- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
T.ati
tag
Sziasztok!
Ha az áruház jelzi nekem, hogy van frissítés egy alkalmazásra, mondjuk 10MB, ha letöltöm, ennyivel csökken a háttértár?
Példának okáért, a Viber szeretne elvenni 21 megát. Miért kellhet neki ilyen sok? Pár frissítés, és 1 progira elmegy 100 mega. Ha nem frissítem, ugyanúgy tudom használni?
Még egy, évek óta csiklandozza az oldalamat: a Visszajelzés a Nokiának alkalmazás mit akar magán frissíteni?
Köszönöm
-
Pikkolo^^
addikt
GDR2 esetén hol találom az sms karakterkészletet, hogy ne 2 üzenet legyen a száz karakteres üzenet?
-
Melack
veterán
Van egyszer az a fájl, amit letöltesz a storeból, az X mb. Ezek általában temp fájlok lesznek, mert csak a telepítés megkezdéséhez kellenek. Ez kibontja magát, ami feltelepül. A frissítés felülírja az eddigit, így összességében max egy kicsivel lesz nagyobb a telepített progi.
Az új feature-öknek is kell hely a progivan, hogy arról is tudj visszajelezni.Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
Hadeska22
aktív tag
válasz ArsenalF #66495 üzenetére
és #66496
Ha nem bánjátok akkor egyszerre "letudlak" mindkettőtöketAmi azt illeti a Surface egy piszok jó masina, szó mi szó, amerikában élnék biztos , hogy megvenném. Sajnos a valóság az, hogy (még) Magyarországon élek, és hazánk "remek" felsőoktatásában tanulok.
A cél az lett volna, hogy a régi laptopom (ami eléggé döglődik) kiváltsam egy olyan eszközzel ami kompakt, sokáig bírja, és ha kedvem szottyan komplexebb dolgot is tudok vele művelni.Mivel a komplexebb dolog alatt a programozást és rajzolást értem, így ezeknek a kritériumoknak kellett volna megfelelni.Azaz, alapesetben a tabletet használom, aztán , ha kell akkor előveszem a dokkolót/USB-s billentyűzetet/Bluetooth Bill.t és programozok rajta, mert képes normálisan elfuttatni egy nyomorult Visual Studiot, meg egy Windows Phone emulátort. A sketchbookot mondjuk direkt nem hoztam most fel, mert nem egy hű de erőforrás igényes app.
az említett Toshiba 159.000 forint volt. A surface meg alsó hangon is 300.000-nél kezdődik.
És 159.000 ért IPS FullHD kijelzőt, 128GB SSD-t,digitalizáló tollat, Core i5-t, és 4GB RAM-ot kapok.Szerk. Az egyetlen magyarországi beszállító hétfőre ígért árajánlatot, mert ha minden igaz tudnak berendelni a fent említett modellből ..
[ Szerkesztve ]
B.C Rich...Jackson...Ibanez(?)
-
foxymaci
senior tag
válasz gyurkikrisz #66509 üzenetére
+1 én is így gondolom
_FoxY_ / Iphone 14 Pro / PS5 / iPad Pro 11 M2 / Watch Ultra /
-
fi:zi'k
nagyúr
Majd meglátjuk, elsőre a hidegrázás kerülgetett, mikor megláttam.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Hadeska22
aktív tag
Kérlek meséld el, hogy állítasz be 3 különböző nyelvet amik között egy gombnyomással tudok váltani.
pl. Magyar-Orosz-Finn (ugye erre van módom droidon)
illetve, hogy egyszerűen max 3 gombnyomás) tudjak váltani kedvemre QWERTY és QWERTZ billentyű kiosztás között.
De akár azt is kifejthetnéd miért jobb az, hogy külön rá kell böknöm a "&123"-ra ahhoz, hogy egy ötöst beírjak, minthogy pl. a 't'-betűn tartom 2 másodpercig az ujjam.
(ez az egy mondjuk szubjektív,de én speciel jobban szeretem, de a többire nagyon kíváncsi vagyok !)És ez még csak az alapbillentyűzet amiről beszélek.
Amúgy kétség kívül használható, de a jótól olyan messze van mint az alkalmazásbolt a megfelelőtől..
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Hadeska22 #66514 üzenetére
ömm... beállítások - billentyűzet, itt tudsz nyelveket hozzáadni, és a spacetől (vagy a smiley gombtól) balra tudsz váltogatni köztük. itt mondjuk egy angol-magyar beállítással megvan a qwertz-qwerty váltás is (bár nem teljes ékezetes, azt én sem bánnám, ha megdöntve bedobná azokat is jobbra, állítva nagyon zsúfolt lenne...meg mondjuk én prediktívvel használom, az a legtöbb esetben kiegészíti)
egy ötös beírásához azt is csinálhatod, hogy ráböksz az &123-ra, majd rajta tartva ráhúzod az ujjad az ötösre, és utána automatikusan visszavált, valamivel kényelmesebb.[ Szerkesztve ]
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
nagyúr
válasz #56474624 #66513 üzenetére
Még csak ismerkedek a telefonnal (640), így lehet nem lesz helytálló amit mondok:
- batár nagy,igénytelenfaék külső
- mérete ellenére nincs 5. sor a számoknak
- nincs a betűkön külön karakter gyorsabb eléréshez
- nincs magyar nyelven swipe
Hirtelen ennyi.(#66514) Hadeska22
Ahogy nézem a nyelvek között váltás semmivel sem bonyolultabb.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Hadeska22
aktív tag
válasz ZavaBalazs #66515 üzenetére
shame on me a idegennyelv dolgon átsiklottam rendesen , ezért elnézést is kérek gyurkikrisz kollégától. A Qwerty/z-s dolgot viszont csak így lehet megcsinálni ahogy leírtad. Ez számomra félmegoldás.
Az utolsó ahogy írtam meg tényleg szubjektív.Nekem spec a droidon való írás kézenfekvőbb. Mondom ezt úgy, hogy gépelni Blackberryn is szeretek (tanítás-OS 10).#66516
igen,ezt elég rendesen benéztem.
Amúgy gratulálok a 640-hez[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz fi:zi'k #66516 üzenetére
Magyar Word Flow (swype-szerű bevitel) lesz a W10-ben, a TP-ben már benne is van. Ez a videó szerintem hasznos lesz.
-
nagyúr
válasz Hadeska22 #66517 üzenetére
Köszi, bár lehet hamar repülni fog.
(#66518) asound
Ekkora batár gombokat mondjuk tényleg nem nehéz eltalálni, de mellé tettem a Mi3-at, szintén 5" és Swiftkey-jel 5 gombsor+szó javaslat+webes javaslat (pl www) alig nagyobb mint a 4 soros WP bill.(#66519) kolosanyi
Én nagyon ritkán használok swipe-ot, ellenben tényleg nincs benne.
Mondjuk ami most leginkább bosszant, hogy mehetek SIM-et vágatni/cseréltetni, mert micro-t fogad ez a szerencsétlen telefon.
Írjál te is Zolinak, mert rám tojik.[ Szerkesztve ]
-
-
foxymaci
senior tag
-
nagyúr
Nálam meg nem.
(#66523) Vodar
Ezt most miért is?
Ennyi erővel azt a hülyeséget is mondhatnád, hogy 4,5" alatt használj szmártvaccsot, mert mindegy.
Hihetetlen milyen okostónik vannak. Engedélyt ne kérjek tőled vásárlás előtt esetleg?!(#66529) kolosanyi
Te tényleg ráérsz.
Bezzeg Zoli.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fi:zi'k #66516 üzenetére
Nyáron a W10-zel jön magyar nyelvhez is a gesztusgépelés, bár meg kell mondjam, hogy a méretes billentyűzettel két kézzel elég gyorsan lehet írni így is, és szépen kiegészíti a szavakat ékezettel (a legtöbbet). Eleve jobb a magyar szókincse a WP billentyűzetnek, mint a swifkey, ahol hiába tud gesztusokkal írni az ember, ha minden második szót vissza kel törölni, mert a toldalékolás miatt nem találja el
Viszont a hosszan nyomós alternatív karakterek tényleg jók lennének, kár, hogy ezt nem nagyon akarják beletenni.
Az amúgy a te bajod, hogy még mindig mini-SIM-et használó telefonod van. Ideje belépni a 21. századba Különben ne a 640-et hasonlítsd azért egy Mi3-hoz, inkább a 735 vagy 830 lehet legalább az ellenfele.
Hadeska22: Ez pont tök könnyen megoldható, és elég sok nyelvet/billentyűzet-kiosztást hozzá lehet adni, szemben például a swiftkey megoldásával, ahol ha jól emlékszem, akkor maximum hármat lehet egyszerre. Ráadásul sokkal gyorsabban vált a kiosztások/nyelvek közt, mint a swiftkey vagy swype.
Vodar: Ez most komoly? Milyen évet írunk, 2009? Lehet egyáltalán még 4,5" alatti telefont kapni?
[ Szerkesztve ]
-
JamesFinn
senior tag
Sziasztok.
A feleségemnek vettem egy 532-es Lumiát. Jól látom, hogy a "normál" Microsoft kamerának nincs ikonja, csak az értesítési sávból indítható? A lumia kamerának van ikonja, simán indítható. (vagy ez minden exponálógomb nélküli lumián így működik? Nekm L625 van)
A másik, hogy a glance scereenhez nem tudom az időjárást beállítani. Van egy L620 is itthon, azzal megfelelő verziószámú ami az 532-őn van. Hr volt. -
Drag77
senior tag
Sms es contact backup sd-re http://m.windowscentral.com/microsoft-releases-contactsmessage-sd-card-backup
http://draginet.hu , MCSA, MCSE, UEWA, Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associa Microsoft Certified: Windows Server Hybrid Administrator Associatete,
-
galmat
aktív tag
Hali!
Dual SIM-es Lumia-n van lehetőség arra, hogy amikor hívnak, lássam, hogy melyik SIM kártyára érkezik a hívás? Mert jelenleg csak a hálózatot mutatja, de mivel mindkettő ugyanazon szolgálatónál van, nem vagyok kisegítve. Márpedig a munkával kapcsolatban kicsit máshogy köszönnék be, mint a személyes számomon.
A SIM kártyát sikerült elneveznem már, de hívásnál jó lenne látni, melyik az aktív SIM épp. -
lugosi
MODERÁTOR
válasz #16820480 #66531 üzenetére
"Eleve jobb a magyar szókincse a WP billentyűzetnek, mint a swifkey"
Ezt nyilván te se gondolod komolyan, vagy nem használtál swiftkey-t.
Ezt a hsz-t betudom valami lelkesedésnek, vagy a hajnal 4 órának.
Mondom ezt úgy, hogy alapvetően elégedett vagyok a wp billentyűzetével, de a swiftkey-jel még összehasonlítani is vicc. És nemcsak a gesztus-gépelésre gondolok, azt nem is használtam swiftkey-en. Egyszerűen olyan, mintha... de nem, hasonlatot se írok, a kettőt nem lehet összehasonlítani. -
törölt tag
válasz lugosi #66539 üzenetére
Egyrészt reggel 10-kor írtam azt, másrészt pedig használtam, mégpedig azért, mert a swype marha ronda, a gyári magyar billentyűzete a Google-nek pedig hulladék (sem ékezetek nincsenek, csak hosszú nyomásra, sem kiegészíteni nem tud szavakat). Kb fél évet szenvedtem vele, és nagyon nem szerettem. Ha nem használod a gesztusos írásmódot, akkor talán nem olyan feltűnő, de amikor mondjuk egy 10-15 betűből álló szót végighúzol rajta, feldob valami mást, aztán újra próba, és még mindig a közelében sem jár, akkor bepötyögni egyesével a betűket, és úgy sem adja fel, nos nekem elment a kedvem tőle. És persze hiába tanítom új szavakra, nem használja őket rendesen. A swype nagyságrendekkel jobb, több toldalékot tud.
-
félisten
válasz lugosi #66539 üzenetére
Elég régóta használok SwiftKeyt, meg is vettem anno, amíg fizetős volt, ezt a hozzaszolast is arról írom. A WP keyboard számomra kényelmesebb, három dolog miatt: nem kell várni, amíg felugrik, másrészt a toldalekolast jobban kezeli, harmadrészt érzésem szerint jobb a predikcioja. A SwiftKey fő előnye, hogy a magyar és angol szöveget lehet vegyiteni.
while (!sleep) sheep++;
-
Burt1793
veterán
Ehh.
A 930 7 mm-rel hosszabb és 4 mm-rel szélesebb, mint a 630, tökéletesen elfér a zsebemben, sose rakom táskába (jó, azért érződik, hogy zsebben van, de ez a tömege miatt van). Használni nagyon kellemesen lehet, amúgy meg mindenkinek ekkora telefonja van, nem hiszem, hogy eddig nem lehetett megszokni, hogy mindenki ekkorával telefonál.Billentyűzet: sajnos én nem szeretem ezt a prediktív bevitelt (lehet, hogy most majd kipróbálom). Úgy, hogy mindent be kell gépelnem és az ékezetes betűkre fél másodpercet kell várnom, nagyon lelassul a gépelés.
Androidon AnySoftKeyboardot használok, amivel ki lehet rakni egy plusz sorba az ékezetes betűket, tableten még azok fölé a számokat is (nem ilyen undorítóan hosszúak a karakterek, mint a wp-s billentyűzeten). -
lugosi
MODERÁTOR
válasz #16820480 #66540 üzenetére
Ez maszatolás. Te a szókincset írtad, most meg idekeversz minden mást. Hogy mi bajod a Google gyári billentyűzetével (?), ronda a swype (?) stb, nem is értem hogy jönnek ezek az alap felvetéshez.
A wp billentyűzetet mikor próbálgattam pl, és írtam valakinek hogy lumia amiről írok, és javítani akarta múmia-ra (mai napig ezt adja fel), az priceless volt
Emvy: A swiftkeyben millisec-re állítható hogy mekkora ideig tartó nyomásra adja fel az ékezetes betűket.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz lugosi #66545 üzenetére
> Emvy: A swiftkeyben millisec-re állítható hogy mekkora ideig tartó nyomásra adja fel az ékezetes betűket.
Nem erre gondoltam, hanem arra, hogy ha egy beviteli mezore kattintok, akkor idonkent sokat kell varni, amig elokaparja magat a billentyuzet (WP-hez kepest, SGN4 vs 1520).
while (!sleep) sheep++;
-
törölt tag
válasz lugosi #66545 üzenetére
A szókincsbe, illetve egészen pontosan a szótárkészletbe bele kell tartozzanak a toldalékok, igekötők, ragok stb. Ezeket elég vacakul kezeli a swiftkey. Próbáltam megszokni, próbáltam tanítani, de még hónapok múltán is alig volt valamivel hatékonyabb. Ráadásul az online frissített szótárkészlet miatt olanok is voltak benne (gondolom más userek szokásai alapján), hogy "meg fog" (megfog helyett), "el visz" (elvisz helyett) és hasonlók.
A másik két billentyűzetet csak azért kevertem ide, hogy miért nem azokat használtam swiftkey helyett.A lassúság egyébként nálam is volt, nem mindig, de elég gyakran. Még Oneplus-on is, pedig abban elég erős hardver van azért. Illetve nem csak a billentyűzet megjelenése, hanem a nyelvek közti váltás is időnként nagyon be tudott lassulni.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz #16820480 #66548 üzenetére
Példa a kitűnő szókincsre: Lumia
Mindezt egy Lumia telefonon. Azért ennek a poén-értékétől lehidalok
Egyébként a "meg fog" és a "megfog" is lehet helyes, környezettől függő. (Pl. "meg fog büntetni a rendőr, ha átmész a piroson", vagy "megfog egy csavarhúzót, és behajtja a csavart"). Ezeket nem fogja egy billentyűzet kitalálni helyetted.
[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest