Hirdetés
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sz_abika
addikt
Emeleten kijön UTP a falból, amit nekem le kellene osztanom PS-PC-Office gépre. Wifi nem feltétlenül kell, nem panaszkodtak még emeleti lassú instázásra, szóval gondolom van jel...
Csak switchet érdemes használni ebben az esetben (lehet egyáltalán? gőzöm sincs jó e ez nekem) vagy mindenképpen egy router az okosabb megoldás?
Ha a lenti Voda boxon kikapcsolom az antennákat, jobban járnék ha emeletről sugároznék wifit, egy sokantennás Xiaomival, mintsem a szekrény alól a szolgáltatói dobozzal? -
viktorhu
veterán
válasz
dwelablack #60871 üzenetére
Mobilnet?
-
ranlomadi
tag
válasz
Gubek-Einste #60894 üzenetére
-
válasz
ranlomadi #60891 üzenetére
Szóval, ha veszek egy másik routert, és becsatlakoztatom a fő router által osztott egyik felső szobában lévő utp-be, akkor azzal jobban járok?
IgenIlyenkor e kettő router 1 wifi jelet oszt, vagy 2? Gondolom 2, ez nem zavarja be a vezeték nélküli készülékeket, ha össze vissza csatlakozik?
Kettőt de ha a két eszköz mesh hálózatba köthető akkor megoldható a seamless roaming.
Okozhat gondot a kliens eszközöknél a több wifi hálózat megléte.Van erről részletes leírás?
Van, eszköztől is függő, hogy egyszerűen vagy kerülő úton állítható AP módba.Azért néztem a jelerősítőt, mert elég bolondbiztos volt wps gomb nyomás és kész beállítással..
Papíron valóban így lehet de gyakorlatban sokszor nem ilyen egyszerű a helyzet. -
-
ranlomadi
tag
válasz
zsiga68 #60889 üzenetére
Hu ez picit kínai.. 😃
Szóval, ha veszek egy másik routert, és becsatlakoztatom a fő router által osztott egyik felső szobában lévő utp-be, akkor azzal jobban járok? Ilyenkor e kettő router 1 wifi jelet oszt, vagy 2? Gondolom 2, ez nem zavarja be a vezeték nélküli készülékeket, ha össze vissza csatlakozik? Bocsi a hülye kérdésért nem vagyok hálózatban a toppon.. Van erről részletes leírás? Azért néztem a jelerősítőt, mert elég bolondbiztos volt wps gomb nyomás és kész beállítással.. 😃 -
Janos46
tag
Sziasztok.
Csak megemlítem. Lecserélnek nálunk mindenkit üvegszálasra. Nekem a saját upgradelt 1043-as ruterem kellet, ezért szóltam a szolgáltatómnak (DIGI), és ők átállítottak a sajátjukat szvicsre. így most a telefon az övékről megy, a 1043-as pedig a a LAN1-ről minden változtatás nélkül. -
ranlomadi
tag
Sziasztok!
Egy megbízható repetert keresek, amelyet akár ethernet kábellel is lehet szórni.. Emeletes házban lakom, a falakban vegig van az összes szobában utp.. De a mobilokon mar az emeleten nem lehet semmit csinálni..
Tp link re315 ac1200 mesh wifi range extendert néztem ki, szerintetek? Kb. 7000 Ft-ért tudnám zsákolni.. -
coccolino
aktív tag
UTP van behúzva mindkét emeletre, viszont a végpontjai ott vannak ahol a szolgáltató kábele bejön (és ahol a szolgáltató rákötötte azt a coaxra, ami megy falon belül a modemhez)
A modemet nem tudom ide rakni, mert nincs konnektor, de érzem hogy veletek meglesz a megoldás -
coccolino
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #60879 üzenetére
Köszönöm
Egy erősebb router, vagy antenna sem segíthet?
-
válasz
coccolino #60878 üzenetére
"csak" egy vasbeton födém választ el
Vagyis wifi gyilkos jelen van.Saját vélemény, de repeaterhez szerintem nagyon gyenge a jelerősség, kicsit távolabb a mérés helyétől meg már inkább 80 alatti
Nekem is az.Kértem ezt a konnektoros netboostert, de az első próba után el is engedtem.
Akkor csak a kábelezés van ha a Powerline sem jött be. -
coccolino
aktív tag
Sziasztok,
Családi ház felső emeletén az alábbi jelerősség van (router nagyjából alattam a méréskor), "csak" egy vasbeton födém választ el a fehér Vodafone/UPC routertől:
[kép] [kép]Kértem ezt a konnektoros netboostert, de az első próba után el is engedtem.
Kábelezés kizárt (habár minden szobában van optikai kiállás), így szeretném kérni a tanácsotokat erősebb jelre képes router, vagy alternatív megoldás kapcsán. Az emeleten egyelőre csak netezéhez szükséges stabil jelerősséget akarok kialakítani.
Saját vélemény, de repeaterhez szerintem nagyon gyenge a jelerősség, kicsit távolabb a mérés helyétől meg már inkább 80 alatti
-
válasz
A CPE610-essel, illetve a frekvenciájával nincs tapasztalatom.
A CPE210 és az elődje viszont már volt nálam párban, és a Balatonon keresztben, ami ott kb. 10 km tudtunk stabil kapcsolatot létesíteni köztük.
MaCS
-
-
mezis
félisten
válasz
"Működhet ez így, látni fogják egymást a gépek."
Látni fogják, ha a gépkezelők is LÁTJÁK egymást.
De ha van közöttük akár csak egy nagyobb fa, semmi garancia a kapcsolatra.
Ezen kívül kellene még nem túl zavart éter. [link] -
-
dwelablack
tag
Sziasztok,
nem használtam még ilyen eszközöket, de remélem csak megerősítésre lesz szükségem az alábbi kérdésben, és nem ülök háttal a moziban
2db notebookot szeretnénk maximum 1-2km-es távolságban p2p összekötni. Nagyon minimális adatforgalom (néhány kbyte 10 másodpercenként) timeoutokat tudjuk kezelni.Ehhez vennénk 2db TP-Link CPE610-t, és ezeket az eszközöket közvetlenül a 2 notiba dugnánk. Az eszközök statikus beállítással működnének, kliens módban. Kézzel megadunk nekik 1-1 fix címet, ugyanabban az alhálózatban.
Elegendő és helyes ez így? Működhet ez így, látni fogják egymást a gépek a 2 említett címen úgy, mintha kábellel lennének összekötve?Van esetleg amire nem gondoltam - még mielőtt megrendelném?
Jobb lehet esetleg egy 510 és egy 610 kombinációja? A besugárzási szöget így könnyebb talán összehangolni.Köszi,
Üdv,
Gy. -
Flinter
tag
Szervusztok!
Felemerült egy TP-Link kültéri AP-nál, hogy esetleg túlmelegedhet (Napon manapság a hőmérséklet elérheti az 50+ fokot is.) A hibajelenség, hogy szakadozik a net.
Arra gondoltam valami WIFI monitorozó appot kéne telepíteni egy Android telefonra, ami folyamatosan archiválja a WIFI jel meglétét/erősségét, így az később utólag kiértékelhető.
Ismertek ilyen appot? -
mezis
félisten
válasz
Hegyirabló #60867 üzenetére
Ha az antenna arra a frekvencia sávra méretezett (valószínű a 2,4GHz), akkor természetesen.
A csekély antennára kiadott teljesítmény miatt bármit rácsavarhatsz, -mint ahogy most semmi sincs rajta- csak rosszabb lesz a hatásfok.Magánvélemény: Egyszer installáltam Win10-et elérhető hálózattal, soha többet! Az MS fiókba majd akkor jelentkezem be, amikor szükségem lesz rá. Még az UTP kábelt is ki szoktam húzni, nehogy véletlenül bekényszerítsen az MS a karmaiba.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Windows 10-et akarok telepíteni, de valamiért a vezetékes internetet nem találja meg telepítés közben. Van wifi az alaplapon, arra gondoltam, hogy megpróbálom azzal. De nem akarom kibontani az antennát. Rácsavarozhatok egy másik, nem hozzá való antennát az alaplapra?
Köszi!
-
patroly61
tag
válasz
Gubek-Einste #60859 üzenetére
Köszi akkor úgy lesz keresek valami kis méretű routert, hogy minnél kissebb dobozt kelljen bevésni. Különben mi a baj a konnektoros jel erősítővel ha vezetéken kapja a netet? Azért gondoltam erre mert kis méretű és kábeles netet nem kért a tulaj csak wifi legyen mindenhol.
-
-
patroly61
tag
Sziasztok milyen wifi jel erősítőt ajánlotok egy családi házból átépített 2 lakásba kb70nm alapterület tégla falak. Emeleten padlás részben lenne a wifi-s router ez remélhetőleg az emeleti wifit kiszolgálja. A földszintre lehúzok kábelt egy nagyobb dobozt beépítek a két szoba közti falba és oda gondoltam valami wifi erősítőt lehet olyan is ami konektorba dugható. Apartman lakások lesznek azért kell eldugni a készülékeket.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Starchm #60852 üzenetére
Így van beállítva most:
Ezek vannak, mint Wireless Mode:
Sosem használtam N Only-n, mindig Auto volt, de próbáltam már Legacyval is. Egyszerűen nem értem, már túrtam a neten a klíma szoftvere után is, hogy, ha nem tudok vele dűlőre jutni, lehet-e manuálisan valahogy fw-t frissíteni, mert ugye, mikor AP módban van, akkor simán 12345678 jelszóval fel tudok rá lépni, de semmi infó. -
DJ. Ru$y
nagyúr
Próbálok megoldást keresni a gondomra, de eddig sehol nem találtam. Adott egy ASUS RT-N66U router (gyári FW) és egy Gree GWH12QB Lomo Plus klíma.... Sosem működött együtt a két eszköz wifin, gondoltam már sok mindenre, SSID rejtésre stb, az új Gree+ app viszont kiírta, hogy túl hosszú a jelszó, végre, gondoltam én. Hát sajnos ismét hasas. Nem hajlandóak összekapcsolódni.
Találkozott valaki hasonló hibával? 20/40 MHz bezavarhat? Csatorna szám? (Nem túl telített a tér, ezért szinte bárhova állíthatom.)Köszi!
-
mezis
félisten
válasz
tillatrilla #60844 üzenetére
Régen volt, lehet hogy még a Novell szerverek korában de úgy emlékszem nekem pont a szóköz miatt lett "túl hamar" vége egy hosszabb karakter sorozatnak.
Miért nem jó neked az a néhány látható, használatos írásjel? -
ToBeY
nagyúr
Valaki picit segítsen rájöni a probléma okára rájönni mert nem értem
Otthon van egy dual-band-es WiFi-m amihez 150mbit csatlakozik a teló és folyton megakad minden( a YouTube, insta stories) kB minden szaggat..
Most eljöttem egy helyre ahol csak 54mbit-es WiFi van és minden mint a "kés a vajban" a teló honor 20lite -
mezis
félisten
válasz
tillatrilla #60842 üzenetére
"A vessző miért kavarhat be az SSID nevében?" : Ha volt ideje a sw készítőjének, akkor is több esélyes. Figyelmen kívül hagyja, hibaüzenettel leáll a bejelentkeztetés. Ha meg nem volt ideje (esze), akkor kiszámíthatatlan következménye lehet.
-
tillatrilla
senior tag
válasz
Gubek-Einste #60841 üzenetére
Köszönöm a válaszokat,mezis neked is! Holnap megpróbálom a csatorna beállításokat.
A vessző miért kavarhat be az SSID nevében? A jelszóval nincs probléma,az csupa szám. -
válasz
tillatrilla #60839 üzenetére
A vesszőt nem lenne rossz kivenni az SSID-ból mert az ajánlott SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagyok számok.
-
mezis
félisten
válasz
tillatrilla #60839 üzenetére
A három AP közül egyet 40MHz-es sávszélességgel az 1.es csatornára, a másik kettőt 20MHz-el a 9-es, 13-as csatornára.
Ha elég távol vannak egymástól, lehet próbálkozni 40MHzes sávszélességgel is: [link]
-
tillatrilla
senior tag
válasz
Gubek-Einste #60838 üzenetére
-
válasz
tillatrilla #60835 üzenetére
Mennyi idősek az eszközök?
-
mezis
félisten
válasz
tillatrilla #60835 üzenetére
Üdv.! "...kertes ház,senki nem zavarja az étert.": És a másik két AP-d kellően "távoli" frekvencián (csatornán) és különböző SSID-vel nyomul? [link]
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Van itthon 3 db Asus rtn18u eszköz. Ebből 1 router módban van,2 pedig AP módban. Az a gondom,hogy a lányom szobájában lévő AP módban lévő vacakol. A laptop,telefon is azt írja,hogy ,,Korlátozott" elérés.Erősséget mutatja felkiáltó jellel. Csatlakozni persze ilyenkor nem lehet hozzá. Lecsatlakozás után vissza,akkor már jó. Falusi kertes ház,senki nem zavarja az étert. Mi lehet a probléma?Próbáltam összehasonlítani a beállításokat a 2 AP között,de lényeges eltérés nincs.
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Az miért van, hogy ha a telefonon elindítom a speedtest appon keresztül a sebességmérést, egy pár másodpercig normálisan megy a letöltés mérése, majd pár másodperc után elkezd visszaesni a sebesség, majd egy pillanat alatt elveszíti a wifi kapcsolatot, kiírja ezt, majd újra csatlakozik magától pár pillanat alatt.
De ugyanezt megteszi pl viber hívás közben is. A router jó, mert másik telefonnal jól működik, nincs szakadás, csak a Redmi Note 8 szarakodik. Mit tudnék csinálni? 63 éves muterom telefonjáról van szó, tehát ő túl sokat nem tud vele mókolni, én meg csak távsegítséget tudok nyújtani. Van valami használható ötletetek?
-
-
Flinter
tag
Sziasztok,
egy (2) TL-WR1043ND-nek nagyobb a hatótávja, mint egy (2) TL-WR841N-nek?
Tökéletesen wifi mentes külterület, rálátás, 60m távolság, AP-AP üzemmód.
Rendelkezésre max. 30Mbit/s mobilnet áll. (Huawei B315s-22 routerből) -
-
mezis
félisten
PoE: Legutolsó pont.
"Ez jó megoldás lehet?" : Jó megoldás, a működésre a korábban említett okok miatt semmi garancia.
A 25m jelvesztesége elenyésző. Aztán ott van a ház sarka. Jelvisszaverődés a semmibe, jelcsillapítás jelentős. Ha meg rá jön a lakó, hogy mikrohullámmal sugározzák, lehet hogy ALU fóliázni fog...
-
-
Repiv
tag
Rendben, értem, akkor az A tervem nem jó megoldás.
B terv:
valami beltéri wifi vevő router vagy jeltovábbító, ami wifin veszi és etherneten továbbítja az épületen kívülre a netet egy kültéri irányított antennába.
Olyan beltéri készülék kell ami tud POE-t és olyan kültéri antenna ami így kapja az áramot.
Ez jó megoldás lehet? -
-
Repiv
tag
Sziasztok!
A következő helyzetet szeretném megoldani: kültéren kb 25-30 méterre egy eszköznek wifit adni, de benne van egy ház sarka kissé.
Úgy gondoltam, hogy veszek egy két antennás routert és jeltovábbítási módban használnám csak wifin. Az egyik antennát leszerelem, és az antenna helyére teszek egy kábeles kivezethető kültéri antennát.
Megoldható ez? Ha igen milyen eszközökkel?Nagyon köszönöm a segítséget!
-
-
mezis
félisten
válasz
bacsis #60820 üzenetére
"...Ez a 12-13as csatornás tèma most nem mond nekem semmit..." : Ez valami olyasmi mint a Campus Rádió melletti FM90. Csak nem 90, hanem 2452, 2472.
-
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Segítsetek kicsit, ilyent még nem láttam.
Ismerősöm szólt, hogy nézzem már meg a Wifi-jét a laptopján. Elbattyogok, nézem a laptopot, ez valami low-end lenovo laptop Win10-el. Nem lát Wifit, illetve egy valamit lát de a leggyengébb jel, Router 3 méterre a géptől. Előkapom a telefonomat, az mutatja hogy full térerő. Fogom a laptopot, oda viszem a Router mellé, és igaz csak egy hangyányit de erősebb jelet lát. Elég egyértelmű a hibajelenség...
Mondja az ismerősöm, hogy a poén az hogy ha átviszi a gépet egy másik ismerőséhez, akkor ott bezzeg egyből jó. Mondom ez tök hülyeség, hiszen elég egyértelmű a gond, hogy valszeg nincs az antenna rádugva a Wifi kártyára. Elhoztam a laptopot hozzám, bekapcsolom, és lám itt is full erős az összes Wifi hálózat! Ez akkor most hogy? az adott helyen ez a laptop nem vagy alig lát Wifi jelet, de 2 telefonkészülék is látja azt a hálózatot full jelerőséggel persze. Ez a gép viszont kb mindenhol máshol lát Wifi jelet. NA ilyenkor mi van? -
cellpeti
nagyúr
válasz
krealon #60814 üzenetére
Köszönöm szépen a működés leírását.
Biztos, hogy megzakkant az "agya" ennek a masinának. Van 4 laptop, azoknak mindig ad(előnyt élveznének, vagy csak hamarabb kérik?).
Van 2 androidos telefon. Azoknak szolgáltat netet, de csak 5Ghz-en.
Van nekem egy iPhone 7 Plus és egy iPad Air 2-m, azoknak pedig se 2.4en nem ad, se 5Ghz-en.
-
krealon
veterán
válasz
cellpeti #60810 üzenetére
"Valaki le tudja nekem vezetni,h mi alapjàn osztja ki az IP címeket egy router?"
A routeren futó DHCP szerver osztja az IPv4 címeket a kérelmező eszköz MAC Address-e alapján és a beállított lejárati idő szerint.
A hozzárendelési algoritmus egy adott szoftver egyedi tulajdonsága.
Alapvetően 2 módja van:
- érkezés sorrendjében növekvő, de a lehető legkisebb elérhető cím kisztása
- a MAC Address-ből képzett érték, ami kvázi mindig ugyanazt az IPv4 címet osztja ki egy adott eszköznek.Az OpenWRT-ben alapértelmezett
dnsmasq
szerver, az utóbbit használja például. -
mutyuru
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #60808 üzenetére
Köszi a segítséget! Végül megoldodott a probléma a csatorna állítása nélkül. Pont sikerült olyan szerencsétlenül letenni a repeatert a router szorási zóna szèlére, hogy nem volt stabil a kapcsolat és én nem monitoroztam kellően hosszú ideig a beállítás után. Másfél méterrel tettem közelebb a routerhez és most már 55/10Mbittel jön a net.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #60811 üzenetére
Gépeknek ad IP és betét,de a telefonoknak nem ad nézet valamiért. Nem tudok ràjönni miért. Ez egy Arris TG3442S
-
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok! Valaki le tudja nekem vezetni,h mi alapjàn osztja ki az IP címeket egy router?
-
-
-
mutyuru
aktív tag
Hello Mindenki!
Mesh hálózattal kapcsolatba lenne egy problémám, mert sajnos nem igazán akar működni.
Bejövő vonal: névleges 50Mbit a Telekomtól, de általában a routeren nézve többnek is mutatja.
MEsh router: Fritzbox 7590
Mesh repeater: FritzRepeater 3000
Diagrammon látom, hogy meshen kapcsolódnak egymáshoz, viszont valahogy nem tűnik stabilnak a wifi kapcsolat általában 25 és 40Mbit között ingadozik és a Repeateren keresztől kapcsolódva 10Mbitet kapok a gépen és telefonon is. Holott ott ülök a repeater közveetlen közelében. Csatorna választás automatikus mindkét eszközön, de a elérhető SSID-k kb. mind másik csatornán szórják a jelet.
Korábban egy kábeles megoldásom volt 6590es és ott nem volt ekkora ingadozás, csak kb 10%.
Szerintetek hol lehet a probléma?Kösz,
M -
MATEO6600
őstag
válasz
zsiga68 #60803 üzenetére
Igen, más kapcsolatnál rendben van, ezt nem említettem az eredeti posztban.
Kollégám gépéről van szó, és mivel elég bosszantó probléma, úgy döntött nem vár és vett egy USB wif-fi sticket. Már egy 8 órás napot végigdolgozott szakadás nélkül, ilyen ezelőtt nem volt, de nem akarom elkiabálni. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen NAS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- VoLTE/VoWiFi
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vicces videók
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest