Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ALI_G
veterán
üdv,
Valakinek van/volt ilyennel dolga?
SMC WBR14S-N2
Már írtak olyat, hogy SMC nem valami super wifi terén.N-es wifi-ből helyette valami más nem csillagászati ársávban? Egy jó PH-s teszt linkjének is nagyon örülnék, de homár vagyok mik vannak mostanság.
-
mezis
félisten
válasz
GabN73
üzenetére
Üdv.!
Volt hasonló problémám a T-Online ADSL internettel kb 2 évvel ezelőtt. Hűségidő után váltottam Externet ADSL-re, teljesen megjavult. (Annak ellenére, hogy a hw. a telefonközpontig -vagy talán még tovább is- maradt ami volt.)
A verseny jótékony hatással szokott lenni a teljesítményre.

-
danih
veterán
válasz
easy...rider
üzenetére
"The group or resource is not in the correct state to perform the requested operation."
hasonló üziket akkor szoktam kapni amikor egy service ki van kapcsolva...
service.msc -> és próbáld elindítani azokat a szolgáltatásokat amelyek név alapján összefügghetnek a hálózatokkal (ha nem ismered őket). ICS mindenképp legyen!
Esetleg még egy tutorial..."most látom hogy a program írja hogy No AP Mode Supported. akkor mostmár tuti hogy nem támogatja a kis wifi stick-emet"
upsz, ezt most láttam meg, mindenesetre meghagyom az eredeti posztomat, hátha valakinek érdekes lesz. -
easy...rider
őstag
válasz
easy...rider
üzenetére
most látom hogy a program írja hogy No AP Mode Supported. akkor mostmár tuti hogy nem támogatja a kis wifi stick-emet

-
easy...rider
őstag
Köszi a tippeket, de egyik sem működik.

a program az létrehoz egy wifi hálózatot, de nem olyat mint a router, hanem gép-gép közöttit, és nem is szór rajra netet, és baromi nehezen lehet rá felcsatlakozni, és a titkosítást se lehet rendesen beállítani. ja és a telefonom mindig nem látja.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
a prancssoros megoldás a végéig megy szépen, de az indításnál ezt írja:
PARANCS:
netsh wlan start hostednetwork
VÁLASZ:
The hosted network couldn't be started.
The group or resource is not in the correct state to perform the requested operation.szerintem nem kompatibilis a wifi kártya

tudsz esetleg más okot hogy mi lehet a baj? -
trobo76
csendes tag
Sziasztok.
Egy olyan problémám lenne,hogy kb 1éve használom már a wifit és ugyan azon hálozaton.Már 2 hete,hogy valamiért nem tudom használni pedig ugyan úgy rá csatlakozik a rendszerre a gépem ki is írja,hogy csatlakoztatva de már semmilye böngészőt nem tudok vele megnyitni. -
danih
veterán
válasz
easy...rider
üzenetére
A Win7-ben van Access Point mód, én még nem próbáltam, sima parancssorral is indítható, vagy itt egy ingyenes progi rá, vagy tutorial
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
az elképzelésem a következő:
van egy kis szerver gépem, ebbe érkezik a net (digi 30/20)
vettem 2 darab TP Link tl-wn722n típusú USB wifi eszközt. az egyiket bedugtam a szerverbe, másikat a másik gépembe, ami nincs messze, csak nem akartam kábelezni.
WIN 7 van a szerón, és próbálkoztam hídkapcsolattal megosztani wifin keresztül a netet, de nem sikerült. meg ha létre is hoztam egy wifi hálózatot, akkor a telóm (Samsung I5700) nem látta. a másik géppel tudok csatlakozni rá, de nincs net.
amikor hídkapcsolatot akarok, azt írja hogy hídkapcsolathoz legalább 2 hálózatot kell kiválasztani. (vagy ilyesmi) de én 2 hálózatot választok. a LAN-t meg a WIFI-tlehetséges hogy úgy hozok létre wifi hálózatot hogy az úgy látszódjon mintha router szórná?
szóval ne ilyen gép-gép közötti wifi háló legyen hanem "normális"
meg hogy oldjam meg hogy wifin szórja a netet a szerver?
UI: lehet a windowsomban van a hiba, mert kicsit buherált verzió, (v lite) de holnap telepítek egy normál fullosat
a segítséget előre is köszi!!

-
GabN73
addikt
Hali!
Kellene egy kis segítség!
Probléma:
Kedves internetem nyár közepétől (amikor volt az a nagy vihar) enyén szólva tré lett.Gondoltam vihar,kicsit bénította hálózatot,augusztusra csak megcsinálják...lóf*szt
"internetem" 19:00 és környékén(19:30,20:00 körül általában) fogja magát és kifagy.Nem kicsit irritáló,ha suliból hazajövök megtanulok,teszem a dolgom,majd este ki szeretnék kapcsolódni,kicsit játszani de nem,az internetem nem engedi.10-15 percenként kifagy,valamikor egymás után.
Mindent kicseréltünk,kábel,router,kártya...Mielőtt ez megtörtént volna felhívtam kedves szolgáltatómat hogy valamit kéne vele kezdeni.Azt mondták hogy kijönnek..meg a ...jönnek azóta is.
Kicserélés után sem változott semmi,tehát nem user hiba.Mellesleg tesóm laptopján is ugyan ez a szitu szóval hardvergond kizárva.Nos ilyenkor mi a teendő?Mikor a szolgáltatód nem akarja megcsinálni a neted? Mert szívesen felhívnám őket hogy billentyűzetem vissza szeretné adni a pofonokat ÖNÖKNEK amit eddig tőlem kapott

-
Roachy
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
Pontosan nemtudom, csak hogy D-link. Csatlakozás után, azt mutatja mintha nem lenne gond. Nincs sárga felkiáltójel, és írja is hogy csatlakoztatva, meghogy jelerősség kiváló stb. Ami még érdekes lehet hogy a status ablakban, míg jelez több száz küldött csomagot, csak 6 fogadottat mutat. Szerdán majd kicsit jobban beleásom magam újrakonfigurálom majd nulláról, viszek egy usb-s wifi adaptert is aztán meglátjuk úgy mire jutok.
-
ludsimon
veterán
válasz
Roachy
üzenetére
Én még mindig arra tudok gondolni, hogy nem csatlakozik megfelelően a laptop és sárga 'felkiáltójeles' a kapcsolat.
Pl. ilyen akkor szokott lenni mikor rosszul írjuk be a jelszót vagy az SSID-t, melléütünk 1 betűt vagy megfeledkezünk egy nagybetűről vagy számról a jelszóban vagy az SSID-ben.Milyen routerről van szó?
-
Roachy
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
Szerdán megyek hozzájuk megint, akkor belenézek a router beállításaiba is, hátha ráakadok valamire. Vagy lehet az lenne a legjobb, ha resetelném gyári beállításokra. Elképzelhető amúgy hogy valamiféle kompatibilitási probléma van? Az a router nem szereti annak a laptopnak a wifijét? Vagy ez hülyeség és mindenképpen szoftveres a gond?
-
Roachy
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
Nem valószínű, nem az enyém a router, tehát nem nálam van a probléma, hanem egy ismerősömnél. De minden gond nélkül tudok csatlakozni ott az én laptopommal, a telefonommal is, és van ott egy másik gép ami színtén működik. Ha lenne valamiféle szűrés, akkor az én gépemmel saem menne. Korlátozás sem,mert ha csak azzal a laptoppal csatlakozunk, akkor sem megy. Egyébként a lakótársának a laptopját próbáljuk valahogy ráhangolni.
-
Roachy
senior tag
Üdv!
Hátha tud valaki segíteni, vagy van ötlete.
A probléma az hogy van egy laptop wifivel, amivel a lakásban képtelen vagyok netet csiholni. Csatlakozik a routerhez minden gond nélkül, viszont a net egyáltalán nem megy. Ha bármilyen más eszközzel csatlakozom (telefon, másik noti, stb...) mindennel tökéletesen megy, csak ezzel nem. Ugyanakkor ez a laptop bárhol máshol tökéletesen működik. Csak ebben a lakásban, csak ez a laptop nem megy...
Találkozott már valaki hasonlóval? -
RootRulez
félisten
Sziasztok!
TP-LINK TL-WR941ND routerem van, be akartam állítani, hogy pár oldal le legyen tiltva, csak az a baj, hogy egyszerre csak 4-et írhatok egy listába, de nekem lenne vagy 30 oldal, amit beírnék, hogy egyidejűleg tiltsa őket. Nem is az a baj, hogy sok, hanem ha ki-be kapcsolnám a tiltást, akkor vagy 10x kéne megcsinálnom oda-vissza.

Szóval nem lehetne-e megoldani, hogy többet is írhassak 4-nél a listába?
-
Sayan_
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat
mindenképpen antennásat szerzek be! -
sirfer
aktív tag
Sziasztok,
A következő cuccok vannak a házunkban:
1. A központ+NAS(Gigabiten):LINKSYS CBO Wireless-N Router 610N (Dualband)
- DHCP
-2.4 Ghz (Csak-G, automatikus csatorna kiosztás)
-5 Ghz (mixelt, automatikus csatorna kiosztás)
2. Kliens:
HTPC, Linksys Wireless N adapter, dualbandHogyan tudnám a legnagyobb wlan sebességet elérni, mivel a HTPC-ről szeretnék HD tartalmat lejátszani.
A lakáson belül max. 10 méter távolság, 30 cm-es téglafal.
Az 5 Ghz-es céloznám meg, mert a 2.4 Ghz-en van 2 IP kamera, 3 Notebook, 1 médialejátszó, 1 TV
Vmi nem stimmel a beállításokkal,mert a 54 Mbit-et ír ki a kliens oldalon, ennél nagyobb értéket nem láttam.Vettem egy LINKSYS CBO Wireless-N Ethernet Bridge with Dual-Band WET610N-t ,de a LAN port rajta 10/100-as. Ez maximálja a Wlan sebességet is?
-
camaro79
aktív tag
kiderült, hogy valami a win-ben fosta el magát a memória cserénél. egy rendszervisszaállítás megoldotta a gondot. nem gondoltam volna, hogy egy hardver csere ennyire beleszólhat a dolgokba... a lényeg, hogy megy.
viszont van más

van egy tp link 340gd-m, amire egy internet képes samsung tv van lan-ban kötve. néha csatlakozik, néha nem. A routerene dhc-p be van állítva, adja magától az IP-t, de rendeltem is hozzá, amit kézzel beállítottam a TV-n. egy ideig működik, aztán kikapcsolás után nem.
és a lényeg, nyomok a tv-n egy hálózati tesztelést, az IP OK, a DNS OK, de nem kap pinget. Ha átdugom a routeren egy másik portba, akkor egyből oké. és ezt mindig el kell játszani. mi lehet a gáz? nem szereti a TP Linket? -
And
veterán
válasz
Sayan_
üzenetére
(Az USB-s kliensekben általában pici hurokantennák vannak, amelyek nem érik el egy félhullámú dipól 2 dBi körüli nyereségét sem. Egy külső antenna ezért akkor is előnyösebb, ha csupán az eszköz saját dipóljáról van szó, ill. valamennyire mozgatható és ha csatlakozós, akár hosszabbítható is, tehát szobán belül jobb helyre áttelepíthető.)
-
Sayan_
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Annyi lenne a kérdésem, hogy egy mezei 3000 ft-os sima antenna nélküli, és egy mezei 3000 ft-os antennás USB WLAN adapter között vétel szempontjából van különbség, illetve ha van akkor mennyi? Sürgősen kellene vennem 1-et még most hétvégén, viszont a koliba ahova kellene majd a gép elég gyenge a jel. Itt a helyi PC boltban viszont csak antenna nélkülit árulnak. Köszönöm előre is.
-
club1
veterán
válasz
holinorby
üzenetére
Egy 56 Mbps elméleti maximumot tudó rádiós hálózaton most te kb. 16 Mbps-el (=~ 2000 kB/s) tudsz másolni. Szerintem ez nem rossz. Persze lehet játszani azzal, hogy közelebb teszed a WLAN eszközöket egymáshoz, olyan csatornát választasz, amit senki más a környékeden, megszünteted (árnyékolod) az idegen rádiós zajokat, és így tovább, viszont ha tényleg gyors átvitelt akarsz, akkor vezetéket használsz...
-
holinorby
tag
Helló!
Egy win xp sp3 kábelen és egy Win7 Home Prof 64wlanon között adatot másolok, a wlan jele kiváló, a másolási sebesség 1300-2000 kbyte/s, nem lassú ez egy kicsit?
A router egy Netgear wgr614 v6 b/g-s...
Tudna ebben valaki tanácsot adni? -
And
veterán
válasz
laacika
üzenetére
Nincs általános megoldás, mivel az offszetszög antennafüggő: [link]. Tehát ezt típus alapján ki kell derítened, vagy próbálkoznod kell, ami macerás, mivel az ilyen paraboloidok nyílásszöge nagyon keskeny, legfeljebb pár fokos lehet. Mindenesetre ránézésre nagyon nem jól áll, hiszen a vízszintes sugárzási irányhoz pont az offszetszög értékével kellene a tükröt a föld felé (lefelé) dönteni.
Mod: mármint a függőleges helyzettől értve. -
laacika
tag
Üdvözletem mindenkinek.
Lenne egy kérdésem felétek.
Hány fokba állitsak be egy offset 90es parabola tányért,amit usb-s wifivel használok?
Ma fölmentem a tetöre és egy jó méterrel feljebb raktam a tányért és megdöntöttem elöre.
Eddig nem elöre hanem fölfelé nézett,de nem igazán lett jobb,hogy megdöltöttem elöre.
Nagyon jó lenne ha valaki mondana egy elöre dölés fokot.
Vagy esetleg az a helyzet, hogy ettöl ne várjak többet majd esetleg a biquad antennával.Válaszokat elöre is nagyonszépen köszönöm.
-
Heffi
őstag
, de az antennánál többre van itt szükség. A rúteren marad a sajátja, mert 3 gépet meg egykét telefont szolgál ki a házon belül és közvetlen közelében. "B" pontot az egyik vezetékes portra szeretném bekötni. Még az is megfordult a fejemben, hogy vezetékkel megoldom, csak egy iskola sporturvara van a két ház között, és lehet hogy zokon vennék a kábelfektetést.Szóval marad a wireless, csak nem tudom, hogy milyen kütyüket kell beszerezni az antennán kívül, ami a vezetékes hálózatot átküldi az éterben, majd visszalakítja ismét vezetékessé, hogy az a B pont számítógépén a hálókártyában landoljon.
A csináld magad tippet köszönöm.
-
Marked
tag
Hali!
Egyik haverom mondta, hogy WiFi antennával meg egy progival fel tudja törni a WiFi hálózatomat. Nem akartam elhinni, megengedtem neki egy próbát, és 10 perc alatt sikerült.
WEP 128 bites védelem volt. Utána olvastam a dolognak, és a WEP eléggé elavult algoritmus.
A routerem ezeket ismeri: WEP 64/128/152 bit ; WPA ; WPA2-PSKElvileg a WPA2-PSK a legbiztonságosabb, 63 karakteres jelszót is tud. Ami nekem nem világosa beállításoknál:
Encryption: TKIP vagy AES <- ez mi?
Group Key Update Period: <- mit frissít ez adott időközönként?Állítólag ezt is meg tudja fejteni, szerintetek lehetséges? Előre is kössz a segítséget!

-
Heffi
őstag
Szia Mindenkinek!
Tanácsra, ötletre lenne szükségem.
A ruterem egyik lan portját kellene 70 méterrel megtoldani, de vezetéknélküli technika alkalmazásával. A két pont között a közvetlen rálátást csak egy kiszáradt fa zavarja.
Van esetleg valakinek bevált hardvere vagy tapasztalata erre a problémára? Persze a lehető legolcsóbban kellene megoldani ezt a hálózatbővítést.
Előre is köszi mindenkinek, aki foglakozik a gondommal

-
gilba
csendes tag
Sziasztok.
Van egy asztali lejátszóm, melyet USB wireless adapter segítségével csatlakoztatok a hálózatra. A router szépen fel is ismeri (Ip cím, stb. rendben), megy rajta a net (Youtube, stb.). De a routerhez vezetékkel csatlakozó eszközök nem ismerik fel a lejátszót. Konkrétan két Asztali gépről van szó.
Mi lehet a gond? A vezeték nélküli eszközök miért látják a playert és a routerhez közvetlenül csatlakozó eszközök pedig miért nem?
Válaszaitokat előre is köszönöm. -
mezis
félisten
válasz
butcher eu
üzenetére
-
mezis
félisten
válasz
Palkova
üzenetére
Repeaterek igen kényesek, néha még a saját gyáruk routerével sem hajlandók együttműködni (chipset).
Gondolom a "Range Extender sem különbözik ebben. (Mindenképp csinálj próbát vásárlás előtt, vagy interjú a TP-Link haza supportjával.A TP-Link szerkezetek WDS üzemmódban csak WEP titkosítással működtek, WPA-val nem. (Kb. egy évvel ezelőtti állapot). Én emiatt D-Link-re váltottam. (Nekik is nagyon jó a hazai supportjuk.)
-
mezis
félisten
-
Palkova
tag
Tisztelt értők!
Tanácsot szeretnék kérni az alábbi ügyben:
Adott egy régi két emeletes épület, a földszinten egy wifi router, aminek a jelét a második emeleten csak nagyon gyengén lehet fogni. A másodikra kábelt nem lehet felvinni, így egy AP elhelyezésére gondoltam. Ki is néztem egy TP-Link TL-WA701ND -t ami képes Repeater Mode (WDS / Universal ) módban működni. Ekkor bukkantam a TP-LINK TL-WA730RE 150M Wireless Range Extender -re, amiről nem igazán tudom eldönteni, hogy megfelelne e a célnak, mert csak a Range Extender Mode és AP Mode van feltüntetve az adatlapján. A Range Extender Mode egy nyomógombbal állítható be (a leírás szerint) minden külön konfigurálás nélkül, ami nagyon kényelmes lenne. Egyébként árban azonos a két eszköz.
Előre is köszönöm a hozzáértők fáradozását és válaszát:
Kovács Pál -
danih
veterán
WLAN antennához keresek tapadókorongos tartót, de nem találok sehol, segítsetek má'

Bármilyen tapadókorongos szirszar jó lenne ami elbír párszáz grammot, majd ráhegesztem... Ilyesmire gondolok. -
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Le szeretnék tiltani pár oldalt, amik belassítják más oldalak betöltését reklámokkal, miegymás. Meg azt, hogy pár oldal egyszerűen elérhetetlen legyen. Ezt hol tudom a routerben beállítani?
Routerem típusa: TP LINK TL-WR940N
-
butcher eu
senior tag
sziasztok,
lenne egy kérdésem, mi a rosseb kerül 10 m antenahosszabbító kábelen 9188 -Ftba? Amikor egy access point is csak annyi. Valami sima antennakábellel nem helyettesíthető? vagy nem oldható meg 2db 5 méteresből mert úgy fele annyiból jönne ki.
-
raczger
őstag
Van egy engenius ecb1221r típusú ap-m, amit csatlakoztatni szeretnék repeaterként egy routerhez. Nos ez otthon és rokonomnál gond nélkül sikerült (Pirelli és Cisco routerhez simán kapcsolódott), de egyik ismerősnél az smc routerhez sehogy se szeretne kapcsolódni. Odáig jutottam, hogy mindig felkapcsolódik sikeresen és azonnal meg is bontja azt, és újra kapcsolódik, kb 10 másodpercenként. Gondolom valami beállítási probléma lehet, de nem sikerült rájönnöm mi lehet az, valakinek valami ötlete nincs esetleg?
-
camaro79
aktív tag
igen, rákapcsolódok, de nincsen adatforgalom. közben bonyolultabb lett a dolog, mert elmentem venni LAN kábelt (24 órás tesco rulez!). Közvetlenül rákötöttem a kábelmodemre a gépet, és így sincsen net!!! Viszont tuti, hogy maga a szolgáltatás megy, mert a roterrel ment a telefonom.
Nem lehet valami összefüggés a net és a BIOS között?
Totál tanácstalan vagyok…
szerencse, hogy van még valamennyi creditem a mobilneten, így tudok ide írni. -
camaro79
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert elment a netem.
Memóriát cseréltem a gépben, aminek következtében indításnál Overlocking Failed lett. Felajánlotta azF2-t (Run to default setup). Erre el is indult a gép, de elment a netem. Egy TP Link 340GD routert használok egy TP Link 321G USB-s WIFI-vel. Csatlakozásnál default gateway-nek 0.0.0.0-át kapok, belső IP-t meg nem osztott a gépemnek, hanem úgy látom, a szolgáltató IP-jét adja. A szokásos 192.168.1.1-el nem tudok az admin oldalra belépni.Mi a fene lehet? Próbáltam már mindent, de semmi. A Router-t reseteltem, de semmi. Net ugyanakkor van rajta, mert telefonnal tudtam csatlakozni hozzá.
HELP PLS!
-
cigam
titán
válasz
polszi
üzenetére
Az minimum 3 fal! Teljesen normális, hogy odág nem jut a jel, míg 1 emelet "csak" 1 fal. Persze az sem mind1 milyen fal (vasbeton, tégla,...)
Vagy rakd át közelebb, vagy használj repeater-t. Esetleg egy nagyobb antenna a routerre is segíthet.
Utóbbiak BambaHuba-nak is tipp.
-
BambaHuba
tag
Sziasztok!
Otthoni hálózat kiépítését tervezzük. Egy emeletes házban kéne megoldani a dolgot úgy, hogy mindkét emeleten rendesen lehessen netezni. Az alsó szinten már beüzemeltem a modemet meg egy routert amik hibátlanul működnek viszont az emeleten alig vagy egyáltalán nem lehet fogni a jelet. Szóval hogyan oldhatom meg hogy az emeleten is lehessen fogni?
Előre is köszi a segítséget!
B
-
mezis
félisten
válasz
spejci
üzenetére
A channel-t mindenképp állítsd be az 1-esre fixen.
Bármilyen csatornát is használsz, az tud csatlakozni, aki ismeri a csatlakozáshoz szükséges (bizonyára titkos) kódokat.
Az "Extension channel" valami olyasmit jelent, hogy a nagyobb sebesség érdekében még szélesebb sávban sugározna. Nincs nagy zsúfoltság az 1-es csatorna környékén, ha lassúnak találod, próbálkozhatsz vele. -
polszi
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem. Adott egy tp-link tlwr741nd router és egy lenovo n500as notebook. Vezetékről minden tökéletes. Még routeren keresztül a router szobájában is. 2 szobával arrébb viszont felére csökken a sebesség a jelerősség pedig katasztrófálisba csap át.
Egy másik lakásban ugyanilyen típusú routerrel semmi gond nem volt, emeleteken át kiváló volt mind a sebesség és a jelerősség.Laikusként kizártam a szolgáltató hibáját, hiszen kábelen keresztül minden tökéletes. Elvileg a lenovoval sincs gond, mert másik lakásban fogta a jeleket rendesen. Így marad a router, valami beállítás lehet? vagy kifogtunk defektes egyedet?

Térdencsúszva esedezem segítségetekért!!!!

-
spejci
tag
Itt a kép róla!
Ez így jó? Ha a wireless chanelt leteszem 1 re akkor végülis csak én tudok a ruterre rácsatlakozni? Extension channel az mit jelent? A router tűzfalát érdemes bekapcsolni? -
v150r
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Packard Bell TM81 típusú laptopot, és az a problémám, hogy a wifi az kevésbé hajlandó menni (nem működik). Tegnap este addig pakolgattam rá a hozzávaló drivereket, míg a windows 7 úgy nem gondolta, hogy akkor ő most tisztelettel meghalna.
Ma újraraktam a rendszert, és most csak azt a drivert tettem fel a hozzá adott lemezről, amit az everest kijelzett, mint típus. Végigtúrtam az internetet, és nem találtam rá megoldást.Szóval, a helyzet a következő: Vegyük reboottól: elindul a rendszer, azt mondja, hogy nincs hálózati kapcsolat. Rámegyek a wifi választóra, kiválasztom azt, amire szeretnék csatlakozni, beírom a jelszót, majd kiböki, hogy nem tud csatlakozni. Ezután jó eséllyel el is tűnik a listából az a wifis jel, tehát nem is tudom újra megpróbálni.
Az ipconfig /all az alábbiakat dobja:windows ip configuration
primary dns suffix: üres
mode type: hybrid
ip routing enabled: no
wins proxy enabled: no...
wireless lan adapter wireless network connection:
media state: media disconnected
dns suffix: üres
desc: atheros ar5b93 wireless network adapter
addr: 70-f1-a1-a8-e3-74
autoconfig: enabledEzek után láttam, hogy itt valami nem stimmel, és újra google-t ragadtam: beírtam az összes netsh-s socket és egyéb resetet (ipv4-6, intip, winsock, stb) és a probléma még mindig fennáll. A windows 7 ultimate szerint az eszközzel minden rendben van. A drivernél nincs frissebb. A poén az, hogyha kihúzom a chello-s netet a notiból, akkor arra is azt mondja, h media disconnected (érthető módon), viszont a wifi-n még csatlakozni se tudok.
A wifi-s router nem az enyém, a szomszéd srácé, de teljesen jól működik, soha nem volt vele gond.A notin ha kikapcsolom a wifi-t, akkor semmi nincs, ha bekapcsolom, akkor pedig látok néhány kapcsolatot, de soha nem annyit, mint restart után, és a kívánt kapcsolatot soha nem látom, csak restart után. Azt sem egészen értem, hogy ha be van kapcsolva a wifi, akkor a notin lévő lámpa hol mindig világít, hol villog, hol pedig abszolút nem, pedig be van kapcsolva, hisz látom a kapcsolatokat, csak a csatlakozás nem sikerül.
Most leugrom a notival vissza, ahol vettem, megpróbálok tőlük is valami segítséget kérni, vagy megnézni, hogy az ottani wifivel is szórakozik-e a cucc.
Valakinek még esetleg valami építő jellegű ötlete az ügyben?
-
cigam
titán
válasz
spejci
üzenetére
Akár jó is lehet, esetleg nézz szét az inssider-el, hogy a környéken melyik csatornát nem használják.
Ezek a csatornák olyan mint a cb/pmr rádiócsatornák. Egy konkrét frekit jelentenek, de az emberek többsége jobban elboldogul, ha csak egy csatornaszámot kell megjegyeznie/kiválasztania.
-
spejci
tag
Üdv.
Lenne pár kérdésem ezzel a képpel kapcsolatban!
A wireless channel meg az extension channel mit jelentenek és szerintetek jól be van állítva minden? -
TriplaT
csendes tag
hali!
Lenne egy kis problémám , Lenni nekem egy Netgear wgr614 v5 routerem. A tünetek a következők:
A wifijével van valami baj , nem akar 0,56Mb/s nél gyorsabb lenni ,( a lan része az jó ) már frissítettem a firmwaret de igy se. Valami okosat mondjatok hogy lehetne meghevülni!
De ha minden kötél szakad akkor marad a roncsolásos javítás

Köszi! Üdv!
-
easy...rider
őstag
válasz
easy...rider
üzenetére
bocsesz inkább másik topikban kérdem meg
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
A mai routerekre mennyire jellemző hogy torrent alatt belassulnak?
van egy régi smc-m és nem szereti ha a torrent maxon megy.
vagyis elindul 20MB-el, aztán lemegy 13-ra, és ilyenkor ledobálja a wifi-tszóval olyan router kéne nekem ami bírja a torrentezést.
meg az megoldható hogy a letöltős gépem wifiről menjen? mert most laptoppal nem jön soha maxal a sávszélesség, és itt még jobban belassul.ha egy TP-LINK TL-WN722N wifi kártyám lenne gépben, meg lecserélném a routert akkor vajon tudna maxon menni a torrent? 30/20MB a sávszélesség
-
-
-
Puding0016
csendes tag
jah igen még annyi hogy nem nincs megosztva semmi.

-
Puding0016
csendes tag
-
cigam
titán
válasz
Norbi14
üzenetére
802.11b/g
És a noti?
Milyen oprendszer pontosan hogyan hoztad létre az ad-hoc hálót? Tuti működik?Esetleg próbáld meg a connectify-t
-
Norbi14
senior tag
Sziasztok!
Olyat lehet, hogy laptop kábelen kapja netet, de wifin keresztül megosztani(mobillal akarok rácsatlakozni)?
Amit próbáltam, hogy laptopon csináltam egy Ad hoc hálózatot, wep titkosítással amit megosztottam, de telom nem látja. Ötlet?
-
x123456
aktív tag
Persze, de a kérdésből nekem az jött le, hogy 1.0-s user a kérdező, emiatt nem óhajtottam részletekbe bonyolódni.

Egyébként is csak arra próbáltam rávilágítani, hogy mennyire nem biztonságos ez a fajta játék.ZA - nem arról van szó, hogy nem tudom használni, csak elfelejtettem, hogy fenn van. Egyébként épp ennek a dögnek voltak olyan egyébb "vicces" megnyilvánulásai, ami miatt végleg kiirtottam (pl. egy időben nem működött a shutdown - mint utóbb kiderült, egy ZA bug miatt)
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

"internetem" 19:00 és környékén(19:30,20:00 körül általában) fogja magát és kifagy.Nem kicsit irritáló,ha suliból hazajövök megtanulok,teszem a dolgom,majd este ki szeretnék kapcsolódni,kicsit játszani de nem,az internetem nem engedi.10-15 percenként kifagy,valamikor egymás után.
Mindent kicseréltünk,kábel,router,kártya...Mielőtt ez megtörtént volna felhívtam kedves szolgáltatómat hogy valamit kéne vele kezdeni.Azt mondták hogy kijönnek..meg a ...jönnek azóta is.

, csak jól kell álcázni.

Gubek-Einste