- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
jozdavab
tag
válasz
#86564352 #107099 üzenetére
Az a baj hogy a buildra már nem emlékszem mi volt rajta. Szerintem 19xx valamelyik lehetett. Inkább az idei tavaszi. Ezért gondolom hogy most meg a szokásos őszire upgradelhatott, ami a galibát okozhatta.
Másik pendriveot próbáltam, az nem oldotta meg.
Illetve most a 1709 el is nekifutottam elsőre, az se volt jó. Végtelen töltő karika.
Annál régebbit már nagyon nem raknék fel... 1000% hogy nem ősöreg win volt rajta.
Meghát nem mai csirke a laptop, de azért ennél jobbnak kéne lennie a driver supportnak egy inspiron 3543-t.Marad a 8.1-)10 upgrade.
De szerintem tuti az lesz hogy felmegy, aztán megakad a boot nál örök karikával ez is. Csak tudná a fene hogy miért.
(Egyszer kaptam egy ilyen hibaüzit, kékhaláltól: stop-code-driver-pnp-watchdog.
De okosabb nem lettem tőle) -
jozdavab
tag
válasz
#86564352 #107097 üzenetére
Rendben, köszi. Nekiugrottam, megpróbálni felrakni egy 1809 et.
(annál régebbi biztos nem volt a laptopon)Nem jött össze. Ugyanaz a hibajelenség (windowsos töltő karika, végtelenítve, majd ~15 perc múlva kékhalál, semmitmondó üzenettel, ami disk hibára utal (a disk 100/100 hdd sentinel szerint, másik gépben beindul róla a win, illetve ha kicserélem a disket, másikra se megy fel a win10 ebben a laptopban)
Szóval a 10es nem települ. Semmilyen verzió. (Pedig eddig az volt rajta)Közben viszont felhúztam rá egy 8.1-et. Próbálkozásképp. Az felment.(Bár ezt meg nem fogom tudni aktiválni, mert csak 10eshez van kulcsom és jogtiszta wint szeretnék)
Van akármi különbség a 8.1 és a 10 telepítési folyamata között, ami ekkora galibát okozhat?
Nekem már ötletem sincs mi a francért nem akar felkúszni semmilyen 10es.Még jobb ötlet híján megpróbálhatom frissíteni a 8.1 et 10 re, de szerintem beledöglik...
-
-
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #107021 üzenetére
Ja, de azért mert mást értünk funkciók alatt.
Neked nem tetszik hogy röccen a Win-Tab animáció végén 2 pixelt, én meg a múlt hónapban rákaptam a Hyper-V-re EFI network bootostúl, checkpointostúl (baromi gyors, tetszik), elkezdtem használni a Windows Terminalt, egyre több scriptet írtam át ps-re. Kiváncsian várom a WSL2-t.
Ismétlem, nem kell "harcolnom". -
TRob1
veterán
válasz
#86564352 #107017 üzenetére
Azért valljuk be, amikkel Te főleg harcolsz, azok nem azok a hibák amikről eddig szó volt, hanem leginkább elrendezésbeli, dázájnbeli, másnak akár fel sem tűnő, legtöbbször pi..af...nyi apróságok, és nem a rendszer működését, összeomlását befolyásoló tényezők. (hol az a kva beállítás gomb, amit egész nap, egész héten nyomkodni akarok??? Miért sarkos az ikon ha a másik kerekített???... ... ...)
És az is egyértelmű hogy sokkal több hibáról olvasol, mint amennyivel találkozol És ezen olvasott hibák többségéről meg nem tudod mi is áll valójában a háttérben. Mert ugye itt is sokszor szembesültünk már hogy Ááá, én hozzá sem nyúltam, csak jött magától.... aztán csak-csak kiderült hogy mégis volt ott vmi új hardver vagy hibás hardver, drivercsere, tisztítóapp, kistesó, víruskergető, szomszédvérpistike, ufótámadás, világégés... vagy egyéb)
Természetesen vannak valós hibák is. És voltak is. Meg lesznek is. Ez szinte elkerülhetetlen.
De attól még egy frissítés az nem mumus, csak egy frissítés. Még akkor is ha ebben is akadtak már hibák. Ahogy egy szimpla gépbekapcsolásnál is. Tegnap még működött, ma meg már nem. -
TRob1
veterán
válasz
#86564352 #107015 üzenetére
Tiszta sor amit írsz.
Na de próba nélkül sosem tudja/tudjuk meg, mi lett volna, ha...
És tisztát még akkor is lehet lépni, ha netán tényleg van valami probléma.
És jah, ismerősök gépét én is inkább újrateszem a legtöbb esetben. Na de az nem a saját.
Én meg pl. csak nagyobb, úgymond nem egyszerűen vagy egyáltalán nem megoldható problémák esetén vagyok csak a "tisztaság" híve (saját gépek, családi gépek esetén) És akkor se rögtön, élből...Sosem volt gond... igen, szubjektív. De attól még tény hogy a sok száz millió júzer elenyésző százaléka panaszkodik hibákra (ha nem globális problémáról van szó). És a fórumokon is található olyan is szép számmal akinek a 4 év alatt sem volt semmi komoly, vagy egyáltalán semmi problémája. Nem beszélve a milliókról akik csak használják a win-t, nem fórumozgatnak meg tisztatelepítenek helyette.
-
TRob1
veterán
válasz
#86564352 #107012 üzenetére
"(természetesen adatmentés, játékmentések, Office kulcs legyen, böngésző kedvencek és jelszavak mind kéznél legyen, nem csak úgy nekiugrani formázni lelkesen)"
Ha ez mind megvan előtte, mi is az értelme rögtön tiszta telepítéssel indítani, és nem egy próbát tenni a frissítéssel? Mert hátha bejön és túl sok órát/napot spórolhatna valaki vele?
Azt azért tudni kell hogy a többségnek nincsenek gondjai, a "kissebbségnek" vannak... és nem fordítva. És itt is azt veszem észre, hogy legtöbbször ugyanazoknak van sorozatosan, sokaknak meg sosem. (Persze mindig akadnak kivételek, ahogy mindenben)(#107002) Zafir78:
Persze legyen mentésed minden fontos adatról, de kb annyi az esély mint bármely nagyobb win10 frissítés után. -
válasz
#86564352 #106892 üzenetére
"1903 óta megjelenik egy WU system tray ikon a tálcán jobbra, narancssárga pöttyel. Ez jelzi van elérhető frissítés."
Ha erre gondolsz, akkor szerintem ez csak a frissítés telepítése után jelenik meg és az újraindítás szükségességét jelzi. Kicsit hiányolom is, hogy nincs jelzés a win 10-ben frissítés érkezéséről, és mindig be kell lépnem a gépházba az update-hez, hogy lássam, jött-e valami. (Mondjuk ez nem történik túl gyakran.)
-
Croft-21
őstag
-
movax
őstag
válasz
#86564352 #106438 üzenetére
"Az eMAG Marketplace partnerei által forgalmazott termékek garanciális ügyintézése, beleértve a javítást az adott partner feladata."
Jaja, de most te nem érted, mit írtam, bocs.
Nem az emag feladata a garancia, hanem a partneré, de ha a partner nem vállalna garanciát, akkor az emag be se engedné a platformjára. Szóval a garancia kötelező, csak a partner esetében nem az emag vállalja. Na.
-
válasz
#86564352 #106234 üzenetére
"...a WU, már nem kezd el erővel buildet tukmálni, hanem csak ikonnal jelzik a tálcán van új ha gondolod (kb. mint Win7-nél a zászlócska)"
Ez az ikon a tálcán csak a "nagy" frissítések esetén jelenik meg, vagy bármilyen frissítés esetén jeleznie kellene? Nálam nem jelenik meg ikon a frissítések érkezésekor a tálcán, a gépházban szoktam néha ránézni, jött-e valami. Csoportházirend-szerkesztőben be van állítva 30 napos halasztás, ennek lehet köze hozzá, hogy nincs ikon-jelzés?
-
válasz
#86564352 #106292 üzenetére
Köszönöm, az oldalról elnavigálva [ide, ez azonnal eltüntette] . A remove.bat file.
Mégegyszer köszi. -
Cs1csó
titán
válasz
#86564352 #106239 üzenetére
Az UWP kb. haldoklik - úgy tudom - alig fejlesztenek rá csak ímmel-ámmal, tehát aki nem használja az UWP-ét és nem bújja napi szinten a beállításokat - telepítés után mindent beállítok és utána nem kell nézegetni - akkor kb. egy Windows 7 felület de modernebb köntösben.
-
zolee001
őstag
válasz
#86564352 #106230 üzenetére
Magam részéröl a WU Teamet várnám az ignite szinpadára hátha megdobálja a közönség:-)
Egyébiránt magam részéröl amiket üzemeltetek rendszerek különösebb probléma nélkül mennek,1903 nincs,WU természetesen WSUS-on keresztül pár nap késleltetéssel tesztgépen kipróbálva és csakis utána approve
Group policyban enyhén korlátozva a userek jogai :-)A fragmentálásnak nincs értelme most sem ,jelenleg 5++ db windows verzió van támogatva ,tök mindegy,hogy minek nevezzük,windows 10-11-12 nek avagy 1803,1809,1903 nak és majd bböl kiesik a windows 7 jövöre ami félig meddig igaz mivel továbbra is lefoglalja a humán eröforrásokat az updatek készitése
-
Cs1csó
titán
válasz
#86564352 #106227 üzenetére
alapvetően az insider mókázás és telemetria nem lenne hülyeség, viszont csak kiegészítésként. Nem pedig rendes emberi tesztcsapat helyett. Ha van egy millió insider, viszont abból hány teszteli tényleg élesen belakott rendszerrel? És a Microsoft hogyan dolgozza fel a feedbacket, ha folyton eljut a publikus buildbe korábban jelzett hiba?
Tökéletesen összefoglaltad, minden benne van. Bár nálam szépen fut igazán bajom nincs vele, de tény, hogy az intenzívebb fejlesztés (variálás, változtatás) a régebbi rendszerek, régebbi programok esetén egyre több problémát okozhat.
Nem tudom amúgy mi lenne a megoldás, ugyanis:
1. fejleszteni kell
2. a biztonság kb. elsődleges szempontok között kell, hogy legyen (agresszív update, agresszívebb belső védelem stb.)Ha megint visszaállnának, hogy 3-5 évente jönne egy új rendszer akkor megint nagy fragmentálás lenne. 2023-tól csak 3 db Windows 10 build lesz támogatva (és persze pár LTSC stb. build, vagy pár külön fizető vállalati ügyfélnek régebbi rendszer de ez marginális)
-
zolee001
őstag
válasz
#86564352 #106227 üzenetére
Szerintem az insider is ugy baromság ahogy van élen a donával
Az insideresek jelentettek számos hibát és nagyivben szartak rá,kiadták hibásan utána meg jött a kapkodás
A vezetökkel vannak a bajok akik többsége nö,innen ered az igen fontos emoji,uj ikonpakkok és ilyen olyan téma mint elsö számu prioritás.
Ember el is mondja,hogy azure,azure ,azure és a többi le van szarva illetve jo képességü india,pakisztáni, stb fejlesztöknek vannak kiadva -
PlayMax
nagyúr
válasz
#86564352 #106222 üzenetére
Windows annyira foss lett ,hogy verheti a fejét a falba az az ember ,aki méreg drágán PC t vett.
Jelenleg nincs rájuk normális rendszer ,a 1903 elkerülése érdekében kikapcsolva minden update ,max. egy hónapot lehet használni.
Lehet havonta újra húzni az egész rakás sz@rt. -
trialboj
őstag
válasz
#86564352 #106044 üzenetére
+ (#106045) Geth
Kösz, ez volt az amit próbáltam, csak ezzel az a gond, hogy nem képes megjegyezni a beállítást, tehát csak addig működik, amíg a program fut, ha kimész, majd újra elindítod, akkor megint át kell állítsd.
Persze már ez is több mint a semmi, de na, 3 nyelvet használok, de az adobe csomagban mindig angol kellene, és tudom mivel kell gyorsan váltani, de nem jut eszembe hogy váltani kellene, és 5-10 mp mindig elmegy arra hogy rájöjjek, azért nem megy a hotkey, mert nem jó bill van beállítva. -
-
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #105971 üzenetére
Hidd el, ha a topikról szoknál le, az se tűnne fel
Ez a vezetős hasonlat kicsit túl van tolva, ez egy desktop OS, nem azokkal a garanciákkal jön, mint pl. egy önvezető autó, kár ezzel áltatnod magad.minden változásnak tapsoltok, semmi nem zavar
Ácsi, én ilyet sehol nem írtam, én is kikapcsoltam ezt-azt.
Ha Neked ez a zavar definíciója, ám legyen, akkor zavar. Ennyire nem gondoltam túl, megvontam a vállam és haladok tovább.
Egyszerűen csak vihar a biliben amit írsz.Te témázol még mindig, én csak azért válaszolok mert olyat adsz a nevem mellé, amit én nem írtam le. Kicsit szálljál vissza, mert baromi idegesítő hogy itt MS-ezel amikor már lassan több időt töltök más OS-en mint win-en.
(#105969) Cr00py: ezért kénytelen vagyok ezzel "szívni"
De miért? Úgy értem én semmit nem szívok vele, Te miért? Ha ennyire nem megy, engedd el azt a pár dolgot, rossz nézni ezt a szenvedést -
Dragon3000
nagyúr
válasz
#86564352 #105962 üzenetére
Ahogy olvastam Te is csak magadat ismételted és azt írtad nem úgy működik a keresés, mint eddig, ez nem igaz, ugyanúgy működik csak a megjelenése más. Ez nem tetszik neked ez van, más használja és ilyen hülyeségeket észre se vesz. A lényeg, hogy ezt miért kell több oldalon keresztül irkálni? Ha legalább valami értelmes dologról írtatok volna, akkor az mondom rendben.
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #105965 üzenetére
Téged zavar, ezt látjuk (lehet egyébként az a baj hogy nem azt írod hogy Téged zavar, hanem hogy ez egyetemesen egy rossz dolog).
Ha valakinek segítség hogy most kint van alapból a keresősáv?
Nana, megint az egyszerű júzernek sikerült beszólni(Az ovis az MS dolgozós részhez szólt, azt hittem egyértelmű. Az előtte lévő félmondat erre utalt, ennél jobban nem tudtam utalni rá
)
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #105956 üzenetére
Twofatcat!
Nem tűnik fel, hogy megint te csinálod itt a cirkuszt, megint te nem bírsz leállni és végül folyton mindig te írod némi fáziskéséssel az utolsó hozzászólásokat rákontrázva a másik válaszára?Még egy válasz, na még egyszer ugyanazt pampogva egyre hosszabb litániákba öltöztetve, miközben meg fogadkozol, hogy te aztán végleg befejezted... De nem, nyilván nem bírsz leállni és erre még egy újabb adagban mantrázod a szokásos okosságokat.
Azt pedig elég röhejesen hangzik, hogy állítólag nem nézed a fórumozók neveit, nem nézed kinek a hozzászólásra válaszolsz... Dehogynem, nem kell itt a mellébeszélés!"Persze utána láttam te írtad azt és tudtam tuti megsértődsz megint, ha valaki nem úgy látja a dolgokat mint te."
Na ezt nyugodtan írhattad volna magadra is, mert tökéletesen igaz rád... Eleve nem is neked volt címezve a válasz, erre besértődsz, csak mert más, illetve mások véleményen vannak és nekiállod vegzálni őket x hsz-en keresztül, csak hogy bizonygasd az igazad. Az pedig elég abszurd, hogy eleve te kezdted az egészet, majd folytatod, sőt az állítólagos befejezted fogadkozásod után is, majd erre fel még te teszed szóvá, hogy a másik minek válaszol neked...
Hát tudod ez úgy megy, hogy ha te nekiállod módszeresen cseszegetni a másik felet, akkor ne lepődj meg, ha arra adott esetben válasz is érkezik. Ha ezt el akarod kerülni, akkor ideje lenne befejezned, meg legközelebb másnak - aki vevő erre - címezned a válaszokat, ilyen egyszerű.
Félrebeszélsz aztán te, ez egyértelmű, pont az alábbi miatt:
"Ezt a hadovát, tudod leírtam és ki lehet próbálni, hogy 1903-nál NEM LEHET UGYANÚGY használni a start menüs keresést az új szétválasztott odébb rakott ablak darabos animáció miatt."
De, lényegében ugyanúgy lehet használni, lenyomom a Windows gombot, megjelenik a keresőablak, beírom a keresendő kifejezést, kilistázza a találatokat és kész, kiválasztom a megfelelőd. A szót, ami keresel, az max. a megjelenés és talán részben a működés, az nem teljesen ugyanolyan a korábbi verziókhoz viszonyítva, mivel eleve elkülönülő ablakban nyílik a keresés. Viszont ez nem egyenlő azzal, hogy nem lehet ugyanolyan módszerrel keresni vele. Na ez ítt a kettő között a nagy különbség!
"Papagájkodsz hogy a másik véleményének tiszteletben tartása, hát vedd már észre te nem tudod elfogadni nekem XY dolog A és B indokok miatt nem tetszik, zavar, rossz."
Szintén nem kell a mellébeszélés, mert már le volt írva, hogy tudjuk, hogy neked nem felel meg, ami a te dolgod. De ugyanakkor másoknak meg lehet igen, az meg az övék. Erre fel most is te erőlteted ezt az egészet és egyszerűen képtelen vagy elfogadni, ha valaki más véleményt fogalmaz meg és nem csinál akkora problémát ebből, mint te. Sőt, jól mondta Geth fórumtag is, hogy ezt ma itt nem hozod fel, akkor kb. senki más nem hozta volna és eleve nem lenne most téma. Milyen érdekes... Az pedig teljesen reális és jogos felvetés, hogy ha számodra ennyire nem felel meg, akkor nem hőbörögni és másokat vegzálni kell itt x hozzászóláson keresztül, hanem keresni valami alternatív megoldást, amire említve voltak példák. Meg ugye ott a Win + S is a keresőblak közvetlen megnyitáshoz. De nem, neked aztán nem felel meg semmi és inkább az előbbit folytatod, bravó...
Egyébként meg Geth fórumtag nem értett egyet veled, amit eredetileg és most utólag is leírt. Az igaz, hogy ő nem váltott veled most sok hsz-t, de azért is, mert őt nem is vegzáltad annyit a "válaszaiddal"... Bár a mostaniban kapott egy választ újfent ő is, csak mert nem értett egyet...
Ez az egy ember köt itt folyton belém megint roppant érdekes, sőt ez én pont ugyanúgy elmondhatnám...Érdekes módon más fórumtagokkal általában sikerül itt megfelelően eltársalogni, adott esetben megköszönik a válaszokat. Azt pedig szokásos módon te veszed személyes támadásnak, ha valaki nem ért veled egyet, ennek lehetünk most is tanúi, meg lásd az előbb leírtakat...
Egyébként meg jó lenne befejezni, ez a szakmai topik és nem erre való. Itt inkább az egyes kérdések megválaszolásában, problémák megoldásában kellene villogni, nem az ilyen megnyilvánulásokkal...
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #105940 üzenetére
Ez az éles váltás a zavaró.
Neked.Ha te nem vagy itt, ez a változtatás téma egy db komment lett volna.
Ha nem írtál volna, akkor az eredmény zéró-Balázs-: ezek mind megoldhatóak, Neked sem sikerült. Teljesen oké a rendszer, én nem mókolok semmit, mégis fain. Hogy lehet ez? Plz, magyarázatot!
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #105945 üzenetére
Ezek szerint te nem bírod elengedni a témát, ha most újfent rákontráztál... Úgy meg pláne, hogy eredetileg nem is neked volt címezve az a válasz, de azért csak el kellett kezdeni most is a szokásosat... Egyébként meg leírtad, szóvá tetted, örülünk neki, de legyen elég ennyi és nem feltétlen kell nekiesni mindenkinek, aki nem ért ezekkel maradéktalanul egyet. Valamint az továbbra is áll, próbáld mások véleményét is tiszteletben tartani és ne akard már erővel bemagyarázni, hogy kinek mi a zavaró és mi nem lényeges.
Ha számodra annyira nem felel meg a 1903-as verzióban a jelenlegi megoldás, hát akkor meg lehet pl. külön Start menüt telepíteni és az abban lévő keresőt használni, mint más is említette. Vagy visszaállni 1809-es verzióra, az még támogatott egy ideig. Nem, nem volt az téves, sőt le volt írva a konkrét példa, mire vonatkozik az ugyanúgy állítás. Utána pedig a lényegében, hogy még egyértelműbb legyen. Az pedig tény, hogy az említett módszerrel ugyanúgy, ugyanolyan módon használható továbbra is a keresés, ezen nincs mit ragozni. Max. az átváltás, külön ablak volt itt a téma, de az az előbbin lényegében nem változtat, ennyi röviden.Hát te se, de majd kíváncsi leszek...
-
Cr00py
senior tag
válasz
#86564352 #105947 üzenetére
Én is ezt utálom az egész Windows-ban. Ha jön valami változás, akkor legalább egy "kapcsolót" tehetnének be, amivel visszaállítható a "régi" már jól megszokott módszer.
Ezek számomra nem újítások, ha egy már jól megszokott dolgot változtatunk, mindezt úgy, hogy teljesen más lesz az egész.
Ezt nem csak a start menüs keresésre értem, hanem az egész winre kb. / Engem is idegesít a jelenlegi 1903-as "verzió" , pedig nem vagyok hardcore win user. Mac-t preferálom.
Egyébként kb szinte már játékra is sz*r az egész.. de sajnos nem igazán van más alternatíva.
Sokszor nekem mint usernek kell órákat "hackerkednem" különféle regedit, és társaiban, hogy valami működjön, mert nélküle képtelen.
A vas elég overkill, szal az nem lehet gond..a rendszer ilyen. -
PlayMax
nagyúr
válasz
#86564352 #105945 üzenetére
Nagyon rossz lett az egész ,XP óta nem volt ennyire foss a Windows ,milliókba fog nekem kerülni hogy váltsak mert nem tudok már lassan vele dolgozni sem ,elég idegesítő
Semmire nem való csak játékra ,de arra nagyon ,be rakom a gépet a tv alá konzolnak aztán szevasz ablak.
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #105943 üzenetére
Alapeseteben nem akarnék, pláne hogy eredetileg eleve másnak válaszoltam, nem is neked... De ameddig itt kényszeresen rákontrázva erősködsz és bizonygatod egyes leírt dolgok ellenében a saját verziódat úgy, hogy eleve másnak válaszoltam - aki szintén nem értett egyed veled -, nem is neked, addig lehet. A kötekedést pedig újfent te kezdted, sőt most már láthatóan új szintre emelve, amit viszont nem feltétlen kellene folytatni itt...
Figyelj, én már leírtam többször világosan és érthetően, hogy mi a helyzet, az hogy te ezt nem akarod elfogadni, az a te dolgod. Viszont egyrészt olyan nyilvánvaló dolgokat teljesen feleslegesen megkérdőjelezni, hogy mondhatni ugyanúgy használható-e 1903-as verziónál is a kereső, mert a válasz továbbra is az, hogy lényegében igen. Az, hogy ilyen-olyan animáció van, meg külön ablakban nyílik meg, az csak részletkérdés, amikor eleve az előbbi a lényegesebb. Másrészt másnak is lehet véleménye, akár eltérő is. Ha te nem vagy itt, akkor nem is lett volna téma ez a változtatás...
Igen, ezt mondhatnám én is, ne akard nekem és másnak sem erővel megmagyarázni mi zavaró és mi nem, eldönti mindenki magának. Azt már tudjuk, hogy számodra zavaró, de ugyanakkor az a lényeg, hogy korántsem mindenkinek és illeni tudni elfogadni, tiszteletben tartani mások véleményét is. Meg nem leigénytelenezni csak azért, mert máshogyan gondolja és értékeli... Egyébként meg visszafelé szintén áll, fogd már fel, hogy nem mindenki olyan, mint te. -
jokeph
nagyúr
válasz
Classicshell a barátod.
-
King Unique
titán
válasz
Nem, inkább továbbra is direkt a kelleténél nagyobb jelentőséget tulajdonítasz ennek, mondom. Az, hogy neked így nem jó, az egy dolog. Kíváncsi lennék pl. ebben a topikban mindenki másnak is ennyire és ekkora probléma-e pusztán ez.
Egyébként csak olyan szempontból nem teljesen ugyanolyan 1903-nál, hogy eleve külön ablakban nyílik meg a keresés. Viszont másrészt lényegében ugyanúgy működik, lehet vele Windows gomb lenyomása után gépelésre keresni és eleve inkább ez a lényeg. Meg ha már a Start menüben éppen hirtelen nem találok meg valamit és külön rákeresek a keresővel, akkor azért, hogy utána onnan egyből megnyissam és indítsam, nem azért, hogy utána még visszalépjek a Start menübe és ott matassak. Vagy ha az utóbbi cél, hát akkor lenyomom még egyszer pl. a Windows gombot, ilyen egyszerű...
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #105934 üzenetére
Attól, mert nem mindenki foglalkozik ezzel ilyen szinten, meg tulajdonít a kelleténél nagyobb jelentőséget neki, az még nem feltétlen igénytelenség... A hangsúly pedig inkább azon van, hogy lényegében továbbra is ugyanúgy használható, lehet vele könnyedén keresni, plusz a Win + S billentyűkombináció is adott a keresőablak közvetlen megnyitásához.
-
törölt tag
válasz
#86564352 #105922 üzenetére
Szia,
az angol (international) nyelvű Windowsnak milyen előnyei vannak a magyarral szemben? Most tekintsünk el a nyelvi kérdéstől. Azt tudom, hogy pl. Cortana nincs integrálva a magyar kiadásba, viszont az egyéb eltérések is érdekelnének.
Illetve még egy dologra lennék kíváncsi. Úgy látom, hogy clean install után vagy. Elég hülye berögződésem, hogy friss telepítést követően megnézem az eseménynaplót, hogy milyen hibák adódtak (a motorháztető alatt), amíg a rendszer kész állapotba került. Az én rendszerem elég sok hibabejegyzést naplóz (50+ hiba, 50+ figyelmeztetés). Ez természetes? Tudom, hogy hülyeség, csak mégis birizgálja az agyamat ez a dolog.
A kérdést neked címeztem, de igazából bárki válaszát szívesen olvasom!
Köszi! -
Geth
veterán
válasz
#86564352 #105922 üzenetére
A szépség relatív. Lehet átlag usernek szüksége van arra hogy felhívja a figyelmét a sáv hogy hahó tudsz ám keresni is. Kicsit éld bele magad az ő helyzetükbe is :P
Nekem pl egyik ikon sincs kipinnelve a képen láthatóak közül és a desktopon sincs Edge, de egyszer kellett beállítani. -
dethroner
veterán
válasz
#86564352 #105874 üzenetére
Megvan a megoldás. Gépház/Frissítés és biztonság/Helyreállítás/Újraindítás most/Hibaelhárítás/Speciális beállítások/Rendszer visszaállítás. És szerencsére volt ott egy 09/13. frissítés, amire vissza lehetett rakni. Minden visszajött, nagy a boldogság
Csak a chrome nem akar elindulni, többi böngésző megy. Arra kell még valami megoldást kitalálnom.
-
válasz
#86564352 #105834 üzenetére
"Leállítás-indítás az alapértelmezett gyorsindítás funkcióval"
Jaaa, tehát a Leállítás és az Újraindítás között csak akkor van különbség, ha a gyorsindítás funkció aktív? Nálam inaktív, mert tanácsotokra kilőttem egy füst alatt a hibernálással, powercfg -h off
Így nálam a Leállítás is olyan, mint az újraindítás, tehát tiszta lappal bootol? -
OldMike
őstag
válasz
#86564352 #105692 üzenetére
Valóban ez volt a célom, a Win 7 esetében nem is volt ezzel gond. Mindig feladta a bejelentkezési képernyőt, ha időnként szükségem volt az Admin fiókra, akkor oda léptem be, az átlagos felhasználó pedig megnyomta a saját ikonját, és ennyi.
Mindegy, megoldottam fapadosan: létrehoztam még egy fiókot, most már jelszavasan, így már van bejelentkezési képernyő, mindenki bejelentkezhet oda, ahova akar, a harmadik fiókot meg nem használjuk -
-FLY->
őstag
válasz
#86564352 #105574 üzenetére
Lehetne az is téma, hogy ami nem közvetlenül a micro-tól van, az is lehet ugyanúgy eredeti.
Mindenki mindenben az ördögöt látja, ha nem 40k. De közben meg tudjuk, hogy vannak partnerek, működik a bontás, továbbértékesítés jogszerűen is. Amihez van egy normális számla, attól én már nem félnék.
MS is valószínűleg elnéző, ami meg üzleti megfontolás. -
vond
MODERÁTOR
válasz
#86564352 #105447 üzenetére
Így csinálom most már.
(#105446) csicso82: Nincs énnekem arra időm, hogy még ezzel is pöcsöljek itt. Előtelepített lesz, és kész. Ha magamnak lenne, meg csak egy gépről lenne szó, akkor nekifutnék, de tényleg nincs most erre időm. Úgysem HC használat lesz, sima irodai dolgok, pár alap program. Amit kell és lehet, azt le is tiltom előre.
-
s7evcsenko
addikt
-
Kékes525
félisten
válasz
#86564352 #105205 üzenetére
Ez is jellemző a Microsoftra. A Twitteren elismeri a hibát Windows Update
"We are currently investigating an issue where users are reporting high CPU usage linked to SeachUI.EXE after installing the optional update on August 30 (KB4512941). We will provide an update in an upcoming release."
De ahol igazán szükség lenne rá, a support letöltési linkjén már nem August 30, 2019—KB4512941 (OS Build 18362.329)
"Known issues in this update
Microsoft is not currently aware of any issues with this update."
Hagy szívja csak a felhasználó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Gaming notebook topik
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- 10 részletre elérhető BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged