- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Az Amazfit bemutatta a Bip 6-ot
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
MATEO6600
őstag
Probléma adódott egy notebook wi-fijével. (Acer Aspire ES1-571-37U9)
Frissen telepített Win 10, a tünetek:
-Baromi lassú böngészés, rendszeres ERR_NETWORK_CHANGED hibaüzenet
-Rendszeres alábbi hibaüzenet:
Ilyen esetben nem volt jobb ötletem, mint felmenni a gyártó oldalára és újrarakni a WLAN drivert.
Sajnos nem oldotta meg a problémát.
Valakinek esetleg más ötlete? -
-
drexler92
tag
Sziasztok,
Nem tudom, jó topikot választottam-e, de a problémám a következő:
Vettem egy Dell Vostro 3501 notebook-ot 2 hete, mert az asztali PC-m megadta magát. Azóta renszeresen eldobja a netet a modemem (kialudnak a ledek, majd visszatérnek pár perc múlva) Ethernet és WiFi csatlakozásnál is.
A routerem típusa TP-Link TL-WR 740, a modem ZTE Home Gateway Speedport Entry 2i, szolgáltató Telekom
Mi lehet a probléma? -
Eliott
tag
Sziasztok! Még 2019 végén vásároltam otthonra egy TP-Link RE200 AC750 wifi jelerősítőt, ami azóta is tökéletesen teszi a dolgát. A napokban barátnőm apukája hozta fel, hogy nekik is kellene otthonra egy ilyen, mert a kerti kiülőhöz (onnan megy a zene) már nem ér el a jel - vagy épp nagyon akadozik. Saját tapasztalatból egy hasonló kategóriájú eszköz bőven kiszolgálná az igényeiket. Anno én akciósan 7-8 ezer körüli összegért vettem.
Az lenne a kérdésem, hogy mostanság 5-8, max 10 ezres árig melyik a legjobb ár-érték arányú ilyen jelerősítő / továbbító / vagy bármi is a hivatalos neve? A lényeg, hogy 1x kelljen elsőnek bedugni - akkor 1x beállítani - aztán jó esetben soha az életben ne igényeljen többet törődést.
Ha számít bármit is: több eszköz nem lenne bevonva a hálózatba. Annyi a lényeg, hogy ha kimennek a szülők az udvarra, elég legyen átkapcsolódni erre a hálózatra és akadás nélkül menjen a youtube / apple music / spotify. 5GHz nem létszükség.
-
-
Multibit
nagyúr
válasz
Lali-213 #60789 üzenetére
Azt kéne megfigyelned, hogy ez a "rövid időre megszakad" minek hatására történik! Milyen egyéb dologgal terheled még azt a wifi-s kapcsolatot? Mert ha semmi más nincs, csak a munka VPN-en, akkor tényleg váltanod kéne kábelre. Akkor ilyen vérszegény a router wifi-je. Persze a szokásos intézkedéseket megtetted, igaz?
Azaz, megkerested a router ideális pozícióját a lakásban, kiválasztottad a legkevésbé terhelt csatornát (nem auto!), ha 5 GHz, akkor nem radar csatornán áll.
-
-
válasz
Doky586 #60776 üzenetére
Én viszont tapasztaltam, hogy ilyet okoz. Nem egyszer, nem kétszer, nem ötször...
A tudományos magyarázatát én sem értem, de pár éve a nagy wifitelepítési rohamban sok ismerős, ismerős ismerőse stb. háztáji hálózatát volt szerencsém megtekinteni szakadozó Skype, játszhatatlan játékok, kockásodó, megálló videónézés, leszakadó kliensek okán. Az első egy-két alkalom sok órás anyázós ködszurkálással telt, aztán miután rájöttem, hogy az azonos SSID-k okozzák a gondot, a többi helyen már egyből ezt néztem, és mindig ez volt a gond.
Tudom, hogy az azonos SSID nem törvényszerűen okoz galibát, de igenis gyakran okoz.
És igen, tudom, hogy a BSSID (MAC) számít, és mégis...
MaCS
-
Lali-213
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék tanácsot kérni, hogy miként tudnám kideríteni a router okozza-e az alábbi jelenséget.
A céges laptopon ha vpn-t használok, akkor rövid időre megszakad a wifi kapcsolat és pár másodpercig eltart, mire újra helyreáll. Ilyenkor az SAP leáll.
Digi ftth, 1000/300 mbites a kapcsolat, egy TP-Link Archer C2 AC750 routerrel. Ilyet más hálózaton nem produkál, csak otthon. Mielőtt a szolgálatót piszkálni kezdeném, szeretném biztosra tudni hogy a hiba nem nálam van.
Privát eszközökön nem szoktam észrevenni semmit a jelvesztésből.Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Gyurman75
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #60781 üzenetére
ügy néz ki megoldódott, a router beállításoknál WPA2/WPA3 beállítás miatt nem sikerült, ha WPA/WPA2 Personal a beállítás, akkor minden rendben.
-
-
rgaspar
csendes tag
Sziasztok!
Van 2 routerem, a kovetkezot szeretnem elerni. Mindket router ugyan abban az ip tartomanyban legyen es ha lehet ugyanazon a neven. Azt szeretnem ha az eszkoz az erosebb jelure csatlakozna, es ne kelljen kivalasztani egy masik nevu eszkozt.
Koszonom, remelem megoldhatpo.Ricsi
-
-
krealon
veterán
-
-
Gyurman75
csendes tag
sziasztok! lehet, hogy rossz topik, de hátha valaki tud segíteni....
TP Link AX5400 /AX73-as routerem van, valamint egy Broadlink RM3 mini univerzális távirányító. Régebben a távirányító minden gond nélkül fel tudott csatlakozni, akkor kapott is egy IP címet a routertől. Most viszont-hiába reseteltem az eszközt, minden módszert kipróbáltam- nem tud csatlakozni a routerhez. Laikusként kérdezem, hogy milyen módszerrel lehet esetleg elérni, hogy a router ne ugyanazt az IP címet próbálja kiosztani neki, mint amit eddig? Találtam esetleges megoldást a neten a problémára, ahol egyik lehetséges megoldás volt, hogy el kellene távolítani a DHCP IP-cím-foglalásokat. De ezt hogyan kellene? Nagyon köszönöm előre is a segítséget. -
krealon
veterán
válasz
Lali-213 #60771 üzenetére
"a sebességcsökkenés számomra új téma."
A wifi "jelerősítők" igazából jel-ismétők, vagyis az éterből vett adatcsomagokat megismétlik, tehát a rádiócsatornát kétszer kell igénybevenni egységnyi adat továbbításához.
Ha a továbbítás dupla annyi időt igényel, akkor a hatásos átviteli sebesség feleződik.
-
válasz
Lali-213 #60769 üzenetére
Előnye nincs az azonos SSID-nek, hátránya akad: potenciális szakadások, belassulások és egyéb hasonló zűrök. Nem véletlenül nem adunk az egyes AP-oknak azonos SSID-t. (Bár láttam már olyan jelismétlőt, amin ezt nem is lehetett állítani.)
A jelismétlő sebességcsökkentő hatásával tisztában vagy, ugye?
MaCS
-
Lali-213
senior tag
Sziasztok,
Egy range extender vásárlása előtt állok és lenne néhány kérdésem a témában. Megadhatom-e ugyanazt az ssid-t, mint a router esetén beállítottam? Van-e bármi különbség vagy gyakorlati haszna ha esetleg más nevet adok a range extendernek?
Köszönöm a segítséget előre is.
-
válasz
Türkiz Ostor #60766 üzenetére
A nagy szoba ebben a helyzetben esélytelen egy repeater-rel, ide csak a kábeles AP telepítés a megoldás.
-
mezis
félisten
válasz
Türkiz Ostor #60766 üzenetére
A WiFi Analyzer képek sokkal több információt adnának. Közel vannak a szomszédok (sorház ?), a jelismétlőt is zavarhatják.
Ha ennyi az infó, amit lehet kapni, vegyenek egy repeatert, amit csak be kell dugni a konnektorba, párosítani a saját AP-vel, aztán vagy jó lesz, vagy nem. -
Türkiz Ostor
újonc
Sorrend: kis szoba, ebédlő, konyha, fürdő, nagy szoba.
A modem az ebédlőben van, ahogy Gubek is írta erősen valószínű hogy nincs router, a kisszobában jó a jel, wifin megy a youtube/netflix. A konyhában még van valamennyi, de a fürdőben már a netes rádió is akad.
Ha lenne egy sima repeater dugva a konyha falára (külső falára, hogy még közelebb legyen a modem), akkor erősebb lenne a konyha és a fürdőben is lenne jel, meg a nagyszobában is lenne valami (ami nem szempont) -
válasz
Türkiz Ostor #60763 üzenetére
Lehet érdemes volna a 11-es csatornára váltani???
Inkább a 8-as legyen de elég zsúfolt a környezet így sok jóra nem lehet itt számítani, a kábelezés lesz csak igazi megoldás a másodlagos eszköz beüzemelésével.Sőt! Ő írta, hogy van router, de a biztonság kedvéért rákérdeztem, hogy tényleg van routered vagy a wifis modemet hívod routernek xD még nem válaszolt...
A Vodafone CCC1-et kell nézni
Ez alapján erősen valószínű, hogy egy szolgáltatói eszköz lesz az. -
mezis
félisten
válasz
Türkiz Ostor #60763 üzenetére
A "második 30%"-ban milyen a jelszint ?
-
Türkiz Ostor
újonc
Kedves TGWH és Gubek-Einste!
Most a router kb a ház 30%nál van és így az első 30 és második 30% le van fedve. És így van a végében gyenge jel. Ha most jobban be lenne téve középre akkor az első szobában lenne gyenge a jel ami szintén nagyon fontos. Képet tudok mutatni:
A router típusát nem tudom, mert nem hozzám lesz. Sőt! Ő írta, hogy van router, de a biztonság kedvéért rákérdeztem, hogy tényleg van routered vagy a wifis modemet hívod routernek xD még nem válaszolt...
Lehet érdemes volna a 11-es csatornára váltani??? A Vodafone CCC1-et kell nézniJobb lenne a repeater, mert nem hinném hogy megoldható a kábelezés.
Én a saját házamba megoldottam egy gyári wifis modemmel, egy router a másik szobában kábellel, és még egy sima tp link repeater másfél méter magasságban. Így le van fedve minden.
-
nVIPER
senior tag
Sziasztok. Olyan eszközt keresek, ami wifin csatlakozik a routeremhez és van egy lan portja, amin tudja továbbítani a wifi felől érkező adatokat, nem pedig fordítva! Telekom box messze van a routertől és nincs utp kiépítve. Megoldható lenne de nagyon szét kellene vernem a lakást érte. Van erre lehetőség, hogy megoldjam wifi-n? Köszi!
-
Elemental
addikt
válasz
Elemental #60675 üzenetére
Szevasztok!
Egy kis visszajelzés.
Megjött a TP-LINK Deco X20.
A beüzemelés nagyon egyszerű, van telóra deco app, az végigvezet mindenen. Van webes felülete is, valamelyik deco ip-jén érhető el, de konfigolni nem lehet, szinte csak nézegetni, beüzemelni appon keresztül lehet.
Az első egység lesz a main - fő deco, ennek nem tudom mi jelentősége van, de az app is így jelzi, a webes felületen is ez van legfelül, és ehhez kapcsolódik a többi. Négy egységet üzemeltem be szinte pár kattintással. Nagyon felhasználóbarát az egész, mondhatni hülyebiztos. Én mindet vezetékkel kötöttem a hálóra, de azt is leteszteltem, hogy milyen, ha nincs vezeték, ilyenkor a legközelebbi deco egységhez wifin csatlakozik. Az app mutatja a csatlakozás módját, ethernet vagy wifi.
Access point módban használom. A vendég wifit el lehet szeparálni a fő hálózattól. Nincs külön SSID a 2,4 - 5g wifire. Nem lehet wifi channelt választani - mondjuk annak örültem volna ha beleteszik.
Összességében nagyon meg vagyok elégedve vele, nyilván az ára az más tészta, 112k volt a 3-as, 44k a single. -
válasz
Türkiz Ostor #60757 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
Milyen router-rel lenne használva?Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél.
Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (pl Asus több eszköze) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá.
Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.
Ha megoldható akkor inkább az a javasolt, hogy kábeles kapcsolattal használjál egy második wifi router-t AP módban.
A repeater-t olyan helyre kell tenni ahol az eredeti wifi jel még viszonylag jól fogható mivel a vételi erősség egyenes arányban áll az elérhető sebességgel vagyis a gyenge jel = alacsony sebesség. A repeater működés során alapból lesz egy link sebesség feleződés is így a gyenge jel/alacsony sebesség esetén ez még további csökkenést fog eredményezni akár a teljesen használhatatlanságig is.
Alternatív megoldás lehet a Powerline használata de az nagyban függ az áramhálózat állapottól és kialakításától. -
TGWH
őstag
válasz
Türkiz Ostor #60757 üzenetére
Rakd a routert középre, mert így ha az egyik felén van jel, akkor a házon kívül is van. Ha középre teszed, akkor mindkét irányban egy fal után még lesz jel.
Vagy vigyél el kábelen a ház másik felébe egy AP-t, és akkor két széle erősebb, közepe meg amennyi jut. -
Türkiz Ostor
újonc
Sziasztok!
Adott egy 80 m2 ház aminek egyik felén van egy router és a ház másik felén már gyenge a wifijel.
2 falon keresztül már alig van jel, 1 fal után pedig még van, oda szeretnék tenni egy jelerősítőt. (középre nem lehet betenni, mert fontos hogy mindkét felében legyen jel. Az egyik felét megoldja a router, a másikat pedig a jelerősítő)Milyet ajánlanátok 10-15000 Forint környékén?
Köszönöm szépen előre is a javaslataitokat!
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Gubek-Einste #60755 üzenetére
IT-s kolléga is azt mondta, hogy attól még működhet, hogy a listában nem szerepel.
csak annyi, hogy a TL-WPS510U-t újonnan már nem lehet kapni, de 7-10k körül vannak használtan, ennyi rizikó meg belefér.kipróbálom és beírom a tapasztalatomat.
-
-
AXisBOLD
addikt
válasz
AXisBOLD #60730 üzenetére
sziasztok,
a print server kialakításnál megakadtam, a kinézett wifis TL-WPS510U kompatibilitási listájában nem szerepel a nyomtatóm (Canon MG5150), így nem tudom, hogy érdemes lenne-e megvenni. Nincs erre univerzális eszköz vagy egy második router/access point nyomtató mellé helyezésével nem lehetne megoldani? Van egy használaton kívüli TP-Link Archer C20 eszközöm, esetleg ezzel valahogy?
-
-
omelon
csendes tag
-
omelon
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #60750 üzenetére
Szia!
Ha a Fehér routerre LAN-on keresztül egy laptopot ráteszek akkor van internet.
ASUS wireless log:
MAC address : 04:D9:F5:C8:8A:20
OP Mode : AP
Channel : 5
Stations List
----------------------------------------
MAC PSM PhyMode BW MCS SGI STBC Rate Connect Time
F4:91:1E:1F:A2:CC NO OFDM 20M 7 NO Yes 54M 00:18:30
MAC address : 04:D9:F5:C8:8A:24
OP Mode : AP
Phy Mode : 11a/n/ac
Channel : 52
Stations List
----------------------------------------
MAC PSM PhyMode BW MCS SGI STBC Rate Connect Time
08:D4:0C:9A:32:06 NO HTMIX 20M 73 Yes Yes 263M 00:10:02
Új hozzászólás Aktív témák
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Acer Aspire 3 - Netezős laptop (i3 + 256GB SSD + Win 11 + HD)
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX5700XT 8GB K7!
- Félkonfigom eladó! (MSI GTX 1660 Super Gaming X, i3-10100F, HyperX Predator 16GB DDR4, FSP 500W)
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest