- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
half333
őstag
válasz
tordaitibi #143145 üzenetére
Köszi, majd kipróbálom! Egyelőre az opera szuperál! Chromnál volt hiba eddig csak.
-
half333
őstag
válasz
tordaitibi #143139 üzenetére
Igazibol semmit nem állitottam. Azt hol kell?
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #143056 üzenetére
Le lett írva, linkelve itt a napokban többször, hogy hardverazonosító alapján generálódik a digitális licenc, ami a Microsoft aktiválószerverén van eltárolva és aktív internetkapcsolatnál az ott lévő információ alapján történik meg az adott PC-nél a digitális licenchez tartozó Windows 10-kiadás automatikus aktiválása. A BIOS-ban csak és kizárólag Windowszal előtelepített PC-knél van a termékkulcs, de az (BIOS OEM Key) más mint a digitális licenc. Az meg ugye nemrég egy másik válaszban már le lett írva, hogy azokkal az
smlgr
parancsokkal nem az adott PC-hez tartozó digitális licencet lehet törölni a Microsoft aktiválószerveréről, hanem csak a telepített Windows 10-et deaktiválni.
Ahogyan az is, hogy digitális licenc lehet helyi fióknál is és a hardvermódosítás utáni újraaktiválás is megoldható helyi fióknál, a Microsoft-fiókhoz kapcsolás és az úgy történő újraaktiválás csak 1 opció a több közül. -
válasz
tordaitibi #143056 üzenetére
Ha felhasznált kulcs a fiókódhoz van kötve, akkor az azzal aktivált gép látszani fog a fiókodban, akkor is ha offline fiókkal telepítetted.
A kulcsodat és a jelenleg hozzá tartozó (utolsó, amin használtad) hw azonosítóját az MS tárolja.
Ha biztosra akarsz menni és nem szeretnéd, hogy az általad megvásárolt win-t az eladott régi alaplapod új tulaja használja, akkor eladás elött aktíváld vele az új gépeden a win-t, így leválasztod a kulcsodat az előző lap hw kódjáról. -
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #143019 üzenetére
Ha hosszabb a várokozási idő, vagy futtatva van a hibaelhárító, akkor márpedig újra be fog aktiválódni a Windows 10 digitális licenccel, az említett parancsokkal max. a rendszer lett átmenetileg deaktiválva és abból a termékkulcs eltávolítva nem pedig a digitális licenc lett eltávolítva az eszközről (PC), mint már le lett írva az előző válaszban világosan és a linkelt példa is szemlélteti.
(#143026) Doner:
Akár az is, ha az új tulaj szintén ugyanolyan Windows 10-kiadást telepít és az automatikusan aktiválódik digitális licenccel. Viszont nemrég az egyik előző válaszban már linkelve lett hogyan oldható meg hardvermódosítás után az újraaktiválás, ahol a Microsoft-fiók mellett a telefonos automata / ügyfélszolgálat is opció, + van hogy elég csak újra megadni az eredeti (nem az általános) termékkulcsot (példa). De amúgy ezek nem olyan régen már el lettek magyarázva többek között pl. ebben, ebben, ebben és ebben a válaszban is, ezért sem világos miért kell most újra. -
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #143031 üzenetére
"Nem így az ésszerű?"
Nem. Nem így ésszerű. Ez XP-w7 korszakban volt ésszerű. Akkoriban még a vásárlónál levő hologramos matrica, vagy cetlire felírt szám 'hordozta' a licenszet. Vagy a hdd-n eltárolt szám. De ez lekophatott, cetlit elhagyhatta költözéskor vagy ellophatták a számot még a boltban, hdd tönkremehetett. Változtatni kellett. Nem maradhatott a kulcs a vásárló kezelésében. Azóta az MS szerverei azonosítják a tulajdonost és a gépet is. Nem vész el semmi másik városba költözéskor, és nincs ami lekophasson... Ez így jogilag is jobb, kényelmesebb is... -
coco2
őstag
válasz
tordaitibi #143028 üzenetére
Lehet, hogy a kulcs letakarítás után másik gépen aktiváltad ugyan azt a kulcsot, az MS automatán frissítette a listát. Én nem tudom, hogyan működik annak a site-nak a nyilvántartása, csak rámutattam, alkalmasint ott is meg lehet nézni azt ellenőrizni, hogy az MS ugyan azt hiszi-e, mint ami van, és ha "digitális szemét" maradt volna hátra, akkor azt törölni lehet.
Szóval használsz egy 3. kulcsot, amire nincs ott az eszköz. Biztos ugyan annak a live ID-nak a birtokában van a 3. kulcs?
Sosem jegyeztél be live ID-t egy gépen, ami mégis ott van a listában, pedig azon lokal user van. A lokal user alatt viszont aktiválva van a windows egy kulccsal, ami egykoron a live ID-hoz tartozott, és már nincsen jelen másik gépen? Mert ha igen, az MS automatán nyomon követhetett.
A fentiek csak tippek, nem tudom biztosan, tényleg arról van-e szó.
>Nem is olyan egyszerű ez a liszensz átvivés ezekszerint, eddig szimplán szerncsém volt hogy nem buktam egy kulcsot se...?
Bizony még az sem lehetetlen -
coco2
őstag
válasz
tordaitibi #143019 üzenetére
A fentebb linkelt blogokat kotorászva azt találtam leírva, hogy nem lehet. Van egy data store a microsoft saját birtokában, ami jegyzi a hardver azonosítókat, és az azon aktivált kulcsot. Még ha a helyi gépen minden adatot letörölsz is, a következő win install megkérdezi az ms-t a hardver azonosítókról, és automatán visszarakja a kulcsot.
A te eseted annyival másabb, hogy újra használtad az adott retail kulcsot, és egy retail kulcs egy időben csak egy gépen használható. A magam részéről még nem kerültem abba a cipőbe, de az ms website-ján kotorászva találtam egy ilyet:
[kép] (link jpeg 90 kb)
Alkalmasint nézd majd meg te is (a bejelentkezéshez a win10-en használt live id-d fog kelleni, és a bejelentkezés két lépcsős, a képen az id-kat és a gép nevet cenzúráztam), hogy neked mit mutat, és talán ott el tudsz távolítani régebbi gépet. -
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #143010 üzenetére
Az
slmgr /upk
ésslmgr /cpky
parancsokkal max. a már telepített Windows 10-et lehet deaktiválni átmenetileg és abból eltávolítani a termékkulcsot, de az eszközről leválasztani a digitális licencet nem, aktív internetkapcsolat mellett egy újraindítás után simán beaktiválódhat újra a rendszer digitális licenccel, amit az előzőleg már linkelt példa világosan szemléltet. -
coco2
őstag
válasz
tordaitibi #142999 üzenetére
Oké, túlbonyolítottam, mea culpa.
Szóval. Van egy kukucs11@outlook.hu ms acc-om hozzá kötött win10 pro kulccsal. Gyártani szeretnék másik kettőt ( kukucs12@outlook.hu és kukucs13@outlook.hu ) másik 2 pro kulcsokkal (a kulcsok retail kulcsok, nem oem-ek). Meg tudok olyat tenni website-on tényleges win10 telepítési folyamat nélkül?
Azokat a felhasználókat később használnám fel win 10 telepítési folyamatokban, és azt szeretném, hogy amikor később azokat a loginokat adom meg egy telepítési folyamatban, a hozzájuk tartozó kulcsok automatikusan aktiváljanak win10 pro-t azokon a gépeken.
Okés, amit akarok, vagy elnéztem valamit?
Még két dolog:
1. Egykoron megkaptam a linket, hogyan ellenőrizhetem egy kulcsról, kiféle, miféle, de most nem találom. Volt erre valami letölthető program.
2. Aktiválva van egy laptopon win 10 pro adott felhasználóval (retail kulcs, nem oem). Laptop hardverben szerintem fel van jegyezve. Hogyan tudom törölni belőle, ha eladom a laptopot?
Köszönöm
-
Forgo74
tag
válasz
tordaitibi #142900 üzenetére
Értem, köszönöm.
A hardver hibát nem tudom sajnos magamtól megerősíteni, ezért gondoltam arra, hogy megpróbálom valamilyen módon a szoftver részt kizárni. Hátha tényleg le !ehet tiltani és nem kell cseréltetni a kamerát. -
piadex2
senior tag
válasz
tordaitibi #142827 üzenetére
Az első képernyőfotón nálam nincs alvás (az alsó, kiszürkített listára gondolok), ezt én is néztem…
A második képernyőfotóról nem tudok nyilatkozni, mert visszaadtam a gépet már a tulajnak.
A tulaj így is örülhet, mert neki már a telepítéssel is gondja volt, és ha most ki is kapcsolja, nagyon gyorsan bebootol.
Ettől független egyszerűen lehetetlen, hogy ilyen helyzet legyen… -
piadex2
senior tag
válasz
tordaitibi #142817 üzenetére
biost megnéztem, és az összes up date fenn van. Nem értem mi a baj. Tavaly szeptemberben a telepítés után azonnal volt sleep is…
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #142796 üzenetére
Sanszos, hogy a catalogból szedte le.
-
Bounti
aktív tag
válasz
tordaitibi #142786 üzenetére
És mi volt ez a driver?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tordaitibi #142786 üzenetére
<3
-
válasz
tordaitibi #142783 üzenetére
Ezeket az első Adrenalin támogatta csak. Szerintem keress rá, és tiltsd le a frissítést. Két éve eladtam az FM2-es gépem, de akkor ez volt a helyzet.
Esetleg próbálkozz az AMD driver letöltő programjával, de szerintem nem sok siker lesz. -
válasz
tordaitibi #142748 üzenetére
https://www.nirsoft.net/utils/network_password_recovery.html
Ezt próbáld meg esetleg. Win10 alatt is megy, rendszergazdai jog kell neki futtatáshoz. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #142711 üzenetére
Nu, megnéztem MS acc nélkül (ahol használva van itt, ott MS acc van).
Mivel így nincs Hello, valóban nincs toggle.
Viszont HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\PasswordLess\Device alatt egy DevicePasswordLessBuildVersion = 0 és restart után ott pipa.Plusz pont az MS accountnak
-
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #142712 üzenetére
Kis jegyzetcetlit javaslok rajta a jelszóval. Ezt ragaszd a monitor szélére.. Csak az egyszerűség kedvéért..
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #142711 üzenetére
Ez nem a Hello kikapcsolása, hanem a Hello kötelezőségének (require) a kikapcsolása.
Logikus, mivel az autologin nem Hello típusú belépés.A Hello attól még be lehet kapcsolva, pl. PIN-nel, így jelszó helyett lehet PIN-t használni feloldáshoz (lock vagy Chrome password oldalon, stb.) autologin mellett.
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #142708 üzenetére
Ott felesleges lenne, mert ha tele a net komplett útmutatókkal és videókkal, amik világosan szemléltetik hogyan lehet beállítani és akkor értelemszerűen a cikk íróinak is sikerült, meg itt a topikban is sokaknak, valamint én is kipróbáltam többször már csak tesztelési céllal is többek között az aktuális 21H2 verziónál is helyi fióknál és Microsoft-fióknál egyaránt, akkor általánosan nyilván nem igazán helytálló azon kijelentés, hogy csak és kizárólag az Autologon programmal lehet megoldani. A felhasználó nem tudta beállítani a szokásos módon ellenben az Autologon programmal sikerült, a nála telepített Windows 10-nél valami miatt nem működtek a standard módszerek, stb. meg ugye megint más eset és nem feltétlen keverendő általánosítva az előbbivel.
Egyébként ha helyi (offline) fiókkal történt a telepítés, akkor akár már ott beállítható lett volna, ha annyira az automatikus bejelentkezés a cél és hogy ne kelljen jelszót / PIN-kódot / egyebet megadni.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #142708 üzenetére
Pedig működik. Telepítés után Settings > Accounts > Sign-in options. Require Windows Hello sign-in for Microsoft accounts OFF, netplwiz ééés ott a checkbox
Registry nincs a történetben.
De a külső segítséggel sincs gond, ha nem találod a csúszkát. -
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #142706 üzenetére
Igen, ha nem tudja a felhasználó megfelelően beállítani a szokásos módszerekkel - amik nyilván működnek helyi- és Microsoft-fióknál egyaránt, ki lettek próbálva többször is, vagyis nyilván nem arról van szó hogy nem lehet beállítani - , akkor másik opcióként adott az Autologon program használatának lehetősége.
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #142703 üzenetére
Lásd egy másik válaszaban leírtakat, már többször el lett magyarázva itt mik a lehetőségek.
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #142528 üzenetére
Igen, jobb későn, mint soha.
Ugyanazt csinálja amúgy mindegyik említett egyéb letöltési forrás, a Microsoft szervereire mutató letöltési linkeket generálnak, ezért teljesen oké, "tiszta" ISO-t lehet azoknál is letölteni. Max. annyi kis negatívum van, hogy ezeknél a nagy méretű standard ISO-fájl tölthető csak le, ami a 4+ GB-osinstall.wim
fájl mérete miatt nem másolható FAT32 fájlrendszerű - ha az adott PC UEFI-s telepítésnél csak azt támogatja - pendrive-ra, ellenben az MCT-vel kreált kisebb méretű ESD ISO-ban azinstall.esd
fájl mérete eleve kisebb 4 GB-nál. De az előbbi sem akkora gond, mivel egyrészt darabolható azinstall.wim
fájl kisebb méretűinstall.swm
fájlokra, másrészt a Rufus UEFI-NTFS megoldása a 3.17-es verziótól már Secure Boot kompatibilis.HBCD PE WinPE 10 alapon.
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #142516 üzenetére
Az itteni téma összefoglalóban eleve le van írva, hogy a Microsoft szoftverletöltő oldalán az MCT és direkt letöltés mellett alternatív lehetőségként adott a TechBench és az MWOIDT, az utóbbiaknál régebbi verziójú Windows 10 ISO-fájl is letölthető, ellenben a Microsoft konzumer weboldaláról mindig csak az aktuális verzió (jelenleg 21H2), ami nem újdonság... Ahogyan az sem újdonság majd 3 éve, hogy pl. a Rufus is képes letölteni a 3.5-ös verziótól kezdve a Windows 8.1, 10 és immáron már a Windows 11 ISO-fájlokat is, nem meglepő módon erről is volt már szó itt többször (példa).
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #142523 üzenetére
Rufus-ra nem is gondoltam, mert nem szoktam használni. Most látom githubon a béta már a Win11 követelményeket is ki tudja kerülni. Ügyes.
-
válasz
tordaitibi #142521 üzenetére
Tárgytalan, a sok idióta félrebeszélő Microsoft halandzsa után a Rufus pillanatok alatt leszedte. Közvetlenül a Microsofttól, nem virágboltból. Nem is tudtam eddig hogy van benne ilyen kereső-letöltő funkció, választható nyelv, 32bit-64bit, szuper. hatalmas piros pont a szoftvernek.
Bocsánat, igazad van, elírtam, 1607. De már meg is van.
-
törölt tag
válasz
Olyan nincs. 1607 vagy 1809 kell? Utóbbi még éppen fent van techbench linken, válaszd ki a típust, nyelvet... Régebbiek virágbolt vagy ilyesmi helyeken. (ez angol, utólag kell nyelvi csomagosítani)
-
Doky586
félisten
válasz
21H2-t használj !
A 1609 ugyanúgy nem támogatott mint az XP.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #142480 üzenetére
Nem akarnak != nem képesek.
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #142480 üzenetére
Viszont Windows & Linux dual boot esetén ez nem világos miért kérdés, amikor eleve köztudott, hogy a Windows Boot Loader/Manager alapesetben Windows rendszerek indítóbejegyzését tartalmazza, azokat képes kezelni és indítani, ellenben egyéb OS-t nem feltétlen, Windows & Linux dual boot esetén is nem véletlenül javasolják, hogy először a Windows legyen telepítve és utána a Linux, ahol az utóbbi GUB-ja tudja kezelni a Windows indítóbejegyzését is, ellenben a WBM a Linuxot alapesetben nem, de megoldható a hozzáadás ha nagyon muszáj (példa).
+ Ha már UEFI-s telepítés, akkor ott ugye az EFI-rendszerpartíció (ESP) a lényeg, oda létrehozza az adott OS a saját mappáját, indítóbejegyzését, ami utána az UEFI boot menüben meg is jelenik és lehet választani egyik vagy másik OS indítása közül, azaz nyilván nem feltétlen kell külön közös bootloader ahhoz hogy bootolni lehessen az adott OS-t. -
margithid
veterán
válasz
tordaitibi #142451 üzenetére
És a winrar? Vagy az mág nagyon old school?
-
Kbali
nagyúr
válasz
tordaitibi #142436 üzenetére
ezt sajna blokkolják, nem tudom megnézni
-
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #142436 üzenetére
Ez velem is megtörtént! 10eft alatt nem kötelesek értesítést küldeni és utána átadják egy behajtó cégnek aki előveszi a számológépet és megszorozza 3-4-el és elküldi...... fenyegető levélben!
-
Kbali
nagyúr
válasz
tordaitibi #142432 üzenetére
Ha voltak éves elszámolások és ott nem mutattak ki tartozást, akkor mire fel kértek korábbit?
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #142432 üzenetére
Úgy látom jó döntés volt anno csekkteleníteni mindent. Nincs csekk, nincs mit elrakni :)
-
margithid
veterán
válasz
tordaitibi #142426 üzenetére
Mega mivel jobb, biztonságosabb mint mondjuk box.com?
Amúgy icsek emaileket én azonnal törlöm, úgyis ott vannak a bankszálán az utalások -
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #142423 üzenetére
A google-fiókjából kikérik a chrome-al megjegyeztetett mega-jelszót (Edge esetén a MS-hez mennek), aztán már a Megára az ő nevében lépnek be és hozzáférnek a txt-be lementett jelszóhoz amivel mennek a 3.szolgáltatóhoz a 7z fileért...
-
válasz
tordaitibi #142349 üzenetére
-
válasz
tordaitibi #142349 üzenetére
Bocs a W11 topikba akartam írni csak félrenyomtam.
Talán itt is tudja valaki a választ. -
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #142328 üzenetére
A kérdezőnek (hitvanyalak) azzal volt gondja hogy néhány telepített program nyelve nem követte a win nyelvváltását. Illetve a bejelentkező képernyő sem, de ez meg lett válaszolva a #142326-ban.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #142328 üzenetére
Én mindig en-US-ról váltok, ott ezek szerint jobb a helyzet.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #142325 üzenetére
1) a "gyárilag" hun wim-ben pontosan az a hun nyelvi csomag van amit utólag is le lehet tölteni;
2) én is utólag szoktam nyelvet váltani ahol muszáj, figyelembe véve az alábbiakat:
- 1-2 restart kell neki, mert sok dolog nem váltott át elsőre (appok)
- a welcome screen nyelve külön váltást igényel (Control Panel / Region / Administrative fül / Welcome screen and new user accounts), ez logikus, hiszen a felhasználókk 1 rendszert használhatnak 2 vagy több különböző nyelven
- azon stringek, amik telepítéskor "generálódnak", de simán átnevezhetőek, azok nem fognak nyelvváltáskor változni (pl. Speakers mint hangszóró). Ez lehet kényelmetlen 1-2 szituban, de átnevezhetőek.
Szóval valóban nem 100%, inkább 98% lesz. -
stvnppp
senior tag
válasz
tordaitibi #142309 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
-
t72killer
titán
válasz
tordaitibi #142301 üzenetére
Ránézek este
. Esetleg kipróbálom mi nem műkszik, ha blokkolom.
-
sisi22
aktív tag
válasz
tordaitibi #142278 üzenetére
Kimaradt. A klasszikus tortenet a ".. tegye be a 3. lemezt - Hova? Mar a masodik is alig ment be..."
Amugy a FreeDos a usb tamogatasa miatt maradt eletkepes.
-
sisi22
aktív tag
válasz
tordaitibi #142270 üzenetére
Na jo, latom, a humorerzek az kimaradt...
Ugorgyunk. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #142220 üzenetére
Van i5-ös itt, nem fogja meg.
-
válasz
tordaitibi #142154 üzenetére
Szerintem itt nem irt ilyet senki. Pont azt mondjuk, h jobb egy aktiválatlan win, mint egy illegális. Egy-két korlát van, ahogy írtad te is.,
-
Tappancs2001
senior tag
válasz
tordaitibi #141951 üzenetére
Szia! Köszi a segítséget neked is. A régi alaplap Asus h87 m-e, az új pedig Asus prime h570 m plus. A már klónozott op. rendszert tartalmazó 500 GB-os samsung 980 pro ssd-n utólag is összevonhatom a 346 GB-os "parlagon heverő partíciót a 118 gb-os 4-k partícióval? Előre is köszönöm a segítséget
-
zetecR
addikt
válasz
tordaitibi #141681 üzenetére
Szétnéztem, nem találtam semmit; viszont beugrott, hogy magyar Win lett telepítve, de majd megbolondultam tőle és feltettem az angol nyelvi pakkot.
Lehet, hogy az kavart össze valamit.
Úgyhogy újra raktam angol Win + magyar billentyűvel és most már jó. -
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #141827 üzenetére
Szia! Tedd fel a CoreTemp
Ennek nem kell semmi felrakod és berakja magát a tálcára induláskor(ha?) beállítod. Magok szerint mutatja a hőmérsékletet.
Lekéstem.......... -
S-IW
tag
válasz
tordaitibi #141824 üzenetére
https://www.alcpu.com/CoreTemp/ esetleg?
-
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi #141827 üzenetére
Nem látom értelmét akkor a portable programoknak, ha azokat mindig futtatni akarod, ha ennyire prioritást élvez egy program, hogy mindig futnia kell akkor semmilyen hátránya nincs annak, ha telepíted.
Amúgy a RealTemp-et érdemes elfelejteni, 2014 óta egy kapavágást nem tettek rajta, halott projekt. Ez azért is fontos, mert pl. 2014-ben még nem hogy Windows 11 de még Windows 10 sem volt, tehát fel sem készíthették ezekre az oprendszerekre.
Helyette, ott a HWiNFO ami nálam nem kér UAC-ot hanem szépen indul a rendszerrel és teszi is ki magát a tálcára - én a CPU és a RAM kihasználtságot monitorozom csak - -
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi #141824 üzenetére
Feladatütemezőben csinálj hozzá feladatot, arra tedd, hogy "bejelentkezéskor" induljon és a jogosultságoknál kell még megadni neki magasabb prioritást.
Nem írtad, mi ez a program de én már egy ideje a HWiNFO nevű progit használom és nagyon szépen működik, semmilyen UAC gond nincs.
-
Ablakos
őstag
válasz
tordaitibi #141791 üzenetére
Ezek nem partíciók. Önálló lemezek, raid kötetek.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
tordaitibi #141745 üzenetére
Értem, tehát mielőtt még beleraknám az SSD-t a régi gépből az új Win11-es gépbe, akkor előtte kapcsoljam ki Fast Boot-ot a BIOS-ban...? De ez meg a célgép Win 11 telepítésére nem lesz semmilyen negatív hatással? Merthogy alapból így van bekapcsolva a Fast Boot, így is telepítettem rá a Win 11-et. ???
-
Doner
aktív tag
válasz
tordaitibi #141746 üzenetére
Bocsi, gyakorlatilag ugyanazt megfogalmaztad amit én megelozve engem.
-
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #141736 üzenetére
Hááát próbáltál már olyan cellát feltölteni amiben 2.9V maradt??
Nos én igen! A 12V-os autóakkumulátor töltőnek 6A(kijelző amilyen pontos) mellet 2 óra volt feltornászni 3,8V-ra! Az akutöltő is felmelegedett rendesen, míg az aku hideg volt!! Onnantól már bekapcsolt a töltésvezérlő! Ugyanis töltésvezérlő típusa válogatja de 3,5V alatti akunál nem is kapcsol be! Ugyanis a normál töltőknek nincs akkora teljesítményük ami képes lenne feltölteni! Mert ugye neked sem tetszene ha a telefonod 24óra alatt töltene fel egy lemerülés után és addigra be is "szagosodna" a töltőd a konnektorban?Tehát az az egész grafikon egy elméleti "valami"! A fiam telefonokat javít és naponta belefut ezekbe a problémákba! Néha elég egy "buta" töltő és vissza lehet hozni. De a mostani "sorszámos" akkumulátoroknál van belső ciklus számláló is. Vagyis x idő után akkor is hibára dobja ha még "látszatra" használható. Mert ilyenkor az egyik pillanatról a másikra előjel nélkül nincs tovább! Tehát DE igen a töltésvezérlőre kell bízni a feladatot mert akkor nyerjük ki az akkumulátorból az életciklusa szerinti legtöbb bevitt energiát! Ami még fontos nincs két cégnek egyforma töltésvezérlője mert mindegyik a készülékhez van paraméterezve.
141737 Doner
Az én acer laposom 2015-ös az utóbbi időben ritkán használom az igaz ! Viszont soha nem állogattam az aksi töltést! A bátyámnak 2013-as a szintén acer laposa. Ő kizárólag aksiról használja csak jelzéskor megy töltőről! Mindkettőben eredeti aksi! Az övében pentiun az enyémben i5 soha semmilyen gond nem volt. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
tordaitibi #141739 üzenetére
Természetesen nálam csak arról lenne szó, hogy az SSD-t mint adathordozó lemezt rakom bele, a rendszer nyilván nem erről, hanem a Win 11-es gép "saját" rendszer SSD-jéről boot-olna az új gépben. Ezt a félrenemérthetőség kedvéért hozzá teszem akkor.
-
sisi22
aktív tag
válasz
tordaitibi #141514 üzenetére
Virtualizáció előtt nem árt ellenőrizni hogy alkalmas-e natÍvan virtualizálni
Ezt hogyan kell?előfordul hogy bios szinten engedélyezni kell mert tiltás az alapértelmezett. Ez gép és bios függő.
BIOS-ban mit kell keresni? Eddig nem talaltam erre utalo szoveget.
-
UnSkilleD
senior tag
-
Moleman
addikt
válasz
tordaitibi #141695 üzenetére
Én is ugyanígy jártam az Edifier X3-mal.
#141698 Geth
Köszi az infót, akkor így már tudom, hogy más BT fülessel sem érdemes próbálkozni.Kicsit azért botrányos, hogy egy minőséginek hazudott fülhallgatónak elviselhetetlen hangja van telefonálás/teams közben, annyira recseg.
-
flatline#2
tag
válasz
tordaitibi #141695 üzenetére
Ez annyit tesz, hogy ezt ezzel a fülessel nem is tudom megoldani?
-
sisi22
aktív tag
válasz
tordaitibi #141655 üzenetére
tetű net
Az lehetett a legnagyobb gond. -
lck
senior tag
válasz
tordaitibi #141655 üzenetére
Arch-ot kell használni. ( tudom a te gépeden az ubuntu megy csak
, de akkor másik gép kell ) -
sisi22
aktív tag
válasz
tordaitibi #141514 üzenetére
Ket napi szenvedes utan teljesen negativ.
Azt irja, ez az app nem futtathato, a hibaelharito csak akkor tud segiteni, ha mar elindult es kepernyo felbontasi vagy szin problemak vannak.A virtualizacioval most nem lesz ido foglalkozni, keresek valami regi gepet, amin van - vagy telepitheto - xp.
Koszonom mindenkinek a valaszokat.
-
Moleman
addikt
válasz
tordaitibi #141610 üzenetére
Hibernálás nincs, a swap is csak 16 MB, a gép ugyanaz, viszont m.2 SATA-ról NVMe-re váltok.
-
Silverboy
aktív tag
válasz
tordaitibi #141610 üzenetére
swap-ot? What kind of swap in windows?
Átmeneti ram tárat, vagy hibernációs/fastboot tárját? Esetleg a rendszermentések tárját? Árnyékmentések? -
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #141590 üzenetére
Mivel már bőven ki lett vesézve a téma itt, ezért amúgy is el lesz.
A leírtak alapján nyilván nem államtitkok vannak azon a HDD-n és nem hárombetűs vagy egyéb hatósági szerv fogja vizslatni a tartalmát, hogy BitLocker, VeraCrypt vagy más hasonló ne legyen bőven elég.(#141591) Doky586:
Ja hogy párhuzamosan egy másik topikban is meg lett járatva ugyanez a téma, az szép. Mást is zavarna, ahol alternatív módszerként a zárható asztalfiók jó ötlet lehetne, de korábban már írta, hogy az nem opció, azért kell a titkosítás. -
sisi22
aktív tag
válasz
tordaitibi #141577 üzenetére
Pl. a Mozilla Firefox is az es az egyik legbiztonsagosabb bongeszo.
Biztosan pontosan ezert lopjak ki sorozatban az abban tarolt jelszavakat es okoznak karokat azoknak, akik vakon megbiznak benne, ugye?
Anno az egyik cegemnel volt egy rendszer, amire azt mondtak, hogy tokeletesen biztonsagos, jelszo nelkul soha semmit. A rencergizda valahogy elerte, hogy kizarta sajat magat is, allt a ceg, swceg kozolte, hogy nincs ra megoldas, csak ha kikuldik neki a komplett servert, talan...
Rencergizda besetalt az egyetemre a hdd-vel, mas rendszeren valahogy elertek valamit, majd sikerult valahogy a jogosultsagokat nullazni es ket nap mulva ujra ott volt a cegnel a tokeletesen helyreallitott rendszer annyi kulonbseggel, hogy a mesterjelszavakat attol kezdve a pancelszekrenybe is elzarva tartottak.
Akkor megtanultam, hogyha van hozzaferes, akkor barmit meg lehet csinalni. A mai "botnetes" es AI-nak csufolt turing machine-s megoldasoknal pedig foleg a visszaelesre valo hasznalatot latom, es a hozzad hasonlok utolso szava mindig az, hogy "nincs 100% biztonsag".Amig egy ceg se vallal 100% garanciat a szoftvereiert, addig ne mondja senki, hogy az biztonsagos.
-
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #141577 üzenetére
Hagyd! Nagyjából a legalsó szint hiányzik! Mi az, hogy fizikailag hozzáfér?? Ha valaki az én HDD-hez hozzányúl és használja na akkor az én zsebemben már kinyílt a bicska! De ha ezt sem tudja megoldani akkor? Pedig egy szekrény esetleg egy 3eft-os fém pénzes láda alapból megoldja. Tehát feleslegesen beszéltek bármiről!
-
sisi22
aktív tag
válasz
tordaitibi #141567 üzenetére
Nezzuk lepesrol lepesre.
A kerdesem az egesz merevlemezre vonatkozott, hogy ne lehessen hozzaferni a tartalmahoz.
Erre volt ket javaslat, az egyik egy linuxos megoldas, a masik a vercrypt, ami tobb oprendszeren mukodik. Az elobbirol meg nem tudok semmit, az utobbinal a wikin olvashato, hogy nyilt forraskodu, ha valaki fizikailag hozzafer a lemezhez, csak ido kerdese, hogy kikodolja.A valaszok szerint csak particionkent lehet kodolni a lemezt a linux vagy win hasznalata alapjan, vagyis egyik se hasznalhato a teljes lemez kodolasara.
Mas javaslatok mar mind csak adott fajlok becsomagolasara es kodolasara vonatkoztak, ezeknel is fizikai hozzaferesnel csak ido kerdese a kikodolas.
Ezek alapjan nem volt olyan javaslat, ami a particiok, illetve kulonbozo operacios rendszerek felett mukodne, igy az eredeti kerdesemre eddig nincs valasz.
-
Silverboy
aktív tag
válasz
tordaitibi #141553 üzenetére
[link] Kalkulátorban benne van, sőt win xp előtt is szerintem benne volt, illetve naptár alkalmazás használata.
-
sisi22
aktív tag
válasz
tordaitibi #141556 üzenetére
Ha nem gond megkérdezném, mi az amit ennyire titkolnod kell?
"Csak" szemelyes adatok es informaciok, amiket nem akarok, hogy mas tudomasara jusson. Eddig egy kulon kis merevlemezen taroltam, de rajottem, hogy egy ismerosom masodik lemezkent egyszer hasznalta, mert atmeneti tarolora volt szuksege, az ilyesmit akarom elkerulni, ha mar egyszer fizikailag nem tudom elzarni.
Tessék...? Mi van?
Ezt az ismerősöd fejtse már ki egy kicsit bővebben.Azt mondta, ha linuxot telepitek, a telepiteskor van egy opcios lehetoseg, hogy titkosithatom a merevlemezt, es csak a jelszavammal belepve van feloldva a titkositas es csak addig, amig ki nem lepek.
-
Silverboy
aktív tag
válasz
tordaitibi #141548 üzenetére
Van pár berhelt cucc pl.: StayOnTop
De használd külön munkaterületen (La' linux) vagy alt+tab or win+tab. Bár nehéz elképzelni minek kell onthetop valaminek. -
Lasersailing
senior tag
válasz
tordaitibi #141455 üzenetére
BIOS-ban nem találok semmi erre utaló opciót.
Ill. biztos, hogy nem én állítottam be így, a +8GB-ot viszont én tettem be, nem nyúlt senki a BIOS-hoz sem akkor, sem azóta. Viszont azóta telepítettem a WIN10-et fel a gépre, előtte win7 volt. (tiszta telepítés)
-
mrbego
aktív tag
válasz
tordaitibi #141110 üzenetére
Edge-ben én a kezdő oldalnak beállítottam a Google.hu -t. Így nem tölti be a saját reklámjait, és rögtön kereshetek is megnyitás után.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #141110 üzenetére
Edge csak backup böngészőnek van, egy darab hírfolyam sem jelenik meg induláskor. A kezdőlapon a jobb felső sarokban a Page Settings gombot próbáltad?
-
andaman
tag
válasz
tordaitibi #140922 üzenetére
Töröltem, nem ide szántam...
-
pinnacle
nagyúr
válasz
tordaitibi #140922 üzenetére
Köszi! Akkor valószínüleg az lesz a gond, hogy Open-Shell-Menu-t használok, illetve a régi tálca megjelenítést. Kiterjesztett asztalokon nincs lehetőség Eszköztár-Új eszköztár hozzáadására. Ezért ott csak ez látszódik.
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #140575 üzenetére
Lásd sokadjára egy másik válaszban leírtakat, hogyan lehet megnézni mi és mennyit foglal a C-n és szükség esetén lemezterületet felszabadítani, + nemrég újra el lett magyarázva hogyan kell használni a lemezkarbantartót. Ahol ha 1909
—►
21H? upgrade történt, akkor lennie kell a C-n Windows.old mappának, amit ugye lehet törölni a lemezkarbantartóval és a Tárterületsegéddel is lemezterületet felszabadítva ezzel, de 10 nap eltelte után amúgy is törlődik.
A C-n a Windows.old mappa reális "teljes" inplace upgrade után, meg ha 3rd party driverek lettek telepítve, akkor a Drivers (vagy újabban már más helyen) mappa is, de a többi fura, pont ezért nem ártott volna erről valami screenshot. -
Szirtimorc
senior tag
válasz
tordaitibi #140422 üzenetére
Ritka az a gép, ami 600W fölött igényel. Komoly proci 150W, Vga 200W, egyebek még 100W.
A tápok hatásfoka kis terhelésen nem túl jó, ezért a túlságos fölé méretezés dupla kiadás. -
válasz
tordaitibi #140422 üzenetére
Én néha azért játszok is. Az új Rivatuner viszont ír érdekes dolgokat.
A VGA 100-130W körül ment most egy hót régi játékban. A CPU érdekesmód ugyanakkor 10-30W között. Ha a szünetmentes után megyek ami az ilyen jellegű terhelésre kb. 28% ír, akkor az most kb. 190W az egész gépre nézve, de ettől komolyabb játékaim is vannak, és azok tuti többet terhelnek.
Lehet elég a 625W is, de úgy vagyok vele, nagy tápot lehet alacsonyabban terhelni, kis tápot nem lehet magasan terhelni.
-
válasz
tordaitibi #140336 üzenetére
" Ez a bios dump lett feltoltve az uj flash eprom ic-be es ez beteve a gepbe."
Azt mondom, hogy ezután kapcsold ki az USB-t, és hasonlítsd össze a tartalmat a korábban feltöltöttel. Így meg kell legyen hol tárolja az USB beállítást aztán ezt megkeresni az eredeti IC tartalmában. -
válasz
tordaitibi #140330 üzenetére
Az új IC-nek meg van a tartalma lementve, igaz?
Kapcsold ki azzal az USB-t, utána olvassátok ki a tartalmát, és hasonlítsátok össze a korábbi mentéssel. Elvileg így meg lesz az USB beállítás helye. -
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #140320 üzenetére
Feleslegesen hangoztatod azt amit megpróbáltál de nem jött be!
Ha megfigyelted nem csak az elemet kell kivenni hanem rövidre kell zárni a pufferkondenzátort amitől a flash azon részét törli ahova a "Te" beállításaidat menti. Nagyjából ez olyan mintha lenne egy bebetonozott TXT szöveges rész amit a firmware íráskor rögzít és lesz egy "új" ami képlékeny és törölhető ezt írod Te. Ezt simán lehet törölni, ilyenkor jön a képbe az eredeti "üres" TXT. Ez akkor is így van ha neked ez nem sikerült, ilyenkor inkább szerviz mint hetekig kísérletezés! Minden BIOS alap funkciója az, hogy lehet resetelni. Ez neked nem sikerült és rátettél egy nem hozzá való firmware-t. Ezzel csak rontottál a helyzeten. Szinte biztos, hogy más hardver eltérés is van a két szerkezet között a memórián kívül, chipset, hálózati eszköz, USB vezérlő, stb. Nem lehet azt sem kizárni hogy, abban a másik eszközben a processzor sem olyan típusú mint ami neked van, ugyanis az határozza meg alapjaiban mekkora memóriát képes kezelni. -
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #140301 üzenetére
-
qdak
addikt
válasz
tordaitibi #140308 üzenetére
Akkor ez itt ennyi, köszi
-
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #140299 üzenetére
Mikrosütőben 10 perc és törlődik minden örökre.
-
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #140167 üzenetére
Szia! Az ilyen esetekre van minden lapon vagy egy tüske amit áramtalanítás után össze kell zárni, vagy egy jelzett érintési pont amit valamilyen eszközzel kell testelni és akkor minden adatot/változtatást töröl a BIOS-ból. Az működik pc, notebook laptop, androidos telefon. Az IOS-t nem ismerem. Nagyrészt a részletes leírás tartalmazza ezt az opciót. A PC-nél általában "reset switch" néven van jelölve.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #140247 üzenetére
A github repóban a releasesnél lévő lefordított/kiadott verziót próbáltad, nem jó és azért kellene megbuildelni?
-
UnSkilleD
senior tag
válasz
tordaitibi #140196 üzenetére
igen, az asztalt is át lehet irányítani, az egybites usereknek én is így szoktam
-
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #140194 üzenetére
És át is irányítottad az alapértelmezett Dokumentumok, Képek, Filmek stb mappákat útvonalakat a D: -re???
-
Geth
veterán
válasz
De akkor nincs meg egy olyan állapot, amikor nem kókányoltad el az xHCI-t?
-
válasz
ugyanaz, mint mikor a pin-t zárod rövidre
-
válasz
tordaitibi #140152 üzenetére
Szerintem az megoldhatta volna problémát, ha kiveszed az elemet (igen ezen túl vagy) de fordítva be is kellett volna tenni. Nekem már párszor bejött, ahol mókoltak biossal, sőt egy BIOS UPD után nem indult a noti, ezzel helyre jött. Nyilván ezt már nem tudjuk meg, hogy neked ez segített volna-e.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Prémium gépház most fantasztikus áron!
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest