- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
De igen, nagyon sok plugin van, ami erre jó, de csak éppen terheli az oldalt feleslegesen, amikor pár extra sor is megoldja ugyanezt a htaccess-ben. Ráadásul a pluginek kavart is tudnak okozni, épp dolgozom egy WP oldalon, ahol SSL lett telepítve, majd egy pluginnal oldották meg az átirányítás beállítását és szépen össze is kuszálódtak a linkek, mindent írt a plugin mindenhova, tele a htaccess fura kódokkal és jelenleg semmi se megy. Mindez nem történt volna meg, ha olvassák a cikkem és követik az útmutatót
-
The DJ
addikt
A kis kódrészlet annyit csinál, hogy figyeli a befutó kéréseket és amelyik a 80-as portra jön (tehát http-re), azt automatikusan átirányítja a https-es verzióra, és ez nem csak a főoldalra vonatkozik, hanem az összes belső linkre és aloldalra egyaránt. Általában nem szoktak erre figyelni és csak a főoldalt irányíttatják át automatikusan https-re egy sima 301-es redirecttel, de ez nem a legjobb megoldás.
Többiek: Akiknek nem megy az automatikus frissítés azoknál a WP-Cron funkcióval lesz valami gond, ezt tilthatja vagy korlátozhatja a szolgáltató, bekavarhat a működésébe plugin, de htaccess szabály is. Plusz az egész nem fog működni, ha nincs megtekintés, mivel ez akkor aktiválódik, ha az oldalra látogató érkezik. Nem egzakt pontos időpontban működik, mint egy sima cron job, amit beállítasz a szerveren 16:00-ra, ez próbál pontos lenni a beállított időponthoz, de ha akkor nem érkezik épp látogató, akkor csak a legközelebbi időpontban tudja majd végrehajtani a feladatot. Tehát ha ütemeztem WP-Cronnal 16:00-ra egy backupot, de látogatóm csak 16:20-kor érkezik, akkor csak akkor fog lefutni a feladat. Ha a következő napig nem tekint rá senki az oldalra, akkor egy napot csúszik és így tovább.
-
The DJ
addikt
jQuery hiba van, látszik a konzolban is, vagy rossz a scriptek automatikus betöltési sorrendje vagy az auto minify-olt JS-ek nem férnek meg egymás mellett. Itt jön a tiki-taki, manual módba kell kapcsolni a minify-t és egyesével kell hozzáadogatni a kívánt JS fájlokat és mindegyik után tesztelni kell, hogy megy-e még a menü. Amelyiknél lehal azt kell kihagyni a minify-ból.
Vagy még az s működhet, hogy kikapcsolod a JS minify-t, elkezded böngészgetni a forráskódot és ha megtalálod melyik behúzott JS fájl felelős a mobil menü megjelenítéséért, akkor visszakapcsolt minify mellett hozzáadod ezt a kivételek listájához. De még azt is meg lehet próbálni, hogy csak a jQuery-t adod hozzá a kivételekhez.
Nincs bevált módszer, ami minden oldalnál működik, sokat kell küzdeni és próbálkozni ha ilyesmi történik.
-
The DJ
addikt
Én azt mondom, hogy minden, ami 70 fölött van az tökéletes, nem szabad és nem is kell ezt túlzásba vinni egyelőre. Épp nemrég volt erről egy kisebb kupaktanács a WordPress Facebook csoportban és ott is az lett a konklúzió, hogy per pillanar még csak akkor sorol hátrébb minimálisan a sebességbeli problémák miatt a Google, ha az oldal teljesítménye nagyon gyászos, mondhatni élvezhetetlen a látogató számára. Az, hogy 70-80 vagy 90, esetleg 100-as a pontszám egyelőre irreleváns, egy kutya mind, nincs kihatása a pozícióra. Tehát az oldal sebessége valóban szempont, de nem skálázódik egyelőre olyan mértékben, amennyire sokan gondolják. Ha az oldal élvezhetetlenül lassú, akkor az mínusz pont, viszont ha látszik, hogy az optimalizációnak van nyoma és nincs sebességbeli probléma, akkor az plusz pont. És jelenleg itt tartunk. Feltolhatnád hosszas küzdelmek után a mobilos értéket is 80-90 körülre, de nem volna értelme, ellenben elég sok mindenbe bele kellene nyúlni, ami pedig további problémákat szülhetne. A lényeg mindig a felhasználói élmény és a valós betöltési idő. Ne kelljen sehol várakozni, "homokórát" figyelni. Ha a szerver nincs agyonterhelve és be van lőve normálisan a gyorsítótáratás több oldalról is, akkor valószínűleg nincs probléma és nincs mitől tartani.
-
The DJ
addikt
-
hgabor19
aktív tag
Magyar szolgáltatókban nem vagyok otthon. De talán ez és ez.
De ezek nem úgy tűnik hogy nagyon ki lennének hegyezve teljesítményre, és WP optimalizált lenne. De lehet tévedek, beszélni kell velük.Nem tudom mekkora havi összeget szánsz rá.
De ha kb. 40-50€/hó nem probléma, és esetleg alapszinten tudsz rendszergazdáskodni, vagy van haver aki segítene, akkor egy dedikált szerverrel + Plesk szerver management szoftverrel talán jobban járnál. -
hgabor19
aktív tag
Csak néhány most így hirtelen:
https://wpengine.com/
https://kinsta.com/
https://getflywheel.com/Azt is meg kell nézni, hogy ki a célközönség, hol a szerver, mekkora a ping a célterületről a szerverhez.
Ha több mint 80-100ms akkor CDN is fog kelleni.
De ha pl. csak európával operálsz akkor érdemes inkább európai szolgáltatót választani, és eu-n kívüli szervert kihagyni a játékból. -
sz.j
nagyúr
A másik kevésbé súlyos hibának ezt írja:
"Használja ki a böngésző gyorsítótárazását
Lejárati idő vagy maximális kor beállítása a statikus erőforrásokhoz a HTTP-fejlécekben arra utasítja a böngészőt, hogy a korábban letöltött forrásokat a helyi lemezről töltse be, ne a hálózaton keresztül.
Hasznosítsa a böngésző gyorsítótárazását a következő gyorsítótárazható források esetében:
http://www.google-analytics.com/analytics.js (2 óra)"Ezt megtudom úgy oldani, ha a theme Misc részében beírt analiytics kódnál (alul) a fent látható módon beírom a (2 óra)-t? Vagy másképp kell?
Íme az Misc részbe írt analytics kód:
"<script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');ga('create', 'UA-xxxxxxxx-1', 'akarmi.hu');
ga('send', 'pageview');</script>"
-
The DJ
addikt
A tartalmi sáv szélessége fix, ha a középső primary rész szélességét növeled, akkor az oldalsáv (secondary) szélességét ugyanannyival kell csökkenteni ahhoz, hogy elférjenek egymás mellett továbbra is.
Jelen állás szerint a secondaryt 21%-ra kell csökkenteni, akkor fog újra visszaugrani a helyére.
-
The DJ
addikt
style.css 919.sor:
#primary {
float: left;
margin-left: 3.06%;
width: 65.64%;
}style.css 1105.sor:
#secondary {
float: left;
margin-left: 3.06%;
width: 31.28%;
}A felső a tartalmi sáv, az alsó az oldalsáv. A félkövérrel kiemelt százalékos értékek adják meg a szélességüket. Amennyivel növeled a tartalmi sáv értékét, annyival kell csökkenteni az oldalsáv méretét, különben nem fognak elférni egymás mellett.
-
The DJ
addikt
themeforesten keresztül én eddig csak PayPal-al fizettem, de gondolom bankkártya is megoldható. Viszont a lakhelyed szerinti áfát sajnos rá fogja számolni, azaz a kiírt áron felül még +27% és a PayPal-es fizetésnek is van egy minimális költsége.
Először regisztrálsz egy envato fiókot, aztán a szokásos menet. Kosár, fizetés, stb.
-
The DJ
addikt
A Divi és az Avada is nagyon népszerű és mindkettő jó választás. Itt egy összehasonlítás: [link]
Én az Avadával dolgoztam többet, arra látok rá jobban, tényleg felhasználóbarát és könnyű vele dolgozni.
A Diviből most jött ki az új verzió, az Avadából is a napokban jön ki a legfrissebb verzió, nagy a harc a két fejlesztő csapat között, de ez nekünk csak jó
-
The DJ
addikt
És W3TC browser cache-t?
Ez is hasonlóan működik a CDN-hez, csak itt a böngésző gyorsítótáraz, azaz csak megadott időintervallumonként próbálja meg újra letölteni a szerverről a statikus tartalmakat. Ha a képed gyorsítótárazva van, akkor üríteni kell a böngésző gyorsítótárát vagy más böngészőből kell megpróbálni megnézni az oldalt, akkor már az új képet kell látnod. Esetleg segíthet a Ctrl+R vagy Ctrl+F5-ös újratöltés is.
-
The DJ
addikt
Ha használsz Cloudflaret vagy más CDN szolgáltatást, akkor ez normális, mert a statikus tartalmakat (a képeket is) onnan tölti be a böngésző, tehát vagy meg kell várni, amíg frissül a cache, vagy manuálisan kell üríteni.
(#2978) r6man123: Ez egy teljes backup volt? Az oldalt költöztetted másik tárhelyre? A PHP verziók különböznek? Van egy megérzésem, hogy ekörül lesz a probléma.
-
GG888
senior tag
Biztos vannak itt nagyobb SEO-huszárok, de ha nem tévedek nagyot, akkor a google elég megengedő a canonical tagokkal kapcsolatban és ennek okán egyáltalán nem baj, sőt ajánlott, hogy egy adott oldal kódjában a saját magára mutató canocinal tag ott legyen. Persze ha mobilon külön rendszer van, akkor át lehet linkelni a kettőt egymásra, hisz a tartalom megegyezik. Ami szerintem sokkal gányabb cucc, az a hreflangtag, de az csak nyelvváltásnál játszik.
-
The DJ
addikt
A középre rendezett widget egy bekezdésbe teszi a szöveget (p - paragraph), a p-hez pedig a következő CSS szabály van rendelve:
.frontier-widget p {
margin: 4px 0 12px;
}A margin nyújtja meg a widget magasságát. Ha ezt a CSS szabályt törlöd vagy felülírod, akkor megoldódik a probléma.
Inkább felülírnám, így:
.widget-below-menu p {margin: 0 !important;}
-
sz.j
nagyúr
Ugyanakkor egy másik oldalon lévő 3 darabos galéria képei eredeti méretben jelennek meg, holott az össz szélességi méretük nagyobb (180px+180px+165px=525px) az előző oldalon lévőknél (3×151px=453px).
-
The DJ
addikt
Sajnos nem nagyon. Jó minőségen lehet rontani, lehet rajta tömöríteni, de egy alapból gagyi minőségű képpel nem sokat tudsz kezdeni. Rakhatsz rá bármilyen filtert, effektet, húzgálhatsz bármilyen csúszkát a képszerkesztőben, a minőség nem fog érdemben változni. Itt mindenképp csak a csere az egyetlen opció.
-
The DJ
addikt
Ez inkább design kérdés, az pedig nem annyira az én asztalom már, de hátha majd a többiek is besegítenek
Amit első körben meg lehetne nézni azok az online CSS3 menü generátorok, ezekből van ezer és egy és össze lehet kattintgatni egy jól kinéző, tiszta CSS3-as menüt, persze kicsit ügyködni kell az integrálásával, de nem vészes. Ehhez keresőszavak például: "CSS3 menu generator, CSS3 vertical menu". WordPress-hez is vannak menü pluginek, de ahogy néztem a legtöbb nem tudja a vertikális elrendezést, vagy ha igen, akkor csak a prémium verzióban.
Egyébként amit én legelőször kijavítanék az oldalon azok a pixeles képek a fejlécben és a tartalmi részekben. Nálam nagyon sokat elvesznek az élményből, mert ez az, amivel legelőször szembetalálkozom. A headernek mindig "ütnie" kell, oda valami igazán megkapó, éles, tiszta, jól kinéző kép kell, ha a slider vagy az interaktív tartalom nem opció.
-
The DJ
addikt
Valószínűleg frissítették a tárhelyen a PHP verziót és ezzel az új verzióval vannak minimális kompatibilitási gondjai a W3TC-nek. Már sok helyen jelezték ezt a javítást a fejlesztőknek, az új verzióban szerintem már javítani fogják ezt is.
(#2830) spiritex: Na, ez is egy működő megoldás, örülök, hogy megoldódott
-
The DJ
addikt
A megoldás:
Ezt a fájlt kell szerkeszteni: /wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/W3/Plugin/TotalCache.php
512. sor tartalma: function ob_callback(&$buffer) {
Módosítsd erre: function ob_callback($buffer) {
Tehát csak az & jelet kell törölni.
Ez elvileg el fogja tüntetni a hibaüzenetet.
-
The DJ
addikt
Személy szerint úgy gondolom, hogy mobil menük esetében ma már közismert az általad linkelt szimbólum, nagyon sok (szinte az összes prémium) téma használja alapértelmezetten. Jobban is néz ki, mint az egymás alá ömlesztett felsorolás. Én mindenképp ezt a variációt használnám.
-
The DJ
addikt
A menü alatt levő dolog egy slider (pontosabban Flexslider), gondolom van erre külön szekció a beállításokban, ahol hozzá tudod adni a képeket és a leírásokat.
Az egyes bejegyzések tetején megjelenő kép szerintem meg csak simán egy featured image, azaz kiemelt kép, amit a bejegyzés szerkesztőjének jobb oldalának alján tudsz feltölteni/hozzáadni.
-
sz.j
nagyúr
Na máris gondjaim vannak, mert amikor a child style.css-jében a változtatásokat meg akartam csinálni nem volt mit változtatnom, mert csak ez található ott:
/*
Theme Name: Frontier Child
Theme URI: http://ronangelo.com/frontier/
Description: Child theme for Frontier.
Author: ronangelo
Author URI: http://ronangelo.com/
Template: frontier
Version: 1.0
*//* Your modification goes here */
Na most mitévő legyek?
Azokat a részeket ahol a változtatás lenne/volt a szülő style.css-ben másoljam a child styléjébe és ott változtassam meg? Vagy ha nem akkor mit kell csinálni? -
The DJ
addikt
Innentől minden egyéni módosítást a gyerek sablonban kell elvégezni. Ha módosítanál egy fájlt, ami még nincs a gyerek sablonban, akkor egész egyszerűen át kell másolni a szülőből és utána a gyerek sablonban kell módosítani. Annyit csinál a WordPress, hogy mindig ellenőrzi, hogy van-e a gyerek sablon fájlrendszerében olyan fájl, amit épp be akar tölteni, ha van, akkor onnan tölti be a szülő helyett.
A stílusbeli egyéni módosítások a gyereksablon style.css-ébe menjenek.
-
sz.j
nagyúr
Végső megoldásként töröltem/ráfrissítettem a szülő sablonra és megjavult.
Most már nem töredezett az oldal de az előzőekben, a style.css-ben történt változtatásokat teljes egészében elveszítette.
Ha visszaszeretném állítani a számunkra ideális megjelenést, akkor azt most hol kell, melyik style.css-ben kell megejteni, a szülő vagy a gyerek (child) style.css-ben? -
The DJ
addikt
Igen, mert csak a szabályokat kellett volna átmásolni, a style.css tetején lévő infókat nem, az szabja meg a sablon nevét, verzióját és az egyéb infókat. Ha az egész style.css-t átmásoltad, akkor a child sablon neve is frontier lett, ergo megszűnt child theme-nek lenni.
Viszont ez mind csak tákolás, úgy tűnik nem lett korrektül létrehozva a child theme és nem veszi át rendesen a szülő sablon tulajdonságait. Meg lehetne ezt oldani, de így látatlanban nehéz megmondani, hogy hol a baj.
-
The DJ
addikt
Itt nem lassításról van szó, hanem valamelyik bekapcsolt funkció (ami a htaccessba ír) tiltva van a szerveren és emiatt hibaüzenetet kapsz, ergo a sebességtesztek se tudnak lefutni, mert ott is 500-as internal server error köszön vissza.
Újra kéne aktiválni, majd egyesével kapcsolgatni be a funkciókat, hogy kiderüljön melyik a ludas. Egyébként elég nagy a szigor a tárhelyeden, rengeteg dolog tiltva van és nagyon sokat látni ezt a hibaüzenetet.
-
Gabis
őstag
Szia,
nézd meg ezzel P3 (Plugin Performance Profiler) -
The DJ
addikt
Ez lehet csak az én hülyeségem, de ha valami ingyenes, akkor ne kelljen hozzá megadni se a nevem, se az e-mail címem, hanem egy kattintással el tudjam érni. A feliratkozás legyen teljesen önkéntes, majd megteszem, ha tetszik a tartalom és ha érdekel, amit látok/olvasok. Gondolom gyűjtik az e-maileket és címlistákat generálnak, aztán hogy ezzel később mi fog történni, azt majd csak az idő dönti el. Elég erős gyanúm van rá, hogy egyszer csak elkezdenek jönni a kéretlen levelek. De ne legyen igazam.
Amúgy azért beleolvasnék abba a PDF-be, ha valaki fel tudná tenni vagy tudna adni egy direkt linket, akkor azt megköszönném
-
The DJ
addikt
Persze, de nem elég csak az adatbázist visszatölteni feltört oldal esetén, az egész fájlrendszert (WP core + pluginek + sablonok + uploads + wp-config.php + .htaccess) újra kell kreálni a leírásban ajánlott módon, csak így biztos a dolog. Tehát mindent törölni kell, majd szépen lépésekben újraépíteni.
-
The DJ
addikt
Így látatlanban sajnos én sem, nem minden szolgáltató ad hozzáférést ezekhez a logokhoz. cPanelben például van rá mód. A szerver logok azok az elmentett hibaüzenetek, amik kiváltják az általad is linkelt képernyőképet. Tehát amik 500 internal server errort és egyéb, az oldal betöltését akadályozó problémát okoznak. Ide kerül elmentésre minden PHP kóddal kapcsolatos hiba is, ezek ismeretében lehet rájönni, hogy mi is áll a probléma hátterében. Tehát amikor valami komolyabb probléma van, akkor erről bejegyzés készül a logba, te pedig csak egy általános, hibára utaló figyelmeztetést látsz, amiből sajnos nem sok mindent lehet tudni.
-
The DJ
addikt
A szerver logok ismerete nélkül nehéz okosat mondani, de szerintem a hibaüzenetben szereplő okoktól eltérő lesz a probléma megoldása. Lehet, hogy kevés a PHP memória limitje vagy valamelyik plugin összeakad a szerverrel és hibaüzenetet generál. Valószínűleg ez a hibaüzenet az alapértelmezett 500-as error helyett van betéve.
A tárhelyszolgáltató tudna többet mondani a logokból vagy ha van hozzáférésed, akkor esetleg te is meg tudod nézni, hogy mi generálja a hibát.
-
sz.j
nagyúr
A Title Setting-nél a Capitalize Titles és a Capitalize Category Titles jelölőnégyzete "be volt pipálva", de hogy ez mikor történhetett azt nem tudom, mert eredetileg nem volt ... A kijelölés megszüntetésével megszűnt a hiba, most mindenhol jónak tűnik a title szövegének megjelenése.
Mint már előzőleg is írtam a furcsa csak az, hogy nem minden oldalnál/aloldalnál/bejegyzésnél jelentkezett a hiba, csak egy részüknél
-
The DJ
addikt
Nézz rá forráskódban az egyes oldalak title kimenetére (erre keress rá: <title>) és kiderül, hogy nagybetű vagy kisbetű-e.
Én megkukkantottam a főoldalt és ott nagybetűvel kezdődik a cím. Egy gyors kereséssel találtam egy konkurens oldalt, ahol kisbetűs a title, de náluk a forráskódban is az. Szóval akkor a SEO plugin beállításaiban kell nézelődni vagy egész egyszerűen csak átírni oldalanként a plugin meta beállításaiban a címet kisbetűsre, ha az szimpatikusabb.
-
The DJ
addikt
Ha nem módosítottál jogosultságokat, akkor nem ez lesz a gond. Valószínűleg nem engedélyezett a tárhelyeden a keepalive manuális bekapcsolása ezért is kapsz hibaüzenetet. Ha törlöd a hozzáadott sort és utána minden működik, akkor ez a helyzet.
(#2227) greenity: Mi a hibajelenség? Fehér képernyő a wp-admin megnyitásakor? Vagy van valami hibaüzenet? Egyébként ahogy előttem is írták szépen egyesével átnevezgeted a wp-content/plugins könyvtárban lévő mappákat és minden ilyen után újratöltöd a wp-admint. A hibát okozó plugin átnevezése után életre fog kelni az admin belépés is.
(#2228) Magga: Kellene egy link, hogy rá tudjunk nézni. Valószínűleg CSS gond lesz csak.
-
The DJ
addikt
"És ha már itt vagyunk érdemes megpróbálni engedélyezni a KeepAlive-ot is (már ha a tárhelyszolgáltatónk is úgy gondolja). Bekapcsolása esetén nyitva maradhat a böngésző és a szerver közötti kapcsolat, ezzel pedig csökken a letöltési idő, mert nem kell ismételt kérésekkel bombázni a kiszolgálót."
.htaccess-be:
<ifModule mod_headers.c> Header set Connection keep-alive </ifModule>
(#2213) infectedmann: Örülök, hogy hasznosnak bizonyult a cikk.
És igen, valóban nagyon sokat tud növelni a felhasználói élményen egy jól beállított W3TC.
-
The DJ
addikt
Többek között ezért sem szeretem a Google PageSpeed Insights-ot, a saját scriptjei lejárati idejének módosítására kér, holott ez lehetetlen, mivel az ő szerverükről töltődik be, tehát ez így instant hülyeség. Csak a saját szerveredről betöltődő tartalmakra tudsz beállítani egyéni lejárati időt, tehát már maga a javaslat is egy oltári nagy baromság. Nem is értem hogy ezt így hogy gondolták. És emiatt kapsz alacsonyabb pontszámot.
Tehát, hogy a kérdésre is válaszoljak, külső linkekről (távoli szerverről) betöltődő elemekre nincs hatással az általad a szervereden beállított browser cache. Ezen kívül ha van W3TC, akkor nem kell semmi egyéni .htaccess módosítás mert a cikk végén felsorolt összes lépést elvégzi neked a plugin. Most éppen jól lebetegedtem, de ha kicsit helyrerázódok, akkor szerintem a W3TC cikk lesz a következő és majd jól leírom nektek, hogy mit és hogyan érdemes benne beállítani, hogy legyen normális browser cache, page cache, gzip tömörítés, CDN és adatbázis/object cache. A JS/CSS kombinálás/tömörítés rész lesz az izgalmas, mert a legtöbb probléma ezzel szokott lenni, de majd ennek a korrekt belövésére is próbálok tippeket adni.
-
Gabis
őstag
Keress rá a .htaccess-ben az ExpiresActive On parancsra és csekkold, hogy a lejárati idők neked úgy megfelelnek e ill. kiegészítheted ha hiányzik valamelyik paraméter The DJ által megadott parancsok közül.
Szerintem ha W3TC-t használsz benne kell lennie.
Ha mégsem csak illeszd be mondjuk a W3TC end elé és akkor egy helyen lesznek. -
The DJ
addikt
Tehát osztott tárhelyen vagytok és egy (feltételezem cPanel) fiókban van hosztolva két különálló weblap, jól értem?
Ebben az esetben szinte biztosra vehető, hogy nem a két darab egy fiókban levő weblap miatt lassabb a szerver válaszideje, hanem ez sajnos az osztott tárhely velejárója. Akkor lehetne mérhető eredménye a szétválasztásnak, ha ezen oldalak forgalma okozna terhelésnövekedést, tehát ha az egyik egy nagyobb látogatószámmal rendelkező honlap, akkor azt érdemes lehet külön költöztetni.
Minimális (napi 100 látogató alatti) forgalom esetén én úgy gondolom sebesség szempontjából lényegtelen, hogy van-e még a fiókban más weblap avagy sem.
-
The DJ
addikt
A SEO témakör komplexitásából adódóan inkább csak a Yoast SEO beállításaira térnék ki. Azért ha megvannak az alapismeretek, akkor egész tudatosan lehet már írni a bejegyzéseket, főleg ha segít a Yoast.
Nincs baj az All in one SEO-val sem, sokáig használtam én is azt a plugint, de végül átnyergeltem Yoastra, mert jobban a kezem alá dolgozik, hasznosak a tippjei.
-
The DJ
addikt
Ez kicsit melós lesz, de ki lehet deríteni mi okozza. Valami bekapcsolja az output bufferinget, valószínűleg plugin, de lehet maga a téma is. Első körben el kellene kezdeni kikapcsolni a plugineket, üríteni utána a minify/page cache-et a W3TC-ben és újrapróbálni. Ha valamelyik plugin kikapcsolása után megjavul az oldal, akkor megvan a bűnös. Nem használsz esetleg más optimalizáló bővítményt? Autoptimize, egyéb cache pluginek?
Meg kellene próbálni azt is, hogy ideiglenesen aktiválsz egy másik sablont, ha ott is fennáll a hiba, akkor biztos, hogy plugin lesz a felelős.
-
The DJ
addikt
Jelenleg ez az elsődleges projektem, persze vannak egyéb megbízásaim, amik lassítják a folyamatot, de én is szeretném mihamarabb elindítani az oldalt. Tényleg sok ötletem van és izgatott is vagyok, mert a WordPress térhódítása egyre nagyobb, itthon pedig még úgy érzem lenne kereslet egy ilyen tudástár szerű blog oldalra.
Éveket biztosan nem kell várni, magamat ismerve ha egyszer érdemben nekikezdek, akkor befejezem pár nap alatt, utána mehetnek is ki a cikkek.
Annak viszont örülök, hogy legalább egy ember már érdeklődik a dolog iránt.
-
The DJ
addikt
Lesz, tényleg, ezen felül ezer más cikk ötlete is itt van a fejemben, viszont most egyelőre az a terv, hogy saját WordPress-el foglalkozó weboldalt indítok, mert rengeteg mindenről tudnék és szeretnék írni, ezt pedig egy kicsit szabadabb felületen könnyebb lenne kivitelezni. Azt teszek ki, amit akarok és akkor, amikor akarom. Ezen felül könnyebb rendszerezni is + talán már maga az oldal is ösztönözne arra, hogy rendszeresen frissítsem. Az alapoknak is lenne hely, egészen a WordPress telepítéstől kezdve az ajánlott pluginekig, ezek javasolt beállításáig, a leggyakoribb hibák elhárításáról nem is beszélve. A szerver oldali beállításokról/finomhangolásokról is írnék és lenne hely a komolyabb témáknak is (pluginek fejlesztése, témák fejlesztése, HTML-ből WordPress sablon kreálása, stb.)
A domain már megvan, a szerverem adott, az oldalt egész gyorsan össze tudom kalapálni, csak a logisztika van hátra.
Azért is jutottam erre a döntésre, mert ez már lassan az 5. évem amióta napi szinten foglalkozom WordPressel és nagyon sokan keresnek már direkte ilyen munkákkal egyéb oldalakon is. Az összegyűlt tapasztalataimat pedig szívesen megosztanám másokkal is, természetesen teljesen ingyen.
Nem tudom mennyire fér majd be ide, de ha kész vagyok, akkor dobok majd egy linket, plusz az aláírásomban is megtalálható lesz az oldal címe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Trollok komolyan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest