lehet levonni? Nyilvánvaló, hogy nem következik belőle semmi, mert olyan kicsi a vételezett minta.
"A wowhead-es droprate-eket meg nem szabad figyelembe venni, egyszerű példa a jeeves valami extrém alacsony droprate-el van feltüntetve, holott csak hibás a statisztika, mert minden kill-t számolnak, pedig csak akkor esik ha egy bizonyos quest-et csinálsz közben kb a 3. mob-ból." - elég egyértelmű a helyzet, a drop egy feltételhez van kötve, de a wowheades számláló ezt nem veszi figyelembe. Hasonló példa, hogy egy régóta a játékban lévő boss-nak megjelenik egy új dropja (például ezek a zene scrollok), ugye mivel a wowhead minden, a boss létezése óta megesett killt beszámol, ezért a frissen bevezetett item droprate-je alacsonynak tűnik (még akkor is, ha az adott drop fix). Ha elegendően sok idő fog eltelni, akkor persze ennek ellenére is be fog állni a valós droprate közelébe a wowheades érték. DE mindennek mi köze van olyan droppokhoz, melyek a boss létezése óta benne vannak a boss loot táblájában? Attumen lova, vagy a HH cache. Szóval igen, az utólag bevezetett lootok/feltételhez kötött droppokra igaz amit állítottál, csak éppenséggel csupa olyan lootról volt eddig szó, melyekre ez a kitétel értelemszerűen nem igaz.
"mint írtam minden szart kifarmoltam már amit ki lehetett, de te biztosan jobban tudod mert szerinted másképpen van.
hát nem vagyok se apád se anyád hogy okítsalak, részemről ennyi." - annak, hogy xy "mit farmol ki" mi köze van ahhoz, hogy ki tudja-e számolni adott események valószínűségét? Például az én matektanáraim tuti, hogy nem farmoltak ki semmit (mert nem wowoztak), azonban nem hinném, hogy különösebb nehézséget okozott volna nekik kiszámolni azt, hogy 6 év alatt mekkora a valószínűsége annak, hogy valaki 6 karakterrel HH-t farmolva lásson egy 2x mount droppot... Szóval ha úgy gondolod, hogy a kidobott mountok elősegítik a matematikai képességek fejlődését, akkor sajnos el kell, hogy keserítselek: a kifarmolt mountok száma és a játékos valószínűségszámítással kapcsolatos mentális képességei nem függenek össze (nem is értem, hogyan merülhet fel valakiben egy ilyen összefüggés gondolata); márpedig a tőled beidézett mondat épp egy ilyen kapcsolat meglétét állítja. -
k.kristof
őstag
válasz
Viktor77
üzenetére
Herald of the Titanshoz segítettem gearelődni barátnőm karakterét, és kiesett Malygosból az Azure Drake. Neki már megvolt, úgyhogy vittem volna én, na de nem tudtam lootolni, pedig rendesen megnyertem needdel. Írtam ticketet, a GM pedig elküldte nekem postán, mert ellenőrizni tudta, hogy kiesett.
@frostitualt: a Wowhead inkább azért csalóka, mert nem használ minden játékos Wowhead Looter addont, ami folyamatosan bővítené az adatbázisukat, a konkrét példánál pedig azoknak az adatai is beleszámítanak, akik nem engisek, így nem is eshet nekik Jeeves.
-
DrGonzo22
őstag
válasz
frostitualt
üzenetére
Ajánlom figyelmedbe Kolmogorov Úr munkásságát.
A 6 éves megállapításodra: írj be egy 5-ös szorzót a hatványkitevőbe, úgy megkapod mekkora a valószínűsége, hogy 6 év alatt másnak sem dobja ki a mountot.
Amúgy elég érthetően és számszerűen leírtam, hogy miért nincs semmi meglepő abban, hogy láttál egy 2x mount droppot HH-nél, ha ezt nem érted, az már nem az én bajom. Annak a valószínűsége, hogy látni fogsz egy dupla droppot 6 év alatt 6 karakterrel farmolva: 1-0,999975^(14x6x6)=1,2% tehát semmi eget rengető nem történt még attól, hogy láttál egy ilyet, hidd el mi is láttunk már hasonlóakat a jó néhány wow-val töltött év során...
-
törölt tag
válasz
frostitualt
üzenetére
Igen, nincs is olyan hogy random. Valaki egyfolytában ott ül Blizzardéknál és pont téged, meg a haverodat nézik hogy nehogy essen a mount.
Aztán meg gondolnak egyet és 2014.01.23.-án 14:52 perckor mindenkinek esni fog a mount aki éppen megölte. Ha éppen nem ölte meg senki, akkor 7 évig megint nem esik senkinek.
-
frostitualt
tag
válasz
DrGonzo22
üzenetére
Látom nem sokat farmoltál transmog itemeket, amikor adott x időintervallumban centire ugyanazt dobják a boss-ok... A wowhead-es droprate-eket meg nem szabad figyelembe venni, egyszerű példa a jeeves valami extrém alacsony droprate-el van feltüntetve, holott csak hibás a statisztika, mert minden kill-t számolnak, pedig csak akkor esik ha egy bizonyos quest-et csinálsz közben kb a 3. mob-ból. mint írtam minden szart kifarmoltam már amit ki lehetett, de te biztosan jobban tudod mert szerinted másképpen van.
hát nem vagyok se apád se anyád hogy okítsalak, részemről ennyi. -
Viktor77
titán
Legnagyobb az volt, farmolom Malygost is a mountért, kb. 2 héttel ezelöttig. Kiesik, beírom guildchatre, örülök.
Nyomnék rá, hogy megtanulom, erre nem megvan?!

-
Viktor77
titán
Rosszul számoltok.
Minden mount drop esélye 50%. Vagy esik, vagy nem.

-
DrGonzo22
őstag
válasz
nonsen5e
üzenetére
Igen, de itt még nyilvánvalóbb a helyzet, mert a HH-t rengeteg ember farmolja az event alatt, azaz rengeteg esemény zajlik párhuzamosan, mivel a droprate 0,5%, ezért 0,005 a valószínűsége annak, hogy dobnak 1 mountot, 0,005 a négyzeten, hogy 2-t is dob (2,5x10^-5). Ez kis számnak tűnhet, ám ha hozzávesszük, hogy a 14 napos event alatt minden nap milliók ölik meg ezt a bosst, akkor látható, hogy számos olyan bossrun van, ahol kettős drop történik, hiszen annak a valószínűsége, hogy nem történik kettős drop: 1-2,5x10^-5 (99,9975%). 200.000 killnél annak a valószínűsége, hogy nem fordul elő kettős drop: 6,737x10^-3 azaz szinte semmi. Ha ehhez hozzávesszük, hogy kb. 420 millió bosskill lehet egy event alatt, akkor kb. 2500 dupla drop történik. Most abból, hogy Frostituált ebből a 2500 kettős dropból belefutott egybe elég merész dolog lenne levonni azt a következtetést, hogy a HH dropja nem random
Illetve azt sem értem, hogy a 6 éven át tartó 5-6 karakteres farmolással mit várt? 0,995 a 14x6x5-diken az 0,12. Azaz még így is "csak" 88% esélye volt arra, hogy kidobják... -
k.kristof
őstag
válasz
nonsen5e
üzenetére
Csak most, csak neked: Monkeys at typewriters 'close to reproducing Shakespeare'. És ez volt négy éve

-
nonsen5e
veterán
válasz
DrGonzo22
üzenetére
Így igaz.
Statisztikailag az is előfordulhat, hogy felhúzok egy karaktert és a 100-as szinten megölt első 10 mobból kiesik az összes world drop epic, majd elsőre az összes 1%-os mount is.Ha leültetek végtelen számú majmot írógépek elé, az egyik majdnem biztos, hogy le fogja tökéletesen gépelni a Hamlettet. Az is lehet, hogy az első, de az is lehet, hogy csak a 495844564156715674854875645489^4645.-ik majom.
Nem kell rögtön elkönyvelni annak, hogy nem teljesen véletlen az egész. Elképzelhető, de amíg a forráskódot nem látja az ember, nem bizonyítható.

-
DrGonzo22
őstag
válasz
frostitualt
üzenetére
Iróniának hívják, amit pedig teljesen jogos a szellemhittel szemben alkalmazni. Ha szerinted abból, hogy a 313568 try-során kidobott 1526 mountból azonos héten esett ki neked és a komádnak arra lehet következtetni, hogy valójában ezeknek a mountoknak a droprate-je nem is véletlenszerű (MERT HÁT EGYSZERRE ESETT NEKEM MEG A JÓSKÁNAK!!!!) akkor én kérek elnézést.
-
DrGonzo22
őstag
A héten nem érdemes mountokat farmolni, nem dobják őket. Ez most egy ilyen "rossz" hét megint, ez van.
-
pulcsi
tag
válasz
frostitualt
üzenetére
Vizibogár már megvan igaz napi repukból nem questel habár már régen volt lehet questeltem is,majd megnézem
-
pulcsi
tag
válasz
frostitualt
üzenetére
Hol van pontosan mert már pandarian hülyét kapok a sok horgászástól :/
-
LuckyL
őstag
-
Telda
addikt
Ilyenkor mindig elképzelem hogy, hogy a főhadiszálláson megszólal a sziréna, mindenki rohangászik fel s alá, a szerver karbantartók ezerrel verik a billentyűzetet, újra írják a netkódot, átcsoportosítják a szerverek kapacitását, vagy mit tudom én
. -
Telda
addikt
Költői kérdés, de mikor lesz jó?

De jó hogy fél év után még mindig b@szakszik a garrison... -
Viktor77
titán
Ez jó, visszarepülök a garrisonomba, erre még vagy ketten szaladgálnak bent.

-
Telda
addikt
Hali!
Van valami gond a szerverekkel?
-
ldave
félisten
Még szerencse, hogy nekem nincs ilyen begyűjtési kényszerem. Egyik haverom farmolta a főnixet nem is tudom hány éven keresztül, szinte minden nap, aztán még mindig nincs meg neki. Ha most belegondolok hogy ez összeségében mennyi játékidő lehetett a részéről egy olyan dologra, amit nem tud befolyásolni...
-
pulcsi
tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Nekem a Raven Lordot ami instából dob kb 9 hónap után dobta úgy hogy alig hagytam ki napot, de a horgászatért kapható teknőst nagyon nem akarja dobni már vagy 20000 horgásztam, haver meg csak annyit horgászik hogy kimaxolja a proffot és simán dobta neki úgy hogy nincs neki 600on.
-
DrGonzo22
őstag
válasz
frostitualt
üzenetére
Majd légyszi írd ki melyik héten melyik mountok esnek. Elsősorban Invincable érdekelne.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
frostitualt
üzenetére
rendben köszi
csak gondoltam amíg a jewcraftal szerencsétlenkedem farmolok mountot de csak nem akart eddig esni , akkor nézelődöm a guglival mi merre 
-
ldave
félisten
válasz
frostitualt
üzenetére
Lehet valami csillagálláshoz van köze, ami alapján a Blizzard randomgenrátorja működik.
-
frostitualt
tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Én kb az összes 1%-os mount-to kifarmoltam már...2-3 hiányzik csak. A tapasztalatom az, hogy a nem igazán random, hogy esik-e vagy nem. Pl a headless horseman mountja amikor esett, még egy embernek esett a team-ből. Előtte 6 evig, 6-7 karival minden nap ütve az evenet alatt soha. De a midnight is így esett ki valamikor januárban 2-3 éve, rögtön bementem a haver acc-jával, neki is esett. Szóval van egy szűk időintervalum amikor esik, amit a wowhead ír az csak egy számítás sikeres/sikertelen kill, nem jelent semmit.
-
weres78
senior tag
Korábban használtam a Gatherer nevű addont bányászáshoz és herbához is. Akkoriban valahogy lehetett importálni adatot, így gyakorlatilag az összes növény és bánya helyét láthattam a mapon és a minimapon amikor akartam. Az addon most is működik, de az adatok importálása nem megy... Azokat a helyeket amiket "felfedeztem" megjegyzi, de csak ezeket tárolja.
Tudna valaki segíteni? -
Micsurin
nagyúr
Értem már mi a baj a WoD-al , tegnap neki láttam , kb óránként lvl up (90-->95)
rövid maga a történet , bár attól független nekem tetszik , meg ez a garrisonos cucc is 
Az ilyen 0,1%-os mountokra tudom , hogy 0,1% az esély , de az mégis mit jelent , soha ?
Mert az Astral Cloud Serpenttet probálom de nem akarja -
r3ccardo
tag
Köszönöm a válaszokat.
-
r3ccardo
tag
Üdv!
A WoD kiegészítőhöz jár 1 havi játék idő?
Köszönöm a választ. -
-
weres78
senior tag
Az instákat már le lehet tolni egyedül? Figyelembe veszi a játék, ha egyedül vagyok? Vagy csak mert szólt oda küldim?
-
Micsurin
nagyúr
Most olvastam , Eye of Azshara , tényleg ez lehet a kövi kieg ?
vagy csak népi suttogás ? 
-
Horny256
senior tag
Meg tudná nekem valaki mondani,hogy miért írja ki a játék,hogy nem elég neki 8 giga memória és kilép

De csak ma reggeltől csinálja tegnap még jó volt
-
DrGonzo22
őstag
válasz
weres78
üzenetére
Azt nem tudom, hogyan tudnád visszaállítani ezeket a unit frame-eket, de a bal felső (alap) pozíció nagyon rossz. Én nem használok addont, simán betettem őket felső-középre saját/target/focus sorrendben, így fightok alatt folyamatosan látom minden lényeges dolog hp/mana/miegymás állapotát miközben nem kell a tekintetem levenni a középső zónáról (így időben ki lehet jönni minden aoe dologból, stb.). Ugyanezen megfontolásból rendeztem a fontosabb spellcd-k/proccok/buffok... meglétét jelző TellmEwHEN... ikonokat is a középpont köré, így az action barra sosem kell ránéznem, de mindig minden lényeges dologról van információm. Ha megkerültek a unit frame-jeid szerintem próbáld ki ezt az elrendezést (van aki alsó középre rakja) pár óra/nap alatt meg lehet szokni (egyénfüggő) és utána már nem fogod érteni, hogyan lehetett bal felső beállítással játszani

-
weres78
senior tag
Feltelepítettem pár addont, és most eltűnt a saját képem bal felső sarokból, illetve a target képe is. Valakinek van ötlete hogyan lehetne visszaállítani? (Az említett addont már eltávolítottam, de így sincs eredmény)
A guild reput minden leadott küldi után kapom tabardban, köszönöm szépen az instrukciót!
-
k.kristof
őstag
válasz
Arnold2
üzenetére
Milyen guild XP? A guildek szintjei megszűntek, minden guild automatikusan "lvl 25" lesz, a bónuszokkal együtt. A plusz XP-t adó guild perk is megszűnt, csak a heirloomokra és a rested XP-re számíthat az ember, ami a szintlépéshez szükséges XP mennyiség csökkentése miatt bőségesen elég.
-
Arnold2
őstag
válasz
k.kristof
üzenetére
Jogos!
Ezt találtam:Guild reputation is gained through the following means:
Turning in a green or better quest.
Guild group kills on dungeon and raid bosses.
Guild group arena and rated battleground wins.
Honorable kills (about 1 base reputation per 20 honor points from kills).A tabard pedig +50% / +100% reput ad ha a fenti dolgokat csinálod. Az 5.0.4-es patchben pedig eltávolították a heti cap-et a megszerezhető guild repuból, így akár egy nap alatt is összehozható. Amit olvastam még, hogy a leadott questek után 60000 guild XP-t kapsz, tehát ha fejlődő karid van, érdemes minél hamarabb egy guildbe lépni, hogy minél hamarabb meglegyen a szükséges repu szint.
-
DrGonzo22
őstag
-
TommyGun
őstag
Ez a heriloom panel elég dögös lett amúgy, baromi egyszerű ötlet, és kivitelezni sem lehetett nehéz, de baromira megkönnyíti az életet.
MOSTMÁR CSAK ACCOUNT BANK KÉNE KEDVES BLIZZARD MERT HERÓTOM VAN A LEVELEZÉSTŐL IDE ODA IDE ODA IDE ODA IDE ODA!

-
weres78
senior tag
Esetleg arra van ötlete valakinek, hogy ha vásárolni akarok Kim Horn nevű vendortól Ucben, miért nem látok nála semmit?
-
weres78
senior tag
Hálásan köszönöm Mindenkinek!
Már töltöm is... ☺ -
Arnold2
őstag
válasz
tPedro_
üzenetére
Ááá csak a szokásos: túl régi a kód, nincs erre elég ember, aki meg van az inkább új dolgokat csinál mint régi de jót, a szabadkőművesek nem engedik mert a fő vezírjüknek jó így, a reptiliánokat csak ezzel a módszerrel tudják távol tartani, hogy megszállják Zion-t...:S
-
Arnold2
őstag
válasz
weres78
üzenetére
Meglátod majd. Mikor rákantintasz a tatyóban lévő 'loom-ra, akkor automatikusan hozzá adja az új UI felülethez. KB mint a mountokat. Ha hozzáadtad, akkor már törölhető is.
Utána az adott acounton belül bármelyik karakterrel nyitod meg a felületet akkor ott lesz az összes, általad birtokolt, 'loom. Rákattintasz és már tesz is be egy másolatot a táskádba (ami szintén szabadon törölhető mert nem leveszi a felületről hanem egy másolatot tesz a tatyóba).(#61900) weres78: Kiegészítőt CD Galaxisban (de én Collectors Edition fetisiszta vagyok). Game timeot pedig én az OffGamers-ről oldottam meg. Nekem bevált (de olvass majd egy kicsit vissza nem is olyan rég beszéltünk itt erről, hogy ki honnan vesz game time-ot).
Mostantól meg veszem az újonnan bevezetett Game Time Tokent, játékon belül, goldért.(#61898) Cathfaern: Ó banyek, tényleg. A Törp uraságról meg is feledkeztem...

(#61904) tPedro_: Simán mehetett volna egy hasonló felületre mint a 'loom. Olcsó kifogás szaga van annak, hogy azért nehéz mert van egy két tabard ami use-os. Hisz ugyan így ha rákattintasz beteszi a táskádba egy másolatot, amit felvéve mehetne az "on use" effect. Na majd talán a 10.2-es Patch tartalmazni fogja.. :S
-
Fl3x
aktív tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Horda oldalon undercityben van a rogue quarterben.
(#61899) weres78
Nem kell küldened semmit, a herlom olyan már mint amount, bármelyik karindál az accodon meg tudod "idézni". Jelenleg már van goldért is GC 30 nap olyan 35-40K környékén mozog, vagy itt PH aprón is találsz GC 7K (60napos) környékén, esetleg még G2A vagy ebay (6K környéke;ez is 60napos).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tört (tehát nem hivatalos Blizzard) szerverekkel nem foglalkozunk! Ne is próbálkozz!
● Ha új játékos vagy mindenképp ajánljuk, hogy egyszer fusd át a téma összefoglalót.
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4397
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt RTX 4060 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- (NAGYOBB MENNYISÉG) HASZNÁLT Videokártya, Processzor, Memória, Tárhely
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

hát nem vagyok se apád se anyád hogy okítsalak, részemről ennyi." - annak, hogy xy "mit farmol ki" mi köze van ahhoz, hogy ki tudja-e számolni adott események valószínűségét? Például az én matektanáraim tuti, hogy nem farmoltak ki semmit (mert nem wowoztak), azonban nem hinném, hogy különösebb nehézséget okozott volna nekik kiszámolni azt, hogy 6 év alatt mekkora a valószínűsége annak, hogy valaki 6 karakterrel HH-t farmolva lásson egy 2x mount droppot... Szóval ha úgy gondolod, hogy a kidobott mountok elősegítik a matematikai képességek fejlődését, akkor sajnos el kell, hogy keserítselek: a kifarmolt mountok száma és a játékos valószínűségszámítással kapcsolatos mentális képességei nem függenek össze (nem is értem, hogyan merülhet fel valakiben egy ilyen összefüggés gondolata); márpedig a tőled beidézett mondat épp egy ilyen kapcsolat meglétét állítja.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
. Viszont a főnixet 4 karakterrel farmolom egy ideje, de még mindig nem esett.
Fasza , akkor már csak 8 darab 90+ kell felhúznom és meg is vagyunk és mehet a farm
rövid maga a történet , bár attól független nekem tetszik , meg ez a garrisonos cucc is
Azt a rohadt , valakinek volt ideje anno
vagy csak népi suttogás ?