- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
akaido
addikt
válasz
King Unique #126472 üzenetére
Na ez az, nekem sem.
Windows 10 pro, Közoktatási iso fájl, a közhálóból lehet letölteni, szóval nem valami black sheep version.
update: Servicing stack update KB4577670 az ms catalogból feltelepítve. Továbbra is csak "sasleng" a wu.
-
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #126452 üzenetére
Hello,
Nincs termék kulcsom...azaz a fene se tudja hol van.
kb 10 éve vettem a MBP-ra a win7 -et, és ha felrakom neten magától hitelesít.
Nem kell beírni semmit, erre találtam upgrade megoldást, a kulcsosat tudtam.
Most egyik se kell, nincs is fent, de néha rádobom, és akkor már miért ne w10 legyen.
De megcsinálom másik meghajtóval, úgy tuti jó lesz, csak sokkal macerásabb azért gondoltam most megcsinálom virtual box-al, és időt spórolok.Köszi a választ.
-
arcitec
addikt
válasz
King Unique #126463 üzenetére
No a hétvégén megpróbálom a javító telepítést , mert nem akarja. Most csinált már annyit, hogy elkezdte a kék felületen újraindítás után telepíteni de úgy 21% után már csinálta is vissza. Azért az szomorú, hogy nem tud a Microsoft egy normális javító szettet összehozni, hiszen tudja mi a hiba amiért nem megy fel a cucca. Ne már. Azért akár hogy is ez gáz.
A legegyszerűbb telepítsed újra. Voltam már úgy a support egy adott alkalmazással kapcsolatban szedjem le ezt azt, majd rakjam újra. Nem tettem. 3 hónap múlva egy új verzió után kijavult a gond.(Nocsak)
Egyébként a hibaelhárító ezt írta ki.
IsPostback_RC_PendingUpdates IsPostback: FalseWaaSMedicService A következő szolgáltatás hibát talált:AppCleanerPlugin;EnableUUPScanPlugin
IsPostback_RC_PendingUpdates IsPostback: True
Service Status Probléma a BITS szolgáltatással: A kért szolgáltatás már el van indítva. System.Management.Automation.RemoteException További segítséget kaphat a NET HELPMSG 2182 parancs beírásával. System.Management.Automation.RemoteException
Service Status Probléma a BITS szolgáltatással: A kért szolgáltatás már el van indítva. System.Management.Automation.RemoteException További segítséget kaphat a NET HELPMSG 2182 parancs beírásával. System.Management.Automation.RemoteException
Azt még kérdezném, ha letöltöttem az ISO windows 10 legutolsót. Az miféle tartalommal bír. A 2004-es??
Egyébként meg nem értem miért kellene a Symantec védelmet leszednem. Ne már.
Kommunikálják le, vagy tegyen róla a telepítő, oldja meg. A saját fejlesztett cuccuk és NEM TUD jól működni. Akár hogy is ismertek ezek a hexa hibakódok. Szerintem tömegével fordulnak elé, a szerencsések kivételével. Akkor miért nem lehet kidolgozni a megoldást.
Mert nem akarásnak nyögés a vége. És azt meg a USER teszi.Telepítsd újra. ja . Ez a legkönnyebb megoldás. (Nekik) -
coco2
őstag
válasz
King Unique #126446 üzenetére
Esetleg kérhetek véleményt a #..43 ügyében is?
-
fradi81
veterán
válasz
King Unique #126440 üzenetére
Igen ez kellett köszi!
-
ruarua
tag
válasz
King Unique #126396 üzenetére
Köszi a segítséged, rápillantok, és megerőszakolom
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #126370 üzenetére
Köszi! Teljesen elfelejtettem a Diskpartot.
Az új HDD-re is telepítettem Win-t, gondolván jó lesz akkor ha az SSD-n elszállna, így talán tudok ezzel valami adatot menteni.
Formáztam, hogy akkor mégis inkább csak adat lemezként használom. Win-t csak azért tettem volna újra, mert ott telepítés előtt van törlés, de ehhez a Diskpart is elég. -
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #126368 üzenetére
Igen, sajnos pont így történt.
Formáztam az új HDD-t, de a Win-es partíciók megmaradtak. Ezt, hogy tudnám törölni, csak újratelepítés esetén, törlés után kiszállok? Jó lenne elkerülni. -
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #126366 üzenetére
Köszi! Fura, mert én idáig mindig hibernáltam a gépet, hogy a lehető leggyorsabban be tudjam kapcsolni. Viszont most, hogy visszaállítottam, ki van kapcsolva, és a Start menüben sem látszódott. SSD-n, amelyik rendszeren másoltam, ki volt kapcsolva, (Hibernálást azóta itt is bepipáltam) de az új rendszeren, amire másoltam, nem volt kikapcsolva. Ez lehetett a gond.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #126364 üzenetére
Köszi! Igen a HDD-re telepítettem Win-t, majd erre másoltam az SSD-s rendszerrel, a Purple-ről. Fenébe, lehet a gyorsindítás lesz. Az hamarabb indult el, mint az SSD. Azt mindig kikapcsoltam idáig, csak már régen telepítettem Win-t.
Hova is dugták innen?
-
PitLee
őstag
válasz
King Unique #126351 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Gondoltam, hogy javítva lesz, de nem követem nyomon, hogy mikor készültek el vele.Azért érdekes (számomra), mert felajánlotta a telepítést, sokáig ott volt és nem olyan rég váltott át erre az "Amit elkészül az eszközére, a frissítés", ezért írtam, hogy érdekes.
Lehet a 2004-hez jött esetleg olyan javítás ami után, most jelene pillanatban nem ajánlják az én gépemhez a telepítést, gondolom.
Még egyszer köszönöm a válaszokat, akkor májusig még van idő. -
ates2
senior tag
válasz
King Unique #126342 üzenetére
ok köszi.
-
Zaji
őstag
válasz
King Unique #126339 üzenetére
Akkor marad a másolás.
Az eredeti kérdésemben szerepelt, hogy külső program nélkül. -
Zaji
őstag
válasz
King Unique #126336 üzenetére
A fiam angol tananyagához kapott DVD-ről van szó. Mivel a laptopon nincs DVD ROM ezért csak külső olvasóval tudja használni.
-
Darko_addict
őstag
válasz
King Unique #126301 üzenetére
Rendben, így lesz!
Csupán az volt a szokatlan, hogy folyamatosan ing fel-le, ami ezelőttről nem volt ismerős.
-
Darko_addict
őstag
válasz
King Unique #126296 üzenetére
-
Darko_addict
őstag
válasz
King Unique #126275 üzenetére
Egy kis meglepetés mégis van benne, mert az automata feloldás be van kapcsolva, ehhez képest időről-időre megjelenik az 1. és 2. pontban leírt jelenség.
Ezek után valami újabb tipp? Mintha az automata feloldással lenne baj. -
KaitouP
nagyúr
válasz
King Unique #126225 üzenetére
Rendkívüli segítőkészségről tettél tanúbizonyságot, köszi!
-
válasz
King Unique #126193 üzenetére
Mitől ne felelne meg, ha az eu-s szabályozásnak bőven megfelelő dokumentációval adják el? Miért olyan nehéz elfogadni, hogy az eu-ban NEM csak a ms adhat el legálisan?
Ez tény, ezen nincs mit rugózni. Az, hogy egyes csalók visszaélnek ezzel a törvénnyel, az nem minősíti a törvényt legálisan érvényesítő cégeket.
-
KaitouP
nagyúr
válasz
King Unique #126217 üzenetére
Az asztali gépemben SSD van rendszermeghajtónak, kilók SSD játékoknak, tehát tudom nagyon jól, hogy mi egy ilyen drive létjogosultsága. Ismétlem, nem a HDD-k sajátosságából adódó lassúsággal van itt a probléma, hanem azzal, hogy a jelenleg tapasztalt működés egy HDD-től is szokatlanul lassú, levetítve azt, hogy valahol, valamivel probléma van, ami nem állt fent mindíg, egy ideje viszont igen. Teszek rá hogy a boot time 5-10 sec, vagy 1,5-2 perc (mert annyi idő alatt egy HDD-n terjeszkedő Win 10 is feláll), az viszont abnormális és valamilyen problémára vall, hogy 10-15 perc telik el indítástól, mire egyáltalán a gép reagál bármilyen parancsra, addig meg olyan, mintha lefagyott volna. Ennél egyértelműbben nem tudok sajnos fogalmazni.
-
KaitouP
nagyúr
válasz
King Unique #126209 üzenetére
Nem neked kéne kitalálni, de az eleve "te h*lye vagy, miért nem SSD-t vettél bele" jelleg helyett kissé segítőkészebb hangnemet várna az ember.
A SSD szerű gyors működés nem cél, a HDD szerű normál működés a cél egyelőre, az meg valami anomália folytán ugyebár nem teljesül, ennek megoldásáért kértem a segítséget, pláne azért, mert most nem ment saját kútfőből, ami nálam ritka.
A laptop egy Lenovo Y520-15IKBN, 8GB RAM van benne, Win 10 Pro fut rajta naprakészre frissítve, előtte asszem Home volt, ezzel is ugyan ezt a problémát produkálta. A kezdetekben semmi baja nem volt, franc tudja, melyik Win 10 update óta áll fenn a probléma. Alapjáraton fennáll a HDD tekerés, eleve lassabban áll fel a rendszer mint kellene (cirka 5 perc), egy Chrome böngészőt órákba telik elindítania. Mindig más folyamat tekeri a HDD-t látszólag, egyszer a vírusirtó, ha azt kilövöm, akkor a Discord, ha azt kilövöm, akkor a torrent, ha azt is kilövöm, akkor már gyakorlatilag szinte semmi plusz program nem fut, de továbbra is teker 100%-on, éppen valamilyen system folyamat, de semmi értelemszerűt nem véltem felfedezni. Vírusmentesség több vírusirtóval is tesztelve lett, de semmi nincs, ahogy a chkdsk se vezetett eredményre.
-
KaitouP
nagyúr
válasz
King Unique #126206 üzenetére
Bocsi, de ebből a hsz láncból gyakorlatilag semmi nem derült ki arra vonatkozóan, hogy mivel oldható meg a probléma, azon kívül hogy vegyél egy SSD-t, kritzálva a döntésem.
Az említett csere 1 TB-os HDD-t használtan 6K-ért szereztem, pontosan azért bevállalva, hogy megtudjam, egyáltalán a HDD a ludas vagy sem, ha mégsem, más felhasználási ötletem is van vele. 1 TB-s a mostani HDD is ami a gépben van, ennél alább méretben nem adom, egy ekkora SSD meg nem 6K, hanem inkább 20-30K, egyelőre amíg nem tudom, hogy mi a nyavaja van, nem vennék ennyi pénzért SSD-t, szerintem érthető a döntés.
Nem is indokolja ez a laptop már, mert egy 4 éves modell, HC gaming nem megy rajta csak casual (egyszerűbb indie játékok pl.) de főképp böngészés, idővel le lesz váltva.Egy HDD viszont nem így működik, azon éltem régen én is, soha nem tekert 100-on folyamatosan, megállás nélkül, bármit csinált rajta az ember. Van itthon még egy mezei Toshiba laptop, huszadannyi teljesítménnyel, ott mégse teker 100-on az abban lévő HDD, ugyan az az OS pedig. A problémás HDD működéssel rendelkező lapos már volt emiatt újratelepítve teljesen, nem segített rajta az sem, semmit se pakoltam fel a gépre, már tekert clean OS alatt is.
-
Szpisti
addikt
válasz
King Unique #126203 üzenetére
Bocsi, 2004-es Windows 10 Pro van a gépen, anno a 2004-re is a Frissítési Segéddel upgradeltem. Nincs fent semmi extra cucc a gépen, nem is értem, hogy miért nem indul el. Már integritást is ellenőriztem.
Igen a 20H2 a cél és nem dobja fel az Update. De köszi a kimerítő választ, előbb megpróbálom a package enablerrel, aztán meglátom, hogy mi lesz. -
válasz
King Unique #126179 üzenetére
Ez egy Gigabyte valami P35 alaplap. Van ugyan bootválasztója F12-vel, de nem működik. Amint bejön a menü, a billentyűzet nem működik benne. Szóval nem lehet választani. Holott a billentyűzet BIOS-ban meg működik.
-
Memora
senior tag
válasz
King Unique #126173 üzenetére
Alkatrészenként venném majd, összeszereltetve, úgy nem hiszem, hogy járna hozzá Windows. Megkérdezem majd azt a hirdetőt, hogy lehet e esetleg probléma ellenőrzéskor, de egy Linuxot most már mindenképpen fogok tenni mellé a biztonság kedvéért.
-
Memora
senior tag
válasz
King Unique #126171 üzenetére
Egyetlen egy, újonnan vásárolt, összerakatott gépre kellene majd OS, egyéni vállalkozóként.
-
Memora
senior tag
válasz
King Unique #126155 üzenetére
Köszi, akkor elmentem a linkelt hsz-ben található linket, az az ár kb OK nekem, céges használatra is remélem jó, ahogy a hirdetésben is van.
Feltételezem, hogy működni is fog, számla is rendben lesz, hiszen cégeknek hirdet, jó értékelésekkel. -
tomp
félisten
válasz
King Unique #126148 üzenetére
Délben letöltöttem akkor még a régi volt ami a tavaszit töltötte le. Ezek szerint azóta már frissült az is.
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #126136 üzenetére
Köszi!
Ami érdekes akkor, hogy a most letöltött MCT még a régit tölti le.
Kíváncsi vagyok mikor rakják fel a frisset. -
andreas49
senior tag
válasz
King Unique #126144 üzenetére
Köszi a gyors választ, megoldva
-
bggmnd
csendes tag
válasz
King Unique #126094 üzenetére
Lehet, hogy jobban járok, ha kerítek valahonnan egy windows-os gépet.
-
válasz
King Unique #126092 üzenetére
Köszi, ezeket végigzongorázom
Vagy nálatok talán nincsen senki ilyen és mindenki maga telepítget szabadon? - Nem mindenki maga, hanem én
Van itt 7-8 gép de senki nem telepítget semmit mert rávágok a kiskezére
"Rendszergazdát" akkor látom ha új hw kell, nem old az meg semmit...
-
válasz
King Unique #126050 üzenetére
amúgy amikor bejön a névjegy (Ez a gép jobb klikk), akkor lentebb görgetve ott van minden ami kell, eszközkezelő, bitlock... stb. jobb lett így szerintem, mint volt, úgy hogy számomra (is) kiderült ez nem bug lesz.
-
válasz
King Unique #126050 üzenetére
De csak most a vezplut/rendszerésbizt/rendszerre kattintok a géphát jött be eddig pedig ugye nem. Írtam is is elő tudom nyilván hivni a start gomb....Mindegy csak arra volta mkiváncsi, h bug vagy nem bug
-
válasz
King Unique #126048 üzenetére
Nem 2004-nél még nem így volt. Pl a 19041.572-nél sem
ezeket meg átolvasom -
válasz
King Unique #126037 üzenetére
Mct-vel ment fel, amit látok pl nálam:
ez a gép-re jobb klikk tulajdonságokra a névjegy jön fel, ugyanez a vezérlőpult: rendszerre kattintva. Nem olvastam el mik a változások, ez is az, vagy vmi bug? Nem zavar mert a startgombon jobb klikkre feljön. -
Dumi86
senior tag
válasz
King Unique #126037 üzenetére
Én még leszedtem a frissítési segédet és azzal frissítem még így úgysem csináltam. Remélem jó lesz
-
Dumi86
senior tag
válasz
King Unique #126028 üzenetére
Windows Update semmi
Vagy majd jön valamikor ?
Techbench-en is semmi. Viszont MCT már tényleg 2009 -
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #126028 üzenetére
Az Isten áldja meg a neved! ! !
Tudom már mit fogok csinálni a hosszú hétvégén az unalmas wellness-ezés, kirándulás, alvás, olvasás, filmnézés, családdal, barátokkal időtöltés helyett!
-
RAiN91
őstag
válasz
King Unique #126002 üzenetére
Köszönöm
-
lm83
őstag
válasz
King Unique #125989 üzenetére
Ezt rakná fel igen amit linkelsz. 4727 végű ami felment múlt hónapban és megmekkent a gépház...
Jól látom, akkor semmi alkalmazás nem fog eltűnni a gépről ezzel a javítással?
Akkor megyek egyből arra inkább.
Köszi -
lm83
őstag
válasz
King Unique #125987 üzenetére
A legújabbakat nézném 1909 van fent.
Amióta gyerek befrissítette múlt hónapban nem működik rendesen.
De ahogy már régebben írtam, se eltávolítani nem tudom a mostani frissítést ami elrontotta a dolgokat. Se az újakat felrakni.
Próbáltam már hogy törlőm ezt a SoftwareDistribution mappát.
Futtattam DISM és FSC parancsokat is de semmi. -
Danecay
addikt
válasz
King Unique #125922 üzenetére
Köszi! Végül aztán a válaszra való várakozás helyett az újratelepítés mellett döntöttem én is, pont ugyanabban a formában amit Te is javasoltál
Nekem legalább 20 éve ugyanaz a neve a user mappámnak, szóval eléggé megszoktam már, így nem örülök annak, hogy "trükközéshez" kell vetemedni a dolog érdekében. A felhasználói fiókoknál az automatikus bejelentkezéshez a pipát egyébként nem lehetett elővarázsolni amíg nem váltottam Microsoft fiókra mert addig nem volt Windows Hello a bejelentkezési lehetőségek között amit ki lehetett volna kapcsolni a pipa megjelenítésének érdekében. Gondolom arra is van egyébként megoldás de nem olvastam utána mert megoldódott. Köszi a segítséget!
-
The.Bali
aktív tag
válasz
King Unique #125968 üzenetére
Köszi szépen neked is!
-
commanDOS
senior tag
válasz
King Unique #125951 üzenetére
Alapvetően nem kellene semmilyen hardverhibának lennie, mivel egy működő, ámbár tetü lassú win7 volt rajta. Egyébként ez egy Asus X59SL: Core2duo T5750, 3GB RAM. A telepítő a Microsoft oldaláról származik. Próbáltam egy más forrásból származó telepítőt is, amiből bootolható verziót készítettem. A pendrive működik. Bios frissítéssel nem mertem még próbálkozni.
-
válasz
King Unique #125935 üzenetére
Az agyamat eldobom ettől. Átraktam egy másik gépbe ott meg elindult 2x, 3.-jára már nem.
-
válasz
King Unique #125929 üzenetére
Nem a telepített MR-t használom, hanem bootolhatósat. Namost a forrás az UEFI W10 1909, de hiába csinálok GPT-s pen-t Rufus-al, BSOD-al elszáll, ha penről szeretnék bootolni, ezért váltottam mindig át Legacy-ra a gépet és úgy elindult a MR és eddig tökéletesen végig is ment minden. Természetesen utána vissza kell állítani UEFI-sre a boot-ot BIOS-ba, hogy elinduljon. De most valamiért nem akar így tenni.
-
Danecay
addikt
válasz
King Unique #125902 üzenetére
Nos sikerült mindent megoldanom
Visszaszereztem a fiókom fölötti rendszergazdai jogosultságot, jelszómentesíteni a bejelentkezést és átnevezni a User mappámat az e-mail cím első 5 karakteres verziójáról arra amit sok-sok éve használok. Ez utóbbival kapcsolatban viszont eljött egy hiba is
Az asztalom és a tálcám lecsupaszodott és nem is tudok kitenni semmilyen ikont. Rendszerindításnál a gép sikít, hogy nem éri el a OneDrive-ot, nem működnek a mappa linkelések a User mappában, pl. Dokumentumok -> Documents és a többi sem, nem is látok Asztal vagy Desktop mappát amiről képet is szerettem volna beszúrni de ezek szerint menteni sem tudok mert a képmetszővel készített képet elmenteni sem tudom mivel a mentésre kattintva nem dob fel semmilyen párbeszédablakot.
A rendszer tulajdonságai alatt a környezeti változóknál megtaláltam a One Drive-ot, hogy még a régi felhasználói mappára hivatkozott, amit át is írtam, de nem tudom, hogy volt e haszna mert az óta újra sírt az elérés miatt, igaz az óta még nem indítottam újra a gépet a mostani komment írása miatt, de ha az meg is oldódna mit lehet kezdeni a többivel?
Lehet egyszerűbb lenne alaphelyzetbe állítani a Windowst?Hát mindenesetre nem sikerült túl jól ez az újratelepítés, sajnos nem oldotta meg azt a problémát ami miatt rászántam magam, cserében hozott jó párat magával
-
Danecay
addikt
válasz
Nos első körben az utolsó lépéssel akartam volna kezdeni de már ott elakadtam. EZ alapján a hozzászólás alapján gondoltam végrehajtani de az első lépés után megakadtam. Odáig megvolt, hogy
"A menyiló cmd ablakba beirod net user administrator /active:yes"
ezt követően elveszítettem a fonalat, különösen, hogy ha jól értem a bajba került fórumtársnak a jelszava is Password volt.
Na szóval a "net user administrator /active:yes" után mi is következik pontosan? -
Danecay
addikt
válasz
Köszönöm a választ, igaz még nem néztem meg a linkek alatt található infókat, de biztosan hasznosak. Tény, hogy nem követem a topikot napi szinten és mivel azt gondoltam, hogy összetett a probléma így inkább egyből írtam.
Még egyszer köszi a linkeket, megyek is rá -
válasz
King Unique #125869 üzenetére
Csak érdekességként írom le, hogy már jó ideje vannak olyan UEFI FW-el ellátott laposok, amelyeknél meg sem jelenik, hogy milyen verziót(Home/Pro) szeretnél telepíteni, mint ahogy ez az aktiválási ablak sem (amit linkeltél), teljesen automatikusan telepíti fel azt a változatot, amivel előtelepítve volt, így még ezzel is egyszerűsítve a dolgot.
-
ddmb
aktív tag
válasz
King Unique #125857 üzenetére
Tldr
-
CB
senior tag
válasz
King Unique #125804 üzenetére
Aztaku! Akarom mondani: Teringettét! Erre nem gondoltam. Köszi. Kész is.
-
ddmb
aktív tag
válasz
King Unique #125819 üzenetére
Az ncore mióta officiális letöltési forrás a Windows-telepítőkhöz, meg mégis mi értelme van onnan tölteni a telepítőt, amikor eleve letölthető közvetlenül a Microsofttól is?
Officiális alatt az .iso-t értettem. Ugyanazt az .iso-t húzom onnan is, mint az MS-től. Az hogy mennyire legális azt nem tudom, de nem is érdekel.
Ahhoz meg amúgy semmi köze az ISO forrásának, hogy pl. a Windows 10 Home kiadással előtelepített gépeknél BIOS OEM Key esetén alapértelmezetten eleve az OEM licencnek megfelelő kiadás (pl. Home) kerül kiválasztásra és telepítésre.Alapvetően van Consumer és Business telepítő. Az elsőbe tartozók felrakják a licencnek megfelelő verziót, a másik csoportba tartozók nem rakják fel a licencnek megfelelő verziót. Tehát az .iso forrása igenis számít. Hiába írsz terjengősen, ha nem igaz amit írsz.
Kűggyé már egy tákolt windows elérhetőséget lécci. Annyira imádod ezt a szót.
-
ddmb
aktív tag
válasz
King Unique #125812 üzenetére
Majd elfelejtettem, mct-s .iso az consumer, nincs benne enterprise, masfelol meg ha be van egetve neadjisten egy home kulcs a laptopba akkor valahogy elfelejti megkerdezni a telepito hogy melyik verziot szeretnem felrakni... aztan utana csinalj home-bol pro-t vagy enterprise-t. Es koszi de nem kell a kisregeny arrol melyik esetet milyen modszerrel lehet megoldani ;)
-
ddmb
aktív tag
válasz
King Unique #125812 üzenetére
Tudod, egy file megserulhet ut kozben is. Nem attol felek hogy az ms csak nekem, csak itt mas iso-t kuld vagy hogy a csunya hackerek az MS es koztem modositjak az iso-t... sajnos az .iso nem egy olyan formatum mint pl. a .zip hogy legalabb egy primitiv integritas tesztet le lehetne ra futtatni... volt mar dolgom serult .iso-val, nincs kedvem meg arra is gondolni hogy ha baj van akkor esetleg az a hibas iso image miatt van....
Annyira faraszto mar ez a "takolt" telepitozes.... ne is haragudj... szerinted ha ncore mar nem is lehet officialis?? Tudod mi az a hash? Meddig tart beirni az internetbe egy sha-1-et es meggyozodni rola hogy milyen .iso-hoz tartozik?
Amugy meg ncoreon ott van a modositott iso-nal hogy modositott, az eredetinel meg az hogy eredeti.... en nem is talalkoztam soha az eletben semmifele buheralt iso-val, kuldj egyet, kivancsi vagyok honnan lehet leszedni olyat.... tehat ahol azt allitjak hogy hivatalos, ellenben belepiszkaltak
-
ddmb
aktív tag
válasz
King Unique #125808 üzenetére
Kosz de mct-s .isonal nem tudok checksumot ellenorizni, es igen, legfissebbet akarom hasznalni, foleg amiota ncoreon szepen fent vannak a telepitok.
-
ddmb
aktív tag
válasz
King Unique #125803 üzenetére
Kosz de nem hasznalok mct-t. Msdn-es updateket tartalmazo iso-t hasznalok, azok meg nagyok
Szoval proba-cseresznye alapon mukodik a mai napig... sztem qurva gaz.. amugy szerencsere most egy tavuton installalt inspiron 5593 tamogatta az ntfs-t :)
-
canniball
nagyúr
válasz
King Unique #125794 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
gerigő
tag
válasz
King Unique #125746 üzenetére
Azt viszont nem értem hogy az újra feltett 2004-esre miért ajánlja fel, (tenné fel) újra ugyanazt a bios frissítést ami már fenn van.
Azt látta a win update hogy ez a bios verzió még nincs fenn. Azt nem kéne látnia, hogy most már fenn van?? -
válasz
King Unique #125763 üzenetére
Köszi!
"nem lehet vele közvetlenül klónozni sem"
Azért, mert a nem rendszerszintű fájlokat nem másolja? Például képeket, dokumentumokat, stb? (Mondjuk nem is arra való, hanem rendszer-mentésre.
)
Egyébként régebben Acronist használtam, de szerintem az én egyszerű igényeimhez jó lesz ez a beépített is. -
inf3rno
nagyúr
válasz
King Unique #125752 üzenetére
Nem tudom, hogy ezeket ellenőrzi e előtte, de úgy lenne igazán jól megoldva. Pl ha nincs legalább 50% az aksiban, akkor elhalasztja.
-
válasz
King Unique #125680 üzenetére
"létezik mondjuk komplett rendszermentés is lemezképfájlba és abból visszaállítás, ehhez még a Windowsban is van beépített eszköz"
Azt nem értem, hogy miért pl. a Macriumot használják, miért kell ehhez külön progi, amikor van ilyen a windowsban is. Egyszerű célirányos felhasználás (a teljes rendszer mentése progikkal, beállításokkal együtt) esetén mivel tud többet a Macrium a "Lemezkép létrehozása" opciótól?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Esetleg előfordulhat, hogy random bever egy BIOS upgrade-et, aztán pont lemerül az aksi menet közben. Mondjuk erre szinte nulla az esély.
-
gerigő
tag
válasz
Nincs ezzel semmi gond! Sikerült.
...és ha most újra ráereszteném talán újra sikerülne...De kipróbálnám!! (még fel is venném!)
De inkább nem! -
Dumi86
senior tag
válasz
King Unique #125708 üzenetére
Wzorra és a társ oldalaira hagyatkoztam. Amúgy nem értem miért nem adták ki rendesen...Na mind1 nem ég a ház végül is
-
inf3rno
nagyúr
válasz
King Unique #125694 üzenetére
A securityt abban írja, amit linkeltél. A lényegen nem változtat, nem tűnt úgy, hogy köztük lenne bármi hasznos.
Miért meszeltek neki? Ha leszedem a vírusirtót mielőtt elindítom, akkor szerintem visszaállt volna rá. Pont te írtad, hogy a vírusirtó akadályozza a visszaállítást az önvédelem miatt.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
King Unique #125688 üzenetére
Mentés nem volt, de visszaállítási pont volt egészen addig, amíg a Windows nem törölte kérdés nélkül a sikertelen visszaállításnál.
Ja a view update history / uninstall updates résznél néztem én is, de eléggé szegényes volt az a lista, egyáltalán nem voltak benne ezek a security update-ek. Lehet, hogy ez verzió függő, passz.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
King Unique #125686 üzenetére
Hát én azt várnám, hogyha nem sikerül a visszaállítás, akkor újra tudok próbálkozni vele, nem azzal jön, hogy vonjam vissza a sikertelen visszaállítást. Ez egyébként amíg felhozta a Windows indítása után a popup-ot, hogy nem sikerült, így is volt, mert ott felajánlotta, hogy próbáljuk újra. Viszont utána a vezérlőpultban már csak a visszavonásra lehetett rámenni, ami semmit nem csinált azon felül, hogy megint várhattam fél órát a homokórára.
"Ugye említve volt a frissítés eltávolításának lehetősége"
Nem tudom ezt pontosan hol kellett volna keresni, amit találtam update-nél a frissítés törlése alatt azok között nem volt semmi hangkártyára utaló vagy mostani frissítés. Vagy ehhez külön kellett volna telepítenem valami alkalmazást?Komplett rendszer mentést nem tudok beállítani rá, ahhoz vissza kéne mennem az időben, és szólni a gazdájának, hogy bocs, de x év múlva erre szükség lesz, úgyhogy mentsük.
Viszont most, hogy elvileg rendben van, jó ötlet csinálni egy ilyet.
"sőt az utólag leírtak alapján egy hozzáértőnek végül csak sikerült"
Nem az a kérdés, hogy sikerült e, hanem, hogy ő is alaphelyzetbe állítást vagy teljes újratelepítést választott e, amire továbbléptem volna, vagy esetleg van más kiút ebből. Mondtam a laptop gazdájának, hogy kérdezzen rá, hogyan csinálta, kíváncsi vagyok.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
King Unique #125680 üzenetére
Leírom még egyszer. Nem az ESET kaszálta el, az csak annyit csinált, hogy nem sikerült miatta a visszaállítás. Ezt ki is írta a rendszer, hogy valszeg a vírusirtó miatt van. Lehetett újra próbálni, vagy bezárni. Nyilván nincs értelme újra próbálni ilyenkor, úgyhogy bezártam. Utána miután töröltem az ESET-et már csak azt ajánlotta fel, hogy visszaállítás visszavonása, ami ugyanúgy a jelenlegi hang nélküli állapotba vitt. Magyarul logikai hiba van a kódjában a rendszer visszaállításnak, és ha sikertelen, akkor is úgy gondolja, hogy sikeres volt, és törli az előző visszaállítási pontot.
"Ez a megszűnik a hang és utána állítólag sehogyan nem lehet helyrehozni, még újratelepítéssel sem, meg nyilván inkább csak ilyen tippelgetés, szóval ezt is hagyjuk."
Nem mondanám, hogy tippelgetés, mert ha elolvasod, amit linkeltem, win7-nél megtörtént eset. Valószínűleg a bug, ami okozza ugyanúgy bekerült win10-be is, különben nem történne meg ugyanez időről időre. Leírom századszor is, hogy a dolog driver független, mert USB-s hangkártyával sem működik. Akkor sem, ha törlöm a Realtek drivert, és csak a SoundBlaster van fent. Valszeg nem a driver hibája, hanem afelett valamelyik rétegben van a gond, ami már az oprendszer része.
Részemről ennyi. Kösz a segítséget!
-
inf3rno
nagyúr
válasz
King Unique #125677 üzenetére
Én elismertem, hogy nem tudom megoldani, végigmentem a szokásos dolgokon, amiket te is felsoroltál. Nem működött egyik sem. A visszaállítást a win10 kaszálta el egy programozói hiba miatt. Alaphelyzetbe tudtam volna állítani, az meg jó eséllyel vitte volna a teljes levelezést a thunderbirddel együtt, amit semmi kedvem nem volt backupolni. Valszeg a problémát ezek sem oldották volna meg, mert a következő update-nél ugyanígy elment volna a hang az alapján, amiket linkeltem. Van valami bug a Windows hangjában úgy tűnik Vista óta, ami így jelentkezik, hogy bizonyos gépeken egyszercsak megszűnik a hang drivertől, hangkártyától függetlenül. Nagyjából ez jött le. Engem innentől nem érint. De persze előadhatod nekem, hogy bennem van a hiba, nem a rendszerben, mert ez sérti vagy az egodat vagy a vonzódásodat ehhez az oprendszerhez.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
King Unique #125671 üzenetére
Jól van, akkor látom nem.
Ez amúgy trend manapság, hogy mindenki mindenhez is ért.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
King Unique #125668 üzenetére
Amiket felsorolt, azokból mindegyiket próbáltam már. Olyan nehéz elismerni, hogy te sem tudod a megoldást?
Ahogy nézem nem egyedi eset: [link] Eddig 201 szerencsés ember tolta rá, hogy I have the same question. Ugyanez win7-el, ahogy nézem ott sem sikerült javítani. [link] Visszaállítási pont egyszer visszahozta, aztán utána az update megint szétcseszte.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
King Unique #125663 üzenetére
Látom nem figyelsz. Az ESET-et töröltem, de utána már csak a visszaállítás visszavonását ajánlotta fel a rendszer, és úgy tűnik törölte az előző visszaállítási pontot, amire vissza akartam állni. Innentől kuka az egész. A drivert is újraraktam a Dell oldaláról, de nem volt semmi hatása. Kíváncsi vagyok, hogy mások mit tudnak vele kezdeni. Hardveresen nincs baja a gépnek, szóval végső esetben lehet törölni és újrarakni a rendszert.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
King Unique #125655 üzenetére
Azért, mert a felsoroltak egyike sem működik. Már legalább 5 alkalommal cseréltem le a drivert. Semmi hatása. A visszaállítás már nem működik, úgy tűnik az első sikertelen próbálkozás után törölte az előző visszaállítási pontot, és létrehozott egy újat. Korábbi mentés nem volt. Alaphelyzetbe állítás, amit következőnek próbálnék, de már nem nálam van a gép, majd átadják valamilyen szakértőknek, akik tovább gányolják. Nem mondom, hogy nem örülök neki, a hátam közepére hiányzik, hogy a windows 10 hülyeségeivel foglalkozzak...
-
kutga
félisten
válasz
King Unique #125656 üzenetére
Köszi. Annyit nem ér az egész. Legközelebb jobban figyelek. A fontos dolgokról van mentés máshol.
-
kutga
félisten
válasz
King Unique #125633 üzenetére
Nos hát, itthonról sem látom a dolgokat, vissza tudom őket valahogy nyerni? 500 giga adat gondolom azért nem tűnik el egyik pillanatról a másikra.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
King Unique #125651 üzenetére
Nem sikerült a visszaállítás, azt írja, hogy talán a vírusirtó miatt (eset). Utána töröltem a vírusirtót, de akkor már csak a visszaállítás visszavonását ajánlotta fel, ami persze szintén nem sikerül neki. Nagyon úgy tűnik, hogy teljesen újra kell rakni a rendszert ahhoz, hogy legyen hang.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
King Unique #125651 üzenetére
Azóta is pörög a visszaállítás. Nem sűrűn csináltam ilyet, de úgy emlékszem, hogy nem szokott ez ilyen sokáig tartani. Otthagyom reggelig, de gondolom, hogy be van ragadva, és addigra sem végez. :S
-
inf3rno
nagyúr
válasz
King Unique #125648 üzenetére
Köszi! Megtaláltam időközben én is, mint utolsó esélyt. Azt írja, hogy okt 10 előttre vissza tudom állítani, és hogy a realtek audio-hoz nyúlt hozzá, úgyhogy ha szerencsém van megoldja. Most már dolgozik rajta egy 10 perce, nekem egy kicsit lassúnak tűnik, remélem, hogy sikerül végigérnie gond nélkül. Azt nem értem, hogy a drivereket minek frissíti be, mert általában ezeknél szokott lenni, hogy elcseszi az egészet. Nem lehet ezt valahogy kikapcsolni? Az sem világos, hogy a realtek drivernek milyen hatása van az USB-s cuccra, mert elvileg nem kéne, hogy legyen.
-
kutga
félisten
válasz
Chkdsk után sem változott a helyzet, este visszateszem az otthoni gépbe, hátha.
-
w.miki
veterán
válasz
King Unique #125635 üzenetére
nem telepítettem még Win10-et
win7 párti vagyok. Az olyan 1 óra. meg még 1 a driverezése.... -
kutga
félisten
válasz
Fene vigye el hogy ennyi mindenre kell figyelni.
Azt hittem csak áthozom és kész. A lemez 100/100-as hdsentinel szerint, az eredeti gépben este tudom megnézni.
-
w.miki
veterán
válasz
King Unique #125588 üzenetére
Clean install feltevése kb. mennyi idő lenne egy ilyen lassú gépen?
Abban nincs bent evernote, onderive, meg egyéb felesleges dolgok?
Drivereket felteszi magától, vagy nekem kell összevadászni?
Elfogadja a clean win10, az Asus speciális appokkal telepakolt win10-ének aktiváló kódját?
Szerintem nem csak a HDD fogja meg, hanem a jó kis N3060-as CPU is... -
nullpoint
őstag
válasz
King Unique #125597 üzenetére
Az egyre változatosabb hibák tömege mást mutat.
-
Albigator
őstag
válasz
King Unique #125604 üzenetére
Semmilyen módszerrel nem jött már be a gépház...
-
Albigator
őstag
válasz
King Unique #125601 üzenetére
Újraindítás már volt vagy 5-ször. Gépházat sehogy sem érem el már. Értesítési sávból sem a minden beállításnál.
Szóval h napra kész-e a rendszerem, van-e frissítés? Nem tudom.
Valószínűleg nem.Látom ezeket a parancssoros mókolásokat. Vicc az egész. Komolyan egyen lovat a Microsoft.
-
w.miki
veterán
válasz
King Unique #125567 üzenetére
ehhh, most végzett... Még így is jó lassú a gép.
Win10 szükségtelen szolgáltatások kikapcsolásához/eltávolításához van valami egyszerű program?
DropBox, EverNote, FoxiPhantomPDF, ASUS Care... -
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique #125582 üzenetére
Igen tudom, de nem egyszerű eset és nagyon sok adat, program van amit újra kéne tenni, nem szeretném. Ügyfélnek nyílván egyből SSD menne.
Nem futott le kb amióta lehetséges a frissítés, ezért maradt a 1803 rajta.
Ez a clean install igazából egy sima pendriveos ha jól látom.
Ott nem vesznek el az adatok? Szerintem de. -
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique #125578 üzenetére
Pont hogy újabb verzióra váltanék, tegnap reggel óta megy ez a fos laptop de ha ilyen bonyolult inkább visszaadom após jelöltnek és csináljon vele amit akar.
2 magos hdd-s, öregszem 1 évet amire lefrissít.Tudom milyen lehetőségek vannak a telepítésre, azokon már túlvagyok.
Zoz Amd és találtam olyasmi írást DDU-val célszerű leszedni mielőtt belekezdek.
-
Nemo1001
aktív tag
válasz
King Unique #125572 üzenetére
sajnos próbáltam már több pennel is,rufusban van lehetőség állitani a ntfs vagy fat32.es formázást.
Mct-vel még nem próbáltam. -
Nemo1001
aktív tag
válasz
King Unique #125569 üzenetére
összes háttértárt le kötöttem az alaplapról csak a nvme m2 maradt.
"Azon a Samsung SSD 860 EVO SSD-n is van Windows 10, ha igen, nem annak a rendszerindításánál van a hibaüzenet," avval nincs semmi gond hiszen most is azt használom,csak azért térnék át nvme mert sokkal gyorsabb.
A hibaüzi már a telepités előtt kapom mihelyt kiválasztom az uefis pent hogy induljon a telepités de nem megy mert ugye a hibaüzit kapom.
-
Nemo1001
aktív tag
válasz
King Unique #125559 üzenetére
-
w.miki
veterán
válasz
King Unique #125564 üzenetére
Haverom indítótta el, nem tudom mit állított be, azért hozta át, mert már 2 órája ment...
Most itt is megy már 2 órája...
Szóval szerinted várjak?
Ha megszakítom, és újrakezdeném, azt meg lehet csinálni? Vagy megzavarodik a rendszer? -
válasz
King Unique #125560 üzenetére
"alkalmazásindítások nyomon követése"
Ott a pont! Ki volt kapcsolva. -
válasz
King Unique #125535 üzenetére
Köszönöm!
Eddigi windows verzióknál a Futtatás mindig megjegyezte az utolsó beírt parancsot. 2004-en már nem. Ez általános, vagy nálam nem klappol valami? -
Aureal
őstag
válasz
King Unique #125535 üzenetére
Ehhez kapcsolódóan: az vajon miért fordul mégis elő, hogy akár 11-et is lehet kattintani alvó módból való felélesztéskor hogy magához térjen és feldobja a beviteli mezőt a jelszó beíráshoz?
-
Richard!
addikt
válasz
King Unique #125534 üzenetére
Csak ennyi? Hát ezer köszönet!
Amúgy fogalmam sincs. Szerintem csak úgy lett -
t72killer
titán
válasz
King Unique #125504 üzenetére
Igen ez kell nekem, a mélyreható HW-módosított rész érdekel, mindenképp ki fogom próbálni
-
Truman
senior tag
válasz
King Unique #125466 üzenetére
Így már értem, tehát az mindig csak nagy verzióknál vált, a menet közbeni nagyobb frissítéseteket nem integrálják bele.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest