Hirdetés
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Yettel topik
- iPhone topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- 
			  Mobilarena WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

- 

adatfalo senior tag válasz  Victoryus

üzenetére Victoryus

üzenetéreEgyéni hivatkozás: 
 Az URL legyen: #
 A hivatkozás szövege meg amit szeretnél.Ez talán a legegyszerűbb. 
 Amiket még tehetsz(a teljesség igénye nélkül):
 -Adj egy class-t a menüpontnak és CSS-el tedd kattinthatatlanná, majd egy SEO plugin segítségével noindex, nofollow-ra tedd az adott üres oldalakat (Hogy a google ne rinyáljon).
 - A noindex, nofollow használata is elég, de akkor a felhasználók láthatják az üres oldalt.
 - Esetleg átirányíthatod őket redirect-el (cpanel-ből, .htacces-ből vagy pluginból)
 Sok megoldás van, a felhasználó kreativitásán múlik szerintem, hogy hogyan oldja meg.
- 

Menünél, ha hierarchikust szeretnék, mivel lehetne kiváltani az üres oldalakat? Írjak esetleg mindegyikre valami összefoglalót, hogy miröl szól az adott kategória? 
 Jelenleg évfolyamonként van fent nálam a tartalom, de minden ilyen oldal üres. Az AdSense meg ugye beleköt abba, hogy vannak tartalom nélküli oldalak. Mivel más üres oldalam nincs, így valószínűleg ezekkel van gondjuk.
- 

Az a 2db Apache http server nem volt engedélyezve alapból. Megy a PhpMyAdmin is, ott a apache/conf/extra/httpd-xampp.conf fájlban kellett átírni a jogosultságot: 
 Erről:
 <Directory "/xampp/phpMyAdmin">
 AllowOverride AuthConfig
 Require local
 Erre:
 <Directory "/xampp/phpMyAdmin">
 AllowOverride AuthConfig
 Require all granted
 Kikapcsolt tűzfallal mennie kellene mindenképpen. Esetleg az Eset fogja meg. Nálam Avast van, így ezt a lehetőséget nem tudom kipróbálni.
- 

Taci addikt válasz  Victoryus

üzenetére Victoryus

üzenetéreEz milyen fájlokat jelent? 2 bejegyzést látok nálad, nálam viszont csak a httpd.exe van engedélyezve. (És így nem megy.) Plusz nálam Eset működik, de ott is nyilván csak tűzfalnál hozzáadom kivételként engedélyezve ki-be őket. De amúgy kikapcsolt tűzfalnál sem megy, szóval sajnos nem ez gátolja. 
- 

- 

Taci addikt Tudjátok esetleg, hogy localhost-on futó weblapomat hogyan tudom az azonos (wifi) hálózaton lévő eszközeimen (notebook, tablet) megnézni? 
 Xampp-on (lite) fut Windows-on.Próbáltam a httpd fájlokat módosítani, de a legtöbb amíg eljutottam, hogy a gép fix ip-jét a mobilon beírva feloldja a nevet, viszont utána connection refused. 
 Próbáltam kikapcsolt tűzfallal is, de nem változott semmi.
 A stackoverflows témákon végigmentem, de nem használt eddig semmi.Használ valaki ilyesmit, és tudja esetleg a megfelelő beállításokat? 
- 

Kicsit off. 3 hete szívózik az AdSense, mindig találnak valami kifogást miért ne menjen a reklám. Kezdték azzal, hogy üres oldalak. Ok, még nem volt importálva minden az új helyre. Aztán megcsináltam az importot, robots.txt-t, sitemap-et, elvileg minden ok. Most megint visszadobták, hogy máshonnan átvett tartalom. De konkrét oldalt/tartalmat sose írnak. Írtam nekik választ.. Ezek vannak olyan idióták, hogy a régi oldal tartalmát nézik átvett tartalomnak? Egy weblap vizsgálata teljesen automatizált, vagy ember is belenéz vajon? 
 Töröljem le teljesen a régi oldal összes tartalmát?
 A 6mp-es töltési időn sikerült kicsit faragni, pár bővítményt töröltem, de még mindig 3-4mp egy "szűz" eszközön mire betölt az oldal. Kicsit csalódás eddig az egész projekt.
- 

- 

TigerDzsó tag válasz  Runner_fxr

üzenetére Runner_fxr

üzenetéreFavicon a neve. 
 Megjelenés --> Testreszabás --> Honlap azonosítás --> Honlap ikon
- 

G.F. aktív tag válasz  Runner_fxr

üzenetére Runner_fxr

üzenetéreTeli van a net ilyen megoldásokkal: [link] 
- 

- 

- 

FeniX- senior tag Sziasztok, 
 én is kérdeznék egyet, bár ez inkább általános php/űrlapos kérdés, mint wp specifikus.
 Üresjáratos időkben szoktam gyakorolgatni mindig vmi wp-s vagy egyéb dolgokat, és akarok csinálni egy felhasználó adatszerkesztő plugint.A kérdésem az, hogy milyen validáló metódusok vannak mostanában? 
 Arra gondolok, hogy:<input type=hidden name="username_validity" value="string"><input type=text value="felhasználónév" name="username">
 Ahol az alsó input mezőnek a felső a hitelesítő szabálya. (Szabadon kitalálható 'password', 'email', és többi szabály kulcsszóval.)
 A php oldalon meg ezt veszi figyelembe a script, hogy mi szerint hitelesíti a bemenő adatot.
 Gondolom, egy fokkal jobb, ha ezek a rule-ok adatbázisból - a html kimenettől függetlenül, nem látható helyen vannak tárolva.
 (Most a példa kedvéért egy előre beégetett űrlappal dolgozom)Aki benne van ezekben jobban, megírhatná a tapasztalatait. 
 Amiatt jutott ez az eszembe, hogy egy javascriptes mókizásnál is custom attribútumokat használtam egy-egy input mező eredeti szövegének visszaállítására. (el volt mentve egy custom attr.-ban példáuloriginal_text="{eredeti szöveg}"és a js ezt másolta újra bele, mikor pl. hitelesítette a szövegdobozt.
- 

FeniX- senior tag válasz  tpeter77

üzenetére tpeter77

üzenetéreErre írtuk, hogy valószínűleg talán több helyre is beette magát a kártékony kód, vagy kitörölt/módosított rekordokat, és így ezt nehéz megmondani, hogy pontosan mit. 
 Azért lett volna jó összehasonlítani az eredeti db mentéssel, vagy friss db-t felrakni, persze nyílván, ha sok rekord van, meg sok felhasználó, akkor ez nme járható út.
 Mindenesetre, egy diff-re kíváncsi lennék a wp_options meg ezeknél a tábláknál.
- 

FeniX- senior tag válasz  Runner_fxr

üzenetére Runner_fxr

üzenetéreGondolom, ha a kódból kikommentelted a the_title() fgv. hívást (erről van szó?) attól még a helye ott van, a div, amiben benne van. 
 Nekem is van egy "játszós" oldalam, amihez egy themeforest-es témát választottam, és ha lekapcsolom a fejléc összes feature-jét sajnos ott marad egy fehér csík. Még nem néztem meg a sajátomnál tüzetesebben, de talán van min-width je a fejlécnek.
 Nem tudom, hogy nálad pontosan mi lehet, de nézz rá a böngésző dev. tool-jával, hátha kiderül.
- 

aujjobba addikt válasz  CharlieDrop

üzenetére CharlieDrop

üzenetéreKöszi, a Resume Builder pluginnal és a Resumee sablonnal sikerült összehozni. 
- 

- 

adatfalo senior tag válasz  aujjobba

üzenetére aujjobba

üzenetéreCV/VCard néven futnak az ilyen stílusú sablonok: 
 https://themeforest.net/category/wordpress?term=cv%20templateDe gyakorlatilag bármelyik site builderrel össze tudod kattingatni ezeket szintúgy. 
- 

aujjobba addikt CV oldalhoz milyen sablon ajánlott? 
 Lehet olyat, hogy összekattintgatom az adott szakaszokat vizuálisan, pl előző munkahelyek, tapasztalatok, iskolák, stb?
- 

tpeter77 addikt Alakul!  Ennek a leírásnak hála, már majdnem minden újra a régi. 
 A szövegformázási kis menüsor nem jön fel buborékként, hanem a felső sávba költözött.
 Ennek még nem jöttem rá, mi lehet angol neve, mert ha azt sikerül bekapcsolom, akkor hibátlan az oldal.Milyen szóra keressek rá vajon? 
- 

FeniX- senior tag Küffődi oldalon ezt írják: 
 https://wordpress.org/support/topic/visual-editor-not-showing-7/
 "
 In table <usermeta> of the 'working site' I found record <rich_editing = true> for my user id.
 The new site did not have that one. After adding that record into the table the visual editor started showing up again.
 umeta_id > [new number]
 user_id > [my user id]
 meta_key > “rich_editing”
 meta_value > “true”
 INSERT INTO[TABLEPREFIX]_usermeta(umeta_id,user_id,meta_key,meta_value) VALUES (NULL, ‘[YOUR_ID]’, ‘rich_editing’, ‘true’);
 "
 - Szóval, elvileg ez a rich_editing lesz a kulcsa annak, ami neked kéne.
- 

üzenetére tpeter77

üzenetéreEz egy teljesen szűz telepítés volt? 
 Az adatbázis is új volt, és visszatöltötted a mentésedet?
 Akkor talán abban már korábban volt valami gond.
 Van még korábbi mentésed? Azt kipróbálva, ott működik?
 Ha igen, esetleg kézzel érdemes a két wp_options táblát összehasonlítani, hátha ott látszik valami különbség.
- 

üzenetére tpeter77

üzenetéreA wp_options táblát kéne még megnézni / visszatölteni, mert elvileg az vezérli, hogy milyen szerkesztőd legyen. 
 De mivel a wp szinte mindent az adatbázisba ment, így az előttem szólók jól írták, hogy igazából bármi bekerülhetett a rekordokba, ami ki tudja, hogy mit csinál később..
 talán egy friss wp telepítés + legutolsó mentés megoldaná.
- 

üzenetére tpeter77

üzenetéreHa rákattintasz a bekezdésre, kéne lennie egy beállítások résznek, ahol megadhatod, hogy "vizuális szerkesztés" legyen, mert ez a "szerkesztés html-ben" - fajta nézet. 
 De - gyanítom - bár nem néztem meg tüzetesebben, de talán nem tud minden tag-et html-ként értelmezni, ezért ugrott át erre a nézetre.
 Nézd át tüzetesen, hogy hátha látsz ott olyan karaktereket, ami nem értelmezhető html-ként, ez az első tippem.
- 

zone őstag válasz  CharlieDrop

üzenetére CharlieDrop

üzenetére- 80 és 443 portok vannak beállítva 
 - gépnévvel nem találja a böngésző, "IP/index.php:80" (vagy 443) ugyanúgy 403 Forbidden.
- 

CharlieDrop veterán Ha nginx szervered van, nem apache2.conf lesz a megoldás szerintem. Meg kell nézni, hogy a 80-as portot figyeli-e a szerver, ha nem, akkor 
 a, átállítod 80-ra
 b, úgy próbálod elérni: //gépneve/oldal/index.php:port szám
- 

zone őstag Laragon 4-et használok helyi WP tesztelésre, Windows 10-en. 
 localhoston működik az oldal, de helyi hálón nem érem el máshonnan, 403 Forbidden nginx üzenetet látok csak.
 Itt az apache2.conf fájlra hivatkoznak, de az én apache2 mappámban nincs ilyen. Létrehoztam a fájlt, bemásoltam a kódot, megadtam a www mappa útvonalát, de nem segített. A laragon szervert persze újraindítottam.Valakinek van ötlete? 
- 

sz.j nagyúr válasz  Victoryus

üzenetére Victoryus

üzenetéreSzia! 
 Ha esetleg van kedved kísérletezni cseréld le a sablonod a Neve sablonra, ez a sablon nagyon gyors és az oldalsávok is könnyen beállíthatóak.
- 

Ablakos addikt válasz  CharlieDrop

üzenetére CharlieDrop

üzenetéreSzóval 8.0.13 php-val megy.  A legújabb 8.1 php-val nem érdemes kísérletezni. Azt még nem tudom, hogy "csak" a telepítés vagy a működés is kivételt okoz. A legújabb 8.1 php-val nem érdemes kísérletezni. Azt még nem tudom, hogy "csak" a telepítés vagy a működés is kivételt okoz.
- 

Sziasztok! Volt egy weblapom a wordpress.com-on, átköltöztettem a forpsi-ra, saját domainnel. Az a gond, hogy nagyon lassú, 5-6mp mire betölti a kezdőoldalt. Sima gyári téma van fent, a twenty-fourteen, ez volt fent a másikon is. A sebességmérő oldalak szerint a téma ilyen lassú, mert sok css-t meg js-t tölt. Mit lehet ezzel kezdeni? Feltettem a humming-bird bővítményt, picit javított rajta, de még mindig 3-4mp. 
 Az oldalamA másik amivel szívok, a Google AdSense. 1 hétig vizsgálódtak, majd visszadobták az oldalt azzal, hogy vannak kevés tartalmat tartalmazó oldalak. Amíg a wordpress.com-on volt, addig minden gond nélkül futott a wordpress.com-os google hírdetés, csak ugye annak a bevétele nekik ment... akkor jó volt?! 
 Igen, van fent üres oldal, mert a hierarchikus menük miatt kellett csinálni párat.Még egy kérdés: Astra sablon. Ez jóval gyorsabban betöltene, de valamiért képtelen magjeleníteni a jelenlegi bal oldali menümet. Látszik a beállításaiban, be is van kapcsolva, de ténylegesen csak a felső menü jelenik meg és működik. Szívesen átváltanék erre, de fogalmam sincs mi a gondja. Semmit nem jelenít meg a secondary menu-ben, pedig a leírása szerint van neki olyan, meg social menu, meg footer menu. Egyik se megy. 
- 

üzenetére CharlieDrop

üzenetéreÉn soha nem használtam ilyen turmix eszközöket. Külön telepítek mysql 8.1 + IIS10 szervert, a php meg egy egyszerű bemásolás. 
 Azért gondoltam php hibának, mert ugyanolyan beállítással, a 7.4 php alatt tökéletesen felmegy a WP. Az interneten sem találtam ilyen telepítési problémát. Küzdelem.  
- 

üzenetére Runner_fxr

üzenetéreAkkor félreértettelek. Amiről én beszéltem, az egy-egy bejegyzés címe volt. 
- 

üzenetére CharlieDrop

üzenetére8-as php-n telepítetted vagy csak upgradelted 7-ról 8-ra? 
- 

válasz  CharlieDrop

üzenetére CharlieDrop

üzenetéreHiába kapcsolom ki, ugyan úgy megmarad a cím. Úgy tudtam megoldani, hogy a WP-n belül az általános beállításokban kitöröltem a honlap nevét. 
- 

FeniX- senior tag válasz  Ablakos

üzenetére Ablakos

üzenetéreEz inkább valami más hiba lehet, mert a "_wp" előtagot nem látja. Sima gúgli keresés: 
 https://stackoverflow.com/questions/61664341/wp-database-error-unknowon-column-wp-in-field-list-for-query-select-wp
- 

Ablakos addikt Úgy olvastam a PHP 8 compatibilis a wordpressel. Próbáltam egy 5.8.2 wp telepítést. (otthoni IIS10 server, mysql8) "PHP Fatal error: Uncaught mysqli_sql_exception: Unknown column 'wp_' in 'field list'"Stack trace:
 #0 G:\inetpub\sites\www.ofi39.hu\wp-includes\wp-db.php(2056): mysqli_query()
 #1 G:\inetpub\sites\www.ofi39.hu\wp-includes\wp-db.php(1945): wpdb->_do_query()
 #2 G:\inetpub\sites\www.ofi39.hu\wp-admin\setup-config.php(317): wpdb->query()
 #3 {main} thrown in G:\inetpub\sites\www.ofi39.hu\wp-includes\wp-db.php on line 2056Ez mégsem jó összeállítás? 
- 

CharlieDrop veterán válasz  Runner_fxr

üzenetére Runner_fxr

üzenetéreHa még mindig elementor, akkor ki lehet kapcsolni 
 oldalanként, hogy megjelenjen az oldal beállításainál (kis fogaskerék bal lent)
- 

üzenetére Runner_fxr

üzenetéreLegrosszabb esetben a téma-beli template fáljból kikommenteled a "the_title()" függvényhívást, ami kiírja a bejegyzés címét. :-D 
- 

válasz  CharlieDrop

üzenetére CharlieDrop

üzenetéreMég egy kérdésem lenne. Bocs ha hülyeségeket kérdezek, de most tanulgatom.  
 Szóval amikor létrehozok egy oldalt a WP-ben annak ugye van egy címe, ez a cím pedig mindig megjelenik a weboldalon. Ezt a címet el lehet valahogy tüntetni, hogy ne jelenlen meg a weboldalon?
- 

üzenetére Runner_fxr

üzenetérejó ötlet   
- 

válasz  CharlieDrop

üzenetére CharlieDrop

üzenetéreKözben meglett, mobilon nem volt bekapcsolva a megjelenés. Bár lehet mobilon inkább csak egy képet teszek be háttérnek, nem biztos, hogy jó ötlet a videó. 
- 

adatfalo senior tag 
- 

tpeter77 addikt válasz  adatfalo

üzenetére adatfalo

üzenetéregoogle a barátom volt, ez alapján csináltam meg, és működik! 
 https://wpengine.com/support/add-admin-user-phpmyadmin/
 Köszönöm!
- 

tpeter77 addikt SOS! Feltörték az egyik weboldalt, 1 nappal korábbi állapotra vissza tudtunk állni, ami még probléma mentes volt. 
 Ezután létrehoztam egy új felhasználót és töröltem a régi admint.
 A kis mocsok az admin emailcímébe belenyúlt, és a jelszóemlékeztetővel a saját címére kérte ki a jelszót, így tudhatott belépni.
 Sajnos elkapkodtam a dolgot és az admint ugyan letöröltem, de sajnos általános jogú felhasználót hoztam létre.   Hogyan tudom ezt a normál fiókot admin jogúvá tenni, vagy létrehozni egy új admin fiókot? 
 A php myadmin felületbe még be tudok lépni, de hogyan tovább?Köszönöm! 
- 

üzenetére Runner_fxr

üzenetéreNem kapcsoltad ki a reszponzív beállításoknál a megjelenítést? (ezen kívül hogy illesztetted be? Ugye nem flash videóként?) 
- 

Sziasztok! Elementorral szerkesztem épp a weboldalam, videót tettem be háttérnek, pc-n szépen megy, de ha telefonról nyitom meg a weboldalt akkor nem látszik a videó. Ez mitől lehet? Köszönöm! 
- 

FeniX- senior tag wp-content/plugins/post-status-notifications , név alpaján gondolom itt lesz a plugin. 
 Legegyszerűbb talán, ha a főbb függvényekbe, metódusokba beleraksz valami ilyesmit.<?php
 $txt = "log szövege, amit ki akarsz iratni";
 $myfile = fopen("debug.txt", "a") or die("Unable to open file!");
 fwrite($myfile, __FUNCTION__.": ".$txt);
 fclose($myfile);
 ?>Ez csak egy egyszerű logolás, viszont érdemes a plugin mappájában rákeresni a wp_mail / mail függvényhívásokra, mert azon a ponton küldené el az emailt a program. Ott kell esetleg logolni, kutakodni, hogy mi történik és hogyan. 
 https://developer.wordpress.org/reference/functions/wp_mail/
 Itt pl. megnézheted, hogy hogy kéne működnie, stb.Találomra rákeresve, pl. vannak ilyesmik, amik debuggolják, hogy ha félremegy vmi a mailezésnél. 
 https://www.bobz.co/debug-wp_mail-functionDe az első linken is vannak használható hozzászólások: 
 pl. első körben ilyesmivel próbálkoznék.add_action('wp_mail_failed', 'log_mailer_errors', 10, 1);function log_mailer_errors( $wp_error ){$fn = ABSPATH . '/mail.log'; // Ebbe a fáljba írná bele a logokat.$fp = fopen($fn, 'a');fputs($fp, "Mailer Error: " . $wp_error->get_error_message() ."\n");fclose($fp);}SImán lehet, hogy csak valami az email fejlécében van elfuckolva,és amiatt nem hajlandó elküldeni.(beragadt a formázásom? ehhjj!)
- 

FeniX- senior tag Nincs valamilyen logolási lehetőséged, hogy pontosan hol akad el? Debug.log -ba nem ír semmilyen hibát, ha az általános logolást bekapcsolod? 
 A pluginba esetleg logokat elhelyezni van módod? (Tudom, ez időigényes, ha nem turkáltad eddig a kódját, de nem lehetetlen. Amúgy nem az első eset, hogy hivatalos plugin supporttól nem kap segítséget az ember, pláne olyan esetben sem, mikor fizetős volt a plugin. ez elég bosszantó)
- 

cigam titán Akadt egy kis problémám a "Post Status Notifications" plugin-el. Valamikor tavasszal még működött, aztán el is lett felejtve, majd most szóltak, hogy nem működik. 
 Nem is én konfiguráltam be, szóval a sötétben tapogatózok.
 Vannak a "Szerkesztő" serek. Ezek megírják a post-ot, majd amikor kész, ráböknek a publikálás gombra. Ez nem teszi ki élesbe, csak elmenti piszkozatként, és a fenti plugin segítségével levelet küld a "Főszerkesztő" csoport tagjainak.
 Na itt valahol elakadtam, mert nem igazán értem hogyan működik, mivel nincs se szerkesztő, se Főszerkesztő opció:

Plusz az sem túl bíztató, hogy többen is arra panaszkodnak, hogy már nem küld levelet.Hogyan bírhatnám újra működésre, vagy milyen hasonló pluginnal próbálkozzak? 
- 

adatfalo senior tag Szia! 
 Arra gondolok ,hogy :

Úgy nézzen ki a kategória feltöltés is mint egy post type (pl: bejegyzés) feltöltés.
 Mert ACF-el sok mezőt adtam hozzá az általam létrehozott kategóriához, és szeretném admin felületen szűrni ezeket. Értelemszerűen ha full width lenne a kilistázás, akkor desktop nézetben több szűrési feltételt tudnék megjeleníteni.
 CSS-el el tudom tüntetni a form-wrap class-t, de funkcionalitásban nem fog változni a helyzet (nem tudom külön oldalon létrehozni a kategóriákat).
- 

atyca senior tag Sziasztok! 
 Az mitől lehet, hogy az Elementor szerkesztőben hozzáadott (háttér)kép nem látható a weboldalon?
- 

adatfalo senior tag Sziasztok! 
 Egyedi category taxonómiát hoztam létre a CPT UI pluginnal.
 Van arra bármi mód, hogy admin felületen úgy lehessen új kategóriát hozzáadni és kilistázni a többit, mint ha Post Type lenne? Google nem volt a barátom, vagy csak nem tudom, hogy keressek rá normálisan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Battlefield 6
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Munkahelyek tízezreit szünteti meg az AI
- Windows 11
- Apple asztali gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A legújabb 8.1 php-val nem érdemes kísérletezni. Azt még nem tudom, hogy "csak" a telepítés vagy a működés is kivételt okoz.
 A legújabb 8.1 php-val nem érdemes kísérletezni. Azt még nem tudom, hogy "csak" a telepítés vagy a működés is kivételt okoz.