- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Poco F7 Pro VAGY Nothing 3a Pro ?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztlaci
aktív tag
Ok, de mi lehet? Tegnap kerestettem végig a telepített Avasttal, és online Nod32-vel, nem találtak semmit.
CPU 8-12 %-on fut memória 50-55 %-on. Néztem volna egy öreg filmet 244-es felbontásban, homokórázott és levett 144-re. Változó, van hogy csak 5-10 percenkén, van, hogy percenkét áll le. Ez azért bosszantó. Lehet valami szolgáltatói gond, úgy hogy a sebesség tesztek alapján megfelelő a sávszélesség? Csak ne azt, javasoljátok, hogy telepítsem újra tiszta telepítéssel. -
Ano
senior tag
+ (#85708) M@no + (#85710) Poplacsek
Köszi a helpet
... valóban a laptopon alapból tiltva volt ez a szolgáltatás az asztalin viszont nem ... gondolom, hogy mivel az asztali eredetileg W8.1-ről lett frissítve W10-re még az ingyenes időszakban, így ott ezt a beállítást hozta magával, míg a friss W10 a laptopon már nem így volt ...
Ha esetleg valakit érdekelne a jövőben, akkor itt lehet engedélyezni:
Ui.: az hogy a hálózaton egy gépre IP-vel hivatkozok és nem névvel még a Windows 98-as időkből maradt vissza és megmaradt mint (rossz?) megszokás ...
-
-
Syl
nagyúr
Nyilván a gyártó egy tíz éves modellre nagy ívben ****
(#85397) csicso82
Nekem is egy ősrégi Zyxelem van. Vagy nyolc éve vettem (újan, boltból, garanciával) 27 ezer forintért 500-as vinyóval. Arra még ma is nagyon jó, hogy leszedje az aktuális sorozatokat és a családot kiszolgálja filmnézés ügyben.
(#85399) kraftxld
Köszi, használtan nem veszek semmit
-
-
atoskadenia
újonc
Ugyanezzel a precíz metódussal éltem én is (mint mindig), de most valamiért mégis előkotort magának egy régit a spájzból.
Viszont duálosoknál szokott problémázni a win, lehet nem épp ezt (vagy de), lehet user error a többsége (lehet nem), de olvastam már párat, csak sosem érintett annyira, hogy jobban megemésszem az olvasottakat.
-
atoskadenia
újonc
Ugye lecsekkoltam a hivatalos oldalán + nem igen találtam a google-al sem problémát az új driver és a win összeférhetetlenségéről, így nem éreztem szükségességét.
Ez egy kis melós duálos lapos amúgy, hd 520 IGP / 920 mx
A 24.20.100.6229 (azóta már felpakoltam a .6286 végződésű legújabbat) helyett szerette volna feltaszigálni a 23.20.16.4973-ast. Mivel a kettővel ezelőttivel is teljesen ki volt békülve, ezért teljesen indokolatlan lett volna most ezt a 23.20-ast telepítenie (szvsz), ezért is nem hozakodtam elő a verziókkal.
-
Kékes525
félisten
Ezzel ellentmondtál (#85207) King Unique-nak. "Viszont ettől még egy új verzió tartalmazhat olyan újításokat, vagy akár bugfixeket, amit a régebbi verzió nem kap meg." Ha pedig ez a bugix csak az új verzió új funkcióinak javítására vonatkozik az természetes, de akkor itt ezt nem kellett volna megemlíteni, mert az csak kavarodást okoz, mert nem erről szól a beszélgetésünk.
-
Kékes525
félisten
"Kényszer csak a korábbi verzió supportjának lejártával jelentkezik, "
A funkció frissítések régi funkciók javításait is tartalmazzák. Másrészt úgy tudom, hogy a funkció frissítések után csak biztonsági frissítéseket kap a régi rendszer egy darabig, hibás funkciók javítását nem. E kettő bármelyike is elég kényszer.
-
-
Kékes525
félisten
"Nem csak akkor jön elő, akkor kerül bele "
Akkor még inkább.
"Kezdünk oda kilyukadni, hogy nem kell az új feature, mert csak hibát okoz."
Ezt legfeljebb Te állítod, én nem. Én kizárólag csak a fejlesztés túlhajtásáról írtam.
"Másrészt amit korábban írtam, hosszabb várakozás után esetleg annyit változik a rendszer, hogy akkor meg jön majd a másik hiszti."
Ezt csak gondolod, de nem tudod.
"Anno a 8 után egy évre adták ki a 8.1-et, amiben végre tudtak valamit javasolni a Start menü rinyán."
A 8 év a másik véglet.
Még egyszer. Én kizárólag csak a fejlesztés túlhajtásáról írtam. Van középút is.
-
Kékes525
félisten
""Ha később teszik bele az új x funkciót, akkor addig nem lesz hibás a régi y sem.""
"A példában y funkció is új, csak még nem lett terítve."Ezt miért tartottad fontosnak megjegyezni? Így a mondatom értelemszerűen így értendő: Ha később teszik bele az új y funkciót, akkor addig nem lesz hibás a régi x sem. Ha pedig mindkettő új akkor pedig addig, amíg nem teszik bele őket, addig nem lesz hiba sem.
Az milyen hiba a felhasználóra nézve, ami csak fejlesztéskor jön elő? Elméletileg fontos lehet, de gyakorlatilag nem. Engem és a felhasználók döntő többségét az olyan hibák nem érdeklik, amik a gyakorlatban nem, csak a új funkciók fejlesztésekor jönnek elő.
"Gyakoribb frissítésekkel ezek a hatások szétkenhetők."
Másrészt korántsem biztos, hogy hosszabb, alaposabb teszteléssel ne lehessen megírni úgy az új funkciókat, hogy kevesebb (nem nulla!) hiba jöjjön elő.
Több pénzt, embert, energiát, jobb szervezést kellene fordítani az új funkciók megírására és tesztelésére. -
Kékes525
félisten
"Nem a frissítéssel jönnek be a hibák, hanem fejlesztéskor"
Hát ebben nem vagyok ennyire biztos.
"Például egy hiba előjön x funkció terítésekor, amiről kiderül, hogy y funkciót kvázi bedönti."
Ha később teszik bele az új x funkciót, akkor addig nem lesz hibás a régi y sem.
"hibátlan szoftver, lehetetlen minden kombinációt tesztelni."
Ez így van. Ez triviális, ha tetszik közhely.
-
Kékes525
félisten
"a backportolása a korábbi nagyverzió(k)ra nagy (egyre nagyobb) erőforrásokat igényel, mert azóta teljesen máshogy néz ki az új verzióban az a kód, amit javítani kellene"
De ez sem indokolja a sűrű funkció frissítést. Kevesebb funkció frissítés kevesebb új hiba születésével jár, amit javítani is egyszerűbb. Sőt úgy nézz ki, hogy saját maguknak csinálnak új problémákat a túl sűrű kód átírással, amit javítani is nehezebb.
(#85188) Döglött Róka
Ez érv?
-
Kékes525
félisten
"Hát pl. új WDDM verziót én még nem láttam havi összegzőben, lehet nem véletlenül "
Nem véletlenül. Mert az funkció frissítés, nemcsak hibajavítás.
"Most megint reseteljük a "nincs tökéletes software" szálat?"
Ez bagatellizálás.
Az új funkciók új hibákkal járnak, köztük lehet a régi jól működő funkciók meghibásodása is. Ez indok a funkció frissítések számának csökkentésére.
-
Cs1csó
titán
Az áruházat nem használom utálom az összes UWP-s dolgot de az feltűnt hogy nem teljes a lokalizáció. Ebből vezettem át azt hogy az MS-t nem is érdekli a teljes igényes lokalizáció, erre a legjobb példa a Cortana ami valószínű soha nem is lesz magyar.
Hangsúlyzom, nem tudom miért kevert a nyelv de egy lehetséges okot vázoltam fel.
-
Kékes525
félisten
"Az említett szívásokat valami okozza,"
Igen, de a Microsoft nagyon sok hibánál (kék halál) a gyorsindítás kikapcsolását (is) javasolja (több más javaslat mellett opcióként). Gondolom nem véletlenül.
Persze tüneti kezelés a gyorsindítás kikapcsolása, de ha nehéz kideríteni, hogy az eredeti hibát mi okozza és ha a gyorsindítás kikapcslására megjavul, akkor használni kell. Mégiscsak jobb, mint az újratelepítés. Szerintem. -
vlevi
nagyúr
"Höh, melyik program (amivel másoltál) volt ilyen ügyes, hogy nem tartotta ébren?"
Hehe, a windows intéző volt az
Otthagytam a gépet, amikor elkezdtem az egyik ISO-kat tartalmazó könyvtárat másoltam, elmentem ebédelni, visszajöttem, aludt a gép. Amikor felébresztettem, közölte, hogy a hálózati meghajtó nem elérhető...
De most csakazértis kipróbálom. 2 percre állítom az altatást, és elkezdek valamit másolni. -
emiki6
veterán
Csak néztem miért van 1-2 giga szabad helyem a 118-ból (10GB el van zárva), aztán láttam, hogy 13 gigát megevett a pagefile...
Nem sok az kicsit? Annyit nem tudok most feláldozni feláldozni. 400-4000-et állítottam be akkor első körben, aztán kérdeztem be ide.
A Windows "mappa" 31 GB amúgy, az se sok relatíve?
Az alvócucc 3 giga, lehet majd kikapcsolom.A 400-at akkor átírom 800-ra.
-
Kékes525
félisten
Köszi, most a legutolsó van fenn (v16.7.0.1009), ezzel sincs (eddig) gond.
Ez előtt pedig az Intel Rapid Storage Technology Drivers-ben lévőt tettem fel (csak a driverét v.16.5.4.1032), mivel a lapomhoz ezt javasolta. A Fernandoról ([link]) töltöttem le a single drivert(v.16.5.4.1032), a Software Set nélkülit.
Érdemes cserélni valamelyikre?
-
moleculez
veterán
A kollega az a fajta user, aki mindenről tudni akar, ami a gépen történik, hogy a gép legyen teljes körű kontroll alatt , ne a user. Ezt androidos fórumokon megszoktam, nincs ezzel semmi baj, én el tudom fogadni, sőt meg is értem, de a userek 99% nem ilyen, én sem. Sajnos vagy sem.
-
SP4C3
veterán
Nem, én azokat az idôket hiányolom, amikor nem volt ennyi bs service feleslegesen. Csak mostanában szenvedek vele, mert hozzám került egy céges laptop és még nem volt idôm kibelezni. Semmi gond nincs a 4 órával, jól meg van csinálva a disk cleanup, mint minden más. Soha nem volt még, hogy "magával rántotta" volna bármely komponens az egész rendszert. Az otthoni gépek mind elfutkaroznak ~30 folyamattal (startup programokkal), a céges winfos home meg 114-et indít alapból + ehhez jön pár ha csatlakozok wifin.
-
vlevi
nagyúr
Na, ez nekem tényleg új volt. Mármint az, hogy a ki/be-re kattintva csak ki/be kapcsolja az adott funkciót, de, ha az egész területre kattintok, akkor egy új ablak jön be.
Ilyen beállítást még nem láttam, tényleg. Ha még esetleg lett volna a a Ki/Be környékén valahol egy ... gomb, akkor megnyomtam volna. -
King Unique
titán
Így van, pont azt néztem én is, hogy nincs az 6-7 lépés... Nem értem minek ezen ennyit pörögni, amikor viszonylag könnyen elérhetők a szükséges beállítások. Az, hogy adott esetben meg kell nyitni a további opciókat az advanced módhoz, pedig egyáltalán nem olyan megerőltető, sőt.
(#83960) FoxiestFox:
Aztán mégis mitől rosszabb a desktop a 7-eshez képest...? Pont, hogy pl. számomra is kényelmesebb használni a 10-est és bekerült néhány új funkció, új elem, ami ezt elősegíti. Amikor 7-est futtató gép elé kell ülnöm, akkor már konkrétan hiányoznak is ezek. -
Ha egyszer megtaláltad, egyszerű a váltás, de egy touch UI esetén már megtalálni is maximum 2 touch kéne, hogy legyen. Ezen a szinten az Android, de a Chrome OS is fényévekkel előbbre tart (persze mindkettő limitált kacat, és munkára nem alkalmas, de érted).
Számomra csak az vicces kissé, hogy sikerült a Win7-hez képest csinálni egy UI-t, ami desktopnak rosszabb, touchnak pedig gyermeteg.És ehhez kellett néhány év, és néhány mrd dolcsi.
Nem kétlem amúgy, hogy a rendszerszintű változások extenzívebbek a látszatnál, de a látszat meh, és a kezelhetőség is számos ponton az. -
törölt tag
És mit írsz be keresőbe egy ilyen eldugott opció elől ki tudd venni a pipát?
És ha a keresőbe szó szerint beírva is "nincs találat" a kívánt beállításhoz, ezért csak 6-7 lépésben jutsz el oda?
-
-
törölt tag
Nem a naponta a lényeg, hanem amikor kell és keresel egy opciót akkor miért van felesleges rétegek alá elrejtve. Ugyanígy az értesítések, focus assist beállítása amit szemléltettem képekkel. Ha szerinted az intuitív megoldás egészségedre...
-
-
ArthurShelby
addikt
Magyarán erőszakoskodik a win. Nem az lenne a lényege egy jó oprendszernek, hogy vígan használod, majd mikor igényed lesz valamire, akkor utána nézel, és megtalálod?
Ráadásul, ahogy twofatcat is írta nincs meg tételesen, hogy mi hol változott.Az emberek 90%-a nem olyan kocka mint mi, hogy fórumozik, nem tudja mi hogy működik. Ő használja oszt kész (nem csak az otthoni felhasználókra gondolok, hanem a cégesekre is).
-
törölt tag
Nem intuitív az UI sajnos. User értesítéseket akarja testre szabni. Settings -> System alatt látja a notification feliratot hurrá ott a Notification almenü. Viszont ott nem találja a Focus Assist értesítési beállításokat, mert az egy külön kategória a System alatt, jó menjünk vissza. Ezen a helyen semmi nem jelzi, hogy nemcsak egy on/off kapcsoló hanem a három kategória az még tovább kattintható és alattuk vannak még lehetőségek. Szóval el van dugva 3-4 réteg mélyre a cucc... nincs átgondolva a Settings app magyarul. Mindenhez milliót kell kattintani. Pl. ez is milyen UI fail, hogy beállítsam HUN bill. legyen az alap: Settings\Devices\Typing scroll lefele az aljára, kiírja More keyboard settings és betesz gombot Advanced keyboard settings ez alá van eldugva ami nekem kell. Végülis csak fél napba telt idáig navigálni. Minek így körülményeskedni, miért nincs rögtön ott a beállítási lehetőség egy lapon? Idióták. A Windows Update rész is egy 90%-ban üres fehér lap, a további beállítások elvannak dugva almenü almenüjébe, pedig pár dolog lehetne már rögtön az első lapon. MS szeret fehér területeket mutogatni nekünk, Edge-ben is összevissza kell kattingatni.
-
Ja, tök núbok vagyunk, r1 userek, szóri. Én pár napja használom a 10-est, és még ismerkedési fázisban vagyunk.
Azért csak nézd el valahogy.Én pl úgy gondoltam, laza 20 éves PC-s múltammal, hogyha valamit kikapcsoltam, az ki van kapcsolva, nem kell bemenni még 3 almenübe, hogy ott is kikapcsoljam ugyanazt.
-
Kékes525
félisten
Egyetértek.
Aki érti, tudja, van kedve, türelme és ideje is hozzá az természetesen teheti manuálisan is. Ha igazán ért hozzá, akkor talán ez a legjobb módszer. Mivel nekem elég sok programom van (mindegyiket nem ismerem annyira, hogy pontosan tudjam, hogy hova mikor mit ír) és türelmem is kevesebb, én inkább az automatizálást választom.
"Ezt a tartalmat néha még menteni is érdemes, egy esetleges reinstall esetére vagy más gépeken is felhasználható."
Én a teljes rendszer SSD-t naponta mentem a Macriummal (241 GB most a két hónapi mentésem mérete). Ha bármi kell időben visszafelé bármelyik napról, akkor a Browse Image funkciójával kimásolom a szükséges fájlokat.
-
törölt tag
Haladjunk időrendben:
Mivel TRob1 által bemásolt logra reagáltam, képzeld olvastam és az első hozzászólásomban azért kérdeztem mi olyan sürgős a listán ami nem ért volna még rá augusztusig? Biztos jó dolog elkészülés sorrendben foltozni rangsorolás helyett, ha eddig együtt éltünk vele akkor ne zavarjuk a felhasználót egy héten belül kétszer japán nyelvi hiba és ritka SQL dolgok miatt? (nem tudom ezek hány embernek és mennyire sürgősek) Havi egy bugfix és adott esetben egy plusz rendkívüli nem elég? Havi háromnál nem lehetne jobban megszervezni? Erre érdemi választ pc360 nem írt csak nekem támadott és hőbörögni kezdett ő mennyire leszarja a HDD laptoposokat és őt ennyi erővel naponta érkező frissítések és újraindítások sem zavarnák.
Ugyanebben az első hozzászólásomban megjegyeztem nekem nem vészes mert van gyors netem és SSD-m. A Win10 megítélése szempontjából lehet problémás.
A következőkben pc360 hisztijére én konkrétan leírtam szerintem baj évi két build váltás mellé még havi 2-3 újraindítós összegző, ami alkalmanként kb. 2 GB szemetet is hagy maga után és mivel speciális tömörített mappáról van szó a karbantartás idő és CPU igényes művelet. Ezt Dellfan is megjegyezte. Azt is írtam ez egy vélemény, nem kell egyetérteni azzal a fő oprendszerek közül a Windows frissítése a legmacerásabb, mondtam örülök titeket nem zavar semmi.
"Értem, hogy Uraságod nem érintett, de próbálj már meg egyszer nem magadból kiindulni"
gúnyolódás helyett nektek javaslom inkább ezt bújjatok ki a nektek mindig minden rendben buborékotokból, talán nézzetek körül redditen, blogokon, fórumokon általános panasz "na már megint frissít a Windows" "na már megint eltűnt pár giga szabad hely" "na már megint félóra a karbantartó takarítása"
Itt házon belül is elég csak visszaolvasnod nem én írtam de egyetértek vele: "Ezen én is nagyon meglepődtem, nálam a maival együtt ez volt a 8. foltozás a 1803-son és még nincs három hónapos a rendszer. Olyan, mintha tavasszal egy teljesen béta verzió jött volna ki."
(igen amikor kijött a 1803 és konkrét példákkal kritizáltam milyen béta bugos, megjelenéskor is csak nekem estek az ügyeletesek nekik minden jó és semmi nem zavarja őket (pl. Edge szövegmező és kéretlen insider bug) és hiába linkeltem a kritikus cikkeket fekete halálokról SSD blokkokról az nem számított úgy csináltok mindig mintha én találnám ki a hibákat és csak az gépemen léteznének, pedig rengetegen írták visszamenekültek 1709-re muszájból, azóta persze 4-5 patch után már jobb a 1803 is és már én is azon vagyok újra, a 1809 remélhetőleg már kiadáskor is jobb és stabilabb lesz mert az lesz az új hosszútávú ág alapja)
-
movax
őstag
Nem a tárhelyről van szó, hanem a folyamatos frissítgetésekről, a random fagyogatásokról, a proci pörgetéséről, a netforgalom-generálásról, az erőforrások állandó használatáról és nem utolsósorban a privacyról. És végső soron az egész rendszer instabilitásáról, egy csomó bizonytalansági tényező önkéntes beemeléséről. De ezt 2018-ban nem tudom, miért kell egyáltalán magyarázni.
-
vlevi
nagyúr
Ezek szerint a Microsoft nem tud erről
Mert a sets-be beleintegrált appok nem voltak ilyenek.
Szerintem ezért is vonták vissza, mert beálátták, hogy ez így még a pre-alfa állapotot sem éri el, és rengeteget kell rajta faragni, hogy egy használható fícsöre legyen.
Látszott is rajta, hogy ez a valóságban nem egy működő funkció, csak az ablakfejlécre húztak rá egy extra előlapot. Sets megnyitásakor pl. nálam rendszeresen bevillant egy egészképernyős keret, ésatöbbi furcsaságok, amik egy insider verzióban még elmennek, de, ha nem tudják tovább fejleszteni, akkor az insiderben sem érdemes bennehagyni.
-
pocokxx
Közösségépítő
Igen egyelőre így tesztelem, de csak szenvedek vele ma is... Beállítgattam mindent, amit itt találtam . Ezzel most annyit elértem, hogy az asztali gép látja saját magát a hálózaton, illetve kapok hibaüzenetet a másikról: "A DESKTOP-ASZTALI nem érhető el. Lehet, hogy nincs joga a hálózati erőforrás használatához. Lépjen kapcsolatba a kiszolgáló rendszergazdájábal, hogy megtudja, van-e hozzáférési joga.
A hálózat nem létezik, vagy a hálózatkezelő szolgáltatás nincs elindítva."Illetve még egy furcsaság feltűnt: A noti D: meghajtóján minden mappa írásvédett, annak ellenére, hogy tudok bennük törölni másolni, stb, de az <rásvédettséget nem tudom megszüntetni. Lehet ennek köze ahhoz, hogy egyszer erre került az a bizonyos 500MB partíció telepítésnél? A megosztásba ez bekavarhat?
Illetve az jelenthet gondot, hogy mindkettőn ugyanazzal a microsoft fiókkal vagyok bejelentkezve?
-
Z10N
veterán
"Irreleváns, máshol meg 0/1000"
Szamomra meg a 0/1000 irrelevans. Most igy jobb?"Mert ki állítsa be?"
Mondjuk global default?"Bár lehet jobban jártál volna, ha valaki beállítja."
Ezt nem tudom mire velni..."Rossz feltételezés"
Mi a rossz?"Ha a driveon nincs rajta amit írtál, akkor automagically nem kerül rá a tartalmára sem, szerencsére"
Egyertelmu. De a driveon csak egyetlen egy aktiv van, szerintem kitalalod (mindenki/teljes)."Azt érezzük, hogy ez nem jogosultság probléma, hanem sz*rul került rá az adat, nagy különbség."
A jogosultsag az elereshez kellett, mert nem engedte a modositast. Remlik meg? Illetve kozolnem, hogy az adatot szarul egy masik win10 csinalta, szoval nincs kulonbseg. Erzed?"Gondolom nem számoltál szemmel hasht, persze hogy lehet benne adat"
Ugy ertettem, hogy engedi olvasni es nem "nullas" placeholder.Pont azert hasheltem ujra, hogy a garbage reszeket ismerje fel es a helyere toltosn ujra, de ez mar nem ide tartozik.
"Ha sokszor kellett már ilyet csinálnod, én azért egy RAM tesztet futtatnék, egy kezemen meg tudom számolni hányszor kellett rehasht tolnom az utóbbi 5 évben."
Felesleges, mivel az korabbi esetekre utaltam amikor a win10 szetbarmolta a masolt adatokat. A ramoknak semmi bajuk stabilan futnak. Ez se ide tartozik. -
Z10N
veterán
"Jól hangzik, csak nem igaz, ahogy én és sokan mások is tanúsíthatják."
Problema akkor is 3/3 eddig nalam."Lett ajánlva az exFAT, Neked az nem jó, marad az NTFS"
Ez eso utan koponyeg szindroma. NTFS van rajta, ennel keletkezett a hiba. Nem relevans."Ha jól van beállítva a tulaj/jogosultság"
Miert kene nekem beallitanom?! Alap esetben minden filenak/mappanak (Mindenki es teljes hozzaferessel kell rendelkeznie. Kiveve, ha azt maskent nem akarom, akkor azt nyilvan elore beallitom vagy tudok rola."illetve az öröklődés, a copy (és külön volume esetén a move) alapból örökli az új hely jogosultságait."
Igy van, ez evidens."Kivéve persze ha "máshogy" másolod, van rá mód"
Igy van."vigye magával a DACL-t (pl. azt hiszem a TC is tud így másolni"
Ennek utana nezek."Nem mi kezdtünk jönni azzal, hogy hány TB/PB adatot mozgattunk különböző OS-ek alatt. Bár ez irreleváns (független események)"
Persze. Nem a mennyiseg volt a lenyeg, hanem nyilvan a suruseg"Az orvosos példa rossz volt, ha egészséges valaki (tipp), attól néha nem árt elmenni, nekem is lefut hétvégén a HDD-re egy gyorsteszt, pedig nem jelez se SMART se semmi."
De, ebben a kontextusban helytallo. Viszont en is azert futtattam manualsian ellenorzest, mert nem stimmelt valami es igazam is lett. Nem a smart-tal volt bajom, hanem a fileokkal es az FS-sel.Amugy a tarhely anomalia meg midig fenn all. Tovabbra is tobb szabad helyem van, mint amennyinek szabadna lennie. Jelen esetben 1TB lemez, ugye 931GB. Volt rajta 119GB hely. Rakerult egy evadnyi 720p sorozat 19GB meretben. Azaz 100GB-nek kellet volna maradnia, de megis 110GB helyem van. Azaz lett 10GB helyem a semmibol
-
Z10N
veterán
"Úgy értettem Te vagy a gyenge láncszem ebben az esetben"
A gyenge lancszem a winfos, mivel nem hivja fel ra a figyelmet, hogy: "Hello ezeknek a fileoknak/mappaknak a jogosultsaga mas nevere szol, ha hasznalni akarja, tegye meg ezt es ezt." Igy lenne korrekt, ha mar ilyen retardalt a jogosultsagi rendszer. Erdekes win7-nel nem volt ilyen gond, meg a samba megosztasal sem."exFAT-nak, FAT32-nek, esetleg UDF-nek hívják."
Nyilvan egy 1TB-s volume-t NTFS-re formaztam.
Ujrafogalmazaok. Hol lehet az ntfs-t beallitani globalisan, hogy ne jegyezzen fel kulon felhasznalokat."De lehet egyszerűbb lenne rekurzívan Everyone-ra rakni a tulajt/jogosultságot."
Nah, erre jutottam en is. Viszont ezt hol lehet globalisan minden meghajtora beallitani?Osszehasonlitva a visszaszerzett fileokat:
Amelyek korruptak, eltero jogosultsagokkal:
Hitelesitett felhasznalok
System
Rendszergazdak (admin/xyz)
Felhasznalok (user/xyz)Amelyek mukodnek (es minden mas):
Mindenki
System
Rendszergazdak (admin/xyz)A problemat az jelenti, hogy az alahuzottak hogyan keruletek oda. Illetve mi alapjan jelolte meg.
"Tárterület problémához: ha nem korrupt az fs"
Tobb pass-nyi chkdsk-t csinalt, az event log mar nem ter vissza hibaval, csak a legelso bad index-szel, amit helyreallitott (nagyjabol). Legelsonek jol jelezte a meretet, de a fileokhoz nem lehetett hozzaferni."Javitas" utan meg tobb problemat csinalt.
"nem lehet, hogy valami symlinket/akármit másolsz (nem foglal valódi helyet)?"
Nem. Mezei video fileok. A nem foglal valodi helyet az maskor volt, az is egy kulon tortenet. -
Nem csak átlag progik vannak. Sok feladathoz kellhet admin jog.
Az OpenGL lehet akár vulkan is, mindegy. Nem írnak át minden lib-et vulkan-ra, pláne, ha ez nem hozna sok elönyt.
Ha egy progi belefér a megkötések közé, akkor biztos jó cucc az UWP (nekem nincs vele bajom), csak eddig még nem volt olyan projectem (a limitációk miatt), ahol ki tudtam volna komolyabban próbálni. -
King Unique
titán
Ha már DiskPart, akkor elég rendszerint a clean parancs, az eleve lenullázza a lemezt, ahogyan a telepítő grafikus felületén a teljes törlés is. Az, hogy milyen módban fut a telepítő, az a boot logó és az általad linkelt módszer mellett a BIOS-MBR / UEFI-GPT séma szerint létrehozott partíciók alapján is könnyen lecsekkolható még a telepítés megkezdése előtt.
-
Dareius
tag
Szia Köszönöm válaszoltál.
Igen Publikus mert a wan ip egyezik amit a my ip honlap mutat.
Sajnos másik topichban nem volt még kérdezés sem csak hogy elolvastam az user manual ami megtörtént.
Igen UDP-van futtatom a szervert de nehéz ellenőrizni mert rögtön a saját lan Ip-met dobja be.
Ezért próbáltam TCP-vel de azzal sem jött össze.
MAC-hez rendelt statikus DHCP - is be van állítva.
Virtual Server / Port Forwarding így állítottam be.Köszönöm szépen a segítőkészségedet.
-
pc360
addikt
Köszi! Megnézegetem ez alapján. Egyébként csak saját gépekről van szó, úgyhogy nem para a belső hálón a teljes hozzáférhetőség. Simán Advanced Sharing-et használtunk eddig, nem nagyon mókoltam a Homegroup-al tudomásom szerint.
zolee001: Neked is köszi! Ezek alapok, persze, a ping is megy oda-vissza. Mármint hol osztom meg, melyik funkcióval? A hálózati mappában nem lehetett semmit meglelni, de megnézzük akkor közvetlen gépnéven.
csaba951: Ez az, amit szerettem volna elkerülni. Nem őrültem meg, két full friss Win 10-ről van szó.
-
-
Kékes525
félisten
Miért? A Google mindenkinek a barátja. 1803: KB4338819
Ilyen jellegű hibája másak is van? devicecensus.exe process stops working problem after first boot of the day
Én is mindennap látom a Megbízhatóságfigyelőben, de ez semmi másban nem jelentkezik. Problémát nem okoz. Ezt most megcsináltam How to Fix Faulting application name: devicecensus.exe, version: 10.0.17134 In Windows 10 1803 April 2018 Update, meglátom használ e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Windows 10
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest