Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabis
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mennyire terheli le ez a routert?
A kliensekre nem is kell telepíteni semmit?
A vendég hálózatot nem befolyásolja?
-
-
Gabis
őstag
Sziasztok!
Régebben már kértem tőletek tanácsot hálózatépítéssel kapcsolatban, amint még1* köszönök.
Az Asus RT-N18U nagyon szépen muzsikál és a 24 portos switch is teszi a dolgát, de aki teheti kerülje a Belden cat6-os dobos verzióját.
500m-ert kábeleztem el vele de még az átkozott méteres nyomatot is lehagyták róla.
Az erek színezését már nem is említem. Néha szinte találomra ment, hogy na ez a kék vagy a kék-fehér.
Na mind1 is, túl vagyok rajta.
Igazából csak most kezdek turkálni a router beállításai között, és le a kalappal az Asus előtt.
A vendég hálózat már hab a tortán (nem is tudtam róla, hogy ilyet is tud, nem volt opció). Egy üzletben ahol még oktatások is vannak, ráadásul még támogatja a Facebook wifi-t is, nem semmi.
Azonban egy valami nem tiszta, mégpedig a VPN.
Ha jól értem bekonfigolom a routeren az openVPN-t, beállítom a klienseken is, akkor ha mondjuk itthon is rácsatlakozom a munkahelyi VPN-re akkor a hálózati nyomtatókat meg mondjuk a routerba kötött pedndrive-ot külső merevlemezt is el tudom érni akárcsak a megosztott mappákat?
-
-
-
mouzrr
őstag
Egy laptop akkumulátor mennyire befolyásolhatja a wifi adapter működését? Mióta kivettem és úgy használom a laptopot, 3 nap alatt egyszer sem volt gondom a wifivel, az 1-2 jelerősség helyett stabil 3-4-en tartja magát, és a sebesség is kijön maximumon (52 mbps le és 6 mbps fel)
-
-
crey
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Lehet hogy megvan a probléma forrása, bár nem értek nagyon a Wifi hálózatokhoz.
Úgy tűnik, hogy kimúlt egy régi wifi stick, amit a desktop gépemhez csaptam hozzá. Sajnos nem tudok kábelezni, hiába lenne rá nagy szükség (albérlet).
A sticket két gépen próbáltam, felcsatlakozik, de nincs rajta semmilyen kapcsolat.
Mióta kihúztam, nem látok problémás akadozást a wifi hálózaton.
-
earthworm
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen, tudom, de más helyen rendesen veszik a wifit. Nyilván a HP laptopnak erős a vevője, ezért hozza a sebességet. A többi eszköznek meg gyengébb. Úgyhogy arra tudok gondolni, hogy az Asus RT-N12+ router nem ad akkora jelet wifin. (?!)
-
-
earthworm
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A falak téglák, a router úgy van elhelyezbe hogy 2 szobára is "rálát". Egyedül a konyhában csökken a vétel, de ott is a HP-m 70-80 mbit-et mér, az Asus tablet-laptomom meg 2 mbitet, ahogy az iphone is. Próbáltam frissíteni a wifi drivert, a gyártóit (Broadcom), de nem hozott eredményt. Régebben más wifi környezetben nem volt gond a sebességgel, csak most váltottam Digire. De ahogy írtam is LAN-on majdnem max sebesség jön, ahogy wifin a HP-n. Csak bosszantó, hogy a többi eszközömön gyakorlatilag 0 a net... Lehet gyenge minőségű az Asus routerem? Másra nem tudok gondolni.
-
Wifi jelet megkapja az ASUS és azt kiterjeszti. Ilyen esetben ha mondjuk mobillal wifire kapcsolódnék, külön fogom látni az eredeti jelet, és az Asus továbbított jelét?
IgenTehát választhatok olyan esetben, ha szükségem van a teljes sávszélre, hogy én inkább a Cisco-ra csatlakoznék (persze csak abban a szobában ahol annak a jele használható)?
Igen -
omfgk
veterán
Sziasztok
A Telekom (20/1-es) netem wifijét szeretném kiterjeszteni (Cisco 3925 a szolgáltatós eszköz).
Fórumon utánaolvasva az ASUS N12-D1-re esett a választás.
A kérdésem ezzel kapcsolatban a következő.
Wifi jelet megkapja az ASUS és azt kiterjeszti. Ilyen esetben ha mondjuk mobillal wifire kapcsolódnék, külön fogom látni az eredeti jelet, és az Asus továbbított jelét?
Tehát választhatok olyan esetben, ha szükségem van a teljes sávszélre, hogy én inkább a Cisco-ra csatlakoznék (persze csak abban a szobában ahol annak a jele használható)?A Cisco-ra egy számítógép csatlakozik vezetékkel, minden más wifin kapja a jelet.
Ha később úgy alakulna a ház elrendezése, akkor képes leszek egy lan kábellel a két eszközt összekötni, letiltani a Cisco wifijét és az Asus-on engedélyezni (AP mode)?
-
válasz
earthworm
üzenetére
A mobil eszközökben, főleg 2,4 GHz-n, elég gyenge képességű wifi adaptert raknak és ehhez jön még a fizikai méretből adódó antenna méret is így nem csoda, hogy ez a helyzet, főleg ezzel a router-rel.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4 GHz-s csatorna képről.
A laptopon gyártó/chipset driver-t használsz vagy az OS sajátját? -
Teodor52
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
Petyás
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
SSID csatorna fixen. Nem hozott változást.
Telefon Samsung Galaxy S3 min és Lenovo A1000
Tabletet nem tudom. -
earthworm
csendes tag
Sziasztok!
Következő a problémám: Digi 100/100-as netem van, Asus rt-n12+ router. LANon 90/90 mbit jön. Wifin egy Asus tablettel 2-10 mbit/s mérek, telón Apple iphone 5S-en szintén ilyen lassú. Viszont a HP Elitebook laptopomon 90/90 jön wifi. A mérés mindig a router közelében volt.
Hogy lehet ez? Próbáltam állítgatni a routert meg az Asus laptopot is, de semmi.
Köszi a válaszokat! -
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a tippet. Időközben úgy lett megoldva, hogy kapott a hálózati kártya egy erősebb antennát, így 3-4 Mbps sebességű internet érhető el, húgomnak ez elég.
-
Teodor52
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Na találtam a beállítások>vezeték nélküli és egyéb hálózatok>továbbiak>és többek között szerepel a megosztás és hord.csatl.pont> kidoja az usb megosztást,hordozható wlan hotspot,wlan hotspot beállítása,bluetooth megosztása.
Android-al is hadilábon álok mert most ismerkedek csak vele szóval melyikre katt és mik a további beállítások?
-
olloczky
senior tag
Tehat a tulterhelt eter a baj?
-
olloczky
senior tag
Hmm.. Megint az Asus router.. beállítottam ugye egy adott csatornára és 20 Mhz-re. Tesómék panaszkodnak hogy rosszabb, mint az előző routerünk (egy 802.11g-s tplink), mert videónál többször megakad, meg van, hogy le is dobja őket és sokáig csatlakozik újra, és én is tapasztaltam az előbb facebook videónál megállt kétszer is tölteni hosszú ideig. Ez mind a csatorna és frekvencia állítás után. Az előbb ezért visszaraktam mindent autora, akkor meg nem fogadta el a jelszót, tehát már telón se volt jó .. Most visszaraktam megint a frekvenciát és csatornát most perpill jó, de gondolom ezek a hibák megint elő fognak jönni.
Ötlet esetleg?
-
-
Teodor52
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hát most itt van a lenovo a1000 és beállítások>vezeték nélküli és egyéb hálózatok>wlan>wlan speciális>wifi direct?
A fifi direct-re gondolsz?
Mert ha igen, akkor az nem úgy van, hogy támogatni kell a mind a két eszköznek a direct funkciót?
-
-
Teodor52
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
2db lenovo a1000 és egy samsung galaxy s4 mini plus i9195i
-
-
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok a wifi-t illetően így segítségeteket kérném.
Olvasgattam a wifi felépítéséről és annyit tudok hogy két típusa van.
Tegyük fel egy erdőbe vagyok nincs hozzáférési pont így ad-hoc módot választanám két telefonkészülék kommunikációjára.Hogy tudom ezt létrehozni?
Olyasmi üzemmód lehet mint a bluetooth csak nagyobb hatótávolságra és nagyobb adatátviteli sebességre igaz? -
crey
addikt
Sziasztok!
Egy Asus RT-N18U routert állítottam szolgálatba egy pár hónapja. Az utóbbi pár hétben nem vagyok túlzottan megelégedve a vezetékmentes sebességgel. Sőt.
A tegnap este szinte 0 volt a leadott sebesség, míg kábelen tökéletes minden (így nem a szolgáltató a ludas).
Kb. 3 méterre a routertől most is 20 mbit/s-et mérek egy N-es wifi chippel szerelt laptoppal, de iphoneokkal speedtesten mérve sem jobb a szituáció.Acrylic Wi-fi homemal megnéztem a környék csatorna elosztásait, és az alap auto-ról (ami általában a legsűrűbb 6 és 11-es csatornát használja) bepakoltam 8-ra majd 4-re, de nem sokat javult a helyzet.
A wifi azóta is dobál, lassú főleg a lakás másik felében már, ahova a több fal miatt macerásabb a jelszórás.
A firmwire a legfrissebb, most pakoltam fel a legújabb beta drivert.
Valakinek van esetleg ötlete, vagy tapasztalata?
Köszönöm előre is!
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, nekem is így volt logikus.
-
olloczky
senior tag
Bocsi azt elfelejtettem mondani hogy az elozo routerrel gond nelkul mukodott.
#44062 Intruder2k5: igen ez segitett megoldani a problemat koszonom!
-
-
-
olloczky
senior tag
Sziasztok
Ma vettem egy Asus RT-N12 routert. Beuzemeltem minden patent. Viszont a win 8.1es rendszeru dell laptop nem latja a halozatot egyaltalan. Minden mas eszkoz (telo, tablet) mukodik.
Reseteltem a routert is meg a laptopot is ujrainditottam de semmi. Valami otlet?Udv: olloczky
-
Peetey91
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!

-
-
Jelentem, megoldódott a probléma! Kicseréltem a TP-Link AP-t egy AirLive-ra, és most már fel lehet csatlakozni a WiFi-re mobilról is.
Továbbra sem értem, miért nem volt jó a TP-Link eszközzel, de hát ez van.
###
Más. A 192.168.2.1-es hálózatban 2.2-től 2.200-ig oszt a DHCP, a statikus eszközöket ezen tartományon kívülre tettem. Minden eszközt elérek az IP címével mindenhonnan, viszont a FŐ router kliens listájában nem látom őket. Ez normális? Vagy oda csak a DHCP által kiosztott címeket sorolja fel alapból?
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
1 gipszkarton fal üveggyapottal bélelve és 1 vályogfal, a routertől való távolság 5 méter. A router típusa TP-LINK TL-WR740N, internet sebessége 20Mbps/1Mbps. Minél olcsóbban kellene megoldani, a ház felújításra elment a pénz nagy része
Jelenleg van az asztali gépben egy TL-WN551G hálózati kártya. Köszi amúgy a tippeket eszközvásárlásra 
-
mouzrr
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Egy Dell 1704-es adapter, ami már 2x lett cseréltetve pont emiatt a gond miatt, de nem szűnt meg.
Próbáltam már Linuxon is, ugyan ez a helyzet. A router azóta új, és több channelen is próbáltam már, de eddig nem találtam megoldást.
Próbáltam már a driver telepítése nélkül (Win 10 alatt) is használni, akkor sem volt jobb a helyzet.
-
-
Peetey91
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Lehet hülye kérdés, de az egész házban felezve lesz a sebesség, tehát a jelenlegi router mellett is akár, vagy csak az új, repeater üzemmódú router hatótávolságában?

-
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Addig az OS sajátját használtam, utána feltettem a gyártóit, és nagyon minimális javulás jött csak, a percenkénti már ms-ig 400 feletti ping még mindig jelentkezik. Viszont V3 verzióm van, és ahhoz csak win8.1 x64-ig van driver, bár gondolom ez nem kéne hátrányt okozzon.
-
mouzrr
őstag
Az mitől lehet hogy időnként a laptop wifije fogja magát és lekorlátozódik 5.5 mbps-re? Utána nem is hajlandó visszamenni még akkor se ha a router mellé teszem. Csak a wifi ki- és bekapcsolása orvosolja a problémát. Ötletek?
-
Peetey91
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Tehát ha jól értem, vennék egy Asus N12 D1-t pl és a jelenlegi rendszeremet hagyom úgy ahogy van, az új Asus routert pedig elhelyezem egy távolabbi szobában, rádugom a konnektorra majd valahol a beállításaiban találok egy "repeater" funkciót és ezt követően magában elvan? Nem szükséges, hogy ethernet kábel be legyen dugva stb?
-
válasz
CHIPman
üzenetére
Gyártói/chipset driver-t használsz vagy az OS sajátját?
#44044 Peetey91
Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél. Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1, TP-Link 743ND) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá. Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni. -
Peetey91
senior tag
Szerintem az elég macerás lenne, nehéz lenne elvezetni meg fúrni. Valami olyasmire gondoltam igazából, hogy mondjuk az 5. méterre ahol még jó a wifi erőssége letenni valami "erősítőt" amivel ki lehet tolni plusz pár métert. Nem tudom ilyen eszköz ami működik is létezik-e?
-
Peetey91
senior tag
Sziasztok! Van itthon egy ADSL előfizetés, egy D-link routerrel szórja a wifit, viszont a ház másik végében már nagyon gyenge, vagy éppen nincs rendes internet, nem ér el odáig. Milyen lehetőségeim lennének a hatótávolság növelésére, hogy elfogadható sebességet kapjak? Kb. +10 méterről lenne szó, pár fallal közbeiktatva.
-
Megvettem a 822N-t, és a TP-Link WR1043ND v2.1-ről (OpenWrt) kapja a jelet. Tegnap elmentem CS:GO-zni, és rettenetesen lagoltam, illetve kétszer disconnectelt a játék fél perces timeout miatt.
Most csináltam cmd-ből egy 100-as pinget a magyar VPS-emre, és ezt produkálta:
A notebookomról (1m-re volt a 822N-től) eközben tökéletesen ment ugyanazon a CS:GO szerveren a játék, ugyanarra a routerre csatlakozva. Kipróbáltam egy másik itthoni net-előfizetésről, másik routerrel ugyanezt, és hasonló eredményeket kaptam, tehát ezek alapján én azt gondolom, hogy a 822N-nel van valami gebasz.
Win10 x64 oprendszerem van, de nem hiszem, hogy ez bármit befolyásolhat.
Köszi a segítséget.
-
Közben annyi infó jött még, hogy csatlakozik egy router is a 192.168.2.1-es hálózatra (AirLive AP <-> AirLive kliens <-> D-Link router), na most azt nem tudom, hogy az csinál-e alhálót, vagy sem, de emlékeim szerint csinál, ráadásul lehet, hogy szerencsétlen helyzet alakult ki, mert ugyanúgy 192.168.2.1-ben dolgozik...

Ezt értem és tudom, hogy nem jó, de akkor is, miért van, hogy notikat felenged a kérdéses router, telefonokat nem, és a FŐ router után kötve meg hirtelen minden jó?!
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen, ezért gondolom, hogy valami anomália lesz.
-
válasz
krealon
üzenetére
Syslogot nem néztem, viszont titkosítás nélkül se működött. Megnéztük másik routerrel, azzal sem volt jó, ha a TP-Link AP után kötjük. A routereken nem változtattunk, és bekötöttük a FŐ router mögé, akkor már működött telefonnal is a WiFi.
TP-link TL-SG108E-m nincs, bármilyen másik switch is jó lenne?
-
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen router mellé kellene az eszköz?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi lenne a beszerzésre?Az USB-s előnye, hogy könnyen elmozdítható így mindig optimális helyre lehet rakni, laptopban is használható, igény szerint csatlakoztatható le-fel. Hátránya, hogy beépített vagy kicsi külső antennával rendelkezik általában.
A PCI-E-s előnye, hogy általában nagyobb antennával rendelkezik. Hátránya, hogy a gépház erősen árnyékolni tudja a jelet, már rendszer indításkor eldől, hogy lehet-e használni, csak asztali gépben használható. A gépház árnyékolást kivezetett antennával lehet megszüntetni.Ajánlottak:
USB-sből TP-Link 822N/8200ND, Asus USB-N13/N14.
PCI-E csatlakozóval pedig TP-Link TL-WN881ND, Asus PCE-N15
Ezek mind csak 2,4 GHz képesek így lehet is rajtuk antennát szabadon cserélni (már amelyik cserélhető antennás), antennából a TP-Link TL-ANT2405C vagy TL-ANT2408C lenne az ajánlott.Dual band képességgel:
USB-sekből Asus USB-N53/N66/AC53/AC54/AC55/AC56/AC68, TP-Link TL-WDN3200/4200/Archer T4U/T4UH/T9UH
PCI-E csatlakozóval pedig Asus PCE-N53/AC55BT/AC56U/AC66/AC68/AC88, TP-Link TL-WDN3800/4800/Archer T6E/T8E/T9E
A dual band adapterekhez sajnos nem tudsz olyan könnyen hosszabitó kábelt kapni így meg kell barátkozni a gyári kiszereléssel. -
Üdv.
Asztali gépbe melyik típusú wifis hálózati kártyát tudnátok ajánlani? Vagy valamilyen USB-s megoldás jobb lenne? A router elég közel van a géphez egyébként. -
válasz
csabyka666
üzenetére
Igen, a TP-Link helyett.
Elvileg minden kliens eszköz ugyan úgy kellene kezelni de sajnos gyakorlatban nem mindig van így. -
krealon
veterán
válasz
csabyka666
üzenetére
"A gond ott van, hogy erre a TP-Link TL-WA501G-re kötöttünk egy Edimax routert, IP-t 192.168.2.211-re állítottuk, DHCP-t ezen is kikapcsoltuk, a bejövő vonalat a LAN1-be dugtuk, és ebből az Edimax routerből kábelen ugyan szépen jön a net, WiFi-n csak laptoppal tudunk rácsatlakozni, telefonnal nem."
A Wifi security WPA2 / AES az Edimax routeren?
Az Edimax Syslog-ja nem ir hibakat?Egy TP-link TL-SG108E -t kozbeiktatva az Edimax ele (es a Port mirroring-ot bekapcsolva), leheseges lenne sniff-elni a forgalmat (pl WireShark) az Edimax "kulso" oldalan, hogy a DHCP keresek kijutnak-e a DHCP szerver fele.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mármint a TP-Link helyett? Nekem is az volt az első ötletem, beteszünk helyette egy AirLive-ot, de azért fura, mert miben más egy telefon WiFi és egy noti WiFi? Úgyértem a FŐ router szempontjából az is egy ugyanolyan eszköz a tartományból, mint egy asztali PC, vagy bármi...nem?
-
válasz
csabyka666
üzenetére
Ki kellene próbálni egy másik kliens módú eszközzel is.
-
Üdv mindenki!
Furcsa anomáliába futottunk ma, légyszi segítsetek, én teljesen kifogytam az ötletekből.
Adott egy TP-Link router, mint FŐ router (WAN portjába megy a net) ez osztja az internetet, és ez oszt IP-t mindenkinek az alhálózatban. A router IP címe 192.168.2.1, a tartomány, amiben a DHCP működik: 2.2 - 2.200. Eddig minden ok. Erre a routerre vezetékkel csatlakozik AP módban egy AirLive készülék. Ennek a (WiFi) jelét client módban veszi egy TP-Link TL-WA501G eszköz. Ennek a címe 192.168.2.202 (tartományon kívülre, statikusra beállítva, DHCP kikapcsolva). A kliens veszi a jelet, teljes sávszélességgel jön a net, minden ok.
A gond ott van, hogy erre a TP-Link TL-WA501G-re kötöttünk egy Edimax routert, IP-t 192.168.2.211-re állítottuk, DHCP-t ezen is kikapcsoltuk, a bejövő vonalat a LAN1-be dugtuk, és ebből az Edimax routerből kábelen ugyan szépen jön a net, WiFi-n csak laptoppal tudunk rácsatlakozni, telefonnal nem. Samsung S6 Edge és Nokia Lumia820 se tud felmenni rá. A Nokia kis idő múlva csak annyit mond, nem tud kapcsolódni, a Samsung "IP cím lekérése sikertelen" szöveggel köszön el, de gondolom mindkettőn ez a baj.
Ahogy írtam is, laptoppal fel tudunk kapcsolódni az Edimax-ra, és szépen megy minden.Gondoltunk arra is, hátha elfogytak az IP-k, ezért felcsatlakoztunk rá egyetlen notival, majd miután a telefonok nem mentek fel, egy másik notival is rámásztunk, de felengedte gond nélkül.
Próbaképp elvittük a FŐ routerhez az Edimax-ot, ugye elvileg mindegy, hogy a FŐ alá hova tesszük, mert ez az AP-Client kapcsolat a hálózat szempontjából egy "vezeték", csak levegőben...na szóval odavittük, és ott fel tudtunk csatlakozni a telefonokkal is rá. Ez most mi a fene?! Ilyennel találkoztatok már?
A router biztosan jó, de azért megpróbáltuk egy Netgear eszközzel is, ugyanaz - kábelen és notin (WiFi-vel) van net, telefon nem tud kapcsolódni rá. Ha a titkosítást levesszük, akkor sem jó, másik csatornára is tettük, nincs siker. Az AirLive eszköz jelére természetesen fel tudunk kapcsolódni telefonnal.
Remélem, sikerült érthetően leírnom, de ha mégse, kérdezzetek nyugodtan. A dolog lényege: miért van az, hogy ugyanarra az eszközre ha a TP-Link TL-WA501G után van kötve, telefonnal nem, notival viszont fel lehet kapcsolódni, viszont ha ugyanaz az eszköz a FŐ routerre van kötve, akkor minden rendben?! Nekem ez szakmai csőd, én még ilyet nem láttam. Valami protokollbeli galiba lehet, amit a telefonok nem tudnak lekezelni?
Ötletek? Köszi a segítséget előre is!
-
choco01
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Haveroméké, holnap megyek hozzá majd megnézem, viszont ma kihúzták a routert és vissza, és azóta mindegyik gépet hajlamos x óránként dobálni..

-
válasz
choco01
üzenetére
Milyen típusú a router és a problémás laptop?
Az SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
A használt wifi csatorna 1 és 11 közötti?#44028 CHIPman
Milyen típusú a router?
Inkább a 822N legyen.
Az ilyen kábelt ki kell dobni mert 100 méterig normál esetben nem kellene, hogy gond legyen. -
Üdv. Van kábel, kiépítve, de valószínűleg túl hosszú neki a 25m (mert csak így lehetett elvezetni), és csak akkor nem szakad meg a net 5 percenként, ha a végére is kötök egy routert, és csak arra a gépet (ebben a konifgban pedig mindig összeakad a két router, akármit állítgatok rajta). Néztem wifi vevőt, 2 szobával arrébb van a router, pár fal köztük. WN822N vagy 722N az antenna miatt? Többet nem nagyon akarok rákölteni.
-
choco01
addikt
Hali.
Adott egy kisebb vezeték nélküli hálózat, 5-6 géppel, és kb. ugyan annyi telefonnal terhelve.
Az egyik laptop naponta többször eldobálja a netet, vagy csak nincs internet kapcsolat.
A wifi driver újratelepítése után sem oldódott meg a probléma, a többi gép rendben van.Szerintetek mi lehet a probléma?

-
koskoci
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Koszonom, elolvastam az osszefoglalot es vegigbongesztem az ajanlott ac-s routereket. A C5 v1 kaphato meg valahol? E mellett csak az ASUS RT-AC55U es az ASUS RT-AC1200G+ van 30eHUF alatt.
A kovetkezoket kellene kiszolgalnia:
2 iPhone
1 Mac
1 Chromecast Netflixhez
kesobb szeretnek egy NASt venni (gondolom az USB 3.0 fontos lenne ehhez?)Meg egy dolog: Telekomos CISCO EPC3925-os moden/routerem van most, ezt kell majd modemnek hasznalnom es az uj routert hozzakotni.
Koszonom a segitseget elore is!
-
válasz
koskoci
üzenetére
Router ajánlás ITT, olvasd el az összefoglalót.
-
koskoci
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok ajnlani jo ar/ertek aranyu ac-s routert? TP-Link Archer C5 v1-et neztem ki, de mar nincs csak v2, ami meg nem jo allitolag. Vegyek C7-et? Kicsit dragallom... Apple keszulekeket kellene kiszolgalnia meg egy Chromecastot.
Koszonom a segitseget elore is!
-
-
mouzrr
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Rendben, köszönöm!

-
Petyás
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az eredetire simán felmennek.
Eredeti router: ZTE ZXV10 H201L (T-home gateway)
SSID angol ABC és szám.
Csatorna automatára van állítva, de éppen 1.
Köszönöm! -
-
mouzrr
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Letöröltem amit feltettem a lemezzel, újraindítottam a laptopot majd bedugtam úgy hogy nem volt net és most működik. Akkor ne is foglalkozzak a driverével hanem csak használjam így?
-
-
mouzrr
őstag
Megvettem az Asus n13 usb-s wifi adaptert. Windows 10-en hiába teszem fel a drivert lemezről vagy az oldalukról letöltve, nem jelenik meg az Asus szoftvere a gépen amivel tudnám állítgatni a dolgokat. Valakinek van ötlete?
-
domnorbi
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyen járok-e. Van faternak egy hp laptopja, egyszer csak gondolt egyet, és nem tud csatlakozni a wifi-nkre, tehát egyszer csak azt írja ki ott jobb alul, hogy nincs csatlakozás, meg hogy nem található hálózatok.
Próbáltam a driver-t letörölni, újból feltenni semmi. Pc-s boltban se tudta megcsinálni a csávo, azt mondta húzzam újra és próbáljam meg utána. Megcsináltam, de ugyanaz a helyzet?
Valakinek esetleg valami ötlete a probléma megoldására?
Köszi előre is! -
Petyás
tag
Sziasztok!
Beüzemeltem az Asus N12 D1-et wifi repeaterként.
Laptoppal működik jól.
Ellenben telefon, tablet nem kap IP-t.
Mi lehet a probléma?
Köszönöm! -
Anubis_9
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a kimerítő választ!

-
válasz
Anubis_9
üzenetére
Van értelme a használatának de alapból felezi az elérhető link sebességet, olyan helyre kell telepíteni ahol az eredeti jel még jól vehető.
Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél. Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1, TP-Link 743ND) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá. Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Van gyakorlati haszna egy ilyen wifi lefedettségnövelőnek, vagy ez csak marketing? Emeleti szobámban van az 1043-as TP Link router, ennek a hatótávját növelném, hogy az udvaron is wifizhessek, légvonalban kb. 30 m-re a wifitől. Köszi!
-
DenesBa
csendes tag
Sziasztok.
Olyan problémám van, hogy vettem egy TP-Link CPE 210-est, és nem tudom konfigurálni.
Kliens módban szeretném használni.
A jelenség az, hogy összedugom a ketyerét, a hozzá adott kis adapterrel, majd az adaptert a gépre kötöm, és semmi.
hiába írom be a 192.168.0.254-et semmi nem történik. Megcsináltam már a reset-et is mind a CPE-n, mind az adapteren, de így sincs semmi.
Ahogy elnéztem a hálózati beállításoknál, még alapértelmezett ipv4 átjárócímet se oszt ki neki a gép.
Mi lehet a hiba?
Előre is köszönöm. -
mate543
tag
Korábban írtam már: emeleten modem, lent a földszinten router. Az megoldható-e hogy:
1. felviszem a routert
2. ami fentről a modemből ment a routerbe, az bemegy a modembe
3. veszek egy kicsi utp kábelt és összekötöm a routert a modemmel.Ez megoldható?
-
-
Beggar
csendes tag
Sziasztok!
Ha a routerem 802.11b/g/n-t tud és egy laptopban 802.11ac-hálókártya van, akkor működni fog vele?
-
válasz
fcbarca
üzenetére
Nincsen olyan, hogy "nagyon erős", törvényben van szabályozva a teljesítmény.
Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél. Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1, TP-Link 743ND) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá. Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.
#44001 Achilles209
Terheléstől is függ, hogy mennyit bír el egy router így egyértelmű választ nem lehet erre a kérdésre adni.
Mennyi és milyen eszközhöz kellene a router? -
Achilles209
tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy a következő routerek közül melyik hány eszközt tud kiszolgálni egy időben, de nem feltétlenül egyszerre? Magyarul fizikailag hány eszköz tud stabilan csatlakozni hozzá?
TP-Link Archer C9
TP-Link Archer AC2600
TP-Link Archer C3200Köszönet!
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)